Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 23 martie 2010

Necrolog pe bani publici

Demult vă povesteam, și am scris de câteva ori pe tema asta, despre un muribund și despre cum nu face nimeni nimc să-l ajute. Dincolo de tragedia umană, câteva sute de salariați cu familii, copii și vise urmând să-și piardă serviciul, am încercat să vedem care sunt opțiunile. Nu știu noi cât ne-am priceput sau cât ar fi trebuit să ne pricepem, cei în drept însă e clar că n-au reușit.

Mai jos avem necrologul Regiei Autonome Multiproduct și povestea lipsei de interes care a dus la insolvență în 2008 și transmiterea către AVAS, care AVAS, spune Corpul de Control al Guvernului, a stat și dânsul cu mâinile în sân.

Guvernul zice că direcția de specialitate din AVAS n-a reușit să găsească o soluție, că managerul Multiproduct n-a avut un contract de performanță deși trebuia, că Direcția Audit din MJ nu și-a îndeplinit atribuțiile în sensul că nu a urmărit implementarea măsurilor de redresare.

Ministerul Justiției nu a coordonat eficient activitatea Multiproduct, nu s-a învrednicit nici măcar să desemneze un reprezentant în Consiliul de Administrație, iar un OMJ a fost aprobat cu 1 an și 7 luni întârziere și, mai mult, a încurajat aplicarea neunitară a legislației în materie producând pagube materiale fabricilor deja cu un pas în groapă.

Tot în sarcina Ministerului Justiției mai apare și o mânărie cu 2 mașini scumpe de categoria Wolksvagen Touareg, situație încă nelămurită. Printre vinovați o găsim pe țățica Presură Alexandra, cea despre care vă povesteam acum ceva timp despre cum își dă sporuri de penitenciar și de proiecte pentru câteva zile petrecute în zonă și fără ca măcar să poată citi ce controlează nevorbind vreo limbă străină.

Ceilalți sunt șefi din Ministerul Justiției, șefi de la Multproduct și șefi din AVAS indicați cu nume și prenume în raportul de control față de care cel mai probabil nu se va lua nici o măsură în dulcele stil românesc al durerii în dos. N-ar mai conta nici măcar pentru actualii șomeri la cea de-a doua vârstă nici pentru deținuții care nu mai au unde lucra, nici pentru. Poate că ar fi un act de dreptate, dar sunt slabe șanse să se întâmple.

Am scris despre asta și nu e nici o bucurie să constat că lucrurile stau chiar mai rău decât le-am prezentat la acea vreme. Sigur că s-a și furat, sigur că a fost management prost - e deja de notorietate. Nimeni însă n-a făcut nimic știind că au datoria să o facă.

Se confirmă că puteau fi luate în calcul câteva soluții și că nimeni nu a făcut nimic. Ei și!? Ce contează? Răul s-a produs și nimeni nu-l mai poate repara.
Control MJLC, ANP, RA Multiproduct - Corpul de Control Al Guvernului

4 comentarii:

Anonim spunea...

Cand functionau fabricile ieseau cateva mii de detinuti la munca. Erau ocupati, faceau profit. Acum ii tinem in camere sa faca muschi, sa fie cu adevarat inutili.Si porcaria de recomandare de la UE ca munca nu este obligatorie.... Oricum pt. dezastrul din R.A. nu va raspunde nimeni, nimeni.

Unknown spunea...

Recomandarea de la UE, n-ar fi in sine o porcarie...Numai ca munca trebuie recompensata !Sa ne-aducem aminte de vremurile bune in care,de la Margineni, ieseau in fabrica,la munca,peste 700 de detinuti pe zi!Cati dintre acestia ieseau , obligati fiind?Incheiau luna cu ceva banuti in cont, cu cateva zile de pedeapsa reducere si cu certitudinea ca, la terminarea pedepsei vor intra in societate cu o hartiuta in buzunar care sa le ateste calificarea si, eventual,competenta !Dar cand pui la un loc nume ca Filipescu,Stanciu, Rosu si multe alte nume care habar n-au pe unde vine I.L.Caragiale, nu poti pretinde sa mearga treaba bine !Sunt unii oameni care distrug tot ce ating...raman in urma lor doar ruine si cateva sute de drame personale si familiale...

Anonim spunea...

Despre problema in cauza s-a scris mult si poate o sa se mai scrie, dar cel mai important este sa si faca cineva ceva.
In raport cam scrie cine se face vinovat, cam fiecare cat are din vina....si.......nimic. S-a mai intocmit un raport asa cum am mai fost si altele....a se vedea raportul auditului Ministerului justitiei din 2006.
S-a discutat la vremea respectiva despre ilegalitatea cotei de 35 % si la Margineni nimeni nu a ascultat si punctul de vedere al fabricii. Nu si nu ...ei voiau cota.....si ce!!! Au ramas cu ea pe hartie.
Iar la regie si fabrica nume "celebre" ca Jianu, Filipescu, Ionescu, Rosu, Coman, Eremia, Oprea si se mai pot adauga nu au luptat decat pentru propriile lor scaune...si au furat tot ce s-a putut.

Poate vede si BOC cam ce bine isi desfasoara activitatea cei din Corpul de Control, din AVAS - care in procese salariatilor, vor sa iasa basma curata - si poate face ceva. Dar oricum cred ca este prea tarziu, cel mult sa se faca ceva ca oamenii din aceste fabrici sa-si ia banii pe salariile restante....

Anonim spunea...

colegul de la 09,30 ai vazut pe cineva in tara asta sa raspunda pentru falimentarea unei intreprinderi?temesan a ajutat la devalizarea unei banci si apoi cerea el daune in instanta de la statul roman.infractionalitatea creste , autoritatea statului este in cadere libera - inainte era frica de partid si de militie si poate era mai bine ,acum nu mai este nimic- populatia saraceste iar guvernul nu are nici un plan de redresare economica.incet incet ajung sa cred ce spunea un coleg- mai sarit de pe fix-ca singurul lucru care ar mai pune putina ordine ar fi un razboi.in tara asta doar fraierii platesc.ieri o matusa a lui boc a fost lovita de unul cu masina .soferul a fost repede gasit si arestat.marea patroana care a lovit o studenta pe trecerea de pietoni- studenta a murit in aceeasi zi- a primit 2 ani cu suspendare fara sa i se anuleze permisul si fara sa stea 1 zi in arest.asta e tara in care traim.