Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 15 iunie 2010

Pe scurt...

Pensionări, câteva sute

Vasile Pop, directorul de la Gherla, și-a făcut cererea de pensionare. L-a lovit dorința de pace și liniște după conflictulețul de interese intre calitatea de furnizor și beneficiar de forță de muncă specială.

N-o să participe mâine la mitingul de la Parlament, cică e puțin supărat pe toată treaba asta cu sindicatele și salariații. Primise excepțional și fusese și el - cel fără de cuvinte și neuroni - propus pentru gradul de chestor de penitenciare. Halal sistem de promovare a valorilor.

Viorel Movilă, ultimul mohican pazist, este și dânsul în prag de pensionare. ANP îi caută înlocuitori, sunt câțiva pețitori, funcția nu e de lepădat. Și domnul Ion Craioveanu, directorul de la Pelendava, se gândește la pensie, l-a uzat situația conflictuală și criza pe care n-a reușit s-o gestioneze.

S-a dus și Cel Mai Inutil. Ducă-se. Se mai rărește din garda veche. Se pregătesc oricum alții să-i ia locul. Partea proastă e că ies la pensie și 'bătrâni' care n-au fost șefi dar sunt utili. Câteva sute.

***

Miting, Parlament - 15.06.2010

Mâine facem iar miting, de data asta la Parlament. La toate intrările din parlament se vor afla sindicaliști pentru a convinge Parlamentul că trebuie să adopte moțiunea de cenzură și că există și alte măsuri anti-criză, Guvernul trebuie doar să asculte. Ăsta de sub papucul lui Băsescu sau altul.

Dacă parlamentarii resping moțiunea de cenzură - șanse sunt destule, ultima șansă rămâne moțiunea de cenzură. Tot respectul pentru cei care se implică, s-au implicat și nu vor ceda cu una cu două - bugetari și nebugetari. 

Pentru ceilalți doar observația că în calitate de români blegi ne merităm soarta.

***

Detașări pe bandă rulantă

După dezastrul împuternicirilor sine die, ANP inventează sub bagheta domnului Gheorghe "Gigi" Iftina, șeful de resurse umane din ANP, detașările în circuit. Adică pleacă de la Gherla să împărățească ANP-ul, detașați, vin la Gherla să le țină locul tot detașați. Cheltuim de două ori, iar calitatea nu e deloc de excepție.

Mai nou plimbăm asistenții medicali de unde sunt puțini unde sunt și mai puțini. Există și soluția contractării de servicii în acest sens, doar că nimeni nu s-a îngrijit să obțină avizele în acest sens. Cel mai probabil pentru acest sector de activitate va fi singura soluție, având în vedere exodul de specialiști.

Cam cu asta se ocupă speranța deșartă a resurselor umane din ANP, acest - ardelean și dânsul  ca și Boc și de toată isprava când n-are de lucru - domnu' Gigi.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Craioveanu se gandeste la pensie ? Doamne ajuta-ne!!! Sa plece si sa ne lase ca si asa a facut destul rau acestei unitati prin aroganta de care a dat dovada.Daca pleaca inca mai exista speranta ca lucrurile vor intra in normal.
Sper sa vina la carma acestei unitati un conducator capabil,demn de aceasta functie, care sa stie aceasta unitate , sa fie un economist foarte bun ,la paza sa fie un ofiter respectat si iubit de oamenii din aceasta unitate.
Trebuie sa fie un alt Cucu , un alt Lazaroiu pentru a ridica Pelendava acolo unde a fost odata.

Anonim spunea...

Movila nu e "ultimul mohican", ci "ultimul dinozaur comunist". Mare amator de chermeze si alcool, s-a facut remarcat ca omul care nu urineaza contra vintului! Pupincurist de dosuri directoriale, s-a purtat in permanenta precum Iuda. Meri mah nesimtitule la pensie!

Anonim spunea...

acum ca s-a curatat sistemul si au ramas numai capacitati si oameni f bine pregatiti in tara si in anp sa vedem realizarile si evolutia sistemului. Vai mama voatra!!!
Din pacate pentru cei cu bun simt cu pregatire profesionala corespunzatoare si care ar putea cu adevarat sa faca ceva nu vor avea loc niciodata de naparcile care se considera providentiali. este si cazul tau huggine

Huginn spunea...

@ 16:43

Nu mă consider în nici un fel. Dumneavoastra ma considerati. Blogul nu este despre mine, este despre penitenciare.

Anonim spunea...

Huginne e adevarat ca Enache de la Targu in a castigat in instanta si va fi repus in functie?

Huginn spunea...

@19:29

Stimate domn
Enache n-avea ce sa castige in instanta. Enache fusese doar detasat la Ploiesti. A stat prin medicale nesimtitor la toate cele.