Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 16 aprilie 2010

Chestiunea zilei: polițist sau altceva

Sondajul

Ei bine, sondajul arată că populația vrea "polițist de penitenciare." 73% dintre votanți ar prefera un nume în locul fepeseseului. Democratic, fără să ignorăm posibilitatea IP-ului dinamic sau multiplu, n-avem decât să constatăm că vremea fepeseseului ar trebui să apună... cumva, cândva. Să vedem doar ce implică asta.

Nu e vorba de grade, funcții și chestori. E vorba de un nume pentru o profesie. Aici s-ar putea ca Statutul, așa cum e modificat, să nici nu simtă diferența. După cum ați văzut durerea e la numărul de grade pentru chestori, care nici măcar n-ar avea o părere dacă să li se spună polițiști, temniceri sau altfel. Important e că sunt generali în rezervă, că doar pentru asta s-au luptat o viață.

Profesia

Un nume pentru o profesie? Dar, suntem noi o profesie? Este fepeseseul de penitenciare un profesionist recunoscut între slujbașii statului? Din păcate pentru noi, răspunsul nu e cel care ne-ar liniști. Să spunem, ca să dormim liniștiți, că atunci când marii apărători ai ordinii publice, patriei și siguranței naționale își amintesc de noi, găsesc un loc unde să ne pună.

Suntem așadar gardieni? Nu ne place, deși păzim. Suntem polițiști? Ne place, dar nu polițim? Suntem în justiție? Am vrea noi, dar nu ne primesc magistrații și grefierii. Suntem altceva? Asta cu siguranță. Suntem ăia care nu știm cine suntem.

Căutarea

Și acum, că am stabilit asta, de ce ar trebui să știm cine suntem? Păi, ar trebui pentru că lumea asta de bicisnici ipocriți așteaptă multe de la o profesie fără chip. Ar trebui să reintegrăm infractori, să reducem riscul recidivei, să protejăm societatea și o grămadă de alte fapte de vitejie.

Acum, sigur că facem și asta - și noi alți "bugetari de lux." După ce ne curățăm de scuipații clienților, ai societății pe care o apărăm și ai clasei politice, facem un efort și rezolvăm și treaba asta. Un 50% recidivă plus un 20% antecedente penale nu e o problemă. Fepesesim noi ceva, măcar că e pentru mândria chestorilor și tot o scoatem la capăt.

Adevărul

Adevărul e că nimeni nu știe calea. Calea aia, pe care nu știu ce autor de citate spunea că oameniii te urmează dacă văd că nu-ți e străină, nu e tocmai la îndemână. Chestorii vor să fie chestori cu câte o stea pe oriunde s-ar vedea sclipirind. 'Legiuitorul' n-are habar ce face, suntem la a șasea modificare de statut... și tot cârpeli facem. Noi sperăm doar să iasă bine și să nu ne mai ciuntească. Cam așa merge, poate puțin mai trist.

ANP zice că va face un sondaj. Dacă nu e știință măcar să fie democrație - cam ăsta e calculul, așa cum dacă nu e concurență măcar avem concursuri - și tot un fel de democrație și asta. "Polițist de penitenciare" o să fie poate rezultatul scrutinului popular - penitenciar. Și? Mai departe?

Viitorul

Eh, nu e asta soluția cu s mare de tipar. Doar că, o vreme o să avem - așa - o stare de bine. O să ne mângâie gândul că n-o să mai avem profesia de fepesese. O să treacă și asta, și o să ne întoarcem la ale noastre. Poate că atunci o să ne dăm seama și dacă toată zbaterea asta a meritat.

Notați-vă deci în minte întrebarea: Cine suntem? O vreme o să fie subiectul zilei, o să ne tot întrebăm, însă, mult după ce un deștept va reuși să demonstreze că ANP = Poliția Penitenciară, iar fepesese = polițist de penitenciare, care era cea mai bună soluție.
***
Și, ca să pun capăt unui articol destul de dezlânat, nu cred că asta e cheia. Poate să fie oricare dintre variantele imaginabile. Sunt aproape sigur că după toată tevatura o să realizăm că avem probleme mult mai importante și că numele o să conteze ceva mai puțin.

59 comentarii:

unu de la statistica spunea...

Huginn, ip-urile dinamice incep sa iti depuncteze articolul la foc automat. :) Nu i-a placut ceva in seara asta. Asa cum nu ii plac nici alte articole.

Anonim spunea...

Bine ca n-ai scris "polutia", in loc de "popultia" sau, ceva mai corect, decat "populatia". In rest, desi dezlanat, rezonabil articol.

Anonim spunea...

Domnule Hugin, nu va fie cu suparare, dar rolul dvs., ca lider de sindicat, este sa aflati ce isi doresc sindicalistii si sa actionati in consecinta, nu sa stabiliti prioritati doar intre voi, liderii. I-ati intrebat pe sindicalisti daca isi doresc sa se numeasca politisti de penitenciare, fepesesei, lucratorasi sau altceva? Poate ca nu ar strica. Nu o fi cine stie ce prioritate, dar nimeni nu a spus sa lasati totul balta si sa va ocupati doar de asta. Cred ca aveti niste retineri personale sau de grup. Treceti peste ele si aflati ce vor cei pe care-i reprezentati!

Anonim spunea...

Jilava vrea Politie penitenciară.

Huginn spunea...

@ 00:09
Asta e, nu te joci cu placerile publice. Daca nu te supui, uneori o incasezi.

@ 00:11
Am mai gasit si alte greseli. Ma luase un somn brusc, si n-am verificat cu atentie. Sper ca acum e bine. :)

@ 00:45
Cred ca fortati putin logica si amestecati lucrurile, dar nu va pot contrazice doar in sensul in care faceti presupuneri ca sa aveti ce presupune.

@ 00:47
Mi se pare ciudat sa citesc despre toate localitatile astea "care vrea"... S-a facut vreun scrutin?

Anonim spunea...

sondajul arata foarte clar dorinta majoritatii de care anp va trebui sa tina cont: POLITIE PENITENCIARA

Anonim spunea...

Romanul moare intotdeuna de mandrie si de grija altora...ne putem numi oricum...e o mandrie ca muncim...,numai sa avem un trai decent!!!

Anonim spunea...

@ Hugin

Care presupuneri au fost gresite?

Huginn spunea...

@ 08:23
Una care-mi vine in minte e cea că aș avea nu știu ce interese de grup de protejat. E cam tras de păr, discutăm totuși de o denumire.

Anonim spunea...

Retineri, nu interese, domnule Hugin. Adica, de data asta, ascultati ceea ce spun cei dintr-un grup restrans, nu restul sindicalistilor. Nu va banuiesc de interese obscure, Doamne fereste. V-ati luptat pentru noi foarte bine. Doar ca, de data asta, aveti retineri fata de presupusa, pe jumatate demanstrata, parere majoritara a oamenilor din sistem. Sau ma insel?

Anonim spunea...

"Polițist de penitenciare o să fie poate rezultatul scrutinului popular - penitenciar. Și? Mai departe?"

"Eh, nu e asta soluția cu s mare de tipar."

Parerea majoritara a oamenilor? "Eh", "Si?" Atitudinea asta nu mi se pare OK. Poate ca erati doar obosit.

Anonim spunea...

"Suntem ăia care nu știm cine suntem." Din pacate, nici nu vrem sa aflam. Raspunsul tipic, si al ANP, atunci cand cineva spune o parere, este ca altele sunt problemele. De orice ne-am lega, altele sunt problemele. Stim ca sunt mai multe probleme, iar rezolvarea unora nu inseamna excluderea celorlalte. Nu spun ca o simpla denumire ne-ar defini profesional, dar poate fi un prim pas. Pana acum, nicio alta denumire nu avut o atat de mare sustinere in randul angajatilor.

Anonim spunea...

De ce nu faceti test de opinie in unitati pentru ca parerea paznicilor trebuie sa fie mai importanta.Asa vedeti ce-si doresc si paznicii.

Anonim spunea...

Da, Huginn, totul e ciudat. Si mai ales faptul ca propuneti un sondaj, apoi tot voi contraziceti votul a 1000 de oameni, cam atatia cati (inca) va citesc. Sword face ironii ieftine, Prisonworker vorbeste de forme fara fond in comentarii sterile si lenese, dar nu propune nimic in schimb, Admin reia "teza", iar tu incununezi un curent anti-denumire printr-un articol plictisitor si dezlanat, vorba ta. Sunteti niste ipocriti.

Anonim spunea...

Politist sau functionar ,gardian, paznic atit timp cit nu avem un sprijin ferm in apararea demnitatii muncii pe care o prestam cit timp nu exista propgrame de informare privind utilitatea activitatii depuse titulatura va conta mai putin.Cei din afara sistemului habar n-au la ce riscuri se expun lucratorii sistemului in conditiile exacerbarii criminalitatii de toate tipurile ,coruptiei,si decaderii morale a unor magistrati.Daca mai adaugam si gravele probleme sociale chiar sintem in pom .

Huginn spunea...

@ 10:59
Poate ca sunt ipocrit asa cum spuneti dumenavoastra, sau poate ca n-am pretentia ca am certitudini. O dezbatere nu inseamna musai ca suntem de acord. Putem sa fim de acord ca suntem in dezacord. Eu cred ca denumirea nu rezolva decat problema identitatii profesionale, si atat. Altfel, care e anume aceasta ramane o discutie.

Anonim spunea...

Ptr. Huginn....,ce se intampla cu vestita reorganizare a unitatilor (simularile cu noile organigrame ale unitatiilor au fost trimise la Resurse ANP) si cand se v-a pune in practica?.....; vor pierde la salariu unitatile cu profil RI, RSA, RD, CR,etc. Asteptam in unitati noul Nomenclator de functii (care, neoficial, am inteles ca este la semnat la Min. Justitiei)...., dar daca ne gandim ce tam-tam s-a facut in ultimile 4-5 luni in privinta reorganizarii??? ...si acum tacere, ce se intampla in realitate?!!!! (Sper ca intrebarile mele vor avea si un raspuns, multumesc anticipat).

Anonim spunea...

pentru a schimba imaginea acestui sistem avem nevoie de o titulatura noua demna de o institutie de siguranta nationala, politia penitenciara este solutia ideala

Huginn spunea...

@ 08:39

N-am nici macar retineri si nu e vorba de nici un grup de influenta. Si eu sper ca aaceata profesie sa aiba o denumire.

@12:30

Reorganizarea e intr-un impas legat de lipsa bazei legale si de lipsa de solutii care sa nu afecteze personalul. Nomenclatorul este aprobat de Guvern, dar fiind secretizat n-am reusit sa-l procuram... nu c-as avea vreo apreciere pentru secretele cu pricina.

Anonim spunea...

Grup de influenta... Nici macar nu e vorba despre asta, ci despre oameni din jurul dvs, oameni cu care impartasiti pareri, ceea ce nu e rau. Neplacut e ca, pentru ca dvs. nu credeti in aceasta schimbare, nu pareti sa o promovati. Schimbarea trebuie sa vina si sa o promovati si dvs., nu ca persoana, ci in calitate de reprezentant al unor oameni care cred in aceasta idee si pe care ii reprezentati. Oamenii s-au exprimat clar: politie penitenciara. Daca nu credeti, convingeti-va, dar nu bagatelizati!

P.S.: Stiu ca, in general, luptati pentru schimbare. Nu as putea sa neg implicarea dvs. semnificativa in evolutia sistemului. Tot ce va cer este sa tineti cont si acum de ceea ce-si doresc oamenii, chiar daca aveti o alta parere cu privire la denumire. Aceasta e o proba a capacitatii dvs. de a fi un lider adevarat: proba acceptarii unei pareri majoritare, opuse parerii dvs.

Anonim spunea...

Domnilor de la logistica care solicitati50%stiti unde se afla breaza ?daca nu stiti va spune Fieraru sau Marcel Jitaru .

Anonim spunea...

New

DPCT scoate un nou produs pe piata ANP :,,guguloi ,,! Este inventat de superdoxatul SIPAREZ Iuliu Oana!

Propun conducerii ANP si SINDICATELOR sa testeze din punct de vedere pshihologic si profesional toti lucratorii DPCT! La final poate se ajunge la defintarea acestei structuri plina de caraghiosi,gretosi,aroganti si simulacre de James Bond si Mata Hari.Poate ne explica acesti supereroi ce mari fapte de coruptie au demascat pana acum? Cu toate ca nu am fost interesat de posturile din DPCT am o lista finala cu rezultatele la examene,ce zici Huginn vrei sa o publicam?

Anonim spunea...

Huginn-"Eu cred ca denumirea nu rezolva decat problema identitatii profesionale, si atat."
Domnule Huginn,de cand s-au infiintat penitenciarele noi am avut o identitate a noastra?
A existat statutul gardianului de puscarie?a paznicului de puscarie?a pandarului de puscarie?
Nici macar militieni nu am fost.
Daca reusim si ne vom numi politisti de penitenciare vom rezolva o problema care persista de cel putin 25 de ani.
Este ca si cum dumneata nu ai avea un nume si ai fi doar "unu care scrie pe penifest"

Huginn spunea...

@ 13:57

Accept si promovez opinia majoritatii, am insa si eu o opinie. :) Pot?

@ 15:27

La mine a fost mai simplu. Mi-am ales singur un nume. :)

Anonim spunea...

Hmmmm ... oameni buni... sunt unul din cei care doresc politie penitenciara, am si scris pe blog ca consider ca aceasta titulatura ni se potriveste... dar ceva acum nu mi se pare in regula... parca cineva vrea cu tot dinadinsul sa ne bage pe gat ceva...de la anp sau din alta parte nu stiu, Poate gresesc. Cu stima, Geo

Anonim spunea...

15.11, te referi la Mata Hari de la Vaslui care aduna toate calitatile de le-ai enumerat tu gen incompetenta greata simulacra . Ca era vorba de dejectii

Anonim spunea...

Bucurestiul nu vrea POLITIE. Nici comunele suburbane nu vor politie.

Prisonworker spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

1)Practic, nu e un esantion, ci un numar de oameni care au votat.

2)Intrebarea se refera la alegerea politiei penitenciare sau nu, pentru ca alte variante nu s-au cristalizat inca.

Influentarea raspunsurilor a avut loc in sensul descurajarii alegerii denumirii de politist de penitenciare. Atat Patrick, cat si Admin si inca cineva au incercat din rasputeri sa influenteze rezultatul. In ciuda acestor influente, oamenii au votat intr-un numar cavarsitor in favoarea politistului de penitenciare.

3)Aici a fost vorba despre un simplu sondaj, fara pretentii stiintifice.

Apar, insa, doua idei importante:

1)742 de oameni au ales politia penitenciara, prin urmare, parerea lor trebuie luata in seama.

2)Ar fi util un sondaj profesionist. Acesta ar furniza informatii incontestabile. Cine, insa, ar fi interesat cu adevarat de ceea ce cred oamenii?

Sa cerem sindicatului sau ANP un sondaj profesionist! Rezultatele lui ar obliga. Ii pasa cuiva?

Anonim spunea...

Ce sclifosit e Prisonworker asta!

Anonim spunea...

Du-te, nene si fa-ti o organizatie de sondare a opinieie publice si lasa-neeee!

Anonim spunea...

D-le Prison
Care ar fi propunerea dvs. vis-a-vis de o noua denumire?
Sau poate nu-i importanta denumirea?
In acest caz,afisati lista prioritatilor in sistem!
Le indeplinim pas cu pas sau se poate si altfel?

Anonim spunea...

Ce plistisitori sînteti! Ce mai e de discutat? S-a făcut un sondaj fără pretentii stiintifice (nimeni nu a spus că este un sondaj cu pretentii sociologice), a iesit un rezultat si... asta e. Asta vor acum oamenii. Vreti sa fiti exacti? Faceti un sondaj adevarat. Chemati niste sociologi si dati-le o gramadă de bani ca să aflati acelasi lucru.

Sau, stiti ce? Lasati-o asa! Oricum, nu contează ce credem. Fepesesiti-o voi cumva! Faceti o lucrătorie, ca oricum nu mai contează. Faceti ce vreti, dar schimbati subiectul, ca ati devenit toxici. Parol!

Anonim spunea...

Plus ca, la un esantion aleatoriu virtual nu ai cum sa stabilesti "pasul" statistic, prisonule. In rest, observatii corecte. :)

Anonim spunea...

Observatii corecte? Prizonul tau ar trebui sa intrebe un sociolog care sa-i explice ce-i ala esantion. Aici nu e vorba despre esantion. "Cifra a rezultat intamplator astfel." In cartea aia din care ai citat fara sa o citesti nu puteai sa gasesti si definitia esantionului?

Anonim spunea...

"Esantion aleatoriu virtual." Pocneste Penifestul de statisticieni de baltă.

1)Nu e esantion, ci un număr de voturi.

2)Nu e aleatoriu.

3) Cu virtualul ai nimerit-o.

Anonim spunea...

@ Huginn

Ai "voie", domnule Huginn, cum să nu ai. Dumneata esti singurul autor de articole care a avut decenta să astepte cu comentariile până la sfârsitul votării. Problema e că avem asteptări mari de la liderul nostru. :)

Anonim spunea...

Hai sa facem un sondaj!
Avem un rezultat.Pai,e gresit.
Pai,poate sunt ipocrit,poate n-am certitudini.
Putem sau nu sa fim de acord!
Cred ca ne meritam soarta!

Anonim spunea...

Margineniul nu vrea POLITIE.

Anonim spunea...

Daca numele,conteaza cel mai putin,de ce atata efort?
Hai sa vorbim depre ce considerati a fi prioritate!

Prisonworker spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Buna ziua tuturor!
E mare pacat ca ne pierdem timpul cu asa ntrebari...suntem ceea ce vrem sa fim si in nici un caz nu ar trebui sa ne identificam cu o functie, cu un grad sau cu o anume profesie...ok asta face parte din viata noastra dar sub nicio forma nu ar trebui sa ne defineasca...din pacate sunt persoane in sistem care sufera de ei, sufera de grade si sufera de sefie...mare parte are o anumita insatifactie insa sa ne concentram viata si existenta asupra definitiei a ceea ce suntem asta tintand doar profesia e un mare pacat! Viata este superba si frumoasa doar daca noi o facem asa, viata este minunatat daca investim in ea...iar munca si meseria noatra nu reprezinta 100% din ceea ce suntem noi...
Deci dragi colegi incercati sa dati importanta vietii, imvatat sa o acceptati si reusita sa vedeti mai departe decat ceea ce va amagiti sa VRETI!Bafta in tot ceea ce VRETI sa AVETI!!!

Anonim spunea...

ce se doreste oare, schimbarea acelei lungi denumiri de functionar public cu statut special in ceva mai simplu, sau altceva....? chiar ne va fi mai bine daca vom fi numiti politisti de penitenciare??? ma indoiesc. o buna prescurtare,dupa parerea mea, ar fi chiar "lucrator de penitenciare", pt ca asta si suntem. weekend insorit va doresc tuturor

Anonim spunea...

pentru 17.04-15.11
de acord cu lista,dar sa publicati o lista si cu studiile dvs si cu examenele promovate si sa publicati si lista ofiterilor de la paza care nu au trecut nici macar de proba psihologica la concursul organizat de dpct si apoi facem un concurs pe teme de finete si cultura generala intre dpct si paza.Am trait sa dati paza ca etalon de cultura in sistemul penitenciar?In ce foisor lucrati domnule anonim,la care penitenciar Craiova?se stie cel mai bun ofiter din dpct,sri ,spp,CIA,FBI este Cirtina,bravo lui si chiar e un baiat bun,vom incerca sa facem cate ceva pentru el,merita si poate fi promovat,e si frumos si vanjos si are multe antene la masina.e betooon.Gicule,te iubim neconditionat,ai confirmarea esti cel mai bun sef,esti fresh,cool,serios,barbat bine,profesionist,te iubiiiim!

Anonim spunea...

@ Prisonworker

Reprezentativitatea nu este dată doar de numărul celor care fac parte din esantion, ci si de criteriul după se realizează esantionarea. Dacă nu te-ai fi grăbit, ai fi tinut cont de asta, înainte să te hazardezi în speculatii pseudostiintifice.

Anonim spunea...

Prizonule, chestia aia pe care ai scris-o despre caracter mi-a adus aminte de Victor Ponta, care, dupa ce a afirmat ca toate partidele care organizeaza alegerile fura voturi, cand a fost intrebat daca asa a facut si PSD, a raspuns: "Ati pus o intrebare care nu va face cinste." :))))

Anonim spunea...

Mărgineniul meu vrea politie penitenciară.

Prisonworker spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

Aşa este, Mărgineniul este de acord cu denumirea de Poliţie Penitenciară.

Anonim spunea...

Bacaul vrea sa ne numim ca in Anglia. Daca si aia sunt prosti, inseamna ca a venit norul peste noi.

Bobby Fischer spunea...

@ Prisonworker

Bine ca se pricepe ala care te tot... musca de fund(amentele) statisticii. :)

Ca de priceputi ce suntem, privim in oglinda retrovizoare la prostii aia de nemti, japonezi, americani, francezi si toate celelalte semintii si neamuri de nestiutori.

Huginn spunea...

@ 17.04.2010, 00:09
30 si de voturi pentru un articol atat de slab... :)

Huginn spunea...

@ comentarii
Usor cu certa ca 'sare' puritanii pe noi...

Il rog pe anonimul caruia tocmai i-am respins comentariul sa revina cu unul mai soft.

unu de la statistica spunea...

Cineva puncteaza la foc automat.

Anonim spunea...

Hop si domnul Bobby Fischer, inteleptul patriei. :))

Anonim spunea...

@ Bobby

Asa. De un sprijinitor caterincar mai avea nevoie Prizonu.

Bobby Fischer spunea...

@ 18.04.2010, 07:39:00

Sluga dumneavostra, domnule! :)

Anonim spunea...

Pina sa se organizeze concursul de cultura generala intre prevenire si paza sa stiti ca paza munceste pentru prevenire, ca informatiile nu apar din cer. La Vaslui domnisoara prevenire lucreaza foarte strins cu paza si prietenii stiu de ce zic, lucreaza mai strins decit permite legea si ne intrebam daca e normal c[ prevenirea sa protejeze coruptia sau sa previna coruptia ca la Vaslui asa se intimpla, domnisoara mata hari apara interesele la o persoana care este murdara pina aproape de catuse dar trimite informtii la anp despre ce vrea ea si prietenul ei apropiat nu ca sa previna evadarile si coruptia. Bine ca sint altii mai mari ca ei care speram ca vor lua masuri.

Anonim spunea...

la Vaslui nu se mai face bine puscaria cu o muieruşcă care se ocupă de protecţia corupţilor cu funcţii şi înfundarea agenţilor din sindicat incomozi care nu spun sarumina cind trec pe linga ea. Sa se faca o analiya la anp la sefii de la prevenire sa se vada ce aprevenit ea ca numai prostii se intimpla acolo sub nasul ei dar ea habar nu are cu ce se maninca munca de siparez