Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 11 mai 2010

Chiar așa, de ce nu ne e rușine?!

"Chiar nu vă e rușine? Nu vreți și niște sticle incendiare să omorâți câțiva oameni?" Ăsta e genul de frază care mă oripilează prin îngustimea raționamentului și prin urâțenia unei astfel de etichetări. Am găsit-o ieri pe post de concluzie la un comentariu grăbit.

De ce ar trebui să ne fie rușine? Că nu acceptăm ca un Guvern iresponsabil și incompetent să ne lase fără slujbe, să ne reducă salariile și să ne taie pensiile? Că nu acceptăm să fim țapul ispășitor pentru eșecul unei guvernări? De ce?

Pensiile se vor reduce pentru toți pensionarii, aici nu mai e vorba  doar de bugetari. La fel stă situația și cu ajutoarele guvernamentale. De ce ar trebui să ne fie rușine? Pentru că economia de piață și-a mai dovedit încă o dată limitele? Pentru că avem un președinte jucător? Pentru că avem un Guvern incapabil să stimuleze dezvoltarea economică și să controleze utilizarea banului public?

De ce ar trebui să fie de rușine poziția de bugetar? Pentru că e umflat aparatul administrativ? Nu cumva l-a umflat tot Guvernul? Să ne fie rușine că avem un loc de muncă? De ce? Așa, pentru că am ales prost și pentru că am devenit țintă pentru măsurile populiste?

Și, până la urmă, de ce să ne fie rușine? Pentru că suntem funcționari, medici, polițiști, profesori sau militari? Poate economia de piață să furnizeze aceste servicii publice? Nu prea poate. Și dacă nu poate, de ce ne spun o liotă de păreriști despre cât de inutili suntem?

Poate că nu vrem să ne fie rușine. La asta te-ai gândit? Poate că nu poți să înțelegi că e vorba de oameni, nu de "salarii nesimțite" sau de "grasul care stă în spatele slabului". Poate că oamenii ăștia vor să trăiască și să fie fericiți.

Poate că e vorba despre oameni, cu vieți, cu familii și cu speranțe. De ce să-și accepte soarta fără comentarii? De ce să nu se bată? De ce să nu spună nu? Poate că ar trebui să fim mândri, poate că ar trebui să ne respectăm și să înțelegem că fiecare categorie socială își are rolul său.

Poate că ar trebui să învățăm din lecțiile trecutului și să nu mai lăsăm ideologii, idei la modă și politicieni să ne spună ce să gândim, cum să gândim, pe cine să iubim și pe cine să urâm.

Link util:
Să plătim nota PDL din pensia bunicii!

9 comentarii:

Anonim spunea...

Atât timp cât muncesc de-mi sfârâie călcâiele si acopăr si ceea ce ar fi trebuit să facă acei colegi neangajati, nu are pentru ce să-mi fie rusine. Nu sunt strungar la patron, ci fpss cu studii superioare. Lucrez direct cu detinutii si mă străduiesc să fiu cât mai profesionist posibil în acest mediu. De ce ar trebui să-mi fie rusine?

Anonim spunea...

NU AR TREBUI SA NE SUPERE ASTFEL DE INTREBARI DEOARECE ASTA NE DEMONSTREZA CA TRAIM INTR-O TARA DEMOCRATA UNDE MAI SUNT SI TIMPITI...

Anonim spunea...

Tampiti...tampiti, dar acel gunoi care a postat intrebarea este unul din sutele de mii de votanti al acestui Guvern. Lasitatea noastra, a constat in faptul ca nu ne-am prezentat la vot. Asta ca o lectie de democratie. Poate ca asta e soarta pe care o meritam.
Personal, as fi de acord ca unuia ca ala care a postat, sa-i bag acea sticla incendiara direct in orificiul pe unde isi mai scapa si din materia cenusie atunci cand sta pe wc.
SA LUAM ATITUDINE ! GATA CU ACESTI DIVERSIONISTI COMUNISTI NENOROCITI !

Logosfera spunea...

"Poate economia de piață să furnizeze aceste servicii publice?"
Iti imaginezi in mod gresit ca daca statul nu finanteaza spitalele acestea nu ar exista. In afara de FOARTE putine institutii (armata, judecatoria si asta partial) TOATE serviciile "gestionate" de stat pot fi prestate de sistemul privat.
Daca exista cerere (oamenii sunt dispusi sa plateasca un serviciu) va apare si oferta (oameni dispusi sa presteze serviciul in schimbul banilor).

Anonim spunea...

BA DA MI-E RUSINE CA SINT ROMAN.LOR NU LE ESTE RUSINE CA AU DISTRUS O TARA SI MAI MULTE GENERATII DE OAMENI.DACA NU ARATAM CA AVEM COLOANA VERTEBRALA SA TRAIM CA SI NISTE TIRITOARE FARA.

un_coleg_disperat spunea...

Ar trebui sa facem si noi la fel cum fac alte popoare cand sunt nemultumiti: sa iesim in strada cu bate si sa le aratam intr-adevar disperarea si nemultumirea noastra. Acesti incompetenti, nesimtiti si ordinari care nu stiu decat sa se imbogateasca pe spatele nostru, a celor care muncim cinstit, nu stiu decat sa faca nani sau sa faca bilute in parlament. Pentru asta se duc ei acolo. Vom ajunge sa fim dati afara din casele pentru care inca mai platim rate la ele si nu vom mai avea cu ce sa ne intretinem familiile. Sa sustina economia din averile lor colosale care le-au facut pe spatele romanilor din 89 pana in prezent, nu din veniturile noastre si asa foarte mici. Eu nu am auzit pana acum sa se ia vreun drept din cele care apartin detinutilor. Cum este posibil stimati colegi?? Sa iesim cu totii macar acum cand se vor organiza aceste proteste, fiecare dupa cum poate. Sa-i determinam sa gaseasca solutiile care ar fi trebuit demult sa le gaseasca, nu acum si nu pe spatele nostru, a celor care muncim din greu pentru un salariu de nimic. Unde sunt banii imprumutati de la FMI??Nimeni nu mai spune nimic de acesti bani. S-au imprumutat pentru a sustine economia si acum....tot nu este de ajuns??tot trebuie sa dam 25% din salariu jos??RUSINE, RUSINE! ASA NU SE MAI POATE!

Anonim spunea...

E bine daca drepturile celor ce muncesc sunt diminuate,e buna si saracia celor abandonati,dar cu cei cei ce incalca legea,intr-o perioada de criza,ce facem?
Le justificam normele si cerem suplimentarea bugetului!
Sa plang sau sa rad?

Anonim spunea...

Sa ne gandim si la copii nostri ce perspectiva vor avea intr-o tara in care parintii se gandesc cu disperare cum sa-si plateasca ratele nu cum sa-i cumpere o ciocolata.Sa ne gandim la parintii nostri cum vor muri pe capete pentru ca nu vor mai avea bani sa-si cumpere mancare si medicamente.Aceta este genocid .Pentru asta s-a facut revolutie si au murit oameni.Pacat ca nu am invatat nimic din ce s-a intamplat atunci.

Anonim spunea...

logosfera atat timp cat se unmba cu firme agreate si prietene de partid serviciile externalizate vor costa mai mult decat cele de stat pentru ca se va adauga si spaga de rigoare pentru contractul asigurat.