Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 22 aprilie 2010

Berbecia

În Berbecia, o țară virtuală născută din genuni, nu e de ajuns să semnalezi o problemă că sare berbecianul și-ți aruncă replică deșteaptă precum că la alții a fost mai nasol și că nu s-a zbătut niminea.

Berbecianul asta înțelege ca fiind logică și asta-l duce mintea din spatele coarnelor. Adicătelea să murim toți berbeci pentru că alții fuseră boi și muți în prostia lor.

Tot în Berbecia, berbecienii au pretentia că alții mai bine sa faca doar analize decât sa gasească și soluții, că deh, berbecienii 'ie' oameni analitici, când 'scrie' comentarii din puțul gândirii.

Spune-i Berbecianului că acum ai o problemă și că acum trebuie rezolvată, o să-ți spună că precis e o manipulare și că, vorba lu' Ungureanu, nici măcar nu s-a întâmplat dezastrul. Dă-i și detalii, o să-ți spună că înainte era mai bine sau că "da' altu' e mai prost" și că oricum orice altă prostie e de preferat decât o reacție sănătoasă.
***
Spune-i berbecianului că șeful siparezilor din Oltenia a invitat toată mafia locală la nunta lu' fică-sa. O să zică că și ce dacă. Spune-i că fică-sa a mare și gineri-so sunt sereiști. O să zică ei și ce! Spune-i că aia mică s-a făcut sipareză la pușcărie ca să-i dea servite lu' bărbat-so care e avocat. Spune-i că muierea asta se întâmplă sipareză că așa a vrut tac'su siparezu' pretenu' mafioților din Craiova.

Mai spune-i că onor clanul se numește Manolescu, și că marele siparez doarme pe preșul lui Cimino, mafiot de prin Oltenia. O să zică că iarăși, ei și ce. Și o să tot behăie până când se rupe căruța și descoperă și berbecii că pe lumea asta unii 'ie jmecheri'. Atunci abia se miră, da' le trece repede. Că așa e nația berbecienilor. Uită repede și înțelege puțin, da' are frate opinii ferme și nezdruncinate.
***
Eh, si după toată sforțarea asta, încercați să-l întrebați pe locuitorul Berbeciei vreo zece alte intrebări. Așa, ca să-l vedeți cum îi mișcă neuronul. De ce nu vrea frate Tibilică Firinică să rezolve problema de la Pelendava? De ce insistă câte unii să pretindă că ANP nu poate distribui în sistem productia de la Pelendava deși o finantează?

De ce nu se aprobă un amărât de plan de producție nici în 2009 și nici în 2010? E obligatoriu prin lege, nu e la alegere. Asta e miza? Trebuie să se oprească producția, să crească costurile și să facem stocuri? De ce nu se alocă bani pentru medicamentele animalelor, care - mare surpriză - mor?

Berbecianul o să zică, că deh, asta e. Ceasu' rău. După care aflăm că domnu' pezident de Consiliu Județean Dolj avu' o mică discuție cu domnu' derector Ungurean... că vrea și el niscai terenuri. După aia aflăm că domnu' Doru Măgaru, alt mafiot din Craiova că sunt mulți tare, se întâlni prin baruri cu domnu' alt derector care nu zice nici pâs.

Așa ne dumirim și de ce singurul personaj care comentează și dă în vileag șmenozelile, o amărâtă de directoare economică, e flituită în public de măgăreii care-și zic director de ANP și respectiv de pușcărie doar pentru că își permite să vorbească fără aprobare.

Știe cineva de ce Tibilică, directoru' din stele, și-a permis s-o cheme la el în birou și s-o amenințe cu destituirea pe directoarea economică de la Pelendava? Nu știe, că doar n-or fi toți os de siparez și neam de mafiot craiovean.
***
Ce drac (sau ce idiot) a născut ideea că o instituție trebuie să-și cumpere din propria ogradă după ce a plătit pentru producția cu pricina? Ce are sula achizițiilor cu prefectura distribuirii produselor in sistem? Are doar dacă vrem să demonstrăm că n-avem nevoie de Pelendava.

Și, în final, cine îl ține pe berbecu' ăsta Ungurean șef peste Direcția Economică când individul nu înțelege din ce face nici măcar cât pricepe Moș Tunel din teoria și practica bunului simț? Fuse deja mare spion și se făcu de râs, câte prostii mai trebuie să facă să observe cineva?

PS Berbecia e o țară imaginară, iar berbecienii sunt niște locuitori simpatici. E doar un alt pamflet, nu vă supărați.

28 comentarii:

Anonim spunea...

http://www.editie.ro/new/mod.php?mod=stiri&sectiune=online&idcat=3&idstire=27645&title=Temutul-Cimino---invitat-de-onoare-la-nunta-fiicei-fostului-sef-al-Serviciului-Secret-al-Ministerului-Justitiei--Filiala-Oltenia

Anonim spunea...

Asta este cea mai mare mafie din craiova.

Anonim spunea...

Pt Huggin
Cine a nascocit ideea cu achizitiile de produse din ograda proprie?? Surprizaaaaa .... tot cineva din Craiova!! Oare de ce??? Oare nu este o legatura intre doamna sau domnul care nu a fost de acord cu aceste achizitii? Oare nu era mare director economic premiantul Craioveanu ?
Dansul cu doamna sef serviciu logistica nu au fost deacord cica incalca un ordin ILEGAL , daca cumparau din ograda Pelendavei produsele noastre ale sistemului. Acestia sunt ECONOMISTI nostri de mare valoare domnilor.

Anonim spunea...

Daca Pelendava distribuia catre PMS Craiova produsele gratis conform Ordinului Ministrului Justitiei si nu le VINDEAU nu era nici un fel de problema, si nu intra sub incidenta legii achizitiilor publice.Dar Pelendava vrea sa vanda nu sa distribuie c gratis. Adica banii $,$,$ Adio $ $ $

DA !!! Directorul de atunci a dat o dispozitie ilegala care incalca Legea achizitilor publice. In plus de asta in calitate de ordonator de credite a cheltuit banii aiurea.
Ca exemplu pentru cultura voastra .

Penitenciarul Craiova avea nevoie pt anul 2009 de aproximativ 45.000 kg carcasa de porc x 10 lei pretul de la Pelendava = 450.000 adica peste 100.000 Euro adica procedura legala conform Ordonantei 34 este LICITATIA.
Pentru neprofesionaisti recomand lectura , multa lectura privind prevederile legale.

Anonim spunea...

22.04.2010, 21:31:00

Nu e vorba de achizitii de produse de la Pelendava, este vorba de distribuirea produselor ANP facute la Pelendava (cu bani din bugetul ANP) unitatilor aflate tot in subordinea ANP.
Ce treaba are asta cu achizitiile? Terenurile au legatura cu gogorita asta.

Anonim spunea...

Pelendava trebuie sa distribuie gratis produsele catre celelalte unitati din sistem.

Anonim spunea...

22.04.2010, 22:24:00

Pelendava, inca de pe vremea directorului Cucu a sustinut sa primeasca bani de la ANP pentru productia proprie si sa o distribuie gratuit in sistem.
Iar legislatia ii da posibilitatea aceasta, numai ca nu se doreste datorita interelor personale ale unora pentru patrimoniul acesteia.

Anonim spunea...

Asa cum si BAGR-ul,Amara,Tg.Ocna(pentru cazare) o face.Subventie pentru Pelendava-produse transferate in sistem!

Anonim spunea...

Ce "subventie la AMARA!?Acola preturile s-au dublat,pentru ca "nu se pot asigura salariile" si "veneau prea multi agenti"fapt care deranja familia ANDREI(SOT,SOTIE,CUMNATA,ETC)
Ce sa faci,ei sunt obisnuiti numai cu "granguri"(ministri sau fosti ministri,dir. gen. sau fosti,etc)
PS. Ce am scris intre ghilimele sunt cuvintele folosite de fam. ANDREI.

Anonim spunea...

Pentru anonimul 22:24:00
Stimate coleg (a) ,cine ti-a spus ca Pelendava "vrea sa vanda nu sa distribuie c gratis "te-a mintit. Pelendava a urmarit in permanenta sa-si atinga scopul pentru care a fost preluata de DGP(ANP): obtinerea de produse din lapte si carne , necesare consumului intern al sistemului penitenciar si resocializarea ppl.
Daca ai fi atat de profesionist (a) , pe cat vrei sa pari , ar trebui sa stii ca in momentul in care a aparut , peste vointa ta , aprovizionarea cu produse de la Pelendava , ar fi trebuit sa interzici introducerea in consum a produselor respective , instiintand forurile ierarhice cu privire la situatia creata , deoarece hranirea este o atributie de serviciu a ta .Dupa ce ati papat produsele de la Pelendava , brusc v-ati dat seama ca aprovizionarea este ilegala .Vreau sa va intreb , doar atat :CAND SUNTETI SERIOSI ?

Anonim spunea...

Sa incep cu finalul .Seriosi am fost,suntem si vom fi.Te inteleg ca ai fata de cei vinovati o misiune ingrata de a acoperi neprofesionalismul. Ai aceasta misiune, deoarece acei oameni incompetenti, iti vor creste legal bugetul familiei in curand.

Am fost mai destept. Nu am semnat o achizitie ilegala, dar mi-am facut si atributiile de serviciu hranind efectivele de ppl ( asta este atributia mea ).
Citez ” Dupa ce ati papat produsele de la Pelendava , brusc v-ati dat seama ca aprovizionarea este ilegala „ Aici gresesti mi-am dat seama de la bun inceput.
Înregistrarea in contabilitate nu o face logistica ci contabilitatea ( financiarul ).
Daca contabilitatea inregistreaza fara certificarea legalitatii, raspunde!!!
Forurile superioare nu au fost instiintate deoarece aceiasi incompetenti au refuzat sa inainteze adresa la ANP. Daca postezi un email o pot scana si trimite.
De ce Pelendava nu distribuie produsele cu aviz de insotire a marfi?????Noi suntem foarte seriosi si tot timpul am rugat Pelendava sa distribuie produsele, nu sa le vinda, deoarece intram sub incidenta legii achizitiilor.
Pelendava nu poate finanta productia din venituri proprii, trebuie sa accepte finantarea din subventii si distribuirea in sistem
Vezi anexa 17 din monografia ANP, si procedati precum BAGR- ul, altfel va indreptati cu pasi repezi catre MULTIPRODUCT.
Prevederile OMF 1917 / 2005 si OMJ 2292 Art.62 si Art.54. da posibilitatea pentru distribuirea produselor in sistem .
Am ascultat inregistrarea intalnirii de la ANP.
Pai ce adresa sa inainteze Pelendava catre ANRMAP ??? Sa aprobe ANRMAP sa distribuie produse in sistem ???
ANRMAP nu are atributii de genul asta.
ANRMAP = Autoritate Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice
In concluzie problema este foarte simpla .Pelendava poate distribui produse in sistem
Iar in final pentru tine anonimule sau anonima iti recomand studiu mult studiu.

Anonim spunea...

23.04.2010, 14:01:00 si 23.04.2010, 21:33:00

Voi de fapt va contraziceti degeaba. Sustineti acelasi lucru, numai ca din puncte de vedere diferite, al lucratorului de la PMS si al lucratorului de la Pelendava.

De acord cu fundamentarea legala si aberatia lui Ungureanu cu ANRMAP, in fapt scuza pentru ceea ce a facut pana acum.

Ai o adresa de e-mail aici: blogpenifest@gmail.com . Poti sa incerci si la olteniaprison@gmail.com .

Anonim spunea...

Pelendava nu are capacitatea si profesionistii necesari sa aplice strategia BAGR.S-au invatat cu subventiile si usurica.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Eu tot nu inteleg cui trebuie sa-i sarut inelul de NASI ( tatal mafiotilor)! Lui Ungureanu sau lui Manolescu?

Anonim spunea...

Domnule Manolescu:
Nu am casa,nu am functie,nu am masina,nu am pile,sunt un baiat sarac si fara relatii! Mai aveti cumva vreo fica,vreau sa traiesc si eu bine?! Nu aveti nevoie de inca un ginere?Pot sa va aduc ceaiul la pat,sa matur casa,sa spal vasele,sa gatesc,sa duc bagajele, sa dorm pe presul de la usa...Important este sa va fiu ginere ca nu va lasa inima sa ma lasati dupaceia...

Anonim spunea...

24.04.2010, 09:42:00

care ma rog e aceea strategie? Pur si simplu ei beneficiaza de baza legii, Pelendava, pentru a se pune mana pe terenuri nu beneficiaza.

Lor nu li se impune sa trimita ceea ce produc cu respectarea legii achizitiilor, Pelendavei i se impune.

Nu e vorba de strategie, nu e vorba de specialisti.

Si comentatorul se contrazice singur, subventii are si BAGR si Pelendava. Singura diferenta tine de faptul ca unii au voie sa distribuie produse in sistem, altii nu.

Terenurile fac totul, interesul pentru patrimoniu.

Anonim spunea...

mnmnmn

klauss spunea...

pentru berbeacul de la ora 12.29 din data de 24.04. Prietene asta inseamna pentru tine sa traiesti bine?!

Anonim spunea...

pt 12.58
Prietene esti pe dinafara complet .
BAGR-ul disctribuie produsele ( imprimante echipament ,etc ) gratis.
Te intreb eu Pelendava de ce nu distribuie gratis ?????
Ambele beneficiaza de aceiasi baza legal doar ca "profesionistii" de la Pelendava pentru produse vor bani in schimb e !!!,
Atunci cand platesti produsele se numeste ACHIZITIE si trebuie respectata legea achzitiilor nu de Pelendava ci de cel care achizitioneaza.

Parerea mea este ca Pelendava si-au facut rau solicitand celorlalte unitati din sistem bani pentru porduse .

Problema este simpla subventiile acordate altor unitati pentru carne ,lapte ,branza si ce mai produce Pelendava trebuie sa se duca la Pelelndava si ei sa distribuie gratis produsele.

Chestia cu pamanturile sunt zvonuri pentru a acoperi incompetenta celor de la Pelendava .

Anonim spunea...

Pt anonimul de la 18.52
De fapt este o anomina, o sefa de serviciu, care isi permita sa ne jigneasca pe noi cei de la Pelendava.
In primul rand nu esti in masura doamna draga sa ne acorzi tu noua adjective jignitoare - INCOMPETENTA ESTE IN ALTA PARTE! NU AICI!
Noi nu putem distribui produsele pe baza de avize de insotire a marfii din cauza unei legislatii - aceea pe care tb mata sa o mai rafoiesti domnule draga sau doamna ce esti -.
In al doilea rand noi suntem condusi aici pe o stimabila doamana care chiar este o economista fff buna si ff pregatita spre deosebire de voi cei de la PMS care sunteti condusi de o ... inginera deoarece niciun sef de serviciu nu a fost capabil sa preia aceasta functie!
TOATE CELE BUNE !!! SI LASATI=NE PE NOI CU PROBLEMELE NOASTRE CACI SUNTEM IN STARE SE NI LE REZOLVAM....APROPO LUATI-L SI PE CRAIOVEANU INAPOI
U

Anonim spunea...

" Noi nu putem distribui produsele pe baza de avize de insotire a marfii din cauza unei legislatii "


Care legislatie ordin,lege,etc ???

Anonim spunea...

Donmilor si doamnelor de la alte unitati, care nu mai au (le-au desfintat ?????) sau care nu au avut niciodata gaz-uri si care isi dau cu parerea despre ce inseamna productia
indiferent de forma de finantare a acesteia , va sfatuiesc sa va vedeti de treaba voastra pentru ca : " E usor a scrie versuri , cand nimic nu ai a spune "

Anonim spunea...

Pt 08.29.

"Specialistii” de la Pelendava fac referire la un ordin vechi al ministrului nr 963 cu privire la infiintarea G.A.Z-urilor, dar nu tin cont de Ordinul Ministrului Finantelor nr 1917, ordin dupa care sa facut OMJ 2292 care specifica clar ca bunurile de natura stocurilor se transfera intre unitati .
OMF-ul specifica Cont 482 „ Decontari intre institutii subordonate„
-cu valoarea la pret de inregistrare a materialelor consumabile trnsferate altor institutii subordonate aceluiasi ordonator principal sau secundar de credite ( in contabilitatea institutiei care transmite ) .

Anonim spunea...

26.04.2010, 19:58:00

Nu fi rautacioasa doamna sef serviciu.

Exact asta scrie in artcol, ca exista un OMJ vechi care trebuie modificat. Si atat. Nu era nevoie de adresele absurde ale ANP.
Tocmai absurditatea acestora si inutilitatea lor au generat aceste probleme la Pelendava.

Anonim spunea...

Pentru 22.48
Da !!! Intradevar nici unul din sefii de serviciu nu a fost capabil sa preia functia de Director DEA de la PMS Craiova si sa faca magariile dispuse de x sau y !!!
Domnul Craioveanu este profesionist, dansul nu sa compromis cu Pelendava si a respectat legea achiziitlor.

Sa ziceti mersi ca a venit la Pelendava sa faca putina ordine voi nu sunteti invatati cu disciplina.
Va deranjeaza inainte "produceati" mai multa carnica, mai mult salamior, mai multa branzica acum va este greu ca produceti mai putin.
Dar incet incet devine obisnuinta ca si copilul mic plange cand pierde jucaria ........

PARAzitul spunea...

26.04.2010, 22:59:00

Deja lauzi ceva negativ. Spui ca a venit sa faca ordine in locul indisciplinei, dar lauzi scaderea dramatica a productiei, care de fapt inseamna altceva.

Această decizie este luată în condiţiile în care din anul 1999, de la înfiinţarea Penitenciarului Pelendava şi până în prezent doar 4 % din totalul livrărilor este pentru consumul propriu al unităţii iar 96 % din totalul acestora a fost destinat consumului unităţilor din sistemul penitenciar.

Decizia obligă Penitenciarul Pelendava să renunţe la cultivarea a aproximativ 90% din totalul suprafeţelor agricole şi să restrângă efectivul de animale până aproape de 0.

În situaţia în care Penitenciarul Pelendava restrînge sau desfiinţează activitatea de producţie şi implicit renunţă la cultivarea terenurilor agricole:

- se redimensionează schema de personal, pe minus, cu referire la cei din sectoarele de producţie: ferma de vaci, ferma de porci, ferma vegetală, atelier carmangeri, atelier brînzărie, personalul din financiat şi logistică ce le deserveşte, aproximativ 50 % din personal;

- un partener privat poate prelua terenurile agricole din zona Fermei Leu (850 ha);

- un partener privat poate prelua terenurile din zona Penitenciarului Pelendava (150 ha) a căror valoare pe piaţa imobiliară este de 30 EURO/mp;

- un partener privat poate prelua terenurile din incinta Penitenciarului Pelendava (19 ha) a căror valoare pe piaţa imobiliară este de 40-50 EURO/mp datorită racordării la staţia de epurare;

- un partener privat poate prelua utilajele noi achiziţionate în anul 2009, cu o valoare totală de 355203,18 RON


Conform noului plan de productie, inca in lucru, pe anul 2010, la Pelendava vor ramane 1600 capete de porcine si 300 capete de vite.

Aceasta inseamna ca efectivul se va restrange cu 60 % !! Consecintele asupra terenurilor sunt la fel.

Anonim spunea...

Stimate coleg 19:23:00, Chiar nu vezi ca nu ai cu cine sa discuti pe probleme de productie ? PMS-ul ,PMT-ul , s-au multumit sa scape de aceasta " bataie de cap "iar acum vin sa dea lectii altora , dupa ce au distrus productia proprie . Te sfatuiesc sa-ti consumi mai productiv energia , pentru oamenii care intradevar merita si-ti promitem ca suntem alaturi de tine .