Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 26 ianuarie 2010

Salarizarea bugetarilor: in regim de urgenta

HG-ul a devenit OUG. Zilele astea va fi aprobat. Mai jos aveti ultima forma agreata de Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale (sau ce nume o mai avea acum).
Ordonanţă de urgenţă a Guvernului privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de person...

17 comentarii:

Anonim spunea...

Menținerea salariilor de merit pentru aceleași persoane de anul trecut este o măsura cel puțin tâmpita. Subiectivitatea alegerii persoanelor beneficiare ale unui astfel de stimulent a fost larg dezbătuta în timp.Se vaită de bani și acum arunca cu ei.Oricum în plan psihologic acest asa zis stimulent este mai mult o sursa de frustrare. Nu sunt beneficiar al sporului pentru studii superioare dar consider ca cei care s-au chinuit sa facă o facultate iar lucrul acesta le este de folos la serviciu, trebuie remunerați corespunzător. Oare câți lideri de sindicat primesc acest salariu de merit??????

Omu' de la acte spunea...

Monitorul Oficial nr. 0055 din 25 Ianuarie 2010
Actul nr. 115/C din 07 Ianuarie 2010
Emitent: Ministerul Justiției
Ordin pentru modificarea Ordinului ministrului justiţiei nr. 1.443/C/2008 privind condiţiile de acordare a compensaţiei lunare pentru chirie cuvenită funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare

vili spunea...

Criza asta este numai pentru agenti, asa ca propun sa facem SINDICATUL NATIONAL AL AGENTILOR DE PENITENCIARE,pentru ca d-l Teoroc si d-na Neacsu ,nu ne reprezinta interesele.Daca nu fac nimic pentru a se reveni la indicii de salarizare pe care-i avem acum,la prima Adunare Nationala a SNLP,ESTE IMPORTANT SA FACEM ACEST PAS.

Anonim spunea...

Vili, creierul tau a fost supus inghetului total...
In primul rand suferi de cea mai mare prostie cand compari acest 2.90 din prezent cu acei coeficienti de salarizare din noua grila. Si sa-ti spun de ce suferi de prostie. Nu te-ai straduit sa intrebi macar la ce raporteaza acum coeficientul de ierarhizare si la ce se raporteaza coeficientul din Legea 330. In primul rand, acest 2.90 de pana in decembrie 2009 se raporta la o suma fixa, pe cand coeficientul pe care o sa-l avem din ianuarie 2011 se raporteaza la salariul minim pe economie. Inca nu s-au adus in discutie alte reglementari in privinta coeficientului de ierarhizare. Mi-am permis sa te jignesc deoarece ai jignit la randul tau acesti lideri de sindicat care, chiar lupta in perioada asta istorica ca TU sa fii remunerat pe masura odata cu introducerea noii legii a salarizarii. Pune mana si citeste informari si aspecte legate de legea salarizarii si apoi vin-o cu jigniri. Pana atunci, suferi de prostie crasa !

dispecerul spunea...

INTELEG CA SE PASTREAZA SPORUL DE STUDII SUPERIOARE PENTRU CEI CARE AU BENEFICIAT IN DEC. 2009 ? CORECTATI-MA DACA GRESESC ! MERSI !

Anonim spunea...

Pentru Vili

Du-teee, nereprezentatule!

Pentru Dispecerul, 15.05

Greşeşti. Nu aş putea spune dacă din păcate sau din fericire.

Pentru 14.04

Ca îngheţul să aibă vreun efect asupra lui Vilişor, ar trebui să aibă ce să-i îngheţe. Crede-mă, la el nu-i cazul. Vidul din capul lui nu are cum să-ngheţe.

Cât despre prostie, bietul de el nici măcar nu suferă. Pentru simplul fapt că nu conştientizează.

Anonim spunea...

Pentru cei de la Spital Tg-Ocna ,,, TREZIŢI-VA " , sunteţi in găleată cu totul , v-au dispărut posturi , s-au infiinţat cele de la căldurică , ex. locuşorul in care isi va desfăşura activitatea liderul de sindicat , acel LIDER VESTIT(DABIJA RASPANDACU



0 care se reprezinta doar pe el insuşi dar pe banii vostri ,care vânează doar pentru el si care mai mereu este plecat cu activităţi sindicale , Dumnezeu stie pe unde ,probabil cu afacerile personale ,, asigurari de sănătate şi de viaţă, comandamente civile ,sucuri, băuturi şi alte plimbărici " că el nu mai comunica cu nimeni,aveţi probleme de reorganizare? ,in curând ve-ţi plânge şi după bruma de bani pe care o mai luaţi .Cred că vi s-au servit somnifere la micul dejun , de nu vedeţi ce se întâmpla in jurul vostru , de nu sunteţi capabili sa luaţi atitudine . Au dispărut posturi importante unde munceau oameni de valoare ,s-au infiinţat altele care sunt ineficiente , create pentru prieteni, pentru lingai,să vedeţi criteriile pe baza cărora vor fi ocupate posturile respective HA ,HA ,HA, a disparut o secţie intreaga de T.B.C. , sporul fiind pe ducă , dar voi dormiţi in,, bancă "s-au în ,, băncile" pe care nu ve-ţi mai fi capabili să vi le achitaţi , când o să vă treziţi va fie prea târziu .Aveţi oameni de clasă şi de caracter in acea unitate dar pe care nu stiţi să-i apreciaţi,ati acceptat să fiţi infrânţi de o mână de pseudo sefi si de un pseudolider de sindicat şi acum vă plângeţi pe la colţuri. Să vă trăiească liderul de sindicat si acţiunile lui făcute doar în defavoarea voastră . Am fost şi eu in unitatea voastră cândva şi era o atmosferă chiar plăcută dar acum este DEZASTRU la voi , halal va-ţi pierdut şi umbra de verticalitate pe care o mai avea-ţi . Să mă contrazică cineva , să-mi spună că nu am dreptate . A-ţi trăit bine până acum ? Să trăiţi bine şi de acum încolo !!! HA!

Anonim spunea...

Lideri de sindicat oameni duplicitari urmarind doar interesele proprii fiind complici cu conducerile unitatilor la desfiintarea de posturi (vezi PENIT SPT OCNA)nude liderul sindical apara interesele conduceri..rusine..dati demisia si poate ocupi un loc in conducere.

kabul spunea...

DA. Se pastreaa sporul de studii si in anul 2010 dar numai pentru cei care au beneficiat de el pana la decembrie 2009. Acesta nu mai este prevazut in noua Lege a salarizarii. Acest spor se pastreaza doar pentru completarea veniturilor, in speta pentru respectarea criteriului prin care Legea asigura acelasi venit ca-n decembrie 2009. Simplu: venitul nu va fi diminuat incepand cu ianuarie 2010, drept pentru care acest spor va lua forma unei indemnizatii sau sume suplimentare in salariu (acestea au caracter tranzitoriu) pana la trecerea pe noua grila de salarizare, pe noii coeficienti de salarizare.

Anonim spunea...

@ dispecerul
Complet aiurea sa fii platit doar pentru ca esti scolit. Doar nu tii pusca in spate mai bine decat cel cu studii medii.:))

Anonim spunea...

nimeni nu impiedica pe nimeni sa isi continue studiile.si daca legea da verde voi de ce va opuneti ca nu va ia din bani voua?
si altceva:vili are reptate pentru ca la agenti indicii au scazut desi fac marea majoritate a muncii de penitenciar si uneori fac si munca comandantilor de sectie in timp ce la ofiteri au crescut indicii. este corect? nu.asa ca de ce sariti pe om? poate sunteti ofiteri si vi se pare ca luati bani prea putini? ia mai mergeti si munciti putin si apoi tipati la altii.daca ati pleca din sistem cati dintre voi ati mai lua acelasi salariu ofiterilor de 2 lei?

dispecerul spunea...

KABUL-iti multumesc pentru raspuns. TOATE CELE BUNE !!!

Anonim spunea...

@ 26.01.2010 - 19:43:00

ai mare dreptate iar unii iși dau și aiere, se vad deja ofițeri.

aveți puțintică răbdare, mai e mult până departe dlor!

agent membru de sindicat spunea...

Vili, salut ideea ta si sunt de acord cu sindicatul propus de tine, dar vezi ca au sarit pe tine ofiterii si liderii de sindicat. Cred si eu, ei o duc cel mai bine in noile conditii de salarizare si isi permit sa jigneasca cu usurinta pe altii. Practic se folosesc de agenti in orice actiune sindicala pentru ca acestia constituie majoritatea de peste 80% a sindicatelor. Asa se poarta si prin unitati, ii iau la misto pe agenti, ii jignesc, se poarta cu ei de parca ar fi slugi pe mosia proprie. Rusine unor astfel de indivizi si bravo celor care nu au uitat ca sunt totusi oameni.

Patrick spunea...

Vili + 21,59

Nu pare deloc logic ce spuneti
In miscarea sindicala din sistemul penitencar sunt 11.000 de salariati dintre care 10.000 de agenti si voi sustineti ca drepturile agentilor nu sunt bine sustinute?

In toate negocierile de pana acum liderii sindicali au avut ca prioritate drepturile agentilor pentru simplul motiv ca intr-adevar intre agenti si ofiteri exista o suma de diferente in ceea ce priveste drepturile iar acest lucru este caracteristic sistemelor foste militare.

Incet, incet aceste discrepante vor fi netezite.

Nu se pot pretinde coeficienti egali pentru ca asta ar anula termenul de cariera sau pe cel de avansare

Mai grava este distanta mare in ceea ce priveste salarizarea - intre executie (care include si ofiteri) si conducere

NU SINDICATELE FAC LEGEA!
Ele doar incearca sa forteze legiuitorul sa faca legi cat mai echitabile

De aceea s-a obtinut pentru agenti dreptul de a candida direct pe functii de conducere, de aceea pe ultima suta de metri inainte de aprobarea legii unitare s-a obtinut o crestere de coeficienti la agenti, situarea pe grila fiind chiar mai avantajoasa decat cea de le MApN (calculand media coeficientilor pe intreaga masa de agenti), de aceea s-a reusit mentinerea si pentru 2010 a drepturilor din 2009 (inclusiv sporul de 25% pentru studii - pentru cei care aveau acest drept in luna deceembrie 2009), etc

Separarea miscarii sindicale pe categorii distincte de salariati din cadrul aceluias sistem este inceputul dezastrului

Cum se va negocia: agenti versus ofiteri? Care pe care? Incepem vreun razboi civil? Sindicatul trebuie sa fie al unei categorii sau al alteia?

Nu se pot armoniza interese si netezi asperitati in scopul de a crea in sfarsit UN sistem si nu 200 de grupari cum este acum ANP?

Spre exemplificare, in MAI pe langa SNPPC (50.000 de membri) s-a constituit SNAP (Sindicatul National al Agentilor de Politie) afiliat la PUBLISIND, alaturi de SNLP. Timp de 1 an nu a afiliat niciun ofiter dar nici nu si-a ingrosat randurile, negocierea este dificila - nu poti negocia decat pentru o categorie in timp ce o lege sau acord produce efecte pe intreg sistemul, divergentele intre agenti si ofiteri au fost exacerbate, au aparut tot felul de sincope in activitate.
In scurt timp SNAP isi va modifica statutul urmand sa primeasca si ofiteri in componenta.

Separarea personalului este aberanta si periculoasa si nu poate fi decat rezultatul unor orgolii sau ambitii personale.

Daca se considera ca strategia unei organizatii nu este protrivita, ea poate fi schimbata. Daca un lider nu se descurca, poate fi pus altul. Dar miscarea sindicala nu trebuie fractionata pentru ca in mod evident nu membrii ar profita de asta ci angajatorul care pe fondul unor lupte sindicale interne, ar avea mai mult spatiu de manevra.

Anonim spunea...

Patrick, te felicit pentru exemplificarea rolului sindicatului in cadrul sistemului. Multi ar trebui sa constientizeze ceea ce tu ai afirmat. Intr-adevar sunt frustrari permanente ale unor agenti, provenite poate din motive reale dar acestia trebuiesc adusi cu picioarele pe pamant, cel putin cand fac aluzie la sindicate.
Majoritatea care posteaza considera ca sunt ofiteri pe aici ce-si apara propriile interese. Ei bine, daca aceasta ofiterime isi arunca ochii pe acest blog este de bine. In acest fel, multi isi revizuiesc poate atitudinea si modul de percepere a unor fenomene relevante in activitatea lor.
Sunt partasi, ca si noi, aceluiasi mod de organizare a sistemului. Criteriile carierei in sistem sunt de bun augur. Bineinteles ca nu sunt de acord cu unele lucruri gen: numirea pe functii de conducere fara a sustine un examen, organizarea unor concursuri in regim de urgenta pentru incadrare de ofiteri (vezi PMT Tichilesti) fara respectarea citeriului"post vacant", fara respectarea acelorasi conditii ca in cazul trecerii agentilor in corpul ofiterilor.

Anonim spunea...

LA SPB se mai acorda sporul TBC???