Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 9 aprilie 2010

În – Z - eificaţii

de prisonworker, 08.04.2010
via blogpenifest@gmail.com

România 2010, regim cvasi-deschis, pe timp de pace

O scurtă analiză de discurs, cuvinte cu frecvenţă ridicată

Informaţii clasificate, zonă de securitate, cultură de securitate, secret, secretizare, desecretizare, strict secret, secret de serviciu, incident de securitate, punctualitate, luaţi-vă bilet, atrag atenţia, sunteţi responsabili, fără telefon, fără mail, monitorizare, toate mail-urile se înregistrează.

Se dă număr (fără număr, fără număr), registre, controale, control, documente clasificate, grilaj - grilaje, clişeu - clişee, etichetă - etichete, domn psiholog - doamnă psiholog, uniform - neuniformă, alb – negru, „dacă vă prind fără bilet de autobuz de n ori, vă execut”, domnule X, aveţi grijă cu Y, domnule Y aveţi grijă cu X, n-au bilet sau nu au şapcă, una-două îi taxăm, fabricăm nişte conflicte şi rapid „le rezolvăm” ş.a.m.d.

În rest, linişte, armonie, imagine. Ce mai contează că liniştea, armonia, aprecierea au fost construite, în ani, de nişte „X” - i şi nişte „Y”-i. Trăiască Z(e)ii şi înscăunarea lor pe munca altora!

PS În ceea ce priveşte denumirea, ar fi o variantă pentru care acest sistem şi-a creat şi forma, şi fondul, doar că e sub acoperire şi nu dă bine pe niciun document.

53 comentarii:

si totusi spunea...

Un articol super! Felicitări, Lucrătorule!

Bobby Fischer spunea...

Birocratia si pretul platit pentru drepturile conferite de statutul special. Daca pretul e scump sau meritat, cine poate aprecia? Cine stabileste si controleaza acest pret pe piata (muncii la stat) intre cerere (si pretentiile noastre) si oferta (si conditiile lor)?

Anonim spunea...

Prisonule, tu 'lucrezi' zilnic cu expresiile alea, sau e picatura chinezeasca livrata pana la "constientizare"? Ca vad ca le stapanesti bine.

Anonim spunea...

D-le Hugin ce se intampla cu salariile in ANP-ul asta?Ca liderii nostrii din sindicat pe care ii cotizam nu ne spun nimic.Sau sunt mana in mana cu Boc,si ne vom trezi intr-o buna zi cu drepturi salariale diminuate.Cunoasteti faptul ca dupa anumite postari sefii nostri din teritoriu fac tot posibilul sa afle cine a postat comentariu sa se ia eventuale masuri.E corect ca prima de vacanta nu se inpozoteaza separarat?

Anonim spunea...

A propos de x, y si z, prisonworker

Sau de ce e Mossadul atat de puternic (dar, probabil sti si tu asta)

Morris ii spune fiului sau: "Vreau sa te casatoresti cu o fata pe care o aleg eu."
Fiul raspunde:"Imi pare rau, dar imi voi alege singur mireasa."

Morris:"Bine, cum vrei, dar ma gandisem la fiica lui Bill Gates."
Fiul: "Ok atunci, raspunsul meu este da."

Morris se duce apoi la Bill Gates si-i spune: "Am gasit un sot pentru fiica ta."
Bill Gates:" Fiica mea este prea tanara pentru a se casatori."
Morris: "Pacat. Tanarul este vicepresedinte la World Bank."
Bill Gates: "Ok atunci, raspunsul meu este da."

In final, Morris se duce la presedintele World Bank si-i spune: "Cunosc un tanar pe care-l recomand ca vicepresedinte al bancii."
Presedintele: "Dar sunt deja mai multi vicepresedinti decat este necesar."

Morris: "Da, dar acest tanar este ginerele lui Bill Gates."
Presedintele: "Ok atunci, raspunsul meu este da."

Anonim spunea...

am o nelamurire privind prima de vacanta. pe 25 ianuarie am intrat in concediu 14 zile din care 9 zile pe anul trecut. cele 9 zile se termina pe 2 februaurie 2010 iar din 3 feb. sunt in concediu pe anul in curs. am solicitzt prima de vacanta si initial mi s-a spus ca o voi lua diminuat la nivelul lunii decembrie 2009; ulterior mi s-a spus ca nu pot lua prima la nivelul lunii dec. deorece eu am intrat in concedi aferent anului 2010 in feb. asa ca va trebui s-o primesc la nivelul lunii ian. 2010. au trecut 2 luni de atunci si financiarul vad ca incearca sa ma abureasca. cine poate sa ma lamureasca ii sunt recunoscator.

Anonim spunea...

Daca am oferi ceva,daca am pastra ceva,daca am incerca sa schimbam,acolo unde se poate...cu pasi mici...o luminita!
Doamne ajuta!
Traiectoria unui sclav ce s-a nascut liber sau puterea unui miracol?

Anonim spunea...

Cand am vazut titlul articolului m-am gandit imediat la .....FIRINEI si FIRINELE care l-au Zeificat pe ACADEL. ACADEL adevenit un idol pentru cei si cele care au venit la DPCT pe......ochi frumosi.Iar Firineii din teritoriu sunt campioni la .....frecat menta, ca altceva nu fac. Fetele firinele de la analiza si sinteza au mult de lucru, dar nu uita sa........-si informeze Acadelul inainte de a exploata o informatie.
Asa dar, Acadei si ACADELE, FIRINEI si fete FIRINELE, poate a venit momentul sa va bagati mintile in cap, nu in sac, si sa-l lasati pe taticul vostru MARELE ACADEL ca se descuirca si fara informatiile voastre. Daca nu.......HRISTOS A INVIAT!!!!

Anonim spunea...

@10:48 in leg cu prima de vacanta este obligatoriu sa se inpoziteze separat , felicitari lui huginn pt articol

Anonim spunea...

Huginn ce stii de calendarul ocuparii functiiloc vacante din sistem?

De pe site-ul penitenciarului Giurgiu (care il consider etalon in ceea ce priveste transparenta)deduc ca dl. Bala arunca pisica in curtea MJ-ului prin invocarea acelui ordin privind modul de desfasurare a consursurilor, act normativ care fireste se afla undeva la MJ si bineinteles va fi aprobat undeva la Pastele Cailor.

Aruncarea responsabilitatii e un sport specific ANP-ului in frunte cu capitanul de echipa Bala Ioan, dar din sursele tale ce stii?

Care e pozitia liderilor sindicali vizavi de anihilarea imputernicirilor repetate si de organizarea de concursuri corecte si legale?

Iar ne-ati vandut domnilor lideri??????

Anonim spunea...

Pt19:33
Adevarat a inviat!
Dar noi,cand privim spre adevarata Lumina,cand credem cu adevarat,in Adevarata inviere?

Anonim spunea...

Cred ca puterea unui miracol...mereu mai avem ceva de oferit, de pastrat. Mai putem schimba ceva, chiar daca foarte incet.

Anonim spunea...

Despre faimoasa reorganizare a statelor de functii mai discuta cineva? Care este stadiul? Se mai face?

Anonim spunea...

Intrebare: are dreptul judecatorul delegat sa mentina regimul de executare al unei ppl la cererea acesteia chiar daca Comisia i l-a schimbat in unul mai usor??????? Ca a devenit practica in penitenciare acest lucru. Stau ppl in regim inchis cate 4 ani (la cererea lor).Doar sa nu plece dintr-un penitenciar.

Anonim spunea...

@Huginn
Si Sindicatul Penitenciarului Bircea Mare pe linga Fraternitatea Giurgiu au putut arata listele cu persoanele care beneficiaza de spor de pana la 50%.Transparenta- deciziilor luate in consilii.
Asteptam si invitam ceilalti lideri sindicali la transparenta!

prison service spunea...

10.04.2010, 10:00:00

Judecătorul delegat are dreptul să modifice o măsură a administraţiei penitenciarului împotriva căreia ppl a făcut plângere. E-adevărat că asta este practica în prezent, schimbarea regimului într-unul mai puţin sever se face doar cu acordul ppl, în caz contrar, se motivează că nu poate fi obligat la anumite beneficii, dacă el nu le doreşte. Sigur că nu este firesc aşa, iar lucrul ăsta este efectul vidului legislativ care ne transformă din servitorii societăţii (în sens pozitiv), în servitorii deţinutului, aflaţi la dispoziţia doleanţelor şi opţiunilor lui. Soluţia ar fi modificarea criteriilor pentru liberarea condiţionată, astfel încât ppl să fie propus doar dacă a executat ultima parte din pedeapsă în regim deschis. După părerea mea, avem cadrul legal să procedăm aşa şi acum, dacă coroborăm criteriile pentru liberarea condiţionată din codul penal cu prevederile referitoare la liberarea condiţionată din legea 275 şi dacă există o practică unitară.

Anonim spunea...

Chiar daca ppl-ul va fi repartizat in regim semideschis, in momentul transferului la un penitenciar de profil va incepe sa faca abateri pentru a fi retrogradat in regim inchis (mai ales daca e un "client" social al puscariilor si i "se rupe" de amanare si de regim)

Anonim spunea...

Prison service, multumesc.

Anonim spunea...

Prisonule, tu vorbeşti despre directoraşul cel viteaz! Da, cel care, mai ceva ca personajele din poveştile copilăriei, a crescut într-o lună cât alţii în 10-15 ani. În funcţie, mă refer, că la minte tot copil a rămas. Adică, imediat ce şi-a terminat anii de ID şi i-au dat diploma, a “luat” concursul de director. Şi aşa a apărut în unitate, călare pe un cal alb, să o salveze pe Delea(na) Cosânzeana. Dar credeţi că după ce-a luat-o în braţe, ca să zic aşa, s-a terminat lupta şi au trăit cu toţii fericiţi până la pensie? Ei, aş! “Si dăi, si luptă, si luptă” cu toţi duşmanii văzuţi, nevăzuţi şi potenţiali: cu grupa de intervenţie, cu liderii de sindicat, cu toate femeile, ofiţerii şi agenţii din unitate suficient de vulnerabili cât să îşi exerseze pe ei sadismul şi răutatea. Şi cum povestea-i lungă şi timpul scurt, nu vrem să vă plictisim. Vă spunem doar că a trecut ceva vreme de la întâiul descălecat, calul alb a ajuns o gloabă cenuşie şi împiedicată, iar directoraşul, după cum se laudă el, “o măsea greu de scos”. Cariată, completăm noi, dacă avem în vedere comportamentele lui. Delea(na) … tot Delea(na). S-a tot mutat ea dintr-un birou în altul, spre bucuria celor de unde pleca şi spre necazul celor cărora le venea rândul să muncească pentru salariul ei. Iar norodul… aşteaptă vremuri mai bune. Adică, măcar happy-end să aibă povestea astea tristă! Mult a fost, puţin a mai rămas!
Să trăiţi, tovarăşe director!! Dar în altă parte.

Huginn spunea...

@ 09.04.2010, 23:18:00

Eu in locul lor n-as fi prea bucuros sa reprezint pe cineva ca dumneavoastra. ANP si MJ nu-si fac treaba, sindicatele fac presiuni, iar dumneavoastra trageti concluzia ca v-au vandut liderii!?!

prison service spunea...

10.04.2010, 11:51:00

Şi asta este adevărat, iar deţinutul nu ar trebui liberat din penitenciar cât timp “i se rupe”. Pe de altă parte, însă, deţinuţii nu doresc să fie trecuţi în regim semideschis pentru siguranţa lor şi a bunurilor pe care le deţin. Asta este o altă carenţă a sistemului nostru, după părerea mea. Uşile deschise la camerele de deţinere oferă o mai mare libertate de mişcare, dar transformă secţia de semideschis într-o “junglă”, cum spun ppl.

Anonim spunea...

pt. prison service

Sistemul semideschis e o prostie. Ar fi trebuit sa avem 3 regimuri. Sunt de acord ca detinutul nu trebuie eliberat atat timp cat "i se rupe", dar tot te chinuie cu un comportament iritant cat e in penitenciar, chiar daca o face in termen, tocmai pentru ca pentru el detentia e o forma de asistenta sociala. Si profta de asta. Ma refer la clientii "sociali", la gainarii agresivi, din semideschis, cu pedepse mici si cu risc de recidiva maxim.

prison service spunea...

10.04.2010, 20:24:00

Ai dreptate în ceea ce priveşte ppl din semideschis cu risc mare de recidiva. Problema e destul de complexă şi poate că ar trebui să existe mai evidente diferenţele între regimuri şi chiar în interiorul aceluiaşi regim, între cei care muncesc şi ceilalţi deţinuţi. De ex, programul tv prelungit, vizita conjugală etc. Iar tocmai diferenţele astea să îi stimuleze să adopte un comportament bun, să iasă la muncă, să li se schimbe regimul.

Anonim spunea...

Chiar daca ar adopta un comportament bun, fac asta doar pentru a pleca mai repede acasa. Asta e motivatia lor.

Ce ma deranjeaza pe mine in sistemul penitenciar este incapacitatea noastra de a fi obiectivi cu pepelei. Tratam cu ei, ajungem la intelegeri. Stricam tot ce s-ar putea face.

Anonim spunea...

Pt. prison service

Daca ar exista 3 regimuri, motivarea detinutilor de a trece din "inchis" in "deschis" ar fi mult mai vizibila, iar criteriile ar fi mai concrete si mai de substanta. Nemaivorbind de faptul ca profilarea penitenciarelor, in functie de infrastructura actuala disponibila, ar fi mult mai aproape de realitate.

De ce prison... service? E in legatura cu faptul ca, asa cum spunea cineva, suntem sau ar trebui sa fim serviciu public?

Anonim spunea...

pt. Prison,

Garry Moore - One Day

http://www.youtube.com/watch?v=3bINmmNpViM

Anonim spunea...

Dedicatie pentru DPCT:


Un pinguin conducea DPCT-ul si totul se misca greu, greu, greu.
Un pinguin ce aduce infernul, dar care se crede zmeu, zmeu, zmeu.
Ungureanu, Raduta, Mocanu si Raicu, toti sunt condusi de Firinel, Firinel, Firinel.
Cu ei in DPCT-eu nu mergea nimica si totul statea pe loc, loc, loc.

Un Ungurean conduce o gasca care nu mai are spor, spor, spor.
Era mai bine pe vremea lui Ceasca, acum este ca dracu’, sa mor, mor, mor.
Ungureanu, Raduta, Mocanu si Raicu, toti sunt condusi de Firinel, Firinel, Firinel.

Multi dintre ei (Acadei) sunt acolo degeaba, adica is fix in plus, plus, plus.
Si fara ei sigur ar merge treaba, poate am fi chiar mai sus, sus, sus.
Ungureanu, Raduta, Mocanu si Raicu, toti sunt condusi de Firinel, Firinel, Firinel.



http://www.you-tube.ro/dansul-pinguinului-versiune-pentru-emil-boc-daniel-buzduganmp-v232534.html

prison service spunea...

10.04.2010, 22:03:00
Ai dreptate când spui că infrastructura de care dispunem în prezent nu e adecvată pentru aplicarea legii. Nu cred că ar trebui să se renunţe la regimul semideschis, cred însă că ar trebui îmbunătăţit.
Da, prison service, pentru că suntem plătiţi din bani publici pentru a oferi un serviciu comunităţii, ajutând deţinuţii. Ajutorul oferit deţinuţilor nu poate fi altul decât cel pentru care comunitatea ne plăteşte. Noi, în calitate de specialişti, stabilim ce este benefic pentru ppl şi nu invers, ppl solicită, noi ne conformăm.

Anonim spunea...

for mr. Huggin 10.04.2010, 19:53:00

Și care este problema?
Încep să nu mai înțeleg. Liderii sunt cei care aleg membrii sau este invers?.
Poate, mai nou, liderii sunt cei pentru care există sindicatul, nu membrii.
Dar, dumneavoastră de fapt pe cine reprezentați?

Anonim spunea...

Imi place prison service. Daca gasim si o traducere adecvata, e o alternativa buna la "politist penitenciar".

Huginn spunea...

@11.04.2010, 16:46:00

Cred ca n-ati inteles de la inceput, nu acum incepeti sa nu mai intelegeti. Problema ar fi ca reactionam prea romaneste. Daca tot avem pe cine, ne varsam nervii doar ca e la indemana... cu prea putin interes pentru rezolvarea situatiei care ne doare.

In ceea ce priveste reprezentarea, ma reprezint pe mine cand nu am mandat sa reprezint si pe altcineva.

Prisonworker spunea...

Pt. Prison service si pentru 11.04.2010, 17:10:00

Traducerea serviciului e simpla - Serviciul Public Penitenciar.

Traducerea denumirii "salariatului", a "angajatului", a meseriei, daca vreti, e mai greu de facut, astfel incat sa capete atat sens cat si demnitate si să şi reprezinte meseria.

"Ofiter al serviciului penitenciar" e incompleta şi ar produce confuzii

"Lucrator al serviciului penitenciar" ar genera ilaritate,

"Functionar al serviciului penitenciar" ar fi o varianta, dar...

Anonim spunea...

Dar...e greu!
Poti invata un om sa munceasca,dar nu-l poti invata sa fie fericit muncind, fiindca denumirea aleasa, nu spune nimic despre ceea ce face sau despre demnitatea lui!

Anonim spunea...

Propui să trecem de la lucrător de penitenciare la functionar al serviciului penitenciar? Decât asa, mai bine fepeseseu, că ne-am obisnuit deja. Ce rezolvăm?

Anonim spunea...

Dacă spui că "lucrător" ar crea ilaritate, "functionar" ar genera repulsie. Stim cât de iubiti si de respectati sunt functionarii.

Anonim spunea...

71% dintre cititorii Penifest au ales "politist de penitenciare". E ceva, nu?

Vrei să-i înveti pe oameni să muncească? Da'de ce? Ei nu stiu?

Prisonworker spunea...

Aveti dreptate 11.04.2010, 19:01:00

Asta spuneam si eu cand vorbeam despre formele fara fond si cand propuneam ca altele sa fie intrebarile de la care sa inceapa dezbaterea despre denumire. Oricare ar fi decizia, va trebui sa o umplem cu fond, asa cum s-a mai spus.

Anonim spunea...

Manipulezi discutia, Prisonule. Dacă oamenii vor această titulatură, să o acceptăm si să trecem la fond! Sau revenim la discutia despre formă?

Anonim spunea...

Pentru Anonimul @ 09.04.2010, 23:18:00
Vad ca nu primesti nici un raspuns la intrbarea referitoare la concursuri, din cate se spune doctorului nu-i plac concursurile, dupa ce el a fost numit ca urmare a unui simulacru de concurs, acum i se par incomozi cei care ocupa functiile in baza unui concurs, cica nu poate scapa de ei asa usor, motiv pentru care prefera imputernciti, cu ei se lucra mai usaor.

Anonim spunea...

Primul pas:sa ne alegem denumirea adecvata
Al doilea pas:sa nu "indraznim" s-o dezicem.

Anonim spunea...

No comment:

http://www.libertatea.ro/stire/au-ingrijit-un-copil-virtual-pe-internet-si-le-a-murit-copilul-real-de-foame-278858.html

Anonim spunea...

Primul pas: să ne alegem denumirea.
Pasul II: să contestăm denumirea.
Pasul III: să propunem alta.
Pasul IV: să râdem de propunere.
Pasul V: să facem putin "misto".

Pasul n: să mai facem o propunere.
Pasul n+1: să mai contestăm o dată.

Si fondul? Unde e fondul? Sau îl invocăm doar de formă?

Prisonworker spunea...

Pt. 11.04.2010, 19:12:00

Prin ce manipulez? Prin exprimarea unor opinii, alaturi de altele similare?
Nu eu insist aici in mod agresiv pentru o denumire sau asta. Nici macar adeptii denumirii de "politist penitenciar" nu sunt agresivi, in afara unui anonim insistent si omniprezent. Nu inteleg de unde atat inversunare pentru denumirea asta si de ce atata opozitie din partea ta fata de alte idei decat cea de "politist de penitenciare"?

Agresivitatea asta am mai intalnit-o si cu alte ocazii, poate are aceeasi sursa, daca tot vorbim de manipulare şi de inducerea unor idei:

http://penifest.blogspot.com/2009/08/dincolo-de-bine-si-rau.html

Prisonworker spunea...

Ma refer la pagina de comentarii de la acel articol. Pe vremea aceea nu am dat atâta importanţă acelei agresivităţi...

Anonim spunea...

Cred ca anonimul s-a incurcat in pasi.
Singura solutie ce i-a mai ramas:hazul de necaz!

Anonim spunea...

Si vrei să citim toate comentariile alea? ce plictiseală!

Anonim spunea...

Prisonule, văd că esti tare negativist. De ce nu postezi la articolul următor?

Anonim spunea...

eu propun : "Justitiabili de penitenciare " ; Justitia penitenicara - Ofiteri de justitie..., sgenti de justitie penitenicara. SUNA MAI BINE CECAT POLITISTI ! Vom fi si noi ca si POLITIA COMUNITARA formata din toti adunatii de gardieni imprastiati si penisonarii sistemului comunist. Foarte multi penisonati sau demisionati lucreaza la politia omunitara. Aiurea cu politia...nu suna bine
suntem legati de justitie..ceva de jus...

Anonim spunea...

Justitiabili de penitenciare. Ar fi haios, dacă nu ar fi penibil. Justitiabil... Pfuuuiii... :))))))))

Anonim spunea...

Bun text! Seamana cu un text scris de un prieten pe vremea cand eram adolescent... Textul cuprindea "expresii uzuale" domeniului politic dar erau tratate precum onomatopei lipsite de sens si logica.

Acum imi dau seama ca reflecta exact nivelul cunostintelot autorului in domeniul politic... Adica nul...

Anonim spunea...

Pt. 14.04.2010, 00:49:00

Nu, domnule, nu ai inteles. Poate ca autorul nu este un fin cunoscator al "domeniului" din care a extras "onomtopeele", dar cred ca ideea era ca acei manageri care conduc institutii penitenciare nu trebuie sa abuzeze de aceste expresii, ele trebuie folosite acolo unde le este locul, nu sa insisti agresiv pentru ideea de securitate şi să poluezi toate discursurile cu expreisiile astea în mod obsesiv.

Securitatea se face prin discretie si profesionalism, asigurandu-le celor care se ocupa de custodie si de reintegrare un spatiu de lucru sigur.

Numai ca la noi se inverseaza lucururile. Nu custodia şi reintegrarea slujesc securitatea (chiar daca nu e nimic rau in a colabora cu aceste structuri atunci cand exista indicii de coruptie, crima organizata etc), ci securitatea trebuie să ofere custodiei şi reintegrării siguranţă, un mediu de lucru optim si sa slujeasca interesele institutionale etc.

Anonim spunea...

Lucratorule de la 14.04.2010, 08:17:00, ar fi bine sa nu mai "poluezi" atmosfera si sa iti vezi de ale tale. Securitatea nu mai exista.

si totusi spunea...

De obicei, eu foloseam apelativul "Lucrătorule", când mă adresam lui Prisonworker. Pentru a nu se produce confuzii, simt nevoia să precizez că nu sunt eu anonimul respectiv.