Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 14 aprilie 2010

Legea e numai una

Am ascultat la televizor o discutie intreaga despre arestarea judecatorului Costiniu. Invitatii la emisiune erau indignati pe de o parte pentru catusele aplicate inaltului personaj, pe de alta parte pentru defilarea obsesiva prin fata camerelor de filmat.

De ce era nevoie de incatusarea unui judecator de un asemenea calibru, fost secretar de stat, profesor renumit, bun tata de familie si bland bunic supraponderal care n-avea cum sa-si puna semenii in pericol, era the intrebarea zilei.

Un abuz fara indoiala, si chestia cu catusele si promenada prin fata ziaristilor, painea si circul de care tot romanul burdusit de nedreptate, nesiguranta si neincredere are mare nevoie pentru a-si mai lua gandul de la ale lui, au fost de parere invitatii si eu am fost de acord cu ei.

Dar ceilalti? Miile de arestati preventiv carora li se aplica catusele pentru orice gainarie, pentru ei de ce nu se face emisiune la televizor si de ce nu se indigneaza lideru' de opinie si responsabilu' cu drepturile omului?!

Romania este o tara bolnava si ar fi o usurare sa stiu ca sistemul incepe sa functioneze pedepsindu-si coruptii, mai ales magistratii, al caror rol este vital in vindecarea "bolnavului".

Ca urmare marturisesc ca as lua-o ca pe o victorie personala daca as avea ocazia sa-l intalnesc in penitenciar, fie el si Spitalul Penitenciar Jilava, pe domnul judecator care dispretuieste cu seninatate ceea ce a jurat sa apere cu osardie, adica legea.

Si daca domnu' judecator s-ar intalni in penitenciar si cu alti cu domni si doamne care obisnuiesc sa invarta nestingheriti afacerile de "famiglie", chiar ca as mai trage nadejdejde ca "bolnavul" da ceva semne de vindecare. Problema este ca sansele de a-i intalni la puscarie pe nenii si tantile cu pricina sunt nule pentru ca nici nu se vrea si nici nu se paote.

Si cand spun nu se poate ma gandesc si la procurorii care au fost pana nu de mult fala sistemului penitenciar romanesc, demni reprezentanti ai DNA-ului care au servit patria aranjand concursuri pentru rubedenii sau oferindu-si retroactiv, sporuri induiosatoare de 50%.

15 comentarii:

Anonim spunea...

drepturile omului nedrept, nedreptăţile împotriva omului de drept nedrept etc. ... să zicem că încătuşarea nu era poate necesară, poate nici arestarea, poate nici condamnarea, dacă mă gândesc şi mai bine poate nici comentariul meu, sau poate nici articolul nu au rost. Dar trăim totuşi într-o ţară vie, iar sistemul se bazează pe acţiunile noastre, preferabil legale. Sunt sigur că încătuşarea nu este ilegală, sunt sigur că spectacolul media este legal. Cealaltă parte a "sistemului" trăieşte în jurul "învârtelilor" interlope. Trebuie oare să simţim milă când un bănuit interlop este "abuzat" cu o încătuşare?

Anonim spunea...

Nu vedeti ca au ajuns ziaristii sa se substituie magistratilor? Isi dau cu parerea la toate posturile de televiziune. Si singuri spun ca nu este bine sa se implice cineva in solutionarea dosarelor in afara instantei. Si ei ce fac? Prea cred unii ca sunt "societatea civila".In realitate o societate stricata de coruptie, disolutie a autoritatii si alte multe rele.

Anonim spunea...

Angajatii sistemului, cititori de Penifest, au votat: "Politist de penitenciare". Oricât s-ar strădui anepistii si altii ca ei să spună altceva, nu fac decât să cadă în derizoriu. Stiu, nu e un esantion reprezentativ, dar sunt 742 de angajati care au sustinut asta. Cine are curiozitatea de a cunoaste stiintific părerea angajatilor, să initieze un sondaj de opinie profesionist! Să vedem dacă are cineva curajul, că să stai si să-i faci prosti pe cei 73% dintre cei care au răspuns întrebărilor e la îndemâna oricărui dătător cu părerea.

Anonim spunea...

Bloger 9.41, ceilalti 27%(indecisi sau care au votat impotriva) sunt prosti? Nu cred ca problema se poate pune asa. Opiniile oamenilor trebuie respectate.
Numarul de 742 e destul de reprezentativ, numai ca problema e alta. Daca 80% dintre angajati spun ca dl Bala nu conduce bine anp-ul (ceea ce poate fi sau nu adevarat) ce facem, il destituim? Daca 80% sunt de acord cu pedeapsa cu moartea, revenim la ea? Plus ca cifra de 742 nu ne spune nimic despre "colectarea" raspunsurilor (voturi multiple, ip-uri dinamice etc), care pot distorsiona rezultatul (atat in favoarea cat si impotriva unei denumiri sau alta)
Este cert, insa, ca majoritatea angajatilor isi doresc aceasta denumire.

Anonim spunea...

Puteti sa credeti voi ce vreti, ca exista cativa oameni care stiu mai bine decat toti, care se vor stradui sa minimalizeze si sa ridiculizeze votul.

Anonim spunea...

Astazi a avut loc o alarma de exercitiu la Penitenciarul (partial demolabil) Galati. Scopul? Domnule director Burlibasa nu am inteles scopul. Multi nu inteles gestul dumnevoastra. Am aprecia gestul dumnevoatra la valoarea lui adevarata daca l-am intelege in profunzime. Bineinteles ca dumnevoastra nu trebuie sa va justificati in fata gloatei, dar cand trezesti o armata de agenti dis-de-dimineata sa faci o astfel de treaba e chestiune importanta. Pai acum sefii nostri o sa imparta cu noi 50%? Poate ne veti lamuri la urmatoarea alarma...
TARA TARA VREM OSTASI

Anonim spunea...

Varlame am inteles ca ai indraznit sa faci afirmatia ca din sala de sport, care a fost amenajata in decursul a patru luni,cu 3 mii de lei din fondurile grupei sindicale,ai vrea sa faci birouri srs.Iti atragem atentia ca apreciem ca esti membru de sindicat,ai sprijinit cu......... la amenajarea salii,dar avem rugamintea sa iei in calcul ca acolo sa muncit,unii chiar punind suflet.Aceea camera a fost renovata dupa 30 de ani,stii cum arata inainte.Te rugam in mod civilizat sa manifesti grija la afirmatiile pe care le faci.Cu mult respect de la unul care a pus umarul la amenajarea acestei sali.

Anonim spunea...

Orice om e liber sa-si dea cu parerea si chiar sa se impauneze cu argumente penibile.

Anonim spunea...

Plictisitor articol! Plin de clisee ieftine. Mai plictisitor decat asta ar putea fi unul care ar incerca jalnic sa readuca in discutie denumirea pe care ne-am dori-o.

Anonim spunea...

@13.14

Ai dreptate. Importante nu sunt voturile, ci singura intelepciunea ta. Invata-ne, te rugam! Lumineaza-ne! Roaga pe cineva sa scrie un articol care sa ne aduca pe calea cea buna!

Anonim spunea...

@ 13.14

Dintre cei 27%, 10% sunt indecisi, deci le este indiferent. 17% ar alege orice altă denumire. Tu ai vrea 100%? Sau 99%, pentru a se lua o decizie? Sau preferi o decizie nepopulara, luata de tovarasul tau, Bala?

Anonim spunea...

Am inteles ca pe Casuneanu l-au trimis la penitenciar sa-l invete pe Celmare com se construiesc tunelele fara ca el sa afle si sa fie si avansat chestor. Rusine, hal de Minister al Justitiei. Ia cantat lui Predoiu Pusca si cureaua lata sau Bala are datorii la crama de la Focsani.

Anonim spunea...

"Opiniile oamenilor trebuie respectate..."

Cata ipocrizie! Sa scrii asta, in timp ce negi mesajul transmis de 73% dintre oamenii care au votat.

Daca il destituim pe tovarasul Bala? Nu, nu putem. Din pacate. Doar a luat un concurs, nu-i asa? Nu, nu l-a castigat, ci l-a luat. Cum? Pai uita asa: i s-a dat si el l-a luat.

Daca 80% ar vrea pedeapsa cu moartea? Ti se pare rezonabila comparatia sau o folosesti doar pentru a manipula?

Unele intrebari nu se pun, dar cea referitoare la denumirea noastra e legitim sa o pui. Chiar daca nu-ti place raspunsul.

Anonim spunea...

22.33, 22.41, 22.58, acum ca te-ai linistit?

"Este cert, insa, ca majoritatea angajatilor isi doresc aceasta denumire."

Mai citeste odata ce am scris. Dar tot, nu doar ce iti convine ca sa improsti cu nervi.

Anonim spunea...

Daca ai nervi, e problema ta. Adevarul nu e intotdeauna placut.