Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 26 martie 2010

Proiect de OMJ - drepturile de hrană ale personalului

ANP a transmis pentru analiza si propuneri proiectul de OMJ privind normele de acordare a drepturilor de hrana in timp de pace pentru personalul din sistemul administratiei penitenciare. Eventuale propuneri sunt asteptate pe adresa e-mail mchiriac@dgp.ro pana marti 30 martie 2010, ora 12.00.
Proiect OMJ ’’Norme de acordare a drepturilor de hrană, în timp de pace, pentru personalul din sistemul adm...

14 comentarii:

Anonim spunea...

Alte interese si aici.

Se vede din art. 11 al proiectului.

In fostul OMJ, 1691/C/07.07.2006 se spune: hranirea personalului ... se realizeaza, de regula, prin unitati proprii.

In noul OMJ se spune: hranirea personalului ... se realizeaza, de regula, prin popote.

Dar nu spune proprii sau nu.

Se leaga cam multe, daca facem doar o simpla conexiune a ultimelor 2 articole de pe Penifest.

Si tot directia lui Firinel concepe asta. Bag mana in foc ca vestitul fost coleg al lui Firinel la Margineni, directorul adjunct DEA, Dumitru Enea, cel care a participat in comisia de analiza a activitatii GAZ-urilor in urma cu cativa ani si apoi a inchis o gramada din ele si recent in comisia de reducere a preturilor de cost din GAZ-uri, "reducandu-le" prin introducerea de 2 ori a salariilor specialistilor odata cu introducerea in calcul a tuturor contributiilor, desi inainte era introdus doar CAS-ul, a participat si la elaborarea acestui OMJ.

Anonim spunea...

Da, acum am vazut si art. 70. Bucatariile de unitate devin popote.

Dar tot raman la parerea mea privind trecutul deloc laudabil al lui Dumitru Enea.

Oricum, e clar, nu a participat la acest OMJ.

Un lucru bun este ca acest OMJ rezolva problema cu Norma 12 B.

Sper sa nu fi inteles gresit, dar de acum inainte se pare ca se va acorda si celor de la Vizita, etc.

Art. 40, alin. 2 trebuie nuantat.

Anonim spunea...

de ce sa ii dau norma de hrana intreaga uneia sau unuia care este in paternal sau post natal daca nu ma folosesc de persoana respectiva? 50 sau 75 % din norma normala nu e buna? mai ales ca in acea perioada nu este expus riscului de la munca? pe baza la art cu munca de copiere cei de la evidenta unde au un copiator vor lua norma mai mare decat supraveghetorii sau altii care lucreaza in radiatii cum ar fi spc2 care are poarta detectoare sau dispecerii care stau in campul dezvoltat de tablourile electrice sau radiatiile antenei de la statie.sariti puritanilor acum dar asta e parerea mea.prin tot felul de subterfugii vor fi incurajate [lecarile din supraveghere spre birourile - pline de tot felul de situatii venite de azi pe miine ca si acolo ai destul de munca dar nu se compara cu munca de supraveghere- unde te creti cu mai putina lume .

Anonim spunea...

mai demult doi colegi se contrau pe un fapt: in armata americana cand o femeie se inroleaza 5 ani nu are voie sa ramana insarcinata pentru ca armata o angajeaza ca sa se foloseasca de ea in diferite misiuni.la noi la puscarie azi se angajeaza si peste 5 luni naste si iti tine blocat postul 2 ani.degeaba te plangi apoi ca nu ai cu cine face treaba ca schema e plina de gravide.voi cum considerati: ar fi bine ca la americani sau nu?

Unknown spunea...

daca este un coleg pregatit sa nterpreteze chestia cu asigurarea hranirii printr-o societate comerciala, il rog sa analizeze ca sa nu fie vreo capcana legislativa prin care sa "fie loc" pentru vreun director intreprinzator care sa poata obliga personalul sa-si "traga papa" de la vreo anumita societate comerciala.

Anonim spunea...

In sistemul asta am vazut gravide facand escorta desi nu ar fi trebuit (se presupune ca trebuie protejate) si barbati care isi beau cafeaua si se uitau cum alerga saraca femeie. Ar trebui impuscate colegele care raman gravide in mintea unor neputinciosi din sistem. Inca nu vedeti ca veniturile , cu norma de hrana cu tot, sunt ft mici pt tinerii care vor sa traiasca decent? (sa aiba o casa si o masina, poate si un concediu), ideea e sa moara si capra vecinului.

Anonim spunea...

Imi este mila de tine stimate coleg care nu mai incapi de femeile insarcinate ( tinerele mamici).Pe de o parte te inteleg,pe tine chiar te-a adus barza si probabil era o barza tampita care te-a scapat din cos si ai cazut in cap, pe de alta parte nu te inteleg, sperand totusi ca esti un adevarat barbat in sensul biblic, adica ai o sotie -femeie- pe care cred ca o iubesti, o respecti si care probabil ti-a satisfacut orgoliul masculin acela de a te lauda ca esti TATA. Cum de ti-a trecut prin cap sa te legi exact de femeile insarcinate de tinerele mamici care numai ele stiu ce inseamna sa te trezesti noaptea sa vezi daca puiul este OK in timp ce tu BARBATUL sforai putind a bere. Bine ca esti tu apt de munca non stop. MISOGINULE! Rusine sa-ti fie!

Anonim spunea...

Valjane, numai sa nu spargi geamul cand "iti tragi papa". Da?

Anonim spunea...

vorbiti despre toate problemele dar nimeni nu spune nimic despre banii pe echipament.Voi stiti ceva baieti?

Anonim spunea...

@ 16.28

Cum? Nu stiai? Incepand cu prima zi a lunii viitoare nu se mai dau bani de echipament, al treishpelea, norma de hrana ,sporurile de antena si de praf si, mai ales, nu se mai da sporul de pericol. Gata cu toate astea. Tocami vorbea purtatorul de vorbe al lui Boc, in direct, anuntand o conferinta de presa pe 01.04.2010, la pranz. Cica atunci o bate-n cuie!

Batranul si berea spunea...

Doamna cu misoginul e suparata foc si iute la manie, bag seama. Insa, stimata doamna, chestia cu barbatul care pute a bere o stiti de la sotul d-stra sau ati avut experienta trista a unui tata betiv?

Anonim spunea...

din ce stiu,s-a introdus aceasta chestie si pe la armata cu hrana prin diferite societati comerciale,si din ce mi-au cei de acolo a cam fost un esec,
eu zic ,mai bine fara

LITOVOI spunea...

Ptr.26.03.2010, 21:25:00
Norma de hrana,se acorda pentru personalul din ANP si atat.Pe logica ta in zilele in care nu lucrezi,nu ar trebui sa primesti norma de hrana, ori nu se intampla acest lucru.In alta ordine de idei,la cum ne inmultim ca popor,cred ca ar trebui data o norma de hrana la fiecare femeie din Romania,care naste,altfel vom disparea ca natie.
Cat despre marimea normei pentru cei de la birouri,daca aveai un minim interes de a citi proiectul de OMJ,ai fi vazut ca personalu- lui din ANP este alocat la o singura norma de hrana si o singura norma suplimentara,mai mare sau mai mica.Afla ca tot cei care lucreaza cu detinutul vor avea cea mai mare norma calorica.Si afla ca lucrez in operativ,ca sa nu crezi ca sunt unul de la birouri.Ca au uscaturile lor este adevarat,dar parca noi nu le avem pe ale noastre.In rest urez la multi ani tuturor celor care azi serbeaza ziua numelui lor sau celor apropiati.

Anonim spunea...

la multi ani si pentru tine Litovoi,de ziua numelui...