Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 3 aprilie 2010

O zi de pace

Pepeleul primeşte de Paşte un ou roşu, o felie de cozonac, ciorbă de porc şi friptură cu piure. Se spovedeşte. Participă la Slujba de Înviere. Poate vine familia în vizită. Manele şi voie bună. Emisiuni la televizor. E linişte în puşcărie.
***
Fepeseseul nu are primă de miel, ci doar o zi de vacanţă. Se luptă prin hipermarketuri cu semenii, cu rafturile, cu kilogramele de cărat. Ofertă mare, bani puţini. Înjură-n gând că nu are nici anul acesta 50%. Îşi aminteşte că e păcat...
***
De-o parte şi de cealaltă, oameni. Dincolo de programe, de terapii ocupaţionale, de teste psihologice, de ordine şi regulamente, e aceeaşi sărbătoare pentru toţi.Măcar puţin, fiecare se întoarce către sine. Fiecare vrea o clipă de linişte.
***
Pe secţie, fepeseseul îşi împarte pachetul cu mâncare cu pepeleul - responsabil - de curăţenie -pe - hol. Un amărât crescut prin orfelinate.

În camere, pepeleii care au, împart celor care nu au.

E linişte în puşcărie.
***
Orice minune tine 3 zile. Ne vom întoarce la conflicte, la ură, calomnie şi dezbinare. Ne vom reaminti că suntem diferiţi şi că avem scopuri diferite. Că suntem din lumi ireconciliabile. Lupte, zbucium, ambiţii...

Şi nu ne vom aminti că este păcat...

25 comentarii:

Anonim spunea...

Este un mediu in care un gand frumos sau omenos tine cam 5 minute.Daca o ppl iti spune "multumesc" si consideri ca l-ai mai invatat un cuvant nou, peste cateva minute vine altul si te injura. Suntem oameni si nu putem sa nu reactionam. Oricata stapanire am avea. Asta este mediul in care ne traim o buna parte din viata. Totdeauna va fi bine vs.rau, calm vs.furie, altruism vs. egoism.Uneori este o zi de pace. Alteori este doar un minut si parca tot este bine. Totul este sa nu ne lasam schimonositi de relele din jur.Dumnezeu sa dea sanatate si ganduri bune tuturor, fpss si ppl.Paste fericit!

Anonim spunea...

Ma bucur ca ati ajuns la vorba mea. In sfarsit. Mai bine mai tarziu decat niciodata. Asadar, tot reeducarea este baza in sistemul asta. Ve multumesc pentru aprecierile colegiale. Un Paste fericit si voua, celor care paziti !

si totusi spunea...

Sword, e fain articolul, ce mai... Nici nu mă asteptam să fie altfel. În plus, cred mă va urmări acel: "Şi nu ne vom aminti că este păcat...". Paste fericit, tuturor colegilor si familiilor lor si să ne amintim că păcatele sunt păcate, înainte de a le lăsa să prindă gând, vorbă sau faptă!

Anonim spunea...

"Înjură-n gând că nu are nici anul acesta 50%. Îşi aminteşte că e păcat..."

Isi aminteste ca e pacat ca nu are cincizeciul sau ca a injurat? :)

Anonim spunea...

Nu tot fpss-ul are o zi libera.Altii merg la munca.

Murgila cel adevarat spunea...

SOLIDARITATEA 2004 Tg-Jiu va ureaza un Paste fericit tuturor angajatilor din sistem. Sarbatori fericite. P.Lilea

oala sub "presiune" spunea...

Am dori sa uram ceva de miel si oua doamnei directoare imputernicite SEAP de la Iasi. Sarbatori luminate, ganduri senine, pace in suflete si un iepuras cu sacul de imputerniciri la usa (ca 50% oricum vi se dau iarasi). Va iubim mult!


P.S. "cei mai destepti cedeaza..."

Bobby Fischer spunea...

Dar ce ar fi daca ne-am aminti ca e pacat... Si chiar daca nu am reusi tot timpul, ce ar fi, macar din cand in cand, sa ne amintim ca jertfa Mantuitorului a fost totala si pentru totdeauna, si nu doar ca sa ne ofere prilej de sarbatoare o data pe an, bifand un eveniment in calendar si avand inca un pretext de libere petrecute in familie. Daca Pastele nu ar insemna pentru noi doar premii, libere, drob, pasca si oua rosii, probabil ca n-am uita ca e pacat…

Sunt convins ca poate exista credinta fara religie, tot la fel cum exista si religie fara credinta.

La Sarbatoarea Sfintelor Pasti, sa coboare linistea si pacea, minunea Invierii lui Isus sa dainuie in inimile tuturor, sa va lumineze viata si sa va aduca renasterea credintei, a sperantei, a bucuriei, cu bunatate si caldura in suflete!

Anonim spunea...

Cum religie fara credinta? religia nu e un sistem de credinte?

Bobby Fischer spunea...

@ 11.41

Cum adica religie fara credinta? Adica, ar fi un fel de definitie a fariseismului... Prietene, traim intr-o tara si intr-o lume in care suntem mintiti cumplit si grosolan, si totusi, tu te miri ca si cum te-ar mai putea surprinde, de exemplu, ca Basescu, Boc si toti politicienii la un loc ti-ar fi tradat asteptarile sau sperantele, mintindu-te si prostindu-te.

Bobby Fischer spunea...

Religia fara credinta ar fi un fel de politica fara constiinta, sport fara fair-play sau ca si cum s-ar face justitie fara dreptate... Ce zici, crezi ca exista astfel de strambatati?

Anonim spunea...

Un fel de iubire fara sentimente? In cazul asta, nu exista. Asa cum si credinta fara fapte este moarta.

Famiglia Musat spunea...

Pasti fericit tuturor!

Anonim spunea...

DPCT ureaza sarbatori fericite si la multi ani la toti lucratorii din ANP !

Anonim spunea...

http://www.mapsofwar.com/images/Religion.swf

Anonim spunea...

Incepe Jihadul in DPCT ? (Atac la general ... http://olteniaprison.blogspot.com/ )
Razboi intre firinei( imputerniciti) si lucratori DPCT? Sau foc de paie ?

Ps:
Musulmanii înteleg prin Jihad folosirea tuturor energiilor şi resurselor pentru a urma sistemul islamic de viaţă, pentru a obţine favoarea lui Allah. Este un proces continuu. În prima sa faza un musulman învaţă să-şi controleze propriile sale dorinţe şi intenţii rele. Acest Jihad este înăuntrul fiinţei si este baza Jihadului profund, adică aducerea Maruf (dreptăţii) şi înlăturarea Munkar (răului) din viaţă şi din societate.

Anonim spunea...

DPCT-ul este o struto-camila a ANP-ului, care, in opinia unora, trebuie sa existe. Nu exista o lege a sigurantei nationale care sa prevada structura de informatii in ANP.Pentru cel care a postat articolul pe Oltenia prinson, ii spun sa verifice mai intai cati dintre cei enumerati au luat concursul, de altfel rezultatele concursului au disparut ca prin farmec.Cati dintre cei care in prezent sunt coordonatori zonali sunt veniti prin concurs ??? Se iau bani buni pentru "coordonarea" celor din teritoriu, care sunt in permanenta amenintati si santajati! iar coordonatorii cunosc penitenciarele din poze!Pentru asta iau 50%!Si nu numai. Subiectul este larg, sunt multe de spus si se vor spune intr-un final. Nu mai este mult pana atunci.

Anonim spunea...

Hristos a Inviat!

Huginn spunea...

Adevărat, a înviat!

Anonim spunea...

Huggine mai bine fa un voting cu cine castiga: firinei sau lucratori DPCT-isti ::))

Ar trebui sa castige cel mai bun. Pe perioada cat Tiby a fost la conducerea DPCT cat si dupa ce a coordonat aceasta directia au fost cele mai multe realizari.

Mariusica si cu cel care l-a pus acolo habar nu au munca de informatii. Ar trebui sa-i aduca inapoi pe cei care i-au inlaturat abuziv din ANP.

Anonim spunea...

Cand educatia primita inaite te face pentru ceva timp un simplu elev de clasa I ,cand ajungi in sistemul penitenciar inveti multe lucruri care te fac mai rezistent mai nepasator mai dur.
Si totusi, macar de doua ori pe an, Nasterea Domnului si Invierea lui intru mantuirea noastra ,a pacatosilor ,ne face sa uitam de tot ce ne inconjoara si nu este in spiritul celor propavaduite de Isus.

urmeaza intrebarea: De ce azi 04.04.2010 nu fac acelasi lucru ci simt nevoia sa alerg pe bloguri, simt nevoia sa citesc ceva frumos, un gand ,o veste care sa imi dea puterea ca marti sa o iau de la inceput, pentru ca ,simt ca este din ce in ce mai multa mizerie umana ,din ce in ce mai multi oameni care vor ceva ,nu stiu ce ,dar care nu este bine.
Nu stiu ce sa fac ,sa ma rog ,sa sper ,sa urasc sau pur si simplu sa ma inchid in lumea mea.
Va multumesc celor care imi impartasiti gandurile si va urez Sarbatori Pascale linistite!

hapiness spunea...

@14.21

Nu trebuie sa fii trist azi. Nu s-a schimbat nimic.Mereu au fost oameni si oameni.

Hristos a inviat! Si a facut-o pentru noi toti.Sufletele noastre trebuie sa reinvie si ele.Exista multe lucruri frumoase si adevarate in viata.

hapiness spunea...

A fost doar o zi de pace.

http://www.youtube.com/watch?v=5LUKgChmdQQ

Anonim spunea...

Ceea ce promovați dumneavoastră este un păcat. MARE.
Ura, manipularea, meschinăria, mașinațiunile, prostia, idei puține dar fixe, conflictul de interese, traficul de influență, distrugerea a tot ceea ce este bun sau bine făcut, cultul personalității.
Acestea sunt ”valorile” pe care încercați să le impuneți.

Anonim spunea...

@15.47

Inteleg ca valorile pe care le promovezi tu,sunt altele? Tu nu gresesti niciodata? Nu urasti, nu manipulezi, nu esti meschin, nu minti, nu inseli?

De iertat, ierti?