Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

sâmbătă, 12 decembrie 2009

Oltenia Prison - Salariatii civili

www.olteniaprison.blogspot.com
In M.O. 833 din 03.12.2009 a fost publicat Ordinul Ministrului Justiţiei pentru aprobarea Criteriilor şi metodologiei de desfăşurare a examinării pentru dobândirea calităţii de funcţionar public cu statut special de către personalul contractual din sistemul administraţiei penitenciare, numărul 3130/C/19.11.2009.

In anul 2006, urmare a demersurilor organizaţiilor sindicale, cu sprijinul conducerii din acel moment a Ministerului Justiţiei, a fost modificată Legea 293/2004 privind statutul funcţionarilor publici din sistemul administraţiei penitenciare prin O.U.G nr. 47/2006 dand dreptul la cateva sute de salariati contractuali sa devina agenti si ofiteri in sistemul administratiei penitenciare.

Ca intotdeauna, degringolada birocratica din ANP a facut ca o parte din acestia fie sa primeasca raspunsul ca nu indeplinesc conditiile prevazute de lege, sau, de ce sa nu recunoastem, sa primeasca acest raspuns tocmai pentru ca nu indeplineau aceste conditii. Altii au definitivat studiile in perioada urmatoare.

Nu as fi facut aceasta remarca daca la vremea respectiva nu ar fi existat cateva cazuri in care, apropiati ai unor directori de penitenciare, nu ar fi avut parte de un tratament preferential, fiind departe de a putea, legal, sa devina functionari publici cu statut special, dar totusi au devenit.

Continuarea aici.

PS. Parca așa mai merge. Avem site-uri, avem bloguri să tot comunici. Până și postacii noștri îi avem.

32 comentarii:

Anonim spunea...

DIN PACATE MAJORITATEA ANGAJATILOOR AU CARTILE DE MUNCA LA CASELE TERITORIALE DE PENSII PENTRU SCANARE SI NU PREA O SA AIBA CE SA PUNA LA DOSAR. O SA FIE FRUMOS CU ACESTE ASA ZISE EXAMENE.

Anonim spunea...

”In anul 2006, urmare a demersurilor organizatiilor sindicale, cu sprijinul conducerii din acel moment a Ministerului Justitiei, a fost modificata Legea 293/2004 privind statutul functionarilor publici din sistemul administratiei penitenciare prin O.U.G nr. 47/2006 dand dreptul la cateva sute de salariati contractuali sa devina agenti si ofiteri in sistemul administratiei penitenciare.”

STRAȘNICĂ MINCIUNĂ - posibilitatea de trecere in rindul functionarilor publici exista din 2004, n-ati modificat nimic in aceasta privinta in 2006. Nu toate meritele sunt ale conducerii de atunci, unii au facut mai mult rau decat bine. Casapirea tuturor directorilor adjuncti de logistica oare cine a facut-o? Dupa criterii obiective probabil. Și dupa doua luni si-au pus in functii gealatii.

”Ca intotdeauna, degringolada birocratica din ANP a facut ca o parte din acestia fie sa primeasca raspunsul ca nu indeplinesc conditiile prevazute de lege, sau, de ce sa nu recunoastem, sa primeasca acest raspuns tocmai pentru ca nu indeplineau aceste conditii. Altii au definitivat studiile in perioada urmatoare.”

Repet din nou, oare cine ținea frâiele în acea vreme?

”Ceea ce m-a determinat insa sa scriu acest articol, trecand peste obisnuitul "mers de melc" in elaborarea actelor normative a D.C.E.A.N., a fost DISCRIMINAREA cu care sunt tratati actualii salariati contractuali, posibili candidati pentru trecerea in randul functionarilor publici spre deosebire de cei din 2006.
Daca in anul 2006 o simpla testare psihologica a fost suficienta sa le ATESTE acestora respectiva calitate, in prezent, o procedura extrem de meticuloasa ce include mai nou un examen scris, ma face sa cred in reaua-credinta a actualei conduceri a A.N.P. in ceea ce priveste dorinta acestora de a finaliza in pragul unor sfinte sarbatori sau la inceputul unui nou an mai vechea doleanta a acestora.”

Probabil că logoreea oltebnească te-a determinat să scrii articolul, nicidecum calitățile intelectuale, aspect comun se pare în unele zone ale țării.
Dacă citeai cu atenție Legea 293 valabilă la această dată ai fi văzut diferențele față de forma ei din 2004.
De rea credință ar trebui acuzați cei care au promovat prevederile actuale, care se vede de la o poștă că sunt pentru apropiații unora.

Hai că ești penibil.

Întrebare: Pe viitor se va mai introduce o astfel de pomană că nevastămea nu termină liceul decât peste 2 ani, și directoru de la mine mi-a promis că o angajează la anul.!!!!!!!!!

Deci să angajăm civili pe care să-i facem fepesei pe ușa din dos.
Șmecherie tipic oltenească, de doi bani.
Și unii mai sunt și lamentați și acuză de rea credință.

Dar mă întreb, oare unde e reaua credință?

Anonim spunea...

In sfarsit s-a reparat o nedreptate facuta cu ajutorul legii dar cu mai mult ajutor de la directorii unitatilor cand in 2006 nu s-a produs preluarea decat la cateva unitati din tara, unii directori nici nu au vrut sa primeasca cererile(adica nu le-au inregistrat, cand le-am cautat pt a actiona in justitie nu existau!).Acestia sunt oamenii pusi sa ne conduca si asa vor ramane!

Anonim spunea...

Legea cu preluarea civililor si demilitarizarea a actionat in 2004/2005.Oare ce i-a facut sa mai preia o transa de civili si in 2006?Oare niste nereguli/ilegalitati flagrante?Ma intreb ca un muritor de rand si necunoscator al cazului.Doar nu-ti trebuie doctorate ca sa sesizezi niste nereguli, nu?

Anonim spunea...

pt anonimul de la 17,38:
Sa nu generalizam cu logoreea olteneasca!Exista angajati civili din '95, '98, 2000, care, se pare ca la momentul 2004/2006 nu aveau "fisa" postului "identica" cu a fps-urilor(a se citi nu s-a vrut pt ca nu avea culoarea care trebuia /pt ca nu exista niciun fps care sa faca acele atributii!!!).Mai tarziu o alta nedreptate ca ei sa nu participe la concurs din sursa interna!Unde este corect, este.

Anonim spunea...

La Spital Tg Ocna s-au gasit doi colegi care au gripa ANH1 desi mai multi colegi au fost raciti in ultima perioada.
Lipsa de preocupare a conduceri a ANP pentru a se trimite vaccinurile in Spitalele arondate ANP a facut ca multe cadre si ppl din cadrul acestor unitati sa fie suspecte de gripa ANH1.
Cine va suporta toate cheltuielele pentru tratarea acestor persoane?
Domnule Dir. gen . ANP nu credeti ca era mai usor sa prevenim aceasta situatie prin dotarea Spitalelor cu VACCIN asa cum s-au luat masuri in Spitalele din cadrul Ministerului Sanatatii.

Anonim spunea...

Drepturi restante Imprimare Email

Joi, 10 decembrie 2009 reprezentantii FSANP vor avea o intalnire cu dna. Gratiela Iordache, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice pe tema drepturilor salariale restante si identificarea unor solutii urgente pentru acoperirea acestora, pe fondul declararii grevei si a iminentei declansarii acesteia.

Initalnirea este facilitata de conducerea Confederatiei Sindicale "Cartel Alfa" cu sprijinul careia vor fi organizate si actiunile de greva in sistemul penitenciar, daca angajatorul refuza in continuare sa dispuna masurile necesare stingerii conflictului de munca.

La solicitarea unor participanti Comisia de dialog de la nivelul Ministerului Justitiei a fost amanata pentru data de marti 15 decembrie 2009, punctul central pe agenda de discutii fiind conflictul de munca si identificarea solutiilor pentru asigurarea drepturilor restante.

In acest context FSANP respinge initiativa ANP de recalculare cotei parti aferente echipamentului pe anul 2008, si va solicita ANP revenirea asupra adresei din 07 decembrie 2009 prin care se indica folosirea unor valori inferioare celor transmise in februarie 2009 printr-o alta adresa, aducandu-se astfel prejudicii salariatilor.

Anonim spunea...

Pregatiri de greva PDF Imprimare Email

Vremea comunicatelor de presa si a schimbului de corespondenta a trecut. Informam conducerea ANP si MJLC ca sunt singurii responsabili pentru iminenta intrare in greva a personalului din penitenciare, daca refuza in continuare dialogul si promoveaza incompetenta, lipsa de transparenta si dezinformarea. In toamna acestui an am suspendat actiunile de protest pentru a da o sansa ANP si MJLC sa-si dovedeasca buna credinta. Constatam ca promisiunile facute salariatilor nu au fost respectate.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonimul 170.2009 spunea...

atentie ! urmeaza marturisi complete despre *pc. (*p.c.=un om acolo, si el):
Declar cu mana pe Constitutie, si nu sunt multi care stiu, ca legea 170 a fost facuta prin contributia decisiva a Parlamentului Romaniei (rolurile principale avandu-le: liderul de grup PDL din C.Dep., senatorul care a depus amendamentul si dep. Sulfina Barbu, sef comisie Administratie-C.Dep). De altfel, in timpul dezbaterilor, reprezentantii ANP au dezinformat plenul comisiei, in exercitiul functiunii fiind (fapta penala). Exista inregistrari audio-video. In fapt, o intreaga categorie de lucratori din ANP a invitat senatori, deputati, consilieri de stat, au deschis cu discretie usa din dos a sistemului penitenciar, dar au inchis-o repede, la rugamintea pc-ilor, sa nu se vada cumva mizeria din puscarii si sa ne mai trezim cu cine stie ce pe cap. Drept pentru care, dl.Bala Ioan nu a suportat acest lucru (interventia Parlamentului ori a Presedintiei in speta), si a cautat sa creeze complicatii suplimentare , in cardasie cu eleborarea actelor normative din ANP, pc-ilor. Cu nenumarate prilejuri, pana chiar si zilele acestea, dl. Bala Ioan a avut referiri dintre cele mai urate la adresa personalaului care ar beneficia de aceasta lege, unii dintre ei avand peste 15 ani in sistem, livrete militare de ofiteri si numeroase specializari ori grade profesionale maxime. Pe pc-ei nu i-a recomandat nimeni si nu au beneficiat de niciun avantaj in comparatie cu fpss, ba din contra, au pierdut bani si ani din portofel si viata. Marea majoritate a acestor salariati au fost preluati prin reorganizarea din 2004-2005-2006, dar au fost sariti atunci de la intrarea in rindul fpss, unii sunt ori au fost cadre didactice la scolile-centrele de reeducare, cu grade maxime, altii au fost preluati din sursa externa, dar foarte putini, in ultimii ani, cate un nepot pe aici, pe colo, etc. Acum, se incearca o punere sistematica in derizoriu a situatiei si se deruleaza supunerea p.c. la noi umilinte, interpretandu-se abuziv paragraful de lege din 170/2009, pc fiind obligati sa obtina o nota de 7 la o examinare !!!( atentie, nu este concurs, este o schimbare de statut pe acelasi post !!!) a carei bibliografie nu a fost inca specificata, in contradictie evidenta cu modalitatea de preluare doar pe baza testului psihologic a celor din anul 2006.(urmeaza imediat, stati pe aproape))

Anonimul 170.2009 spunea...

Viata de pc-eu. (partea a doua)
.................................
De asemenea, actul normativ subsecvent Legii 170 (criteriile de aplicare) a fost ticluit de Elaborarea Actelor Normative din ANP in contradictie cu tehnica legislativa actuala, fiind evidenta maniera mai restrictiva decat cea a actului superior (legea). Acestor categorii de pc nu li s-a raspuns ani de zile la petitii si sesizari, unele dintre ele ajungand chiar la presedintii Romaniei si organismele internationale. Chiar si in prezent se deruleaza actiuni pentru recuperarea unor drepturi, repararea imaginii, a unor greseli materiale si de interpretare abuziva a legilor tarii in speta respectiva, precum si inlaturarea unor efecte negative si discriminari evidente intre categorii care presteaza aceeasi munca cu ppl. Ar fi multe alte discutii si derulari de activitati conexe in curs, pe aceasta tema, insa este necesara si o minima discretie, pentru a nu fi puse in pericol actiunile care au inceput a fi derulate incepand de ceva timp. Vom reveni la momentul respectiv. Roata a inceput sa se miste la vale, carul mare nu mai poate fi oprit. Orice s-ar intampla. Cu noi sau fara noi, probabil, cu ei si cu altii, desigur. Ironia sortii este ca cei care ar beneficia de aceasta lege sunt, in fapt, o mana de oameni la nivelul sistemului poenitenciar iar posturile SE TRANSFORMA corespunzator, asadar nu se creeaza nicio presiune asupra bugetului tarii noastre dragi. Al penitenciarelor, nici atat. Multi dintre reprezentantii pc au pus batista pe tambal pentru a nu inflama spiritele si asa incinse din sistem, asta neinsemnand ca au fost spargatori de greve. Vocea lor fiind foarte slaba, multi dintre ei nefacand parte din sindicatele reprezentative, nu s-a auzit aproape deloc. O minima decenta l-ar putea impinge macar acum pe dl. Bala Ioan sa isi ceara scuze pentru tribulatiile la care a fost supusa aceasta categorie de personal. Asadar, asta este situatia adevarata a pc-ului, frate cu fpss-ul, si care trage la aceeasi caruta plina cu ppl-ei. Atentie ! Va rugam sa nu mai spuneti si la altii, dragi colegi, haideti sa ramana intre noi, aici.lol.(Punct)

Anonim spunea...

La Craiova este o alta lume! Pot face rost de pasaport de Craiovean sa ma transfer la voi? Vreau sa vin sef la voi ! Semnez : Niccolò Machiavelli .

sclava Isaura spunea...

La Iasi gasiti cea mai mare arie de raspandire a prostiei din sistemul penitenciar, la Serviciul de Educatie si Asistenta Psihosociala.

Vom reveni cu amanunte.

Anonim spunea...

Carbos Sifonian de la Tg. Ocna lasa-ne mai! Ce ai cu bietii oameni? Stau acasa si se vor trata ca si altii care s-au vindecat de gripa asta! Si de unde stii tu ca vrem toti sa fim vaccinati?

Anonim spunea...

S-o crezi tu colegu 12.12.2009, 20:55:00

La Craiova este cel mai mare numar de familii angajate in ANP. Au soti,sotii,mosi,fini,nasi,socrii,parinti,cumetrii,vecini,veri,amante,cani,porci,gaini...
Daca ma superi poate-ti spun tot !

Huginn spunea...

Am respins 3 comentarii. Va rog sa reveniti dupa ce le rescrieti macar politicos si obligatoriu argumentat.

Anonim spunea...

Nu numarul de familii este important important este sa-si faca fiecare treba unde este si sa nu fie incompatibilitate .

Nu are relevanta acest aspect 21.48

Anonim spunea...

Dacă este vorba despre mine nu are relevanță că am rude în sistem, numai dacă este vorba despre alții e relevant.

Articol de 2 lei.

Slabă calitate domnule hug.
Oltenească de alfel.

Anonim spunea...

Cum sa-si faca treaba daca dai intr-unul si tipa doi, trei?!Acestia fiind:sotul-mare sef, sotia-sef serviciu, fratele/sora pe langa director...samd.Este imposibil sa fii obiectiv atunci cand cei foarte apropiati lucreaza chiar langa tine.Ce, vrei sa nu mai manance mancare calda acasa?Cunosc cazuri in care sotiile dirijeaza din umbra toate sarcinile de serviciu/evaluarile sotului.Si sunt destul de isteti sa nu intre in incompatibilitate.Bravo lor!Dezavantaj =sistemul.

Anonim spunea...

Dvs. cenzurati si nu suportati critica,nu sunteti corect,era de asteptat.

mihai virgolici spunea...

am cunoscut-o in relatia sef-subordonat si-i inteleg pe cei care au de-a face cu dediu laura.

este frustrata si-si ascunde incompetenta prin rautate.

ce-ar spune daca ar stii, ca la galati, azi, toata lumea isi aminteste de ea ca fiind "nebuna", "sarita" etc.
nimeni nu are curajul de a indrepta/regla conduita acestei femei. toata sarcina cade in sarcina de adaptare a subordonatilor.

apropo, mai are scene de plans in fata subordonatilor ?

la nivelul intregului sistem sunt foarte multi indivizi aflati in pozitii de conducere si care nu se ridica la nivelul cerintelor.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Huginn spunea...

@13.12.2009, 13:09:00

Ati postat deja comentariul. Am inteles, aveti o problema cu Dinu Ramona. Ajunge.

Huginn spunea...

@13.12.2009, 09:12:00

:) E o opinie si oltenofobia asta. Ramaneti sanatos, ca banuiesc ca nu va deranjati la mai mult.

Anonim spunea...

Domnule administrator de blog,daca mai cenzurezi comentariile de la CRAIOVA,putem folosi sceneta lui Florin Piersic - Castravetele ?

http://www.youtube.com/watch?v=hc8eaaVHm9I


Bineinteles Castravetele poate avea diferite nume,toate din cele trei penitenciare craiovene.

Chiar nu intelegeti ca oameni va cer ajutor dvs si domnului Ioanitoaia care se afla in control la CRAIOVA ?!Existenta acestui blog nu se justifica ca fiind SINGURUL AJUTOR AL CELOR CINSTITI SI CORECTI??? Va multumim pentru intelegere !

Anonim spunea...

Craiova, ce asteptari aveti de a comunistul de Ioanitoaia? La Deva i-am pus toate probele pe tava si el le-a transmis lui Bota care acum ne haituieste.

Anonim spunea...

Nelamurirea mea este legata de modul in care se vor calcula pensiile celor care au depasit limita de varsta,salariati civili.Pentru acestia,daca vor trece in corpul fpss,respectivul act normativ nu prevede decat conditii de vechime nu si limita de varsta.(?)Atunci cum se va realiza calculul pensiei?Astept raspuns,multumesc.

Anonim spunea...

Ai perfecta dreptate Mihai Vargolici.
Si eu am avut de-a face cu Laura Dediu aici la Galati si ma regasesc intru-totul in descrierea ta. Am avut mult de suferit de pe urma ei. O paranoica tipic din cartile de specialitate. M-am imbatat de bucurie cand a plecat de la noi. Nu stiu ce fac cei de acolo de unde a ajuns ea. Le plang de mila. Nu au ce cauta asemenea femei in sistemul penitenciar dar cui sa-i spui, lui Bejan ?...

Anonim spunea...

Vircolici Mihai este un produs si un component de baza al BPCA.Acum vrea la informatii clasificate,dar nu are nici o sansa, pentru ca acolo tinteste un fost siparez de la Braila-Petrenco.Acesta sta mai mult la siparezi decit sa-si faca munca ptr care este retribuit.Laura Dediu te punea la munca Mihai,asta era defectul ei,isi facea treaba.Astazi faci naveta prin birouri sa ai ce spune la siparezi,sau sa mai scoti ceva la imprimanta ptr nepoti,de care am avut noi grija.Dar noi nu folosim parchetul ci lucruri serioase,care nu tin de definitia TIFLA-ISTVAN-NEPOT.

mihai virgolici spunea...

ma minunez la comentariile colegului de la galati care isi numeste colegii: "purtatori ilegali de salariu", "nepot", "tifla", "siparez", "miner" si incerc sa inteleg sursa conflictului sau intern.

il asigur ca nimanui nu-i convine sa asiste la promovarea colegului pe baza de rudenie. dar de aici si pana la incepe o ciudata lupta de denigrare pe blog e cale lunga.

te sfatuiesc sa vorbesti cu el (I.T.), cu M. D., poate veti gasi o cale sa va intelegeti.
eu te-am iertat, oricare ai fi.

apropos, ti-am citit cartea.

Anonim spunea...

Mihai ai gresit tinta,dar cele mai multe informatii despre postul pe care il tintesti cred ca le-ai obtinut de la grupa sindicala.De iertat ,iarta doar DUMNEZEU nicidecum tu.Legat de cei doi,INCA PURTATORI ILEGALI DE SALARIU,SA SE IMPACE CU CINE CRED EI CA POT,DAR IN OPINIA MULTORA SUNT DE NEIERTAT.Intotdeauna au fost aroganti si reci.Poate sunt agreati de stii tu cine.Sa ai parte numai de lucruri placute in fiecare zi. De la un postaci new

Anonim spunea...

D-le Hug nu mai cenzurati