Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 21 iunie 2010

Opoziție cu căciula în mână

Din cei peste 9.000.000 (nouă milioane) de români afectați de restrângerea drepturilor salariale și sociale și a dreptului la pensie s-au strâns pentru a protesta la votarea moțiunii de cenzură în Parlament cam 15.000 (cincisprezece mii).  

Cum doar 0,16% dintre cei încălecați a ales să protesteze - procent neglijabil politic - Confederațiile Sindicale au renunțat la acțiunile de masă. Nici greva generală n-a prea ajutat așa că acestea sunt soluțiile; cam slabe, dar atât se poate în condițiile date și cu un așa sprijin popular.

Vom scrie așadar scrisorele, vom face petiții, vom picheta de vară și... vom spera. Poate, așa cum majoritatea celor afectați crede, ajută mai mult opoziția cu căciula în mână și așteptarea.

PS. Interesant cum problemele serioase - și avem destule după cum se vede - trec în umbra conflictelor tradiționale și a orgoliilor. Iar ne certăm tineri cu bătrâni, paziști cu educatori și cu economiști, implicați cu neimplicați șamd.

Credeți domnilor certăreți că am putea demonstra că suntem uniți... măcar în fața unui pericol comun? Ce-ar fi să nu mai constatăm că ne merităm soarta de învinși și că putem să fim schimbarea pe care o așteptăm de la alții.

Program de acțiuni sindicale iunie - septembrie 2010


11 comentarii:

ionel spunea...

Traind intr-o tara de rahat nu putem fi decat tot de rahat

Ne meritam soarta

Anonim spunea...

Bug Mafia zice bine.

Rahan spunea...

Postam mesaje cu expresii de genul "rahat"(dar nu turcesc) si administratorii le accepta cu bucurie in dauna altora care nu suna cum ar vrea luminatiile lor, asa e?

Huginn spunea...

@ 21:18

Complicat, nu-i așa? Nu înțelegeți diferența între delațiune și amărăciune?

Anonim spunea...

Mandria merge inaintea caderii!

Anonim spunea...

huginn da-mi te rog raspuns: stii ceva ,se vorbeste ,de implementarea "din nou "a programului de 8 ore,acel program renumit care a ingenunchiat personalul de la margineni si ploiesti? mai sunt penitenciare in tara care fac apelul nominal intre orele 18-19 ,zilnic, in afara celor 2 apeluri numerice de dim si seara? intreb pt ca la VASLUI aceste lucruri se intimpla si par aberatii.da-mi te rog un raspuns .rog si colegii din tara ...ajutati-ne sa eradicam prostia din penit.vaslui.

Anonim spunea...

Pentru 08:25
Prostia cu apelul nominal de la ora 18 este creeatia marelui sef de sectie Carare Vasile .Asa ca nu te mira de cata prostie poate fi la Vaslui.

Anonim spunea...

@08:25:00la severin se face apelul nominal la 20 dupa cele doua apeluriri de la 07si 19

Anonim spunea...

La TG.jiu se mai face apelul numeric la 12.30,si apelul nominal la 21.30 in afara de cele 2 apeluri de dim. si .seara

Anonim spunea...

Domnule Huginn, eu cred ca inteleg diferenta dintre delatiune si amaraciune dar nu prea inteleg "amareala" dumneavoastra din ultima vreme. In plus, daca stau bine si ma gandesc, nu am inteles destule lucruri nici pe vremea cand CINEVA era DGA la ANP si , in ciuda unor declaratii foarte promitatoare, s-a facut partas la decizii imbecile ca sa nu spun criminale. Putina modestie nu strica nimanui. Asta pentru ca, una peste alta, eu inca va mai pretuiesc.

Huginn spunea...

@07:50
Asa e. Putina modestie nu strica, nici putina empatie :). despre ce decizii imbecile vorbim?