Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 19 noiembrie 2009

In-consultarea

Mai jos aveti procesul verbal al intalnirii de consultare a reprezentantilor salariatilor din penitenciare (FSANP si SNLP) asa cum l-a inregistrat pixul ANP.

Inca nu s-au lamurit pe deplin dilemele legate de norma de hrana, plata sporurilor si salariul de la 01.01.2010, ANP isi vede voios de treaba. N-as putea spune exact care, dar precis e una importanta.
Proces verbal consultare concediu fara plata obligatoriu height="500" width="100%" > value="http://d1.scribdassets.com/ScribdViewer.swf?document_id=22762707&access_key=key-1at40w673t3wvzqgunc6&page=1&version=1&viewMode=list">

40 comentarii:

Anonim spunea...

nu s-au lamurit pe deplin? eu spun ca nu s-au lamurit deloc.

Anonim spunea...

Pare un dialog al surzilor care îşi recită poeziile cu care au venit de acasă.

Anonim spunea...

Singura putere a sindicatelor e ca au birouri in care stau si se joaca la notebook-urile de 1000 de euro cumparate din banii membrilor pe care ii aburesc la sfarsit de an cu bonuri valorice de 80 de lei !

Anonim spunea...

HA! HA! HA! In Consiliile de conducere din unitati e si mai rau. Nimeni nu are curajul sa ia hotarari decisive. Tot timpul se asteapta binecuvantarea ANP-ista. Care desigur nu vine.
Singurele masuri pe care ANP nu le sanctioneaza sunt cele indreptate impotriva salariatilor. Directorii care cu fermitate bolsevica ne pun cizma pe gat sunt apreciati.

Anonim spunea...

Noi suntem obligati conform legii sa intram in fara plata.
Cum comentati d-le Director General al ANP,faptul ca directorul penitenciarului Craiova BECHEANU ADRIAN impreuna cu medicul sef CIOABLA LAURA in situatii de criza financiara au dispus angajarea cu prestari servicii a 4 medici si un farmacist,prieteni cu cei doi.Cum comentatii ca dupa o mica perioada de timp de la incheierea contractelor, ce doi (directorul cu medicul sef) au dispus marirea salariilor medicilor.
Motivarea acestor angajari sunt niste minciuni crase.Sunteti mintiti d-lor directori generali .

Anonim spunea...

De ce sindicatele nu au prezentat acest proces verbal din data de 09.11.2009.
Noroc cu penifestul ca l-am vazut cu intirziere, dar l-am vazut.
Cite documente si discutii de acest gen nu sunt necomunicate ....
Sindicatele sunt varza, afaceri si interese personale.
Membri primesc frimiturile ce le scapa acestora.
Toti uita mai devreme sau mai tirziu de unde au plecat, asta este viata si nu o va schimba nimeni.
Se da in sefii din ANP si unitati, dar in sefii de la sindicate care trimit cu intirziere informatiile catre membri nu are curajul nimeni sa o faca.
In sindicate este o adevarata dictatura mascata.
Cite informatii vin catre membri din participarile liderilor la sedinta de comanda? 15 % cel mult.
Intra la sedinta de comanda si cind ies daca sunt intrebati ce probleme au fost ridicate raspund ca "nimicuri", informeaza conform dispozitiilor primite si intereselor proprii.

Huginn spunea...

Sindicatele l-au primit ieri... cu vreo ora inainte de a fi publicat pe penifest :).

Huginn spunea...

19.11.2009 20.05

Au atata putere stimate coleg cata incredere le acordam. Nu stiu daca ar trebui sa scrie cu creionul chimic si sa stea in ploaie ca sa fie sindicalisti destoinici, stiu insa ca pentru cei care se inscriu in sinicat ca sa-si ia o plasa cu portocale sindicatul nu conteaza decat cand sunt probleme. In rest, daca ar puta fi un fel de CAR gratuit ar fi exceptional.

Anonim spunea...

Stimate Huginn, de aceea m-am si inscris in sindicat, pentru a putea sa-mi apar interesele legitime in cazul in care ar aparea probleme, insa ceea ce faceti voi acum e şicanarea autoritatii cu care au fost investiti directorii ajunşi la conducere in urma unui concurs !

Anonim spunea...

Daca este cineva interesat? de modul de abordare a medicului sef de la BARCEA-MARE(IARASI ACOLO?)de felul in care acesta a SANTAJAT subordonatii,spunandu-le ca daca nu vor complecta tipizatele din care rezulta ca acestia cer de bunavoie ore libere fara plata,o sa aiba ea grija de calificativul lor,ba mai mult chiar amenintandu-i cu comisia de disciplina!ce spun de aceasta forurile superioare(anp)?dar sa nu uitam cum a fost "tratat"un coleg care a lesinat la sectorul vizite datorita unor probleme pneumologice(o raceala mai severa)cand a fost sunata la cabinetul medical,de catre un coleg:"-ce este,detinut sau agent?pai daca este agent nu are medic de familie?"in afara de faptul ca nu-si cunoaste atributile medicale,de unde sa-i mai ceri si meserie?asa a si fost angajata, fara a se tine vreun concurs!oare cine e de vina?la onorabila varsta nu cred ca mai putea fi angajata in randul cadrelor active cu nicio derogare!si comunicarea dansei lasa de dorit in relatile cu colegii din cabinet sau cu agentii care insotesc detinutii la cabinet!se pare doamna, ca nu ai auzit de codul deontologic iar cei 50% pe care ai reusit sa-i primesti nejustificat ti-au dat aripi!la varsta dumitale ai grija ca sistemul osos este fragil,frustrarile psihice din anume motive te pun intr-o pozitie proasta in colectiv.nu mai poza in blandete si bunatate,esti o narcisista convinsa.

in vino veritas spunea...

Felicitari drag coleg, Dan Alecu pentru premiul castigat...Incearca sa-i investesti in ceva (teren la Corbu Constanta e inca ieftin si e zona metropolitana).Peste 5 ani valoarea se va tripla cel putin...Sincer ma bucur pentru tine Dane,...daca era altul faceam depresie...si ai grija la hiene ca-s multe acolo in savana aia...De invidie sa nu Turbeze ca nu doresc sa-i am colegi aici la Sp. Mil.

in vino veritas spunea...

AAAAAAAAA Daneeeeeeee si nu imprumuta bani in unitate,...nu-i mai vezi..!!!!

Huginn spunea...

@anonim 20.11.2009 08:17:00

Asa e. 'Concursul' a legitimat destui nevolnici.

Civilul de la Geneziz spunea...

Ca un vechi observator al Penifestului, care a dat cu geana pe aici inca de la inceputuri, imi permit sa fac urmatoarea observatie. De o bucata de vreme am sesizat ca fenomenele Jilava, Barcea Mare, Margineni, Targsor, Targu Ocna si chiar Galati (era sa il uit tocmai pe asta) au cam pierdut din vigoare pe acest blog. Din suse apropiate unor servicii de ale lui Vadim am aflat chiar ca si fenomenul siparez a disprut ca magarul de la GAZ in ceata de la Poarta Alba. Bine, bine, veti spune dvs., dar cine a luat locul acestor fenomene (para)normale si penitenciariste ?Nu stiu, o sa intreb. Din ceea ce se vede, insa, cu ochiul liber si neatins de albeata, se pare ca au aparut pe la comentarii persoane din fruntea procesului verbal postat de Huginn. Altfel, nu ne putem explica aceste puneri la colt, mustruluieli a la sedinte de comisia de disciplina si pseudocaprarii de blog civil. Daca pana si mister Huginn a ajuns sa fie tras de urechi si luat in darboaca despre neimplinirile noastre, de oameni mici, mici de tot, ce suntem, atunci nu ne ramane decat sa ne declaram adevarata identitate, ca un fel de harakiri onorabil al unor oameni tari si buni, si drepti, si mandri. Cine incepe primul ?

Anonim spunea...

Sindicalistii de rand s-au inscris doar pentru o plasa de portocale si pentru ca isi imagineaza ca sindicatul e un CAR anonim? Eu sunt un sindicalist anonim si as vrea sa stiu ce pot face mai mult pentru sindicat. La conducere e cam ocupat. Ce pot face? Nu vreau portocale (s-au dat vreodata?). Ce pot face? particip la sedinte, imi spun punctul de vedere, particip la greva atunci cand se fac, la miting. Ce mai pot face ca sa nu ma priviti cu atata sila,domnule Huggin?

Anonim spunea...

Proces-verbal de pe ...Marte!!!Forma laconica, aproape lipsita de sens si coerenta a procesului verbal denota faptul ca mare e Gradina ANP-ului si multi zburatacesc prin ea...Am ramas "siderat"!!!Auzi:Locatie?!Data?!Anul...2100, Va vorbim din viitor...al nostru, al anp-istilor ca voi, ceilalti nu mai contati.....
Alo, tanti scriitoare de anepisme, nu ai invatat formulele uzuale si corecte de intocmire a docomentelor!Sau inventam altele dupa frumusetea ochilor?!Cat despre continut...cutare a intrebat, a raspuns si rezolutii...ioc!Nici ca ne-am fi asteptat!Si sa-i vezi prin unitati cum se cramponeaza de exprimari "literare"!In loc sa caute in DEX si sa mai invete - caci nici varsta si nici functia nu garanteaza perfectiunea profesionala, mai ales in acest sistem - sa-i vezi cum taie formulari, nascocesc altele samd.Se vede treaba:de la cap se-mpute pestele!

Huginn spunea...

@ anonim 20.11.2009 15:46:00

Nu e nevoie nici sa va auto-victimizati si nici sa faceti din raspunsul pe care vi l-am dat altceva decat este. Raspunsul e clar. Cititi-l.

Anonim spunea...

De ce la penitenciarul Craiova se pot face angajari multe la cabinetul medical.
iar cind ii vine rau hotului il ducem cu s.m.u.r.d. la spital.

Anonim spunea...

Ia sa citesc:

"(...)stiu insa ca pentru cei care se inscriu in sinicat ca sa-si ia o plasa cu portocale sindicatul nu conteaza decat cand sunt probleme. In rest, daca ar puta fi un fel de CAR gratuit ar fi exceptional."

Daaa,da... Parca acum inteleg...tot aia. Imi pare rau, Huggin. Problema e la emitator, nu la receptor. De data asta. In rest, chiar imi plac interventiile tale. Ai fost acum putin mai iritat, dar iti trece tie.

Anonim spunea...

"Directorii care cu fermitate bolsevica ne pun cizma pe gat sunt apreciati". Ma, tu lucrezi in Margineni!

Anonim spunea...

Mie imi place cum au scris numele. Cele ale ANP-istilor cu majuscule, cele ale liderilor de sindicat minuscule. Si cum au consultat sindicatele? Ca la medic? Si ce au constatat? Ce recomandari le-au facut? Sa stea linistite?

Anonim spunea...

Mai marele Doctor BALA sa aflat astazi in vizita de lucru la Scoala Nationala Tg Ocna,unde trpadusii roiau in jurul lui,directori,
prfesorisi chiar lideri de sindicat
tineau trena mai marelui director .

Anonim spunea...

@ Anonim 20.11.2009 18:04:00

Nu lucrez in Margineni. Ma "bucur" ca avem aceleasi probleme. Nu inteleg de ce te plangi. Se aude ca va "rupeti" in sindicalism. Doua organizatii, tradare etc. Se poate scrie o carte...

Anonim spunea...

Noi cei de la Galati numai scriem pe Penifest fiindca doi colegi de ai nostri s-au dus la Parchet si au reclamat pe alti colegi ca scriu despre ei aici! Domnule administrator al blogului va avertizez ca Penifestul este oficial sub urmarire! Va rog sa comunicati daca se poate afla identitatea celui care scrie aici! Se pare ca s-a murit degeaba in Revolutie! Libertatea de opinie si exprimare se frange in plangeri la Parchet! Astept un raspuns!

Anonim spunea...

Mai fratilor nu evina sindicatelor ei incearca totusi sa faca ceva pt. noi dar intelegeti ca acest domn Bala este un om cu gandire invechita,adica exact ce spunea un coleg piciorul pe grumaz,nu are in vedere absolut deloc grija fata de subalternii pe care-i pastoreste efectiv calaca pe cadavre,e un stalinist invechit si prafuit in gandire si actiuni.Daca nu scapam de el nu o sa ne fie bine,am sustinut-o de cand a a juns dir gen si pana mor o sustin pt. ca am vazut cum gandeste.

Huginn spunea...

@ anonim 21.11.2009 07:47:00
Identitatea celor care doresc sa fie anonimi, cu sau fara pseudonim, nu este cunoscuta nici macar de administratorii blogului. Din acest punct de vedere stati linistit. Asta nu inseamna desigur ca aceasta libertata nu trebuie utilizata echilibrat.

Anonim spunea...

Tare mult va doresc celor ce loviti in functionarii din ANP sa ajungeti sa fiti si voi functionari aici, sa fiti nevoiti sa luati decizii si sa vedem cit de buni sunteti, ca la aruncat cu noroi sunteti tari.
Va spun din experienta ca au ajuns din cei ca voi pe cite o functie din ANp si nu au rezistat mult.
Asa ca mai bine v-ati face treaba bine acolo unde sunteti. Poate acolo sunteti profesionisti, nu va mai stricati imaginea insultindu-i pe altii.
In vremurile acestea grele ar trebui sa fim uniti nu dezbinati.
Lasati ANP-ul, lasati sindicatele si aveti incredere in voi. De fiecare din noi depinde viitorul. Culegem ceea ce semanam.
Probabil ca la reorganizarea care vine in curind surprizele vor fi placute pentru unii si neplacute pentru altii, depinde cine si cum priveste.
Nu mai jigniti, dati solutii daca tot vreti sa faceti ceva constructiv, sau va este mai greu decit sa jigniti.
Lasati spiritul balcanic sa se stinga, in cele din urma se va rasfringe tot impotriva voastra ca un bumerang.
Chiar va doriti atit de mult sa fiti sefi, considerati ca este atit de simplu?
Va doresc succes si sa ajungeti cu totii sefi buni dar si executanti in acelasi timp, deoarece cu atitia sefi nu stiu cine va mai fi executant si cu atitea idei bune vom ajunge ........... toata lumea va da dispozitie la toata lumea.
Societatea ideala.
Luptati sindicate pentru propasirea liderilor vostri, fiti membri bravi si destoinici ca ve-ti primi odata cite un ciolan ramas.
Lasati luptele interne, aici citesc si ppl, ce vor spune despre dumneavoastra cind vad cum va mincati intre voi.

Anonim spunea...

Pt anonimul de la ora 17.00.
Ai un discurs jalnic,probabil esti un sefulet de la ANP si vrei sa afli reactia,oamenilor,ce gandesc despre ANP!!!

Majoritatea functionarilor cu care discut zilnic au o parere foarte proasta despre voi ANP-isti,sti de ce???

Pentru ca beneficiati de spor de pericol,iar singurul d-voastra pericol este !!!sa nu va cada ceasca de cafea de la etaj in cap.

Una din solutii este sa fiti impartiali pt toti functionarii sistemului,reorganizarea despre care vorbesti se face sau se va face,tot pe ochi frumosi .
Adica functia x de la penitenciarul y nu o desfiintam ca este z pe ea.
Asa se face reorganizarea,sau cerut directorilor de penitenciare pareri iar ei au propus sa nu se desfiinteze functiile prietenilor iar functiile nesupusilor au propus sa le desfiinteze.

Anonim spunea...

Nu veniti sa-mi spuneti mie ce profesionisti sunt cei din ANP. Executantul stie mai bine legea decat ei. Intre cei din ANP nu exista comunicare. Deciziile lor se bat cap in cap, sunt negandite. Ne pun adesea in situatia de a ne descurca, pt. ca pur si simplu nu stiu ce solutii sa dea.

Anonim spunea...

Pe cand si reorganizarea ANP-ului. Eu cred ca de aici ar fi trebuit sa se inceapa. O parte din fpss din ANP trebuie redistribuiti catre unitatile din subordine. In acest fel se ocupa functiile vacante de la penitenciarele cu deficit mare de personal. Sunt fpss in ANP care nu stiu practic cu ce se ocupa. O multime de functii care isi suprapun atributiile etc. Mai bine se desfiinteaza si trece in MJLC ca directie. Poate in felul acesta MJLC devine mai responsabil fata de unitatile penitenciare , daca le are in subordine directa.

Anonim spunea...

Pai ,domnilor din ANP,cât de greu poate să vă fie?!!...pâna la ora 11/00 va rugam sa transmiteti situaţia..recepţionat mesaj 10/30...., despre riscurile la care vă expuneţi??...,păi ppl. nu muşcă din poză, ziare,etc (şi grupa I de muncă, că vezi doamne cât sunt de stresaţi!!!!). Da, dacă comunistul Bala...upss ...e şi doctor.., ar fi făcut cu adevarat treabă, aşa cum ne-am aşteptat cu toţii, nu vă aveau nimeni nimic să vă reproşeze, dar aşa... Păi, stai să vezi cu alegerile, câţi mai rămân?? (Bâla, Cel Mic, lui Ungureanu îi dam cârma, iar lui Chiş..prietenul lui Ungureanu...e de bine, rămâne... SIPA LA PUTERE,nu sunt aşa de proşti sindicaliştii precum cred unii. Şi uite aşa am reformat sistemul, suntem profesionişti , oare??? Cu ce suntem mai buni faţă de magistraţii pe care am pus umărul pentru ai înlătura??? (păcatul lor a fost salariile, au făcut ceva mai mult profesionişti de azi?) .

Anonim spunea...

@ 21.11.2009 07:47:00

Dar ce ati scris fratilor de v-au reclamat la parchet? Probabil ati intrecut "masura" , nasol de voi daca ati adus acuze fara temei, cam asta reiese din intrebarea ta.

Se poate afla imediat cine, ce si de unde s-a scris(chiar si din locuri publice, hotel, bar, restaurant, etc. - vezi legea informaticii), daca ati scris fara sa repectati regulile, ve-ti face "plata". Revolutia, probabil, ati prins-o in scutece si libertatea de exprimare, foarte multi au inteles-o gresit.

Libertate de exprimare nu inseamna calomnie, injurii, jigniri, acuze fara temei, este o valoare a democrtiei, au murit oameni pentru ca noi sa o avem, trebuie pretuita, respectata, deci aveti foarte mare grija ce faceti cu ea sa nu se intoarca impotriva voastra.

Anonim spunea...

Nu mor caii cind vor cateii ,nici cateii ,cind vor stapinii.Acest lucru este valabil pentru parchetarii si vaporenii galateni.Vom merge cind vreti voi la parchet,nu ne sperie faptul ca unul dintre reclamangii este ISTVAN THEODOR ,NEPOTUL LUI CELMARE.Pacat ca a atras in aceasta cursa mincinoasa alti doi:DUMITRU si RACU.Mergem pina in pinzele albe cu voi,oricum pentru majoritatea lucratorilor sunteti niste tifle.Conducerea este alta si nu mai merg combinatiile la aceasi intensitate.Lupul isi schimba parul dar naravul ba.Vom discuta dupa 06.12.2009,cind apele din ROMANIA vor deveni limpezi.Sa nu va opriti parchetari si vaporeni,nici chiar parchetara in devenire - RACU.Noi cumparam parchetul pentru sala de sport-sala renovata cu banii tuturor membrilor de sindicat,iar montarea o vor face gratis parchetarii,ca doar sunt lucratorii nostri.ISTVANE DE LUNI VEI TRECE LA MONTAT PARCHET,abia nu mai ai timp de combinatii.Daca nu reusesti ,mobilizam si pe ceilalti parchetari.SPOR LA TREABA,PENTRU CA GURA NU NE VA FI ASTUPATA NICI DE PAMINT.Cel putin mergeti la vot imaturilor ,sau nu aveti timp pentru ca ajutati SIPA.O simpla recomandare pertinenta,catre nepotul lui CELMARE-SA FII BAIETEL CUMINTE,ISTVAN MITITEL CU ASPIRATII S.F. HAI ROMANIA

Anonim spunea...

Voi scrie pe PENIFEST la orice ora din zi sau noapte.Voi scrie sau vom scri cind vrem si cind nu vrem.Penifestul este o stare de spirit a tuturor lucratorilor de penitenciar,nu este propietatea nepotului lui CELMARE.Atit timp cit nu jignim,comentariile sunt pertinente,aveti posibilitatea sa mergeti si la HAGA.Dar atit timp cit va exista PENIFESTUL vom scrie mereu,chiar mai accentuat ca pina acum. HAI ROMANIA-TINERET

Anonim spunea...

Chiar daca esti nepot de CELMARE, imi permit sa-ti recomand citirea art.35. din CONSTITUTIA ROMANIEI.Dar pentru acest lucru trebuie sa iti schimbi masina mai rar cu cei din lumea interlopa,sa pui osul la munca,sa ai un mers de om botezat,sa nu mai faci apel la combinatii in situatii limita,si nu vreau sa jignesc,dar ar fi benefic pentru noi toti-----O MAI MICA CANTITATE DE GREATA PE CARE O EMANI ZILNIC. DE LA ROMANIA UNDER 21

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Democratia!Impotriva noastra a fost indreptata dintotdeauna.Dar cind ai suferi tu?

Anonim spunea...

Daca dupa 20 de ani de la evenimentele din DECEMBRIE-89 ne este teama sa spunem lucrurilor pe nume,atunci ne meritam soarta.Cred totusi domnule ISTVAN,ca la data sus mentionata nu aveati in dotare jucariile care se gasesc acum pe piata romaneasca.Va recomand un set de jucarii cu valoare educativa la un pret redus,va indic si magazinul preferat,daca nu sunt in zile sau concediu fara plata.Preturile acestor jucarii sunt acceptabile pentru modestul dumneavoastra buzunar.Este posibil sa va modifice metabolismul,asa ca va recomand sa mergeti mai mult pe jos,sa renuntati o perioada la 4ori4,se face si mai mult loc in parcare.VA MULTIMIM PENTRU INTELEGERE. ROMANIA INVERSUNATA

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Bolsevismul nu s-a nascut la Margineni. Da` unii au fost la cursuri.Cat despre tradare, sa vezi cutite in spate...