Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 20 februarie 2010

La capat de drum

Am crezut că nu voi apuca acest moment. E o mare ușurare din toate punctele de vedere. Fizic si psihic sunt mai relaxat. E foarte greu să exprim ce simt sufletește dupa vestea că domnul Bota se pensionează cu data de 1 martie 2010.

A fost o ședință fulger cu administrativul și directorul nostru și-a exprimat voința de a se pensiona, explicând gestul său ca pe o încercare de a evitării speculaţiile pe la colțuri. O motivație de conjunctură în opinia mea.

La auzul veștii au apărut și speculațiile cum că sindicaliștii de la Vulturul i-au grăbit pensionarea. Fals. Și-a grăbit pensionarea singur; probabil că ar fi dorit ca acest eveniment să se întâmple într-o perioadă neconflictuală.

Asta e opinia mea și vă rog să o tratați ca o opinie. Nu vreau să-mi justific opinia, dar sincer cred că o schimbare e bine venită. Știu, din experiență, că toţi şefii sunt la fel… având acelaș interes, dar sper că ceva se va schimba în bine.

Îmi doresc însă un sistem penitenciar bazat pe valorile umane, si nu cred că m-am născut prea devreme pentru asta. În ceea ce-l privește pe domnul Bota cred că toţi ajungem la un capăt de drum inevitabil. Dar, una e să ajungi cu fruntea sus si alta e să te uiți în spate să fi sigur că umbra e a ta...

S-auzim de bine domnule director!

101 comentarii:

Anonim spunea...

sa-i fie tarana usoara.

Anonim spunea...

Da' al 13-lea l-a luat ?

Anonim spunea...

Catre domnul Director Bala Comentariile si jicnirile aduse tuturor persoanelor din administratie pot fi prevenite prin crearea posibilitatii tuturor unitatilor pe care le conduceti de a-si alege directorii prin exprimare libera, sau secreta. Atata timp un director conduce destinele vietilor subalternilor dumnealor, si implicit a famiilor acestora, nu cred ca aceasta metoda ar ar dauna sistemului, din contra. Si Dumneavoastra ati fi mai putin suspectat de favoritisme sau dictatura. Nu ati avea nimic de pierdut, din contra, numai de castigat de la incredere pana la simpatie si liniste sufleteasca. Riscati-va!

Anonim spunea...

14.34

Esti dus rau, fraticule! Mai bine ti-ai alege tu un alt loc de munca. Du-te acolo unde se aleg directorii de catre angajati, dar pana atunci vezi-ti de munca.

Bai narodule, am mai citit multe ineptii scrise pe blog, dar "parerea" ta e campioana.

"Libertatea de opinie" si "democratia" cu specific romanesc, peste care s-a adaugat demilitarizarea din sistem, le-au luat multora mintile. Unora nici nu le trebuia prea mult, avusese grija natura sa-i "proiecteze", dar o asemenea "desavarsire" depaseste si imaginatia Creatorului.

Anonim spunea...

nu va bucurati prea tare cei de la deva , greul abia acum incepe , nu o sa va reveniti 3-4 ani de acum incolo datorita luptelor pentru putere pentru ca atunci cand pleaca un dictator ramane HAOSUL , vezi multe unitati unde s-a intamplat asta

Anonim spunea...

ptr. 14.34 ai dreptate - cred ca cel mai bine îi lasam pe agenti sa-şi aleaga seful , cel care îi duce la bere , cel care îi lasa sa faca ce vrea fiecare , cel care nu-i controleaza la nimic niciodata

un agent de la "Golyamo Yorgovo' spunea...

Eu cred in bine,cred in omenie,chiar daca suntem imperfecti putem merge mai departe!Aceste "convulsii" sunt inerente!Putem reusi lucruri bune!Putem rezolva probleme!

un agent dunarean spunea...

VA INVIT LA A PRIVI FIECARE LA EL!STIM CA SUNT PROBLEME!PROBLEMELE SUNT PENTRU A FI REZOLVATE!ACOLO UNDE ESTI,"SLEFUIESTE-TE" PE TINE,INTELEGE-I SI PE CEILALTI!SALUTA-TI COLEGII,RESPECTA-I,AJUTA-I CU UN SFAT,RESPECTA-TI SUPERIORII,SUBORDONATII,GASESTE-TI ENERGIA SA-TI FACI TREABA BINE,FII MODEST,STRADUIE-TE SA FII OM,CORECTEAZA-TI GRESELILE,PERSEVEREAZA IN A TE INFORMA,SUNT ATATEA DE FACUT....VIATA ESTE SCURTA!FII OM SI NU MAI JIGNI!ESTE LOC SI DE MAI BINE!ORGOLIILE NE OMOARA!

un agent loial spunea...

Viata in sistemul penitenciar m-a calit pot sa spun!Iti dezvolta acuitatea,atentia si abilitati de a cunoaste oamenii!Am trecut si prin greutati,cu totii trecem!Hai sa fim o echipa!Cat se poate!Eu stiu ca se poate!Nu a pierit omenia!Se face treaba ,cred eu in acest sistem,cu toate sincopele!Eu cred ca putem depasi problemele,doar rezolvandu-le!

un agent de la "Golyamo Yorgovo" spunea...

Eu am vazut colegi care isi fac treaba nemaipomenit!Care suporta programul prelungit si nu se plang!Sunt probleme!Le rezolvam ca asa-i viata!Dai piept cu ea!Sa nu recunoasteti ca n-ati avut si beneficii lucrand in acest sistem!Eu imi aduc aminte,acum 10 ani ,la Scoala de la Tg.Ocna cand la absolvire ni s-a spus:"O sa fie greu,dar o sa aveti si satisfactii!"Hai sa nu mai privim chioras unii la altii si sa gasim puterea de a vede lucrurile pozitiv!Fiecare in sinea lui stie ca poate!

Anonim spunea...

In sfarsit, un "postac"... de bine. :)

Bravo, giurgiuvene, frumoasa atitudine!

Anonim spunea...

Pentru 15:59 si pentru...aproape toti
Asa este sa muncim in echipa!
dar cind vad ca membrii echipei mele si aici ma refer la ofiteri au salarii duble fata de subalternii care muncesc cot la cot, sa stiti ca nu prea mai gindesc pozitiv chiar mi-e leh...
De ce trebuie un sef de tura sa aibe salariul de 5000 RON iar supreveghetorul de pe sectie 2500RON! Unde-i egalitatea de sanse!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Daca cineva mi-ar cere sa-mi aleg seful, l-as alege pe Vadim Tudor sau pe Marean Vanghele!
Astia da SEFI!

Siret spunea...

Daca tot luam modele.....

Prin tarile mai civilizate un pic, sefii se numesc dintre cei mai competenti angajati care au o vechime suficienta in unitatea respectiva prin votul majoritatii celor din consiliul de conducere care in prealabil consulta gloata, desigur daca cei nominalizati indeplinesc si criteriile impuse de angajator,nu este neaparat ca un absolvent de Sorbona sa fie sef, el poate avea sef un individ cu studii inferiore lui. Nu asa cum se intampla la noi cu cei care termina scoala de gradati Baneasa si se nasc direct sefi, in lumea aia unde exista un pic de democratie nu vei gasi niciunde semi-directori, imputerniciti sau improprietariti etc. Acolo sefii sunt foarte putini sunt foarte apreciati,sunt foarte corecti,sunt intr-o legatura permanenta cu managerul grupului, au fata umana si sunt foarte bine educati pentru munca pe care o desfasoara - aici toata lumea e sef, de stie sa scrie de nu stie e sef, cunosc personal un caz concret: Agentul respectiv facea pe ciobanul la o ferma tip GAZ desi nu avea nici in clin nici in maneca cu vaca sau cu oaia,a terminat SH iar cu ajutorul unui baronel local a ajuns mare ofitarus, omul inca nu stie s-a scrie corect si nici s-a citeasca cursiv dar este ofiter, poarta cascheta si pantofi cu gaurele in special iarna, si conduce un intreg compartiment al unei unitati iar mai nou acorda si calificative subordonatilor cu siguranta dupa 12 noaptea se viseaza si Director, exemplele pot continua la nesfarsit. Metoda lui 14.34 ar da roade iar o parte dintre cei care sau trezit sefi peste noapte ar dispare pe drumul lui Bota, asta in conditiile in care intr-o unitate cu 206 de cadre total, 67 sunt sefi,iar 20 primesc prime de conducere in conditiile in care 8 dintre sefi au cate un subordonat ( sau mai inventat rapid alti subordonati virtuali pentru a pastra functia in statul de plata) asta da management strategic domnule doctor Bala tine-o tot asa.....sa ne fie mai bine - voua!

Anonim spunea...

Eu propun ca primele de vacanta sa fie egale.Toata lumea merge in concediu si au nevie toti in egala masura de acea prima de vacanta.
Si se poate lucra si fara imputerniciti, ia sa vedem daca le luati inemnizatia de imputernicire sint curios mai vin la munca ?

Anonim spunea...

Bucurati-va ca asa m-am bucurat si Eu cand a plecat Magistratul din unitate si acum jale mare nu mai are nimeni curajul sa ne apere.D-ldoctor BALA a uitat cum a ajuns ofiter cu functie de comanda in urma unui PUCI razvratind subofiteri inpotriva fostului Director Negru Nicuta care intr-o noapte cu sprijnul fostului Dr.
Gen. CHIS actualul sfatuitor din gupul rezervistilor a fost schimbat si dupa putin timp bietul Negru a facut infarct in polgonul de tragere murind.Ce ziceti d-l doctor aveti o parte de vina de acest eveniment chiar nu-l visati pe fostul c.dt care va invatat munca de peniteciar. Atentie ca vei avea acelasi destin desi viata ti-a dat o palma dar nu a i inteles nimic. PACAT

Anonim spunea...

Pentru 16.50

"Istetule", egalitatea de sanse ai avut-o la inceputul clasei intai. Dupa asta, cand tu jucai berbunca, altii invatau, apoi, cand tu erai "regele" maidanelor, altii invatau... Tu, "modestule", ti-ai "trait" viata smechereste, iar acum, la "imparteala", ceri cu tupeu egalitate de... drepturi.

Pentru 16.59

OK! Pe aceeasi "logica", eu propun ca toti angajatii din Romania, indiferent de pregatire, aptitudini, specializari si domenii, sa primeasca salariul minim pe economie, ca doar toti mananca si traiesc aici, "in egala masura", si deci "au nevoie toti in egala masura" de salarii.

Ia sa vedem, sunt curios, mai vii la munca (de puscarie)?

Mare-i gradina sistemului...

Anonim spunea...

16,50
Vrei si tu sa ai salariu de 5000 de lei? Asta nu e rau. Dar mai gandeste-te. Ala are vechime la greu si nu cred ca impartiti raspunderea nici pe jumatate, iar tu esti un putoi care de-abia ai poposit prin sistem. Invata si tu mult astapta vreo 25 de ani sa faci si tu vechime si dupa aceea ne mai auzim ce parere ai tu despre salariul colegilor mai tineri
PS Dupa cum cred ca ti-ai dat seama sunt ofiter, dar am fost si agent si nu ma feresc de ei. Diferenta dintre mine si un agent cu o vechime asemanatoare este intre 200 si 400 RON.

Anonim spunea...

DE CE?
ASEARA UN DETINUT(NU P.P.L)AFLAT IN REGIM SEMIDESCHIS, A PARASIT LOCUL DE MUNCA, CENTRALA TERMICA, SI APOI PENITENCIARUL VASLUI.DETINUTUL A PARASIT UNITATEA LA ORA 22,30 SI A FOST CAPTURAT LA ORA 23,00.ASTAZI, 20.02.2010, A SOSIT LA VASLUI, DE LA A.N.P,PREA "INTELEPTUL"COMISAR SEF MOVILA,CARE A CHEMAT DE LA ORA 15 PE CEI VINOVATI PENTRU AI ANCHETA. UTILIZAND METODE COMUNISTE SI SECURISTE MOVILA I-A TINUT PE CEI IMPLICATI INTR-O CAMERA SI TIMP DE 3 ORE NU I-A "ANCHETAT" OCUPANDU-SE IN ACEST INTERVAL DE TIMP CU INSPECTAREA LOCURILOR PE UNDE S-A COMIS PARASIREA LOCULUI DE MUNCA.INTREBAREA , SAU INTREBARILE SUNT:
-CAND SACAPM DE ACESTI COMUNISTI FANATICI?
-COMISIA CARE L-A SCOS LA MUNCA NU A STIUT CA DETINUTUL MAI AVEA PE ROL UN ALT DOSAR?
-ACEEASI COMISIE STIA CA DETINUTUL AVEA PROBLEME FAMILIALE?
-DETINUTUL DACA ERA SELECTAT IN REGIM SEMIDESCHIS AVEA VOIE SA SE DEPLASEZE NEINSOTIT IN INTERIORUL LOCULUI DE DETINERE?

BOTA S-A PENSIONAT, VOI, ULTIMII COMUNISTI CAND????????

Anonim spunea...

Eu am avut un coleg care a venit la serviciu 2 ani zi de zi,a crezut in munca lui enorm,stiti cu ce s-a ales ?cu o detasare,un calificativ de bine si al 13 lea diminuat cu 50 la suta pentru ca a deranjat iar sefii lui au fost prea ,,oameni'' pentru a se opune.Era sa-si piarda si familia si nu a interesat pe nimeni.Am inteles ca a sesizat comisia de abuzuri din parlamentul romaniei si toate asociatiile care protejeaza drepturile omului ca sa mai vada vreodata dreptatea,beton sistem!

Anonim spunea...

@ 16.57

Mancati-as eruditia lu' matale, specialistule care esti, da' tu cum ti-ai dat seama ca omu' nu stie "s-a" scrie si "s-a" citesca? Haa?!

E "normal", in cazul vostru, mai baieti, sa doriti promovarea nonvalorii si a incompetentei. Doar asa va cresc si voua... sansele. Numai sa aveti grija, ca sunteti multi si o sa va mancati intre voi pentru departajare. Atunci sa vad ce "criterii" mai "descoperiti".

P.S. Tu esti acelasi frustrat galatean (KK 47, catelusul turbat, economistul lu' peste, apa tulburata sau cum bunica mea mai deraiezi). Ai un "stil" inconfundanbil. Stilul ca (pi)stilul, dar ce parere buna (despre tine) ai. Cu doi, trei ca tine in fiecare unitate si se duce dracului sistemul pe apa... blogului.

Anonim spunea...

pentru Siret : cei care termina scoala de gradati Baneasa si se nasc direct sefi /// asta e atitudine de frustrat care nu a putut sa fie admis la Academie ... cel din noroi, si care nu poate decat sa arunce cu noroi pe munca altora ...

Anonim spunea...

SA TRAIASCA SINDICATELE .

Anonim spunea...

SE ZVONESTE PE LA COLTURI CA LA P CRAIOVA AR VENI DIRECTOR DEA UN FOST COLEG

Anonim spunea...

corect 18:12. pe de o parte. pe cealalta, si eu as vrea sa avem prime de vacanta egale. cu ale directorului general. sau cu ale secretarului de stat pe probleme de penitenciare. pai, nu?

Anonim spunea...

@16:50
Mai lasa bautura ca ti-ai pierdut mintite mai "ofiter cdt." esti prea abosit pentru acest sistem!
Cine te recomanda? al cui pila esti? dupa exprimari esti vechi si ruginit, prea repede iti isi din fire!
te pomenesti ca esti si tu vre-un imputernicit cu mirofon dupa ureche! ha ha ha, blea..

Anonim spunea...

Sunteti foarte inteligent domnule administrator si deja blogul a devenit o arma uneori letala.Asa vedeti ce gandeste multimea,ce-l preocupa pe GOGU al penitenciarelor ,care sunt ofurile ,dedesubturile ,simpatiile ,antipatiile,cred ca adevarata esenta si as in maneca il constituie comentariile nepublicate,adevarate informatii care se pot vinde sau ii fac pe unii sa se vanda!Voi incerca sa obtin un spatiu la un cotidian central pentru a publica zilnic articolele dvs si comentariile sa inteleaga si societatea civila de ce se intorc hotii la puscarie,ca sa mai invete cadrele cum sa se comporte,s-au dat cadrele dupa detinuti ,iar anp-ul pune mare pret pe aceste anonime si executa oameni nevinovati spre satisfactia morbida a unora si fara a face minime verificari,ati inceput sa provocati adevarate drame cu acest blog si e pacat sa nu stie si romanii din presa ce contributie aveti dvs la reforma penitenciara ,acum cand nu mai sunteti decat un participant la sedintele anp si un sforar.Multa bafta!

Anonim spunea...

Vai voua,da voi cei de la Barcea Mare, Batinas este numele noului vostru director, ce o sa-l plangem pe Bota.

Anonim spunea...

Să revenim cu picioarele pe pământ
În sistemul penitenciar nu prea se înţelege cum funcţionează motivarea personalului. De fapt, cred că nu se înţelege nici măcar utilitatea, dar asta e altă problemă...
Una din greşelile frecvente pe care le-am observat este aceea că nu se face diferenţa între variabilele care motivează oamenii şi aşa numiţii factori de igienă.
Factori motivatori sunt: recunoaştere, responsabilitate, posibilitatea de a avansa, realizări şi chiar munca în sine! Da! Munca poate fi un factor mobilizator. De fapt, după părerea mea, unul din cei mai puternici!
Factorii de igienă nu sunt ceea ce par. În momentul în care lipsesc, satisfacţia scade şi oamenii se demotivează. Dacă factorii există, motivaţia nu creşte spectaculos. Practic, sunt nişte factori necesari dar care nu produc neapărat performanţă. Singurele momente în care afectează performanţa sunt cele în care lipsesc. Din categoria factorilor de igienă fac parte: relaţiile interpersonale, condiţiile de muncă, siguranţa muncii şi... salariul.
Teoria este interesantă, dar nu voi insista asupra ei. Pentru cei interesaţi, menţionez doar că îi aparţine lui Herzberg.
Ce se poate face?
În primul rând trebuie făcut primul pas. Lăsaţi profesioniştii să-şi facă treaba! Nu uitaţi că un simplu cuvânt de mulţumire face, uneori, mai mult decât o primă. Nu mai promovaţi incompetenţa în detrimentul profesionalismului. Redaţi evaluării performanţelor profesionale rolul pe care îl are.

Anonim spunea...

Toti cei care se sacrifica pentru sistem si sunt constiinciosi nu au decat de pierdut in fata celor cu relatii care au avut taticii magistrati si care fac ce vor,domnule bala mai uitati-va pe cv-urile sefilor de birou sau de serviciu si mai triati-i ca sunt directori de reeducare cu facultatea de chimie,bolnavi psihici care terorizeaza subordonatii si care stau in medicale cand se schimba directorii ca sa se gate cumva de noua conducere si dupa ce au pile vin la munca bucurosi cred ca la tg jiu veti avea prima directoare de reeducare batuta de subordonati in timpul serviciului.

Anonim spunea...

UITATI-VA PE YOUTUBE LA INMORMANTAREA INTERLOPULUI CATALIN MIHU,FIUL MARIEI DRAGOMIROIU SI VETI VEDEA O DOAMNA SUBOFITER DE LA FINANCIAR DE LA PUSCARIA TG JIU LA ACEST EVENIMENT,DAR CAND ERA MIHU LA PUSCARIE ,NU-L CUNOSTEA!!!CU ASTFEL DE OAMENI MERGE SISTEMUL INAINTE DOMNILOR CHESTORI.

Anonim spunea...

cred ca olteanul de la 14:58 e proiectat de un militar de cariera. asteapta ,,narodule'' al 3-lea razboi mondial, poate atunci vor reveni vremurile dupa care tanjesti

gherla spunea...

20.02.2010, 20:18:00

Stai linistit,stim ca si tu ai fost la inmormantare, doar filmai,mai ales pe colega.

Anonim spunea...

sa spuna doamna sanda despre inmormantari...

Anonim spunea...

DOMNULE BOTA,A AFLAT SI PRIETENUL DVS SIMESCU CA VA PENSIONATI SI VA OFERA UN LOC DE MUNCA DE SEF GARAJ LA GRIMEX.

Anonim spunea...

BAI MOVILA SI-A RUPT LUMEA DESTUL PORTBAGAJELE PENTRU TINE,LASA-NE DRECU,DU-TE CU BARCEA AL TAU CU TOT NU-TI MAI AJUNGE CE AI FACUT?MAI MANANCA BA SI DE LA TINE!

Anonim spunea...

Pentru 20.48

A gresi e omeneste, dar a starui in aberatii e cea mai clara... dovada de prostie.

Sazi bland, ca esti boland. Ti-o spune un moldovean care a invatat o limba "straina", adica olteneasca. :)

Pruteanu spunea...

“Toti sefii sunt la fel”. Iată o generalizare păguboasă! Dacă noi îl vom crede pe Cezărică, niciun sef nu va avea sansa să fie considerat altfel, oricât ar fi el de bun. Din fericire, eu nu-l cred. De ce? Pentru că am văzut si sefi care nu merită să fie în găleata pregătită de Cezărică. Pe de altă parte, cacofonia emisă de autor (“că ceva”) si greselile strecurate în text (“acelas interes”, “să fi sigur”, virgule lipsă sau aruncate la întâmplare) îmi scad încrederea în respectul pe care-l are fată de noi si în grija sa pentru ceea ce exprimă.

Anonim spunea...

Se zvoneste ca de la Barcea iese si Mara[directorul adjunct].

Anonim spunea...

de ce sa nu isi rupa portbagajul? doar isi face casa "groparul anpului" si abia asteapta sa mai iasa la un pesches din asta. toata lumea stie ce fel de om e...

Anonim spunea...

Cine a BATINAS ?

Anonim spunea...

Pt. 9:12

Intrebarea, in stil penifest, se pune astfel>

WHO THE FUCK IS BATINAS? Ce-i asa greu?

un agent de la "Golyamo Yorgovo" spunea...

CARE ARE CURAJUL SA-SI FACA AUTOCRITICA????!!!!NU AM VAZUT PE NIMENI SA SPUNA,SA-SI ADUCA CRITICI PERSONALE!ARUNCATI CU PIETRE!O SA CULEGETI NUMAI BURUIENI!VOI NU INTELEGETI CA ESTE LOC SI PENTRU LUCRURI BUNE?!VOI NU CREDETI CA SI IN CEL MAI "RAU" OM,SE AFLA UN SAMBURE DE BINE!VEDETI NUMAI RAUL!EU CRED CA IN ACEST SISTEM SE FAC SI LUCRURI BUNE!VA INVIT SA CREDETI IN OAMENI,SI DACA AVETI IMPULSURI DE CRITICA....FACETI-VA FRATILOR SI AUTO-CRITICA!ORI FACEM ECHIPA,ORI NE DEZBINAM!EU CUNOSC OAMENI VALOROSI IN ACEST SISTEM!DESPRE EI DE CE NU VORBITI?!EU VAD CU OCHII MEI CA SE MUNCESTE IN ACEST SISTEM!SUNT COLEGI CARE MUNCESC PESTE PROGRAM SI NU SE PLANG!ADUNATI-VA SI OBSERVATI MULTIMEA DE OAMENI VALOROSI DE LANGA VOI!VORBITI SI DESPRE EI!CURAJ INSEAMNA SA-TI FACI AUTOCRITICA(SUNT CONVINS C-O SA FIU INVITAT SA-MI FAC EU INTAI AUTOCRITICA!).EU INCERC SA MA CUNOSC SI MA DOARE SA VAD ATATEA CRITICI,CAND SUNT OAMENI VALOROSI PE LANGA MINE SI IN CARE CRED!SUNTEM IMPERFECTI,DAR ESTE LOC DE MAI BINE!

un agent de la "Podul Prieteniei" spunea...

De-asta sunt probleme in viata!Ca sa fie rezolvate!Luptati-va cu voi,nu cu cei din jur!Si in voi ,cei care criticati exista lucruri bune!Valorificati-le,nu va risipiti energia in critici si rautati!Descoperiti ca sunteti buni si intr-adevar sunteti buni intr-o directie oarecare!Valorificati-va acea calitate!In acest sistem ati avut si satisfactii,recunoasteti!In momentul cand vezi "paiul in ochiul celui de langa tine"...trebuie sa fii perfect!Viata fara probleme nu exista!Slefuieste-te pe tine,nu-i critica pe altii!Nu rezolvi mai nimic!Castigi doar daca te perfectionezi pe tine,te auto-depasesti!Si fiecare poate!Nu-i om sa nu-si dea seama ca poate face un lucru si mai bine!Viata te caleste,sistemul penitenciar este dur si este pentru barbati adevarati nu pentru cei care critica!

un agent dunarean spunea...

Imi pare rau s-o spun , insa am senzatia trista ca acest blog a ajuns precum "Gheena (ebr. gehenna, gej-hinnom = valea Hinnom, valea blestemată) este o vale, la sud de cetatea Ierusalim, unde se aduceau jertfe de copii în secolele II-I î.C. Mai târziu, valea a fost folosită pentru depozitarea gunoaielor. Din cauza murdăriei permanente şi a prostului renume, a fost numită gej-hinnom.Eu insa tot mai cred in reasezarea benefica a blogului!

Scarface spunea...

Indiferent de ce director va veni la Barcea munca este aceeasi pentru agenti,nimeni din acest penitenciar nu si-a facut serviciul de frica lui Bota!
Toti sunt constienti ca atunci cand cineva a gresit,toti sufera!Deci pentru curiosii care asteapta noul director de Barcea le propun sa-si vada de servici si sa ne fereasaca D-ZEU de probleme!Dracul nu este asa de negru,este putin mai colorat!

Anonim spunea...

tonita,TU LA CE INMORMANTARE AI FOST?

satulul spunea...

Numarul 1 la portbagaje este domnul Vizitiu care s-a intors in anp-civil ca stia de toti.e cel mai corupt sistem posibil ce mama dracu face prevenirea ca stef stie aceste lucruri dar depinde si el de chestori la un 38 la o imputernicire,vom informa noi direct ministrul jusititiei despre coruptia din anp si despre cat se cara.cui,de ce si ce se intampla cu cei care nu cara si sunt cinstiti,asa nu se mai poate toti sunt pe laba la anp ca alfel vedeam unul belit pentru coruptie,sa le dea Dumnezeu sanatate pe cata cinste au!

vic spunea...

De ce sunteti rautaciosi si il criticati pe Dl Bota. Printre cei care l-au cunoscut ma numar si eu, fiindu-mi, la un moment dat sef. Este un om de mare omenie, intelegator dupa posibilitati, un bun analist si sustinator al celor ce-si fac treaba. Va cred ca-l criticati insa mai cred ca faceti parte din acea categorie de personal care iubeste serviciul doar o zi pe luna, insa sa stiti ca nimeni nu are ce va face, tot asa se va comporta cu voi indiferent cine va fi director la Bircea. Nu fi-ti suparat d-le Bota ca sunteti criticat de unii. Sa retineti ca profesionistii sistemului va apreciat munca si calitatile, si va dorim sa aveti viata lunga, lipsita de probleme, sanatate si mult noroc. Pensie lunga si sanatoasa! SA TRAITI DOMNULE DIRECTOR!

fost siparez spunea...

Lasati-l pe Stef,daca nu era taticu,auzea de a.n.p. de la televizor,el stie multe insa scopul real al prevenirii e altul,sa stim ce stiti despre noi.

LUTE spunea...

Movila,salutari de la alin popescu de la tg jiu,ma ajuti si pe mine sa ajung director la paza,undeva in romania,ca le-am spus la toti ca suntem prieteni ,CA TE SUN MEREU SEARA SI SIFONEZ,si acum m-ai parasit?tocmai acum cand a recunoscut nazdravanu ca l-a pus Toc sa-l reclame fictiv pe enache!

Anonim spunea...

Batinas Ioan,un super profesionist, cu o bugata experienta profesionala, atat la paza cat si la logistica.

Anonim spunea...

"Un fel de-a fi ce-ai fost candva,
Nevisator-Ce poti visa?
De ce nimicul are rost,
De ce nu poti sa fii ce-ai fost.

Pentru lacrimi si durere?
Pentru zambet si placere?
Pentru bani care dispar?
Pentru dulce si amar?

De ce e noapte si-apoi zi,
Si nu exista fel de-a fi?
De ce exista si nu stim,
De ce uram, si-apoi iubim?"

Anonim spunea...

Nu imi cer scuze pentru o idee personala pe care am lansat-o Domnului Director General Bala; este in schimb un asa zis coleg care este foarte suparat si raspunde intr-un mod jicnitor, contrar apelului meu catre Domnul Director (nu cred ca ai tupeul sa ta erijezi in persoana Dumnealui), ba mai mult intra si in polemica cu alti colegi, si ce este mai trist ca omul stie ,,limbi'' straine. A vorbi ca in oltenia este un regionalism nu o limba straina asa ca mai bine abtine-te de la a mai face un comentariu suparator la adresa colegilor di zone diferite ale tarii noastre. Cu stima!

Anonim spunea...

Cata gandire la unii care scriu pe penifest,cum isi dau ei seama,cum pricep ei lucrurile,nici movila nu le mai poate descalci cu gandirea lui anal-itica.Unii chiar stiu cate ceva,altii vin cu teste gramaticale si cu provocari ale vorbirii pe regiuni,ce mai cultura ,daca ar fi o speta de la locurile de munca ar lua nota 2 ca nu se mai pricep.Cine poate ,portbagaje roade,cine nu taiat de la toate drepturile,asta nu intra in atributiile prevenirii?acte de coruptie intre angajati din teritoriu si perenii sefi din anp ori va depasiti competentele ca va suparati si voi sefii care sunt in hora mare?ce credibilitate vreti sa mai aveti asa sefi asa subordonati cine nu e cu voi ja pe el,restul o miere,o branza,un protocol,un ocol, sistem corrruupppptttt iremediabil!

cristian spunea...

Domnule Filiş,vezi că bate la ochi cu atâta scris pe penifest. Opreşte-te până nu e prea târziu.

Anonim spunea...

O problema domnilor, stiu ca nu este potrivit articolul pentru a trimite comentariul dar...in toate nemultumirile noastre nu i-am deranjat, deloc, pe cei care se cred desteptii sistemului, JURISTII. Eu cand pierd un proces sunt obligat sa platesc cheltuieli de judecata. De ce nu platesc si acesti"atotstiutori" ai sistemului, juristii,cheltuieli de judecata cand pierd procese? Platesc, penitenciarul, ANP, MJ,cheltuieli de judecata, din banii nostri de contribuabili, si acesti nesimtiti rad in sinea lor: iara platesc fraierii ...Care crezi ca este cel mai prost jurist din sistemul A.N.P ? Al meu este cel mai prost din Romania.

vic spunea...

Acest Batinas este cumva,Botabotanic?

Anonim spunea...

Il compatimesc pe acel ce va fi chemat sa descalceasca itele Bircii Mari...

Anonim spunea...

Adevarul e ca ne meritam unii pe altii. Astia suntem, cu astia mergem mai departe. Cinste celor uniti (ce-i drept cam putini, dar asta e interesul).

Anonim spunea...

Pentru 16.29

Nu e zi sa nu apara cate un mic frustrat.

"Meseriasu", cand pierzi TU un proces, platesti TU cheltuielile de judecata, dar in nici un caz AVOCATUL tau.

Aparatorului, intr-un dosar de judecata, indiferent de calitatea sau denumirea lui, nu i se pot cere sau reprosa rezultatele. El este obligat sa faca toate diligentele necesare obtinerii rezultatelor scontate.

Mai mult, el lucreza cu "materialul clientului" si depinde de priceperea si buna-credinta a magistratilor…

Cum ar fi sa-i ceri consilierului juridic sa "repurteze" victorii intr-un dosar in care partea adversa are dreptate absoluta? Si asta din neglijentele sau erorile colegilor din alte sectoare, care au dus la acea situatie litigioasa. “Profesore”, imputatiile trebuie sa se indrepte impotriva celor care se fac vinovati de acea situatie.

"Istetule", lucrezi intr-o puscarie cu sute de condamnati. Au "platit" avocatii lor pentru aceste "greseli"?

Am sa-ti explic mai pe intelesul tau. E ca si cum i-ai imputa unui sportiv faptul ca nu se plaseaza intotdeauna pe primul loc. Daca el face tot ce poate, la antrenamente si in competitii, restul depinde de ceilalti, de hazard si de cum… bate vantul (dar asta-i alta discutie).

De fapt, am uitat ca sistemul nostru are in componenta aprox. 70-75% "juristi", licentiati in stiinte juridice, absolventi de academie sau ai facultatilor civile - de stat sau private (unele, din cale afara de "onorabile") si acum, unii dintre ei au devenit "specialisti" capabili sa "judece" si sa aprecieze munca "baftosilor" sau "pilosilor" care "au pus mana" pe o functie la care visau multi.

Campionule la datul cu parerea, esti un mare habarnist, dar ce conteaza cand tara asta, sistemul asta si, nu in ultimul rand, blogul acesta, suporta orice. Da-i bataie, voinicule!

Anonim spunea...

Pentru 18:27 Vrei sa spui ca juristii lupta pentru noi? Cred ca nu stii rolul lor in unitate, sau.......

ionut spunea...

Ptr. 18.27


Viziunea dumneavoastra multilateral dezvoltata despre sistemul penitenciar ca si structura bugetara aflata la mana statului de drept va joaca mereu feste, din pacate nu cred ca ati nimerit blogul,daca insa aveti motive sa va credeti prea dotat intelectual va rog publicati-va comentariile si memoriile in alte parti, in general aici publica comentarii cat de cat pertinente cei care lucreaza in puscariile patriei iar marea lor majoritate nu sunt absolventi de studii de specialitate si nici nu prea inteleg trimiterile dumneavoastra la aspectele filozofale pe care va chinuiti sa le expuneti de doua zile.

altul spunea...

pentru cristian 16:22
toti cei care il ameninati pe filis fiti barbati si spuneti-i in fata ca aveti posibilitatea,daca nu,taceti pentru totdeauna ca se vede ca simtiti frica,e timpul,oricum va inselati amarnic si vor aparea si mai multe voci care vor spune adevarul ,iar justitia din Romania nu s-a privatizat,sau nu stiati?

Anonim spunea...

Un agent care a terminat la Tg Ocna spunea ceva de satisfactii. Si-o fi dat pana la urma ce satisfactii a avut in ultimii 10 ani? Sunt unii care dupa 25 de ani de sistem inca nu am vazut "luminita de la capatul tunelului".
AK 47

Anonim spunea...

De cate ori citesc ma amuz!Sunteti simpatici cu totii!

Anonim spunea...

Pentru oltenii de la Tg Jiu avem un mesaj de la Dunare: a-ti inchiriat Penifestul? Ne cerem voie sa ma postam si noi cate ceva...

Anonim spunea...

Sunt la masterat si am de facut o tema la drept. Mi-am propus sa compun un material despre istoria SIPA. Cine are materiale cu valoare documentaristica este rugat sa ma contacteze.

Anonim spunea...

Pentru 18 si 27. Lucrezi cumva in perimetru si stai 12-13 ore in foisor? Nu cred. Lucrezi cumva singur 12-13 ore pe o sectie de detinere cu 200-300 de ppl? Nu cred. Cred ca stai ascuns intr-un birou caldut si concepi texte care sa le afisezi acum pe Penifest. Lasa-ne! Lasa-ne!

Anonim spunea...

Metodele comuniste ale lui Movila sunt supercunoscute. Insa nimeni nu are curaj sa puna punctul pe "i" si sa-i ceara sa plece din sistem! Dinozaurii trebuie dusi la muzeu si expusi publicului vizitator!

Anonim spunea...

Colega, daca vrei sa scrii despre SIPA iti pot recomnada niste fosti lucratori pe care sistemul i-a "exilat" la pensie. Bine ca BOC recalculeaza pensiile! Si asa nu au muncit prea mult pentru salariile "nesimtite" pe care le-au avut. Mai grav este ca sunt si acum colegi care platesc rate unor fosti siparezi care atunci cand se aflau in ciolan ii puneau sa faca imprumuturi ca sa-i puna si pei intr-un loc caldut! Promit sa revin cu amanunte incendiare!

Anonim spunea...

De statele de functii in urma reorganizarii poate cineva sa ne spuna cite ceva?
La Margineni nu sintem informati, dl. stanciu nu are timp pentru noi este prea ocupat cu marile iubiri si cu dictatura.
La noi cind vine dl.Predoiu?

Anonim spunea...

Batinas nu vine, asteapta sa o mierleasca Pop de Gherla. Se lauda cu sustinerea lui Horea Chis si a fostului diretor economic al anp, cel care este tot de la Baia Mare.

Anonim spunea...

Material despre fosta sau actuala SIPA,caci nu este nici o diferenta itre ce a fost si ce exista la ora actuala,va pot da destule.Ma contactati si va dau destule,care va pot ajuta sa primiti si niste banisori,ptr a va achita o parte din rate in eventualitatea in care aveti asa ceva.Sau daca nu aveti incredere puteti intra pe PETRENCO2009@YAHOO.COM.Eu va ceream ceva banuti, dar in cazul in care il contactati pe cel mentionat,da din el pina cind intervine grupa de interventie care nu exista.Baiatul vorbeste si singur chiar daca nu il intreaba nimeni.Este foarte cooperant si un foarete bun organizator.Unitatea a cistigat un mare si talentat lucrator.Se pricepe la furat plozi din leagan,fara ca mamicile sa simta.

un agent de la "Golyamo Yorgovo" spunea...

Nu va lasati antrenati in critici si dispute!Cel mai important este faptul ca oponentul nu va fi niciodata de acord cu un alt punct de vedere decat al sau!Daca totusi il va accepta,va fi o discutie interesanta,nu o contrazicere sterila din care s-ar naste,chipurile,adevarul!Va iubesc!

vic spunea...

Peste 20 de ani asa se vorbeste poate si de voi, dar numai de cei ce sunt cunoscuti. E rusinos. I-mi spunea cineva care nu face parte din sistemul nostru, dar activeaza intr-o structura la fel de organizata ca cea a noastra, ierarhia functionala, ca suntem de risul lumii. Pompierii promoveaza greutatile muncii lor, politistii complexitatea activitatilor cu, care se confrunta iar noi suntem de fala - ne criticam colegii, sefii, fiindca nu mai avem ce face! Am terminat oaree cu monitorizarea detinutilor? Am depistat toate sursele care alimenteaza penitenciarele cu obiecte interzise? Am identificat si stapinim preocuparile persoanelor private de libertate cu grad sporit de risc, - indiferent care ar fi acesta-? Cred ca nu dragi colegi fiindca nu avem timp si pentru asta ne trebuie un spirit de mobilizare de care noi nu prea dam dovada ca il avem, sau pe multi dintre noi ne depaseste aceasta situatie si atunci trai nenica....... hai la birfa.

Anonim spunea...

Cezărică, tu cînd înveti să scrii, măi băiatule?

Anonim spunea...

Galatiul da directori pe banda rulanta.TUGUI,MACACIO=BRAILA,CRACIUN GEANINA=TICHILESTI.Din cite stim vor mai fi miscari importante.Inseamna ca avem baieti valorosi.La viitorul bilant regional, este posibil sa fie in sala numai cadre care au lucrat la Galati.Adica o reuniune in familie,care de obicei se termina cu................................

Anonim spunea...

Clasificarea ocupatiilor din Romania:Lucratorii din penitenciare supravegheaza detinutii in inchisoare sau case de reeducare si mentin disciplina; perchezitioneaza detinutii la sosire si le depoziteaza obiectele de valoare, ii insotesc la celula; executa ronduri periodice in cladire si supravegheaza detinutii in timpul activitatii, meselor, plimbarilor si inspecteaza diferitele sectoare pentru a preveni evadarile.

un agent dunarean spunea...

"Inhibarea agresivitatii detinutilor este determinata in mare masura de gardieni,care subliniaza permanent ierarhia formala existenta in inchisoare si impun ferm respectarea ei".Extras din "Penitenciarul,Institutie patogena" prezentat in cadrul unui seminar.

Anonim spunea...

Pentru Agentul Dunarean

Inhibarea agresivitatii este rodul gardienilor, intr-adevar. Ei asigura linistea in penitenciare, dar modificarea comportamentala nu are nicio sansa daca inhibi agresivitatea. Doar o tii sub control, o inhibi, o refulezi, iar cand revine in mediul de provenienta explodeaza sub diverse alte forme, dar... citatul asta crezi ca e in favoarea ta, nu?

Anonim spunea...

la galati s-a facut cheta cand a venit groparul in control!

Anonim spunea...

pt.cei de la Barcea:Batinas e un tip super inteligent,un bun profesionist care ,insa ,a fost si putin ghinionist la un moment dat!Cred ca ar putea scoate Barcea din c..at daca ar fi ajutat de angajatii de acolo;ma indoiesc ca cei de acolo vor fi in stare sa se ridice de unde s-au asezat prin ignoranta de care dau dovada!Cel mai bun exemplu este acest (Cezarica) pseudopostator de articole certat cu gramatica dar si cu exprimarea in limba romana.Ce e mai grav e ca autorul are o foarte buna impresie despre calitatile sale,se lauda cu vasta sa activitate in sistemul penitenciar insa articolele sale demonstreaza exact contrariul!Si mai rusinos este faptul ca echipa Penifestului l-a acceptat sa posteze scazind astfel nivelul de inteligenta si retorica autorilor de bloguri!

Pruteanu spunea...

Când îl vedeti pe oltenasul Urechilă, vă rog să-i spuneti că "bineînteles" se scrie cu "î", nu cu "â" și că "nu-i prea agrea" se scrie cu un singur "e". I-as fi comunicat eu, dar s-a ascuns în scorburica lui.

Anonim spunea...

Atunci am sa-l rog pe domnul Pentrenco de Braila sa-mi dea unele detalii despre defuncta SIPA. Sa inteleg ca dansul actioneaza doar contra cost?

Anonim spunea...

doresc sa ajunga si pnt galati o unitate cu niste adevarate valori morale si profesionale si sa inceteze aceasta isterie la nivel administrativ.Ar trebui ca toti sa-si vada de treburile lor,aceasta interminabila lupta pentru putere,nu va aduce decat instabilitate,adevarul e ca sunt destui oameni cu experienta,atat agenti cat si ofiteri care doresc satisfactia muncii depline si nu in ultimul rand unii sefi de escorta ar trebui sa nfie mai politicosi cu colegii si sa-si dea interesul mai mult pe la locurile unde isi fac treba,toti muncim nu doar o parte

Anonim spunea...

cel mai in masuă să spună despre sipa este agentul Prian de la Penitenciarul Bacau care a lucrat la SIPA si a fost notat cu calificativul Excelent singurul agent din istoria Penitenciarului care aluat acest calificativ

Anonim spunea...

PTR 12.31. Avem rugamintea sa dati exemple de sefi de escorta din penitenciar care nu isi fac datoria.Altfel nu vad de ce ati mai postat articolul.Daca vreti ca postarea sa fie utila va rog sa nominalizati sefi de escorta,care nu merita aceasta functie.Va garantam ca nu ne ducem la parchet sa facem plingere.Oricum o facem degeaba ptr ca va puteti exprima liber opiniile.Hai sa vedem un clasament al sefilor de escorta puturosi,ar fi o premiera ptr sistem.Va doresc mult curaj si perseverenta.Dar cred ca sunteti totusi fricos,chiar daca aveti dreptate.

Anonim spunea...

Daca se lucreaza la doi plus doi,inseamna ca cei de la doi si un sfert au atipit cind nu trebuia.Desteptarea, ca nu mai plateste nimeni ratele,treceti la munca nu la vinzari de locusoare calde.Sau vedeti de ce unii au facut imprumuturi in banci,unde au ajuns banii,si cum se roaga sa le fie dati inapoi.Daca ciripeste unul,doi,trei, caci sunt mai multi care au facut rate dar nu au vazut banii,cu siguranta vom fi cei mai tari in sistem in dat tepe.Veti auzi pentru ca lumea a ajuns la limita rabdarii.Vor face coada sotiile celor care au facut imprumuturi,pe la usa directorului.Cred ca cel mai elegant ar fi ca cei de la prevenire sa isi faca treaba,daca vor sa mai fiinteze.Adica sa spuna adevarul,nimic mai simplu.

Anonim spunea...

totusi baieti ce stiti de al 13-lea si de banii pe echipament pe 2009?

Anonim spunea...

banuiesc ca nu sa schimbat nimic cu ppd-ul de la galati,ar trebui dusi acei ofiteri care se umfla in pene,sa stea doar 10 minute acolo,dar oare cand mai fac combinatii cu masini etc

Anonim spunea...

@ 21.02.2010 - 21:45:00
Și ce, te oftici?

@ 22.02.2010 - 12:31:00
Sunt, cei mai mulți, colegi experiimentați si au caracter, dar cum pădure fără uscături nu există... Dacă te referi la fratele lui 10(zece) lei, ai dreptate.

Anonim spunea...

Istvane stai cuminte ca te citesc de la mare distanta.Este vorba de altceva nu de ce striga cotoi cind a ajuns sus pe acoperis:Domnul Istvan mai aduceti telefoane,dar vrem putin mai performante ca platim bine.Daca vrei sa traiesti mai bine mergi la Tichilesti,tot nu are cine sa faca cafeaua dimineata doamnei Geanina,noua directoare.Dar nu accepta cafea de pe mina ta corupta,prefera sa isi faca singura ca este fata subtire si cu mult bun simt.Nu a reusit unchiuletul sa te duca la Tichilesti, acum ai ramas pe mina CIUCANULUI care nu te iarta nici in pamint pentru ce ai facut in lipsa lui pe maxima siguranta.Ciocu mic pentru ca esti la vulnerabili.

Anonim spunea...

nu imi este frica sa dau exemple,graga coleg,doar mi-as dori sa sa se inteleaga ca lucrul in echipa avantajeaza indeplinirea cu mai mult succes a misiunilor dar se pare ca unii se cred mai destepti cand de fapt doar anumite conjucturi ia tinut 'in viata'.Poate va vedea cineva ca nu e de ajuns sa fii un sef daca nu iti pretuiesti oamenii din jur,le tratezi anumite probleme cu indiferenta,si te dai mare cocos,iar cand iesi pe poarta pnt redevii acelasi carcotas al vietii de zi cu zi.

Anonim spunea...

m-as bucura daca domnul Ciuca ar avea taria sa schimbe pe la sefutii de escorta ca doar au ramas numai instante,sa aduca un echilibru firesc si normal care se asteapta de foarte mult timp,sunt unii baieti care s-au saturat sa fie albie de porci in fata acestor sefuti.Trag un semnal de alarma,sa dispara 'dictatorii'numai cand ma gandesc ce au fost inainte sa ajunga la pnt,dar timpurile s-au schimbat,cred ca a venit si vremea unora care nu stiu cati ppl scot pe poarta.

Anonim spunea...

EXEMPLE PTR CA ALTFEL NU MERGE,ESTI FRICOS POSTACI NEREUSIT.DESPRE LUCRUL IN ECHIPA ITI DAU DREPTATE,DAR ESTI TOTUSI FRICOS.

Anonim spunea...

Pentru 21.02.2010, 13:05:00

Nenea Acadel daca taticul tau nu era director de combinat ,tu de unde auzeai de ANP ?

Filis daca matusa ta nu era in corpul de control si nu aveai ruda un general ,de unde auzeai de ANP ?

Armani daca tu nu aveai un unchi care sa creasca struti si sa-i imparta prin senat ,de unde auzeai de ANP ?


Ps
Pentru 21.02.2010, 19:02:00
Filis: cand ,unde si cu cine ai fost vreodata tu BARBAT ?

Pentru 21.02.2010, 19:23:00
Domnule coleg masterand daca vrei o istorie adevarata a cea ce a fost si este SIPA cerceteaza cazul lui Filis de la Penitenciarul Tg Jiu !
Acesta a fost cercetat de fosta Sipa deoarece facea afaceri cu ppleii,iar acum este Seful BPCT ( Sipa ) de la Tg jiu ! Asta da ISTORIE !

Anonim spunea...

Pentru "baiatul" care se ia de escorta am o vorba. Esti slab pregatit si prost informat ori ai facut scoala la popota cu Selaru. Nu cred ca vreodata in viata ta ai fost cu PM in spate pe la vreun punct de lucru. Daca vrei sa postezi pe penifest repeta clasele I-IV. Acolo se invata alfabetul! Un sef punct de lucru!

Anonim spunea...

Pentru 21.02.2010, 19:23:00
Domnule coleg masterand i-ti recomand sa incepi cu:
Postul Radio si cu Gardienii publici din Tg Jiu !

Anonim spunea...

schimbarea şefilor bucuria proştilor, spune un proverb vechi
de multe ori ne-am bucurat şi de mai multe ori am plâns
rog sî fiu contrazis cu exemple concrete

Anonim spunea...

la margineni se fac autoevaluari lunare k la sedintele de partid<89