Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 9 mai 2010

Polițistu' nu mai rabdă


Iată-ne răzbunați. Subsemnatul și confrații sindical-grobieni trăiră clipa când, fără să-i zică pe nume, fârtații care prestează pe blogul reflexiv-echilibrat, își sindicalizară discursul. Polițistu' se supără și dânsul pe Boc și pe Băselu' și mi ți-i luă pe amândoi la trântă într-un articol extrem de supărat.

Lăsând gluma la o parte, am citit cu interes un articol care nu s-a sfiit să denunțe, absolut proletar, răgetul incompetenței cu coadă reptiliană - citez, genocidul din culpă - deși suspectez intenția și, șuturile rezervate guvernanților.

Cât despre epitetele folosite pentru Boc și pentru Băselu', jos pălăria colegu' și totuși. Ești recuperabil, n-o să te retragi la mânăstire să-ți rumegi dezamăgirile. Parcă te văd scriind tot articolul, cu tot cu ilustrație, în maxim 10 minute de nerv și obidă.
***
Adevărat. Ăștia nu se lasă de gâtul nostru până nu ne rup beregata, dacă îi lăsăm și dacă le tolerăm incompetența. Poate că nu trebuie musai să ajungem la explozia mămăligii. Ar fi mult prea românește.

E criză... E criză de idei, e criză de solutii, e criză de valori... Un guvern incompetent s-a agătat de gâtul nostru si nu se lasă până nu ne rupe beregata. Un presedinte cinic învrăjbeste poporul. Incompetenta, ridicată la rang de politică de stat, rage disperată si doboară cu coada ei reptiliană pensionari, copii si angajati.

Ultima variantă de genocid din culpă a guvernului Băsescu-FMI ne-a adus la marginea hăului. Ce vom face? Vom astepta ca incompetenta să ne îmbrânceasă sau ne vom întoarce si îi vom lua la suturi pe promotorii ei? Îsi imaginează cineva că Videanu, Udrea, Berceanu si Vlădescu vor si pot să scoată tara din necaz? Dacă era asa, se întâmpla ceva bun. Cine mai crede în ăstia? Nici măcar ei nu mai cred.

Dacă nici acum nu expodează mămăliga, vor muri oameni de foame si nimănui nu-i va mai păsa. Ne-au mintit. Să plece! Cum se gândeau ei să cumpere avioane, când oamenii sunt atacati de o sărăcie cruntă? Ce tară-i asta, care mai rabdă?

Suntem dispusi să răbdăm, dar să se ia măsuri inteligente! Fără Boc si fără orice alt guvern de-al lui Băsescu, distrugătorul de neam, învrăjbitorul si înfometătorul. (sursa: link)

12 comentarii:

Anonim spunea...

Acum ce mai urmeaza?

1.Concediu fara plata am avut si este posibil sa mai avem ?!?

2.25% ne taie din venituri !

3.Primele au devenit istorie !!

4.Al 13 lea nu o sa-l mai luam !!

5.Uniforma avem ca vai de noi !

6.Examene pt ocuparea posturilor vacante nici nu putem sa na gandim la asa ceva.( Cu toate ca se iese la pensie )

7.Vor veni si noile State de organizare prin care se taie din functii.

8.Legea salarizarii unice avem ,prin care s-au pierdut o serie de drepturi !

9.Legea pensionarii va veni si acolo s-a pierdut la greu !

10.Salarii de merit au fost odata !

PS.SA TRAIM BINE !??! ( parca era un slogan )

si totusi spunea...

Poate că ati văzut textul care interzice publicarea unor materiale de pe "Politist penitenciar", fără acord. :)) Se aplică si retroactiv. :))

Huginn spunea...

Prin campania electorală apăruse un semn de întrebare: Trăiti bine?

Nu stiu daca e de vina criza pentru toate de mai sus dar parca prea seamana cu terorismul de acum caiva ani si cuincalzirea globala de mai inainte.

Periodic apare o sperietoare care sa justifice orice prostie guvernamentala iar reteta dezbinarii e singura care le functioneaza.

Huginn spunea...

@ si totusi
Parca citisem ceva, candva. Uitasem... Sa inteleg ca mi-ati dat si acordul acum ca tot m-am bransat ilegal?

si totusi spunea...

@ Huginn

Ironia ta fină - scrisă cu bun simt si cu umor- si publicitatea gratuită, de care am beneficiat încă de la înfiintare, compensează orice bransare "ilegală". :) În plus, cred că nu ai o problemă să obtii acordul...sindicatului. :))

si totusi spunea...

În amarul si violentul stil băsescian, înainte se decide si apoi se consultă.

E ca si cum as merge la o consultatie medicală, după ce medicul a decis deja să mă opereze. Nu mai rămâne decât să sper ca el să fi ghicit diagnosticul si să nu taie altceva.

Chirurgul măcelar ne-a pus diagnosticul. Acum ne consultă si, cu o cale, ne si taie. Probleme, Gogule colectiv?

Huginn spunea...

@ si totusi

Cândva puteam alege 'chirurgul', am ales. Acum putem să-l schimbăm sau să refuzăm operația? E și asta o întrebare.

Anonim spunea...

SA INCHEIAT SI DISCUTIA DINTRE LIDERII DE SINDICAT SI ILUSTRUL CAP LUMINAT SI DIN DECLARATIILE DE DUPA EU AM CAM INTELES CACI FIECARE A TRAS LA OALA SA...IN GENERAL LIDERII AU FOST INPRESIONATI CA SA STAT DE VORBA CU EI SI PROBLEMA CU SALARIILE A RAMAS IN VIGOARE DE LA 1 IUNIE SI CA SA SE EVITE LUPTELE SOCIALE NE MAI INTILNIM MARTI POATE CHIAR SI VINERI MAI NEGOCIEM SI TOT ASA...DUPA MINE E PROSTEALA PE FATA MAI ALES CA SA TRAS DEJA O AVERTIZARE CA RASPUNS LA COMPARATIA CU GRECIA CA SE VOR TRASA DISPOZITII CA LUCRURILE SA NU DEGENEREZE...VORBA LUI NEA IANCU DACA E TRADARE MACAR SA O STIM SI NOI...CURAT MURDAR...

Vasile Roaita spunea...

Solutii pentru iesirea din colapsul programat in care a derapat si sistemului penitenciar alaturi de alte institutii bugetare supradimensionate:

- anularea urgenta a premiilor de 50%
- anularea sporurilor de conducere
- in fiecare unitate 2 directori, restul functii de sefi birou.

EXEMPLU ACTUAL: penitenciar romanesc 500 locuri detinere:
- acorda la nepoti, sefi birou, sefi servicii , stranepoti, protejati si sifoane 20 salarii de 50% in fiecare luna - in medie -20000 ron
- are conform statului de functii 15 Functii pentru care ocupantii acestora primesc spor conducere - in medie in fiecare luna 45000 ron
- 6 directori care primesc lunar cumulat salarii insumand aproximativ - 35000 ron
20000+45000+35000 - 1 miliard vechi lunar, la 40 de unitati penitenciare economii lunare de 40 miliarde la buget numai de la unitatile din teritoriu, la care se poat adauga economiile care vor fi realizate prin desfiintarea surogatului numit ANP si infiintarea unui organism compus din aproximativ 50 specialisti coordonati de un director sau guvernator aflat in subordinea MJ care sa aiba numai rol in elaborare de acte normative, de control,ordonator de credite.....
Solutii sunt dar cine sa le puna in practica,decat sa sufere 1000 imbogatiti mai bine sa sufere toti cei 12500 de angajati ai sistemului
Vai de noi,am ajuns sa ne fie rusine ca suntem romani,si acesta este doar inceputul.
O lozinca trecuta ramane mereu in actualitate
Proletari de peste tot uniti-va ca-i bai mare.......!

Anonim spunea...

nea Vasile ai mare dreptate , sunt o grămadă de lingăi care freacă motanu pe la birouri, nu ai loc de iei când te duci să-ţi o adeverinţă, şi mai sunt şi remuneraţi ptr. munca lor istovitoare pe care o depun, cu câte un salariu de merit că de ..........Din punctul meu de vedere să le taie. E bine că suntem uniţi şi ""nu protestează ""nimeni .....Economii se pot face , dar cine bagă în seamă propunerile tale VASILE ROAITA?

Daniel spunea...

Mi se pare ridicol sa ne plangem atata pentru bugetari, avand in vedere ca nimeni nu a facut scandal cand in domeniul privat au avut loc restructurari.

Anonim spunea...

Să furi în liniste si să arunci pisica, ba la cei din mediul privat, ba la bugetari si să mai găsesti si fraieri care să te creadă, pentru asta chiar trebuie să fii Băsescu, adică să ai geniu de escroc.