Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 21 iulie 2010

Putina omenie in locul primelor de 50%

Domnului director general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor chestor Bala Ioan

Stimate domn

De cateva luni privesc cu un ochi la schimbul de adrese: Sindicate- ANP - Ministerul de Justitie, referitor la acordarea primei lunare de exceptie sau de misiune speciala de pana la 50%, spor prevazut la art. 17din anexa nr. IV la Legea – cadru nr.330/2009 si cu un ochi la adresele trimise de dumneavoastra prin care cereti sa fim solidari cu colegii nostrii care se confrunta cu anumite necazuri.

Domnule director general, de ani de zile stim cum se acorda aceaste prime de 50%, stiti si dumnevoastra ca de multe ori aceste stimulente sunt date pe diferite criterii, mai putin cele prevazute de capitolul IV art.13 din OMJ 622/C/2010, stim cu totii ca nimeni, in afara fisei postului, nu executa alte atributii si totusi de ce nu incetati cu acest “ ajutor social”?

Revenind la adresele prin care cereti sa fim solidari cu anumiti colegi, pe care necazurile nu i-au ocolit, multe, majoritatea, au trecut si pe la sindicat, am apelat la colegi pentru a sustine cauza, s-au uitat in sus, au invocat Divinitatea, s-au uitat ce au prin buzunare si… nu am adunat nimic.

Stimate domn, de-a lungul anilor am vazut colegi care au suportat diferite interventii chirurgicale fara sa primeasca vreun ajutor de la nimeni. Au iesit colegi la pensie, dupa 25-30 de ani de serviciu, nu au primit macar o floare din partea penitenciarului pe motiv ca nu sunt bani, au decedat colegi, si majoritatea tineri, si nimeni nu a a depus o coroana de flori. De ce se intampla toate acestea, de ce suntem un sistem lipsit de omenie ?

Renuntati domnule director general a mai acorda acest spor de 50%, banii care trebuiau cheltuiti cu cele 200 - 500 de sporuri acordate la nivelul ANP si cu fondul de premiere de 2%, fond prevazut de art.13 alin.1 din L 330/2009 puteti constitui un fond de intrajutorare pentru personalul administratiei penitenciare care se confrunta cu situatii deosebite. 

Luca Ioan, presedinte de sindicat (sursa: link)

13 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari domnule LUCA !!!

Rusinica domnule BALA !!!

Anonim spunea...

Nu inteleg???????50%este un fel de ajutor social precum dau primariile,nu este pentru felul cum iti faci serviciul!!!!!!AS FI FOARTE MULTUMIT DACA ACEST AJUTOR SOCIAL AR FI DONAT ACELOR OAMENI CARE SI-AU PIERDUT CASELE IN INUNDATII,SI TOATA AGONISEALA DE-O VIATA,SINDICATELE AR TREBUI SA PROPUNA ASTA MACAR PENTRU LUNILE RAMASE PINA LA SFIRSITUL ANULUI!!

Anonim spunea...

Omenie ? Pai de unde ? In acest sistem nu intalnesti oameni care sa cunoasca acest termen ? Doar in relatii foarte intime si degenereaza si acolo in momentul in care unul avanseaza sau primeste ceva in plus fata de celalalt.

Personal doresc ca barda constitutionala sa se ascuta si sa-si faca efectul asupra capetelor nesimtitilor si incompetentilor Romaniei. Si acest sistem contine elemente mult prea mizere sa mai poti avea si pretentii de omenie.

Anonim spunea...

IN TIMP CE IN ACEST SISTEM PRIN CERTURILE INTERNE SE DORESTE ELIMINAREA PRIMEI DE 50%...ALTE STRUCTURI (POLITIE, ARMATA, S.T.S.)...BENEFICIAZA DE SALARIUL DE MERIT SI DE PRIMA DE 50%!!!...
(SALARIUL DE MERIT CARE LA NOI NU SE MAI DA DE ANUL TRECUT!)

DEZBINA SI STAPANESTE!

OARE CINE ARE INTERESUL CA AGENTI SI OFITERI SA NU FACA FRONT COMUN, IN APARAREA INTERESELOR LOR?...

80% DIN OFITERI SUNT FOSTI AGENTI, NU?...DE UNDE ATATA RAUTATE?
CINE ARE INTERESUL SA NU SE MAI ACORDE 50%?...
IN AFARA CELOR FRUSTRATI CA NU-L MERITA?

DIN COMENTARIILE POSTATE TOTI CEI CU FUNCTII DE CONDUCERE SUNT PILOTI SI INCOMPETENTI...IAR AGENTI DE LA PAZA SUNT PROFESONISTI, NEINDREPTATITI SI FOARTE MUNCITORI, NU?

MARE MIZERIE IN SISTEMUL ASTA!...SI INTREB IAR CINE CASTIGA DIN INTRETINEREA ACESTEI STARI CONFLICTUALE?

CONDUCEREA A.N.P-ULUI...A SINDICATELOR?...
STIE CINEVA?

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 12:25
Crezi ca daca aceste sporuri de 50%ar fi fost date corect era cineva impotriva ? Dar ce te faci cand la salarii de merit si sporuri de 50% sunt abonati an de an, aceiasi oameni care efectiv sunt oamenii conducerii ? Tu asteptai sa primesti 50% ?, dupa felul cum ai reactionat, sigur ca da .Apropo, cu aceasta pomana urcai in top 500 miliardari ?

Anonim spunea...

PACAT CA NU AI VRUT SA "VEZI" ESENTA COMENTARIULUI:

CINE ARE INTERESUL DE A DEZBINA?

NU BENEFICIEZ DE SPORUL DE 50% SI NICI NU-MI DORESC SA INTRU IN TOP 500 MILIARDARI, DAR SUNT DE PARERE CA PENTRU CEI 20% CARE MERITA ACEST SPOR, EL TREBUIE MENTINUT!(80% NU MERITA!)...CA SA EXISTE MOTIVATIE IN ACEST SISTEM MOCIRLOS!

Anonim spunea...

Singura solutie de a opri acest jaf cu asa zise lucrari de exceptie este ca cineva sa sesizeze efectiv un post de televiziune.Altfel,nimic nu se schimba si batjocura continua.

Anonim spunea...

Oare Bala este constient ca nici examenul ala de rahat pe care l-a luat nu-l merita, i-a fost dat de maestrul Gaurean ca la mai toti cei ce s-au prezentat la concurs?

Anonim spunea...

Aceste prime de exceptie sunt OMENIA cu care sunt rasplatiti nepotii pentru ofrandele aduse unchilor.
Vb aia sa mai recupereze din prejudiciu.

Anonim spunea...

RUSINEA SISTEMULUI ANP SCOLA NATIONALA DE ADMINISTRATIE PENITENCIARA TG OCNA ! RUSINE SA VA FIE DOMNULE SDRP AL SCOLII NATIONALE DIRTU SORIN !!!!!AVETII TUPEUL AI NESIMTIREA DE A TRIMITE AGENTII LA BANCII SA CEARA RESTRUCTURAREA CREDITELOR AVUTE PENTRU A IESI DIN CRIZA ,NU SA CEARA SPORUL DE 50% PENTRU CA NU SUNT LOCURII PENTRU TOTII ANGAJATII SNPAP TG OCNA DOAR ABONATII,LINGAII SI CURVELE CARE STAU IN GENUNGHI PE SUB MESE LA SEFII SI OBTIN ACEL SPOR LUNAR AU ACEST DREPT!!!!!AVETII DREPTATE DOAR SUNTETII PE TARLAUA PROPRIE ,MOSTENIRE DE FAMILIE NU-I ASA ??????? LA MULTI ANI SI LA MAI BINE !!!!!!HALAL DIRECTOR SDRP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

26.07.2010, 11:01:00

Inscriete la dumitrascu in audienta, iti da el spor de 80%

Anonim spunea...

Gresiti foarte rau cei care comentati negativ despre sporul de 50%,sa va spun si de ce :la mine in untate au luat de fiecare data 11 agenti si 4 ofiteri,au fost cateva cazuri cand s-au repetat o persoana sau doua dar au beneficiat in jur de 70 de cadre de el,ceea ce e un lucru bun.Sunt lider de sindicat si stiu ca nu intotdeauna s-a acordat la cei care poate meritau dar au luat si o mare parte din acestia.NU castigam nimic prin aceasta atitudine ,din contra vom pierde si acest drept de care mai putaeau beneficia unii colegi de-ai nostri daca nu noi.La politie se da si nimeni nu solicita sa nu se dea in conditiile in care la agenti si ofiterii de executie ajung 5-6% din numarul lor.SCHIMBATI-VA GANDIREA ,NU DAM INAINTE ASA.POATE DACA NU-L LUAM NOI NU-L MERITAM,NU SUNTEM PILOSI,AVEM CARACTER SI NU COTIZAM ETC,DAR POATE MULTI COLEGI DE-AI NOSTRI CARE STAU UMAR LA UMAR LANGA NOI IL IA.......,MAI GANDITI-VA LA CE SCRITEI SAU SPUNETI.

Anonim spunea...

Sa fie clar:50% se da nejustificat,cica lucrari de exceptie ori misiuni speciale.Si cine ma poata contrazice sa vina cu exemple concrete.Pauza,pauza,pauza!