Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 25 iunie 2010

Incidentul Șobo'

Adrian Oltenaș este una din figurile triste care, pentru simplul motiv că poate recita din 2 acte normative, populează funcții de prin sistemul penitenciar, face controale și emite opinii. Pentru cine nu-l cunoaște acest individ primește salariu pentru mâzgălirea și plimbarea terfeloagelor secrete.

Azi, cu voia dumneavoastră, o să-l 'denigrez' puțin cât se poate de public și de urât.

Poate că l-ați întâlnit prin penitenciare șobolănind printre hârtii și semețindu-și cei 2 neuroni cu povestiri despre litera S si cifra 0 și v-ați spus că, deh, trebuie să fie cineva lipsit de imaginație și fără rost pe la ANP care face asta și îi place. Ei bine așa e și mai mult decât atât.

Noul instrument prin care ANP scapă de indezirabili este acest șobolănel, iartă-mă rogu-l animăluțul absolut nevinovat pentru această comparație cu Oltenaș. Iertați și dumneavoastra cei care nu-l cunoașteți această abordare. Cei care-l cunoașteți îmi veți da poate dreptate. Oricum, admit că exagerez comparându-l. Individul este incomparabil mai mizerabil.

Sunt deja câteva cazuri de ofițeri aflați în funcții de conducere care devenind indezirabili își pierd poziția pentru așanumitele incidente de securitate, schema fiind că Oltenaș aranjează să le fie retras avizul de securitate după ce în prealabil cineva se asigură că în fișa postului apare condiția de ocupare a funcției cu acest aviz.

Un exemplu, dintre cele 4 - 5 aflate în lucru, este cazul lui Alin Irimia, fost - actual - fost director adjunct al Penitenciarului Colibași. Fost pentru că l-a schimbat abuziv o directorare - magistrat de partid. Actual pentru că a câștigat în instanță - în țările normale asta contează. Fost pentru că i-a inventat Oltenaș un incident de securitate și i-a ridicat avizul de securitate.

Drept urmare Alin Irimia după ce s-a luptat ani de zile să câștige în instanță fiind schimnbat abuziv din funcție de către directoarea magistrat trebuie acum să anuleze în instanță o altă decizie de a fi schimbat din funcție... de către același ANP la fel de nesimțit. Diferența e că de data asta coada de topor e Oltenaș - șobolănelul hârtiilor secrete din ANP. Încă o dată, rog rozătoarea să-mi ierte comparația nedreaptă.

Un alt exemplu, întru șobolănirea de caracter de care dă dovadă acest individ, este inițiativa de a spiona poșta electronică a salariaților. Domnia sa, protectorul secretelor - deseori cretin și interesat secretizate, n-are nici o problemă să încalce tratate internaționale și decizii ale instanțelor europene și românești în materia respectării dreptului la confidentialitatea corespondenței.

În cadrul ANP răspunsul la inițiativă a fost negativ de la Juridic - felicitări si... afirmativ de la Informatică - să vă fie rușine măgarilor că nu e prima dată. Nu știu dacă șobolănelul a trebuit să renunțe la ideea de a cotrobăi prin corespondența electronică, intenția și lipsa crasă de respect a acestui individ absolut sinistru pentru confidentialitatea corespondentei este însă dovedita.

În contrapartidă Firinel " NoCv" Ungureanu nu va fi însă niciodată anchetat pentru faptul că a transmis pe mail documente secrete încălcând toate regulile în materie. De ce credeți? Simplu. Șobolănel 'descoperă' așa zise incidente la ordin și nu-și bate capul cu altele.

Sigur, Firinel este și director general adjunct și n-are tupeu. Ceilalți în schimb, dacă-i ordin nea Oltenaș îi încondeiază cu entuziasm mai ales că metoda găsește adepți. Poate cineva prin ANP se trezește...
Solicitare Interceptare posta electronica

20 comentarii:

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

Multi primesc salariul pentru simplul fapt ca mazgalisesc, poate nu cu sintagma SECRET!
Dar deh...sa traiti, am inteles!

Anonim spunea...

Hahahaha. Este un hohot trist, autocritic si vinovat. Da, recunosc in fata sefului informatiilor clasificate ca, de cand statul, partidul si IT-ul mi-a oferit cont pe dgp, bag la greu abureli si manipulari cu scopul de a starpi sobolanii si a-i duce in balarii, pe carari numai de mine stiute. Bineinteles ca intr-o zi s-ar putea si eu sa fiu luat la intrebari, adica ce am vrut sa zic eu cu "penalii" din anp sau cu "plasmele" alea de la resurse umane ori juridic. Exista precedente. Se pare ca in ziua de azi, daca vorbesti la telefon, scrii pe e-mail, in bloc-notesul propriu ori pe hartie grofata, despre "primari" sau "plasme" de 127, ai toate sansele sa vizitezi niste "aresturi" pe interior. Cu toate acestea, inca mai crezand ca traim intr-un stat de drept, in care cei care comit infractiuni incalcand grav drepturi fundamentale platesc cu functia si cu libertatea, uneori merita incercat de dus politia secreta in derizoriu . Nu de alta, dar sa nu mori prost si din dragoste de viata libera neinţărcat.
apropo, sa fiti liberi si voiosi, macar in limita posibilitatilor, 25 %

Anonim spunea...

Traim intr-un stat de drept?
Cum este posibil ca acest sobolan sa ceara o asemenea tampenie fara ca macar sa aiba acordul conducerii ANP?
Cum este posibil sa nu mai avem curaj sa trimitem un mail pe dgp in care sa ne spunem parerea critica unui coleg dintr-o alta unitate despre o tampenie trimisa de ANP de frica comisiei de disciplina?

Suntem spionati ca pe vremea lui Ceausescu. Cine e acest sobolan, cine-l tine in brate? Cine i-a dat directive pentru a ne spiona? Sa raspunda directorul general daca el a dat verde la spionarea angajatilor sistemului penitenciar.

Anonim spunea...

Domnule Huginn tot BALA l-a adus pe acest Oltenas sef la serviciul de informatii clasificate ca sa ne spioneze ?

Anonim spunea...

De fapt, tot ceea ce resping mă caracterizează. Amintiți-vă despre mine. Nu faceți un efort prea mare, e vorba doar despre o apropiată întoarcere în timp.

Anonim spunea...

sobolani ca asta ne vor duce la pierzanie. Cineva i-a dat lui directiva asta. Sigur Bala l-a pus sa ne spioneze calculatoarele si mailurile.

Anonim spunea...

Tot acest Oltenas l=a luxat pe directorul adjunct pe paza de la Satu Mare, Cirjan Dumitru, care a fost sabctionat disciplinar miseleste, ilegal si cu incalcarea procedurilor, tot pentru rahaturi legate de securitate, anuland astfel sansa de a mai candida pe functie de director. rusine securistilor!

Daca anp-ul nar sustine asemenea porcari, ar fi interesant de studiat cum capata putere acesti securisti si cum mazilesc oameni competenti. Dar, are cineva interesul, domnilor sefi?

Anonim spunea...

STOPATI SECURISTUL DE LA BANEASA !!!!!

Anonim spunea...

SE REFACE SECURITATEA FRATILOR RETEAUA PRIETENIEI SECURISTE VEZI BALA FIRINEL (EI MIMEAZA CA SINT IN CONFLICT)... FILIS TG JIU... RUSU SLOBOZIA...IUGA BISTRITA...NAZARE AIUD... ETC SI CONTINUA OLTENAS E CHIAR UN SOBOLAN, DAR E NUMAI UN EXECUTANT JOS SECURISTII!

Anonim spunea...

Bala merita destituit pentru ca a dispus spionarea calculatoarelor si a mailurilor personalului.
Romania nu mai este de mult un stat de drept. Mai ramane ca Bala sa ne monteze microfoane in birouri, ca in rest ne spioneaza in permanenta.
Cum isi permite directorul general sa incalce tratatele internationale privitoare la confidentialitatea si intimitatea persoanei?

Anonim spunea...

Oltenas a fost si este un papa lapte cel putin la jilava nu stiu cine dadea 2 bani pe el.Si ca el in directie sunt sute.Ne conduc,revin, ne reprezinta niste maimutoi.Sa le fie......de .......

BIC spunea...

acum 20'ş-ceva de ani eram un mare patimas al tenisilor chinezesti pe care se procurau foarte greu si cu relaţii...oh tempora! de ce patimas? pentru ca erau albi, frumos lucraţi, şi ma identificau cu o cultură pe care nu o cunoşteam, dar care mi se părea superioară. timpul a trecut şi am avut acces la tenişi albi chinezeşti, cu talpă gumată. dar am constatat un lucru trist...nu tineau la muncă, nu puteai juca mai multe meciuri fara sa se rupă. incepusem chiar sa capat oarecare teama ca se vor rupe daca alerg mai tare. imi este greu sa recunosc ca vad multi colegi care, ca si tenisii chinezesti,posteaza impresionant ignorand telul nostru comun. de a presta o munca, si a fi remunerati! pentru ca astfel nu inteleg sintagma "mizgalesc secret" folosita de cei care totusi nu au refuzat sporul de confidenţialitate inclus in salariu. n-am auzit deasemeni nici o plangere impotriva obtinerii avizului la niveluri de acces mai inalte. ba chiar multi vorbesc despre institutii profesioniste unde secretul este tratat cu o responsabilitate demna de povesti SF. nu stiu cat de mult si-a dorit adrian oltenas sa curme ascensiunea unor persoane mentionate pe aici, nu stiu cat de mult va doriti voi sa aveti statutul unor oameni responsabili cu cu secretul serviciului nostru de penitenciar si secretul de stat , pe care il aparam totusi pentru ca vrem cu obstinatie sa fim in Sistemul de Aparare si Ordine Publica. dar ce stiu este ca tenisii chinezesti sunt o alternativa neviabila atunci cand vrei sa joci in echipe bune si chiar sa marchezi!

Anonim spunea...

Ce va mirati atat de Oltenas?La Jilava,cand era la permanenta,ii spiona pe cei din foisoare cu binoclul(probabil avea vreo curiozitate mai ciudata sa ii vada cand mictionau sau cand defecau in pungi,datorita serviciului de 12 ore fara rezerve).

Anonim spunea...

Nenea Sobo cand ai de gand sa retragi autorizatia ,,doamnei,, Oancea de la analiza si sinteza (de la siparezi) pentru divulgarea de secrete ? Tanti asta da pe goarna toate informatiile la care are aces.Totul ajunge la Ungureanu care mai apoi le da pe goarna la diferite institutii pentru a capata respectul si bunavointa acestora!
Hai Sobo,te tine?
Poate ne dovedesti ca nu esti doar o paiata cu buze catifelate care pupa dosul sefilor pentru a ramane in functie!

Ciuri Buri spunea...

Puterea nu corupe oamenii. Insa prostii, atunci cand pun mana pe putere, o corup."
(George Bernard Shaw)

Anonim spunea...

08;37 dacă vrei să-ţi dai cu părerea despre o tâmpenie trimisă de ANP nu o faci de pe PC-ul unităţii în timpul programului de lucru, consumând curentul penitenciarului,pe adresa dgp a instituţiei. Nu pentru asta eşti plătit din bani publici.Poţi bârfi în timpul liber, pe calculatorul personal,pe cheltuială personală.Poşta electronică a instituţiei este destinată pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu, nu pentru pierderea timpului şi poate fi citită de către şefii direcţi. Aparţine instituţiei!

Anonim spunea...

oltenas este, cum bine ziceti, o coada de topor. Un asemnenea fleac biped n-ar avea zile multe in sistem daca nu s-ar intampla doua lucruri:
1- il sustin sefii nostri din ANP in frunte cu domnul Bala, care sefi sint extrem de indragostiti de lichelele de la prevenire , se stie, pentru ca asa au invatat acesti mârşavi de la bolşevicii restauraţi că pot conduce o instituţie;
2- prostimea , adică noi, tolerăm asemenea deşeuri printre noi şi, ca nişte oi tâmpe, suportăm mizeriile unor mizerabili.
oameni buni, aveti legile la dispoziţie şi susţinerea unor organisme care abia aşteaptă să sancţioneze comportamente bolşevice în sec. XXI. Luaţi aminte de la magistraţi, aşa cum îi înjurăm noi, dar au destul sânge în instalaţie să invoce legile care le sunt favorabile chiar şi împotriva şefului statului. Asta-i lupta cea adevărată şi nu aia cu mâncatul între noi, ca fraierii.

Anonim spunea...

Pentru 25.06, 20.33- probabil esti un lucrator la informatii clasificate si vrei sa scoti in evidenta importanta acestui compartiment inventat aiurea. Daca imi spuneti si mie un singur document strict secret intr-o puscarie amarâtă, imi dau demisia. Vai de mama voastra, bai strict -secretiştilor. Sinteti la fel de jalnici ca şi cei de la managementul situatiilor de urgenţă. Astea să le afle Boc, că ar fi rost de ceva reduceri de şobolani de birou care au de muncă 2 zile pe an. La asta să se gândească sindicaliştii şi să renunţe la falsa solidaritate, că ANP inventează tot felul de funcţii pentru piloşii şi împuţiţii care ridică 30 de mi9lioane pe lună pentru 2 zile muncite cap la cap într-un an şi va da afară, probabil, din operativ, adică din rândul fraierilor care duc greul.
Toată lumea vrea să dispară coripţia din România şi hoţia din jurul nostru dar să nu începem noi, că mai bine rămânem prieteni cu şeful nostru incompetent, cu colegul nostru hoţ şi şmecher etc decât să fiu eu ăla care ia atitudine, care să demaşte tot ceea ce nu ne convine în curtea noastră.

Muc cel mic spunea...

Măi Muc , pardon, măi Bic cel mic,măi oltenaş, dacă tot eşti aşa de corect şi faci pe legistul cu noi, de ce nu te sesizezi că iei spor de 30 la sută pericol cu toate că nu cunoşti mirosul de hoţ, de ce nu sesizezi vreo instituţie cu economia asta să vă taie acel spor de 30 la sută spor pericol la toţi trântorii care lucrewază la birouri şi nu au a face cu deţinuţii ? sau o pui doar pe asta cu sporul de confivfen'ialitarte c[ lucreyi tu la informa'ii clasificate, şobolanule de birou ce eşti.

Anonim spunea...

Informatica recidiveaza din nou. Din nou, violarea corespondentei electronice revine in discutie.
Mi-am amintit ca am mai citit un articol pe aceeasi tema cu ceva timp in urma. Curios, l-am cautat si recitit.

Interesant este ca lucrurile se adeveresc. Si mai interesant este ceea ce am aflat intreband cu ce se mai ocupa Vasiliu Romeo, persoana incriminata la momentul respectiv. Ce credeti ca am aflat? Este tot seful serviciului care se ocupa de gestionarea postei electronice. Daca gunoiul ala este tinut in continuare in functia de sef de serviciu ce poti sa mai zici? Deja lucrurile tind sa devina mult mai clare.

Pacat de baietii astia din IT care muncesc si am inteles ca au avut rezultate deosebite. Pe unii chiar ii cunosc si nu pot sa spun decat ca-mi pare rau ca sunt bagati in aceeasi oala cu niste mizerabili.