Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 23 martie 2010

La loc comanda! Se întorce asistența medicală...

După mii de solicitări din partea personalului s-a mai răzgândit răzgândirea modificării încă o dată. La inițiativa ANP, ordinul ministrului justiției referitor la asistența medicală a personalului din penitenciare se modifică. ANP așteaptă observații până în 26.03.2010 la ora 12.00 la cgeta@dgp.ro. Oare se mai întorc oamenii la medicul de unitate și la programul de 2 ore într-o joi?

Proiect OMJ asistenta medicala personal - OMJ

26 comentarii:

Anonim spunea...

O veste buna printre atatea rele.
Pacat de colegii nostrii care au murit intre timp.Oare are cineva mustrari de constiinta?Eu cred ca nu.Sunt curios cum va arata prima evaluare a starii de sanatate.

BRANCARDIERUL spunea...

CU TOT RESPECTUL PENTRU STUDIILE DOCTORILOR GENERALISTI DIN PENITENCIARE,DORESC CA ACESTIA SA-SI FACA PRACTICA IN CONTINUARE PE ppl-ei!
FIIND VORBA DESPRE SANATATEA MEA,CONTRIBUIND CU ACEL 5,5% AL MEU D-L MINISTRU SA-SI VADA DE TREBURILE DANSULUI CU ASTFEL DE OMJ-uri PIERDUTE PRIN TERITORIU DIN CAUZA AERULUI CONDITIONAT CARE II IMPRASTIE ACESTE OMJ-uri!
NU-MI POATE IMPUNE NIMENI IN MAINILE CUI SA-MI PUN SANATATEA MEA.NICI NU DORESC CA O PARTE DIN CONTRIBUTIA MEA SA SE INDREPTE SPRE BUZUNARUL MEDICULUI DIN UNITATE,CARE MA VA TRATA MAI RAU DECAT PE UN ppl-eu DE EL FIINDU-I FRICA,CA IL DA IN JUDECATA,PE CAND EU INTELEG ALTFEL UN DIAGNOSTIC GRESIT SI O MEDICATIE PE MASURA!CA MEDICUL UNITATII IMI ACORDA UN PRIM-AJUTOR(doamne feri,sic)ASTA FACE PARTE DIN OBLIGATILE LUI,IN REST,FIECARE CU SANATATEA LUI!

Anonim spunea...

Intr-o unitate cu numai 2(doi)medici se poate acorda asistenta medicala de calitate intr-un interval de 7 ore atat pentru angajati cit si pt. hoti?
In cazul in care directorul nu avizeaza -din diverse motive- un concediu medical, sa inteleg ca fpss-ul nu mai beneficiaza de concediu?
Medicii vor beneficia de sume in plus la salariu in cazul in care acorda asistenta medicala si angajatilor?

Mengele spunea...

Achiesez la opinia Brancardierului. La ce medici am eu in unitate , de exempplu, mai bine ma duc in judetul vecin decat sa ma las pe mana lor.

Anonim spunea...

medicul de la puscarie iti da aspirina ca la hot pentru orice boala,se face economie si de pastile si de viata,inainte tovarasi,vom face un sistem care ne da de toate si nu ne ia nimic,decat zilele

Anonim spunea...

Imi pare rau ca trebuie sa va spun, dar sunt unii doctori "plafonati" nu mai studiaza, nu sunt in pas cu medicamentele noi aparute, sunt rupti de realitate fiind in acest sistem...
nici nu mai stii unde, la care specialist ar trebui sa mergi ca sa fii sigur ca nu-ti scrie o reteta cu un medicament care din pacate farmacista iti spune ca nu se mai fabrica demult! Si mai este o problema, dca ai medicul de familie din unitate acesta informeaza toata conducerea de ce boala ai si poate chiar e nevoie de putina intimitate, confidentialitate. Prefer sa merg la unul care stiu ca nu are alte interese...

Anonim spunea...

Din cate stiu fiecare are dreptul sa-si aleaga medicul de familie. Pt ca acest ordin (copiat de Geta Cucu de la MApN) sa poata fi aplicat ar trebui mai intai ca fiecare unitate sa aiba prevazut in stat un post de medic de familie asa cum prevede Lg. 293.
Cum se va acorda asistenta de urgenta daca nu exista medic in unitate?? Mai esti in stare sa alergi la medicul de la unitatea apropiata???
Aproape toate articolele din ordin fac referire la "in conditiile legii"... la care lege va refeirit d-na Cucu ???
Art. 2 stabileste existenta unor responsabili cu asigurarea conditiilor de viata si munca ce raspund, conform atributiilor, de aplicarea intocmai a masurilor necesare pastrarii sanatatii personalului... Cine sunt acei responsabili care au stabilite in fisa postului astffel de atributii?? se creeaza posturi speciale sau, ca de obicei, incarcati oamenii cu sarcini ce nu au nici o legatura cu postul pe care sunt incadrati ?? cumulul de functii trebuie platit stimata doamna Cucu !
Nu se intelege, doamna draga, cine asigura asistenta primara.. medicii de medicina generala/de famili (art 6 alin 1 si 2) sau un medic (indiferent de specialitate, eventual psihiatrie) care este nominalizat de directorul unitatii prin DZU (art 8 alin 2) ???
Ca de obicei, ordinele elaborate (prin copy/paste) de specialistii din ANP sunt neaplicabile si penibile...

D-na Cucu un astfel de ordin exista de mult in MIRA, MApN si celelalte structuri de aparare...Puteai sa-l copiezi in urma cu 5-6 ani...

fepeseseu' neasistat spunea...

Huginn, nu te supăra, poate era mai bine dacă formulai titlul: "Fugiti! Se întoarce asistenta medicală..." Eu nu am curaj să merg la medicul de la noi de la unitate, decât atunci când sunt în faza în care nu-mi mai pasă de mine, dar, de obicei, atunci nu merg la medic. Stai într-un loc si astept să-mi treacă.

Anonim spunea...

Cine a facut ordinul asta??? Doctoritele alea isterice din Direktia medicala care n-au nici rezidentiatul terminat ?? La cata carte au invatat si daca tot n-au facut nici o specializare au fost promovate la directie sa coordoneze activitatea medicala din sistemul penitenciar. Halal specialisti avem.... si culmea este ca stau si pe functii mari. Domnule Bala chiar nu te intereseaza ce pregatire au oamenii pe care ii pui sa coordoneze sau sa controloze activitatile din unitati ???

Anonim spunea...

Doctorii generalisti sunt cei care doar au terminat facultatea de medicina si nu au facut rezidentiatul intr-o specialitate medicala ?

Anonim spunea...

Decat sa ma tratez la medicul ales,prefer in unitate,cand nu ma simt bine.Este cel mai apropiat ajutor.Vorbesc de starea de rau,nu de bolnavii inchipuiti!Asa poate, unii dintre noi, traiau si azi!
Ca sa nu mai vorbesc despre cheltuielile unitatilor cu asa zisele retete "fantoma" si de justificarile ce suntem nevoiti sa le facem pentru bolnavii inchipuiti!
Padure fara uscaturi,nu exista!

Cu ochii pe voi spunea...

In caz ca va e greata,consumati Emetiral!
Daca apar manifestari neplacute, adresati-va medicului sau farmacistului...unde sunteti inscris!
Astea-s manevre pentru reasezarea unor posturi de medici...
Cei(colonei) de la resursele umane stiu...,dar nici noi nu suntem prosti...

Anonim spunea...

vreau sa le raspund "ultrapretioaselor" cadre care nu doresc sa fie tratate de medicii din penitenciare ca este mult mai greu sa tratezi ppl decat domnia- sa cadrul, care, oricum vine la medic doar sa-si ia reteta" la comanda", cu ce se face reclama la televizor, nu sa fie consultati; in plus, chiar si cel "rau" ppl respecta medicul. Deci lasati-i sa stea la coada la medicii civili, poate afla ce inseamna sa faci 6 ani de facultate si , poate si specializare! Si , oricum medicii de penitenciar abia mai fac fata treburilor, deci mai gasiti noi sarcini pentru ei zilnic!

Anonim spunea...

Am citit cu mare dezgust ce se crede despre medicii din penitenciare!Mergeti in policlinici si spitale civile si o sa vedeti ca veti fi tratati cum "meritati"!Pacat ca medicii de penitenciare nu sunt lasati sa lucreze si in afara sistemului ca, poate macar, atunci s-ar vedea valoarea reala a medicului!

Anonim spunea...

IACA N-OR MAI PUTUT DE BINE SI OR SCOS UN ORDIN CARE ERA ASTEPTAT PE VREMEA COL CIOBANU.
NUMAI CA DE ATUNCI IN ROMANIA S-A CLONAT SISTEMUL DE SANATATE GERMAN BAZAT INTRE ALTELE PE DREPTUL PACIENTULUI DE A ALEGE MEDICUL PERSONAL ,NU PRIN STROFOCAREA UNUI SERVICIU MEDICAL CE SE VREA PENTRU O CATEGORIE SPECIALA DE FUNCTIONARI .ALTA CARPEALA ANACRONICA IN SISTEM.MAI BINE VEDETI DE SALARII CA VA PLEACA TOTI OAMENII COMPETENTI SI VA RAMIN PARASUTELE.

Anonim spunea...

Anonim spunea...
medicul de la puscarie iti da aspirina ca la hot pentru orice boala,se face economie si de pastile si de viata,inainte tovarasi,vom face un sistem care ne da de toate si nu ne ia nimic,decat zilele

23.03.2010, 20:43:00

nu este in totalitate adevarat :
OFITERII AVEAU PRIORITATE LA VITAMINE PENTRU NEVESTE , PENTRU EI , DE CE NU VA ADUCETI AMINTE DE ACESTE LUCRURI " marunte " iar ceilalti acele capsule enumerate de tine .

Anonim spunea...

24.03.2010, 16:59:Incet bre ca-ti plesneste ceva pe undeva!Ca auziti "te dau in judecata"si lesinati. Pe vreo 3.500 R o N. RUPETI ASISTENTII CU MUNCA. Voi munciti?? Plecati in spitale. Sau afara. Mai stati la cafele pana la 10. OHA

Anonim spunea...

mai bine angajati medici numai pentru comisii si sedinte,eventual sa mai parafeze zecile de retete scrise de asistenti,biletele de trimitere si hartoagele cerute de ANP,ca oricum le fac cadrele medii.Sunt unii dintre dumneavoastra domnilor doctori care nu ati facut nici macar o injectie de cand lucrati in acest sistem,ce sa mai vorbim de o sutura sau de un pansament,ca de...va injositi nu?Va respect profesia,stiu ca sunteti platiti prost avand in vedere studiile si responsabilitatile pe care le aveti si in comparatie cu un oarecare sef de sectie sau de tura dar,haideti sa ne facem fiecare treaba lui ca si asa tot dumneavoastra sunteti abonati la salarii de 50%si nu cadrele medii.Mai luati-va de gat cu cei din ANP atunci cand mergeti pe la convocari si cereti ddrepturile personalului medical,nu stati ascunsi in spatele celor din fata, ca avem sporuri de rahat si riscuri tot asa in comparatie cu alte sectoare.Domnilor din ANP,aveti in vedere faptul ca la cabinetele din unitati nu vin bolnavi numai pentru retete si pastile,ci apar tot timpul urgente ,de la cei cu durere de dinti pana la cei care improsca cu sange peste tot,iar dumneavoastra ne acordati un spor de 15%.Va multumim si pentru acesta,dar va rugam sa le acordati celor de la birouri mult mai mult de 25% ca poate isi inteapa degetul cu pixul.

Anonim spunea...

@ 10.19

Mai asistent(a) de puscarie, unde in lumea asta fac medicii injectii, suturi si pansamente? Vi s-a urcat democratia la cap si voua, "specialistilor"! Daca ar fi sa lucrati in privat sau chiar in spitalele civile, ar fi vai de mama voastra de "cadre medii"! Acolo, "pacientul" nu e pazit si nu sta cum il pui (sau cum ti-l tin altii).

Ba, voua chiar nu va e rusine? Va dati peste cap, dati din urechi, din coate si din... conturi ca sa "luati" un examen de accedere in sistem, si asta pentru ca "afara" e foame, si, odata intrati, nu va mai ajung "drepturile". Si asta e valabila pentru toate functiile, nu doar pentru asistentele "specialiste", examinate si departajate teoretic la concursuri.

Anonim spunea...

de amintit pentru anonimul din 23.03.2010/22:11:00 Directia
Medicala a fost coordonata pina anul trecut numai de medici specialisti(orl, medicina interna..).Intrebati cadrele medicale din unitati "cit de bine" au coordonat activitatea in unitati sau pe unii ppl cit de bine au fost cazati de medicii internisti in unitatile dumnealor....!!!

Anonim spunea...

Bai 11:53:00,cand ai o crampa si te uiti tamp in oglinda regretand ultimele pahare, ai pupa undeva un astfel de specialist,numai sa te faci bine...
Asa ca ...putin respect !!
Asa cred ca trebuiau sa te invete de mic...

Anonim spunea...

Medicii din penitenciare sint cei mai slabi pregatiti medici din sistemul sanitar din ROMANIA Orice caz minor este trimis in reteaua sanitara a MJ sau a MS.

Anonim spunea...

http://www.ziarmm.ro/exclusiv-big-brother-la-puscaria-lui-cristian-anghel-%E2%80%93-acesta-a-fost-incarcerat-la-penitenciarul-baia-mare-dupa-ce-o-sectie-intreaga-a-fost-eliberata-inainte/

Anonim spunea...

Un raspuns scurt pt 25.o3 - 11:53
in lumea civilizata care incepe de la granita cu Ungaria si merge spre Atlantic si mai departe...

Anonim spunea...

Si daca medicii fac injectii si pansamente, asistentele ce mai fac? Leaga sireturile pacientilor, raspund la telefoane si striga "urmatorul"? Bagati-va mintile in cap, ca in lumea civilizata ati muri de foame. Acolo nu va intreaba de diplome, pe cat conteaza ce stiti sa faceti. Asistenta de aici, infirmiera de "dincolo". Fara suparare si fara orgolii inutile si desantate!

Anonim spunea...

13:37:00
Doctore nu o mai intoarce...
Nu te pune nimeni sa faci din munca asistentului,doar ca la unele urgente(a fost cazul)nu pui mina pe seringa ci zbieri sa vina asistentul de la xeroxat documente ptr.ppl sau ANP...
Retetele ti se scriu singure,numai pui parafa.
Consultatiile ti le fac asistentii ca tu esti dus in cele multe comisii,etc.
Deci scrie-ti pe ecuson:dr.de comisii si lasa-ne pe noi in pace !!!!!