Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 12 martie 2010

50% mai echitabil

Stimate domnule ministru
Stimate domnule director general

Prin prezenta, avand in vedere prevederille art 11 - 15 din OMJ 622/2010, va solicitam convocarea Consiliului de Conducere al ANP in vederea analizarii conditiilor de acordare a primei lunare de exceptie si misiuni speciale de pana la 50%.

Apreciem ca abuziva si neserioasa atitudinea ANP care a trimis si o lista cu alocarea acestor prime care incalca flagrant principiul proportionalitatii si al unei evaluari echitabile, desi in urma sedintei din 05.03.2010 care a avut pe ordinea de zi doar discutarea criteriior prezentate de directiile de specialitate s-a stabilit ca acestea sa fie definitivate si agreate de partenerii de dialog social in forma finala.

Chiar daca OMJ-ul 622/2010 adoptat fara respectarea conditiilor referitoare la transparenta decizionala nu mai prevede conditia proportionalitatii, consideram ca acest principiu ramane aplicabil, fiecare director avand dreptul de a avea aceleasi parghii de motivare a personalului din subordine. In lipsa unei evaluari solide a activitatii penitenciarelor apreciem ca fiind discriminatorie orice forma de aplicare acestor prevederi care eludeaza principiul proportionalitatii intre unitati, corpuri profesionale si sectoare de activitate.

Constatam cu regret ca recentele pozitii publice in legatura cu acordarea acestei prime, desi nepotrivite din punct de vedere al mesajuluiu si contextului, sunt cauzate de modalitatea absolut neprofesionista in care conducerea ANP gestioneaza subiectul motivarii personalului.

Pentru acest motive notificam conducerea Ministerului Justitiei ca nu suntem de acord cu acordarea acestei prime de pana ala 50% pentru personalul de penitenciare delegat in Ministerul Justitiei avand in vedere profilul atributiilor acestora decat in urma aplicarii criteriilor comune celorlalti angajati din sistemul penitenciar.

Deasemena va informam ca nu suntem de acord ca aceasta prima sa fie acordata din oficiu intregii conduceri a ANP (director general si adjuncti) fara o fundamentare serioasa si avandu-se in vedere ca pentru atributiile indeplinite se acorda deja un spor de conducere. (sursa: FSANP)

57 comentarii:

Anonim spunea...

Ai dreptate, Huginn! Directorii au deja un spor de conducere deja.
Asta e Huginn pe care il vrem!

GHERLA spunea...

SA SE DEA IN FIECARE SECTOR MACAR UN SALARIU DE ACEST GEAN,VREM SA STIM DACA DETASATII POT PRIMI ACEST SPOR,PENTRU CA ANUL TRECUT NU AU PRIMIT.MULTUMIM!

Anonim spunea...

50% pentru FILIS.

Anonim spunea...

FELICITARI PENTRU ACTIUNE, ERA NECESAR,NE-AM SATURAT DE COMBINATII SI PILE SI SA DEA SI LA CEI CARE ISI CONTINUA STUDIILE SI SE PERFECTIONEAZA PERMANENT CA UNII DE LA TERMINAREA LICEULUI NU AU DESCHIS NICI CARTEA DE MUNCA SA-I DEA LUI MIRCEA NAZDRAVANU DE LA TG JIU CARE A TERMINAT LICEUL LA 50 DE ANI

Anonim spunea...

Cum sa nu primeasca Cel BETIV spor cand MJ ia luat bani din al 13 lea iar prin rocada cu ungureanu a pierdut bonusurile din contracte.Pazisti puneti mana de la mana si luti un tunel de ciocolata sa-si aduca aminte IONEL cum poti evada din el.Noi santem slabi ca acceptam sa fim cdndusi de comunisti.SINDICATELE UNITI-VA pt binele tuturor,altfel in cel mai scurt timp DISPARETI.

Anonim spunea...

Eu FILIS,vreauuuu si euuu 50%. Va rogggg si eu vreauuu...

Anonim spunea...

75 % pentru Huginn si restul de 50 % pentru Filis al vostru

Anonim spunea...

Amicului Bobby Fischer, un mare creator de scoala de moravuri grele :

Orice-ar fi si orice-am face,
Mie un gand nu imi da pace:
Cum de poate fepeseul
Sa-i dea lui Huginn eseul ?

Poate-asa, cincizeci la suta,
Uiti de foame, uiti de guta,
Si cu o restructurare
Te duci la... reprofilare

Fepesei, sa ne-ndârjim,
Sa renuntam acum la ura!
E timpul, chiar, sa ne unim…
Si sa ne luam cu Bobby-n gura!

Ai, se vede, mult tupeu
Aici iti faci, adesea veacul,
Prea te crezi un Dumnezeu !
Vezi sa nu dai chiar de Dracul!

De un post si jumatate
Ma bagati numai prin spate,
Pe când eu, întreaga viata
V-am bagat numai... prin fata!

Voi, creatori ai artei pure,
Ce stati in post, langa padure,
Sa fiti atenti când va plimbati
Sa nu calcati în ... ce creati...

Anonim spunea...

Sa nu va fie cu suparare dar Filis ar trebui sa ia 50% din bugetul ANP ca sa poata fi multumit si revansat pentru detasare, calificvativ, al 13 lea si razboiul cu paza. Dati-i lui toti banii ca ar fi in stare sa.............nu , nu va bga telefoane la hoti, nici nu i-a dat permisii lui ppl Cariga.

Anonim spunea...

Filis va lua 50 la suta pentru evenimentele din 01.03.2010,cand paza de la Tg Jiu era prin porumbi

GHERLA spunea...

50% pentru Filis pentru popularitatea de pe penifest si pentru ca e in topul aparitiilor,pacat ca nu stim cat e adevar si cat e caterinca de puscarie ca oltenii isi birfesc si familia da colegii

Anonim spunea...

Oamenii de valoare ai DPCT sunt in teritoru,dar pentru ca nu sunt in carti la Bucuresti sunt persecutati, iar sindicatele profita de aceste lucruri si ii macina continuu pe cei fara relatii ca stiu ca astia isi fac treaba si sunt periculosi, cea mai mare mizerie e la DPCT si pana de Paste mai pleaca 15 siparezi

Anonim spunea...

Eu cred ca spor de 50% merita Chirita da la Rahova si Beznila de la Tg-Jiu,soferii fantoma, rasul sistemului .Beznila are nevoie de bani sa-si ia varza !

un agent de la Golyamo Yorgovo spunea...

FITI O ECHIPA SI RESPECTATI-VA!ACOLO UNDE VA FACETI TREABA,FITI O ECHIPA!ACEASTA MUNCA ,CERE SA FIM O ECHIPA!NUMAI IMPREUNA, REUSIM!RESPECTATI-VA COLEGII!TREBUIE SA INVATAM RESPECTUL!IN ACEASTA MUNCA,TREBUIE SA INVATAM CE INSEAMNA COEZIUNEA INTR-O ECHIPA!

Anonim spunea...

50% pentru Oana de la pmt ca e pe cursa si e biletul scump

Anonim spunea...

50% PENTRU MIHU DE LA TG JIU ,CU SOTIA NEPOATA LUI NEA GENU SI PENTRU CA SA ISI IA CUTIE DE VITEZE SA NU MAI PLECE DIN POST SA O REPARE

Ardealapel spunea...

OLTENII,in afara de Filis asta mai veniti si voi cu ceva nou,am ointeles ca il uriti, ca ne-ati plictisit,altceva aveti ca stim ca puteti mai mult,vreo fatuca buna nu e pe la voi?

Anonim spunea...

50% pentru florinel petrinel cel deocamdata agent,adica pe veci

Anonim spunea...

Oameni de la prevenire uniti-va si nu va pierdeti cu firea in fata pazistilor ca asta vor!

Anonim spunea...

dati si lui cariga 50%

Anonim spunea...

SUNT PENSIONAR DIN 2005 SI RAMIN UIMIT LA CE NIVEL DE MIZERIE ATI AJUNS.OPRITIVA CA NE E RUSINE CA AM LUCRAT VREODATA IN PENITENCIAR,CINE VA INVRAJBESTE ASA?

AIUDUL spunea...

L-AM CUNOSCUT PE FILIS SI AM LUCRAT TARE FAIN CU EL,TIPUL E OK ,DACA NU E BUN APAI LA VOI TOTI IS GENII OR AVETI ALT BETESUG

Anonim spunea...

Pentru postatorul de la 21 si 10 .Pretene esti o mare poeata ,si cred ca ti-ai gresit cariera postand poezii pe acest blog .Mai bine ai pune osul la treaba in folosul sistemului penitenciar,si nu cu poezii de adormit sistemul.Renunta la aceste versuri ca te faci de rusine pretene.

Anonim spunea...

50 LA SUTA PENTRU TUNDREA CA AGITA HOTII DE NU SE MAI STIE CE VA FI

Anonim spunea...

MAI NOU PREVENIREA BAGA TELEFOANE SI PAZA LE SCOATE,CREDETI?50% CRED 50% NU.

Anonim spunea...

cu Beznila ce aveti pazistilor ca a plecat de la voi,abia s a scapat de dusmaniile voastre va tineti dupa el si la auto.nu mai aveti pe cine barfii?

Anonim spunea...

Propun un nou brend oltenesc;,,FILIS 50%,,-va fi noua denumire a unui drog care te face sa visezi......50%

Anonim spunea...

lucrari de exceptie si misiuni speciale? ionel de la foscsani? abia ingana doua vorbe, de priceput nu pricepe si in afara de pandit angajatii pe holuri nu face nimic! mandria armatei romane... halal gheneral halal armata!

Anonim spunea...

Va rog frumos sa aveti putin respect.Cel mai mare Ionel merita cu prisosinta sporul de 50% pentru activitatea deosebita din C.A. al R.A.Multiproduct.Hugin, poate iti pica in mina Raportul Corpului de Control al Primului Ministru nr.5/22.05.2009

Anonim spunea...

Il rugam pe domnul Bala sa trimita dracului un control serios la Tg. Jiu si sa ia o masura, ceva, ca ne sufoca astia cu Filis al lor.

Anonim spunea...

De ce ?
Este nevoie ca sa fim mai buni ?
DE la chestor la simplu agent ?(personal civil ?este atat vrajba de nu iti vine sa crezi!!!)

Anonim spunea...

TONITA 50% ca arata fisele posturilor de la alte sectoare la paza ca sa discute ei ce si cum

Anonim spunea...

BEZNILA va lua 50% ca il va propune Tonita ca il iueste,de ce oare?

ARDEALAPEL spunea...

ce bine ca vede tata tara ce oameni sunteti voi oltenii si ce mult o sa va coste distractia asta pe net,ramane imeginea asta de rai si nefericiti,lasati-ne si pe noi sa ne sounem oful si inca ceva,vedeti ca oltenii au ciuda pe cei mai cu cap ca ei asa ca ne dam cu sama cine si cum

Anonim spunea...

Din nou bani pentru nepotisme. Nu exista unitate penitenciara in care sa nu se acorede acesti bani pentru nepotisme.
Cine face ceva in plus fata de ce trebuie sa faca?
Unde sunt lucrarile acele de exceptie?
Magarie in sistemul penitenciar prin furarea banilor de la buget pentru nepotisme?
Cind se va termina cu banii aruncati pe geam?

geniu spunea...

pt 08,17 hai nu mai face pe ardeleanu ca nu te prinde rolu'. Ai postat de vreo cateva ori cu nume diferite. Apropo, ala de "Anonim" te prinde cel mai bine. Dat-i mai odata aluia 50, 80 190% sa-l vedem si noi multumit.

Anonim spunea...

OPRITI HOTIA.SPOR 50/.SA IA CEI CARE SCAPA TARA DE HOTI.

Anonim spunea...

hai ba sa fim oameni ca al care se zice pe el geniu si sa lasam prostiile astea care nu foloseste decit la vrajba.

Anonim spunea...

Acum o sapatamana a fost control la Tg Jiu si iar intra sefii de servicii de la paza in comisia de disciplina si nu-i cheama Filis ci altfel,vedeti unde e huba buba?Dar ei sunt prieteni cu sindicatele prieteni de pahar ca pe la spate se dau unul pe altu in primire,vrem controale la Tg Jiu non stop ca asa muncesc si ei.

Anonim spunea...

Da, da, respectati proportionalitatea! Altfel, cum sa se mai dea "sporul de polonic"?

Anonim spunea...

Mr. Huggin, cam slab impactul articolului. Nu este ceea ce sperai.
Blogul vostru de fapt e o latrină unde se spală rahaturile celor care nu prea au de muncă, frustraților și altor ratați.
Mai bine ați face un dialog real cu conducerea ANP, nu să vă ascundeți în spatele contestării oricăror decizii. Nu sunteți în stare să aduceți nimic constructiv.
Rușine.

Anonim spunea...

Domnule BOITOR,puneti-i la munca pe subalterni ca veti pati ca TOC,ei n-au muncit 10 ani si acum va reclama si pe dumneavoastra la ANP ca sunteti mindru si abuzati de functie si ca va laudati ca-i detasati.

Huginn spunea...

@13.03.2010, 10:24:00
Sunteti, deci, binevenit! Acum puteti lua pe loc repaus. E sambata, iesiti din dispozitiv. Ne vedem luni. Pana atunci mai sorbiti istetime de la desteptii cu deciziile.

Anonim spunea...

-mai terminati odata ca ne faceti sa ramanem fara locuri de munca la Tg-Jiu,dobitocilor.

Anonim spunea...

Nastase de la Tg-jiu ai fost interimar de ce nu te-ai implicat cind ai fost la conducere sa faci cea ce fac acesti doi directori pe care ii avem acum ,iti spun eu de ce
nu ai avut curaj si esti plafonat omule.Ai facut ceva bun le-ai dat calificative de exceptional la oameni care nu meritau si ai propus sa fie recompensati cu salari de merit si sporul de 50% numai incompetenti si prieteni de pahar,poate faci si anul acesta la fel cu sporul de 50% si propui noi conduceri tot aceiasi incompetenti si prieteni de pahar,dar nu cred ca te va lua cineva inseama sper.Domnilor directori de la Tg-jiu va apreciez nu aplecati ureche stinga dreapta ascultatii pe toti si faceti cea ce credeti ce este bine nu va lasati influentati sunt multe interese dar am incredere in voi.

kabul spunea...

Cata imbecialitate ! Articolul asta chiar are un substrat interesant si ar fi meritat comentarii pe masura, iar voi, aruncati cu Filis asta peste tot...Nu va vine sa vomitati cand va uitati in oglinda ? Cata mizerie poate exista in sufletele voatre imbacsite ? Atat puteti ? Acest blog da intr-adevar posibilitatea obsedatilor, frustratilor si neavenitilor de prin sistem sa se desfasoare in cel mai umil mod cu putinta. Ne privesc multi pe aici si chiar ii faceti sa creada ca oltenimea este mizerabila. RESPECTATI-VA !

Anonim spunea...

Sunteti sigur ca ne vedem luni?

Anonim spunea...

Ghicitoare: cine este negru,cu parul cret,vorbeste greu si se crede Darth Vader in Penitenciarul TG JIU ?
Cine ghiceste primeste 50% ! GARANTAT!!!

Anonim spunea...

Enache

Anonim spunea...

și Bota de la Deva

Anonim spunea...

Cum sa nasti dezbinare in sistem pentru a-l conduce?
Acorda apor 50% pentru lucrari speciale ................. (oare cine pe cine lucreaza ..?)
A mai fost aruncat un ciolan la catei.

Anonim spunea...

IO ZIC SA SE DEA 50 % LA TOATA CONDUCEREA DE INCOMPETENTI SI KRETINE ISTERICE DE LA SPITALU RAHOVA RUSINEA SISTEMULUI PENITENCIAR ROMANESC
ASA SE VA VEDEA CA IDIOTIA SI TURNATORIA FAC LEGEA IN ACEL SPITAL SI PRIMELE/ SALARIILE DE MERIT / 50 % ETC SE DAU DOAR PE PILE SI SHPAGAA...IAR CINE VINE IN "CONTROL" ISI IA DREPTUL SI TOTI SUNT MULTUMITZI
MAI PUTZIN PROSTII KARE CHIAR MUNCESC ACOLO DAR PE DAMOACA !

Anonim spunea...

spuneti-ne va rugam pe la serviciile de educatie si mai ales la ofiteri s-a dat la cineva 50 la suta?Dati un exemplu de unitate sau daca nu exista, macar o lamurire .

Anonim spunea...

cu Beznila ce aveti? va e necaz ca nu a sifonat nimic cit a fost in paza? A trecut la auto acum ,sunteti invidiosi? Daca a stiut de cine sa se lipeasca sa ia si 100%%%

Anonim spunea...

prea multa cearta si invidie,uita k toti traiesc de pe urma penitenciarului........

Anonim spunea...

Si la poarta alba "miroase" a 50%, deci,prin urmare, unii se fac ca muncesc,se dau bine pe langa sefi, chiar cer sarcini suplimentare,iar pilele si prietenii, neamurile ,se fac tot mai mici,doar, doar, vor primi si data asta,asa cum primesc de ani de zile!

Anonim spunea...

Criteriile ce trebuie avute in vedere la stabilirea persoanelor care sa primeasca acest spor au fost impartite la TG Jiu numai sefilor de compartimente, care, in mare parte, le tin ca pe niste secrete bine pazite. De ce nu se afiseaza, sa fie cunoscute de toata lumea? Asa nu putem sti daca ne-am fi incadrat sau nu si nu putem sti nici daca persoanele care vor fi stabilite vor merita, cu adevarat sau nu, nu putem contesta sau cere lamuriri. Ni se incalca un drept esential: transparenta decizionala. E asa greu sa iti asumi, in clar, fata de toata lumea, o decizie ca sef de compartiment?