Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 1 iulie 2010

Agerpress: Guvernul a decis disponibilizarea a peste 53.000 de salariati din administratia locala

Peste 53.000 de angajati din administratia locala vor fi disponibilizati, potrivit unei ordonante de urgenta adoptate, miercuri, de Guvern, informeaza Agerpres.

Executivul a mai adoptat si ordonanta de urgenta privind instituirea impozitului suplimentar pentru cei care detin mai multe locuinte cu pana la 300%, precum si o ordonanta de urgenta privind dublarea impozitului la autoturismele cu o capacitate cilindrica mai mare de 2.000 cmc, a anuntat primul ministru Emil Boc, la finalul sedintei de guvern de miercuri.

Premierul a prezentat si situatia din zonele inundate si a declarat ca se vor acorda ajutoare de inmormantare in valoare de 5.000 de lei pentru familiile in care s-au inregistrat decese in urma inundatiilor. Peste 53.000 de salariati, disponibilizati din administratia locala, a decis Guvernul

In 40 de zile de la publicarea actului normativ in Monitorul Oficial, primarii vor fi obligati sa prezinte prefectilor organigrame noi, urmand ca apoi sa se demareze procedurile legale de disponibilizare a salariatilor incadrati cu depasirea limitelor stabilite de Guvern, a precizat ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga.


Potrivit proiectului de ordonanta de urgenta pentru modificarea art. 252 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, Guvernul urmareste sa introduca o supraimpozitare la cladirile suplimentare fata de locuinta de domiciliu, informeaza Agerpres.

Astfel, persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri cu destinatie de locuinta vor trebui sa plateasca o taxa de solidaritate care se va situa intre 65% si 300% din impozitul pe proprietate.

Taxa de solidaritate va fi de 65% din impozitul datorat in anul 2010 pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, de 150% din impozitul datorat in anul 2010 pentru a doua cladire in afara celei de la adresa de domiciliu si de 300% din impozitul datorat in anul 2010 pentru cea de-a treia cladire si urmatoarele, in afara celei de la adresa de domiciliu.

In plus, Guvernul a adoptat si dublarea impozitului pe autoturismele cu capacitate de peste 2.000 cmc. (Continuarea aici)

0 comentarii: