Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 11 iulie 2010

Șase sule, un gheneral și pupincureii din dotare

Anunțul referitor la 'fapta de arme' a gheneralului - percheziție a supărat ceva pupincurei agresivi. Asta e. Se mai întâmplă. Intră și dânșii în dispozitiv câteva zile și își apără 'prealuminatul' că doar d-aia pimesc 50% și împuterniciri. Câteva zile n-o fi foc.

Drept urmare, pentru că mă interesează foarte puțin nervii 'colegilor' din camarila gheneralului o să-i enervez și mai tare. Și o să-i enervez atât de tare încât o să se lovească iar de o dilemă majoră pentru pupincurei: "scuipă sau înghite". Am înțeles dintr-un comentariu supărat că-i roade asta.

Un comentator bălofil era să se sufoce ieri din pricina asta. A decis până la urmă și a scăpat de colaps: când nu-i place scuipă nu înghite. Și din asta face un manifest.

Scuipă pentru Băla! Nu pe Băla, doamne ferește. Pe ăla care-l critică pe Băla, desigur. Ce cauză 'nobilă' și ce încărcătură semantică dau apropierii dintre Băla și scuipatul pe care i-l pun în slujbă?! Genial. Pupincureii au potențial.

Dar, să trecem la fapte...

Așadar, "(...) la acţiune au participat 159 de agenţi şi 10 ofiţeri din cadrul penitenciarelor Arad, Deva şi Oradea. Alături de aceste efective au participat şi 16 jandarmi" (sursa). La aceste cifre se adaugă una bucată gheneral de penitenciare, observatori de la ANP (nb) și personalul unității percheziționate. O adevărată armată.

Nici o minune. În toate penitenciarele s-au făcut, sau ar fi trebuit să se facă conform planului, percheziții generale, inclusiv la Timișoara. În plus, la Penitenciarul Timișoara - pentru că se aflase de acțiunea 'secretă' în dupămasa zilei anterioare - mai fuseseră percheziții. O acțiune 'secretă', fusese planificată și anunțată.

Rezultatele, raportat la mobilizarea de forțe, au fost jenante. Ceva mai slab decât o percheziție generală nereușită dintr-un penitenciar oarecare. Arme albe improvizate, unelte de lucru, 3 telefoane, cosmetice și ceva aparatură audio.

Veți constata cu surprindere că la Timișoara nu sunt droguri și alcool (nb), doar că perchezițiile fără gheneral se fac de mântuială și rămân sulele la deținuți.

Sigur, pupincureii o să zică că bine și asta decât deloc. Așa e, e adevărat. Doar că au fost alarmate trei unități și expediția a fost condusă de însuși 'prealuminatul' de la ANP.

Ca să... ce? Pentru asta s-a întâmplat toată tevatura. Pentru șase sule și 3 telefoane? Nu cumva asta era treaba directorului de acolo? Nu cumva Alexeev ar trebui să-și facă și treaba și să mai lase chiolhanurile cu interlopi?

Pentru asta s-au enervat pupincureii? Pentru asta și-au scrintit mințile lor extaziate cu dilema flegmei?

A făcut nenică o percheziție, deci - după mintea lor - "lucrurile merg bine" și e o demonstrație că "în sfârșit avem director general" nu glumă. Adică, gata frate, l-am găsit pe megaliticul conducător ce facem atâta gât? De ce nu ne ridicăm îm picioare să-l onorăm pe Percheziționatorul, cum pretind pupincureii cu minte și memorie scurtă?

Adică să uităm că domnul Ioan 'Nelu' Băla e director general de vreo 2 ani, timp în care ne-a mințit cu zâmbetul pe buze, ne-a insultat în presă și ne-a suspendat plata unor drepturi.

N-a făcut nimic, dar nimic, pentru personal și nimic, dar nimic, pentru sistemul penitenciar. O strategie e veșnic în curs de aprobare, până atunci primim milițienisme drept viziune manageriala.

Au fost vreo 3 inințiative moarte: 'sfatul bătrânilor - pierdut în zări după ce a fost populat cu milițienii pensioanari, regionalizare - câțiva directori onorifici fără aparat de lucru și atribuții, și reorganizare - de un an și jumătate nu reușesc să-și facă temele.

A mai fost și una dezastruoasă: reprofilarea unităților - costurile acestei aventuri sunt imense, iar ANP refuză să le cuantifice din motive evidente.

Asta percepe subsemnatul din viața și opera celui dintâi temnicer. O formă lipsită de conținut.  Accept însă că pot înțelege greșit realitatea, drept urmare îi rog pe cei care mă insultă crezând că astfel îl apără pe Băla să încerce ceva intelingent, nu că inteligența ar fi biletul de intrare în cercul gheneralului.

Îi rog să pună în balanță ce ar fi trebuit să facă un director general și ce a făcut efectiv Băla. Sunt sigur că pentru dânșii nu e o problemă să ne povestească cât de excepțional este gheneralul. Sunt sigur că au atâtea exemple să ne dea și sunt sigur că vor face o evaluare corectă.

29 comentarii:

Anonim spunea...

Huggin,

Ai uitat ceva !
A mai instalat in functii de conducere indivizi/ individe care nici macar NU AVEAU DREPTUL DE A SUSTINE UN CONCURS! Te-ai intrebat oare de ca? Sunt ei atat de capabili, e atat de nedreapta legea ca nu le da voi sa concureze?
In puscariile unde a pus acesti directori ilegali, e criza de oameni capabili? Se cheltuiesc bani inutili pe transport si chirii, Boc de ce nu stie?
Cum se numeste un individ care incalca legea?

Huginn spunea...

@ 10:16
Scuze, am omis. A instalat in functii oameni care nu aveau dreptul si i-a si mentinut refuzand sa faca concursuri.

Anonim spunea...

Huginn spunea la 9 martie 2009...

"Cuceritorii simt cu adevărat gustul victoriei nu neapărat atunci când ajung să posede, ci atunci când cel cucerit acceptă, admiră, îmbrăţişează în cele din urmă arsenalul cuceritorului, ajungând să dispreţuiască tot ceea ce trăise până atunci. Cel înlăturat devine „depăşit”, „slab”, „penibil”, „infantil”, „indezirabil”, etc. Aproape că nu mai contează că noul lider e agresiv sau dominant. Cu atât mai bine. „Va face ordine”, „va conduce ca un adevărat lider”, „va desfiinţa corupţia”, „va lua taurul de coarne” şi aşa mai departe. Lozinci superbe.

Încet – încet, îi înlăturăm pe magistraţi. Nu am fost entuziasmat de prezenţa lor în sistem. O vreme am crezut că suntem în război cu ei. Am văzut aliaţi acolo unde era doar înverşunare împotriva lor. Lupta asta, însă, ne-a orbit. Am îmbrăţişat noua ordine mai mult împotriva magistraţilor decât pentru presupusul profesionalism al noilor lideri. Magistraţii au apărut în sistem pentru că li s-a oferit o şansă la limita constituţionalităţii şi profund imorală prin discrepanţele financiare create. Alţii au obţinut puterea pentru că au vrut-o, au organizat „concursuri”, au luptat cu magistraţii, acum luptă cu falşii intelectuali, dau lecţii de morală peste tot, fac ordine şi nu se vor opri până când „noua lor ordine” nu va arăta aşa cum şi-o doresc ei."

Anonim spunea...

Da, recunoastem, in exclusivitate pentru Penifest si in premiera, ca grupul nostru de brainstormisti l-a botezat pe dom' Nelu "chestorandul", pe vremea cand aspira la cele mai inalte fireturi penitenciariste. Ba chiar , am contribuit, oarecum, la acordarea acestor inalte onoruri, fara rost, pentru oameni oarecare. Astazi, ii vom acorda lui dom' Nelu, la randul nostru, un alt renume: "perchezitorul" sau, pentru cei plecati la munca in strainatate :"il perchezittore". De asemenea, il acuzam de cheltuirea abuziva si cu buna stiinta a banului public. In continuare, il documentam in vederea aruncarii la groapa cu lei, pentru faptele de discreditare a unor categorii de personal din ANP si contributie la tensionarea relatiilor interangajati in interiorul unitatilor. De asemenea, anormala publicitatea facuta, pe unele posturi de televiziune, actiunii de la penitenciarul Timisoara, este si ea in studiul nostru. Consideram ca perchezitorul Nelu a contribuit la stricarea imaginii ANP, ordonarea de cheltuieli nejustificate si inducerea de tensiuni in cadrul colectivelor de angajati ai penitenciarelor. Drept pentru care va fi pregatit in vederea predarii.
grupul ochiului magic

Anonim spunea...

oare cei care au initiat reorganizarea unitatilor pt a reduce cheltuielile,au facut un calcul sa vada citi bani se cheltuie aiurea acum pe timp de criza???????????

Huginn spunea...

@ 10:46
Asa e. Binele și răul suportă din păcate definiții relative și contextuale. Poate că e un proces și poate că e imosibil să ardem etape.

Nu știu care e adevărul, știu doar că trebuie căutat și că deseori greșim căutându-l. Am sperat că Băla va fi acela de care avem nevoie. Din păcate...

Huginn spunea...

@ 11:05
Nu, n-au facut nici un calcul. Au inceput cu solutia pe care le-a oferit-o un ordin, dupa care au incercat să vadă cum motivează și abia într-un final s-au gândit, încă se mai gândesc, care e de fapt problema pe care vor să o rezolve.

Anonim spunea...

Dar cei care au ordonat detasari din alte unitati si numiri pe functii de sef de compartiment(fara nici un concurs),detasari care si acestea au un cost foarte mare(chirii, functie,50%,ca de...,altfel nu se poate)cum se numesc??
Cand vine vremea sa dea seama si acesti imbuibati ai sistemului?
Corect ar fi ca cei stfel numiti sa fie trimisi inapoi la unitatile lor si sa mai munceasca cate ceva...

Anonim spunea...

Cine ar fi crezut ca acest domn BALA nu va lupta pentru prosperitatea acestei administratii atunci cand a fost "uns" la conducerea acesteia? Cine ar fi crezut ca acest domn BALA nu va lupta pentru imbunatatirea imaginii acestui sistem si al lucratorilor de penitenciare? Cine ar fi crezut ca acest domn BALA isi va ataca PROPRII ANGAJATI in presa? Cine? NOI TOTI am crezut in aceasta persoana la acel moment, dar toate actiunile dumnealui ne-au demonstrat contrariul..., practic ne-a INSELAT PE TOTI ! Dar oare cat vor mai continua aceste lucruri? Daca domnul BALA crede ca ne va insela la nesfarsit vreau sa-i spun ca din inselator va deveni pana la urma inselat.

Anonim spunea...

Sigur ca,se numesc pe functii doar pupincuristii,cei care au intradevar ceva in cap ptr.ca au invatat din lipsa de pille,au picat examenul la interviu,deoarece asa vrut Movila si Martiniuc,care au trecut la ex.doar pe ,,merituosi"(sic)...Asa ca se judeca procesul de 2 ani la Strasbourg si este o experienta ptr.a ma convinge daca intradevar se v-a face dreptate,eu sper..

Anonim spunea...

dl bala e disperat si nu se mai poate tine mult pe picioare are prea multe circote aia cu perchezitia a dezavantajat anp si a facut sistemul de ris ca au hotii cutite de taiat conserve poate e vreun apropiat pentru uns la timisoara si alexeev nu mai e bun de la evadarea de luna trecuta domnul general ne uimeste cu razbunarile lui si incapatinarea de a indeparta tot ce gindeste vor deveni majoritari cei loviti si un pic mai mult stilul anilor 86 daca e veteran in sistem saru mina sa plece sa lase tinerii sa munceasca probabil nu intelege ca va veni ziua scadentei si politica se invirte culmea ca ardeleni sunt altfel de oameni domnule general de ce va temeti?ce frumos le vorbiti oamenilor in fata si ii injunghiati pe la spate da e timp pentru toate speram sa puteti plati nu ma bucur deloc sa va cunosc si nici pe prieteni dvs care dau din cap ca papusile mapet cit rau mai puteti face?Nu va e teama ca se pun suferintele unora pe familia dvs?Ce fel de OM sunteti domnule general?

Anonim spunea...

11.07.2010, 13:33:00

Vezi că asteqa sunt amintiri din vremurile marelui apărător.

Anonim spunea...

Ce a facut nea Bala la Timisoara , e exact ce a facut Boc la inundatii cand a pus da ochii presei 2.3 lopeti de nisip intr-un sac adica circ si reclama.
Cumva mai nou Zeus sa uitat si spre puscarii,si doreste schimbarea din temelii?
Noi suntem aici si va vom informa la timpul potrivit.

Anonim spunea...

O ALTA POVETE , TRISTA si FOARTE ADEVARATA....

In puscarie la noi sunt 2 imputerniciti, unul de la Slobozia pentru care statul( adica noi) plateste chirie , si o fosta secretara ," CU EXPERIENTA FOARTE BOGATA " -3 ANI, cu merite ca a facut in viata ei la puscarie o piesa de teatru (ca nu erau destui ofiteri absolventi de academie , cu grade superioare ) care toaca banii statului facand naveta cu masina unitatii si acum invata si ea sa conduca ceva! Sa te trezesti peste noapte directoare, e ca in povestea "Cenusareasa"
Pana cand se vor mai face astfel de experimente si ilegalitati cu oameni care nici macar nu au dreptul sa candideze?
Ministrul justitiei cand semneaza aceste imputerniciri stie acest lucru, cineva il informeaza?
Cati astfel de asa zisi "capabili", cu pile si relatii mai sunt oare in sistem?
Pana cand sa-i mai inghitim, sa acceptam sa fim condusi de astfel de specimene?

Anonim spunea...

Domnule Huginn poate ne puteti spune ceva in legatura cu dispozitia sosita saptamana trecuta prin unitati unde obliga ca tot personalul sa poarte echipament.
- dar ei cunosc faptul ca noi efectiv echipament nu am primit diN 2007?.
- dar ei cunosc faptul ca trebuia sa ne asigure echipamentul pe 2009 -dar ei cunosc faptul ca noi suntem in anul 2010 ,s -au ia batut criza in cap pe cei din ANP?

Huginn spunea...

@ 20:38 se pare ca a fost o greseala si ca vor reveni asupra adresei. Stiu ca nu s-a mai dat echipament din 2007, nu pare ca-i intereseaza prea tare.

Anonim spunea...

.....stie cineva ce adresa cu clasificare ,,secret,, a venit prin birourile RUFP si se refera la coeficientii de ierarhizare?
....si daca acesti coeficienti se regasesc intr-o lege publicata in Monitorul Oficial(Legea 330/2009- legea salarizarii unice), de ce vin printr-o corespondenta clasificata?
Tema pentru acasa si pentru tine, Huggine!

Anonim spunea...

Domnule Huginn ca un cunoscator a sistemului penitenciar,as dori sa va intreb daca dupa aproape 30 de ani munciti e drept ca civil in acest sistem sa fiu pus pe drumuri cu dosarul meu de pensie iar cei in drept care sunt platiti pentru asa ceva sa huzureasca in birouri iar pe mine sa ma plimbe pe la casa de pensii unde iti spune mai mereu ca mai trebuie o hartie .
Acest lucru cred ca se poate intanpla numai la Penit Spital Tg Ocna.

Anonim spunea...

D-le Bala, nu iti este dor de mandra de la Targsor ? Poate o ajuti sa nu mai faca atatea prostii pe acolo si o iei la ANP

Huginn spunea...

@ 21:00
Inainte de a-mi da tema de casa mai informati-va ce e public si ce e secret la coeficienti. Adresa a venit urmare a aprobarii nomenclatorului de functii si e mai veche, dar nu ne ajuta pana la 01 ianuarie 2011. Inca suntem in perioada de tranzitie si nu stim daca se vor pastra coeficientii din legea de salartizare unitara.

@21:05
Civil, militar sau functionar nu conteaza. Cei de la Resurse Umane trebuie să-și facă treaba și să nu vă pună inutil pe drumuri dacă nu e cazul.

Anonim spunea...

Dispozitia venita saptamana trecuta obliga la portul echipamentului doar pe cei care isi desfasoara efectiv activitatea in interiorul locului de detinere.
Deci sa nu intelegem gresit precum Becheanu de la Craiova care din pucntul lui de vedere nimic nu merge pana nu toti functionarii indiferent unde isi desfasoara activitatea trebuie sa poarte tinuta.

mihai virgolici spunea...

in sfarsit vedem o atitudine normala fata de anomalia numirilor la conducerea unitatilor.
felicitari anonimule de la tichilesti

Anonim spunea...

21,22
stai linistita
dl bala a vazut mesajul tau disperat si te va pune pe tine la targsor.acusi e vremea ta pacat sa te chinui degeaba de atatia ani, cu atatea barfe, sforarii prietenii si amanti pe la gradina intretinuti cu cheltuiala.
cel mai bine pentru toti ar fi sa te trimita la o unitate unde sa faci ceva munca.sau sa vina sa ne intrebe si pe noi care te stim de mica cat ai dat din picioruse...

Anonim spunea...

Felicitari d-le Savescu.Cu interviul dat in Informatia de Severin esti cel mai tare. E cea mai mare realizare profesionala de cand esti director. Inca o data felicitari. Esti tare sefu.

Anonim spunea...

Mi-a placut poza actualului director din Informatia de Severin,tare rau vere. Asa mai zic si eu , jos palaria.

Anonim spunea...

Colegi severineni, avem cel mai tare director!Cititi Informatia de severin si o sa va convingeti.

Anonim spunea...

Nu inteleg ce a vrut sa arate d-l Savescu cu acest interviu.Sima oricum nu mai este in sistem. Prin curte se vorbeste ca a vrut sa deturneze atentia de la problemele care il privesc.

Anonim spunea...

Severineni nu mai fiti rautaciosi . Poate ca oomul a fost bine intentionat.

Anonim spunea...

Bine intentionat pe dracu . Omul are o atitudine care lasa de dorit atat fata de fosti colegi CUCA, SIMA etc., cat si fata de actualii colegi care ii sunt indezirabili ,cu exceptia celor doi adjuncti pe care nu i-a trimis inca in comisie.