Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 15 iulie 2010

Kamikaze: Predoiu îl premiază pe directorul Penitenciarelor că face conferințe de presă

Poate sînteți curoși și care sînt faptele de excepție și misiunile speciale ale directorilor din ANP. 
Nu vă reținem din vacanță decît cu un exemplu, poate cel mai elocvent, și anume pe cel al directorului general al ANP, Ion Băla, care are la activ următoarele misiuni speciale: o converință de presă la Academia de Poliție, o masă de lucru în Slovenia, o conferință de presă în Republica Moldova și nu în ultimul rînd pentru misiunea de a fi “unul din veteranii sistemului penitenciar”

Nemaivăzut: sindicatele din penitenciare se roagă de ministrul Justiției să le taie din sporuri. În loc să se extazieze la o asemenea propunere, Cătălin Predoiu semnează în continuare ordinele de ministru din care curg sporurile cu pricina. Dar nu către pălmașii cu pulan care fac plantoane pe holurile dintre celule, ci spre buzunarele celor cu funcții de conducere. Normal.

Sporul care a încăierat sindicatele cu Ministerul de Justiției este destinat personalului din penitenciare și se acordă în procent de pînă la 50% din salariu pentru “lucrări de excepție și misiuni speciale”. 

Cu toate că nu sînt bani pentru decontarea chiriilor personalului detașat sau a cheltuielilor de trasport, sporul de 50% se acordă cu sfințenie în fiecare lună către 80% dintre directori, 50% din directori adjuncți și doar 5% către ofițeri și agenți.

Cum cheltuiala lunară cu acest spor se ridică la 500.000 RON, sindicatele au produs redicrecționarea acestor sume către alte categorii de cheltuieli unde nu mai sînt bani.

Faptul că acest spor este unul pentru șefi a fost remarcat inclusiv de Curtea de Conturi care a notat în ultimul său raport de control făcut la MJ: “nu are legătură cu sfera lucrărilor de excepție sau a misiunilor speciale (…) notele de fundamentare privind acordarea sporului sînt insuficient fundamentate. Procedînd în acest mod, instituția își asumă riscul acordării acestui spor în mod arbitrar și nejustificat”. 

Cum bine intuiți, nici anul acesta nu s-a stricat tradiția, Predoiu semnînd acest spor pentru 46 de directori de penitenciare, 45 de directori adjuncți și 33 de directori din ANP.

Poate sînteți curoși și care sînt faptele de excepție și misiunile speciale ale directorilor din ANP. Nu vă reținem din vacanță decît cu un exemplu, poate cel mai elocvent, și anume pe cel al directorului general al ANP, Ion Băla, care are la activ următoarele misiuni speciale: o converință de presă la Academia de Poliție, o masă de lucru în Slovenia, o conferință de presă în Republica Moldova și nu în ultimul rînd pentru misiunea de a fi “unul din veteranii sistemului penitenciar”. (sursa: Kamikaze)

12 comentarii:

Anonim spunea...

Domnule BALA, militian cu state vechi, ce ar fi ca matale sa iti faci frumos BOCceluta si sa ne lasi in durerea noastra...ca azi, maine, veti avea pretentii ca sunteti vreun erou al sistemului penitenciar si-o sa vreti si o statuie...sa vi-o faca directorii unitatilor (supusii dvs)...mai ce vremuri traim, poate si BALUTA vrea sa bage pumnul in gura sclavilor ca si Basescu care a vrut sa le bage pumnul in gura presei. BALUTA, comunist ai fost...comunist esti...sansele de schimbare a mentalitatii tale este : - 0 -

DistrusuANP spunea...

SA TRAIASCA-N VECI PARTIDUL
SA TRAIASCA CEAUSESCU
CARE NE-A REDAT MANDRIA DE-A SARBATORI UNIREA
SI DE-A NE NUMI ROMANI
W.C. TUDOR

disponibilizari Mj spunea...

REPETEZ:
Ar fi foarte utila externalizarea serviciilor de educatie si asistenta psihosociala, detinutii sa primeasca consilieri psihologice la fel ca victimile lor(pe bani), iar penru scoala si profesionalizare sa plateasca la fel ca toti cetatenii. Detinutii nu trebuie disciminati! Iar de "flatulente" de programe educative nu are nevoie nimeni!
Chiar si paznicii pot fi inlocuiti de dispozitive tehnice(camere video, bratari electronice, etc...)pt. ca astea nu dau droguri si telefoane detinutilor, iar escotarea poate fi facuta de firme private.

Anonim spunea...

@22:19
Multe ar fi utile pentru sistemul nostru penitenciar ruginit si arhaic, comunistoid si vesnic tranzitionist dar, exista un mare DAR, comentatorule. Te-ai intrebat, si daca nu te-ai intrebat, oare de ce nu ai facut-o: "Cum o fi cu reintegrarea si educatia asta, din mediul penitenciar, prin alte parti, de exemplu prin Anglia, Portugalia, Franta, Germania, Belgia, Spania, Norvegia, Suedia, Grecia, Bulgaria, Austria ?Ce norme europene, recomandari obligatorii si directive s-or fi aplicand in speta despre care imi dau cu parerea ?" Hm, ce zici comentatorule educat ?

Anonim spunea...

Pentru disponibilizari MJ:
Escortarea facuta de firme private e o aberatie mai mare decat esti pe aceste meleaguri. Si daca aceasta firma privata apartine unui cap al lumii interlope ? F...te-ar inteligenta ca aberant mai esti !

MANAGEAMENTUL spunea...

1. In acele tari in care tu probabil ai fost, sigur se pune accentul pe profesionalizarea detinutilor si gasirea unui loc de munca dupa punerea in libertate.Nu se fac programe aiurea ca astea promovate de RATATII ANP.Serviciile psihologice sunt externalizate!
2. Si la banci transportul de valori se face cu firme particulare, fara fite de profesionisti burtosi!

Anonim spunea...

@18,55
Chiar ma gandeam cand am fost in Anglia, in vizita la un mare penitenciar, in care erau inchisi inclusiv membri AlQaida, la ce s-ar intampla daca s-ar aplica un program de reeducare prin teatru inventat, care se aplica la ei, in sistemul nostru. Este vorba despre crearea si punerea in scena a unor scenete cu subiecte din viata detinutilor, in care acestia puteau juca inclusiv cu membri ai familiei, din afara. Daca ai fi auzit despre un asemenea program aplicat si in Romania, sigur ai fi zis ca asta este o mare aberatie, o aiureala, promovata de ratati din ANP, ca ne batem joc de banii de la buget, de cei din paza, de cei de jos, de cei de sus, de agenti, de ofiteri, de tot ce misca in sistem. Programele erau derulate de angajati de la reeducarea Majestatii Sale, cu ajutorul unor fundatii. Mari prosti si englezii astia. Nu au pe ce da banii, nu-i asa ?.

Anonim spunea...

resursele umane pot fi preluate de firme speciale, economicul de un cabinet al unui contabil, medicalul de un medic de familie, garajul de o firma de transporturi sau de taxiuri, popota de o firma de catering si iata cum raman detinutii singuri prin puscarie, sa-si faca mendrele. esti usor aberant...sau esti aproape de pensie, de ai devenit asa pragmatic dintr-o data?

Anonim spunea...

Da, acolo e vorba de Her Majesty, la noi de tara lu Base - Boc. Asta e diferentza.

ASA O FI,ASA N-O FI! spunea...

....cred ca in tara lui H.M. se deruleaza aceste programe cu detinutii, chiar si cu detinuti AlQaida, nu vreau sa comentez asta! Dar nu cred ca in tara luiH.M. un minister al justitiei cu tot cei trebuie, resurse umane compartimente si servicii ar mai avea in subordine si o ditamai administratie de penitenciare in care se regasesc aceleasi directii( RU,DEA, MEDICAL,DCEAN etc) cu zeci de smecherashi si incompetenti,care nu sunt in stare de 3 ani sa reorganizeze si sa puna pe picioare un sistem in agonie! Voi ce spuneti?

Manageamentul spunea...

Daca ai fost in Angila ce ai reusit sa aplici in Ro.? Sunteti multi plimbareti inutili! Am citit mai multe relatari ale vizitatorilor-mari specialisti si am considerat ca unele ar fi aplicabile si in Ro.
Cred ca acolo ai vazut un progam realist si aplicat,ce sprijinea lagatura detinutului cu familia, respectiv cu comunitatea locala! La noi este o bataie de joc facuta de angajatii penitenciarelor si de fundatii parazitare(furacioase). Aici sunteti oameni fara suflet, fara credinta niste HAPSANI, retardati si lacomi,la reeducare sunt cei nmai puturosi , pilosi si fara DUMNEZEU!(SARPI, PRIPPI, PUSCASI si alti distrusi)
Dupa ce detinutii or sa joace intr-o piesa de teatru, teatru forum sau film artistic( de ex. ala cu FLUIREASII), TU esti ferm convins ca o sa se "reintegreze" in societate, pentru ca si -au dezvoltat acele aptitudini si abilitati necesare! Adica o sa aiba o casa, o masa, un job, si nu o sa mai recidiveze! Escrocule! NU VREAU SA MA LA PACALIT! Daca esti sincer si crezi in ceea ce spui sunt dispus sa te ascult!

Anonim spunea...

Oi fi fost tu in Anglia, ai vazut si ...ai plecat.Realitatea la noi e alta:anp-istii de la reeducare in frunte cu niste fetite care fac programe dupa ureche - vezi colective de elaborare programe pt sport din care nu face parte niciun absolvent de IEFS, sesiuni de sedinte copy-paste din planurile de lectie de la scolile de masa, exercitii de cunoastere si spargere a ghetii care obliga educatorul sa se atinga cu detinutii - de fac acestia clabuci daca au de-a face cu o femeie psiholog - reiau realitatea:detinuti plini de raie, bube, lipsa imbaierilor zilnice pe aceste temperaturi, spatii de club improprii, etc....De acord:sa vina fundatii/ong-uri sa faca teatru cat vor - dar nu ma obliga pe mine, angajat al puscariei, care muncesc zi de zi sa-mi creez o anumita relatie cu ppl-ul -bazata pe respect, pe dezbaterea unor subiecte serioase de discutie -sa discut cu ppl-ul modalitati de a face sex, sau tipuri de familii ale caror denumiri iti trebuie dex-ul sa le intelegi...(vezi programul viata pt familie).Astea da, scene din viata lor de toate zilele-si nu se cheltuie banii degeaba :)))Cred ca asa ceva n-ar aproba nicicand reeducarea Majestatii Sale-Anglia!