Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 13 mai 2010

Criminalitatea în sistemul penitenciar

Până vedem ce facem cu Guvernul și cu Băselu', ceva de relaxare. Direcția pentru Prevenirea Criminalității, după cazul cu cei 2 judecători și cei 2 avocați arestați în urma unor acțiuni proprii, plusează și cu ceva informații publice de interes general.
Grupari infractionale organizate la nivelul sistemului penitenciar

21 comentarii:

Anonim spunea...

cred ca au uitat de periodicitate, pentru ca vineri se dadeau siparezii de ceasul mortii sa afle de la paza cate cazuri de altercatii intre pepeli au fost de la inceputul anului.
Felicitari siparezilor implicati in cazul avocatilor si judecatorilor.
Rusinica celor care dorm si vaneaza un amarat de agent care a intarziat la serviciu iar directorilor care le zambesc le spun: "saru`mana sefu"

Anonim spunea...

MASURI DE URGENTA ANTI- CRIZA:
Desfiintare ANP-ului care in speta domnia sa Bala care a afirmat pe postul de Tv. realitatea ca agentii au salarii de 4000 Ron si ofiterii pina la 8000ron.
halal informatii pe un post de tv. de un manager pine situat tot de Baselu"!!!!!!!!!

jos cu mincinosu!!!!!!!
Jos ANP-ul
jos incompetentii si mediocrii

Anonim spunea...

Asa cum spune un vechi proverb romanesc " padure fara uscaturi nu exista",au existat si exista
"siparezi" mai buni si mai rai, sau mai competenti si mai putin sau deloc competenti.Mai grav este ca cei competenti au fost elimina-ti din sistem ,iar unii dintre cei incompetenti si ignoranti in dome-niul informatiilor fac astazi valuri printre noi.Retineti va rog, adevaratii profesionisti, nu si-au intemeiat informatiile pe necazurile agentilor din penitenci- are, ci au pus intotdeauna interesul public inainte celui personal, au incercat sa PREVINA producerea unor evenimente negative atat in societate cat si in penitenciare, s-au dedicat efectiv muncii de obtinere a in-formatiilor. Stiti prea bine ce in- seamna munca de prevenire intr-un penitenciar, cate riscuri presupu- ne, tinand cont de amploarea pe care a luat-o criminalitatea organizata, de interesele meschine ale multor colegi, de dorinta de promovare in functii pentru ca "imping vantul prin curte".In rest numai cine nu vrea sa recunoasca competenta unui astfel de lucrator, nu poate intelege adevarata esenta a uneri astfel de munci. Aviz amatorilor- munca de informatii nu este pentru orice ageamiu!! Cine are ochi si urechi, sa vada si sa auda nu ar mai trai cu o povara asa mare pe cap, stiind ca valoarea lui este, de fapt miniscula.

Anonim spunea...

Stimati scribi este cea mai mare greseala pe care o puteti comite prin canalizarea atentiei spre lucruri marunte gen ,,razboiul '' cu Bila ,Firinel ,etc. Avem nevoie de unitate mai mult ca oricind ,dusmanul nu il reprezinta cei care au cu 5 lei mai mult ca noi sau poate cu 50 lei , ci aceia care na-au adus de ripa adevaratii MAFIOTI ,CEI TIP VIDEANU ,AGATON , UDREA ,SI UNELTELE LOR ,BASE,BOC ETC

Anonim spunea...

Avem solutii pentru recesiunea economica .Confiscarea averilor realizate in mod ilicit si organizarea de licitatii publice .Impozit progresiv.Stirpirea si condamnarea MAFIILOR tiganesti si confiscarea tuturor averilor frauduloase realizate de acestia .Legi pentru protectia organelor cu atributii in combaterea MAFIEI SI CRIMINALITATII FINANCIARE .APLICAREA CODULUI PENAL;; ASTFEL CA TOATE PROMISIUNILE DIN CAMPANIA ELECTORALA SE INCADREAZA IN CODUL PENAL LA CAPITOLUL INSELACIUNE .CONDAMNAREA AUTORILOR

Anonim spunea...

Scot si ei cateva perle pentru a justifica salariile, dar concret cata munca de prevenire a evenimentelor negative au depus,mai nimica,in timpuri mai indepartate era cate un siparez pe 2-3 penitenciare iar acum sunt cate 2-3 intr-o unitate,dar ne" ajuta" mult.

Anonim spunea...

si utilitatea practica pentru sistemul penitenciar a acestui studiu care ar fi?
care este marea smecherie ca niste interlopi sau ce-or fi se duc la scoala si primesc castig?
toata stima pentru munca lui cirtina, cu ajutorul caruia au fost facute arestarile din Craiova, dar unde este utilitatea muncii sale pentru penitenciarul in care lucreaza?

Anonim spunea...

Noi ne luptam cu noi si ei cu o tara intreaga!Noi pe 5O lei iar ei pe 1.ooo.ooo de euro!
NE MERITAM SOARTA FIINDCA I-AM ALES!

Anonim spunea...

Sunt penitenciare care organizeaza constant cursuri de calificare in multiple meserii, fara bani europeni, doar prin prisma ajofm-urilor locale si altele care le imbraca in proiecte stufoase, inghititoare de bani numa buni pentru evaziune si fonduri mascate. Multe dezechilibre in acest sistem. Foarte multe.

Anonim spunea...

Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,
nu pentru patule, nu pentru pogoane,
ci pentru văzduhul tău liber de mâine,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Pentru sângele neamului tău curs prin şanţuri,
pentru cântecul tău ţintuit în piroane,
pentru lacrima soarelui tău pus în lanţuri,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Nu pentru mania scrâşnită-n măsele,
ci ca să aduni chiuind pe tapsane
o claie de zări şi-o căciula de stele,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Aşa, ca să bei libertatea din ciuturi
şi-n ea să te-afunzi ca un cer în bulboane
şi zărzării ei peste tine să-i scuturi,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Şi ca să pui tot sărutul fierbinte
pe praguri, pe prispe, pe uşi, pe icoane,
pe toate ce slobode-ţi ies inainte,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Ridică-te, Gheorghe, pe lanţuri, pe funii!
Ridică-te, Ioane, pe sfinte ciolane!
Şi sus, spre lumina din urmă-a furtunii,
ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane!

Anonim spunea...

Criminalitatea in sistemul penitenciar este o realitate pe care cei mai multi dintre noi o percep ca pe ceva utopic si ireal .Insa ea imbraca forme diverse de la mica coruptie pina la amenintari cu sechestrarea cu incendierea sau orice altceva. Faptul ca majoritatea celor angajati in sisrem isi desfasoara activitatea cu respectul fata de lege si fata de valorile morale ale societatii nu trbuie sa ascunda realitatile societatii actuale si tarele ,pericolele acestei societati

Anonim spunea...

Din pacate bagatelizam ideea de criminalitate a sistemului insa realitatea este cu mult mai neagra .Odata cupasi timizifacuti de instanta prin condamnarea unor capi ai clanurilor mafiote acestia si-au reprofilat teritoriul ,continuindu-si activitatea infractionala din interiorul locurilor de detentie .Astfel santajul,amenintarile ,coruperea continua sa faca parte din arsenalul infractional al acestor mafioti,mai mult acestia gasind opiata de desfacere a drogurilor si colaboratori dispusi sa se ralieze activitatilor lor infractionale .Problema primordiala este aceea a gasirii mijloacelor de combatere a acestor activitati.Ori prin reducerea subventiilor dintoate sectoarele de activitate a sistemului sigurantei nationale nu facem altceva decit sa incurajam sisa proliferam criminalitatea de orice forma ,nu numai in sistem ,dar efectele se rasfring asupra intregii societati

Anonim spunea...

masuri pe timp de criza:
desfiintarea unor posturi care n-are obiectul muncii:
- psihologii de la cadre
- informatiile clasificate
- juristii
- unii sefi birouri, sefi servicii, si multi alti sefi mediocri
- secretare incompetente
- informatorii
- sef aplicare regim!
Au fost infiintate posturi bine situate iar prostii de la muncesc de le sar capacele ...sub supraveghere video!
JOS BALA SI ADUNATURA INCOMPETENTA DIN ANP!
Ati adunat toti prostii si putorile in ANP, detasati din intreaga lume cu prioritate Timisoara ca sa le platiti chiriile si alte alea..
Mai iesiti draqu la pensie sau mai plecati din tara ca ne-am saturat de voi PROSTILOR !
Si barbatoiu de Gainusa poate te orientezi pe alte ...programe!

Anonim spunea...

Pentru "expertul" de la 13.05.2010, 17:56:00

"Mai grav este ca cei competenti au fost elimina-ti din sistem". Competenta se vede si dupa cum asterni literele pe "hartie".

"Retineti va rog, adevaratii profesionisti, nu si-au intemeiat informatiile pe necazurile agentilor din penitenciare". Serios??? Daca nu as fi una din victimele voastre mai ca te-as crede... Eu am supravietuit dar, din pacate, cunosc un caz mult mai tragic: un coleg "suspectat" de SIPA si-a pus capat zilelor. Nimeni nu a demostrat niciodata nimic. Din respect nu dau nici un nume. HALAL PROFESIONISTI

"Munca de informatii nu este pentru orice ageamiu!!" Asa este! Vezi lucratorii SIPA mana in mana cu mafia (pre si post desfiintare SIPA). Exemple pot fi livrate la cerere!!!

In rest, tot respectul pentru copiii astia. N-or fi ei super agenti secreti (de altfel, nici menirea lor nu este asta) dar macar nu sunt la fel de ticalosi ca voi.

PS: Nu agreez in nici un fel smecherismul de "siparez". SIPA ati fost voi dar, din fericire, ati disparut. Tot asa vei dispare si tu. Din pacate, niciodata nu vei intelege niciodata in ce sistem de kkt ai lucrat.

Anonim spunea...

S-a tot vorbit aici de faptul că trebuie să fim uniţi pe vremurile astea tulburi, să ne opunem,să luăm atitudine în faţa jafului naţional comis de Băse, Boc şi gaşca lor de jmenari, jaf care se petrece sub ochii noştri.Ce idei înălţătoare !
Eu cred că ne înşelăm amarnic.....cine vorbeşte de unitate? aş vrea să vă cunosc.....nu cred că vorbeşte serios....în sistemul ăsta, nu cred că va exista curând noţiunea de unitate....Sunt oameni în sistemul ăsta care vorbesc de idealuri, de principii solide, de respectarea întocmai a legii, bat cu pumnul în masă pentru dreptate, dau lecţii de onoare, respect.....dar totul nu e decât o minciună.....ptr că sunt unii care după ce termină serviciul se duc la cafea cu foşti deţinuţi şi cu membrii ai lumii interlope (şi nu vorbesc de agenţii pârliţi şi drojdieri, ci de ofiţeri cu state vechi, cu studii serioase şi cu funcţii pe măsură)...nu mai suport oamenii falşi care se dau cocoşi, fac percheziţii serioase cu "capturi" mari...dar de faţadă...ptr că mai târziu aduc ei altele...Când avem de gând să fim serioşi? Când avem de gând să reînviem bunul-simţ? Terminaţi cu vrăjeala asta ieftină....nu vă mai jucaţi cu vorbele mari.

Anonim spunea...

ANONIMULUI de la 13.05.2010, 22:32:00

Tocmai pentru ca "exista" posturi care n-are obiectul muncii nu intelegi munca psihologilor, juristilor etc.

Parerea mea este ca "supravegherea video" te poate scoate pe tine la pensie.

Din pacate, trebuie sa fiu de acord cu tine in ceea ce priveste "competenta" majoritatii celor din ANP.

Anonim spunea...

_Pentru anonimul 13.05.2010, 19:50:00

Utilitatea Muncii la care te referi tu este aceia ca in cazul Gorbunov ,nu penitenciarul l-a pus in libertate ci justitia.Mai mult daca citesti pe net ai sa vezi ca unul din cei doi judecatori arestati a fost chiar inplicat in cercetarea lui Gorbunov!Este o mare lovitura pentru coruptia din justitia craioveana,dar si pentru intrlopi sau cei din crima organizata.In 2010 datorita DPCT de la PMS au fost arestati: un judecator,3 avocati,un judecator trimis in judecata si un cadru al Pms trimis in judecata,toti pentru luare de mita si trafic de influenta!

Anonim spunea...

Pentru colegul de la 13.05.2010, 20:56:00

"Sunt penitenciare care organizeaza constant cursuri de calificare in multiple meserii, fara bani europeni, doar prin prisma ajofm-urilor locale si altele care le imbraca in proiecte stufoase, inghititoare de bani numa buni pentru evaziune si fonduri mascate."

Esti intr-o mare eroare. Incearca sa te detasezi de discursul lui Base.

Anonim spunea...

@ 23:36
Adica daca n-ati fi fost voi, toata lumea credea ca penitenciarul l-a liberat pe Gorbunov?
Interesant, mai ales daca tinem cont de faptul ca toata lumea crede ca penitenciarul l-a liberat pe Gorbunov.
Chiar si absolventii de S.H. stiu ca liberarile sunt dispuse de instanta. dar noroc ca existati voi sa lamuriti lumea.
In ceea ce priveste arestarile din Craiova (pentru care am spus ca are si DPCT un merit), vezi ca nu sunt toate pentru luare de mita, iar agentul nu cred ca este chiar asa vinovat, ca nu l-ar fi lasat astia in libertate.
Dar cum, in general, sursa de informare a DPCT este presa, sunt niste scapari normale din partea ta.
Pe aceasta cale, rog sindicatele sa militeze pentru introducerea in programa de la Gradistea a unor materii la care sunteti deficitari: gramatica si altele.

Anonim spunea...

13.05.2010, 19:36:00 starpirea prin lichidare a tuturor clanurilor tiganesti si nu numai pala la al 3-lea rand de locotenenti ca sa nu mai revina .in cazul in care apar exterminati.plus confiscarea averilor.

Anonim spunea...

Pentru 14.05.2010, 08:44:00

Nenea Acadel iar te oftici pe realizarile DPCT ului sub conducerea lui STEF?
Daca tot aduci in discutie cursurile de la Gradistea,VEZI CA AI UITAT SA FACI CURSUL AL II LEA !