Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 11 iulie 2010

Polițistu': Obiceiul pământului în Castelul Ghiculeasa

Fratele nostru mai mare a făcut astăzi o greseală impardonabilă.

Că s-a luat la trântă cu siparezii, treacă-meargă, că i-a dat câteva bobârnace peste pălăria de tânăr pensionar a domnului Celmare, se mai iartă, că i-a schimonosit zâmbetul de Hollywood al doctorului, ne-a făcut pe toti să zâmbim si să ne alinăm urmele de invidie donjuanică, dar astăzi...

Astăzi... Huginn a îndrăznit... să... se refere la... Penitenciarul Timisoara. Rusine, domnule Huginn! Să pomenesti în termeni neevlaviosi despre pepiniera de manageri din Palatul de Fildes? Si pun pariu că nici nu stăteai în pozitie regulamentară. :))

Continuarea pe pe blogul Polițistului - Obiceiul pământului în Castelul Ghiculeasa.

Util și Blogul Sindicatului de la Bircea Mare - Marea Percheziție Secretă

10 comentarii:

Anonim spunea...

"Personal, cred că este un director general bun" ...TRAIASCA ANP IN FRUNTE CU CONDUCATORUL IUBIT! Huggin ...faci reclama la osanale?

Huginn spunea...

@ 13:07
Nicidecum, oamenii au dreptul sa aiba o opinie, iar Bala e fermecator de la distanta si cand n-ai de-a face cu dansul. Mai greu cand discutam de atitudine sau de rezultate. :)

Huginn spunea...

@13:07

... si in plus, daca nu scoatem din context aprecierea, articolul nu e deloc magulitor.

Anonim spunea...

E o campanie de prost gust la adresa Romaniei ,daca e cel mai bun termen...Timisoara,Cluj sau Brasov nu e Romania e doar o fortareatza de 2,6 milioane de locuitori ...si nici fortareatza nu e..doar carcotasi betivi...Doar voi il puteti acuza pe Hugg caaa ...woww ...aq jignit oamenii si teritoriul...Lasati-o mai moale..bugetele Romaniei se fac din Bucuresti,Constanta,Galati,Prahova...asa ca ciocul mic!!!alde boculetzi!

si totusi spunea...

@ Huginn

Multumesc pentru publicarea articolului pe Penifest, pentru caracterul democratic cu care ai acceptat punctul meu de vedere cu privire la domnul Băla si pentru că ai trecut dincolo de aparente. :)

M-am bucurat când a venit la conducere, dar mi-a trecut când am văzut cum si-a luat examenul. Mi-a mai trecut apoi de câteva ori, dar încă îl mai cred omul momentului, perfect adaptat stilului managerial penitenciar. Nu stiu dacă sistemul penitenciar românesc merită ceva mai bun acum si nici dacă poate integra un alt stil de conducere. Chiar nu stiu...

În plus, omul pare relaxat în relationare si deschis la idei noi. Am spus "pare", nu dati cu piatra! :))

E posibil să mă însel, dar are cine să mă contrazică, asa că nu-mi fac griji. :)

si totusi spunea...

...si admit faptul că-l stiu doar de la distantă. :)

Anonim spunea...

@si totusi

Mai este si incomod in momentul in care nu cedeaza unor presiuni - ca de exemplu cele sindicale...

Huginn spunea...

@09:38
De parca asta ar fi ceva rau. Ce presiuni fac frate sindicatele? Sau e tot din categoria stim cine e rau dar nu stim de ce?

Anonim spunea...

Huginne nu stiai? Bala e un erou in ochii ministerului ca se bate cu salariatii. Deaia face ce face. Nimic pentru noi si totul pentru minister, ca sa-si ia galoanele.

si totusi spunea...

Pe domnu' Băla l-a vrut tot sistemul. La vremea respectivă, Penifestul îi era favorabil. Am avut impresia că ministerul a tinut cont de cele scrise pe Penifest si l-a numit director general. Admit că e posibil si ca asta să fie doar o părere naivă. :) S-a dovedit a fi un director emanat de sistem, cu calitătile si cu tarele sale. A păstrat acelasi sistem clientelar cu care era obisnuit, dar e un director general cu care cred că poti vorbi deschis, fără să te gândesti la ceea ce vei păti. Poate că mă însel, dar asta e acum perceptia mea. Si, din ceea ce aud, oamenii nu au o părere proastă despre el, poate si pentru că, asa cum spunea Huginn, omul salvează aparentele si punctează la capitolul imagine. Sunt convins că, asteptările fiind mari, dezamăgirile sunt pe măsură. Mă întreb, însă: ar suporta sistemul un director general asa cum ne dorim? Poate cineva să ajungă director general sau măcar director de penitenciar fără să fie pus de cineva căruia să-i fie apoi dator, doar pentru calitătile sale manageriale, morale si profesionale? Cred că răspunsurile la aceste întrebări sunt foarte importante. Domnu' Băla va pleca într-o zi, noi vom rămâne si de altcineva ne vom plânge, fără să fim constienti că zi de zi permitem, prin ceea ce facem, ca aceleasi criterii nedrepte să propulseze la conducere si oameni care nu merită. Si nu mă refer aici doar la structurile superioare, ci si la cele mai mici. Sistemul are o problemă cu valorile si ne îndeamnă să ne adaptăm lui. Poate că putină încăpătânare si o oarecare inadaptare nu ne-ar strica. :)