Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 3 martie 2010

Fragment de zi

Sssshhhh! Muncesc. Hârtii, ce altceva?! Kilograme de hârtii, cu tabele, culori şi conţinuturi dintre cele mai ciudate, însă, neapărat în Arial 12. În curând voi purta mânecuţe, ca un adevărat funcţionar, şi special pe deasupra. Ochelari déjà am şi caschetă din dotare. Simt că încep să am şi atitudine. Nu am mai ajuns pe secţie. Pepeleul trimite semnale că m-a uitat şi, cred eu, nu va mai avea nevoie de mine. Lasă că se descurcă el, doar cunoaşte tehnici de supravieţuire în condiţii extreme.

La urma urmei, nu am de ce să-mi fac nici mea culpa, nici harakiri, eu tot pentru pepeleu muncesc. Recunosc, nu eram pregătit să-mi înfig degetele în tastatură şi ochii în monitor câteva ore bune pe zi, pentru a aduna, scădea sau potrivi cifre reprezentând pepelei rotiţi, rulaţi, mobilizaţi, plimbaţi.

Mi-au crescut dioptriile, spatele e înţepenit de-a binelea, degetele nu le mai pot întinde, parcă s-au transformat în gheare... Muncesc, nu gândesc. De colegi nu mai am timp, abia daca ne mai salutăm. Timpul. Timpul îmi lipseşte cel mai mult. Acela în care simţeam că mi-am făcut meseria, în cel mai bun mod posibil.

M-a sunat un prieten care îşi caută de ceva vreme un loc de muncă şi mi-a spus care este cel mai nou mod de a refuza pe cineva: “Sunteţi prea calificat pentru jobul pentru care aţi aplicat!” A încercat, în disperare de cauză, să se angajeze măturător de stradă. A făcut greşeala să trimită CV-ul pe bune şi a fost respins pentru că… are studii superioare şi vrea să ia pâinea de la gura celor mai puţin norocoşi. Era în aşteptarea unui răspuns de la pompele funebre – vânzător, nu şofer.

Am încetat să mai comentez şi mă simt mult mai bine în pielea mea. Sunt un norocos că lucrez într-un loc atât de sigur. Indiferent ce trebuie să fac la serviciu, voi face. Chiar şi hârtii care pot părea la prima vedere inutile. Nimic nu este inutil.Totul a fost gândit înainte.Lucrez pentru pepeleu. Sunt o rotiţă care are rostul ei într-un mecanism complex. Nu vreau să ştiu cum funcţionează mecanismul, nu vreau să-l demontez. Muncesc, nu am timp să gândesc.

by sword via e-mail :)

35 comentarii:

Anonim spunea...

felicitari, sword.

Anonim spunea...

Asa este .Nimic nu este inutil...pentru unii.Numai ca noi facem treaba onora care nu mai au ce face.Facem raportari,statistica,tot felul de hartii pentru ca domnii nostri sefi din ANP sa aiba de lucru-daca se uita cineva pe ele.Doamnelor sefe din DIRECTIA MEDICALA A ANP de ce trebuie sa va tinem in spate?Tot timpul ati urmarit sa va umpleti voi buzunarele pe spatele altora.De la acel doctor Parausanu care a umplut puscariile cu aparatura medicala ce sta si rugineste fara a fi folosita pana la aceasta dr.MIHAILESCU (COORDONATOR TB.HIV.UIP) toti va urmariti interesele.Nu spun ca nu este bun programul TB.HIV.UIP.,DAR DE CE TREBUIE SA FACEM NOI MUNCA ASTA ?DUMNEAVOASTRA MAI LUATI LEAFA DE LA ANP?PARCA LUATI DE LA FONDUL GLOBAL."Sau va convin comisioanele".De ce trebuie sa lucram in locul celor pe care Ii chemati mereu la convocari si care ,la randul lor va fac treaba dumneavoastra?De ce trebuie sa tinem noi lectii cu detinutii?De ce nu veniti dumneavoastra prin unitati ca ar fi mai putin costisitor,iar noi ne-am face treaba pentru care suntem platiti."CUCU,CUCU,CUCU",doamna dr. CUCU NE AUZITI?

Anonim spunea...

Cucu, va aud fff bine. Si ce cucu vreti ?Cainii latra, cucu canta...

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Bobby Fischer spunea...

Felicitari, Sword! Un articol de referinta!

"Fragmentul de zi" pe care-l descrii, intr-un mod aproape perfect, este reprezentarea in fapt a uneia din miscarile ciclice permanente ale unui perpetuum mobile, numit sistemul penitenciar, o transpunere reala a tensionatelor trairi ale eroului din celebrul film "Ziua cartitei". Parca suntem prinsi intr-o bucla temporala si mereu ne trezim... ieri. Un sentiment de deja vu al unor amintiri si trairi de care nu putem scapa. Si iar... si iar... si iar...

Probabil ca, asa cum a reusit si eroul filmului, vom putea strapunge bucla, iesind din claustrare, doar atunci cand vom ajunge sa ne pese de lumea din jurul nostru... Dar pentru aceasta trebuie sa ne schimbam radical.

Extraordinara focalizare! Inca o data, felicitari!

Anonim spunea...

Lucrurile stau cam asa: programele sunt bune si in unitati trebuiesc implementate.....dr. Mihailescu nu este in subordinea Directiei Medicale....felicitari ptr. subiect mai trebuie sa si muncim nu sa ne uitam doar la cei din ANP. Daca doreati trebuia sa va angajati acolo nu in penitenciar ca subofiteri si apoi sa ii jigniti pe ceilalti. In acest moment multi oameni si-ar dori un loc de serviciu stabil si bine platit. Eu ma multumesc. Cei ce doresc mai mult sunt liberi sa o faca. Nimeni nu ii tine cu forta in sistem.Insa acum 12 ani se facea coada la poarta ptr inscrieri la concursuri iar acum ne-am trezit ca suntem prost platiti. GRESIT

un lucrator ca toti altii spunea...

Mai Sword, iar ai scris un articol despre mine? Asa de multe? Mai scrieti si de altii...

;-)

Anonim spunea...

Sa faca cei care s-au plimbat pe la convocari lectii de preventie TBC-HIV-SIDA. Poate pun si cadrele medicale umarul putin. La noi s-a derulat un program de genul asta. Il faceau educatorii iar hartiile trebuiau duse la serviciul medical, sa justifice si ei ceva. Aparatura tehnica pentru derularea programelor zace si acum in cutii exact cum au fost aduse. Cineva are de castigat din afacerea asta, nu?

Anonim spunea...

Roata morii se-nvarteste
Țac, țac, țac !
Să ne trăiască birocrația!

Anonim spunea...

Toate functiile sunt importante pt. sistem dar ma intreb ce diferenta este intre cel de la operativ si cel de la administrativ,salariale ,de pensionare ma refer = nu exista,dar diferente privind conditiile de munca sunt ca de la cer la pamant.Operativ sta in soare,vant,ploaie,ninsoare,noaptea,intre 300 ppl pe sectie,la instante,vizite,Post control...multi dintre acestia cand ajung acasa li se umfla picioarele sau sunt foarte obositi; Administrativ = scune tapitate,unele chiar rotative,pc,solitaire pt. relaxare,internet unde e cazul,aer conditionat sa nu transpire sau sa raceasca ,masa la popota ora fixa,uneori invoiri in oras sa-si achite ratele etc... mai bine ca functionarii de birou de la primarii dar si mai bine platiti,ies la 45 ani la pensie ca munca e grea si in conditii speciale grupa I de munca.OARE NIMENI NU SESISEAZA ACESTE ASPECTE..!!!!NU PT. CA SI IN ANP SUNT BIROCRATI.In consecinta cele mai importante si bine platite functii din sistem sunt cele de la Administrativ.Sindicatele luati atitudine daca va place dreptatea,MJ indreptati aceste discrepante.

Anonim spunea...

Bun articolul,dar nu-i complet ar trebui specificat ca cei din operativ lucreaza in conditii de 10 ori mai grele.CAND UN ARTICOL DESPRE CONDITIILE DE MUNCA DIN OPERATIV??????

Anonim spunea...

Mai dragi colegi circula prin unitatii o hartie prin care ANP-ul ne imbie sa facem propuneri pentru modificarea legii privind statutul nostru. Eu va propun ca prin intermediul acestui blog sa facem un fel de centralizare privind propunerile noastre - a astora mai mici de prin unitati . Eu sper ca daca facem cam aceleasi propuneri sa ne ia cineva in seama. Altfel...........stiti voi ce se va alege de propunerile noastre.

Anonim spunea...

ASTAZI LA MARGINENI A FOST MARE SEDINTA SINDICALA. NICI UN MEMBRU PREZENT, NU A RIDICAT PROBLEMA DECIZIILOR SI ORDINELOR ABERANTE SI COMUNISTE DATE DE MARELE DIRECTOR BUSU . DOMNILOR DE LA ANP, LUATI/L SI FACETI/L SI MAI MARE . ESTE PREA BUN PENTRU NOI . NE/AM SATURAT DE DICTATURA. AJUTOOOOR }}}}

Anonim spunea...

Felicitari, Sword!

Anonim spunea...

pentru 19,01

Asa este. Dar exista o solutie simpla la indemana oricui. Inveti o meserie daca nu ai facut acest lucru la timpul lui. Dar nu de forma la ID ci ... inveti o meserie! Si dai un examen daca te bazezi pe pregatirea ta. Ocazii au fost si vor mai fi. Daca nu esti capabil de asa ceva 100% cauti sa folosesti si metodele neortodoxe "utilizate de altii": cauti o pila, cauti ceva , DAR FACI CEVA. In sistem sau afara. Faci ceva sau TACI DIN GURA ! TU sa faci ceva, nu doar astepta de la altii!

Anonim spunea...

Timp...vorbim despre timp...aparent fara rost.Ar trebui sa avem o definitie a timpului. Am putea scrie despre rtimp la infinit. Ideea este ca in ultima vreme chiar ni s-a ingustat de tot timpul. Nu conteaza unde lucrezi in paza, in finaciar, in evidenta...oriunde daca esti bun si te pricepi ti se dau sarcini cit nu mai incap in timp. Daca stai cuminte, ai si timp. Ar trebui sa propunem o revaluare a functiilor si a persoanelor cit mai reala si concreta. Credeti ca mai putem intinde timpul in favoarea noastra? Nu mai avem timp deja, suntem bunici.

Anonim spunea...

Pt.19.01, 19.03
Ai incetat sa gandesti si te simti f.bine in pielea ta...
Mai "OPERATIVULE" la angajare nu ti-au explicat cei de la resurse umane cele 3 conditii pe care trebuie sa le indeplinesti:
-sa fi inalt-peste 1.75
-sa ai IQ de galinacee
-sa rezisti la intemperii
Se pare ca TU ai luat cu brio examenul!!!

Anonim spunea...

Fragment de zi 1.03.2010 Penitenciarul Tg Jiu

In timp ce Filis doarme in biroul sau (ca frumoasa adormita),in penitenciar ii canta serenade ppleii :Avram,Stefanescu si Clipici. Aceiasi pplei cu care Filis avusese discutii cu o saptamana mai devreme !
A inceput revolta! Filis se inchide in birou si trimite agentul pe sectie. Filis evita sa discute cu ppleii,oare de ce ? Nu cumva sunt aceiasi pplei care au primit telefoane celulare de la Filis,sau invoiri ?De ce ti-e frica Filis ?
Din cauza combinatiilor tale este nevoie sa vina o echipa de la PMS Craiova !

Din cauza TA colegul nostru de la Craiova -DUMITRESCU MIHAITA a suferit un grav atac cerebral.Acum posibil sa ramana paralizat pe partea stanga. Te consideram vinovat de stresul creat acestui coleg !
Daca esti barbat asa cum afirmi - Dispari din ANP !!! Altfel o sa ne constituim intro echipa si o sa te dam in judecata pentru ce a patit DUMITRESCU MIHAITA ! PPleii tai au pornit revolta ,deci tu esti vinovat !

Anonim spunea...

Pt anonimul de la 19:01
Eu lucrez la administrativ.Am fost la control oftalmologic.Nu ma mai ajutau ochelarii pe scaunul caldut!
Stii ce mi-a spus?Am glaucom.Trebuie sa ma pensionez.Nu pot.Am 9 ani vechime ca militar si 15 ani in sistem,ca civil!
Despre asta ce spui?As prefera in fiecare seara sa am picioarele umflate,dar sa vad, fara ochelari, la varsta de 45 de ani.Bunica vedea urechile unui ac la 80 de ani ,fara ochelari.

Anonim spunea...

Nu se vede nivelul de inteligenta a celor care il ataca pe 19:01 ,decat teama ca pierdeti privilegii si sunteti destul de multi .
Cit despre IQ ,ride si porcul de voi ,80% ati plecat din operativ cu PCR-ul ,nu stapaniti specializarea pe care o aveti ,foarte multi vad cite greseli profesionale faceti.
Nu va angajeza patronii decit ca paznici ,noroc ca ati lucrat la puscarie .

Anonim spunea...

Nu o mai blamati atat pe D-na Dr. Mihailescu!Pare bine intentionata...D-nei Dr. Cucu am putea sa-i acordam o sansa pt. ca este la inceput de drum....
Multi dintre voi minimalizeaza rolul preventiei imbolnavirilor si al epidemiologiei in general,nu stiu daca din ignoranta sau din reacedinta, fara sa tina cont de conditiile in care muncim si de nivelul de civilizatie al ``populatiei``din penitenciarele patriei........
Boala numita Tuberculoza este vazuta acum ca o sursa de venit in plus(2-300 ron pe card la salariu)si poate nu stiti ca se dau ``lupte grele``unde sa fie cazat un detinut cu TBC venit in penitenciar pt. o perioada scurta[afaceri:)))],in functie de sectia unde este situat cabinetul medical sau sectia pe care ``face servici``unul sau mai multi supraveghetori, pilele celor din conducere .........

Anonim spunea...

S-a scumpit benzina,filis e de vina....sunteti penibili!

Anonim spunea...

Organigrama Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor prevedea, in anul 2006, un director general şi trei directori generali adjuncţi . Directorul general avea în subordine pe cei trei directori generali şi răspundea în mod direct de 2 direcţii, 3 servicii, 1 birou şi 1 compartiment .
Cei doi directori adjuncţi aveau în subordine 6 direcţii, 2 servicii şi un birou . Existau, aşadar, 8 direcţii, 5 servicii, 2 birouri şi 1 compartiment. Cele 8 direcţii, la rândul lor, aveau în subordine 23 de servicii şi birouri .
Toate aceste structuri – compartimente, birouri sau servicii - aveau în fruntea lor câte un şef. La un calcul sumar rezulta că numai ANP avea 43 de funcţii de conducere .
Dacă ne gândim că într-o unitate teritorială existau aproximativ 25 funcţii de conducere şi luând în calcul doar 46 astfel de unităţi reiesea că , în total, sistemul penitenciar se lăuda cu aproximativ 1200 de funcţii de conducere la aproximativ 12.500 angajaţi, deci un procent d 10%.
Nu stiu daca era mult sau putin(eu zic ca era mult) dar iata cum stau lucrurile astazi, dupa ce ANP a trecut printr-un drastic proces de reorganizare în vederea diminuarii functiilor de conducere: Directorul general îi are în subordine pe cei trei directori generali şi răspunde în mod direct de 4 direcţii, 4 servicii, 1 birou , 3 compartimente şi un grup de consilieri . Structurile aflate în responsabilitatea directă a directorului general au în subordine, la rândul lor, 9 servicii, 1 birou şi 1 compartiment , structuri care, la rându-le, coordonează alte 9 compartimente şi 1 birou.
Pe de altă parte, cei trei directori generali adjuncţi au în subordine 6 direcţii, direcţiile au în subordine 12 servicii şi 2 birouri iar acestea , în cele din urmă, au în subordine 18 compartimente. Există, aşadar, la nivelul întregii Administraţii naţionale a Penitenciarelor, 10 direcţii, 18 servicii, 3 birouri , 21 compartimente şi grupul consilierilor personali ai directorului general .
Toate aceste structuri – compartimente, birouri sau servicii - au în fruntea lor câte un şef . La un calcul sumar rezultă că numai eşalonul superior (ANP) are 56 funcţii de conducere .
Se observa in ANP, asadar „reducerea” functiilor de conducere de la 43 la 56 . In acelasi timp constatam in unitati „scaderea” numarului de functii de conducere, in medie, de la 25 la 33, fara sa luam in calcul cele 3-5 compartimente nou infiintate conduse de –neaparat-un ofiter cu 1 maximum 2 angajati, uneori nici cu aia (vezi managementul situatiilor de urgenta, informatii clasificate si altele ).
Deci de la aprox. 1200 de functii de conducere s-a ajuns la aprox. 1600, ceea ce insemna, in opinia ANP si a doctorului ginecolog Bala, reorganizare si economie.

Anonim spunea...

A venit criza mondiala,Filis e vinovaaaat!

Anonim spunea...

@ 15.45

Mai eronatule, care e unitatea aia cu 25/33 functii de conducere? Pornesti de la o aberatie si apoi tot tu te sperii de rezultatul final?

Vai de capul tau si vai de capul nostru, ca e din ce in ce mai plin sistemul de analfabeti cu diplome de licenta - "made in Harletz & company", care acum isi scot coltii de "specialisti".

Din ciclul: militianul nu e prost destul daca nu e si... licentiat.

Anonim spunea...

Fragment de zi 03.03.2010 Penitenciarul Tg Jiu

Filis ca un mare domn se plimba in Audi gri metalizat al Adminstraţia Naţională a Penitenciarelor alaturi de Directorul General. In fata sta directorul P Tg Jiu- Constantin Bala, in stanga spate Filis ,iar langa el Directorul General.In masina se discuta despre meritele deosebite ale,, Frumoasei Adormite-Filis,,. SOC SI GROAZA ! Filis renunta sa mai ceara postul lui Stef si se multumeste doar cu postul lui ACADEL ! Filis se foloseste de argumentul ca ,ACADEL nu are CV,iar el ( FILIS) nu are nici un merit profesiona,deci sunt compatibili ! La plecarea Directorul General ,Filis se plimba mandru prin penitenciar,asemeni unui dulau comunitar la tomberoane ! E fericit,o sa aiba in sfarsit functia lui Acadel pe care a mai cerut-o cu un an in urma !

Fragment de zi 04.03.2010 Penitenciarul Tg Jiu

Filis apare la penitenciar in aceiasi pantaloni si cu aceiasi chiloti ca in ziua precedenta. A jurat ca nu-i mai schimba,acum au miros din Audi al Directorul General ! In restul zilei se inchide in biroul sau si viseaza la scaunul lui Acadel.In sfarsit o sa devina si el MARE !


Filis i-ti uram sa visezi la functii in Adminstraţia Naţională a Penitenciarelor pana o sa te stranga chilotii !!! Iar atunci cand nu te mai suporti sa te duci.... sa ne lasi !

Anonim spunea...

Asta e sistemul si are nevoie de vreo cativa Filis fiindca ceilalti oricum nu conteaza.
Bai oltenilor e rau de voi daca ati ajuns sa il luati in serios pe amaratu asta si sa il transformati in vedeta! Locul lui e afara din sistem, al lui si al aluia care il pupa zilnic in ........da lasa ca asa e fata lui cotidiana, dulau cu oamenii da potaie cu hotii. BAUUU!

Anonim spunea...

pentru 15,45
se vede că eşti liber de orice sarcină
şefii de compartiente, nu au indemnizaţie de conducere, consultă nomenclatorul de funcţii şi un profesor de mate.
mai analizează o dată structurile
îţi place să umfli cifrele
vezi proporţia sectoarelor coordonate, nu cumva la DMRU - Iftinca - sunt cele mai multe

Anonim spunea...

ptr.22.08 si 22.37
frustrarea grea cand imi vine
dau pe site cu anonime...vai de voi ati pierdut ceva,cumva dulcea putere?

Anonim spunea...

va e necaz ca nu v-a luat si pe voi directorul general in masina sau in portbagaj,n-aveti valoare si cu pachete nu o obtineti pentru ca se schimba oamenii si in ANP ai va trebui sa donati mereu si mereu si taticutul Florinel Petre de la sindicat e flausat si e mare sef de chei de la poarta noua.

Anonim spunea...

O RUGAMINTE,CAND MAI SCRIETI DE FILIS ,SCRIETI DE FILIS GEORGE,PENTRU CA IN FAMILIA FILIS SUNT MEDICI,INGINERI,FARMACISTI,PROFESORI SI UN GENERAL,CARE NU AU NICI O VINA PENTRU CA O RUDA FILIS LUCREZA IN PUSCARIA TG JIU SI NU O SUPORTA SAVANTII DIN SISTEM.Multumim mult.

Anonim spunea...

Pentru 05.03.2010, 19:41:00

Scuze ai dreptate ! Dar orice padure are uscaturile ei. Pana la urma te asigur ca selectia naturala i-si va spune cuvantul !

Anonim spunea...

pentru 23.17
Multumim mult,daca ati auzit de selectia naturala,atunci ne schimbam parerea despre nivelul de cultura din penitenciare,jos palaria.

Anonim spunea...

Ce frumos scrie florinel petrinel,epstraordinar,fost vanzator de cartofi fierti,membru grupa interventie,dispecer,sef pc 1.sindicalist,negociator,academician,doctor,inginer.

Anonim spunea...

Pentru 23.17- ISI SE SCRIE IMPREUNAT ,FLORINEL.