Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 8 iulie 2010

50% mai așteaptă

Luptă de uzură, ANP nu cedează la solicitarea sindicatelor de a redirecționa banii pentru prima de 50% la alte categorii de cheltuieli. Directorii și prietenii de directori, principalii beneficiari, vor trebui să mai aștepte.

Conform instrucțiunilor DMRU primele discutate deja în Consiliul de Conducere nu vor fi puse în plată fără avizul ANP. ( imaginea alăturată)

Multiplele nereguli constatate în unități și la ANP au impus această măsură cu toată opoziția îngustimii sale, domnul Iftinca 'Gigi' Gheorghe, cel care pozează în director de resurse umane în ANP.

PS. Un proaspăt director - chestorand, domnul Ioanițoaia, se pregătește pentru a prelua locul lăsat liber de Cel Mare. Măcar de n-ar fi o altă rampă de lansare către... pensie.

26 comentarii:

Anonim spunea...

ANP are grija de detinuti ! Imaginea ANP este mai importanta decat imaginea scabroasa a angajatilor de prin unitatile patriei. Conditiile noastre de munca specifice anilor '70 si investitiile in formarea profesionala a angajatilor sunt umilitor de denigrante. Dar ANP da bine, asta-i important !

" Zeci de detinuti vor fi ajutati sa se reintegreze in societate, prin asigurarea unui loc de munca si a unei locuinte, dupa eliberarea din inchisoare, in cadrul unui program finantat din bani europeni, in valoare de peste 4 milioane de euro, lansat joi de Administratia Nationala a Penitenciarelor.

* ANP a lansat un program pentru reintegrarea fostilor detinuti, prin asigurarea unui loc de munca

Potrivit directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Ioan Bala, ideea programului a venit chiar din partea fostilor detinuti, care s-au plans de faptul ca, odata iesiti pe poarta penitenciarului, realizau ca nu se mai pot reintegra in societate. In lipsa acestui ajutor, peste 50% dintre detinutii din Romania sunt recidivisti, relateaza NewsIn.
"Acest proiect reprezinta o noua formula de reintegrare sociala postexecutionala pentru persoanele care au fost private de libertate. Prin reinsertia sociala a detinutilor se va diminua numarul de recidive si va creste gradul de ordine si siguranta publica", a declarat acesta in cadrul lansarii proiectului.

* Obiectivele proiectului

Astfel, obiectivul principal al proiectului consta in diminuarea inegalitatii de sanse a detinutilor si fostilor detinuti in tranzitia de la penitenciar la viata sociala si de munca. Finalitatea proiectului este reprezentata de promovarea si crearea de noi locuri de munca in structurile economiei sociale, concomitent cu cresterea nivelului de calificare a persoanelor aflate in detentie si imbunatatirea nivelului de competente ale specialistilor din domeniul incluziunii sociale.

In acest sens, vor fi create la nivel national doua intreprinderi sociale, unde detinutii vor avea ocazia sa munceasca si sa se califice intr-o meserie.

Valoarea totala a proiectului este de 18.391.120 de lei, din care aproximativ 17 milioane reprezinta asistenta financiara nerambursabila, asigurata din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Perioada de implementare a programului este de trei ani, intre octombrie 2009 si septembrie 2012.

De asemenea, programul este implementat de Administratia Nationala a Penitenciarelor in parteneriat cu Patriarhia Romana, Federatia Filantropia, Ministerul Justitiei si Ministerul Muncii din Italia."

Sursa : http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/154758/Locuri-de-munca-pentru-fosti-detinuti.html

De Vito spunea...

Episodul 1, Sezonul 1 Penit. sp. Tg.Ocna Stapana inelului
Zbanghia de Aiurica,cea care a luat in freza copacul de langa alee,n-ar fi luat niciodata concursul de ocupare a postului de director al sp. penit. Tg.Ocna, daca nu ar fi fost angrenata politic! Defectul ei, nu numai ca este incompatibil cu statutul de fps- nu stiu cum Dumnezeu ,ca stomatolog ,umbla in gurile oamenilor( inca mai detine cabinet in Onesti,e compatibila din acest punct de vedere?)- o mai face sa vada si pordocaliu, de au plasat-o cu mari interventii pdl-isti in aceasta functie!
Onorabila meserie de medic nu intotdeauna este chiar in masura sa fie compatibila cu cea de manager al unui penit. spita. Iar daca te uiti la Aiurica dupa cum se uita ea sa perceapa realitatea,poti sa iti dai seama ca pentru a tine drumul drept ,ea se uita stramb!Insa, ca manager,se tine drept si duce destinele unui asezamant intr-o directie pe care nici macar nu o vede!
Placuta priveliste cand intri in aceasta unitate si dai piept cu ea ca director, cu Onel cel stramb - ofiter paza si regim,Gutas cel fara de tulumba-expert RUFP! Parca sunt personaje desprinse din Stapanul inelelor!
Va urma!

Anonim spunea...

Stire senzationala!

ANP a lansat un program pentru reintegrarea fostilor detinuti, prin asigurarea unui loc de munca

Personal cred ca programul este precum frectia la piciorul de la masa, programul are o tenta sociala, dar numai pentru cei care l-au implementat si semnat.
Oare cei de la Fondul Social European care se ocupa de Dezvoltarea Resurselor Umane sunt orbi sau prosti cand semneaza asemenea aberatii clocite de Bala & compania,de ce se arunca bani pe asemenea aberatii,cine mai face angajari cand toata lumea isi restrange activitatea,cine oare mai angajeaza astazi pe cei care sunt inscrisi in cazierul judiciar cu fapte penale executate in penitenciare,acum cand toata lumea este in criza de idei hop ANP-ul rupe gura targului cu un mare proiect mama mama............
Domnule Bala pe cand un proiect de echipare completa a cadrelor din subordine cu echipament modern care sa-i reprezinte,pe cand un proiect de plata a restantelor,pe cand un proiect de modernizare a spatiilor de detentie, a spitalelor care au un mare deficit de cadre medicale specializate,a parcului auto,proiecte de modernizare a penitenciarelor in general,pe cand un proiect de motivare adevarata a celor care isi risca viata si sanatatea lucrand in temnitile imputite ale patriei,de ce nu spuneti adevarul,vor urma cateva zeci de vizite ale delegatiilor ANP pe la diferite institutii de prin strainatate ,sejururi de 2 saptamani prin Italia si Belgia si alte chiolhanuri fratesti prin Moldova care vor culmina pe final cu un FAS urias.Initiatorii si semnatarii proiectului vor baga in buzunare roadele (prime de 50%, laude etc)pe cand beneficiarii vor face coada la agentiile de plasare forta de munca in speranta ca cineva de pe aici sau din strainatate sa-i angajeze, sa cred ca europenii finanteaza un proiect croit din visele de dimineata ale unora care urmaresc numai foloasele personale adiacente acestuia..... rusine ANP.
Dar catre proprii angajati, cei multi si ,,prosti,, cand va intoarceti fata domnule Bala.......

De Vito spunea...

Episodul 2 Sezonul 1 Spit. penit. Tg.Ocna
Resursistul manager sau pompierulfaradetulumba!
Gutas George, aceasta fetita a lu tata, holtei convins, de n-a reusit niciodata sa strice floricica niciunei fete mari cu vechi state in cea mai veche meserie, a batut cu pumnul in masa! Sa cazi pe spate de ras, cred ca si acum il doare! Paralel cu orice inseamna meserie de penitenciar, acest ofiter scolit si pompier de meserie,dar fara de tulumba,se crede buricul RU din sistem! Dar, tot ceea ce a facut si face,e un sir nesfarsit de gafe!
De la deciziile de salarizare intoarse de cei din ANP de vreo 2 ori,dosare de pensionare incomplete, decizii luate arbitrar si dupa bunul plac! Fomfistul cu aere de primadona,aceasta Naomi a penit. spital si care isi sustine imaginea de barbat forte cu injectii de testosteron,a reusit, in cardasie cu ceilalti incompetenti manageriali sa induca o stare maxima de tensiune in randul personalului, tratand ca un mosier,destinele institutiei.
Va urma!

Anonim spunea...

Bine le zici De Vito

Anonim spunea...

Domnilor, cine a trimis pe comunistul asta de Radulescu Leo la Severin? Cheama schimburile de acasa unul care intra seara si ii tine pana la ora 14-15 sa scoata bagajele la ppl,ca sunt prea multe domnule,iar in doua luni sunt la loc.Cred ca a dispus si sa nu ne ponteze,munca voluntara ca ne da salariile intregi.D-lor Bala,Stancovici si cel mai important sustinator Movila duceti-l domnilor de unde a venit,ne lipsim cu placere de el.O sa ma culc in foisor sa vad ce-mi face ca am stat 8 ore la munca si nici nu am schimbator ca de 3 luni nu am mai vazut rezerva.E vai de capul nostru cu asa DASDRP.

Anonim spunea...

"domnul Ioanițoaia, se pregătește pentru a prelua locul lăsat liber de Cel Mare"

Cum se pregateste oare?

Inca un "dinozaur batran" care va dispune tot felul de aberatii!

ANP-ul chiar numai are valori? Sau Ioanitoaia o fi vreo valoare si nu stim noi? Care e valoarea domniei sale? - 0 -

Mi-e sila de acest sistem si de "valorile" pe care le promoveaza.

Anonim spunea...

Maine mai pierdem un coleg, pe Gina Serbanescu. V-ati intrebat oare de ce isi da demisia. Nu din cauza unuia ca Radulescu ci a lui Voinea si compania.
Domnul director DEA care habar nu are ce semneaza. El tipa , urla ,ii face pe toti prosti, se intreaba de ce trebuie sa semneze acte, lucrarile la calculator ii sunt facute de altii. Oare functia pe care a ajuns nu e prea mare penru capacitatile lui intelectuale.
Dupa cum se compota ii e suficienta functia de ofiter instructor, nu merita mai mult.
Sunt ofiteri in curte mult mai capabili, dar poate nu stiu sa faca plecaciuni si sifoneli ca el la ANP.

Anonim spunea...

E dureros ca unii dintre noi trebuie sa-si dea demisia dupa 10 ani de munca in puscarie. E dureros ca s-a aruncat cu noroi intr-un om care totusi a lasat ceva in urma. Un inginer constructor e un specialist, nu anul care habar nu are ce semneaza. Ca sa trimiti pe cineva in comisia de disciplina numai pentru a te scoate tu si a incerca sa arati ca acel om nu a facut nimic e rusinos. Colegi roata se intoarce.

Anonim spunea...

Multi si-au pus sperante in conducerea de la Severin.Savescu e baiat bun, absolvent de academie, tot respectul. Apropierea de Ridichie si ulterior de Voinea a dus la stricarea atmosferei in rindul ofiterilor. Ridichie e bun executant,e trompeta, rade de Apostol dar e la fel ca ea, nu stiu meserie.El stie altceva:sa-i critice pe altii, sa-i faca prosti, sa rada de ei, sa-i urmareasca .
Voinea daca nu erau craiovenii ar fi ramas pe post de secretar ca pe vremea lui Burcu, asa a ajuns comandant de sectie si opoi director DEA. Ultima functie il depaseste. De apreciat ca el saracu vrea mai mult dar nu il cara bibilica.

Anonim spunea...

Un sfat domnule Savescu pentru a mai salva ceva delimitati-va de cei doi trepadusi care va fac numai deservicii. Vor fi primii care va vor blama ,cand nu ve-ti mai avea puterea. Primul va fi Ridiche dar nici cu Voinicu nu-i de gluma, si el vrea mai mult. Astia doi care va sunt apropiati acum sunt mai periculosi decat toti celalti pe care i-ai trimis prin comisii.

Anonim spunea...

As minti daca as pretinde ca sunt fericita ca plec ,insa realizez ca este singura mea sansa de a ma recompune si de a ma bucura de ceea ce inseamna de fapt viata .De multe ori m-a cuprins dorul de duca insa am ramas mereu din naivitate,din recunostinta pentru cei care nu m-au dezamagit si poate chiar din dorinta de a intelege mecanismele de functionare ale acestui sistem .
Plec pentru ca nu mai pot lupta impotriva balacarelilor la preturi mici si a agitatiei noroioase a multora de aici Plec pentru ca sunt convinsa ca exista bucurii mai mari decat bucuria de a-ti strangula dusmanul .Exista in viata si alte placeri decat placerea de a rani ,de a calomnia ,de a castiga taras cate un spor de 50% sau cate o functie (despre care habar nu au unii cu ce se mananca )
Intro lume relativa plina de franturi de certitudini singura ta sansa Savescule ( te-am admirat si te-am respectat pentru ca te-am gasit manzoc si te-am urmarit pana cand ai devenit cal de curse )este sa te detasezi de parveniti si sa te inconjori de oameni care sa creada in tine si sa te sustina ( nu doar declarativ )iar tu la randul tau sa le dai incredere si suport .
Gina Serbanescu ( de maine un om liber )

Anonim spunea...

Felicitrai pentru curajul tau ! Ideea e ca, odata ce vor fi alternative in aceasta tara sau chiar in afara ei, personal voi face acelasi lucru. Si chiar luptam pentru gasirea de alternativa.

Anonim spunea...

09.07.2010, 00:50:00

Din fericire pentru el in ciuda RK si DNA si el e un om liber !!

Anonim spunea...

domnnule IFTINCA chiar mai este necesar acest spor de 50%?domnilor directori.....ce lucrari exceptionale fac directorii de puscarii sau lingaii lor?chiar sunteti penibili......ni sau taiat salariile si dumneavoastra inca dati acest spor.Sa va fie rusine maxima.Dar poate inca mai merita acest spor domnul DINCA....care la penitenciarul lui sau gasit mari nereguli,cum ar fi:un agent baut in timpul serviciului 1.5 la mie......un agent in data de 08.07.2010 cand a fost data alarma a fost gasit cu un telefon si un parfum in partea inghinala......dar cred ca astea nu se vad.Sau poate faptele de agenti se vad si nu se vad faptele de ofiteri facute vezi ex:OFITER TUDORASCU DE LA PPA.....care a fost gasit cu telefoane si este bine mersi in serviciu si 2 bani nu da.Dar asa stiu marii''MAMUTI'' de ofiteri sa se acopere unuii pe altii.agentii la kkkkktttt.
Apropo cred ca dupa controlul si de la SPPA ,mai merita 50% si doamna GHINDEANU and company sau and lingaii( LIVIU SAVU,LIVIU OPREA MARELE SIPOS DE PE TRACTOR,ETC ETC)

Anonim spunea...

@ 09.07.2010, 00:50:00

Total adevarat , reflectati la mesajul transmis :( este pacat ca incep sa ne plece colegii din sistem pentru niste neprofesionisti implantati in scaune de conducatorii nostri iubiti! Rusine domnule Bala ptr. profesionistul management pe care-l practicati. O sa ajungeti sa va huiduiasca subordonatii in unitati, oricum dulapiorul va geme de multa vreme!

Anonim spunea...

Domnule Iftinca dati si lu doamna dobrescu 50% si nu mai scrie pe blog. Si-a tras scutire ca-i bonlava da nu si-a scrintit si mina. O sa va sacrinteasca mintea si voua cala toti de dinainte. zice ca e pretena lu Iftinca si a lu Ioanitoaia si eu o cred

Anonim spunea...

@12.29

Tu cred ca esti gelos pe domnul Bala. Ca ne-ai innebunit cu rusine, rusine. Chiar crezi ca numai el e de vina?
Sunt si alti managerasi care habar nu au de sarcinile ce le revin, asa ca...

Anonim spunea...

Comentariile in lagatura cu Severin sunt in mare masura adevarate. Chiar daca sunt scrise de "frustrati" ele au avut un oarecare ecou in randul celor vizati.Altfel nu imi explic nevoia unora de a-si motiva actiunile si a le invoca aceste comentarii in sedinte.

Anonim spunea...

Razboiul impotriva Ginei Serbanescu a luat sfarsit.Se pregateste o alta tinta.

Anonim spunea...

Gina draga te felicit ca ai plecat cu ca pul sus ,da iti pronit ca ALA va pleca in catuse si in scurt timp.Poate se va salva si va pleca dupa amanta laTG. JIU !!!!

Anonim spunea...

frustrare

V. agresivitate, motivaţie, socializare

(lat. frustarri, „a amăgi, a înşela"), stare afectivă negativă generată de apariţia neaşteptată a unui obstacol real sau imaginar în calea satisfacerii unei trebuinţe, atingerii unui scop sau îndeplinirii unei dorinţe. F. determină modificări neuro-vegetative(accelerarea pulsului, hipertensiune arterială, hiperglicemie etc.) şi psihice (scăderea sensibilităţii perceptive, regresie mintală, rigiditate comportamentală ş.a.). F. poate fi primară (cînd lipseşte obiectul satisfacerii trebuinţei) şi secundară (cînd apare un obstacol ce blochează comportamentul orientat spre obiectul dorit). La adulţi, f. provoacă reacţii normale sau patologice în funcţie de intensitatea motivaţiei, structura personalităţii, toleranţa la f., modul de socializare şi modelele socio-cultu-rale. F. se poate manifesta într-o formă mascată. Conform ipotezei frustrare-agresivitate, propusă în 1939 de N.E. Miller, J. Dollard şi L.W. Dood de la Universitatea Yale din S.U.A., la originea comportamentelor agresive s-ar afla starea de f. F. duce la agresivitate mai ales cînd obstacolul este atribuit unei persoane considerată ostilă, cînd cultura sau subcultura în care a fost socializat respectivul individ impune un răspuns agresiv, cînd situaţia concretă are o puternică forţă de incitaţie (T. Bogdan, 1983). Ipoteza frustrare-submisivitate-religiozitate, propusă şi verificată în cercetările de sociologia religiei explică religiozitatea prin incidenţa factorilor de f. asupra personalităţii de tip submisiv. S.C.
Pentru baietasii de la Severin care am auzit ca nu stiu ce zic de frustrati. Se pare ca doi dintre ei se regasesc in situatiile de mai sus.

Anonim spunea...

Pot sa pun pariu ca in urmatoarea perioada vom asista la noi sesizari ale comisiei de discplina.
Pe Serbaneasca au "terninat-o", acum trebuie sa spele onoarea pentru ce au mai descoperit ca lipseste.

Anonim spunea...

Nu stiu cat au terminat-o ei pe Serbanescu,dar mai mult cred ca s-a terminat ea singura daca nu erau nereguli nu ar fi avut ce sa-i faca,insa ea ar trebui sa-si dovedeasca nevinovatia fiind specilist in domeniu.La achizitii probleme,la RC probleme,cu documente false probleme (Sima)....nu cred ca mai terminam puscaria asta in veci,o sa ne trezim toti fara un loc de munca si pe criza asta cu toate ca ne place sa ne laudam ca noi ne-am descurca ,nu cred ca am reusi,asa ca haideti sa punem umarul si sa lasam prostiile sa terminam ce am inceput ca aceasta unitate sa mearga bine.n.r Drobeta Turnu Severin

Anonim spunea...

Urmeaza doamna Dumitrele, facem pariu? voinicu a venit pe pe post de calau, sub imaginea populista ca vrea sa termine cu hotia din unitate si ca vaneaza toti hotii, de la aia mici de carburant(logofatu), aia de achizitii(Coricovac), aia de vaci,ceapa si spanac de la gaz(barbuceanu), ignora sa dea de urma camioanelor de caramida si balastru ce sau pierdut pe itinerariu, a lucrarilor ce nu exista dar pentru care sau facut platile, si nu va faceti grija de domnisoara oparita ca o sa vina de la Tg.jiu si osa ocupe din nou locul pe birou la voinicu, ca de , ea stie sa lucre cu calculatorul. Dar...coincidenta !!! a venit director un CRAIOVEAN. Sa speram ca acum se la sa Voinicu de 'minerit'.

Anonim spunea...

Daca dispare de la logistica si doamna Dumitrele ,atunci chiar ca se poate pune lacat pe logistica de la Severin -este singura persoana care a reusit sa lucreze cu toti directorii( si nu au fost putini ),cu o contabila sefa mai mult inexistenta iar cand este, este usor bahica si a reusit sa comunice corect cu toti subordonatii fara a instrumenta circuri inutile si rautati gratuite .