Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 9 februarie 2010

Salarizare T-1

În cursul zilei de ieri a avut loc la ANP ședinta care-și propunea să rezolve și restul de probleme in ceea ce priveste aplicarea legii privind salarizarea unitara. Cam târziu, având în vedere că peste 2 zile ar trebui ca salariile să intre pe card.

La sedință au participat doamna Ioana Serban, directorul economic al ANP și domnul Gheorghe "Gigi" Iftinca, directorul de resurse umane al ANP. Pentru introducere a fost prezent si domnul Cel Mai Chestor Cel Mai Mare Ionel care s-a retras grabit după 63 de secunde. Au mai dat o mână de ajutor Claudiu Românu, șef serviciu la DMRU și Tiberiu Bărăian, directorul de la informatică.

Atmosfera, spun cei prezenti, a fost destinsă dar nu la fel de utilă. S-a incercat clarificarea unor probleme legate de algoritmul salarizării și de calculul salariilor pentru 2010. Răspunsurile n-au avut coerența așteptată și uneori au fost contradictorii.

ANP însă a promis că va construi un set de instrucțiuni privitoare la salarizare și că va sta la dispoziția celor din unități pentru lămuriri. Dna. Șerban s-a arătat ceva mai nesigură în explicații, însă dl. Iftinca a suplinit și rolul celui care știe legea salarizării apelând des la citate care însă nu prea au lămurit. Defect profesional.

Pe scurt, nimeni nu va pierde la salarizare în 2010, în cel mai rău caz plătindu-se acea sumă care să compenseze pierderile potențiale. Toate drepturile salariale și toate schimbările survenite se vor calcula în 2010 ca și cum s-ar fi întâmplat în decembrie 2009, la care nu se iau în considerare diminuările cauzate de zilele libere fără plată obligatorii.

Asata nu înseamnă desigur că nu vor fi și probleme. Drept urmare, dacă sunt nu ezitați să le transmiteți mai departe și să cereți să se rezolve. Recomand, ca de obicei, cabinetanp@dgp.ro, fsanp@fsanp.ro și snlp2007@yahoo.com și orice alte forme de comunicare.

39 comentarii:

Marcos spunea...

readommiStimate domnule HUGINN;
Am citit articolul si nu-mi vine sa cred ca este adevarat.Nu ma voi intinde prea mult,ci voi trece direct la subiect,cu o intrebare:Cum credeti ca veti rezolva problemele membrilor de sindicat,in relatia cu patronatul(ANP)mentinind o relatie tensionata?Stiu ca romanul s-a nascut poet,mai nou si pamfletar,dar acest luru este cel putin "pagubos"in relatia dintre doua "institutii",si nu aduce nimic bun.
Nu stiu ce ati dorit sa cistigati cu expresii de genul:sau insinuari de genul,"apelind des la citate care nu au lamurit.Defect profesional". Nu stiu ce ati vrut sa transmiteti ,dar stiu ce ati reusit.ATI REUSIT PRIN ACESTE EXPRESII SA DISTRAGETI ATENTIA CITITORLOR, CARE SUNT MAI ATENTI SI SAVUREAZA ASEMENEA GLUMITE,DIN PACATE,DECIT FONDUL PROBLEMEI.
Stiu ca sunt frustrari,si eu mi-am dorit sa ajung chestor,gindind dupa principiul "orice soldat are in ranita bastonul de maresal",dar daca nu am reusit,inca,asta nu inseamna ca trebuie sai ironizez pe cei care au reusit.
Acest drept il avem noi cei care nu avem o functie de reprezentare,nu hotarim soarta a mii de aomeni.
Inchei cu rugamintea sa lasati pornirile "pamfletiste",si sa va ginditi mai mult la urmatorea expresie"vorba dulce mult aduce".

Anonim spunea...

"Subtile" ironiile la adresa unor conducatori din ANP,dar nu va puneti problema ca si cei ironizati,ar pute face la fel?
De ce nu o fac?Probabil nu citec aceste postari,nu au timp,ori pur si simplu cred ca nu este utila o asemenea replica.
Daca cei care ironizeaza se cred "fara de pacat",ii rog sa anunte,si voi posta zilnic "pamflete " despre acivitatea si "defectele dumnealor.
Ce ziceti,de acord?

Anonim spunea...

Degeaba,cei care veti posta ceva negativ si adevarat la adresa d-lui HUG.nu mveti avea sanse,pentru ca"butoanele"sunt la dumnealui si nu va aparea nimic.

Huginn spunea...

Uite ca a fost postat cu tot cu raspunsurile pe care vi le-ati dat singur. Inchei cu rugamintea de a va folosi limba dulce cum credeti de cuviinta.

@09.02.2010, 06:43:00
@09.02.2010, 07:46:00
@09.02.2010, 07:50:00

Marcos spunea...

Multumesc d-le HUG.
Doar asa pot sa apara si unele comentarii aale mele.
Cit despre frustrari,ele ramin,murim cu ele,daca nu avem intelepciunea sa trecem peste.

Huginn spunea...

@09.02.2010, 08:57:00

A fost un articol destul de soft si absolut informativ. N-as scoata asa repede argumentul frustrarii din teaca. Nu e glontul de argint impotriva criticilor.

Anonim spunea...

Are dreptate d-l Huginn.

Anonim spunea...

dar de al 13-lea? se mai aued ceva sau doar zvonuri vagi?

Anonim spunea...

Pentru nerabdatori si disperati,

Linistiti-va, al 13-lea salariu se va plati in a 13-a luna a anului... Aceasta luna poata fi gasita in calendar destul de usor. Este fix intre Pastele cailor si Sf. Asteapta. :)

Anonim spunea...

Umbla un zvon in teritoriu, ca personalul din ANP, a beneficiat in lunile noiembrie si decembrie 2009, de salariul de merit! Conform legii unice de salarizare, aceste persoane vor beneficia de acest drept pana in noiembrie 2010.
Reprezentanti sindicatelor stiu ceva in acest sens?...Este real ori nu acest zvon?(ca legislatia stim ce prevede!)

Anonim spunea...

Pt 09.02.2010 06.43

Inchei cu rugamintea sa lasati pornirile "pamfletiste",si sa va ginditi mai mult la urmatorea expresie"vorba dulce mult aduce".

Adica aminte de la mine pupat in cur mult aduce.
Mai bine te pensionezi Marcos !!!

Anonim spunea...

Adica sa intelegem ca al treispelea se da de Paste ?Si ce se mai da de Paste ?Vreau sa stiu tot ce se da, sa stiu cum ma imbrac. In alta ordine de idei, pana se va mai da ceva, ar fi bine sa nu ne ia. Sa nu ne ia frigul pe la spate si somnul in postul din foisor. S-a petrecut un lucru foarte curios. Huginn a fost luat in darboaca pentru niste glumite aproape nevinovate. Este ca si cum as spune eu, citez :" bai, Huginn, tare pamfletist mai esti, pamfletistule !" iar dl. Huginn sa se supere ca l-am facut cu ou si cu otet. Pai, ce s-ar intampla daca am deschide seif-ul cu amintiri ori am citi ultimele notite ale prietenilor de prin Ghiculeasa ?Atunci ce ar mai spune dl. Marcos sau alt chestorand cu bastonul, din ranita, mai mic ori mai mare ?Hm ?

Anonim spunea...

Promovarea valorii creeaza plus valoare ,promovarea nonvalorii creeaza haos si nemultumire.
Singura solutie a iesirii din criza este promovarea valorii .
Semneaza GIGI SARACU.

Anonim spunea...

mi se pare trist ca multi mananca o paine degeaba cand ar trebui sa avem cadre performante ,instruite nu care sa faca pe-a vitejii zi de zi si de fapt nu fac nimic altceva decit sa faca pe plac directorului de la Bacau asa cum ii si place de altfel . Sunt multi care nu au ce cauta in sistem si altii care nu au loc de acesti haiduci ai zilelor noastre care nu fac altceva decit sa serveasca cafeaua zi de zi in compania a cit mai multi , sa fie importanti si inteligenti ..nu-i asa Zorro? ..zi de zi nu faci altceva de3cit sa te dai important..

Anonim spunea...

spuneti-le fratilor la astia de la barcea sa nu mai puna simulari eronate ca iar o sa aparem prin presa cu salarii fenomenale.cati dintre noi au salariul asta ,sau spor tbc,sau gradatii maxime?

Marcos al II-lea spunea...

"Gigi Costum-Ieftin", acest geniu pustiu al Carpatilor, adus cu multa speranta sa diriguiasca trebile pe la Bucale, are, domnule, si baieti din aia care, cum sa zic, sa ma exprim cat mai academic....,mi-am adus aminte, PUPINCURISTI se cheama. [Huginn, daca nu-mi postezi comentariul asta ma supar foc, vezi ca acest cuvant apare in DEX deci am dreptul sa-l folosesc.] Asa, si cum va spuneam, constat ca Gigel Iftinca, mai marele nostru peste HRM(human resources management, nea Gigi), ori se ocupa personal de postari auto-sustinatoare ori beneficiaza gratuit de serviciile unui anonim patetic numit Marcos. Observand, insa, ca Marcos este certat cu Limba Romana, cred,totusi, ca este vorba doar despre fenomenul numit pupincurism, ca doar nu ne inchipuim ca Iftinca Gheorghe are lipsuri in ceea ce priveste regulile de gramatica. In ce priveste salarizarea noastra, ramane sa o reglementam pe parcurs, in functie de cat de des o sa ne impiedicam in meandrele legii de salarizare unica. Va intrebati ce rost a avut convocarea de la ANP? E simplu: sa se lase impresia ca ANP iese in intampinarea problemelor sistemului. Ceea ce, stim cu totii, este doar o impresie.
Palalila.

Huginn spunea...

@09.02.2010, 16:56:00

E o simulare furnizata de DEA. Singura pana acum.

Anonim spunea...

Oare cati dintre noi au coeficienti maximi?Cate unitati sin tara au tbc,sau mai bine zis cati dintre noi iau sporurile alea?
Ma uit la simularea aia si nu-mi vine sa cred ca au putut sa faca asa ceva. Daca nu ma insel au zis ca acele compensatorii se vor da numai anul asta.Sunteti penibili d-lor din ANP.Unde este norma de hrana??????????
Astia din Anp au salarii fratilor. Oare la cat timp vad si ei o sectie de detinere sau un ppl taiat?

Huginn spunea...

@09.02.2010, 17:26:00

Norma de hrana este unde era si pana acum. Pe alta legislatie si in afara salariului.

Anonim spunea...

Pana la urma in ce zi luam salariul? M-am facut de rusine in familie cu sistemul penitenciar...

Anonim spunea...

Stie cineva cumva daca ai fost sanctionat de comisia de disciplina in anul 2009 mai primeste al 13-lea salar?bineinteles daca se da!sanctionat cu mustrare scrisa.daca nu se da in baza carei legi?

Anonim spunea...

Se pare ca la Galati unui agent i s-a facut plangere la Parchet de catre un fost director adjunct si azi a avut o mare surpriza. I-a venit NUP. Omul avusese dosar in lucru si nu a stiut pana in ziua de azi. Tare frate! Noroc ca nu a facut infract! Si cand a cerut explicatii toata lumea o dadea din colt in colt! Burlibasa te-am asteptat sa vii la Galati sa faci treaba cu oamenii dar se pare ca toata lumea se intreaba cand pleci inapoi de unde ai venit! Echipa mult visata nu a fost si nici nu va fi vreodata facuta! Inca nu ai invatat ce vor oamenii din subordine! Nu mai asculta ce spun numai siparezii si du-te pe sectie si intreaba agentii de probleme, de adevaratele probleme!
AK 47 INTOTDEAUNA

Anonim spunea...

@ 09.02.2010, 19:39:00
Joi, dupa Miercurea Ciuc.

Anonim spunea...

Prea multe polemici pe o tema care ar trebui sa nasca solidaritate nu sa-i determine pe unii sa arate cat de desptepti sunt si ca daca unii au u gaina moarta,ei au o alta...mai moarta.E clar ,in momentul in care ,ca director general,ajungi sa afirmi ca trebuie sa fie multumiti oamenii ca vor primi salariile nu mai esti legitim si aplici o politica de patron de berarie.Cat va mai dura pana cand se va lucra la negru si in sistemul penitenciar?Am ajuns sa tanjim lesinati dupa salarii,sa dam cu presupusul.Noi am venit la serviciu,statul roman trebuie sa ne plateasca.Ziua de salarii este pe 10.Noi putem prezenta un detinut la instanta cu o zi mai tarziu?Am imprumutat din alocatia copilului ca sa-mi iau tigari si sa iau 5 kg de cartofi.Suntem mandria tarii.Gandirea colectiva despre noi este aceeasi, militieni de parnaie,acum am decazut sub detinuti.Cine-si permite sa nu acorde un drept la hot?Chiar asa a ajuns ROMANIA sa nu poata plati salariile militarilor?Noi aparam cetatenii si pe timp de pace si pe timp de razboi!Ne ducem cu burta goala sa-i spunem hotului DOMNULE DETINUT si chiar e domn ca el daca munceste la puscarie isi ia salariul la timp.Ce porcarie de sistem!

Anonim spunea...

ANDREI ZAHARESCU A FOST DAT AFARA DE LA RADIO ROMANIA PENTRU CA A SPUS DESPRE CARITAS CA E BUN PENTRU CA PUNEM BUGETUL TARII SI LUAM INAPOI DE 8 ORI.ASA VOM FACE SI CU SALARIILE DIN SISTEM.

Anonim spunea...

Simularea respectiva banuiesc ca prezinta un "agent" care cred ca a ajuns la virsta pensionarii ...Pensie lunga FERICITULE !!! Dar cu ceilalti cum ramine...?

Anonim spunea...

Domnilor colegi, in primul rand imi exprim regretul si totodata transmit sincere condoleante familiilor colegilor nostri care au ales sa plece prea devreme dintre noi....
Revenind la oile noastre, ale sistemului, de ce nu se intreaba nimeni de utilitatea unor schimburi de experienta intre una buc.puscarie Austria si una buc. puscarie din buricul olteniei...aia cu multi bididii...
Aia din Austria ne arata cum ar trebuii sa arate o puscarie de minori si tineri ai nostri holbeza ochii, se minuneaza, mai beau un Whisky, se intorc blegi inapoi si se crucesc ce noroc a dat peste ei sa zboare cu avionul, caci ...vorba romanului...au plecat Boi...s-au intors vitei...in acest domeniu legislatia noastra este sublima dar lipseste cu desavarsire...deci fara finalitate...
Si-a pus cineva intrebarea cat costa aceste deplasari degeaba ?
Ce zice-ti nu am putea utiliza acesti bani in alta parte ?
Chiar la dotarea PMT-urilor din Romania .....

Anonim spunea...

Luna viitoare se vor da banii de ziua femeii,ca sa le luam si noi o floare ,o maslina,o atentie celor care ne-au dat viata sau care ne sunt sotii si fiice,nu asa domnule KESTOR ONE?

Anonim spunea...

Pentru 19.39

Stai linistit, ca scorul e egal. Si-n sistemul penitenciar tot de ras esti.

Anonim spunea...

@ 19.57 zis si kk pentru totdeauna

Noroc ca nu a facut ce? "Infract"? O fi prescurtarea de la infractor?

Iar daca "omul" era sa faca infarct la aflarea neinceperii penale, inseamna ca altceva astepta el. Mare "surpriza"!

kestor one spunea...

da,pe 8,promit!

Anonim spunea...

Cu salariu sau fara, cu al 13-le sau fara.............. maine e bilantul , marele bilant al anului care tocmai a trecut. Momentul adevarului si al ascunzisurilot, al imbracarii r.......i in folie de aur si momentul fauririi biciului, care urmeaza a pocni..... sub bagheta luminatilor far' de care sistemul penitenciar ar fi orbecait mult si bine in intuneric...... deja imi e greata

Anonim spunea...

da ce a facut colegul de la galati de a avut dosarel?da si niste detalii daca tot le stii .

Anonim spunea...

Problema este ca nu a fost anuntat ca a fost trimis la parchet si nu faptul ptr ce a fost trimis.Postul de la Tichilesti a fost ocupat,mai e mult pina departe.Deocamdata mai merge o combinatie mica,dar culmea , lumea interlopa este acum pe camera si nu mai lucreaza in zona.Cred ca va trebui sa dati inapoi ce ati luat.Nimic nu ramine neplatit pe lumea asta,dar unora nu le pasa,asa zic ei.Decarteaza poate prinzi ceva dar nu ai cum,oricum comentariul cu parchetul este suta la suta siparez ptr a discredita.Putina meditatie nu strica nepotel.

Anonim spunea...

Postul de la Tichilesti a fost ocupat de o femeie competenta si nu de un nepotel( mai nou cu grade pe umar)...

Anonim spunea...

Cred ca ar trebui sa avem un minim respect pentru cei din fruntea A.N.P. Daca vrem sa avem un dialog civilizat Sindicat-ANP, trebuie sa avem decenta.Anul 2010 ar trebui sa fie un an al concilierii si trebuie sa plecam de la ideea ca si sefii si subordonatii vor sa traiasca mai bine.

Anonim spunea...

Daca vreti sa vedeti cum arata noile grade puteti veni la Galati.Ele sunt purtate de subcomisarul Istvan care isi permite sa le poarte pe umar pentru ca este nepotul Celuimaimarechestor de la ANP.Sa vedem daca mai are cineva curaj sa le poarte.Bravo Istvane daca te tine,tot respectul din partea noastra.Dar sa nu uiti Darie.Sau poate a fost data o decizie a directorului care permite purtarea noilor grade.Dar ca sa vezi decizia trebuie sa ai calculator,caci ea apare in format electronic,deci trebuie sa te rogi de un utilizator de calculator sa te informeze ce miscari au loc in penitenciar.Se va sparge buba cit de curind,multi o asteapta sa pocneasca.Inca o data bravo Istvane,ce sa iti faca tie domnul judecator,numai grija ta nu o are.

Anonim spunea...

dar ce ai frate cu gradele omului? daca atrecut timpul si a fost avansat ce treaba are? de ce nu te iei de colegii de la cursa care le poarta pe umar de mai mult timp.sau ai ceva cu istvan?

Anonim spunea...

Tot intrebati de al 13-lea... Daca vede d-na Serban ca mai vreti si norma de hrana marita, poate va taie si din leafa ca sa faca economii!!! Cred ca o sa-i dea ei cei din minister spor de 50% ca nu tine cu oamenii din sistem pt. ca nu e de-a lor si oricum ea taie si spanzura in ANP... Asa ca... Rugati-va sa nu-i mai vina vreo idee nastrusnica.