Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

luni, 23 noiembrie 2009

Fără plată - Cât de constituțională este decizia Curții Constituționale?

De-o parte şi de alta a baricadei
Boc: “Guvernul nu are alternativă la concediul fără plată. Legea a trecut de Parlament şi de CCR (Curtea Constituţională a României)”.

Alianţa Bugetarilor şi Cartel Alfa: “Salariaţii nu vor semna actele de concediu fără plată, iar în perioada următoare vom organiza proteste ample”. Salariaţii din Învăţămînt:”Dacă ne obligă să intrăm în concediu fără plată, vom închide şcolile în acele zile”.

Predoiu caută soluţii pentru ca zilele de concediu fără plată să nu întrerupă procesul de justiţie.
Sindicaliştii din penitenciare declară că dacă sînt trimişi în concediu fără plată, deţinuţii trebuie să fie concediaţi şi ei în zilele respective pentru că nu are cine să-i păzească. Ca să-i determine să se răzgîndească, şeful Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Băla, zice că se dă peste cap pentru a le respecta un drept mai vechi şi “uitat” pînă acum: va încerca să le dea o parte din banii pentru haine. Despre restanţele pentru orele suplimentare neplătite… nici o vorbă.

La poliţişti şi la jandarmi situaţia e şi mai dură. Ministrul Blaga le-a spus că asta-i legea şi se aplică, iar secretarul de stat Fătuloiu le-a cerut să organizeze întreaga activitate în parametri optimi. Inclusiv în perioada alegerilor şi de Sărbători. Deşi ei nu au dreptul la grevă, o parte a sindicaliştilor susţin oficial că se vor alătura protestelor Alianţei Bugetarilor. “Recalcitranţii sînt puţini” şi nu i-au anunţat pe toţi poliţiştii că se pregăteşte un protest.

Legea
Una peste alta, în timp ce Guvernul se spală pe mîini, ascunzîndu-se în spatele Parlamentului şi a CCR, nici unul dintre nemulţumiţi nu a pus mîna pe carte, ca să vadă ce şi cum. Adică să fi citit Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana şi Fondul Monetar Internaţional, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 761 din 9 noiembrie 2009.

Dacă măcar unul ar fi citit legea, ar fi constatat cît de şubred este argumentul cel mai frecvent invocat de către şefi: “S-a acordat derogare de la art 119 din Codul Muncii şi, pe cale de consecinţă, legea este absolut în regulă, poate fi aplicată şi toată lumea se supune. Dar, cu siguranţă, nici puzderia de şefi nu a citit-o.

Altfel ar fi ştiut că articolul invocat figurează la art.11 din capitolul III al Legii, care se referă la “Măsuri de reducere a cheltuielilor de personal în sistemul bugetar” şi “glăsuieşte” astfel: “Prin derogare de la prevederile art.119 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare, de la data intrării în vigoare a prezentei legi până la data de 31 decembrie 2010, munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite acordate până la data de 31 decembrie 2010, pentru activitatea prestată în afara duratei normale a timpului de muncă săptămânal în cursul anului 2009, şi până la data de 31 martie 2011, pentru activitatea suplimentară prestată în anul 2010”.

Deci, pe de o parte, este vorba strict despre orele suplimentare, iar în întreg cuprinsul legii este singura referire la Codul Muncii, pe de altă parte, nicăieri în Legea 329/2009 nu este prevăzută vreo sancţiune pentru salariaţii care ar refuza să se supună obligaţiei de a accepta concediul fără plată.

Codul Muncii a fost terfelit
Asta, însă, nu înseamnă că Legea e constituţională. Ba chiar pare făcută într-o crîşmă de periferie în aburi stătuţi de bere trezită. Altfel, măcar CCR ar fi realizat că se încalcă grav Principiile fundamentale din Codul muncii, unde, la art. 3. - alineatul1 scrie negru pe alb că “Libertatea muncii este garantată prin Constituţie. Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit”, la alineatul 3, că “Nimeni nu poate fi obligat să muncească sau să nu muncească într-un anumit loc de muncă ori într-o anumită profesie, oricare ar fi acestea”, iar la alineatul 4 se precizează că “Orice contract de muncă încheiat cu nerespectarea dispozitiilor alin. (1)-(3) este nul de drept”.

Nu este de neglijat nici art.4 din Codul Muncii, cu alineatele 1 şi 2 în care se arată că “munca forţată este interzisă” şi “Termenul muncă forţată desemnează orice muncă sau serviciu impus unei persoane sub ameninţare ori pentru care persoana nu şi-a exprimat consimţămîntul în mod liber”.

Precizări
Ca să fie lucrurile foarte limpezi se mai impun nişte precizări: pentru a putea să fie trimişi în concediu fără plată, deci pentru a fi obligaţi să nu muncească, salariaţii trebuie să-şi dea consimţămîntul scris. Cei mai mulţi se află deja în situaţia în care sînt ameninţaţi cu pierderea locului de muncă în caz că nu semnează aceste documente.

Revenind la alineatul 3, chiar dacă se face referire la “un anumit loc de muncă sau profesie”, întelesul poate fi extins şi aplicat la situaţia concediilor fără plată pe considerentul că salariaţii respectivi deja sînt angajaţi în anumite locuri de muncă, pe numite posturi, iar pe cale de consecinţă a-i trimite obligatoriu acasă este echivalent cu a nu-i lăsa să muncească într-un anume loc sau într-o anume profesie.
Ca să nu mai amintim despre faptul că cei cărora le este impusă o astfel de situaţie pot să obţină în instanţă inclusiv daune morale. De unde va găsi Guvernul bani să le achite?

Link-uri utile
http://www.legislatiamuncii.ro/a/1799/codul-muncii-actualizat--titlul-i.html
http://www.legislatiamuncii.ro/a/1764/codul-muncii-titlul-iii.html
http://www.avocatnet.ro/UserFiles/articleFiles/acord-cadru-cu-CE-FMIi_11091522.html
http://www.legislatiamuncii.ro/Codul-muncii-actualizat-2007.html

Autor: Talida Covaci
Data publicarii: 16.11.2009 13:18:00
sursa: link

31 comentarii:

Anonim spunea...

S-a ajuns la freelancer's? COOL!

Anonim spunea...

Nu stiu de ce am impresia, dar toată teoria pare construita pe nisipuri miscatoare.

O prima intrebare: ce treaba au fpss cu munca pe baza de contract?

Huginn spunea...

S-ar putea sa fie asa cum spuneti, poate dati si ceva detalii. Legatura este data de unitatea de interpretare, indiferent de categorie socio-profesionala.

Anonim spunea...

Bun, nu este legal, mergem la munca...de unde bani de salariu?...visteria e goala! FMI nu ne mai da banii decat in anumite conditii! Ce e de facut?...Nu respectam conditiile?...nu ne permitem sa nu le respectam pt. ca nu vom mai avea de unde plati pensiile si salariile!... nimeni nu vede sa suntem mai indatorati decat in anii '80???...de ce vrem noi romani sa fim mai catolici decat Papa?...Polonia a redus salariile bugetarilor cu 25%!...la noi economia "duduie" si noi avem de unde sa dam si marire de salarii!!! NU?

Anonim spunea...

OARE NU VEDETI CE SE INTIMPLA IN MEDIUL PRIVAT SI NU NUMAI?
Traiti separat de ceilalti romini.
Trezitiva la realitate pina nu vine poporul de rind sa o faca, fiti alaturi de acestia.
In mediul privat s-au facut disponibilizari mari iar cei care au ramas li s-au redus salariile nu cu 15% pe o luna sau trei ci cu 50% pe termen nelimitat.
Fiti uniti cu colegi din sistemul bugetar care vor fi disponibilizati.
Nu accentuati ura rominului de rind impotriva bugetarului care ii sfideaza in aceste vremuri.
Fiti realisti, tara trece printr-o criza majora, mai devreme sau mai tirziu va trebui sa coboriti printre oameni pe care i-i sfidati acum cu pretentiile pe care le aveti.
Conducerea ANP incearca din rasputeri sa faca eforturi pentru ca angajati proprii sa depaseasca cit mai bine aceste vremuri (inca nu a redus din functiile de sefi cu toate ca in alte sectoare acest lucru a avut loc, banii s-au luat la timp, se intirzie cit mai mult posibil cu reorganizarea, disponibilizari nu se fac, inchideri de unitati nu,externalizarea unor servicii nu, etc), dar fara ajutorul vostru nu va reusi, iar adevarata criza va lovi si acest sistem care pina acum a fost de neatins.
Sindicate ginditiva bine a cui joc il faciti.
Sa stiti ca toata lumea trece prin momente dificile iar locul de munca a devenit din ce in ce mai greu pentru toti rominii care inca il mai au. Peste tot angajatii primesc sarcini multiple de indeplinit, vor supravetui numai cei puternici. Nu va mai cramponati de acele drepturi cistigate in vremuri bune, la vremuri grele trebuiesc gasite solutii pe masura.
Va doresc putere de a depasi vremurile prezente si viitoare.
Nu renuntati la iubirea, sinceritate si corectitudine, sunt unele din elementele care ne definesc ca oameni.
Fiti uniti in bine.
Ne ascundem in spatele legilor si acuzam ca nu sunt respectate atunci cind sunt in avantajul nostru, iar cind incalcarea lor ne este benefica nu mai cerem respectarea acestora.
Respectindu-i pe cei de linga noi ne respectam in primul rind pe noi, sunt si alte metode de a ne arata nemultumirea fata de anumite lucruri sau anumiti oameni decit aceasta practicata pe penifest de unii colegi care nu inceteaza cu atacurile dure fondate sau mai putin fondate. Oare nu se pot gasi si alte forme sau un alt limbaj?Oare a disparut oamenia din noi? Ne apropiem oare din ce in ce mai mult de comportamentul animalelor care actioneaza din instinct? Renuntam oare din ce in ce mai mult la gindire?
Nu renuntati la gindire in favoarea instinctelor, gasiti solutii creative si exprimatile vizavi de anumite nemultumiri pe care le aveti, nu va mai lansati in discutii sterile fara o finalitate benefica pentru toate partile implicate sau macar nu in public, dati dovada de diplomatie.
Toti angajati acestui sistem sunt oameni inteligenti, nu lasati orgoliile sa va conduca si mai ales nu va lasati dominati de comportamentul ppl. Ce pot invata ppl de la dumneavoastra, ce exemplu puteti fi pentru ei.
Ppl vin la dumneavoastra ca la niste salvatori pentru a le indruma pasi spre o noua viata mai buna, pentru a fi transformati in oameni de nadejde pentru comunitatile in care au gresit din nestiinta si in care se vor intoarce.
Menirea lucratorului de penitenciar trebuie sa fie canalizata pentru salveze acestor oameni (ppl) rataciti prin virtejul vietii si nu lupta interna pentru orgolii si "ciolane", deoarece in acest caz scopul acestor institutii dispare.
Mindria lucratorului de penitenciar ar trebui sa fie salvarea unui ppl pentru comunitatea in care se intoarce si nu cistigarea unui orgoliu sau "ciolan".
Fiti alaturi de conducatori din sistem si doveditile prin metode oneste ca sunteti la fel de buni sau chiar mai buni decit ei pentru binele sistemului si al ppl. Faceti bine celui de linga voi si inevitabil va fi bine si voua.
Dumnezeu sa va lumineze mintea si calea.

Anonim spunea...

...cu scuzele de rigoare admin...ptr 9.21...adicatelea individul asta cu urechi de magar de mai sus:du te dreaq ma nene si bolboroseste cu Gidea pe sinteza zilei...pfffff

Anonim spunea...

ptr. anonim de la 09.21.
-Daca tu reusesti sa salvezi un ppl. ptr. societate din biroul tau caldut, in situatia in care societatea nu-i ofera un loc de munca, iar in penitenciar duce o viata mai dulce decat cea din libertate, esti tare si iti meriti coeficientul de cel putin 7. Si te intreb eu: tu ai chef sa readuci ppl pe drumul cel bun atunci cand nu iti iei salariul intreg ptr. a putea plati ratele la banca si a asigura mancarea copiilor tai?(cu un coeficient de 2.40),fara echipament pe 2008 si 2009, dar tu, cred eu, ca vii civil la serviciu ca sa-ti iei bani intregi pe echipament.

Anonim spunea...

Domnule Huginn eu cred ca toate sindicatele din sistem sunt pregatite pentru a sustine o greva generala cum nu a mai fost niciodata in sistemul penitenciar ,dar asteptam un semnal de la conducerile celor doua sundicate respectiv FSANP si SLNAP care vad ca nu au nici o reactie la tot ce se intanpla.

Anonim spunea...

Iubire, corectitudine dar mai ales sinceritatea sunt trei elemente a scarii de valorii a agentilor de penitenciare care lipsesc cu desavirsire: la noi functioneaza sintagmele:" mai hot ca hotul "" stai drept si fa pe prostu", dati-mi voie sa continui pina nu mai poti ca oricum nu-ti ridica nimeni statuie si nu te baga nimeni in seama cit esti bolnav : saraca tara bogata, dar vai de cei care traiesc orbecaind in ea daca mai spuneti ca nu stiu sa scriu:,va multumesc: nuntii se scrie cu doi de" ii "si nu cu unul ca replica la cel care mi-a scris ca am scris articolul in "noaptea nuntii"

Anonim spunea...

Am inteles bine sau se dau primii bani din banii pe tinuta inainte de sarbatori era vorba de 9 milioane si restul dupa sarbatori , poate ne lamureste si pe noi cineva daca ve vre un coleg de la sindicat pe blog il rog sa scrie, Huggin va multunesc

Sherwood spunea...

Oare nu au venit cam tarziu toate acestea? Multi colegi au intrat in concediu fara plata, e o nebunie generala. Chiar si detinutii ne inteleg. Va dati seama?

hapiness spunea...

Niciun articol de suflet nu e printre cele mai populare? Avem nevoie si de asa ceva, mai ales in zilele acestea. Sunteti de acord cu mine? Avem nevoie de incurajare. A venit frigul in case, ratele de platit la banci, diminuarea salariului, lipsa de motivatie la serviciu etc. Grele vremuri!
Si nimeni nu ne spune o vorba buna sau nu ne da o veste buna.

Huginn spunea...

@ anonim 23.11.2009 16:46:00
Am dubii ca este cineva pregatit pentru o greva. Cred ca reactie din partea sindicatelor nu inseamna neaparat greva. In perioada asta cand toata lumea face greva (vezi pesedistul - sindicalist Radoi) nu am castiga mare lucru. Zic si eu.

Huginn spunea...

@ 23.11.2009 17:20:00

Nu este decat o declaratie de intentie din partea ANP. Nimic mai mult.

Anonim spunea...

"(Mindria lucratorului de penitenciar ar trebui sa fie salvarea unui ppl pentru comunitatea in care se intoarce si nu cistigarea unui orgoliu sau "ciolan")"scria un coleg mai sus.Frustrarile acumulate de lucratorul de penitenciar sunt multe iar peste toate acestea, cind vezi citi bani se cheltuiesc in campania electorala,primele care se acorda in celelalte ministere,bani cheltuiti aiurea pentru un vaccin pentru care nu garanteaza nimeni,atitudinea de asteptare a sefilor-oare cine va fi schimbat?;sa vedem ce va fi,atitudinea indiferenta a politicienilor -nu faci altceva decit sa te necajesti mai mult.Meritam salariile acestea iar o dovada de bun simt a conducerii ANP este aducerea in contact directa cu PPL-ul a mai multor angajati care primesc sporurile respective. Vom recunoaste pina la urma ca proasta organizare a unitatilor determina multe neplaceri.

Politist penitenciar spunea...

Excelenta analiza realizată de autorul articolului! Nu e vorba de faptul că nu înţelegem situaţia economică şi financiară a ţării, dar nu vrem să fim luaţi de proşti. E adevărat că derogarea de la anumite prevederi ale Codului Muncii ne-a făcut pe cei mai mulţi dintre noi să generalizăm şi să considerăm că s-a făcut derogare de la mai multe articole ale Codului Muncii. E o manipulare şi o luxare a legilor, dar şi o jignire la adresa inteligenţei şi demnităţii oamenilor. Se face atâta tapaj de patriotism şi de faptul că bugetarii ar trebui să se simtă vinovaţi doar pentru că sunt bugetari. ACEST STAT NE ACORDĂ DIN START PREZUMŢIA DE VINOVĂŢIE ŞI ÎNTREGUL NOSTRU TRASEU PROFESIONAL SE CONCENTREAZĂ PE ADUNAREA DE DOVEZI CARE SĂ DEMONSTREZE CĂ NU SUNTEM HOŢI ŞI LENEŞI. S-a mai spus asta şi cred că e necesar să semnalăm cu tărie că una dintre problemele cu care ne confruntăm e chiar această birocraţie a unui stat care-şi suspectează până la paranoia angajaţii şi care-i umileşte. Ştim că ţara e în criză economică şi unii am fi dispuşi să renunţăm la 15% din venituri pentru câteva luni,fără să cerem concediu, dar nu vrem să fim păcăliţi de unii care aruncă banii pe o campanie electorală deşănţată. Noi venim cu hârtie de acasă,iar ei îşi fac afişe electorale. Şi măcar dacă am avea pe cine să alegem. Iar criza a fost adâncită de incapacitatea politicienilor de a lua măsuri eficiente şi de a genera un guvern viabil. Despre ce patriotism mai vorbim? Despre "patriotismul" şefilor care au încercat să-şi forţeze subordonaţii să facă cerere de concediu fără plată doar pentru a da bine în faţa mai marilor lor? Patriotism de paradă. Avem nevoie de eficienţă, nu de vorbe goale şi de legi golanesti.

Anonim spunea...

Pana o lalaim noi aici pe blog cu legi cu bla-blauri, cei de la MAI isi vor primi banii pe ECHIPAMENT PE 2009 CEI DREPT DOAR 50% IN CURSUL ACESTEI SAPTAMANI!ANP CE FACE?NOI NICI MACAR PE 2008 NU AM PRIMIT NIMIC!CRED CA PROCESELE CARE SE PIERD LA STRASSBURG LA PLATESC CEI DE LA MJLC DIN FONDURI DE LA...CINE? SINDICATELE!!!CE FACETI???

Anonim spunea...

Da Domnule Huginn ,dar nu cunoasteti tot ceia ce se intanpla in tara la ora actuala cu aceste zile de concediu fortat si am sa va enumerez cateva:
Stiti ca :
-pentru a efectua acese zile cei din foisoare nu mai au schimbator si fac in pot 13 ore?
-s-au redus din supraveghetori si cei care au ramas fac sarviciul cu efective duble de ppl si au crescut la maxim momentele vulnerabile.
-tot in aceste doua luni numarul de agenti de la escorte s-au injumatatit si s-au creat locuri si momente vulnerabile .
-la pvc stau rudele ppl-istilor la coada pentru a intra la vizita si asta din cauza lipsei de personal.
-Domnule Huginn acestea sunt doar cateva din problemele cu care ne confruntam ,dar in cazul unui eveniment negativ cine te crede?
tocmai de aceia am avut sperante in sindicate ca acei lideri vor pune pe masa sefilor ANP toate problemele grele cu care noi ne confruntam ,SI ASTA DATORITA UNOR POLITICIENI INCONSTIENTI ,acum s-ar fi vazut ajutorul sindicatelor.
Si nu spunem toate acestea ca sa ne aflam in treaba ,domnilor sunt probleme mari daca vrea cineva sa le inteleaga ,pentru ca in cazul unui eveniment imediat sefii sesizeaza Parchetul iar acasa ne asteapta coppii si familia,ce sa inteleg ca de la Bucuresti treburile se vad fain si toti striga URA,URA.
DUMNEZEU SA NE AJUTE.

Anonim spunea...

sunt sigur ca a-ti aflat ca politia au luat banii pe echipament pe2009 la ei se poate

Politist penitenciar spunea...

În urmă cu o oră s-a dat o ştire la TV referitoare la fraudele electorale. Un băiat de 17 ani, văcar, a votat, deşi nu avea încă dreptul. Vigilent, preşedintele secţiei de votare a anunţat poliţia şi băiatul riscă să facă închisoare. El spunea că a vrut şi el să vadă cum e când votezi. E jalnic să se întâmple aşa ceva în ţara marilor fraude. Fură voturi la greu şi îl înghesuie pe un amărât, devalizează bugetul României şi aruncă vina pe bugetari. Până unde se va merge cu mârşăvia? Cu siguranţă, până unde le vom permite. Niciun pas mai mult, niciun pas mai puţin.

Anonim spunea...

@ anonim 23.11.2009 19:37:00

Stimabile, pe langa faptul ca Pruteanu ar trebui sa te condamne la moarte, ar trebui sa ai in vadere faptul ca acolo unde liderii de sindicat au incercat sa-si faca treaba, actiunile lor s-au lovit de vesnicul interes personal al salariatilor. Nu ai cum sa-l convingi pe salariat ca interesul de grup ar trebui sa fie mai presus de cel individual. Concluzie: ne meritam soarta!

Anonim spunea...

Condamnat la moarte? Sa scape asa usor?

Anonim spunea...

In multe penitenciare s-au scapat p.p.l. cu totul de sub control ,sunt telefoane mobile aproape in fiecare camera ,incet incet si drogurile au sa fie la fel nu mai vorbesc de clanurile care coordoneaza atit p.p.l. cit si unele cadre de jos pina la cel mai inalt nivel ,este jale fratilor si nimeni nu vrea sa ia vreo masura.Expresia unui judecator delegat suna asa "mai am un an pina la pensie si nu vreau sa fiu injurat pe strada".....

Anonim spunea...

Imi doresc sefi destepti, dar pina la acest moment nu am inilnit.
Din soferi ,ospatari si alti subofiteri care daca nu se angajau la penitenciar nu puteau cumpara diplome nu pot esi sefi destepti.
Este timpul celor cu tupeu, de prost gust ,promovati cu P.C.R.
Ce este mai rau si trist e ca multi si din cei care au facut academia se balacesc in aceiasi mocirla.
ANP-ul este cel mai vinovat de aceasta situatie.

Anonim spunea...

Personalul MAI a beneficiat de drepturile banesti pentru echipament ! De ce este relevant pentru penitenciare ? Voi in afara de a face room-service pentru cei pe care noi ii arestam mai faceti si altceva ? A, ma rog, ati umplut puscariile de telefoane mobile si de droguri ! In rest, sictir la maxim !

Anonim spunea...

Pentru 09:46: uitate in curtea ta ca aveti multi analfabeti care vin pe la noi , audiaza p.p.l. , aduc p.p.l. cu mandat sau ii vedem pe strada sau in crisma chiar daca se cred sub acoperire.....

Anonim spunea...

Cei de la MIRA sa taca ,pentru ca atunci cind sunt arestati, noi le asiguram conditii pentru a nu fi expusi.Dar de acum vor sta cu ceilalti laolalta si se vor maturiza in 20 de minute,stim cu totii cum.

Anonim spunea...

Atit timp cit nu sunteti membru de sindicat,nu va da nimeni dreptul sa faceti afirmatii,domnule ISTVAN, legate de grupa sindicala.Daca nu sunteti membru de sindicat atunci de ce erati prezent in sala la una dintre sedintele la care a participat si liderul snlp-STEFAN TEOROC.Va spunem noi atunci----pentru a informa pe apropiatii dumneavoastra,care nu va mai baga in seama despre cele discutate.Sunteti cu doua fete,nu aveti sustinatori la ora actuala lucru care va deranjeaza enorm.Primul pas gresit a fost cind a-ti mers la parchet,al doilea pas a fost facut dar nu stiti care este.Lasati agentii sa-si faca treaba,ei nu au timp la tura de zi nici sa manince darmite sa va asculte aberatiile.Va doresc sa aveti parte de lucruri placute chiar si dupa 01.01.2010. DE LA CINE VRETI DUMNEAVOASTRA SA FIE POSTAREA,CHIAR DE ACOLO ESTE.

Anonim spunea...

Cu ce sunt superiori lucratorii de la MIRA fata de lucratorii din penitenciarele romanesti? Probabil isi primesc drepturile la timp pentru a sta cuminti de alegeri.ANP-MJCL-UNITATI DIN TERITORIU-----SOMN USOR-----.

Anonim spunea...

Cred ca toti romanii de buna-credinta constientizeaza situatia dezastroasa din punct de vedere financiar in care se afla tara in prezent.Ceea ce ne revolta pe toti este modalitatea pe care demnitarii nostri au ales-o,"de a face economii".Nu vreau sa fac referiri la modul in care s-au cheltuit banii statului.Deplasat
,daca nu chiar inconsient,mi se pare gestul prin care suntem obligati sa plecam in concedii fara plata.Oricum eram mult in urma cu concediile de odihna!Si asta datorita numarului redus de cadre!Prin aceasta masura,se pericliteaza grav siguranta nationala!Infractorii,atat cei din libertate,cat si cei din locurile de detinere,pot sa isi faca linistiti de cap,caci personalul e plecat in concediu fara plata!!!Cum se pot asigura conditii de maxima securitate,cand 30%din efectivul unui pluton este obligat sa plece acasa zilnic,in C.F.P. ?Intotdeauna,in aceasta perioada a anului(sarbatori de iarna),se suplimenta efectivul de cadre din serviciu,pentru a se preveni evenimentele negative.Acum suntem trimisi acasa!Ce e mai rau,e ca p.p.l.-ii stiu si ei acest lucru si profita la maximum!Nu ne ramane altceva de facut decat sa ne rugam la Domnul ca p.p.l-ii sa stea cuminti,caci noi nu putem interveni,suntem plecati in concediu fara plata!

Anonim spunea...

cine este acest ISTVAN?va spun eu:un nimeni, un latrau al sistemului ,un combinator,un nepot al sistemului.O sa avem grija de acest individ sa ajunga pe carantina,nenorocitu.DE LA DNA