Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 19 mai 2010

Mitingul (2)


30.000 de oameni s-au strâns în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de măsurile de austeritate date de Guvern. Oamenii au scandat: "Ne ciuruiţi cu 25%/Vă decapităm 100%", "Ne-aţi promis lapte şi miere şi ne-aţi dat concediere!", "Stop politicii criminale!". Sindicaliştii au amplasat în piaţă două mese, "masa săracului" şi "masa bogatului". Pe "masa săracului" au pus cartofi şi covrigi, în timp ce pe masa bogatului au pus şampanie, pepene şi cozonac.

"Sindicatele cer respectarea legilor în vigoare, atât", a precizat liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea.


Sindicaliştii din ţară au plecat încă de marţi noapte spre Capitală pentru a participa la mitingul de amploare care a avut loc miercuri în Bucureşti. Ei au venit în Capitală cu aproximativ 400 de autocare.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 13.30.

Reprezentanţii sindicatelor nu sunt de acord cu reducerea tuturor salariilor cu 25% şi a pensiilor cu 15%, precum şi cu modificarea Codului Muncii, măsuri cuprinse în scrisoarea de intenţie pe care guvernul vrea să o trimită FMI. Mitingul a avut motto-ul "Sentinţa LOR: să trăiţi dacă puteţi", după cum au anunţat cele cinci confederaţii organizatoare - CNSLR Frăţia, Meridian, Cartel Alfa, Blocul Naţional Sindical şi Confederaţia Sindicatelor Democratice din România. (continuarea pe site-ul Realitatea)

12 comentarii:

S.P.I.R. spunea...

Felicitari tuturor participantilor la miting, indiferent de numarul lor. S-a demonstrat ca se poate inchega o actiune sindicala comuna de amploare intr-un mod civilizat fara violente, nu asa cum sustineau ziarele basiste.

P.S. La Realitatea TV un domn tragea concluzia ca mesajul majoritatii grupurilor sindicale a fost Jos Guvernul, in timp ce din sectorul sindicatelor din aparare (deci preuspun ca si din partea alor nostrii) mesajul a fost Jos Basescu. In sfarsit cineva a remarcat ca nu exista guvern in Romania. Inca o data felicitari!!!

Anonim spunea...

Felicitari! sa fim uniti dragi colegi! sa nu ii lasam! sa luptam pentru noi! nu are rost sa mai povestim despre ceea ce se intampla, despre nedreptatea si incalcarea nesimtita a legilor! sa ne unim si sa graim toti aceleasi lucruri! apropo, cei de la drepturile omului unde sunt? acum este o situatie clara in care drepturile omului sunt incalcate!

Anonim spunea...

Mitingul trebuia organizat la Cotroceni nu la guvern.Nu ala ne baga pumnu` pe gat? Ce vrea, aia face. Boc e o gluma proasta a vremurilor astea. O marioneta sparta. Si inca ceva. Sincer ma asteptam sa fie cateva zeci de comentarii.Daca era despre Ungureanu articolul erau peste 50. Acu` sunt 3-4. De ce oare?

Anonim spunea...

faptul ca sunt asa de putine comentarii se datoreaza faptului ca atat de bolnav e sistemul incat ne hranim numai cu lucruri rele pe care ni le facem unii altora in interiorul penitenciarelor. lucruri importante pentru cei mai multi care lucreaza in penitenciare sunt nonvaloarea, minciuna, rautatea, barfa si nu solidaritatea, dreptatea, cinstea sau munca. astia suntem si nu ar trebui sa mire foarte tare faptul ca lumea nu se arata interesata de astfel de subiecte. are dreptate colegul, sa lansam un zvon, o barfa despre cineva din sistem si atunci sa vedeti comentarii

Anonim spunea...

FELICITARI!
V-am recunoscut dragii mei colegi Geoe, Cartonas, Augustin , etc.... sinteti uniti, adevarati barbati, da am o problema n-am vazut nici un OFITER stau si ma inteb de ce oare?
Este posibil ca pe domniile lor sa nu le afecteze criza de 25%, au salarii asa de nesimtite ca nici nu le pasa! Sa dispara unitatile de masura , ocaua mica la subofiteri si ocaua mare la OFITERI ! EGALITATE!!!!!!!!!!!!
BRAVO BAIETI TOT INAINTE!!!!!!!!!!!!!!!
Se vede treaba ca Dumitrascu e cu voi! FRATERNITATEA - PENITENCIARUL PLOIESTI

Anonim spunea...

CE PARERE AVETI APADOR-CH!
Cad hotii sint nemultumiti pentru lucruri inerente , veniti cu surle si trimbite sa le rezolvati problemele!
Va asteptam prin penitenciare sa ne rezolvati si pe noi !!!!!!!!!!!!
Ia sa vedem aveti ...obraz!

Anonim spunea...

Aceste ONG-uri nu fac altceva decat un pic de trafic de influenta. N-ai auzit de tel. date pt. un singur detinut? Se bazeaza in mare parte pe donatii. Nu scrii rapoarte care sa suscite interes, scad donatiile.... Ce nu pot sa inteleg este de ce dracu` atunci cand vin in "control"asemenea ONG-uri se scapa pe ei directorii. Zici ca au intrat in fibrilatii. Ce sa ascundem? Ca hotii infloresc iar noi crapam la 40 de ani? Ca le cresc muschii iar noi avem coplata la medic?

si totusi spunea...

Felicitări organizatorilor mitingului si tuturor participantilor! A fost o dovadă de solidaritate si o demonstratie de fortă. Un pas important, chiar dacă actualii guvernanti s-au făcut că plouă. Tara se miscă. Românii se trezesc. Păcat că doar de foame, dar niciodată nu e prea târziu.

Impresionantă miscare sindicală! Istorică si desteptătoare. Ne pregătim pentru următorul pas.

Anonim spunea...

@ 19.05.2010 - 22:12:00

Dacă ai fi puțin mai atent la imagini, ai vedea că sunt și ofițeri care au participat la miting ”nepoțel”, dar tu urmărești de fapt o diversiune, să creezi râcă între agenți și ofițeri. Nu mai ține cu metode comuniste, ai pierdut și de data asta, vremea ”nepoțeilor” a apus, ați pierdut meciul. SĂ FIM UNIȚI NU VĂ APLECAȚI LA BÂRFE ȘI DEZBINARE, UNITATE FRAȚILOR!

Anonim spunea...

...confirm...ofiteri, agenti (atit baieti cit si fete)...doamne dumnezeule...am fluierat cot la cot si ne-am indemnat unii pe altii...ce paradox...a trebuit ceva timp sa ne recunoastem adevaratii inamici!

Anonim spunea...

FELICITARI! FELICITARI! FELICITARI! Ati dat dovada de solidaritate si hotarare. Tineti-o tot asa !

Anonim spunea...

Felicitari sindicatelor din sistem,felicitari SNLP care a venit acolo cu masa de oameni cu sepci SNLP,au dat pe toate posturile TV agentii si ofiterii de penitenciare cu sepci sau fara care fluierau ,scandau etc. FELICITARI TUTUROR PARTICIPANTILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!