Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 18 februarie 2010

Factor de stres

Săptămâna trecută, a fost pentru mine cea mai grea și... nu îmi aduc aminte să mai fi avut asemenea momente grele de mult timp. Decesul colegului de la Giurgiu a fost un șoc gândindu-mă la durerea familiei rămase în urmă.

Oricare dintre noi puteam fi în locul lui pentru că sistemul penitenciar românesc iși ia anual tributul fie dintre cei pensionaţi nu demult dar și dintre noi cei activi, iar specialiștii în medicina muncii ar trebui să facă ceva ca această meserie să fie catalogată cu factor de stres maxim.

Într-una din zilele trecute la pregătire a venit unul din împuterniciții de la pază pe care i-am tot criticat, spunându-ne că șeful lui pe linie de pază de la Bucureşti i-a spus să facă o cameră de tranzit în penitenciar pentru că poliţiştii nu mai au bani de motorină să plimbe hoții în judeţul vecin pentru a depune preventivii.

Toate aceste demersuri se fac pentru că șefii polițiilor județene au făcut rapoarte pe lângă ministrul de interne și au arătat, că s-au dublat sau chiar triplat cheltuielile cu transportul de când penitenciarele cu regim deschis și semideschis nu mai primesc preventivi. Păi dacă la poliție sau dublat sau triplat cheltuielile la noi nu mai vorbim.

Toti chestorii din ANP tac și nu zic nimic pentru că le e rușine să-si recunoască eşecul reorganizării penitenciarelor. Oare nimeni nu vede din tara asta ca banul public e aruncat aiurea de doctorul cu gaşca lui?

Oare reorganizarea asta nu e un factor de stres pentru cei implicati direct ?

48 comentarii:

Anonim spunea...

Promovarea valorii creaza plusvaloare (asa se poate iesi din criza),promovarea nonvalorii creaza haos, nemultumire si bani multi cheltuiti fara rost.
Este timpul celor promovati in corpul ofiterilor cu nota 5 care au dar examen de 3-4ori ,imputerniciti pe functii de sefi de nota 5, cei care au luat peste 7 sunt paria unitatilor.

Anonim spunea...

Este un stres pentru noi pentru ca luam bani mai putini datorita asa zisei profilari.Chiar nu vede nimeni de la minister.ALO,M.J.-ul,m-aude cineva?

Anonim spunea...

Eu cred ca mai marii nostri din ANP. ar trebui sa vada cat se cheltuie cu detinutii care trebuesc transportati de la Deva pana la Sibiu,Medias,Copsa Mica s-au invers de la Aiud la Petrosani,Brad,Hunedoara .Ar trebui sa mai vada si miliardele care se cheltuie cu detinutii care fac clasele 1-8 in penitenciare si li se da bani pentru ca nu au facut scoala atunci cand erau copii .Acestea sunt unele dintre gaurele negre ale bugetului ANP care ar trebui sa le vada cine trebuie ,si sa faca ceva pentru a fi eliminate.

Anonim spunea...

Este timpul celor care si-au cumparat diplome si functii, cu ei nu vom progresa.
Intrbarea este cum vom scapa de ei?

Anonim spunea...

Am ajuns sa ducem cate un detinut singur la instanta pe banii statului cu escorta de doua cadre si elevii merg la gramada cu autobuzul politia nu mai are bani de transport arestati preventiv dar noi avem si ne vom pune si salariile ca sa caram hotii cate unul la instanta asta e eficienta in gestionarea resurselor financiare si materiale.

Anonim spunea...

Sistemul anp merge pe un drum fara capat si plin de incertitudini,imaginea e varza,nivelul de cultura al cadrelor este in proportie de 80% dezastruos,unii nu stiu de ce vin la serviciu si de ce pleaca,cei care nu au sustinut niciodata un examen ii critica pe cei care au promovat,agentii isi dau cu parerea despre generalii din sistem ,au oare pregatirea lor ,de bani se vaita toti ,dar de minte nici unul,suntem la vale si ne tot ducem se aplica tehnica tupeului nu a argumentului,cei nesimtiti merg inainte,cei buni sunt victimele lor si sufera,sunt mai uniti hotii decat functionarii din sistemul penitenciar,noi regresam cu placere,noi regresam cu talent,noi nu ne luam dupa nimeni decat cand regreseaza,INAPOI MARS!La noi,elevii asculta profesorii si le dau note de 2 si trei.In capul unora nu e loc decat pentru al 13 lea si pentru banii de haine!

Anonim spunea...

Nu avem cu sa scapam de ei.Sunt atat de multi incat nici nu-mi pot imagina ce am putea face.
Acum 10 ani era doar catva ofiteri cu facultate iar acum toti au facultati terminate la distanta.Nu ar fii o problema dar sunt si slabi pregatiti ca sa nu mai spun ca umbla cu nasul pe sus de parca ar fi terminat vre-un Oxford sau Cambridge.Atata timp cat suntem condusi de aceste...specimene chiar nu vad nici o iesire.
P.S. : poate doar sa se faca vre-o evaluare dar atunci se naste o noua intrebare:cine ii evalueaza(tot unii ca ei) ?

Anonim spunea...

o sa vina noile state acum ..si o sa vedem cum vor incepe bataliile pe functiile cu indice mare

Anonim spunea...

Bateti campii cu tot felul de prostii...e un lucru foarte bun aceasta profilare a penitenciarelor in functie de tip-ul de sistem de detentie.Sunteti ca niste babe clevetitoare care nu fac altceva decat sa flecareasca toate prostiile si nascocirile.TRAIASCA dl.BALA!!!!!!

Anonim spunea...

Autorule, habar n-ai de profilare si de problemele care sunt in interiorul penitenciarelor! Vino pe sectie sa vezi cu ce ne confruntam, de fapt, sti ce e paradoxal? Despre profilare si prezentarea ppl la instante vorbesc numai cei care nu lucreaza in operativ! Ce e rau in profilare ? Ca nu mai avem talmes-balmes-ul existent cand erau toate regimurile... de nu mai stiai unde te afli... colcaiau ppl peste tot la gramada! Profliarea e raul cel mai mic din sistem... in cu totul alte directii si din alte cauze se pierd banii publici alocati sistemului!

Anonim spunea...

Vin in completarea colegului de la 09,31 si completez ca detinutii ne fraieresc pe fata, ca de obicei deaftfel, daca legea sau deciziile anp-ului le permite, dau declaratie ca nu au nici o clasa si-i bagi la scoala. Pai asta nu e favorizarea infractorului, ii dai posibilitatea sa faca scoala pentru bani si zile castig iar el are declarate, la depunere 4, 5...8 clase? La Jilava in pg.de scoala 2 in 1 sunt multi care isi fac cererile singuri, ba le mai fac si la altii, basca reclamatii, petitii, etc, pentru cei ce platesc bine iar cand e vorba de scoala nu au nici o clasa...Prinde orbu' scoate-i ochi! Daca atunci cand facem strategii, emitem decizii, gandim cu c...l!

Anonim spunea...

@ 09:39

Hai domne fii serios, cum sa scapi de nevasta d-lui P sau cum sa scapi de sotul d-nei U sau cum sa scapi de fina d-lui L si in final cum sa scapam de toate E.
Da exista cea mai buna solutie... SALARII EGALE LA EXECUTANTI...SI FUNCTII ONORIFICE DE CONDUCERE!
Diplomele de pina in 90, sint muncite!!!!!!!!!!!!!

Anonim spunea...

Bai fraerilor, ce o tot dati cu banul public? Uitati-va in buzunarul vostru. Oricum banii de care vorbiti ca sunt aruncati tot pentru detinuti sunt alocati intr-un fel sau altul.

LUTE spunea...

ati auzit de popescu alin constantin intaiul?e cel mai tare pazist,mai tare ca Stancovici,dar nu s-a aratat pana acum si a auzit si de sectia Pojogeni,omu e pe problema rau de tot planifica controale inopinate si pune tabelul in poarta,da!

Anonim spunea...

Cand ministrul justitiei (cel mai mare independent)sau dir. gen.Bala (cel mai priceput in profilari) aproba imputernicirea pe functii de sefi, nu trebuie sa cunoasca daca acei ofiteri au pregatirea si experienta necesara pt a ocupa functiile de conducere ??
Sistemul a ajuns in haosul actual pt ca , sistematic, a fost promovata nonvaloarea. Cum poti sa imputernicesti pe cineva care a dat exament pt corpul ofiterilor 3 ani la rand, reusind a 4-a oara cu nota 5 in 2006 ? In 3 ani si jumatate poate acumula cineva atata experienta si competenta profesionala pt a fi imputernicit pe o functie de conducere ? In curand, vom atinge recordul ca absolventii de la Academia Cuza sa fie imputerniciti odata cu inaintarea in gradul de subinspector si repartizarea in unitati, pt ca au 3 ani de studii in specialitatea penitenciare. Apoi, vom avea parte si de marea surpriza ca ofiterii debutanti, dupa ce termina perioada de specializare de 1 an, sa fie imputerniciti odata cu definitivarea in functie.

Anonim spunea...

D le BALA...multi dintre angajatii sistemului va sustin, nu va lasati! Sunteti pe drumul cel bun!

Anonim spunea...

http://beta.cancan.ro/actualitate/intern/gardian-sechestrat-de-sef-eliberat-cu-politia-90255.html
Ascultati inregistrarea si strambati-va de ras. Cine il tine in sistem pe handicapatul asta? Nu cumva rad si curcile de noi?

Anonim spunea...

Da, sunteti pe drumul Timisoara-Tg-Jiu-Craiova-retur.

Anonim spunea...

@18.02.2010, 16:23:00

In opinia mea, invatamantul la distanta ar trebui desfiintat.
Cu siguranta si tu ai urmat aceasta forma de invatamant, dar numai pana la nivelul clasei a II-a.
Cand o sa inveti gramatica limbii romane, atunci vei putea sa-ti dai cu parerea despre ”specimenele” care ne conduc...
Sunt de acord, cu cel care a postat inaintea ta (18.02.2010, 15:56:00) in privinta nivelului de cultura, dezastruos, al cadrelor. Este si acesta unul din motivele pentru care sistemul penitenciar regreseaza cu placere si talent...

gherla spunea...

Din tot ce inteleg eu, toti nemultumitii sunt nemaipomeniti, noroc cu blogul, ca altfel nu ar auzi nimeni de acesti extraordinari ratati. Va zbateti in zadar,ilustre efemeride, visati cu ochii deschisi,dar nimeni,nimeni nu va aude minti ratacite si tulburi.

Anonim spunea...

D-le Bala, cand faceti drumul retur la Timisoara (desi ar fi rusinos, mai bine va pensionati) luati-va si pupila de la ANP,pt ca serviciile pe care le ofera d-ra nu pot fi platite din bani publici.

Anonim spunea...

@ Gherla -18.02.2010, 22:50:00

Who the fuck are you ? Unul dintre geniile care au creat ”pilonii marii strategii pentru demolarea eficienta a sistemului penitenciar” ???
Bravii nostri conducatori, treziti-va la realitate, nu mai visati cu ochii inchisi la scaunele voastre, pentru ca vi se apropie sfarsitul mandatului si nimeni, nimeni nu va regreta ca vom scapa de voi !!!

Anonim spunea...

Reprofilarea penitenciarelo este buna.Ceea ce nu este bine pus la punct este altceva,acele instante-judecatorii aparute ca ciupercile dupa ploaie din anul 1999 in fiecare catun exista o judecatorie si un judecator sef si asa mai departe.Dar acolo nu se vede ca sunt cheltuieli masive.
Politia vrea sa arunce pisica in gradina noastra fiindca au dat de greu.Nu se mai poate ciupi nici la ei combustibil ,sunt curse multe bla-bla.Cred ca in tara nu sunt centre de retinere,si aici este vina MJ hotii se plimba foarte mult in instante fiindca au vazut si ei ca legile sunt proaste si prost aplicate.
Detinutii preventivi nu au ce cauta in penitenciare,penitenciarele sunt centre de detinere.Preventivii au prezumtia de nevinovatie timp ce nu trebuie depus in penitenciar.

Anonim spunea...

nu e normal sa mergem noi de la margineni toata ziua la instanta la brasov chiar si cu un singur detinut....codlea nu mai are sectie de maxima si tot greul pica pe noi.o gramada de bani cu care s-ar imbunatati conditiile de munca....

Anonim spunea...

ALO ! ANP -ULE ! VIN-O LA TICHILESTI SA VEZI CUM UN DIRECTOR DE PENITENCIAR MANDATAT ATAT TIMP CAT SA STRESEZE, E IN STARE SA DEA PE MANA PARCHETULUI PE TOTI ANGAJATII CARE ISI FAC CU GREU TREABA IN PUSCARIE !

VIN-O SA VEZI CUM SPRE DELICIUL HOTILOR SUNT UMILITI ANGAJATII, PANA SI SEFII DE TURA SUNT TARATI IN MOCIRLA ASTA PRIN SCHIMBAREA FARA TEMEI A ACESTORA INTRE TURE...

TOTUL SPRE DELICIUL HOTILOR: SA DEA DUMNEZEU O BATAIE CARE NU S-A MAI POMENIT IN ISTORIA PUSCARIILOR SI LASAT ACEST DIRECTORAS SA INTERVINA ASA CUM CONSIDERA EL DE CUVIINTA PENTRU APLANARE...DAR SINGUR...CU MAINILE GOALE !

Anonim spunea...

21:03:00

Dar de ofiter debutant NUMIT director la penitenciar de maxima siguranta, ai auzit? La doua luni dupa ce si-a cumparat diploma de licenta?

Anonim spunea...

"Fuck-tor" de stres ar fi fost un titlu mai potrivit, asta a propos de ultimele barfe, smenuri, susanale.

Anonim spunea...

gata, la tg jiu s-au linistit lucrurile,se va lucra profesionist si dupa lege mai ales ca vor fi detasati 5 ofiteri de la paza(care erau condusi de un subofiter de la sindicat) iar unul cu capul mare si indesat va iesi la pensie,in sfarsit linisteee si uniforme si sotii planse dupa sotii lor sefi plecati in bejanie.

Anonim spunea...

Pensie usoara domnule TOC si sa va bucurati de tot ce e mai frumos ca sunteti un nas bun care si-a protejat finii mereu si care a aruncat registre ca sa-i bagati pe altii la apa,bun baiat,pensie usoara si respect de la colegii care nu va sunt fini sau nepoti ori consateni.

Charlie Chaplin spunea...

Pt. Famiglia Musat

"Un sofer cu leafa mica si cu mult
umor
Mi te-a readus in minte ca pe-un luptator.
Ca ai fost al celor simpli si al lor ramai,
Peste toata lumea veche hohotul dintai."

http://www.trilulilu.ro/dutz1981/5d64005583e75e

Anonim spunea...

PREMIUL ANUAL !

Joi, 18 Februarie 2010 15:56
Atasat aveti solicitarea Ioanei Serban, director DEA :

Stimati colegi,
MFP ne-a alocat astazi fondurile necesare in vederea platii celui de-al 13-lea salariu.
Pentru a putea deconta maine ordinele de plata pentru unitatile din sistem, consider ca este nevoie de o ultima verificare (avand in vedere ca diminuarile pentru functiile de conducere au fost calculate de DEA-ANP).
Pentru aceasta, va rog sa transmiteti astazi pana la orele 14,30 sumele de care aveti nevoie, pe adresa de e-mail cene@dgp.ro, astfel:
Premiul anul
Contributii angajator
Total
Cu stima,
Ioana SERBAN
Director DEA

Anonim spunea...

Pe mai toate postrile de televiziune au loc discutii legate de noul proiect al legii pensilor, unii guvernanti folosind cuvinte de genul "pensii nesimtite" ale unor categorii speciale de salariati printre care din pacate ne aflam si noi. Ma gandesc la faptul ca in ceea ce priveste contributia angajatului la fondul de pensii, aceasta este intre 5 si 10,5% angajatorului revenindu/i obligatia de a contribui pentru fiecare angajat cu un procent mult mai mare (dublu fata de angajat). Oare care ar fi cuvantul sau cuvintele potrivite pentru angajator.... Daca avem salarizare unica, pensie unitara se mai justifica oare acele obligatii stabilite de legiuitor prin statutele speciale sau acele privatiuni ale anumitor drepturi?

Anonim spunea...

avand in vedere faptul ca nu beneficiem de nimic concret in materie de asigurare medicala - am fost sa imi fac niste analize banale si a trebuit sa le platesc desi nu am mai facut analize de ani buni- as prefera sa se inverseze sumele de bani oprite pentru pensie cu sumele oprite pentru sanatate.

Famiglia Musat spunea...

Thanks, Charlie!

Charlie Chaplin spunea...

It is my pleasure!

Anonim spunea...

Pentru cei de la Tichilesti. Stati linistiti ca va vine o directoare "super-buna" de la Galati si va linistete cu totul

Anonim spunea...

Stati ca vine o "supergirl" la Tichilesti!

un agent de la "Podul Prieteniei" spunea...

Eu consider ca o "ierarhizare" a penitenciarelor pe categorii A,B,C in care prima categorie s-ar plasa ppl care respecta regulamentul inchisorii,respecta programul,pastreaza curatenia,nu creaza probleme,au acces la tv.,sala sport,biblioteca.In urmatoarea categorie ar "urca" cei care sunt certati cu regulamentul inchisorii,distrug,au rapoarte de incident!Iar ultima "halta" sa fie "alocata" celor care, chiar pot sa folosesc un cuvant dur, sunt "irecuperabili"!Aceasta ultima "halta",categoria C, sa fie spaima detinutilor!Atunci cred ca s-ar crea o responsabilizare a acestor ppl,care in momentul de fata gandesc ca penitenta intr-un asezamant penitenciar este "apa de ploaie".Dau un copy-paste(nu-mi pasa ca o sa fiu criticat!)Romania va trebui sa plateasca 10.000 de euro unui detinut privat de proteza dentara si care a fost si victima unui proces inechitabil dupa ce si-a violat bunica in varsta de 83 de ani, a decis marti Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), relateaza AFP, citata de Agerpres.Asa viata in penitenciar mai zic si eu!

Anonim spunea...

si totusi poate nu mai cenzurati

Anonim spunea...

unitatile le-au clasificat dupa marime , cu paturi pana in tavan si nu dupa conditiile pe care le ofera ppl sau dupa respectarea 275

Anonim spunea...

VOI TOTI CE A-TI SCRIS INAINTEA MEA,AVETI TOTI DREPTATE.ASTA ESTE SISTEMUL!DAR.....OARE ??????ANP-UL NU CITESTE?
HUGIN?BLOGERII??CE NE FACEM?
VEZI CAZUL SEVERIN...REPETENTUL DE SAVESCU......EL INSUSI FACE ECLAMATIA SI CHEAMA CORPUL DE CONTROL!DC? NU ESTE CAPABIL SA VERIFICE ACTE
SI CHEAMA BUCURESTIUL(COLEGII)SI........
DAR HAI SA LASAM ASTA.HAI LA TREABA
P.S:MI-E SCARBA CA SUNT FUNCTIONAR LA ANP

Anonim spunea...

Pensie usoara domnule adrian tonita,de ce nu ati spus si ne tineti in suspans,numele dvs nu se poate scrie cu litere mari,din pacate.

Anonim spunea...

la tg jiu,au fost cinditii bune de lucru,au fost chiar si oameni meseriasi,de la care,cine a dorit sa invete a invatat,dar cum sunt alte criterii de promovare,decat cele firesti, au prioritate cei cu rude,cu fini sau nasi,cu vecini sau deschisul usilor cu capul,poate vreodata o sa primeze valoarea

Anonim spunea...

sa-l vezi la pensie pe simescu,
sa-l vezi la pensie pe tonita,
sa-l vezi la pensie pe toc,
sa-l vezi la pensie pe ....,
pareca este ceva ireal,

Anonim spunea...

tichilesti, ati fost atat de fraieri incat nu v-ati inteles acolo intre voi, va vine o fatuca de la galati care va invata meserie de director pe gheburile voastre , fraierilor. ca prostia e pretutindeni in sistem, de la anp care face experimente pe pieea voastra si pana la tichilestiul ala amarat.tulcea trimite genii la arad, galatiul trimite genii la tichilesti, nu au avut loc de sefi pe undeva pe la ei dar la altii pot face performanta. ca nu-i problema, oricat de prost esti, in functia de director de puscarie te descurci.

Anonim spunea...

Cine pleaca director de la Galati la Tichilesti ? Gianina - purtatoarea de cuvant ? Nu are inaltime fata dar are istetime dupa cum se vorbeste prin targ...

Anonim spunea...

Desi cred ca a avansat cam repede, este o tipa inteligenta care ar putea face echipa, depinde si de ceilalti. Sunt multi oameni inteligenti la Galati,doar ca in momentul cand pun mana pe putere parca o iau razna,poate ca se intampla lucrul asta prea devreme (la o vechime de 2-3 ani in sistem) si nu si-au format inca spiritul de solidaritate. Sau prea tarziu si au de rezolvat prea multe frustrari.Greu de explicat cum oameni aparent perfecti pentru un post de conducere o iau razna. Mult succes, Gianina!

Anonim spunea...

Gianina, sa te felicitam ? La mai mare !! Un salut de departe, f departe... esti isteata in ciuda faptului ca ai multi invidiosi in preajma ta. SA MOARE TOTI DE CIUDA !!! SUCCES ! Ma bucur sa aud ca poate ocupa un astfel de post important ... " SI UN OFITER SECRETARIAT " !!!