Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 7 februarie 2010

N-avem nevoie de foarte multe...

Tragedie, suferinţă, lacrimi, pierdere, tăcere. Sunt doar câteva cuvinte care descriu starea celor care au cunoscut un om ce a trecut în nefiinţă. Întristarea, durerea, neputinţa, plânsul sunt reacţii emoţionale ce apar în mod normal la pierderea unui om drag. Şi, dacă intensitatea reacţiilor este mai scăzută în cazul unui om în vârstă, pierderea sa fiind una firească, naturală, previzibilă, când moare o persoană tânără sau un copil, tragedia celor din familie este de neînchipuit.

De ieri, suntem mai puţini cu unul. Colegul nostru Dan Istrate de la Penitenciarul Giurgiu a decedat şi, chiar dacă cei mai mulţi dintre cei care citesc acest blog nu l-au cunoscut, ne-a fost apropiat. A fost unul de-ai noştri şi tocmai pentru că nu cunosc împrejurările şi motivele reale ale acestei dispariţii, am să las loc celor care ştiu mai multe şi doresc să vorbească despre prietenul şi colegul nostru.

Această tragedie este însă un prilej de meditaţie pentru noi toţi. Tragediile nu ne dau timp să ne pregătim. Nu ne întreabă dacă ne-am reglat treburile şi... suntem gata. Unde greşim şi cât greşim? Ne acordăm suficientă atenţie sau amânăm mereu momentul unui concediu, al unei ieşiri cu familia în natură, al unui consult medical? Punem prea mult suflet în lucruri trecătoare şi trec neobservate pe lângă noi adevăratele clipe de tandreţe, iubire, înţelegere? Nu am să spun ce am putea face pentru noi înşine, fiecare simte ce îi lipseşte, însă, în astfel de momente trebuie să ne gândim la ceilalţi, să îi ajutăm să facă faţă suferinţei, să le fim alături, să îi încurajăm, să le respectăm şi să le înţelegem durerea.

Să ne rugăm pentru colegii noştri trecuţi în nefiinţă mult prea devreme, să fim solidari cu cei care au rămas în urma lor şi, deşi fiecare unitate penitenciară din ţara asta a pierdut oameni, v-aş trimite cu gândul la cele mai recente cazuri de la Arad, Turnu Severin, Spital Rahova, Jilava, Tîrgu Jiu. Este adevarat, viaţa merge înainte şi în permanenţă apar suficiente motive de a ne gândi doar la noi înşine dar este posibil ca în această seară să ne vorbim de bine unii pe alţii şi, pe acordurile melodiei după al cărei titlu m-am inspirat, să postăm cele mai frumoase comentarii?

http://www.youtube.com/watch?v=VhZfvw2pLuc&feature=related

80 comentarii:

Anonim spunea...

Condoleante familiei si sa-i fie tarana usoara

si totusi spunea...

Bravo, Vladimir! O reactie promptă, surprinzătoare si sensibilă. De fiecare dată moartea e si pedagogică, dar câtă durere! Dumnezeu să-l odihnească pe colegul nostru!

Anonim spunea...

DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE

Anonim spunea...

Dumnezeul sa-l odihneasca! Tot astazi a fost condus pe ultimul drum un fost lucrator de penitenciare, colonelul in rezerva Costica Melescanu, fost comandant la Penitenciarul Vaslui si, in ultima parte a carierei sale, lucrator la Penitenciarul Bacau. Nu implinise 60 de ani, deci nu se bucurase de pensie decat 4,5 ani. Din nefericire, varsta la care se sting foarte multi dintre colegii nostri iesiti la pensie este 60 de ani. Ar trebui sa ne dea de gandit aceasta stare de lucruri. Si ar mai trebui sa ne dea de gandit ca pe patul de moarte oamenii folosesc cu precadere 4 expresii: Iarta-ma, Te iert, Imi pare rau si Te iubesc. Va spune ceva acest lucru, dragi colegi?

Anonim spunea...

crede-ti ca le pasa???nicidecum peste doua zile au si uitat!suntem buni doar daca suntem la munca!cand ai cazut esti ultimul om,deoarece nu rezisti!DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!!CONDOLEANTE FAMILIEI!MACAR NOI SA-I FIM ALATURI!!

si totusi spunea...

@17.07

Faptul că oamenii spun pe patul de moarte acele cuvinte e minunat. Cei care apucă să facă asta pot să moară mai împăcati. Câti dintre noi om apuca să mai spunem aceste cuvinte înainte să plecăm?

Poate că am putea învăta să folosim mai des acele cuvinte, că nu stim când va veni ceasul acela. Oricum, cei care le folosesc sunt oameni mai fericiti.

Dumnezeu să-l odihnească si pe domnul colonel Costică Melescanu!

Patrick spunea...

Sincere condoleante pentru decesul colegului nostru. Din pacate familia sa are probleme destul de mari si pot confirma faptul ca pe plan local si nu numai atat colegii cat si sindicatul se orienteaza acum pe sprijin acordat familiei.

Fara o legatura clara cu subiectul sensibil abordat de autor, voi atinge si eu o tema.

Este demonstrat practic (din pacate nu si statistic - ANP are alte preocupari) ca in primii 5 ani dupa pensionarea la limita de varsta mare parte din pensionarii proveniti din sistemul penitenciar mor.

Am incercat de multe ori sa obtin date care pot fi de folos unui studiu care sa genereze si masuri reale in sprijinul personalului din penitenciare care munceste in conditii foarte dure, cum ar fi modificari legislative, includerea de noi boli profesionale, s.a.

Din pacate m-am lovit de o lipsa crasa de interes pe aceasta linie si nu inteleg de ce.

Se spune ca procentul celor care mor in primii 5 ani de la pensionare este de 60%

Nu pot confirma oficial acest procent.

In ultimul timp, noi si noi directii de actiune par sa reorienteze strategia ANP care nu mai are timp pentru problemele reale ale personalului din sistem si in niciun caz de cele ale personalului.

Proiecte, infratiri, sedii noi, reorganizari, vizite, delegatii, vrajeli...

Oamenii muncesc in conditii groaznice, putini ajung sa se pensioneze la limita de varsta in sistem si mare parte mor in primii 5 ani...


Cui ii pasa?

Anonim spunea...

Sincere condoleante familiei fostului nostru coleg ,Dumnezeu s-al odihneasca. Stresul din sistem isi ia tributul din nou. La Arad am pierdut un coleg tanar in urma cu cateva luni,in urma sa a mai ramas doar amintiri ale unor colegi si poza din afisier, poate ca ar trebui sa dea cuiva de gandit acceste morti fulgeratoare si diagnosticele puse in aceste cazuri.Colegi din toata tara ar trebui sa trimitem prin intermediul Penifestului un mesaj de compasiune si incurajare familiei.Dumnezeu s-ai ierte pe toti colegi care nu mai sunt printre noi.

Memento mori spunea...

Dumnezeu sa il odihneasca in pace! Condoleante sincere familiei!

Nu l-am cunoscut pe colegul de la Giurgiu, dar incerc sa ma transpun in locul celor dragi lui si sa simt durerea familiei si a celor care l-au cunoscut, iubit si pretuit. Completand comentariul anterior, care face referire a un eveniment la fel de trist, as spune ca lucratorii sistemului penitenciar romanesc se bucura de pensie, in medie, sub 5 ani, iar bolile profesionale se inmultesc pe zi ce trece. Nu stiu daca s-a gandit cineva sa realizeze un studiu referitor la incidenta bolilor profesionale si a sperantei de viata, IN FAVOAREA SISTEMULUI, si nu pentru pretioasa lucrare de doctorat, dar cred ca ar fi absolut necesar un asemenea demers, mai ales in contextul actual, cand guvernantii se gandesc cu cinism sa ne trimita la munca pe viata (in cel mai fericit caz), fara ca "penitenciaristii" sa cunoasca privilegiul de e le fi inteles si apreciat cineva implicarea, efortul si meseria.

Vladimir spunea...

Multumesc mult si totusi! Din partea unei persoane atat de sensibile cum esti tu...remarca de mai sus este un compliment!

In alta ordine de idei, imi pare rau si pt. dl. Melescanu care, la nici 60 de ani, a plecat dintre noi. Postarea colegului de la 17.07 aduce in discutie o alta intrebare la care eu m-am gandit de mai multe ori: mai stim ce fac pensionarii nostri? Cati dintre ei mai sunt cautati de colegi? Cine se mai poate bucura de participarea la evenimentele sociale ale unitatii, dupa pensionare (petreceri, bilanturi etc.)? Cati se pot "mandri" in fata familiei ca le mai sunt cerute parerile sau mai sunt apelati telefonic de catre colegi asa, fara niciun motiv? In fine, poate o sa dezvolt acest subiect intr-un articol viitor...

cezarica spunea...

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace. Durerea familiei si a celor lasati in urma este imensa. Sa spunem o rugaciune si pentru ei, poate asa Dumnezeu o sa le aline suferintile care, in aceste momente, le sfisie sufletele.

Memento mori spunea...

Patrick, ne-am gandit simultan la aceleasi lucuri...

Poate forta acestui sistem consta in empatia noastra comuna, a tuturor!

Anonim spunea...

Sincer condoleante familiei greu incercate, dumnezeu sa-l odihneascain pace ! banuiesc ca era tanar...pacat, mare pacat ca in acest sistem suntem nevoiti sa "nu mai putem" la o varsta la care altii in alt domeniu, mai pot si isi doresc sa mai munceasca. Am observat ca la 45 de ani oamenii sunt deja obositi, dar sa mai ajunga sa munceasca pana la varsta de 50-65 ? este imposibil ! Cineva, ar trebui sa se gandeasca si la asta ! Mai investiti si in oameni nu numai in altele !!?? Se lucreaza uneori in conditii inumane. Pacat ca ne uram unii pe altii, pacat ca stanga nu se mai intelege cu dreapta, nu mai stim ce sunt acele intalniri cu familiile noastre, nu ne mai bucuram de nimic in acest sitem, decat de bani ! Suntem plini de ura si invidie si poate am lucrat o viata impreuna ! Mare pacat, nu stim sa fim buni, am invatat aici sa fim cat se poate de rai, pacat... Dupa ce-i pierdem pe acesti "colegi dragi" ne gandim mai mult ca poate au avut nevoie de ajutorul, de zambetul, de incurajarea noastra pe care nu le-am stiut oferi la timp !

Anonim spunea...

Dumnezeu sa-l ierte!
Lucram in conditii grele,in frig.soare,vant,ploi,noaptea,12 ore fara schimbator,singur intre 200-300 detinuti,care iti fac viata amara, la PL printre civili in orase pt. ca trebuie sa aducem bani,cu riscuri foarte mari .........
Dumnezeu sa-l ierte!

Anonim spunea...

si la noi la tg jiu un coleg a trecut in nefiinta,este greu sa te desparti de oameni cu care ai lucrat,cu care ai impartit bune,rele,ar trebuie sa nu uitam niciodata ca toti murim si ca poate este tarziu sa ne cerem scuze pentru micile frecusuri

Anonim spunea...

Ganduri pline de compasiune si de la Galati pentru familia fostului nostru coleg decedat pentru patrie. Poate conducerea SNLP propune o metoda de intrajutorare pentru astfel de cazuri mult mai eficienta, pentru ca sunt sigur ca fostul nostru coleg avea rate si datorii ca noi toti. Trebuie sa dam dovada ca putem fi mai buni decat mediul penitenciar, care ne otraveste sufletul.
SNLP GALATI

Bobby Fischer spunea...

Sincere condoleante familiilor indoliate! Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe cei doi colegi trecuti in randul celor drepti!

@ Patrick

Avand in vedere problemele intampinate de familia colegului din Giurgiu, banuiesc similare cu cele ale familiei din Bacau, probleme inerente in astfel de situatii, nu ar fi impropriu ca sindicatele de care apartineau colegii nostri sa deschida cate un cont bancar, destinat special strangerii unor fonduri de intrajutorare.

Astfel, vom putea contribui - fiecare dupa posibilitati - intr-o anumita masura la usurarea greutatilor financiare suportate de familiilor indoliate.

In modul acesta, vom putea sa ne aratam solidaritatea si forta, dincolo de empatie si vorbe frumoase.

Anonim spunea...

E frumos Vladimir sa intri cu articolul peste Admin?

atitudine spunea...

Doar in asemenea conditii luam atitudine, ne manifestam pe rand solidaritatea, propunem studii sociale, avem compasiune.

Asteptam un eveniment negativ ca sa scriem si noi ceva, sa ne facem simtita prezenta.

Toate astea nu s-ar intampla daca am fi consecventi. Plansul de mila e ceva frecvent la romani, indiferent de eveniment. Propunem solutii care se practica de cand ne stim. Cata originalitate!

Anonim spunea...

Dumnezeu sa-l odihneasca ...cuvinetele sunt de prisos ....cei care l-au cunoscut isi dau seama....mie unul imi pare sincer rau pentru ca defiecare data el ma inveselea cand eram trist..

slobozia spunea...

Si la Slobozia acum cateva luni s-a stins in plina tinerete rapus rapid de o boala cauzata de stresul acumulat zi de zi un brav coleg Asp.Beciu Ionut aflat la varsta la care noi toti ne gandim la fericire,iubire,impliniri, bucurii. Acestia ne sunt eroii si nu-i vom uita niciodata.
Dumnezeu sa-i odihneasca in pace si sa-i ierte. Sincere condoleante familiilor indurerate

Anonim spunea...

propun ca stresul penitenciar sa fie incadrat ca boala profesionala.Dumnezeu s-ai erte.

Anonim spunea...

condoleante familiei melescanu.a fost o onoare sa-l cunosc si sa lucrez sub acest om.condoleante familiei colegului de la giurgiu.sa nu-i uitam pt ca vom fi uitati.ei traiesc inca ,atita timp cit ai pomenim!dumnezeu sa-i ierte!

Anonim spunea...

E frumoasă compasiunea, dar ar fi foarte urât să o transformăm într-o autovictimizare. Ar fi urât să folosim moartea tragică a unui coleg pentru a ne plânge singuri de milă, pentru a ne transforma în niste babe ipohondre.

Anonim spunea...

la nivelul ANP nu mai exista nici un pic de umanism,generalii se comporta ca si cum ar fi nemuritori si adusi de pe alta planeta,nu-i intereseaza familiile angajatilor,necazurile lor, sunt pusi sa arate cuiva din minister ca biciul e cuvantul de ordine, au doua metode de a arata ce suflete pline de har le-a dat Dumnezeu-comisia de disciplina si ccr -ul din anp care ia banii de paine ai copiilor angajatilor,numele acestor directoti generali ATEI vor pieri ca si raul pe care-l fac zilnic ei si trepadusii lor .ASA SA-I AJUTE DUMNEZEU CUM TIN EI LA ANGAJATII SISTEMULUI NU CUM TIN LA PREFERATII LOR .PACAT, SISTEMUL SE PRABUSESTE SI SUNT NUMAI ROBOTI LA CONDUCERE,CARE LE SPUN COPIILOR LOR ACASA CA SUNT...OAMENI BUNI,DAR II MINT CUM NE MINT SI PE NOI.PACAT...........

gica. spunea...

Dumnezeu sa il ierte si sa se odihneasca in pace cel care a fost colegul si prietenul nostru DAN ISTRATE.
Stimati colegi care nu l-ati cunoscut eu unul pot sa spun ca,mai rar asa un coleg.
Nu pot sa spun decat ca inima imi plinge gandindu-ma ca la iesirie din serviciu nu il mai gasesc in pc.2 sa dau mana cu el,sa ne salutam si sa vorbim de ale noastre.
Este pacat ca un baiat asa tanar sa plece dintre noi,ziceti si voi 43 ani sunt multi?.
Domnilor de la directie si din minister va rog sa va intoarceti fata si spre noi nu mai adoptati chestia cu(cine poate oase roade cine nu lasal sa moara),
Domnilor de la sindicate, aveti in spate cateva mii de angajati care cotizeaza haideti sa facem ceva odata si pentru agentii din acest sistem.
Nu mai stiu ce sa zic decat ca,imi exprim profund regretul pentru cel care a fost DAN ISTRATE.
Si va rog sa acceptati aceleasi cuvine si pentru ceilalti colegi din sistem care nu mai sunt printre noi.
DUMNEZEU SA II IERTE SI SA SE ODIHNEASCA IN PACE.

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

A mai murit un coleg!
A murit pentru ca a trait, pentru ca i-a pasat de munca lui si de-a celor din jurul sau!
Sper ca fiecare adormire sa ne trezeasca pe noi.
Dumnezeu sa-l odihneasca iar noua, multa intelepciune!

Anonim spunea...

Bravo, Vladimir! Bine ai revenit!Dumnezeu sa ii odihneasca pe cei care au fost colegii nostri!

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Luni, 08.02.2010, sunt chemati la sediul ANP, la ora 09.00, cei de la salarizare din unitati pentru a fi instruiti in legatura cu modul de calcul al salariului. E vorba de reprezentanti ai biroului resurse umane, contabili sefi si contabilii responsabili cu salarizarea.

Uitandu-ma la vremea din tara si ascultand stirile referitoare la prognoza meteo, ma intreb, a nu stiu cata oara, daca ceea ce se intampla in sistemul nostru are vreo legatura cu normalitatea.

Din cauza zapezilor abundente si a vantului puternic, in Bucuresti si in zece judete se inchid scolile pentru urmatoarele zile. In judetele Ialomita si Buzau (cel putin) drumurile sunt blocate, fiind deja anuntate zeci de masini inzapezite. Trenurile au ore intregi de intarziere, preconizandu-se suspendarea multora dintre curse.

Oare cati din cei convocati vor ajunge la destinatie, cati vor ramane blocati in trafic, cati se vor intoarce din drum si cati, fereasca Dumnezeu...

Mentinerea unei asemenea decizii dovedeste o inconstienta crasa, cinica si lipsita total de responsabilitate, in conditiile in care exista si alte solutii pentru comunicarea in unitati a instructiunile pentru modalitatea de calcul al salariilor. Doar traim in epoca tehnologiei si a comunicatiilor. S-ar fi castigat si timp si energie, evitandu-se si riscurile la care sunt expusi cei in cauza.

Anonim spunea...

Amintindu-ne de credinta nestramutata pe care o aveau dacii in nemurire, de bucuria lor in fata mortii spunem:Dumnezeu sa-l odihneasca!
Dr.Tr.Severin

Anonim spunea...

Pe unii dintre colegii nostri ii ia Dumnezeu repede pentru ca ii iubeste si ca sa lase locul altora care nu mai au loc in statele la fel de mari ca si inimile celor care le masacreaza,suntem un sistem care are conducatori capabili sa-l distruga,ca ei pleaca acasa generali si noi in cosciuge,Doamne pentru ce ne-ai parasit?Da-ne un semn si scapa-ne de acesti conducatori care s-au razbunat pe poporul lor( a se citi angajatii din penitenciare)si care ne fac incet,incet, sa ne fie rusine de meseria pe care o avem,lucru tot mai des vehiculat in randul oamenilor din sistem,am ajuns pe sistem ca GUTA,DOMNILOR GENERALI NU SUNTETI VESNICI SI VA VETI INTALNI CU ACEEASI OAMENI,CHIAR NU PRICEPETI CA NU LUCRATI PENTRU DUMNEZEU,vreti sa ne ingropati pe toti sub gradele dvs,nu cred ca se va intampla asa ceva si nu toti subordonatii dvs sunt tampiti,veti vedea.

Anonim spunea...

La PMT Craiova a murit anul trecut un coleg de 32 ani (infarct)iar la Pelendava o colega de 49 ani(accident cerebral).La bilantul regional reprezentantul ANP a spus ca a fost o prostie ordinul din 2005 cu privire la interdictia acordarii asistentei medicale personalului unitatii de catre medicul unitatii si ca se va rezolva cat mai repede aceasta problema.

Anonim spunea...

colegul nostru nu a murit,pentru noi nu va muri niciodata e mult mai viu decat sefii nostri din anp care sunt morti dupa propasirea si binele lor si atat.e trist dar e adevarat.Dane, ai murit degeaba,lasa ca vor trai ei bine niciodata nu a fost o asemenea prapastie intre anp si unitatile subordonate,va multumim domnilor generali,ne-ati speriat pe toti,dar nu ne-ati facut pe nici unul sa va respectam,asteptati sa murim toti si va veti juca cu statele si cu vietile altora cum veti vrea,Dane,chiar ai murit degeaba,pentru ei nu esti decat un numar in stat.asa s-a ajuns,vai de vai!

Anonim spunea...

in unele cazuri,pentru anp familia angajatului nu este decat un apendic insignifiant sau uneori incomod,ma mir ca nu angajeaza numai burlaci pe care sa-i dea afara daca se casatoresc si fac si copii,consuma prea multi bani ai anp-ului cu ei si nu raman de simpozioane si alte chiolhanuri organizate care apar pe site-ul ANP de sta mata-n coada si barza-n cioc de ce protocoale si briefinguri se fac la Bucuresti in timp ce in unitati cumparam piese la masini cu bani din buzunar ca sa ducem ppl ii la simpozioane.A innebunit lupu'

Anonim spunea...

De un an s-a ridicat aceasta problema.Nu stim cand se va rezolva.Dar, este necesar!
Pana sa ajungi la medicul de familie,facandu-ti datoria, ajungi la regretele celor ce te-au cunoscut!

Anonim spunea...

MA BUCURA ENORM ACEST SPIRIT CRESTINESC DE COLEGIALITATE,CONDOLEANTE FAMILIEI INDOLIATE SI CONDOLEANTE FERICIRII CADRELOR DE PENITENCIAR.DACA LE E BINE LA CEI MARI(MARE) RESTUL POA'SA MOARE!DESPRE MORTI NUMAI DE BINE,DAR MOARE SI SISTEMUL SI-I VOM PUNE CRUCE CAT DE CURAND.CU BALA INAINTE,CA EL NU NE MINTE(CHIAR DELOC!).

Anonim spunea...

LA TGJIU AU ADUS O DOCTORITA DE FACI INFARCT NUMAI DACA O VEZI,MISS STETOSCOP,DAR NU SE STIE DACA NE VA TRATA VREODATA,DIN PACATE NU NE-A PRINS PE TOTI IN VIATA,LUNA TRECUTA A MURIT UN COLEG IN VARSTA DE 39 DE ANI CARE IN ACTE ERA PERFECT SANATOS.CE FACEM ,FACEM UN CONCURS MACABRU PE TEMA PENITENCIARUL CU CEI MAI MULTI MORTI?NE MAI AUDE CINEVA,DIN ALTA PARTE DAC NU DE LA AI NOSTRI.

Anonim spunea...

pentru 22.33.00
Chiar ca niciodata nu a fost atata ura in sistem,atatea pedepse,atata saracie, dar avem si colegi care o duc bine, sunt iubiti la centru si mereu primesc ce vor,e vremea lor ,dar e deja scurta ,vor vedea ei de ce si se vor afla lucruri foarte interesante adevarate telenovele cu iubiri imposibile sau posibile intre printul universului si fata cu parul de abanos,fiti pe faza si cititi ziarele centrale, o sa va placa,chiar daca unii dintre noi vor mai muri intre timp.

Anonim spunea...

probabil la un interval nu prea mare de timp vom tot citi despre pierderile colegilor nostri si toate decesele se vor inregistra in teritoriu,pentru ca noi crapam zilnic de emotii gandindu-ne cum a dormit cel mai mare sef al nostru si ce puscarie mai desfiinteaza sau ce stat mai injumatateste si cum spunem, acasa ca nu mai avem unde lucra pentru ca asa are unu de la anp drept de viata si de moarte asupra noastra,propun sa se desfiinteze toate functiile de conducere ocupate prin concurs si sa se pastreze pe veci imputernicirile,adica cel care e de drept pe functie de conducere sa se subordoneze celui imputernicit ,domnilor conducatori Ai anp vor rade de voi generatiile si peste 200 de ani cand vor afla ca repetentii sunt sefi si premiantii condusi de ei.unii care nu au dat in viata lor un concurs conduc pe cei care au castigat cu greu functii de conducere,luati-le si diplomele de studii superioare, ca dumneavoastra puteti orice,asa veti face un sistem profesionist,nu va iasa nimic de 2 ani,dar tot reformati o sarma care de atatea indoituri se va rupe.lucratorii de penitenciare sunt o casta si isi vor recastiga drepturile pierdute acum dupa ce nu veti mai fi dumneavoastra si isi va dori lumea sa va uite si numele,pare ciudat dar veti trai si veti vedea,deghizati-va si mergeti printre oameni sa vedeti ce ati facut,nu e bine deloc, nu sunteti iubiti si ,din fericire ,nu sunteti nici perfecti,nici nu mai zic.

Anonim spunea...

intr-adevar,unii au ajuns de nu se mai suporta pe ei,dar pe altii si daca ei nu sunt fericiti nu le mai ramane decat sa faca si pe altii nefericiti cred ca la ora actuala lucratorul de penitenciare este cel mai nefericit bugetar cu cei mai fericiti generali,uraaaaaa

Anonim spunea...

Apropo de colegi iubiti la centru. Nu e chiar potrivit sa vorbim despre asta acum dar poate ca au de mai multa lume. Voiam sa spun ca sefii din ANP, rupti de realitatile din teren sau pur si simplu nepasatori, au gasit de cuviinta sa infiinteze birouri si o gramada de functii pentru cei de la administreativ gen informatica, resurse, management situatii de urgenta(care urgenta , care situatii)informatii clasificate ,prevenire si altele si au taiat posturi exaCT DE LA COMPARTIMEMTELE care lucreaza direct cu ppl si care fac schimbruri de noapte,care lucreaza i cele mai dificile conditii, adica de lA PAZA si de la SOCIO. Bataie de joc si nesimtire. Asa un obraz gros la cei de la ANP nu am mai vazut de mult. Sa le fie rusine.

Marcos spunea...

Cand cineva spunea"in fata mortii oamenii au sete de cuvinte",s-a gandit bine.
Dovada,este si numarul mare de comentarii,la un articol pe asemenea tema(peste 40,doar an ziua postarii si atentie,zi de duminica!)
Si mai curios este solidaritatea.
Acum citiva ani,tot la un asemenea eveniment, cineva spunea"doar mortii ne mai aduna"Trist,dar adevarat.Sper sa ne mai adunam si cit suntem vii,nu numai la asemenea ocazii.

Marcos spunea...

Nu as dori sa ne intrecem in "statistici macabre",dar sa vedem care este durata de viata dupa ce iesim la pensie,putem.O sa vedeti ce surprize neplacute o sa avem.
Abia atunci sa-i vad pe "ilustrii circotasi" daca mai au curajul sa puna la indoiala,"importanta muncii din penitenciar,riscurile ,etc.

Anonim spunea...

Munca intr-un penitenciar nu-i una normala,deoarece aici sunt in custodie oameni care sunt certati cu legea,sunt oameni inraiti,sunt oameni care au,majoritatea din ei scopuri cu mari abateri de la normal!Am discutat cu multi dintre ppl si cei mai multi ,odata iesiti afara,tot infractiuni au in vizor,caci au inoculata ideea ca nimeni nu-i mai poate angaja!Munca in penitenciar presupune tensiuni,presupune erodare,atentie mereu incordata,stapanire de sine!Nu este o munca usoara,presupune riscuri,o clipa de neatentie si toata viata iti poate fi data peste cap!Cine spune ca este o munca relaxanta,este un ignorant!Contactul zilnic cu ppl iti impune un model de comportament si de autoritate si de subtilitati psihologice!Unii dintre ppl ,dupa ani de detentie se adapteaza traiului din asezamantul penitenciar,altii,potrivit temperamentului,creeaza constant probleme,acestea trebuind amorsate de catre lucratorii de penitenciare!Nu stie nimeni ce inseamna "jocurile de priviri",schimburile mai dure si explozive ale ppl,nemultumirile ppl,si solutiile care trebuie gasite rapid de un lucrator de penitenciar!Aceste resposabilitati si "jocul psihologic" intre un lucrator de penitenciar si ppl,societatea nu le cunoaste!Aceasta meserie are riscurile ei palpabile si necesita adrenalina si tensiuni!Cer respect pentru lucratorii de penitenciar!Or sa fie critici de genul cine te-a pus sa mergi catre penitenciare!Asta este problema mea,dar atata cer,nu mai luati peste picior lucratorul de penitenciar!

Anonim spunea...

Sincer condoleante familiei greu incercate, dumnezeu sa-l odihneasca in pace ! PenitenciarulFocsani.

Anonim spunea...

intradevar , viata este scurta , nu stim cand ne va veni randul , ar trebui sa avem mai multa grija de noi sa scapam de acest ritm care l-am apucat pe o strada robotizata.
dumnezeu ia pe cei buni si nu putem schimba nimic , DAN a fost si este in sufletele tuturor celor care l-au cunoscut ptr. noi ramane un prieten coleg de neuitat.

DUMNEZEU SA-L IERTE SI SA SE ODIHNEASCA IN PACE !!!

CONDOLEANTE FAMILIEI !!!!

Anonim spunea...

Viata e dura ,dar indolenta sefilor e si mai mare ,atata timp cat esti bun de munca si iti faci serviciul totul e ok,dar cind iti ceri un drept te trimit la plimbare daca mai si "comentezi" esti terminat esti exilat pe termen nelimitat in cel mai indepartat foisor al unitati si nici dracu nu te mai schimba 12 ore de servici.Referitor la moartea colegilor din sistem nu e o noutate ca suntem talpa anp-ului care ne calca in picioare asa cum vor domnii chestorii dupa bunul plac ii doare in p... de noii,dar dumnezeu vede,toate la timpul lor fiecare pasare piere pe graiul ei,nu trebuie sa punem la suflet tot ca ajungem ca colegii nostrii DUMNEZEU SA-I ODIHNEASCA IN PACE ,ajungem sa mergem la medic pentu un control de rutina si descoperim ca avem ficatul marit,splina marita ,ulcer si gastrita si multe altele si te gindesti ca toate astea nu le aveai cind ai intrat in sistem,dar stresul ,serviciul de noapte ,supararile au contribuit din plin la toate astea .Deci domnilor va intreb oare nu e vorba de boala profesionala? mergi la medic si iti spune ca ai ciroza sau leucemie te gindesti ce ai de facut stind ca zilele tale sunt numarate ,iar sefilor nici nu le pasa.Domniilor lideri de sindicat faceti ceva si aparati drepturile membrilor de sindicat nu ii lasati de izbeliste in voia sorti ca cei din anp sa faca ce vor ei cu drepturile angajatilor din sisten.

Anonim spunea...

alde boc si compania tocmai ce au votat -din ce am inteles de la tv doar la ei in partid dar se va face ca si cu legea salarizarii- eliminarea pensiilor speciale.ei ar dori si recalcularea celor in plata desi se va incalca constitutia in cazul asta.daca vor face acest abuz ne von trezi din sau mai bine zis ei se vor trezi iar bugetul va plati din nou cu alte procese care vor fi castigate normal si se vor face din nou de cacao dar ce mai conteaza asta cand pe ei ii intereseaza doat imaginea si trambitarea unor ineptii cu mpact la multime.

Anonim spunea...

Dane nu vei mai intra in schimb!Ai avut visele tale,ai sperat la zile mai bune,ai fost constant si bun in munca ta,ai fost respectuos,aveai o demnitate....erai un barbat pe care te puteai bizui!Tinuta ireprosabila,vorba echilibrata,insa cine credea ca o sa pleci asa de repede!Ramas bun.....Ma gandesc ca si noi suntem muritori!

Anonim spunea...

conducerea asta din anp cu directorasii ei de directii majoritatea aserviti si rai ca pitbulii mai ales cel de la prevenire a mai mancat 15 ani din viata lucratorilor de la puscarie,dar nici ei nu vor cumpara zile,nu poti rezista mult cand calci pe cadavre ca sa tii in functie un director general cu bube in cap si care spune ca salariatii de sub el castiga intre 4000 si 9000 de lei,cand de fapt ei mor si nu vad aceste salari nici pe hartie,rusineeeeeeeeeeeeeeeee

Anonim spunea...

Pentru anonimul 08.02.2010 07.41.00

Pt ca iti dai cu parerea despre munca in administrativ (despre care nu ai pic de habar) este bine sa stii ca pt acele posturi trebuie sa cunosti o gramada de legislatie nu numai Lg. 275.Si cei de la salarizare sau resurse muncesc peste program fara sa-si recupereze orele suplimentare, tocmai pt ca tu sa-ti iei drepturile salariale in fiecare luna. Problema este ca toti suntem supraincarcati cu atributii si sarcini suplimentare datorita lipsei de personal, de fapt a managementului defectuos in politica resurselor umane de care ar trebui sa se ocupe conducerea ANP.Este clar ca stresul a devenit o boala profesionala in sistemul penitenciar datorita supradimensionarii muncii. Ne certam ca unul munceste mai mult decat celalat, sau ca munca unuia e mai importanta decat a celuilalt fara sa vedem adevarul: toti muncim dar peste efortul fizic sau psihic normal. Culmea este ca acceptam sa fim desemnati prin DZU sa indeplinim si alte sarcini.... fara nici o baza legala.
Dumnezeu sa-i odihneasca pe toti colegii care au plecat dintre noi !!!

Anonim spunea...

domnule administrator de blog inainte de a ma alatura suferintei colegilor de la giurgiu (dumnezeu sa-l ierte ) , vrea sa varog sa nu mai cenzurati mesajele ca ori crede mai marii nostri conducatori ca sunt cei mai ibiti dintre paminteni. multumesc

Anonim spunea...

Am auzit ca resursele umane si financiarul din unitati au fost convocati azi la ANP pt aplicarea Legii unice de salarizare.Dupa finalizarea convocarii de 3 ore, oamenii s-au plans ca au fost chemati degeaba pe viscol si ninsoare, pt ca nu au inteles nimic din balbaielile directorului IFTINCA. Cand i s-au pus si lui 3 intrebari a raspuns citind texte din lege. Se pare ca Dumitrascu a cerut ca ANP-ul sa raspunda in scris la toate intrebarile si spetele puse in discutie de catre cei din teritoriu, pt ca raspunsurile nu au fost clare si precise. Pun pariu ca acest lucru nu se va intampla, ca deh ...este vorba de raspundere si la nivelul ANP asa ceva nu exista.. ci doar ordine verbale..

THEO spunea...

Pentru a putea declara o oarecare afectiune "boala profesionala "sunt necesari ani intregi de studii ,zeci de statistici.Cine sa le faca daca am avut in unele unitati un an contract cu un medic/cabinet de medicina muncii, dupa care s-a luat o pauza, din lipsa de bani.Cand vor fi bani /in eventualitatea ca vor vreodata si pentru personal, trebuie 3 oferte de pret etc. ca si la achizitionarea de cartofi.Nu conteaza cine are continuitate ,cine cunaste locurile de munca ,conditiile si cadrele ;in aceste conditii cum sa faci studii pe durata mai multor ani,pe sute de persoane?Aceasta este importanta pe care ne-o acorda sefii nostrii,pe ei ii intereseaza doar functiile lor,cei care i-au numit si ii sustin in aceste functii!

Anonim spunea...

de ce a murit?

Anonim spunea...

domnule bala ati nenorocit un sistem care v-a facut mare si dumnneavostra ati uitat de Dumnezeu sau nu ati stiut niciodata de el,suntem de rasul lumii si daca ati sti ca ne-am bucurat enorm cand ati fost adus la carma sistemului,iar dumneavoastra v-a pasat doar de fata cu parul de abanos si ati tot bibilit-o pana v-a mancat de tot,merita sa pierdeti totul pentru ea,sa nenorociti toti oamenii pe care nu-i suporta aceasta femeie bolnava,cat credeti ca veti mai pastra secretul pe care de fapt il stie toata lumea,noroc ca e presa ca altfel ne-ati fi impuscat pe toti in fata detinutilor.pacat domnule bala,ati fi putut fi cu adevarat mare.

Anonim spunea...

Pt. 18.28... Cum spunea cineva - Pana cand? Pana unde?

Anonim spunea...

Pt THEO
Nu cred ca sunt necesari ani intregi de studii si zeci de statistici pt a se constata factorii care genereaza existenta stresului, oboselii, uzurii fizice sau psihice a lucratorilor din sistemul penitenciar. Avem in sistem medici de medicina muncii,la ANP un serviciu pt asistenta psihologica a personalului (care este folosit insa pt testarea psihologica la incadrare)si un Comitet cu atributii pt sanatatea si securitatea muncii (conform Codului muncii). Dar toate aceste structuri intocmesc tone de hartii care nu corespund realitatii. De fapt, ANP stie ca ca personalul este supraincarcat cu atributii si responsabilitati peste normal dar nu au nici un interes sa-l informeze pe ministrul justitiei pt ca Bala&Comp. trebuie sa "EFICIENTIZEZE SISTEMUL PENITENCIAR", adica calitate cu resurse (umane si financiare) cat mai putine. Oare cati dintre colegii nostri s-au prapadit ca urmare a unor boli generate de efort si oboseala continua???
Sindicatele ar trebui sa gandeasca conditiile de munca si din aceasta perspectiva negocierea Acordului colectiv de munca.

Anonim spunea...

Sincere condoleante familiei Istrate.
Dumnezeu sa-l odihhneasca.
Membrii Sindicatul,,SPERANTA" Penitenciarul Satu Mare

Anonim spunea...

Astazi l-am condus pe ultimul drum pe colegul meu Danica.Asa ii spuneam eu lui si tot asa imi spunea si el mie. A fost unul dintre putinii colegi caruia nu am (avut)ce sa-i reprosez.Absolut nimic.Un singur lucru doar-"Danica, te-ai grabit!". Cineva spunea ca celor de sus nu le pasa. Asa e. Dar eu nu i-as blama atat de tare pe acestia.Noua trebuie sa ne pese, tuturor celor care am lucrat cu el si celor care lucreaza in acelesi conditii. Dar nu ne pasa. Peste cateva zile il vom uita asa cum l-am uitat si pe Armean Marius (despre care de cand a murit -1 an si ceva- n-a mai zis nimeni nimic).Atat am avut de spus.P.S. Toata stima pentru colegul STANCULESCU VIOREL de la Rahova care a venit la inmormantare...Pe ceilalti colegi de la Giurgiu care nu s-au sinchisit sa-i aduca un ultim omagiu ii las la aprecierea dumneavoastra. "salut,Danica"

Anonim spunea...

domnule bala veti pierde procesul cu enache pentru ca a fost un abuz cras ca sa va puneti finul musai director,e mai bine sa iesiti la pensie acum ca sa nu fiti chemat la realitatea si sa fiti intrebat despre copii din flori si tot felul de abuzuri pe care le-ati facut de parca v-ar fi daruit mamica dumneavoastra sistemul penitenciar,se va termina prost si ii veti trage pe multi dupa dumneavoastra in aceasta mizerie si vom vedea si ce va face femeia geniu doctorand in minori la pmt Craiova cu tati ofiteri pe la anp,ce sa-i faci ,nimeni nu e perfect.Ce se bucura domnul Cel Mai Mare ca la Focsani inca nu a murit nimeni sub tonele de pamant strans sub pat pentru celebra evadare cand era director acolo,de aceea a si fost promovat, ca nu era pamantul lui,era al puscariei si nu l-a luat acasa,l-a lasat sub patul celulei,MARI PROFESIONISTI LA SEFIA ANP,UNUIA II PLAC FEMEILE FRUMOASE SI MULTE ,ALTUIA II PLACE PAMANTUL SUB PAT.CE TARE.

Anonim spunea...

La banii pe care ii are familia enache nu stiu la ce mai sta marius in sistemul balatenciar si de ce nu-si face o puscarie particulara.va castiga sigur procesul si Costica va pleca la PELENDAVA, iar la PLOIESTI poate cineva din anp,enache daca spuneai tu la colegii tai din csm si minister ca esti vanat pentru OANA,erai departe,acum tragi un an ca sa-i invingi,foloseste presa asa cum ai hotarat si vei face rating o luna la toate televiziunile din Romania.enache,plateste avocatii aia de la Bucuresti ca vei castiga si apoi cu banii pe care ii iei de la BALA du-te in tenerife ca meriti.Succes PE DRUMUL TAU.

Pana cand? Pana unde? spunea...

Pt. 08.02.2010, 20:52:00

Pana cand? Pana unde?

Anonim spunea...

ENACHE a platit pentru ca a avut tupeul sa o judece pe Oana in comisia de disciplina,fata asta a intrat cu telefoanele la hoti de mai multe ori si a scapat,iar unui lider de sindicat era sa-i ia gatul pentru ca a avut curaj sa fie ferm cu seful de tura matusoiu tanchistul.dupa lege domnule bala,dupa lege!Oana si pe la craiova le spui hotilor cu cine ai tu copii si ce poti sa faci pentru ei ca esti tare?AI SPUS CAM DES SI S-A AFLAT PE LA PRESA CENTRALA.ENACHE NU E PROST,DAR NICI DE DIRECTOR NU ERA BUN.

Anonim spunea...

ENACHE a platit pentru ca a avut tupeul sa o judece pe Oana in comisia de disciplina,fata asta a intrat cu telefoanele la hoti de mai multe ori si a scapat,iar unui lider de sindicat era sa-i ia gatul pentru ca a avut curaj sa fie ferm cu seful de tura matusoiu tanchistul.dupa lege domnule bala,dupa lege!Oana si pe la craiova le spui hotilor cu cine ai tu copii si ce poti sa faci pentru ei ca esti tare?AI SPUS CAM DES SI S-A AFLAT PE LA PRESA CENTRALA.ENACHE NU E PROST,DAR NICI DE DIRECTOR NU ERA BUN.

Huginn spunea...

@ cei care

Mai, voi cu certurile voastre continue ati observat macar la ce se refera articolul de fond? Incetati. Rabdati pana maine si o sa aveti iar prilej sa va aruncati cu rahat in capetele voastre seci!

Pana cand? Pana unde? spunea...

Nu, Huginn, nu au observat si degeaba faci apel la bun simt in cazul acestor indivizi. Singura solutie e NEPUBLICAREA acestor comentarii.

THEO spunea...

Afirmatia mea referitoare la anii de studiu se referea la necesitatea acestor studii pentru a declara BOALA PROFESIONALA o anumita afectiune.Ca personalul din penitenciare este obosit ,stresat,suprasolicitat fizic si psihic poate constata oricine, dar sa declare ca X a murit de afectiune profesionala sau "o boala contactata in timpul si DIN CAUZA efectuarii serviciului in structurile ANP "este nevoie de argumente stiintifice care se sustin cu studii de ani de zile si statistici.Colegul care spunea ca nu poate confirma ca 60% din pensionarii la limita de varsta din ANP mor in primii 5 ani la asemenea studii si statistici se referea.
Rog pe bunul Dumnezeu sa odihneasca sufletele celor care ne-au facut bucuria de a ne fi colegi,in loc cu verdeata, unde nu este nici scarba,nici suferinta ,numai viata fara de sfarsit.

Anonim spunea...

scuze,sefu,da e real si va fi la televizor in curand,scuze!condoleante si respect pentru familia lui Dan!

Anonim spunea...

totusi poate sa imi zuca cineva ce boala a avut colegul nostru de la penitenciarul giurgiu va multumesc eu sint de la penitenciarul gherla

Anonim spunea...

Condoleante familiei.


Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,
În care te-adânciră barbarii de tirani!
Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soarte,
La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!

Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume
Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman,
Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
Triumfător în lupte, un nume de Traian!

Înalţă-ţi lata frunte şi caută-n giur de tine,
Cum stau ca brazi în munte voinici sute de mii;
Un glas ei mai aşteaptă şi sar ca lupi în stâne,
Bătrâni, bărbaţi, juni, tineri, din munţi şi din câmpii!

Priviţi, măreţe umbre, Mihai, Ştefan, Corvine,
Româna naţiune, ai voştri strănepoţi,
Cu braţele armate, cu focul vostru-n vine,
„Viaţă-n libertate ori moarte!” strigă toţi.

Pre voi vă nimiciră a pizmei răutate
Şi oarba neunire la Milcov şi Carpaţi!
Dar noi, pătrunşi la suflet de sfânta libertate,
Jurăm că vom da mâna, să fim pururea fraţi!

O mamă văduvită de la Mihai cel Mare
Pretinde de la fii-şi azi mână d-ajutori,
Şi blastămă cu lacrimi în ochi pe orişicare,
În astfel de pericol s-ar face vânzători!

De fulgere să piară, de trăsnet şi pucioasă,
Oricare s-ar retrage din gloriosul loc,
Când patria sau mama, cu inimă duioasă,
Va cere ca să trecem prin sabie şi foc!

N-ajunse iataganul barbarei semilune,
A cărui plăgi fatale şi azi le mai simţim;
Acum se vâră cnuta în vetrele străbune,
Dar martor ne e Domnul că vii nu o primim!

N-ajunse despotismul cu-ntreaga lui orbie,
Al cărui jug din seculi ca vitele-l purtăm ;
Acum se-ncearcă cruzii, în oarba lor trufie,
Să ne răpească limba, dar morţi numai o dăm!

Români din patru unghiuri, acum ori niciodată
Uniţi-vă în cuget, uniţi-vă-n simţiri!
Strigaţi în lumea largă că Dunărea-i furată
Prin intrigă şi silă, viclene uneltiri!

Preoţi, cu cruce-n frunte! căci oastea e creştină,
Deviza-i libertate şi scopul ei preasfânt.
Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost' pământ!

Anonim spunea...

Pt 21.43 : infarct miocardic.

Anonim spunea...

isi mai aduce cineva aminte cand lucram la trei ture, si aproape la fiecare a treia tura libera trebuia sa mai faci si pe escorta la instante sau puncte de lucru? Credeti ca acea perioada nu si-a pus amprenta asupra sanatatii noastre!? Ba da, cu varf si indesat.Fizic, suntem la pamant, iar cativa 2 metri mai in jos.Despre psihic ce sa mai zic.Nu sunt detinatorul adevarului absolut, dar domnilor suntem insignifianti pentru societate, in mediile inalte nu vorbeste nimeni despre noi, suntem niste paria ai sistemului de aparare

mihai virgolici spunea...

dumnezeu sa-i ocroteasca familia.

Anonim spunea...

Sincere condoleante familiei Melescanu de la Bacau. Dumnezeu sa-l odihneasca.

Anonim spunea...

colegii mor pe capete dar la galati marea doctorita lupu- la propriu- a iesit la pensie pe caz de boala cu certificate de invaliditate nu stiu ce gred din cauza conditiilor de munca din sistemul anp.si ea nu calca la cabinet sau nu la cabinet ci la unitate cu lunile ca de vreo cativa ani a tot frecat-o ba in co ba in cm ba in concediu de studii ,ca era doctoranda si uite asa a ajuns invalida.

Anonim spunea...

Condoleante familiei!Dumnezeu sa-l ierte!Pacat ca in aceste clipe ne aducem aminte de fosti colegi(pensionati sau decedati).Iesi la pensie fara sa te bage nimeni in seama,pe usa din dos.Nici macar nu stii daca a iesit la pensie.Auzi de la colegi:"A iesit la pensie nu mai lucreaza la noi!"Propun macar sa se afiseze la avizier,o multumire din partea colegilor,penitenciarului,...Un coleg de la Penitenciarul Braila.

Anonim spunea...

Sincere condoleante familiei colegului de la Giurgiu din partea colegilor de la jilava!
Cit despre mai marii nostrii din conducere mare rusine sa le fie din,,N" motive printre care nepasarea fata de cei subordonati de care se pare ca au uitat in totalitate,proasta gestionare a resurselor umane si financiare,pentru aplecarea capului fata de legea si de interpretarea legii lui Macoveica.
A>N>P>_istilor vedeti ce mai va sufla vreun hot in urechi sau daca se da APADOR-ul la voi aplecati-va , faceti matanii sa nu va zboare scaunul de sub cur ca-i viscol afara+criza financiara!
Cit despre fraierii dvs. nu va faceti probleme ca lucreaza unul singur pe sectie cu un efectiv de 200-300 p.p.l.si daca s-o gasi cineva i-l va inlocui sa mearga la masa sau la w.c. daca nu, lasa ma ca merge asa!

Anonim spunea...

Dumnezeu sa-l odihneasca!
Rog un coleg de la Giurgiu sa confirme sau sa infirme daca Dan a fost asta vara la Sovata la o convocare cu programul TBC. Cred ca l-am cunoscut acolo.