Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 6 iunie 2010

Funcţiile de suport. Ale cui?

de Prisonworker, 05.06.2010
via blogpenifest@gmail.com

Reintegrarea socială şi custodia sunt funcţii principale ale sistemului. Cel puţin, aşa susţine strategia ANP. Asta înseamnă că funcţiile de suport trebuie să spijine cele două funcţii principale. Mai explicit? 

Că resursele umane trebuie să asigure un plan adecvat de formare profesională pentru angajaţii acestor domenii, că informatica tebuie să asigure oportunităţile de comunicare, softurile necesare derulării proiectelor colegilor de la pază şi reintegrare.

Că prevenirea criminalităţii trebuie să asigure un climat sigur şi curat pentru derularea activităţilor specifice, că logistica trebuie să pună la dispoziţie (după planuri întocmite, desigur, echilibrat şi profesionist de căte funcţiile principale) resursele solicitate, că secretariatul trebuie să asigure un flux adecvat pentru documentele cu care lucrează specialiştii celor două domenii.

Ori, în unele penitenciare, se întâmplă tocmai invers. Informatica obstrucţionează programele derulate prin lipsă de profesionalism şi rea voinţă, secretariatul se isterizează cu privire la formă, pătrăţele, tabelaşe, arial 12, raportări stupide şi inutile, punând oamenii să lucreze fără sens şi fără eficienţă, logistica nu are bani, maşini, şoferi, consumabile şi alte lucruri necesare, iar prevenirea criminalităţii solicită informaţii de la colegii din pază şi reintegrare, ridiculizând şefi de secţie, psihologi sau asistenţi sociali.

Culmea e că, uneori, asta se întâmplă în unităţi în care paza şi reintegrarea nu au avut niciodată conflicte majore între ele şi au colaborat eficient în vederea realizării imaginii mult iubiţilor conducători precum şi pentru atingerea obiectivelor care au dus unităţile pe cele mai înalte culmi de civilizaţie şi progres.

Ce mai contează că greşelile altora au folosit drept pretexte pentru a marginaliza oameni, dând putere unor micimani, care se simt mici dumnezei când îţi refuză un document, o facilitate la care ai dreptul sau când eşti pus în situaţia de a fi umilit în faţa unui ofiţer de la prevenire, numai pentru că ţi-ai „permis” să refuzi în mod profesionist un serviciu neprofesionist.

Să substitui paza şi reintegrarea reţelei artificiale informatică - secretariat - prevenire este o blasfemie instituţională, pentru care cei responsabili vor răspunde la un moment dat în unităţile unde şi-au dat girul pentru asta şi unde acest „stil de conducere” a ajuns la rang de politică oficială de management.

6 comentarii:

Anonim spunea...

prisonworker... ai uitat sa adaogi ca #retelele# sunt creiate intentionat ca sa bage zazanie ...asa cum e si la galati...

Anonim spunea...

se prefigureaza o altfel de reorganizare?!!...dar cu reorganizarea cea veche ce se mai aude??? Cati bani s-au dus cu deplasarile la Bucuresti, ma refer la simularile cu reorganizarea.

Anonim spunea...

aatat-ti tot cantatu' cu polemica paza reintegrare pana va facut-o securisti lu bala si firinel la toti si au pus oamenii lor peste tot

si totusi spunea...

Din păcate, accesul reintegrării la resurse este blocat prea des si niciun sprijin, de nicăieri, nu se întrevede. Asta e, ne-om descurca si fără creion si hârtie, dar când se va opri împingerea reintegrării la marginea sistemului?

Anonim spunea...

Din păcate, 11.41 are si el dreptate. Securistii au ciuruit până si reintegrarea. Ca de obicei, sunt pe cale să o distrugă.

Anonim spunea...

A inceput reorganizarea.cea dorita:birouri si servicii infiintate peste noapte numai ca unii sa ramana sefi.Interesant ca cei mai multi oameni sunt mutati catre sectoarele ...de suport/de sprijin!!!Oare de ce?Pentru ca asta este intelegerea:o mana spala pe alta, samd .Cine va mai munci cu ppl?Rusine ...obrazului!