Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 1 iulie 2010

Mediafax: Copiii instituţionalizaţi au cu 20% mai puţin pentru hrană, suma nu se reduce pentru deţinuţi

Ordonanţa de Urgenţă 55/2010 reduce cu 20 la sută sumele alocate pentru hrana copiilor instituţionalizaţi sau a persoanelor cu handicap, însă execeptează de la această diminuare bugetul pentru hrana persoanelor private de libertate.

Articolul III, alineatul 1 din OUG 55/2010 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice prevede că autorităţile şi instituţiile publice precum ministerele, celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, alte autorităţi publice, autorităţi administrative autonome sau instituţiile din subordinea acestora, finanţate integral din bugetul de stat, vor diminua cu 20 la sută cheltuielile cu bunurile şi serviciile aprobate în buget, programate pentru a doua jumătate a anului 2010 şi rămase de executat.

În schimb, alineatul 2 stabileşte că fac excepţie de la această regulă o serie de cheltuieli, precum cele pentru transmiterea pensiilor şi altor forme de asistenţă socială, dar şi pentru plata serviciilor medicale, medicamentele, dispozitivele medicale şi materialele sanitare, reparaţiile şi reabilitările pentru şcoli.


De asemenea, a fost exceptată de la reducerea cu 20% şi suma pentru hrana persoanelor private de libertate, dar nu şi cea pentru copiii din sistemul de protecţie sau pentru persoanele cu handicap şi vârstnicii instituţionalizaţi.

Actul normativ prevede că reducerile de cheltuieli bugetare se vor realiza în trimestrele trei şi patru din acest an, luându-se ca referinţă cheltuielile aprobate prin bugetul pe anul 2010 în vigoare la data publicării acestei ordonanţe de urgenţă rămase de executat în trimestrele respective. (sursa: link)

4 comentarii:

Anonim spunea...

Sa faca oamenii fapte penale ca doar asa mai pot supravietui saraciei...

Anonim spunea...

ce treaba are copiii? hotii este importanti in tara asta.mai ales ca sunt si cei mai aparati.nici victimele lor nu sunt asa de bine aparate.ce copii? ce olimpici? hotii si fotbalistii conteaza in tara asta.

Anonim spunea...

DETINUTII FARA REDUCERE A NORMELOR DE HRANA BA MAI MULT IN ZIUA DE PETRU SI PAVEL AU AVUT MENIU INBUNATATIT,CE SA MAI SPUNEM MAI MARII MJ S-AU GANDIT SA TAIE DIN NORMA DE HRANA A PERSONALULUI SI NU DIN CEA A PPL PENTRU CA PERSONALUL STA CUMINTE SI NU DERANJEAZA CU NIMIC .
UNDE SUNTETI VOI ACEI CARE TRBUIE SA NE APARATI DREPTURILE NOASTRE?
UNDE SUNTEM NOI CEI CE AR FI TREBUIT SA NE APARAM DREPTURILE?OARE SUNTEM LASI ,OARE NE ESTE FRICA,S-AU NE-AM INPACAT CU ACEASTA SITUATIE DE RAHAT?
DACA NU VOM SCHITA NIMIC VOR VENI VREMURI MULT MAI GRELE ,CELE ALE DIPONIBILIZARILOR ,SI SA VEDEM ATUNCI DACA O SA NE PERMITEM SA MAI RAMANEM INDIFERENTI DE CEIA CE SE INTAMPLA CU NOI.
DOAMNE DANE MINTEA CEA DE PE URMA MACAR CA IN ULTIMUL CEAS SA NE TREZIM .

Anonim spunea...

Cand au dat ordonanta s-au gandit la ei,nu va este clar?