Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 2 iulie 2010

Puiul de dinozaur (2)

Lucian Siman, îl mai țineți minte - directorul raket de la Bistrița, a găsit în cele din urmă o cale să-și repereze onoarea dumisale de șef tânăr cu țuțeri în dotare și orgoliu pe măsură.

Câțiva subordonați destoinici care lucrează la revista Penitenciarului Bistrița (Cronica Penitenciară îi zice) îl ajută slugarnic să-și înfiereze cu mânie 'dujmanii'.

În această revistă, să-i zicem așa, editată în timpul serviciului și pe bani publici asistăm la răfuiala unui director de pușcărie cu un subordonat încurcat în datorii și cu blogul sindical care i-a făcut publică nemernicia.

Părerea domnului Lucian Siman - puiul de dinozaur la care făceam trimitere acum câteva săptămâni, se întinde pe vreo 4 pagini cu tot cu anexă și, din "mesajul domnului director", aflăm cum că după augusta-i opiniune cei care l-au apărat pe amărâtul ăla încurcat în datorii trebuiau musai să-l acuze și dânșii - atât înțelege un director de pușcărie din ideea de justiție în anul 2010.

Atâta-l duce capul. Atât poate Siman. Atât înțelege un țucălar care-și șjunge rândul să fie șef.

Domnul director de la Bistrița n-a verificat și nici n-avea căderea să o facă într-așa o situație dar are încă păreri ferme deși a fost trimis la plimbare cu tot cu sesizarea lui de doi bani.

Drept urmare Lucian Siman e în continuare și procuror și judecător și-l înfierează pe cel care i-a fost victimă după ce Comisia de Disciplină din unitate i-a demonstrat că a greșit. Asistăm așadar la  o altă demonstrație - dacă mai era nevoie - că prostia e agresivă și că tupeul față de subordonați e direct proporțional cu slugărnicia față de șefi.

În această revistă - strânsură de compuneri incocent-gimnaziale, poezioare, filosofie semidoctă, horoscoape, istorie și mesaje comunistoide extrem de prost scrise, editate și machetate - directorul își urlă din toți rărunchii incacitatea de a pricepe cum stă treaba cu procedurile, fie ele disciplinare sau de altă natură. Nu înțelege și cu asta basta. El e Siman și o ține langa.


Lucian Siman ne anunță în fițuica citată că nu mai citește bloguri pentru că l-au suparat. N-o să-l supere deci articolul meu cu toate câte i le-am spus, dar nici nu va înțelege el justițiarul impotent și directorul de paie că s-au dus vremurile lu tac'su Roman când komandantul și camarila dictau în unitate.

Cu blogurile așa a zis și bietu' domn Dumitrache de la Codlea, și dânsul mare director ne-a anunțat că nu ne mai iubește după ce l-am făcut 'erou' de blog... până când viața i-a demonstrat că merită să-ți asculți mai mult criticii decât pupincureii.


Mai jos aveți încărcat pe scribd oficiosul lui Siman - "Cronica Peniteciară de Bistrița". Aici puteți vedea cât de puțin îți trebuie în fond ca să fi director de pușcărie și cum în vremuri de criză ne pierdem timpul cu orgoliul directorilor nicidecum cu problemele reale.
Cronica Penitenciara (Bistrita, iunie 2010)

22 comentarii:

Anonim spunea...

Degeaba. Pe Siman n-o sa-l deranjeze nimeni cata vreme e Ioanitoaia la Bucuresti si Georgeasca secretar personal la Băla. Și la Bistrița ca la Gherla, doar presa să mai facă lumină. ANP are interese la Bistrița și nu se va atinge de nimeni, iar Siman e o slugă credincioasă.

Anonim spunea...

Ce face Georgeasca la ANP? Am auzit ca a fost cu Bala in Franta doua saptamani pe banii ANP-ului. Asa facea si la noi, toata ziua bot in bot cu directorul si nu muncea nimic. De ce nu spuneti si de pontajele pe care le-a falsificat cand era educator ca sa-si rotunjeasca salarul?

Anonim spunea...

ce fata areeeeee???de b__________u!cu astia ar trebui inceputa restructurarea!!!!cu infractorii din sistem imbracati in hainele statului!!!!11

Anonim spunea...

Fratilor la noi la Poarta Alba e una Petrovan ca inainte o chema Solea care imparte banii cu detinutii si e prinsa cu telefoane multe pentru detinuti si Dinca o stie si se face ca nu vede da directorul general stie? cunoaste ea si pe la corpul de control si pe una la medical ca numai asa a stat pe functie de trantor. Noi daca intirziem ne da afara din servici.

Anonim spunea...

sa trecem si la lucruri care, probabil,intereseaza mai multa lume,cum ar fi:
-sefii nostri(directori si directori adjuncti)nu vor fi stresati din cauza diminuarii salariilor si nici de marirea TVA,deoarece ,primesc lunar,in mod consecutiv,prima pentru lucrari de exceptie si misiuni speciale( 50%);
-oare ,poate cineva sa explice acest lucru?sau toti sunt atat de exceptionali incat nu se mai poate face nici o diferentiere,fapt pentu care sunt "condamnati" sa primeasca sporul de 50% in fiecare luna(este cel putin jenant,tinand seama si de situatia in care ne aflam acum,cu totii).

Anonim spunea...

Am citit materialul domnului Siman Lu-cian si am avut senzatia ca este scris de un semianalfabet. Ma intreb - retoric, desigur- cum naiba ajung asemenea specimene sa conduca o puscarie? Daca in 8 ani de scoala gimnaziala, 4 ani de liceu si inca 4 de facultate (presupunem ca a facut o facultate) nu a reusit sa-si insuseasca cele mai elementare reguli de comunicare, poate, oare,sa dirijeze destinele catorva sute de indivizi? Suntem un sistem compromis, cuprins de cancer si nu avem nici cea mai mica sansa de revenire. Asa sefi, asa imputerniciti, asa conducere, asa viziune etc.
Canada, pazea, ca venim...

Anonim spunea...

Nu prea inteleg cere este treaba cu directorul. Daca domniile voastre doresc sa aiba un asemenea coleg e treaba voastra, eu cred ca in niciun sistem public nu trebuie sa existe un asemenea specimen. In viitor o sa fie reclamat de detinuti ca a imprumutat bani de la acestia. Concluzia: comisia de disciplina sa il imprumute sa achite datoriile.

Anonim spunea...

Au reusit sa ne ia 25% urmeaza disponibilizarile ,ATENTIE,ATENTIE.
Nu se ciripeste nimic ,nu rasufla nimic tacere si iar tacere.

Anonim spunea...

Adevarul nu este cel prezentat despre Georgescu Adiana, chiar aceasta fata muncea foarte mult cat a fost la Penitenciarul Bistrit.Cat despre pontaje iară-si nu este adevarat. S-a pontat gresit o perioada de timp dar nu s-au insusit bani de nimeni. A fost o eroare de organizare si atat, responsabilitatea nu apartinea doamnei Georgescu

Anonim spunea...

@ 18.20

Du-te, frate, si te ascunde, nu mai împânzi lumea cu zvonuri tembele!

Anonim spunea...

Asa e munceai mult, daca-ti comentezi singura, Nu e adevarat, ati pontat in plus ca sa luati bani mai multi. Dar la comisia de liberari cum e? Iti luai dreptul de la smecheri ca sa siustii liberarea in prima comisie? Ai coraj sa negi si ata?

Anonim spunea...

Domnilor nu mai faceti afirmati calomnioase gen celor ca Georgeasca a luat bani pe facilitarea liberarii, situatia de la Bistrita o cunosc foarte bine, deveniti necredibili prin acest gen de afirmatii puneti sub semnul intrebarii buna credinta a comentariilor, lucru care ne face rau noua celor punem in discutie aspecte relevante. Va rog mult de tot.
P.S.Pentru a reflecta mai bine anonim @ 03.07.2010, 07:14:00 , poate si judecatorul delegat a facilitat liberarea sau alt membru al comisie. Renunta la astfel de comentarii pentru spiritul dreptatii si adevarului ce ne calauzeste pe noi cei care vrem sa-l tragem de maneca pe director cand greseste.

Anonim spunea...

Au fost vorbe in unitate ca cei din comisia de liberari printre care si Georgreasca si-au luat dreptul. Fratele la Georgeasca e interlop si se ocupa cu trafic de masini, iar Georgeasca ii ajuta prietenii cazuti la puscarie. Lea bagat si pachete si obiecte interzise. De ce nu verifica nimeni, pentru ca e pretena(?!?!) cu Bala?

Anonim spunea...

@ 08:07
N-a luat bani? Dar ce a luat, daca cunoasteti atat de bine? Feceti un bine tuturor celor care pun in discutie aspecte relevante si spuneti-ne si noua in ce sia luat dreptul Georgeasca. Lasate calauzita de adevar Georgeasco.

Dinozaurelian Andreescu spunea...

Discutia plecase, nai fârtaţi, de la dinozaurul ăsta de Şiman şi nu de la Popeasca. georgeasca etc. Eu, unul, mi-aş face griji în privinţa pseudo-telectualului ăstuia şi nu altele. Că cine nu poate învăţa limba maternă aşa cum trebuie este suspect că nu poate nici să vă fie lider. Vai de mama voastră dar şi a noastră, că tolerăm toţi incompetenţii pe lângă noi şi apoi ne mirăm de unde ne vin abuzurile, prostiile, hoţiile, nedreptăţile şi aşa mai departe.

marul spunea...

mda

Anonim spunea...

Fiecare TURMA isi merita MAGARUL .Daca va limitati la carcoteli pe la colturi si la rasturnari de guverne cand aburii lui Bachus va invaluie iar in tipul orelor de serviciu sunteti pupincuristi si nu aveti sange in instalatie sa luati atitudine atunci aveti ceea ce meritati .

Anonim spunea...

toti directorii fac ce vor si toti au pipite si favoriti... nu facem nimic, ne meritam soarta, promovam toate nulitatile...

Anonim spunea...

Stimati colegi ne meritam soarta,asta pentru ca ne intereseaza pipitele sefilor si nu faptul ca am ramas fara salarii, nu vedeti ca cineva are tot interesul sa deturneze atentia de la adevaratele probleme ale sistemului.Cum credeti ca va veti descurca cu noile taxe si impozite in conditiile in care salariile sau diminuat cu 25%?-(ma refer la cei care inca nu s-au infratit cu ppl)

Dinozaurelian Andreescu spunea...

12.16, ia , zi-ne tu cam ce e de facut, sa scapam odata pentru totdeauna de jugul acestui guvern ticalos si de masoni, evrei si toti conspirationistii lumii care ne inregimentaeza intr-o noua ordine mondiala dupa cum vrea muschii lor. Zi-ne tu,caraghiosule, de parca tot ce ni se intampla n-ar avea legatura cu ce to repeta altii mai sus - inclusiv eu- si nu intelegi tu neam: TOLERANTA LA PROSTIE SI LIPSA DE ATITUDINE. Pricepi ceva sau ti se pare ca te-am injurat?

Anonim spunea...

Ne intereseaza pipitele sefilor, ne intereseaza de ce fel de oameni se inconjoara directorii nostri, in ce posturi ii proptesc, ce functii noi mai scot pt ei in aceste vremuri!De ce?Pentru ca maine-poimaine, ajung acesti "oameni" sa ne conduca, sa ne spuna cum sa facem si cum sa nu facem, uitand cum au facut ei/ele sa ajunga acolo, dandu-ne lectii de morala-gen invata de la ape...de la vant(toata stima pt poem) - sau ti se par "tatisme" astea, tu, cel care stai zi de zi cu ppl, care ai una-doua facultati/mastere facute in vremea cand erati 6-10 pe un loc la facultatea de drept - ce e drept, e ca nu ti-ai dat ochii peste cap ca georgeasca sau popeasca, sau nu ai relatiile lui ionescu.De-asta trebuie sa fim vigilenti asupra oamenilor directorului, fie el si general, pt ca ei ne conduc!

Anonim spunea...

Dinozaurule andreescian, usurel ca-ti pica solzii si ramai in... coada goala! Nu mai incapeti pe bloguletul vostru si va dati in stamba in public, mascaricilor bistriteni?

Sunt convins ca-ti sunt pe plac aceste reactii, acum, cand am devenit intolerant si iau atitudine impotriva prostiilor pe care le tot debitezi, scuipandu-le si improscand totul in jurul tau.

Sa nu-mi spui ca nu e genul de atitudine pe care ti-o doreai, micutule demagog! Sau era valabila numai la altii, uriasule ipocrit? Sunt convins ca pricepi, iar daca ti se pare ca te-am balacarit sa stii ca... asa este.