Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 4 februarie 2010

Considerații despre decența înjurăturilor

Articolul acesta ar putea fi despre orice, că oricum nu ar conta. Aş putea să dau copy-paste din wikipedia, să umplu pagini cu aiureli mondene, coafate filosofic sau să-mi pierd vremea cu gogomănii despre politicienii zilei şi judecăţile lor de valoare.

Sau, poate, ar fi suficient să postez o înjurătură la adresa sistemului, a conducătorilor lui, a pepeleilor, a Guvernului , a MJ-ului, etc., că efectul ar fi acelaşi.

Împătimiţii blogului nici nu ar observa, ar da înainte cu sporurile, cu al 13-lea, cu bârfele, cu răutăţile, cu răzbunările, cu invectivele..

Unii se urăsc atât de tare pe ei înşişi, încât nu suportă să fie singuri în acest dureros proces distructiv şi, descoperind blogul, au descoperit, probabil, că este sănătos să dai cu capul de mai multe ori în acelaşi loc... Măcar nu mai ţipă la nevastă, nu-şi mai altoiesc descendenţii şi nu-i mai trîntesc telefonul soacrei, pentru că NU MAI AU TIMP!

Propun administratorului blogului să nu mai cenzureze niciun comentariu, măcar o perioadă, până când, sătui de atâta ură şi maculaţi de atâta mizerie, bloggerii să facă 'grevă' şi să ceară decenţă sau tăcere.

35 comentarii:

Dan Selaru spunea...

Cateodata pierdem padurea din cauza copacilor.

si totusi spunea...

Felicitări, Sword! Ne-ai obisnuit cu articole frumoase si de bun simt. Mă gândeam la propunerea ta de a publica toate comentariile, indiferent de cât de mizerabile ar fi... Crezi că acei comentatori care aruncă mizerii spre blog se vor sătura de ele, se vor scârbi si vor dori autocenzura? Poate că unii ar jubila. Lumea blogului ar arăta ca si lumea lor interioară. Altii, însă, vor fi dezamagiti. Va fi o nouă victorie a prostului gust. Ne-am săturat deja de ea. O întâlnim la tot pasul, la locul de muncă si prin multe alte locuri. Cred că e foarte bine ceea ce faceti acum. Oamenii au nevoie să se spună lucrurilor pe nume, să se combată asa cum se face pe acest blog. Dacă articolele sunt asertive, nu acelasi lucru se poate spune si despre comentarii. Prin ceea ce faceti acum, eu cred că se poate crea un val care va îndemna spre decentă. Spui că articolele pot fi despre orice, că oricum nu contează. Eu n-as spune asta. Ceea ce scrieti contează. Se simte în sistem. Oamenii vorbesc despre Penifest cu interes si cu speranta. Dacă Penifestul a făcut atâtea în sistem, nu va putea face si pentru propriii lui cititori? Mai marii "anepeului" si chiar ai ministerului au învătat să aibă respect fată de Penifest. Nu or avea acest minimum de respect comentatorii acestui blog?

Anonim spunea...

Nu va suparati, da' al trei-spe-lea se mai da ?Ca eu nu sunt din sistem si as vrea sa intru. Mi-a zis unchiu ca nu mai e cum stiam eu, pana acum se dadea si al trei-spe-lea si salariu de merit si doua trei echipamente si praf antene si tot, acum a inceput sa fie nasol si pe aici, asa e ?Mai bine ma bag la politie da n-am decat o matusa de a doua acolo. Poate va da , totusi...

Anonim spunea...

Huginn, cred ca ar trebui sa il inviti pe Si Totusi inapoi pe Penifest. A fost o pierdere plecarea lui. S-ar intergi echipa!

Huginn spunea...

Nici o problema. E oricand binevenit.

Anonim spunea...

Teoria "Celor Doua Vaci" aplicata in diverse cazuri:

CRESTIN-DEMOCRATUL: Ai doua vaci. Pastrezi una si pe cealalta o daruiesti vecinului tau.

SOCIALISTUL: Ai doua vaci. Guvernul iti ia una si o daruieste vecinului.

REPUBLICANUL: Ai doua vaci. Vecinul tau nu are nici una. Si ce daca?

DEMOCRATUL: Ai doua vaci. Vecinul tau nu are nici una. Te simti vinovat de propriul tau succes.
Votezi persoane in serviciul guvernamental care iti vor impune impozite pentru vaci,
obligindu'te pina la urma sa vinzi una din ele pentru a avea bani sa platesti impozitul.
Persoanele votate de tine iau banii de impozit, cumpara o vaca si o daruiesc vecinului tau.
Simti ca ai facut dreptate.

COMUNISTUL: Ai doua vaci. Guvernul le ia pe amindoua si iti furnizeaza lapte.

FASCISTUL: Ai doua vaci. Guvernul ti le ia si iti vinde laptele. Intri in ilegalitate si demarezi
o campanie de sabotaje.

DEMOCRATIE, STIL AMERICAN: Ai doua vaci. Guvernul te impoziteaza pina la punctul la
care esti obligat sa le vinzi pentru a sprijini financiar un om dintr'o alta tara care
are o singura vaca si care este de fapt un dar al guvernului tarii tale.

CAPITALISM, STIL AMERICAN: Ai doua vaci. Vinzi una,cumperi un taur si creezi o cireada de vaci.

BIROCRATIE, STIL AMERICAN: Ai doua vaci. Guvernul ti le ia pe amindoua,
taie una, mulge pe a doua, te plateste pentru lapte, apoi varsa laptele la canal.

CORPORATIA AMERICANA: Ai doua vaci. Pe una o vinzi, iar pe a doua o obligi
sa produca lapte cit patru vaci. Esti surprins cind vaca se prabuseste si moare.

CORPORATIA FRANCEZA: Ai doua vaci. Intri in greva pentru ca vrei trei vaci.

CORPORATIA JAPONEZA: Ai doua vaci. Le redimensionezi incit sa fie de zece ori
mai mici decit o vaca normala si sa produca de douazeci de ori mai mult lapte.

CORPORATIA GERMANA: Ai doua vaci. Le reproiectezi incit sa traiasca 100 de ani,
sa manince odata pe luna si sa se mulga singure.

CORPORATIA ITALIANA: Ai doua vaci dar nu stii unde se afla. Iei o pauza de masa.

CORPORATIA RUSEASCA: Ai doua vaci. Le numeri si afli ca ai 5 vaci. Le mai numeri
odata si afli ca ai 42 de vaci. Le mai numeri odata si afli ca ai 12 vaci.
Te opresti din numaratul vacilor si mai desfaci o sticla de vodca.

CORPORATIA INDIANA: Ai doua vaci. Le venerezi.

CORPORATIA MEXICANA: Crezi ca ai doua vaci, dar nu stii cum arata o vaca. Tragi un pui de somn.

CORPORATIA ELVETIANA: Ai 5000 de vaci dar nici una nu este a ta. Percepi taxa de
la proprietarii vacilor pentru ca le tii vacile.

CORPORATIA BRAZILIANA: Ai doua vaci. Intri intr'un partenariat cu o corporatie americana.
Curind ajungi sa ai 1000 de vaci si
corporatia americana da faliment.

BON JOVI spunea...

Cred ca ar trebui sa cautam cauza,de unde pleaca atata ura,de ce,cuvintele mizere la ce ii ajuta pe cei ce le folosesc?La ce ne ajuta pe noi cei care nu vrem sa le citim, auzim,interpretam?Oare ajutam la reintegrarea sociala?Cred ca aceste expresii fac parte din societate le auzim zilnic in jurul nostru de la cei de varste destul de fragede pana inclusiv la noi cei care suntem parinti si ar trebui sa oprim ceea ce nu vom vrea sa se intample peste ani!Cu respect,acelasi...

Anonim spunea...

"Non idem est si duo dicunt idem".

Anonim spunea...

@10.38

Plecare lui Si Totusi „a fost” o pierdere? Sa inteleg ca „acum” nu mai reprezinta o paguba?

Pentru a se reintregii echipa Penifest, si aici ma refer la lotul de baza, la titularii de drept, ar fi necesare mai multe invitatii. Nu e numic imposibil. Poate vor fi iarasi ce au fost si mai... multi decat atat. :)

atitudine spunea...

Foarte bun articolul! Sunt curios care vor fi reactiile celor ce comenteaza!

Veninul si canepa spunea...

"Si totusi" nu a plecat dezgustat de calitatea comentariilor si nici alungat de Huginn. A plecat crezand ca poate face un blog exclusivist,alimentat numai de persoane care sa-i semene intru eruditie. Nu i-a reusit. Dupa cum i-am mai spus, oricat de buni ne-am crede, sa nu ne inchipuim ca suntem cu mult mai buni decat mediul in care traim. Asadar,poti veni oricand inapoi, si totusi, noi am stiut mereu ca esti de-al nostru.

Anonim spunea...

Va spuneam de interpretare legea vorbeste singura ancepem cu Art6 ultimul, "in 2010 soldele si indemnizatiile lunare de ancadrare se stabilesc stabilesc functie de co utilizati coeficientii utilizati ,de ce am inceput asa spre a se verifica la fiecare coeficientii utilizati pina la data de 31 .12. 2009,
Art2(1) incepind cu luna ianuarie 2010, personalul aflat an functie la 31 12 2009 pastreza salariul solda sau dupa caz.. care se calculeaza astfel:a) la salariul de baza, solda + salariul de functie sau dupa caz indemnizatia de incadrare corespunzatoare functiiilor avute la data 31 12 2oo9+ cuantumul sporurilor si indemnizatiilor<, prevazute la anexa legii.b) sporurilesi alte sporuri prevazute la anexele care nu se introduc in salariul de baza an aceleasi cuantumuri de la 31. 12 2009 in masura in ccare asi desfasoara activitatea in aceleasi conditii cu respectarea prev.(2) ART 23 din legea cadru 330/2009 (2)la calculul drept al1 se vor avea an vedere numai drepturile salariale, prevazute an legi 3. in salariu de baza ale functiilor de executie este cuprins sporulde vechime in munca an cuantumul avut la 31 12 2009,prin aplicarea procentului la salariul lunii respective (la care legea a intrat an vigoare)Art3. an cazul an care drepturile salariale detinute cu prev la art 30 din legea cadru 330/2009 se acorda o suma complementara .....tranzitoriu stabilit de cin?, aceste sume de A.N.P. sau unitatile din teritoriu care sa compenseze diferanta in masura an care persoana asi desfasoara activitatea an aceleasi conditii, dar nu este luata an calcul determinarea altor sporuri Art4 cuantumul sporurilor si indemnizatiilor se stabilesc cu respectareaArt. 23 al legii cadru330/2009. Art.5 majorarea numai pt cele care nu depasesc 700 lei sau au un nivel mai mic cumulat cu sporurile si indemnizatiile de pe aceasta valoare.Interpretarealegii se face de la coada la cap , am zis + , alte situatii .Ma veti intreba de ce am anceput cu sfarsitul spre a studia legea sistemului de pensii a le corela pe amindoua si a le aplica una fara alta nu pot fi aplicate cu tote normele de care s-a ampiedicat a.N.P. -ul , o lege ca sa fie aplicata trebuie citita de la sfarsit la anceput de aceeea am zis de minusuri: in interpretarea legii coeficientii calculindla baza de calcul a salariilor noastre pot sa va spun ca cine m-a anvatat asa nu a reusit sa fie incadrat ca urmare a birocratiei, desi este jurist de meserie, de aceea va spuneam de hatisurle legii.

Anonim spunea...

Edy, Pruteanu, Ofiter indezirabil, voi ce spuneti?

Anonim spunea...

Pentru Veninul si canepa,

Daca ai sti cat... ai reusit sa invarti!

Anonim spunea...

@ 14.23

Chiar daca ai postat comentariul tau la alt articol (probabil din dorinta nestavilita de a raspunde prompt si "pertinent", te-a luat valul), iti spun, cu toata decenta admisibila in aceasta situatie (are si decenta mandria ei), ca ai "anceput" cu sfarsitul si ai ramas la... coada. Iar pana ai ajuns si tu "in fata", ghinion, s-a terminat. Nu-i bai, poate data viitoare prinzi si tu o coada mai scurta sau "vanzatoarea" da mai putin, ca sa ajunga la toti. :)

Cine te-a "anvatat" ori a facut misto de tine, ori a facut misto de el... natura.

Pe cuvantul meu ca esti simpatic.

Anonim spunea...

Nici pana la aceasta data nu sa primit in unitati de la AMP Istructiunile privind noua modalitatea de calcul a salariilor pe luna ianuarie,rugam pe ceii din conducerea Sindicatelor sa faca demersuri la conducerea ANP pentru a se urgenta cu aceste probleme mai sus mentionate,
VA MULTUMESC.

Anonim spunea...

Si totusi, sa ramana unde este. A esuat, sa-si duca mai departe crucea. Penifestul nu este locul in care iti lingi ranile. Sa nu uitam cum a plecat.

Anonim spunea...

Pentru 14.23

Ca "mentorul" tau nu a reusit sa acceada la o functie in sistemul nostru (recte de consilier juridic), asa cum te lamentezi, reprezinta dovada faptului ca, uneori, criteriile de selectie mai si functioneaza. :) Acum ne-ai lamurit... bustean.

In rest, fara comentarii.

Anonim spunea...

CALE DE INTORS NU EXISTA,ESTE FOARTE CLAR PENTRU TOT SISTEMUL PENITENCIAR ROMANESC,CA AUTORITATILE ISI BAT EFECTIV JOC DE NOI,ATIT TIMP CIT SUNTEM NISTE ELEVI FOARTE CUMINTI SI MAI RIDICAM SI NOI DIN CIND IN CIND,TONUL LA COMANDA.DACA NU VOM DECLANSA SPONTAN MANIFESTARI CARE SA ATRAGA ATENTIA AUTORITATILOR ASUPRA EVENIMENTELOR GRAVE CARE AU LOC IN PENITENCIARE,ASUPRA INCALCARII DREPTURILOR CADRELOR,A CONDITIILOR DE MUNCA ,A RESTANTELOR SALARIALE NEACHITATE,A UMILINTELOR LA CARE SUNT SUPUSI IN RAPORT CU PPL,A FAPTULUI CA NU SUNTEM APARATI IN FATA GRUPARILOR DE STIL MAFIOT CARE NE AMENINTA DIN INTERIOR SI EXTERIOR,ATUNCI FRATILOR NE MERITAM SOARTA.VOM INCEPE CU PRESA LOCALA,IN CARE VOM RELATA LUCRURI ANORMALE CARE SE PETREC IN PENITENCIAR,SAU MAI BINE ZIS VOM RELATA CU LUX DE AMANUNTE VIATA TRAITA DE UN LUCRATOR IN SISTEMUL OPERATIV,EVIDENT CU LUX DE AMANUNTE-SI VOM INCEPE CU CE SUPORTA UN SUPRAVEGHETOR.DACA NE ESTE TEAMA ATUNCI SA INTRAM IN CFS CA SA FACA ROST AUTORITATILE ROST DE BANI.VA UREZ O SEARA IN CARE SA NU VA PERMITETI SA VA GINDITI LA RETTRIBUTIE,CU UN SOMN CIT MAI ADINC. DE LA UN NEMERNIC DIN SISTEM

si totusi spunea...

Multumesc, Huginn, pentru gândul bun! E o onoare pentru mine să stiu că sunt binevenit. Voi citi Penifestul cu plăcere si voi interveni cu comentarii, ori de câte ori voi simti nevoia. Fac parte din marea familie Penifest de ceva timp si voi rămâne între cei foarte multi cititori si comentatori ai blogului.

Anonim spunea...

Mai 14,23 scrie si tu "in" in loc de "an" sa te pot urmari si eu. Si asa nu prea am inteles nimic din insiruirea cuvintelor tale aruncate la intamplare. N-are importanta. Au inteles altii, poate.

si totusi spunea...

Pentru prietenii anonimi si pentru amicul Venin

Am multe defecte, dar oportunist nu prea sunt. Dacă apare vreo idee pe care o consider ca fiind bună, mă înham si trag de ea. Poate că nu întotdeuna disting ideile bune de celelalte, dar acum nu a fost cazul. Acum, Huginn, Admin si Sword au făcut apel la decentă si m-am grăbit să sustin efortul lor, desi se descurcau foarte bine si fără mine.

Poate că unii comentatori au crezut, în dulcele stil penitenciarist, că atunci când sustii initiativa cuiva, ai un interes ascuns, iar atunci când critici o idee, sigur ai ceva cu autorul ei. Vă spun că tot ce mi-am dorit a fost să fiu alături de cei care au lansat această campanie si alături de foarte multi cititori de bun simt ai Penifestului.

Când am plecat din echipa de autori nu aveam în gând să fac un blog. Ideea a apărut ulterior, pentru că fusesem atins de doi virusi: al administratorului de blog si al autorului de articole. Acum sunt bucuros că există Politist penitenciar si cred că el este un vlăstar frumos al Penifestului. Nu cred că va avea vreodată popularitatea Penifestului, dar e un blog viu si primitor. Mai apar si acolo tensiuni, că furtuni sunt în orice echipă, dar e un blog prietenos.

În ceea ce-i priveste pe ceilalti membri ai Penifestului care au plecat, cred că revenirea lor, mai ales a lui Prisonworker, cel care era o adevărată sursă de creativitate, inteligentă si bun simt, e binevenită. Fiecare om, însă, stie ce este mai bine pentru el si îsi alege singur calea. Eu doar mi-am spus punctul de vedere.

Dragă Veninule, cunostinta mea mai veche, atunci când spui "noi", te referi la veninosi sau la comunitatea Penifest? Nu de alta, dar nu se confundă. :)

Ne-om mai citi si ne-om bucura (sau nu) de ideile postate. Comunitatea blogurilor din sistemul penitenciar poate face lucruri bune pentru noi toti. Om vedea.

Anonim spunea...

Strategie imprumutata-tacere,tacere,tacere ptr ca marea de neputinciosi nu reactioneaza.Pe acest lucru se bazeaza ANP-ul-si multi si p.........................

si totusi spunea...

@16.31

Multumesc pentru sfat. Am să rămân acolo unde sunt. După ce am "esuat", am ajuns pe o insulă frumoasă si n-as mai pleca de acolo. Si nu am venit să-mi ling rănile, că nu am (încă) răni, ci să dezbat alături de prieteni mai vechi.

atitudine spunea...

@ Administratorul blogului

Sigur nu ai cenzurat niciun comentariu? Ca devine interesant!

Remarc personaje care exprima cu decenta, fine rautati. E o diferenta, nu?

Anonim spunea...

Pentru juristii de la articolul precedent.Diminuarea premiului anual reprezinta o sanctiune (psihologica) pentru cei carora se aplica.Diminuarea procentuala dezbatuta pe abuziva si tendentioasa.De ce 10 si nu 50 sau 70 sau 100.Pe ce criterii ?de vointa unilaterala.Dezbaterea in consiliul de conducere nu are sens.Ce poate spune directorul de la paza pentru cineva din sectorul logistica?absolut nimic.Asa zisa dezbatere in consiliul de conducere este de fapt justificarea platii de polite si a reglarii de conturi.Aplicarea unor astfel de masuri, neintemeiate si nefundamentate reprezinta un crancen abuz asupra propriilor angajati.Felicitari sindicatelor pentru promptitudine!PSST Nici aici nu avem norme de aplicare si aici ma refer la procentele de diminuare,dar totusi aplicam diminuarile.Pentru alte drepturi conducerea invoca lipsa normelor.

Anonim spunea...

Fratilor este timpul sa ne ridicam si sa spunem guvernantilor adevarul despre penitenciare...Nu cred ca Predoiu stie ca noi existam in coada Preamaritei Justitii din Romania... Sa-i ciuruim pe toti guvernantii... La lupta fratilor...Nu dormiti!
AK 47 FOREVER

Anonim spunea...

@ Si totusi

Politist penitenciar este un blog viu, dar este si..."primitor"?

Scuza-ma "straine", tu nu stii ce vorbesti!

Ai uitat, ca de cand exista blogul Politistului, prezenta ta pe Penifest o poti numara pe degete?

Ai uitat ca parerile critice la adresa ta sau a blogului, DESI ERAU DECENTE, nu le publicai, si-mi recomandai Penifestul ca sa ma exprim?

Ai uitat ca raspundeai ironic si in batjocura, apoi stergeai dupa 5 minute raspunsurile tale?

SI TOTUSI, esti lup cu blana de oaie! E parerea pe care mi-ai facut-o!

Salut Penifestul pentru ceea ce este!

Anonim spunea...

Multumesc pt critici, daca ati fi trecut pe la facultate ati fi vazut ca este adevarat ceea ce va scriu antrebati un jurisdt cu experienta sau un profesor sau daca nu uitati-va an cartea domnului Djuvara si veti vedea ca asa e ,majoritatea studentilor nici nu citesc subsolurile tocmai pentru ca se considera a nu avea raspunsuri fara a stii ca de cele mai multe ori raspunsurilese afla acolo unde nu te astepti, de luat la misto nu cred, ca nu e genu de om care sa se tina de gulme , partea cu natura credeti-ma din punct de vedere al naturii are de unde , cunoaste toate chichitele legii, daca nu credeti ca o lege se interpreteaza asa mai studiati, faptul ca am fost promt va demonsteaza ca stiu legislatia interna, dacaq am inceput cu sfarsitul , a fost tocmai pt a se interpreta legea, care e facuta sa fie interpretata, .VApun o simpla intrebare daca tot pretinde-ti ca stiti legislatie Ce este un divort remediu si cat dureaza, daca ami raspundeti sunteti bine informat. ,partea cu angajarea ca sa va dau replica :Cand banul canta, mutul danseaza, se practica an societatea romaneasca actuala, ,poti sa ai carte daca nu ai banul si relatia nu reusesti ca si observatie finala .VA multumesc, dreptul la replica va revine. replica celui de la 14. 16

16.14/14.16 spunea...

Pentru 09.40

Manca-ti-as eruditia lu' matale, esti scump rau de tot in insistenta de a dovedi cat esti de hazliu. :)

Uite, am sa-ti fac pe plac si am sa-ti povestesc cum vine treaba cu facerea si desfacerea celulei de baza a societatii, ca mijloc de alinare/indreptare, dar cu o conditie: ia-ti "specialistul-mentor", care mai mult ca sigur e in aceeasi oala - dupa principiul "cine se aseamana se aduna", puneti ciorap de la ciorap si incropiti de o meditatie. Dar incepeti cu limba... gramatica, ca pana la "limba juridica" va mananca gaia sau... Pruteanu.

Asadar (si din compendiu), divortul este remediu (mi-a iesit si rima) atunci cand pronuntarea solutiei nu este conditionata de culpa vreunuia dintre soti, ci de imposibilitatea continuarii casatoriei cel putin pentru unul dintre "combatanti". In atare situatie, disolutia familiei este un remediu, o solutie pentru o situatie care nu mai poate continua. E ca si cum s-ar aplica vechea zicala romaneasca, dar "interpretata" de la sfarsit: Sa nu mai zica impreuna "vai de noi", ci fiecare "vai de mine". Se considera ca se curma caZnicia celor... separati, dar impreuna.

Acum, dragalasule, ma lasi? Nu de alta, dar nu cred ca-mi mai rezista falcile de atata ras.

In rest, ce mi-e "16.14", ce mi-e "14.16".

Auci (aici mi-am tras una peste frunte), abia acum am inteles, tu nu ai scris gresit ora postarii mele, ci ai interpret-o de la coada... "care e facuta sa fie interpretata" (legea, ora, coada... ce mai conteaza)!

Oricum, te declar, cu permisiunea administratorilor, cel mai simpatic comentator al acestui blog! Parol!

P.S. Am utilizat "wild-cardul" dreptului la replica, acordat de tine cu atata generozitate, considerand ca meriti aprecierea unui asemenea gest cavaleresc.

si totusi spunea...

@ 7.39

Avem si noi postacii nostri. Comentariul tău demonstrează că si decenta poate fi relativă. Depinde din ce parte o privesti.

7,39 spunea...

Si totusi, esti subiectiv! Fara suparare!

Veninul si canepa spunea...

Pana ce revine "si totusi"- sperand ca are taria sa renunte la orgoliul sau inflamat si la capul in nori de care a dat dovada atunci cand a hotarat sa plece - eu propun sa mai scrie cate un articol si autorii aia necunoscuti gen terminator, paul si altii ca ei. Nu de alta dar nu au produs nimic vreodata si totusi(hopa, mi-a iesit un joc frumos de cuvinte) apar pe lista aia cu contributori la substanta blogului. Ca-mi vine pur si simplu sa-l rog pe huginn sa ma treaca si pe mine acolo , intr-un colt, sa ma vada colegii mei academicienii si vecinii de bloc.

si totusi spunea...

@ 7.39

Sunt subiectiv, că doar era vorba despre mine.

@ Venin

Propunerea ta seamănă cu una de bun simt.

atitudine spunea...

Vreau si eu pe Penifest, ca e lupta mare intre orgolii, subiect foarte interesant de dezbatut!

Ce-are veninul cu canepa? Dupa o gura de venin te stergi cu canepa?