Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 11 ianuarie 2010

Niste repetenti

Scriu pe fuga, seara tarziu, ascultand la televizor cu jumatate de ureche, discutia pe seama noului conducator al Consiliului Superior al Magistraturii, care in tinerete obisnuia sa expedieze note informative pe seama vecinilor, colegilor si prietenilor, cu gandul la alta discutie purtata astazi pe seama modului in care se fac aprecierile anuale ale functionarilor publici cu statut special din sistemul penitenciar.

Teoretic, nu este nicio legatura intre un fost informator si un sef sau un sefulet mai mititel din sistemul penitenciar care la sfarsit de an isi pune cotierele si se pune pe apreciat subalternii dupa criterii numai de el stiute. Practic insa, simt cum batem pasul pe loc respirand anevoie, cu mana la gura, miasmele puturoase ale societatii romanesti, ori de unde ar veni ele.

Zice companionul meu de discutie: "...in orice penitenciar esti la mana sefului si de regula lucrul asta iti este infipt in creier pe parcursul intregului an. Unii te terorizeza in permanenta si ti-o spun de-a dreptul, altii sunt parsivi si te trezesti la sfarsitul anului cu un calificativ care n-are nicio noima si nicio legatura cu activitatea ta. Daca ii intrebi de ce esti apreciat intr-un mod atat de subiectiv, fie nu primesti nicio explicatie, fie primesti una care n-are nicio valoare sau care te lasa cu gura cascata!".

Unii "apreciaza" activitatea subalternilor in functie de polite, altii in functie de interese, altii descalifica preventiv activitatea subalternilor, pentru ca nu se stie niciodata cand se mai pune de un concurs sau de o avansare si de ce sa nu eliminam virtualii concurenti inca din fase?! Putini, prea putini, isi gandesc cu onestitate relatia cu subalternii, reactionand in consecinta!

N-am avut niciodata, pe tot parcursul legaturii mele cu sistemul penitenciar, niciun fel de curiozitate in privinta "notelor" de sfarsit de an, se pare ca am trait cu naivitatea ca evaluarea anuala este o simpla formalitate.

Ce e drept naivitatea mea a fost una de buna credinta, pentru ca nu poti sa iei in serios un sistem de evaluare in care majoritatea primeste foarte bine, cat timp sistemul penitenciar merge foarte prost, un sistem de evaluare care da nota maxima la capitolul curaj si demnitate unor oameni unsurosi care se scurg pe sub usile directorilor.

De unde si legatura cu informatorii, legatura cu comunismul, cu delatiunea, cu obedienta si mediocritatea care continua sa aiba castig de cauza in lumea romaneaca, o lume de repetenti cu coronita...

46 comentarii:

Anonim spunea...

...nu vad nici o legatura intre "informatori" si "sistemul de evaluare"...nu mai scrie seara...esti obosit...vrem noutati despre al 13.lea, despre grila de salarizre, despre normele de aplicare..."Teoretic, nu este nicio legatura intre un fost informator si un sef sau un sefulet mai mititel"... "De unde si legatura cu informatorii, legatura cu comunismul, cu delatiunea"...doamne sfinte:))

Huginn spunea...

E clar ca va plac lucrurile simple si e evident ca dumneavoastra aveti mintea odihnita. Cateodata va e greu. Daca nu intelegeti firul logic si diferenta dintre premise si conluzie incercati sa nu mai dati lectii. Ganditi-va la al 13-lea, poate va linisteste.

Anonim spunea...

.............tot cei care se scurgeau si pe sub usile tale cind erai DIRECTOR DOMNULE ....

Anonim spunea...

de salarii de merit pentru nepoti si fini stie cineva?

Anonim spunea...

...premisa porneste de la un afon care se vrea formator de opinie...concluzia: esti plin de importanta ca Bala de impresii...supara adevarul?

Bobby Fischer spunea...

Adevărat şi trist. Foarte trist. Atâta timp cât sistemul se ghidează după astfel de evaluări şi criterii, totul se va raporta la asemenea "valori".

Este foarte adevărat că resursa umană e destul de deficitară în sistem, dar eu cred că totul pleacă de la cadrul normativ.

Problema principală, cauza tuturor relelor o constituie legislaţia, "scoasă" la viteză şi la comandă, doar pentru a fi pe placul U(topiei) E(femere). Începând cu statutul funcţionarului public şi până la statutele funcţionarilor cu... statut special, totul este lacunar şi strâmb. S-a creat o formă, şi de atunci ne tot chinuim să adaptăm fondul la ea. Forme fără fond şi fonduri... neformate. Am intrat în UE (sau invers) cu forma şi cu… fondul gol. Noi vrem identitate europeană, dar noi nu avem o identitate naţională şi cu atât mai puţin una profesională.

Funcţionar public în România zilelor noastre!?! Serviciul public în România!?! Ce glume amare…

Eterna şi fascinanta Românie…

Anonim spunea...

In Grecia antica Socrate(469-399 DC), era foarte mult laudat pentru intelepciunea lui. Intr-o zi, marele filozof s-a intalnit intamplator cu o cunostinta care alerga spre el agitat si care i-a spus:
-Socrate, stii ce-am auzit tocmai acum, despre unul dintre studentii tai?
-Stai o clipa, ii replica Socrate. Inainte sa-mi spui, as vrea sa treci printr-un mic test. Se numeste Testul celor Trei.
-Trei?
-Asa este, a continuat Socrate.Inainte sa-mi vorbesti despre studentul meu, sa stam putin si sa testam ce ai de gand sa-mi spui.
Primul test este cel al Adevarului. Esti absolut sigur ca ceea ce vrei sa-mi spui este adevarat?
-Nu, spuse omul. De fapt doar am auzit despre el.
-E-n regula, zise Socrate. Asadar, in realitate, tu nu stii daca este adevarat sau nu. Acum sa incercam testul al doilea, testul Binelui.
Ceea ce vrei sa-mi spui despre studentul meu este ceva de bine?
-Nu, dimpotriva..............
-Deci, a continuat Socrate, vrei sa-mi spui ceva rau despre el, cu toate ca nu esti sigur ca este adevarat?
Omul a dat din umeri, putin stanjenit.
Socrate a continuat. Totusi mai poti trece testul, pentru ca exista a treia proba - filtrul Folosintei. Ceea ce vrei sa-mi spui despre studentul meu imi este de folos?
-Nu, nu chiar...
-Ei bine, a conchis Socrate, daca ceea ce vrei sa-mi spui nu este nici Adevarat, nici de Bine, nici macar de Folos, atunci de ce sa-mi mai spui?
Omul era invins si s-a rusinat.
Si astfel Socrate nu a aflat niciodata ca nevasta-sa il insela cu studentul respectiv.

Anonim spunea...

D-le Huginn,
Nu da margaritare la mistreti ca le maninca!
Dai in dea si crapa-n vale!
Mai sint si persoane neprivate de libertate care inteleg mai greu...
Felicitari si ...vrem sa stim tot!

Anonim spunea...

Stie cineva cum vom fi platiti pentru luna ianuarie 2010,ce sporuri mai raman,sunt unitati care refuza sa mai faca masuratorile pentru sporul radiatii electromagnetice(10%) si determinarile pentru sporul de noxe (15%) pe motiv ca nu se mai dau.

Anonim spunea...

Multa lume ne ia peste picior ca scriem si ne barfim aici, dar fara galateni penifestul nu are sare si piper. Daca autorul articolului a vorbit despre calificative pot sa-mi expun si eu opinia.
Este adevarat 100% ca esti la mana sefului direct in ceea ce priveste calificativul acordat. Depinde de caracterul sau uman daca va fi sau nu impartial in ce priveste evaluarea activitatii desfasurate intr-un an intreg. Nu mi se pare insa corect ca lucratorul de la cadre sa scrie pe foile privind evaluarea faptul ca tu ai fost pedepsit in cursul anului, atat timp cat nu exista rubrica special constituita acolo. Mai am o intrebare, daca scrie undeva ca un angajat care are o pedeapsa in cursul anului sa aiba calificativul "bun"? Problema grava este ca nici comisia constituita pentru a solutiona contestatiile facute de cei nemultumiti nu are curajul sa modifice calificativul dat initial. Nu este nevoie sa dau exemple la Galati ca ar fi destule. Pot sa spun ca un calificativ dat gresit poate taia aripile unui agent care s-a chinuit ani de zile in facultate si cand sa dea un examen nu poate din cauza calificativului. Unul din motivele pentru care un coleg si-a dat demisia si a ales sa emigreze este si acesta. In fiecare an comisia o are in componenta pe Doamna Micu Aura. Poate e timpul si pentru altii mai impartiali si care au curajul sa schimbe un calificativ care nu denota adevarul. Am asistat si eu odata la analiza unei astfel de comisii si atata "vrajeala" este de esti umplut de greata. Sunt curios daca la bilantul de pe 15 se va face vreo analiza referitoare la aceasta comisie pe langa toate datele referitoare la cata carne a consumat ppl.
AGENTUL DIN POSTUL DE PAZA NR.8

atitudine spunea...

Credeti ca din "bube, mucegaiuri si noroi" vom isca " frumuseti si chipuri noi"?

O fi existand o estetica a uratului, dar nu in sistemul penitenciar!

Huginn, am o curiozitate. Apreciez unele calitati " citite" ale tale, dar, sincer, pe vremea ta cum erau promovati oamenii? Ai incercat sa stabilesti o ordine? Nu e o rautate.

Imi place comentariul cu Socrate!

gherla spunea...

pt Boby Fîs cher
Îmi place la nebunie "..statutul funcţionarului public şi până la statutele funcţionarilor cu... statut special"
chiar totul este prost întocmit?toate actele normative nu corespund standarelor tale, daca nu şti poţi pleca sa te stabileşti în altă ţară,dacă nu fă şi tu ceva util.
Chiar vrei să ne convingi că eşti neamţ, folosind litera v în loc de f.

atitudine spunea...

Admin, felicitari pentru articol! Mi-a placut mult. Si m-am bucurat ca au fost comentarii mai de suflet, pentru ca de salarii m-am saturat.

Noi suntem repetenti la multe.

Uniformizarea calificativelor imi aminteste de lucrul in acord global. Unii muncesc, iar la sfarsit toti se bucura de munca lui.

Vom schimba asta daca vom lua atitudine. Zilnic. Cat ne sta in putere.

Anonim spunea...

PTR.agentul din postul de paza nr.8 Nu trebuie sa o contestam pe doamna Micu ptr. ca nu dinsa numeste comisia,care analizeaza contestatia facuta la acordarea calificativului.Sa fim realisti-ramine o doamna cu mult bun simt,care de cele mai multe ori a ajutat cind a avut posibilitatea,ma refer la testele de sfirsit de an.Sistemul penitenciar in sine este putred si corupt.Nu doamna Micu va schimba sistemul de acordare sau de contestatie a calificativelor.Face si dinsa parte ca si noi toti din sistemul penitenciar romanesc,care este cum este.Sa fim corecti si realisti,cel putin cu Aura,care merita din plin respectul tuturor celor care o stim mai de multisor. De la un novice

Bobby Fischer spunea...

Gherlă, te manâncă rău de tot, nu?

De ce oare am parte în dialoguri de toţi agramaţii? Dând deoparte punctuaţia, care este sublimă dar... lipseşte cu desăvârşire, din bolboroselile tale nu reuşeşte omul să extragă pic de coerenţă şi de logică.

Măi deraiat mic şi masochist, că "nu şti" cum se scrie "nu ştii" nu ar fi o mare problemă, că îţi place la "nebunia ta" să scrii "toate actele normative nu corespund standarelor tale" în loc de "niciun act nu corespunde...", treacă de la mine, dar că te bagi precum neamţu’ în bătălia de la cotul Donului, nu am să înţeleg şi pace. Acolo au murit foarte mulţi ţăranii analfabeţi şi dezorientaţi care formau trupa Armatei a 4-a, fără să ştie prea bine unde se află şi de ce. Asta spre deosebire de tine, care ştii bine că viteza minţii tale este limitată din “fabrică”, şi totuşi te bagi în depăşiri care te depăşesc.

Şezi blând şi fă frumos, că la cât eşti de nărod rişti să-ţi scrânteşti singurul neuron funcţional care şi aşa moare... De plictiseală.

La final, două bancuri cu şi despre... gherle:

I: Cum determini dintr-un grup de gardieni pe cel mai idiot?
R: Iei unul la întâmplare... în speranţa unei gherle.

Vine Gherlă acasă la nevastă-sa cu o moacă amărâtă şi fârâ să salute dispare direct în baie. După jumătate de oră, se duce nevastă-sa să vadă ce s-a întâmplat, că se cam auzeau nişte icneli bizare din baie, şi când deschide tipa uşa... să facă infarct nu alta: Gherlă stătea în fundul gol cu un picior pe chiuvetă şi unul pe cadă încercând să îşi bage o franzela acolo unde soarele nu luminează niciodată.
- Ce faci dragă??? Ai înnebunit?
- Lasă-mă dragă în pace, că am fost la dentist, mi-a făcut o lucrare şi a zis să mănânc vreo două ore pe partea cealaltă.

Anonim spunea...

Daca te evalueaza Vraciu Gabriel cat ai fost de bun in serviciu inseamna ca esti pe cale sa surclasezi toate topurile referitoare la competenta, pentru ca el stie cel mai bine cine NU e valoros! Pentru ca EL e seful greilor de la P.S Tg Ocna! Oare cand scapam de asta?

Anonim spunea...

ma bag ca musca-n lapte fara nici o afirmatie decat o corectura.intotdeauna mi-au displacut cei care sar repede sa se dea destepti cand n-au cu ce:)
@ bobby : "niciun act nu corespunde." e dubla negatie, de unde rezulta ca toate actele corespund deci formularea lui a fost corecta.:) nu te mai lega de chestii pe care nici tu nu le stapanesti.
(p.s: Acolo au murit foarte mulţi ţăranii analfabeţi -au:/ )

Anonim spunea...

ce gluma !!! agentul veterinar marin nicu sa fie la prevenire la focsani, nu ne cunoastem colegii fratilor.

Anonim spunea...

Imi place mult comentariul despre Socrate.Pilda curata.Hrana spirituala.Bravo!vREU SA CITESC MAI DES ASEMENEA COMENTARII.

Anonim spunea...

Cum pot sefi imputerniciti si fosrte prosti sa faca evaluare?
Incompetenta acestora cine o evalueaza?
Noi palmasii care o resimtim in munca de zi cu zi si in evaluarile anuale pe care chiar daca le contesti tot asa ramin.
Incompetenta naste incompetenta.
Traiasca sefi imputerniciti pentru incompetenta dovedita de-a lungul timpului.
Rusine pentru acest sistem murdar, care ii murdareste si pe cei care incearca din rasputeri sa se mentina curati.
Vrei sa ajungi sef? Nu trebuie sa fii decit foarte incompetent si extrem de pupcurist, dar sa stii la care poponet.
Evaluarile din sistemul penitenciar, cea mai mare mascarada care a fost este si va fi.
un sistem ticalosit care i-ti da in cap sistematic pentru a nu reusi sa te ridici si sa vezi ticalosia lor.

Anonim spunea...

Bobby, du-te si spala-te pe ochi ! Uita-te in oglinda sa constati ce demagog de doi lei esti...frustratule !

Anonim spunea...

Domnilor de ce va tot balacariti in polemici de tot felul care nu aduc nimic bun pentru sistemul penitenciar . Haideti sa ne intrebam pe noi insine;oare vom lua urmatorul salariu la timp si intreg,se vor acorda toate sporurile de pana acum ,se vor acorda prime de vacanta in acest an,se vor acorda salarii de merit in acest an de criza? Acestea ar trebui sa fie discutiile purtate pe acest blog , nu sicane de tot felul care nu ne aduc nimic bun.

Anonim spunea...

Cred, ca majoritatea agentilor doresc sa stie dca se va da al 13-lea in ianuarie , si daca se mai da .Cu tote ca unii zic ca s-ar fi scos, fiti dragut Huginn si lamuruti-ne si pe noi(1) .V-as ruga deasemenea sa-mi spuneti daca se scot saunu sporurile de fidelitate si cele de studii (2). As mai dori sa stiu pt mine personal ce posturi s-au reorganizat pe linga cele de la paza de directori,stiu ca sunteti un om bine informat,:, ca de exsemplu:dispeceratul cite posturi se vor a fi reorganizate, daca este unul unde se cere studii superioare in afara de cel de la secretariat unde nu intra in discutie, exista unitati unde se doreste program de 8 ore femeile, iar seara si noaptea sa faca baietii activitatea, pardon sa desfasoare ei activitatea fetelor Am inteles ca ar ramine un post la dispecerat unde va fi cotat ca si cu studii superioare, sa nu zic de ofiter altfel de ce s-ar zbate fetele sa ramina titulare?, Cea de-a treia: ce sporuri se scot la dispecerat?. va multumesc, si va rog sa ne lamuriti si pe noi . Corect ar fi ca directorul fiecarei unitati sa faca sedinta cu fiecare sector in parte si sa comunice schimbarile din reorganizarea unitatii respective, numai dinsii stiu ce s-a scos si ce va ramine.Nu v-am mai scris din decembrie .Apropo imi pare rau ca ati luat pedeapsa,.

Anonim spunea...

UNDE E TINUTA DE BUNA CALITATE CARE S-A PROMIS IN IANUARIE STIE CINEVA IN CARE AN SE VA CONFECTIONA,,,,S-AU NE PREGATIM PETECE

Bobby Fischer spunea...

@ 12.01.2010, 23:40:00

1. La prima "bâzâială" nu ai dreptate. Era vorba de o interogare (retorică, ce-i drept) şi formularea întrebării (aşa cum o vroia gherlă) nu are logică. Citeşte-o în contextul comentariului lui ca "replică" la intervenţia mea anterioară.

2. Cu i-ul în plus, de la "ţăranii", ai dreptate. Scăpări... care nu suportă comparaţie cu, de exemplu, gherlele celui în discuţie. Cel puţin mie aşa îmi place să cred. :)

gherla spunea...

@ bobby
Recunoste situ ca nu esti mai bun,faci dezacorduri la greu,
"..am parte în dialoguri de toţi... ","...foarte mulţi ţăranii analfabeţi.. "şi totuşi te bagi în depăşiri care te depăşesc...""...După jumătate de oră..."
Asi ca esti mai prost ca mine?.

Bobby Fischer spunea...

Tot pentru bine-intenţionatul 12.01.2010, 23:40:00

Să nu uit: "fara nici o afirmatie decat o corectura." îţi sună româneşte? :)

Cum devine acum afirmaţia: "intotdeauna mi-au displacut cei care sar repede sa se dea destepti cand n-au cu ce"?!?

S'avem pardon, moncher!

Anonim spunea...

Balacaleara mare cu reorganizarea unitatilor. Pe un post pe care au fost sapte pe loc anul trecut, acum vin trei oameni fara examen, pur si simplu in urma reorganizarii. Deja se pregatesc procesele in instanta pentru aceste ilegalitati. Are ANP-ul bani in buget pentru cheltuieli de judecata si daunele morale domnule Doctor Bala?

Anonim spunea...

Ce vina au cei care au murit la cotul Donului,pt o controversa intre doi tampi sunt adusi ca argument oameni care au murit pe front, sunt jignite zeci de familii ce au trait drame de nedescris. Bobby nu crezi ca proportiile nu sunt pastrate?!!

Anonim spunea...

Bobby Fischer,

scrii ca o cizma dragule si "sari prea repede sa te dai destept"

N-ai cu ce ma, n-ai cu ce...

Bobby Fischer spunea...

@ Gherlă

Stai jos, că eşti cu vaca! Mai prost ca tine nu se poate. Garantat!

P.S. Pentru cultura noastră generală, Gherlosule, spune şi tu, aşa cum poţi - monosilabic şi gutural, ce înseamnă dezacord? Dacă nu-ţi iese, mimează.

@ 13.01.2010, 09:50:00

Dupa cum scrii, eşti postacul de la 12.01.2010, 11:03:00 şi 12.01.2010, 14:47:00, adică un penibil.

Se pare că rozătoarele au invadat iarăşi mediul virtual, sătule de ros unghiile de la picioarele celor pe lângă care se chiţcăie.

Rattus rattus, ridică-te pe două picioare, bagă-ţi coada-ntre picioare şi ciuleşte clăpăugele cu atenţie: ei, uite acum văd mai bine dihania în oglindă. Oglinda este cea retrovizoare, iar tu eşti mult prea mic şi muuult prea dăunător pentru mediul înconjurător.

Anonim spunea...

@ 13.01.2010, 20:06:00

Uite unul care cica are cu ce!

Asta aşa, ca de la cizmă la tenis spart în talpă.

Bobby Fischer spunea...

@ 13.01.2010, 20:06:00

Departe de mine intenţia de a întina memoria eroilor neamului. S-a vrut un exemplu antitetic, pentru un contrast extrem. Dacă s-a înţeles altfel în această privinţă, regret şi îmi retrag comparaţia.

P.S. Bunicul meu a luptat pe frontul de est, inclusiv la cotul Donului.

Anonim spunea...

Da ce orgoli poti sa ai Bobby,nu cumva esti in evidenta la spitalul8+1?????

Anonim spunea...

Odata cu tentativa de trecere la aplicarea Legii Cadru nr. 330/2009 apar si primele restrictii salariale. In aceasta zi Administratia Nationala a Penitenciarelor a trimis adresa 16360/13.01.2010 care prevede:

"Avand in vedere unele neclaritati si neconcordante ale prevederilor legii cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, incepand cu 01.01.2010 pana la noi dispozitii , nu se vor mai emite decizii de resurse umane care contin drepturi salariale. In situatii temeinic justificate in aceasta perioada personalul care face obiectul acestor propuneri va desfasura activitati prin Decizie Zilnica pe Unitate a directorului general al ANP/directorul unitatii."



Citind adresa se poate intelege ca toate diciziile de resurse umane care contin drepturi salariale cum ar fi: spor secret de serviciu, secret de stat, fidelitate, studii superioare, gradatii, chirii , imputerniciri etc, nu se vor mai da. Asa au inteles si mare majoritate a directorilor din penitenciare. In fond cred ca ANP-ul a vrut sa suspende doar plata imputernicirilor; dar cum ne-a obisnuit ANP-ul mai rau ne intuneca decat sa ne lumineze.

Anonim spunea...

Pentru Bobby Fischer
De ce ai parte de toti agramatii?
Esti simpatic! Asteapta!
Oare capcana nu este si pentru tine?
Esti sigur pe tine?
Esti as in gramatica limbii romane, asta urmaresti, nu ceea ce se publica pe site.

Anonim spunea...

Statele de la Deva...
http://dl.transfer.ro/Transfer_ro-13Jan-76a05bb1e9e13c7d.zip

Anonim spunea...

20:47:00

Ce-i aia "orgoli"? Nu cumva esti de la scoala ajutatoare? Ca ai reusit sa iesi in... evidenta.

Anonim spunea...

Ii dau dreptate anonimului de la 12.01.2010 ora 11.03.00

Anonim spunea...

Avem un BOBBY FISCHER foarte incapator,care are in posesie o mansarda si o terasa corespunzatoare zilelelor pe care le traim.Suntem foarte bucurosi ca te avem printre noi si ne ajuti in rezolvarea unor probleme atit de sensibile,care se afla in sistemul nostru.Stii de toate, esti mai mult decit .. POLISPORTIV....Multumim bunului DUMNEZEU ca te afli printre noi.Esti un bun moderator in sensul ca satisfaci pe toata lumea. ALCATRAZ SAID

Anonim spunea...

vai de mamicuta voastra!!!!!

Anonim spunea...

Iar da pe afara Galatiul, al ca praz, pardon, alcatraz? Iar nu va mai inghite Dunarea, de mizerabili ce sunteti?

Anonim spunea...

13.01.2010, 21:28:00 colegule ia o harta si vezi ca una e craiova si in alta parte galatiul.prazul e caracteristic olteniei.

Anonim spunea...

Nu locuiesc in localitatea in care se afla penitenciarul, ci intr-o localitate apropiata. Nu mi se deconteaza cheltuielile de transport. Sunt colegi care primesc decontul ?

Anonim spunea...

pentru 13.01.2010, 07.03.00
si totusi nu e gluma!! agentul veterinar Marin are sanse mari sa ajunga la prevenire la Focsani. Poate este nevoie la acest birou de unul ca el. Sa fim tristi sau bucurosi????

Anonim spunea...

pentru 13.01.2010, 07.03.00
si totusi nu e gluma !!! agentul veterinar Marin are sanse mari sa ajunga la prevenire la Focsani. Poate este nevoie la acest birou de oameni ca el. Sa fim tristi sau bucurosi????