Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 11 iunie 2010

Excepționalii și specialii ANP-ului

Asta a notat ANP despre împărțirea primelor pentru lucrări de excepție și misiuni speciale. Așa se face că 100% dintre directorii ANP, 80% dintre directorii de unități și 70% dintre adjuncți sunt mai excepționali și mai speciali decât restul ofițerilor și agenților care trebuie să respecte pragul de 5% din numărul de posturi.
Proces Verbal sedinta 50% 07.06.2010

40 comentarii:

Anonim spunea...

Cine mai e tataie consiliera asta PERSONALA care si-a "tras-o" doctorul...pentru consultari personale si ce atributii are pe aceasta functie (fierbinte)???...o fi vreo pipita care i-a cazut cu "tronc" domnului doctor prin perindarile sale in penitenciare???...sau o fi vreo doamna cu studii in strainatate si cu o inteligenta de invidiat de face parte acu din consiliul "exceptionalilor"...oare sa-i fi "tras" si ei un spor de 50% ??? Vai de mama noastra....!!!

ionut spunea...

Rusine doctore Bala.....

Chiar ca nu are cine sa auda in tara asta,unde sunt sefii lui Bala din MJ,unde esti Vladescule ca te plangi pe posturi ca o prostituata, tara arde si sunt sanse foarte mari sa se intre in incapacitate de plata iar sefii nostri huzuresc pe bani publici de ani buni de zile fiind abonati la tot felul de stimulente,de ce nu faceti publice si salariile la care se adauga acesti 50% sa vada si prostimea cati bani ridica lunar acesti bugetari de lux.

Anonim spunea...

Mai frate, sindicatele propun directionarea sumelor destinate "exceptionalilor" catre primele de vacanta si pe astia-i doare la basca!!!...oare presa nu citeste PENIFESTUL sa vada ineptiile acestui sistem?????.....Si maria sa dir. gen. mai are tupeul sa spuna ca sindicatele nu vin cu nimic concret..., dar sa ia o masura care ar fi benefica pentru toti lucratorii acestui sistem...el zice: PAS !!...D-nule Bala, asa tii matale la oameni??? RUSINE SA VA FIE !!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Stati domnilor directori generali pe scaunele dumneavoastra comode, in birourile dumneavoastra spatioase cu aer conditionat si numarati-va primele de 50% in liniste si pace...ca in teritoriu subordonatii dumneavoastra stau cu ppl-ul la munca si isi desfasoara activitatea la 25-35 grade C sa va umple pusculita ANP-ului...O sa ajungeti sa fiti HULITI in unitatile prin care va perindati pentru exceptionalul management pe care domniile voastre il practica. BUNUL SIMT...a parasit cladirea ANP-ului!!!!

Anonim spunea...

Tot voi cei cu salariile cele mai mari luati si prime...
Va doare-n cot si chiar in alta parte ca la cei de la munca de jos din penitenciare le vor fin taiate salariile cu 25%...
Voi sa nu simtiti...
Faceti-va o alta institutie si numiti-va toti directori si dati-va toti prime...dar parasiti o data sistemul asta penitenciar...
Acum e momentul cel mai potrivit sa va dati prime babane!!!!
Chiar mi-e mila de voi camarazi contemporani!!!!!

Anonim spunea...

Dupa parerea mea directorasii astia nu ar trebui sa fie pe aceste liste, sunt niste nesimtiti, isi pun pe liste slugile si unii nevestele si amantele. Ei au indemnizatie de conducere.

Anonim spunea...

Pt Huginn

Te-am ruga in functie de posibilitati, sa specificati si la directorii de penitenciare care sunt imputerniciti acest lucru.De asemenea nu la toti ati specificat faptul ca sunt imputerniciti . Intelegem si credem ca asa a fost facuta adresa (poate intentionat poate nu )care a intrat in posesia d-voastra, dar este un aspect foarte important din punct de vedere financiar.
Deoarece am putea face o analiza economica financiara din care sa rezulte cam care ar fi suma de bani pe care o cheltuie ANP-ul si implicit statul cu functionarii imputerniciti, care in afara ca beneficiaza de drepturile salariale ale functiilor pe care au fost imputerniciti mai beneficiaza si de sporul de 50%.pentru lucrarile de exceptie numai de ei cunoscute.
Vrem sa stabilim care este eficienta cheltuirii banilor.Care sunt rezultatele obtinute in urma imputernicirilor.
Un calcul scurt, un functionar cu functie de executie imputernicit intr-o functie de conducere de exemplu director pe penitenciar beneficiaza in plus la salariu de aproximativ ( 1500-2500 Ron) plus 50% pentru lucrari de exceptie aproximativ ( 1000-1500 Ron ) rezulta undeva la 2500-4000 Ron / luna pentru un imputernicit sa nu mai punem faptul ca daca este detasat si beneficiaza de chirie conform legii mai sunt inca 2000 sau chiar mai mult Ron.
Deci o fi eficient sa cheltui cu un angajat atatia bani??? Statul isi permite???Care sunt rezultatele???

Se pare ca rezultatele sunt zero si modul in care se joaca unii cu banii statului scoate in evidenta incompetenta care exista la nivelul conducerii ANP

Anonim spunea...

Eu sunt curios ce ar spune Curtea de Conturi in acest caz. Trebuie sa stiti ca in cazul unui control al Curtii de Conturi, acestia vor studia acordarea de prime pentru lucrari de exceptie si sub aspectul oportunitatii si necesitatii. Sunt curios cum ar putea fi motivata in fapt aceasta acordare de prima in cuantum de 50 % pentru lucrari de exceptie. Este imposibil de crezut ca toti, TOTI directorii de penitenciare din Romania, ca sa nu ii mai punem si pe aceia din ANP, plus amusinatii, care este stiut ca abuzeaza vadit de tot felul de chelutieli legal posibile, efectueaza lucrari de exceptie. Asadar, dl. Huginn s-ar putea sa nu ramana doar cu o intrebare fara raspuns ?Ati putea, chiar, daca nu aveti ce face, sa dati un e-mail postului Realitatea tv, cu un link spre Penifest. Sa il vedeti pe dl. chestor, dupa aceea, cum isi va aduce aminte imediat de nevoile noastre (ale mele si ale lui Huginn, desigur ).Abuzul in functie se cladeste pe astfel de mici duceri la limita a unor interpretari legale. Hai , sa fiti sanatosi, cu coplata sau fara, si sa nu va doriti sa fiti exceptionali. A mai fost unul care se credea semizeu si a racit ireversibil la plamani intr-o zi de Craciun. E bine sa fiti normali dar sanatosi...Vom trai si veti vedea ce va mai fi !
Stan

Anonim spunea...

Stimate domn Huginn,

Sincer apreciez sustinerea dvs. in ceea ce priveste prioritatea ocuparii functiilor de conducere prin concurs, dar pana la urma cum a ramas? Din cate stiu problema a fost discutata si in urma cu trei luni. Cat dureaza elaborarea ordinului? Are cineva interes sa amane cat mai mult cu putinta acest lucru? Din punct de vedere financiar nu ar fi nici o cheltuiala in plus pentru ca oricum cei imputerniciti de mult timp pe aceste functii oricum iau indemnizatii de conducere.
Puteti estima o data cand ANP-ul ar reusi sa finalizeze acest ordin? Credeti ca domnului Iftinca ii convine faptul ca poate da vina pe MJ ascunzandu-si astfel neputinta?

Huginn spunea...

@ 22:38
A ramas ca vor fi scoase la concurs in maxim o luna din cate se aude.

Anonim spunea...

d-le Huginn aveti cumva proiectul deordin ca din cate se aude acum nu se mai tine cont de studii poti fi medic chiar daca ai studii juridice poti fi economist chiar daca esti jurist etc. Cred totuis ca sunt doar zvonuri cu toate ca daca ma uit la unele imputerniciri se adeverste acest lucru.

Huginn spunea...

@ 23:28

Nu exista asa ceva intr-un ordin. :) e adevarat ca exista prin unitati, dar asta e alta treaba.

Anonim spunea...

A ramas in picioare articolul discriminatoriu care nu da voie agentilor sa participe?

Anonim spunea...

@11.06.2010, 15:23:00 E una de la Bistrita,pripasita pe la Bucuresti de cind sa dus Nica in ANP.Statea bot in bot cu hotii cind facea teatru cu ei si acum e mare consiliera.Caca Maca mai frate !Noroc cu puscaria ca altfel era o mare...necunoscuta in lumea asta.

Anonim spunea...

Postarea 23.55 ti se pare normal ca un agent sa ocupe o functie de conducere fara ca macar sa fi fost 2 ani intr-o functie de executie ca ofiter???? In nicio firma privata din lumea asta nu vei vedea un astfel de salt...ti se pare normal ca un sofer de la tulcea sa fie director de unitate la arad...

Anonim spunea...

CE AGENTI NU TI SE PAR CA AR FII DESTEPTI VEZI CA 80% DIN OF AU FOST AGENTI LA INCEPUT pt anonimul de la 02 07 00

Anonim spunea...

VA LUATI BANII DE PE SPATELE UNITATILOR RUSINE

Anonim spunea...

Incerc sa continui aberatia colegului cu Curtea de Conturi, adresata d-lui chestor posesor de consiliera. Sa presupunem ca d-na Funar, o alta doamna, ar putea trimite inainte de termen echipa de control, pe la noi prin zona. I s-ar spune, chiar, in preambul, la ce sa se astepte. De exemplu, care sunt cheltuielile ilegale, inoportune si nenecesare asupra carora echipa trebuie sa se concentreze. LI s-ar mai comunica si la ce explicatii sa se astepte (cea mai folosita ar fi ca noi, ANP-ul facem si dregem dar aia de la MJ nu ne lasa, nu ne comunica, nu ne indruma, nu ne ajuta in termene legale, de parca MJ-ul ar fi o entitate contabila din alt sistem solar, care functioneaza pe baza de chimie aeparata). Oamenii din echipa d-nei Funar ar fi indrumati corect, legal si la timp despre ceea ce trebuie sa caute, unde si cum sa contracareze explicatiile puerile. Li se vor mai indica si cheltuielile " ciudate" facute la varf, pentru ca noi trebuie sa tindem intotdeauna catre respectarea dictonului olimpic :"Citius, altius, fortius". De asemenea, oamenii d-nei Funar se vor orienta si asupra unor categorii de cheltuieli "speciale". Si anume acelea care se fac din cauza prostiei si incompetentei. Acele cheltuieli la care este obligat ANP-ul din cauza pierderii proceselor ori din rea credinta, ori lipsa de profesionalism. Un exemplu. Neefectuarea in termenul legal a cheltuielilor perfect oportune si necesare, exigibile inaintea tuturor altora, legate de personal, sa spunem cele legate de avansarea in functie a unor lucratori onesti, si evitarea, astfel, a pierderii unor procese costisitoare (cu caracter civil sau penal) din partea entitatii ANP. Sa nu uitam ca si institutiile pot, de ceva vreme, sa fie actionate in penal. O simpla evaluare si o "ocheada" aruncata prin bugetul de anul acesta al ANP, ne arata ca platim sume uriase pentru nerespectarea legislatiei muncii sub diferitele sale forme, in timp ce ne scarpinam cu sume la fel de fabuloase legate de chirii, deplasari, diurne, angajari inoportune si clientelare in sediul din Ghiculeasa, materiale si obiecte de inventar aiuritoare, benzina si motorina pentru "afaceri", mutari "ciudate" de fonduri destinate intretinerii ppl, management financiar defectuos, si multe altele si mai periculoase care ar fi bine, spre conciziune, sa fie aduse la cunostinta celor in drept, pentru a nu mai plictisi cititorul penifestician. Asadar, continuati cu aceste aberatii de genul lucrarilor de exceptie si vrerea d-voastra se va implini. Pentru ca nu ne putem inchipui decat ca aveti ceva cu cei de la Curtea de Conturi, ii iubiti nespus, si vreti sa ii (o) vedeti cat mai repede. Ca sa nu mai vorbim si de ceilalti, prietenii lor din alte curti, care chiar pot duce la indeplinire recomandarile lor. Ce ziceti, d-le chestor, v-ati prins de faza sau trebuie sa va descifreze consiliera sarada ?

Anonim spunea...

Sunt dezamăgit. Așteptam de la proprietarii și admninistratorii acestui blog mai multă transparență. Pare deja un obicei, de altfel specific românesc, comentariile critice la adresa articolelor, în mod constant nu sunt publicate, sau chiar dacă scapă din greșeală, sunt șterse imediat. Halal corectitudine.
Nu știu de ce, dar am convingerea că inclusiv acest comentariu nu o să fie publicat.

Anonim spunea...

Stimate domn Huginn,

Sincer apreciez sustinerea dvs. in ceea ce priveste prioritatea ocuparii functiilor de conducere prin concurs, dar pana la urma cum a ramas? Din cate stiu problema a fost discutata si in urma cu trei luni. Cat dureaza elaborarea ordinului? Are cineva interes sa amane cat mai mult cu putinta acest lucru? Din punct de vedere financiar nu ar fi nici o cheltuiala in plus pentru ca oricum cei imputerniciti de mult timp pe aceste functii oricum iau indemnizatii de conducere.
Puteti estima o data cand ANP-ul ar reusi sa finalizeze acest ordin? Credeti ca domnului Iftinca ii convine faptul ca poate da vina pe MJ ascunzandu-si astfel neputinta?

11.06.2010, 22:38:00
Blogger Huginn spunea...

@ 22:38
A ramas ca vor fi scoase la concurs in maxim o luna din cate se aude.

11.06.2010, 22:49:00


Huggine deja in teritoriu au inceput "imputernicitii" sa vaneze toti subordonatii care ar putea fi contracandidatii lor la concursuri.

Comisiile de disciplina din unitati sau a ANP-ului sunt pline de sesizari.

Anonim spunea...

Nu stiu cum naiba am reusit sa rezist peste 10 ani in sistemul asta de tot rasul,dar ma bucur ca in sfarsit pot pleca linistit,insa va plang de mila pe toti cei care ramaneti sa executati ordinele la toti incompetentii din sistemul asta corupt si infect!

Anonim spunea...

Se pare ca la Galati directorul BURLIBASA preseaza oamenii sa isi dea demisia. Rusinica. Am auzit ca el ii duce pe angajati la Parchet cu masina lui personala! Am nutrit mari sperante la venirea dumnevoastra la Galati, dar ne-am inselat amarnic. A-ti venit pentru salariul "nesimtit" de 21.000 RON la Galati si cand ve-ti pleca oamenii de la Galati vor respira usurati ca au scapat! Cand plecati sa luati si "papusa cheala" cu d-tra sa va faca pantofii la Judecatoria Barlad! A fi un bun manager implica si munca cot la cot cu muncitorul de jos! La d-tra in birou aerul conditionat merge 8 ore incontinuu ca nu se simte criza!

Anonim spunea...

si eu strava , de ce nu ?. ca doar stau peste program.

Anonim spunea...

consiliera personala??? aproape ca au facut-o dama de companie... care sunt aporturile concrete la lucrari exceptionale ale celor mentionati? ca au luat ideilor altor oameni, idei care ajung la ei numai prin prisma organizarii piramidale? exemplul cu Ionel cel Mare e cel mai elocvent dar si lista asta e plina de Ionei... si amintesc numai propunerile dsdrp care nu au fost aprobate la modificarile 275.

Anonim spunea...

Mr. Huggin, o înregistrare a ședinței unde putem asculta?
Ne interesează și pe noi opiniile ANP-ului despre directorașii de unități, cei împuterniciți și atoateștiutori.

Anonim spunea...

”Consiliera” așa cum o numiți, în primul rând că nu este personală, că nu se ocupă de viața privată a doctorului, iar în al doilea rând este cam incomodă, prin modul în care își susține punctul de vedere. Se încearcă chiar să fie intimidată. Știm cine o face, dar dacă îi sciem numele, nu va publica nici acest comentariu.

Anonim spunea...

http://dl.transfer.ro/Sedinta_50__07.06.2010-transfer_RO-07jun-c5a68a.mov

Anonim spunea...

Imi pare rau daca am fost intelesi gresit. noi nu ne-am ras ca consiliera doctorului ar fi dama de companie sau de trefla, noi ne-am mirat ca ce nevoie are dl. chestor de angajata sfatuitoare ca doar noi nu suntem nici ministerul lui blaga, berceanu, udrea, oprea si nici directia lui iftinca ori ministerul lui funeriu sa avem nevoie de asemenea cheltuieli de personal , sa ne sufle suflatoarea ce avem de zis, de semnat si alte ong-uri personale cu afaceri pe masura. sa ma scuze pruteanu , dar eu nu am avut consiliera cand eram mic si am doar 4.clase.fara CV.

Anonim spunea...

Cele patru clase le aveți fiecare în parte, sau în total? Oricum, cred că te înțeleg. Mai bine puneți mâna pe carte, poate reușiți să percepeți reașlitatea ce se petrece în jurul vostru. Sunt totuși lucruri care execed acestui nivel.

Anonim spunea...

12.06.2010, 23:32:00

Acolo e o versiune trunchiată, favorabilă unei anumite părți. Nu se dorește reflectarea realității.

23:32 spunea...

@10:40

E o conspiratie, precis. Pune atunci versiunea netrunchiata si nefavorabila unei parti.

Anonim spunea...

Uite că nu vreau.

Anonim spunea...

Conspirația e în capul tău. Acolo e lupta pentru ciolan fraiere. Voi sunteți ”negrii” care plătiți pe unul care își urmărește doar propriile interese. Nu-l vedeți pe deținătorul adevărului absolut?

Anonim spunea...

http://vodpod.com/watch/3624629-romania-te-iubesc-romanii-care-sfideaza-criza-sunt-in-china

Anonim spunea...

CRISTIAN DIACONESCU A FACUT URMATOAREA DECLARATIE IN SEARA ACEASTA(13 IUNIE)LA REALITATEA TV:"MASURILE LUATE DE GUVERN, CA REDUCEREA SALARIILOR CU 25% SI A PENSIILOR CU 15 % ,NU SUNT EFICIENTE SI SUNT CONVINS CA BANII OBTINUTI NU VOR ACOPERI DECAT NISTE GAURI!"....TRAGETI SI DVS. CONCLUZIILE!

Anonim spunea...

STOPATI ABUZURILE SI DISCRIMINARE


Stimate domnule SORIN DUMITRASCU
Stimate domnule STEFAN TEOROC


Va solicitam sa stopati intentia conducerii A.N.P. pentru schimbarea unor prevederi ale Legii 293 privind Statutul f.p. din A.N.P. prezentate la sedinta din 08 iunie 2010 din urmatoarele considerente:

1.
Propunere de schimbare “(2) Ofiţerii pot fi împuterniciţi în aceeaşi funcţie, în mod excepţional, pentru o perioadă mai mare de un an în situaţia în care, din motive obiective, pentru funcţia respectivă nu s-a putut desfăşura concurs de ocupare. „

Motivare, observaţii „Prin alineatul introdus se doreşte limitarea practicii împuternicirilor pe funcţii vacante de conducere şi impulsionarea declanşării procedurii de ocupare a cestora prin concurs „

Observatii Blogerii –O motivatie de 2 lei !!! din contra creaza posibilitatea actualei conducere de tip communist a ANP-lui si urmatoarelor care speram sa nu fie departe, sa imputerniceasca la infinit, un functionar sau altul, care vor beneficia pe perioada respectivă de salariul pentru funcţia în care sunt împuterniciţi şi de indemnizaţia de conducere corespunzătoare funcţiei respective foarte multi bani in plus la salariu in comparatie cu alti functionari care ar putea la randul sa fie imputeniciti
Nu exista criterii de imputernicire nici macar de studii corespunzatoare nu se tine cont . Motivatia ar fi simpla “ x este imputernicit de 5 ani intr-o functie de conducere din simplu motiv ca nu s-a putut desfăşura concurs de ocupare.
IN CONCLUZIE NU SE VOR LIMITA ACESTE PRACTICII ORICUM DISCRIMINATORII.

2.
Propunere de schimbare” (2) Funcţionarii publici cu statut special definitivi sunt schimbaţi din funcţiile deţinute, în cadrul aceleiaşi unităţi, în interesul serviciului, fără acordul lor şi sunt numiţi în alte funcţii prevăzute cu acelaşi coeficient de ierarhizare sau inferior, în situaţiile în care nu mai îndeplinesc condiţiile prevăzute în fişa postului pentru exercitarea funcţiei, conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului justiţiei”

Motivare, observaţii „S-a prevăzut posibilitatea schimbării din funcţie în cazul în care titularii nu mai îndeplinesc, în totalitate, condiţiile prevăzute în fişa postului, pentru exercitarea atribuţiilor funcţiei”

Observatii Blogerii- Un alt abuz ordinar , creaza posibilitatea unui sef probabil imputernicit sa schimbe din functii printr-un simplu inscris abuziv in fisa postului, ceea ce ar duce la abuzuri foarte mari.
Ambele propuneri sunt discriminatorii si abuzive, incalca principiile privind egalitatea de sanse, impartialitatea , vor genera foarte multe abuzuri care exista si actualmente.

Din aceste cauze va solicitam :

-Stoparea acestor intentii abuzive de a schimba prevederile legale.
-Sesizarea Consiliului pentru combaterea discriminarii pentru un punct de vedere, cu privire la modul efectiv in care sunt alesi functionarii publici ( pe ce criterii ) pentru imputernicirea intr-o functie de conducere, in conditiile in care un functionar imputernicit pe perioada respectivă beneficiaza de salariul pentru funcţia în care sunt împuterniciţi şi de indemnizaţia de conducere corespunzătoare funcţiei respective ( intre 1000 si 2000 Ron ).
-Sesizarea Consiliului pentru combaterea discriminarii pentru un punct de vedere, cu privire la faptul ca unii dintre functionari sunt imputerniciti la propunerea unui director de conducerea ANP-ului sau MJ-ului si beneficiaza de salariul pentru funcţia în care sunt împuterniciţi şi de indemnizaţia de conducere corespunzătoare funcţiei respective ( intre 1000 si 2000 Ron ) in comparatie cu alti functionari care indeplinesc atributiile prevazute de o functie de conducere numiti prin decizie zilnica a directorului de penitenciar si nu beneficiza de drepturile salariale sus enumerate.Un vadit act de discriminare .
-Sesizarea Ministrului Justitiei cu propunere de destituire din functie a Chestorului BALA IOAN pentru acte de discriminare ,
Avem incredere in d-voastra d-le DUMITRASCU si d-le TEOROC.

Va multumim

Anonim spunea...

Gardienilor, toata ziua stati pe net, penifest....., injurati sefii, conducerea, va uitati apoi la tv si iar comentati pe net........cand dracu mai aveti timp sa va pregatiti profesional ???? sau voi daca ati venit in sistem sunteti foarte destepti nu mai trebuie sa invatati....sa va fie rusine nu stiti decat sa jigniti......uzul de arma il mai stiti vreunul ??? noroc ca nu trebuie sa faceti uz de arma din dotare.......sau pe sectie cat mai costa un tel ???

Anonim spunea...

Trebuie sa o spunem verde in fata. Actele de discriminare la care coautor este chestor Ioan Bala sunt, in fapt, mult mai multe. Un singur exemplu cu care Comisia de Discriminare a fost sesizata, deja: personalul contractual care are in atributii si executa aceleasi sarcini ca si fpss si carora, prin decizii administrative, le-a fost interzisa, o perioada, intrarea in drepturile corespunzatoare fpss. Trebuie adaugat si faptul ca chestor Ioan Bala a fost convocat la Comisia de Discriminare, anterior, in spete diferite. Asadar, atentie la actele semnate in acest sens, la forma continuata si la declaratiile cu martori din cadrul inspectiilor in teren ale sus numitului. Mentionez ca exemplul de mai sus este unul marginal, care mi-a fost adus la cunostinta in cadrul unei perfectionari, de catre un coleg de la Craiova. Nici nu stiam ca putea fi posibila o asemenea speta. Desigur, sunt si altele de discutat, lucruri cu mult mai grave, dar asteptam si pozitia sindicatelor reprezentative.

Chappie spunea...

Mai anonim 11.01, te numesti alfel decat "gardian"?

Dumneata imi ceri mie cont de ce stau pe net toata ziua? Daca te uiti bine e ora la care nu ma uit la meci si ma informez de pe blog cu privire la ultimele noutati din sistem in conditile in care ANP-ul nu vrea sa prezinte oamenilor informatiile de interes.

Judecand dupa ora la care ai scris dumneata se pare ca ti-ai intors monitorul si ai tastat putin din timpul serviciului.

Cine te-a invatat pe tine ca suntem obligati sa citim "teorii de parnaie" in fotoliul din sufragerie? S-ar putea sa am in baie langa buda un regulament de paza si escortare dar caut maine dimineata dupa cafea. Uite chiar acum ma duc la frigider sa-mi iau o bere rece si sa incep "pregatirea profesionala" de care vorbesti. Chiar ai tupeu, stii? Sigur esti din ala care exerseaza mijloacele de imobilizare pe spinarea nevestei si perchezitia corporala amanuntita asupra propriilor copii. Ai grija sa ceri cazierul la prietenul fiicei tale careia i-ai pus vizeta cu lacat la usa dormitorului.

Cat despre "uzul de arma" il citesc repede inainte de testarile anuale ca doar nu am sa-mi ocup cativa Gb de memorie in creier cu asa informatii. Drept sa-ti spun am in cap numai calcule, facturi la intretinere, lumina, gaz, medicamente iar uzul de arma ar fi ultimul lucru la care ma gandesc. Ma intreb de unde ai invatat tu asa de bine "uzul de prostie"?

Nu obisnuiesc sa "injur sefi" aici pe blog dupa cum afirmi dumneata. Lucrul acesta e interzis de regulile de postare si nici nu s-ar publica asemenea comentarii.

Pentru marea curiozitate a ta, un telefon pe sectie e intre 200 si 400 euro. Depinde de marca si puscarie. Din pacate nu stiu preturile la alcool si droguri. Daca aflu de la colegii tai iti comunic...

Anonim spunea...

lingai si sifoane au fost si vor fi!...ptr.o functie sau un ciolan in parnaie,si-ar vinde si pe ma-sa!iar despre duduitele cu stele pe umeri,multe fara sa aibe habar cu ce se mananca munca de parnaie,e grotesc si nedrept!si inca ceva:''schimburile ''sunt Cenusareasa tuturor unitatilor subordonate!!ele sunt lovite si tratate ca in anii'50!este o urata diferenta intre operativ si restul...elitei!!!