Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 15 aprilie 2010

Modificarile la Legea 293/2004 (pana la art. 31, comparativ)

Modificari Statut - pana la art. 31 (comparativ)

33 comentarii:

Anonim spunea...

Clarificati, va rog, daca aceste modificari pe care le-ati postat sunt doar propuneri sau fac parte din vreo decizie luata deja de anp si vor fi trimise mai departe pt adoptare...!?

Anonim spunea...

SNLP aveti mare grija cu acest articol,nu permiteti asa ceva.Ce vrea sa insemne asta,SNLP nu-i lasati sa faca asta,sau eplicati mai bine ce vrea sa insemne...?

ART. 17
(4) Funcţionarii publici cu statut special pot fi numiţi pe funcţii cu un coeficient de ierarhizare al salariului de funcţie mai mic decât cel prevăzut în statul de organizare, potrivit competenţelor.

Anonim spunea...

Bla, bla bla avem statut aqvem drepturi dar traim sau ne comportam tot ca in 89.Aceleasi amenintari securiste te vinez si te fac aceleasi idei ;sefu-i sef si-n pielea goala'' chit ca-i mai mult pielea decit sefia .Avem o putere pe care nu stim sa o folosim in limita si spiritul legii ,dar atit timp cit vom fi dezbinati vom disipa aceasta putere.Cu lideri de conjuctura si de mica cerseala nu vom avea vreun cuvint de spus.Cu lideri santajabili nu vom aveas sindicat

Anonim spunea...

Daca asa ceva se poate numi corect, adica acel art 17, atunci suntem cu totii tampiti! Nepotismul va lua locul oricarui criteriu de evaluare a personalului.Se va legifera pur si simplu obedienta,servilismul, ciolaneala si tot ce inseamna nonprofesionalism. In tot sistemul se va intampla ca la Spitalul Penitenciar Tg. Ocna unde unii dintre agentii de paza sunt supraveghetori, supraveghetorii conduc plutoanele sau sunt chiar sefi de tura iar sefii de schimb sunt in foisoare. Asta da organizare.

Anonim spunea...

Cu acest articol 17 se desfiinteaza statul de functii care oricum se ignora in unitati. De necrezut ce se intampla referitor la eludarea legii prin numirea pe sub pres adica prin decizie zilnica pe unitate a clientilor celor din conducerea unitatilor. Da poate ca aveau nevoie si de un articol de lege care sa preasfinteasca ciolaniada care se petrece sub ochisorii albastri ai siparezilor din unitati. In ceea ce ii priveste, astia nici usturoi n-au mancat si nici gura nu le miroase. Si mai sustin ca sunt in ajutorul lucratorilor de penitenciare. O fi ca in bancul cu democratia care se afla sus la vulturi in vreme ce jos e....stiti voi ce!

Anonim spunea...

Ce este cu "scaparea" utilizata la art. 12 alin. (6) - scrisa cu rosu: "Candidatii admisi la concursul organizat pentru ocuparea functiilor publice de executie sunt numiti politisti de penitenciare definitivi daca:..."?

Sa fie o "greseala" de redactare?

Siparezu` spunea...

Huggine la o prima citire, posibil sa fie si ora de vina, desi ma indoiesc, proiectul mi s-a parut destul de periculos.
Cred ca sindicatele, fie FSANP, fie SNLP trebuie sa fie mai atente:

art. 12, alin. 5 anuleaza un drept, deja castigat, al agentilor care pot accede pe functii de conducere.

art. 12, alin. 8, lit. a dezavantajeaza agentii nostri din alte sectoare care vor sa acceada pe posturi de ofiteri de executie. Formularea corecta ar fi: "acelasi nivel de studii sau aceeasi specialitate", si nu o conditie cumulativa.

art. 20 prin introducerea fiselor de avaluare periodica semnate DOAR de conducatorii de compartimente se da o putere discretionara acestora ceea ce va duce la abuzuri si la plata de polite. Nu exista nici macar dreptul la contestatie. Nu te ajuta cu nimic contestatia de dupa calificativul anual in conditiile in care trebuie sa contesti 12 evaluari lunare, sau 4 trimestriale (ma rog, cum or gandi sa fie).

art. 24 stagiul minim in grad la chestori este prea mic. Daca in cazul lor se poate, de ce nu scadem si la ceilalti. Si noi nu suntem asa multi ca cei din armata sau politie sa avem atatia chestori.

art. 30 se spune ca prevederile sale sunt cuprinse la art. 14 din proiect. Nu toate insa se regasesc acolo.

Consideratii generale:
- intentionat ANP-ul a mutat si permutat articole intre ele, deoarece asa a reusit sa omita foarte multe lucruri avantajoase pentru personal.
- referirea generica la functii de executie, ce cuprinde atat pe cele de agenti cat si pe cele de ofiteri de executie, dezavantajeaza categoria agentilor, si in unele locuri este si ambigua si contradictorie, mai ales la partea cu debutantii.

Anonim spunea...

Ptr. anonimul de la 21.33, da aveti dreptate in relatarea dvs. cu o singura exceptie "liderii de sindicat"....nu reprezinta corect interesele dvs. ale membrilor de sindicat in raport cu conducerea,...mai are si alte pacate...alege-ti cu un lider mai capabil in prima sedinta de sindicat sau pe baza de tabel, dar nu uita ca orice lider nou ales nu v-a putea multumi pe toata suflarea sindicala,...carcotasi vor fi mereu.

Anonim spunea...

deci pana la urma ne vom numi politisti de penitenciare sau nu?este una dintre propuneri sau nu?

Anonim spunea...

Am o intrebare si astept un raspuns abilitat:agentii care au dat concurs de promovare in corpul ofiterilor(concursul din 2007) pana sa aiba loc modificarile din Lg.293,si care au concurat pe alte functii(de exemplu un agent din operativ cu 10-15 ani vechime a participat la concurs pe o functie din administrativ-nu avea vechime in "specialitatea postului")si carora,dupa atatia ani de munca in sistem le-au fost acordate grade de subinspector ,nu au fost oare nedreptatiti?Iar cei din afara sistemului,au primit grade de subcomisar,comisar sau chiar comisar sef,doar pentru ca lucrasera afara ca si contabili sau economisti !In acest fel au fost pretuiti oamenii care au lucrat in sistem!!!Ca sa nu mai amintesc de faptul ca nu au fost respectati pasii prevazuti in legislatie.Se afisase pe site ca se va organiza concurs de trecere a agentilor in corpul ofiterilor,dupa care anuntul a disparut si a aparut altul in care se faceau incadrari directe,din sursa externa la care puteau participa si agentii!!!Mai au oare vreo sansa acei lucratori sa acceada la vreo functie de conducere,la care exista obligativitatea de a detine un anumit grad profesional? Vor iesi la pensie ca ofiteri cu functii de executie,avand grad de inspector sau cel mult inspector principal!Asa a inteles sistemul sa recompenseze loialitatea propriilor angajati!

Anonim spunea...

Modificarile sint 0 absolut

Anonim spunea...

Nu ne vom numi politisti ne vom numi paznici pentru ca la alte minti luminate le este frica sa piarda........ce

Anonim spunea...

Da` salariul? Cat e salariul?

Anonim spunea...

Nu are importanta are cum ne numim,important este sa nu pierdem dreptul la greva (lucru care se poate intampla....vezi politia are drept de greva, NU!!!),sa avem insemnele de grad pe umar ca si celelalte structuri,o tinuta decenta si evident cu un salariu bun (intrebati colegii de la politie cat de bine le merg lor si o sa intelegeti mai multe) . Se pare ca foarte multi lucratori de penitenciare se lasa furati de mirajul numelui de "politie penitenciara", dar trebuie cantarite avantajele si dezavantajele nu sa ne lasam dusi de primul val.

Anonim spunea...

Ne intoarcem in comunism, fratilor. Au desfiintat si ANI

http://ziarero.realitatea.net/1271385225-ROMANIA_LIBERA-_Institutia_care_verifica_averile_demnitarilor_pusa_pe_butuci_de_Curtea_Constitutionala

E liber la furt, la spagi, la tupeul balcanic. Traiasca politia penitenciara!

Anonim spunea...

Va multumim domnule director al penitenciarului Galati, JUDECATOR BURLIBASA NECULAI,ptr. ca odata cu alarmarea unitatii ptr. efectuarea unei perchezitii generale, a-ti donat prima anuala,care a ramas la 20 la suta,domnului director adjunct Ciuca Danut.Apreciem faptul ca banii au fost dati intr-un plic in fata intregului colectiv de cadre disponibil la ora alarmarii.Oricum la salariul pe care il aveti -17.000 lei nu este o mare pierdere.Noi credeam ca vreti sa il dati spl-Tasca Adrian,care muncea in afara unitatii cu ppl-ii,si nu a fost aprobat cu 50 la suta de catre dumneavoastra.De fapt domnul Tasca era singurul de la plutonul escorta,compartiment care nu a avut in luna martie nici un lucrator cu 50 la suta.Pentru acest lucru colectivul sa strins in jurul dumneavoastra si nu va mai contesta multitudinea de realizari infaptuite in sinul unitatii,de cind a-ti venit la noi.Dumnezeu sa aiba grija de dumneavoastra si sa va ajute in acelasi timp sa ramineti pina la adinci batrinete in mijlocul nostru.Tineti aproape...........................

Anonim spunea...

Se vede treaba ca magistratii care conduc unitati de penitenciare,citi or mai fi,si pentru cit timp,sunt mai umani,mai atenti cu lucratorii.Directorii care conduc si provin din rindul cadrelor sunt mai duri,vor disciplina,tinuta corespunzatoare,respectarea programului de lucru,stau mult peste program,salarii de trei ori mai mici decit magistratul conducator.Deci daca la Galati merge treaba cu un magistrat, va rugam sa generalizati acest lucru in intregul sistem.Daca nu ma insel abia sa scapat de ei.Dar Galatiul are un super director,asa ca va rugam sa il protejati,sa nu cumva sa i se intimple ceva rau,cind vine dupa inceperea programului si pleaca inainte,si nu raspunde la salut la toata lumea ,ca sa nu consume impulsuri.

Anonim spunea...

@14.22

Gresit. Corect era să strigi: "Trăiască lucrătoriile penitenciare si extrapenitenciare!"

Anonim spunea...

Nu au dreptul sa faca greva militarii, politistii sint functionari publici cu statut special ca noi, deci vorbiti prostii ca nu au dreptul la greva.Mai bine documentati-va inainte sa vorbiti.

Anonim spunea...

Sunt cel care a postat comentariul de la 16.04.2010, 11:52:00.As dori sa cunosc punctul de vedere al d-nului Huginn,in ceea ce priveste problema ridicata,mai ales datorita faptului ca la acea data ocupa o anumita functie.

Huginn spunea...

@ 16.04.2010, 11:52:00

Nu stiu exact de ce s-a modificat legea si unii agenti avansati in corpul ofiterilor s-au trezit ca nu li s-a mai luat in calcul vechimea. Posibil ca schimbarea de viziune politica sa fi ajuns cu atentia la detalii pana la acest punct. Nu va pot da un raspuns concret la aceasta problema.

In ceea ce priveste posibilitatea promovarii celor care acum sunt ofiteri cu functii de executie cu grade inferioare, cred ca ramane deschisa chiar si pe actuala lege. Mai ramanecred doar problema vechimii in functie.

Anonim spunea...

Toate bune si frumoase ,insa o lege ca oricare alta din Romania este conceputa astfel incit sa dea posibilitati de manevra in interpretarea ei.Ori prin acest ;pot''exact modul de aplicare a legii ramine la latitudinea sefilor.Analog in urmatoarele articole ar trebui sa apara si numirea pe functii cu un coeficient de salarizare mai mare

Anonim spunea...

Ce magarie pe fata.

Politica de resurse umane a acestui sistem sa ramana in mana chestorilor de la ANP sau a directorilor care au posibilitatea sa numesca p.....sti in functii ???

In functii de conducere se numesc de directorul general???

In nici o institutie publica nu se intampla lucrul asta.

Posturile vacante din sistemul bugetar mister BALA se ocupa prin CONCURS nu prin numirile care le visezi dumneata .

Asteptam totusi reactia ferma a sindicatelor.

Huginn spunea...

@ 16.04.2010, 21:37:00

Actul administrativ de numire urmeaza unui concurs sau a unui 'concurs', dar nu e chiar asa la bunul plac... cel putin aparent, sau legal.

Anonim spunea...

Da inteleg Huginn !!!
Sincer nu mai suport sa vad imputerniciti si numiti in functii de conducere x ,y sau z ,fara a se tine seama de nici un criteriu etic, moral sau profesional.

Lucrez in acest sistem de peste 15 ani si mi-am pierdut rabdarea cand vad pilosi,incompetenti in functii de conducere cum inteleg ei actul managerial mod in care lucreaza dupa ureche, dispozitii de doi lei,etc ,etc.
Am muncit din greu in acest sistem si............sunt dezamagit imi pare rau ca spun aceste lucruri si de acest sistem

Anonim spunea...

D-le Hug,un concurs dat in sistem,dupa mai mult de 6 luni, nu mai este valabil,chiar daca in ultimii 6 ani sarcinile pe postul pe care ai dat concurs, le executi?

Anonim spunea...

Propunem ca la Galati sa fie in fiecare luna cate o alarma si il rugam pe domnul Burlibasa sa doneze cate un plic cu bani cate unui agent respins de ANP pentru 50%...Sa traiti bine!

Anonim spunea...

Cata idiotenie...Sa trezesti 200 de cadre cu noaptea-n cap ,sa-i chemi la unitate sa vada cum domnul magistrat ofera prima altcuiva...Miroase a snobism de prost gust!!!

Anonim spunea...

Ptr.17.04.2010-06.09. Nu anp-ul a respins agentul care a fost propus ptr. prima lunara,acest lucru a fost facut de comanda unitatii intr-un cerc restrins. Este adevarat ca propunerile se fac si in prezenta liderului de sindicat,dar ulterior cei care taie si spinzura sunt tot cei care fac parte din cercul restrins.Dar sa nu se traiasca cu impresia ca acest aspect nu este cunoscut si de cei care trebuie din anp.Va asigur ca acest cerc restrins va fi intr-o buna zi foarte receptiv,ca sa nu apun altceva.Informari despre modul cum se acorda prima anuala le fac mai multi la nivel de unitate,din penitenciarul galatean,chiar daca se afiseaza la avizier,beneficiarii primei lunare.De apreciat modul in care problema a fost pusa de catre dumneavoastra.Tineti aproape,chiar mai aproape decit trebuie.Daca domnul judecator are nevoie de publicitate,il informam ca exista ziare locale si centrale,care fac gratuit acest lucru.In opinia mea problema cu inminarea plicului cu bani in fata colectivului de cadre este o mare eroare,si nu singura dealtfel,si o mare umilinta fata de domnul Ciuca,numai dinsul stie ce a fost in mintea lui la momentul inminarii plicului.

Anonim spunea...

pt. 16.04.2010, 17:57:00,cred ca tu ar trebui sa te documentezi,POLITIA nu are drept de greva,au plafon la decontarea transportului la 180 ron indiferent unde merg si nu sunt potati real cu difernte de 20-40 de ore nu ca noi de 7 ore,si asta ma face sa creed ca sindicatele si-au facut treaba dar trebuie in continuare sa o faca,mari sperante am in SNLP dar si in FSANP,conlucrati si eliminati modificarile legislative care ar duce la limitarea unor drpeturi sau la marirea puterii conducerii care in prezent vor dictatura,daca ne solicitati iesim in starda fara cea mai mica rezerva nu uitati ca aveti in spate multimea.

Anonim spunea...

ce treaba are titulatura cu drepturile, de fapt, ce treaba are s...cu prefectura

Anonim spunea...

colegule nu am vazut sa te ridici la sala cand tasca sau alde mistretul - care fie vorba intre noi a plecat fara escorta si nu a patit nimic- au primit 50% timp de un an? acum e vorba de 1 luna si deja te oftici? sau avea sa-ti dea ceva si te-a sarit?

Anonim spunea...

16.04.2010; 17,22 "Traiasca lucratoriile penitenciare si extrapenitenciare"! Si la Margineni se aplica si chiar pe fata! Curind totul va iesi la iveala!