Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 10 iulie 2010

E sublim, dar lipsește cu desăvărșire

Directia de prevenire a criminalitatii, rebranding sau perestroika? Asta a fost tiltlul postarii care comenta deschiderea, absolut normala, a unui aparat de lucru folosit de cele mai multe ori in scopuri mai putin legale si ortodoxe.

Despre moralitate nici nu amintesc pentru ca as fi ridicol, ea va fi o problema permanenta pentru oamenii de aici. Perestroika inceputa de Macovei parca incepe sa-si arate roadele.

Oameni noi, obiceiuri noi, gandire noua. Am vrut o directie buna, o organizare normala - in subordinea directorului general dar daca aruncam o privire in organigrama Ministerului Justitiei vedem ca exista Directie pentru relatia cu ministerul public si de prevenire a criminalitatii si coruptiei. Coincidenta? Nu stiu, nu prea imi vine sa cred.

Revenind la studiul lor, aproape complet, cu privire la altercatiile dintre persoanele private de libertate, observ ca directia de prevenire are oameni care ne arata ca inteleg lucrurile si sunt capabili de sinteza.

DSDRP-ul (Directia siguranta detinerii si regim penitenciar, n.red) e depasit din nou de situatie, mai ia o palma si poate cu asta, ocupantul celui mai zgomotos birou de la etajul doi isi va mai drege glasul si-si va reanaliza situatia.

Venit cu prieteni si fini in birourile din Maria Ghiculeasa candidatul unic ramane totusi o speranta, care se miceste ce-i drept in fiecare zi iar activitatea lui in comparatie cu istoricul activitatii de pe prin acele birouri inclina, inca in favoarea lui.

Balastul ar trebui aruncat peste bord cu toata increngatura de relatii din jurul lui. Era sa uit de optimisti... Visati in continuare!

by Q via blogpenifest@gmail.com
9 iulie 2010, 20:35:45 GMT+03:00

2 comentarii:

Anonim spunea...

ca tot a venit vorba despre PPA si SPPA.....Dar ce parere aveti dragi colegi despre faptul ca d-na sau d-soara Petrovan introduce telefoane nestingherita si nimeni nu ia nici o masura.....Sau despre faptul ca stimabilul domn Babus isi primeste suma la fiecare permisie acordata sau o impart altii cu el....Ca altfel, poate imi explicati si mie, cum isi schimba masinile una mai noua decat alta si una mai scumpa decat alta....Iar d-nul catelus- fraierici Banuta isi primeste luna de luna sporuri care nu i se cuvin, ca doar nu iese din cuvantul sefului de serviciu. Cam asta se intampla si pe la noi. Dar noi, agentii privim si inghitim in sec.....

Anonim spunea...

Nici o problema, chiar daca se afla, vor fi mutati la alte penitenciare, "disciplinar", cum s-a intamplat si in alte unitati.
Nici un dosar penal, nici o problema.
"Leafa merge, noi cu drag muncim."