Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 13 noiembrie 2009

SNLP - FSANP: Concediu fara plata si pentru detinuti?

Planificarea implementarii dispuse de Guvernul demis al României se dovedește a fi un coșmar pentru penitenciarele românești. Conducerea ANP aplică fără discernământ și în pofida avertismentelor o politică guvernamentală riscantă... pe pielea altora.

Mai jos aveti reactia sindicatelor dupa ce au fost respinse toate propunerile alternative de reducere a cheltuielilor de personal.
Concediu fara plata si pentru detinuti

35 comentarii:

Anonim spunea...

Noi vrem respect si nimic alceva,nu vrem sa stam in genunchi pentru drepturile si pentru imaginea noastra.Ne dezbinati,ne invrajbiti,ne huliti,ne aratati cu degetul ca niste paria,ne umiliti dar noi nu vrem decat respect.

stefan spunea...

respectul nostru al celor 11000 de angajati al penitenciarelor si cu noi al celor 23 mil de romani,20 ani de umilinte

Anonim spunea...

Buna ziua.Dragi colegi lasa-ti concediile pe care le-ati planificat in perioada urmatoare pentru ca a venit ordin de la JOKERUL de CMS.SEF.BALA primit de la IMPARATIE sa ne suspendam concediile si sa venim la munca ,sa lucram precum sclavii fara nici un ban............poate o sa ne plateasca in mancare de la ghium...........ca si asa este criza.
Sunt foarte dezamagit de toate sindicatele atat de pe plan local cat si de cele 2 mari sindicate.
Se vede ca si sindicatelor ori li s-a pus pumnul in gura ori nu mai au de zis nimic ca na ,doar vin alegeri si sa nu isi piarda locusorul cald pe care il au.
Sunt scarbit de sistemul asta in care am crezut ca suntem si noi''FPS'',dar vad ca am ramas tot niste subordonati la niste fosile de OFITERI..va maultumesc

Anonim spunea...

Totusi ma gandesc ca am putea sa stam noi in locul detinutilor si sa plece ei acasa.ca na si asa ei au nevoie de permisii ,invoiri etc.
Ca doar detinutii se evidentiaza prin munca prestata in interiorul locului de detinere.Asta inseamna ca noi cadrele daca suntem chemate la munca si stam acolo fara sa fim platiti ,mai bine sa ne bage pe ''camere''...........poate asa facem o mare economie la buget.

Anonim spunea...

Vreau sa il intreb pe d-l BALA si pe ceilalti pupincuristi din ANP:domnilor daca erati in concediu de odihna si erati plecati din loc.sau tara.........veneati la munca ?ca na daca sa dat ordin de la PITICUL BOC SI MARINARUL BASE........?
Sa va fie rusine d-l BALA ,CEL MARE,CHIS,UNGUREANU.am crezut d-l BALA ca faceti ceva in sistem ,ca tineti cu oamenii.........ca doar ati venit si dvoastra tot de la penitenciar..........dar mai rau l-ati daramat sistemul si v-ati inconjurat de lingai si automat si dumneavoastra tb sa l.......ti mai sus.Rusine,Rusine,Rusine

Anonim spunea...

D-l Bala si ceilalti din ANP:nu va intereseaza si nu va interesat nici un pic de personalul din teritoriu,de oamenii care muncesc ca dvoastra si sleata de directori sa fiti in fruntea Anp-ului.Va considerati un REGE si impreuna cu BOIERII din ANP radeti pe seama personalului din tara si credeti ca de drept vi se cuvine aceasta functie.Fiti cu bun simt si dati-va demisia.

Anonim spunea...

D-l Bala ,unde sunt promisiunile ca noi din sistemul Anp o vom duce bine?unde sunt d-l Bala conditiile de lucru bune?unde sunt d-l Bala salariile bune ?aaaaaaaaaaaaaa.....am uitat sunt la dumneavoastra,CEL MARE,CHIS(SIPA)si FIRINEL. plus tot ANP_UL.Imi dau seama ca sunt angajati in APARATUL CENTRAL,care nu au piciorul intr-o puscarie.RUSINE

Anonim spunea...

Dl huginn........am citit articolele dinainte ...........o intrebare?Despre ce acord este d-l vorba ?care acord sau hartie tb sa o semnam sa spunem ca nu suntem de acord cu aceste zile?ca la noi la PSPA nu a spus nimeni si nu a venit nimeni sa ne zica ceva.aaaaaaa am inteles.......nu vrea DOAMNA NADRAG ooooo scuzati-ma doamna GHINDEANU sa ne bage in ''sparieti''.Multumim doamna DIRECTOR.ORICUM SUNTETI O MARIONETA..........vb la alti colegi din tara:mai bine mergem in frunte cu dvoastra la CIRC.

Anonim spunea...

In locul membrilor de sindicat si a tutuor fpss as face cerere pentru aceleasi zile, sunt curios cum ar fi solutionate atunci. "Veti reveni dupa data de ?" ce ar face bravii nostri conducatori. Sau ar face ei insisi planificarea?

un agent indezirabil spunea...

Ce se întâmplă când dispare încrederea în stat? Conform definiţiei, statul este o sumă de instituţii care îndeplinesc un anumit scop, ca o expresie a voinţei cetăţenilor – puterea populară. Statul este o putere organizată şi înmânată unor instituţii care au obligaţia organizării teritoriului şi dreptul de a lua decizii obligatorii pentru toţi cetăţenii acelui teritoriu. Prin urmare şi urmând acest fir logic, când majoritatea cetăţenilor sunt de acord că statul nu este de încredere, când dispare încrederea în stat, dispare şi puterea. Statul devine altceva, nu o expresie a voinţei cetăţenilor. Democraţia este ceva ciudat, în care 49% din populaţie este sclava restului de 51%. Sau în cazul românilor, 80% din populaţie este sclava a 20%. Nice, huh? Aici nu există expresia voinţei cetăţenilor, ci a votanţilor.

un agent indezirabil spunea...

Scopul statului ar trebui să fie asigurarea securităţii cetăţenilor. Restul e abureală. Comunismul, naţional socialismul, marxismul, toate sunt abureli. Nu au legătură cu ideea de stat. Au legătură cu beneficiile pe care un cetăţean le poate obţine de la stat. Beneficii care sunt mai mari sau mai mici, depinde de bogăţia statului.
Momentan, statul român e pe ducă. În ce sens? Păi nu mai reprezintă voinţa populară, ci voinţa individuală a unor persoane. Persoane care sunt sub 1% din populaţie. Nu se mai poate vorbi de drepturi ale cetăţenilor, ci, vorba lui Carlin, de privilegii. Drepturile sunt inalienabile. Privilegile sunt temporare. Statul român nu poate momentan să asigure nimic. Nici siguranţa sau securitatea cetăţenilor, nici propria sa existenţă. Există un concept care spune că pentru a-şi putea continua existenţa şi pentru a putea deveni şi funcţiona ca o echipă cu adevărat, o grupă de oameni trebuie să elimine sau să reducă individualitatea fiecăruia. Nu credeţi ce se spune la televizor, o echipă bună nu este suma unor indivizi perfecţi sau sclipitor de deştepţi, ci a unor oameni care depind unul de celălalt. Nu există individualitate într-o echipă perfectă. Toţi sunt roboţi şi se aseamănă unor furnici. Totul pentru binele echipei. Drone. Cam aşa s-ar traduce o echipă.Agenti ....fiti deci o echipa!Dati dovada de maturitate...Si maturizati-va si cand votati!

un agent indezirabil spunea...

De ce m-am referit la asta? Pentru că modelul de democraţie adoptat de România este prost şi autodistrugător. Statul există pentru ca cei ce lucrează în sistemul public să poată fi plătiţi. Statul există pentru a da ordine, pentru a face legi şi ordonanţe. Statul a devenit ceva de necontrolat, deja. Nu mai e vorba de a ajuta cetăţeanul, ci de a-l supune. Supunerea cetăţeanului este echivalentă cu puterea. Cât timp o mână de oameni pot şantaja un stat prin greve şi manifestări, acel stat nu există. Vă mai aduceţi aminte de primele mineriade? Dar de acea mineriadă care a înfrânt şi luat captivi membrii poliţiei? Îmi amintesc acele imagini cu poliţişti din trupele speciale care şedeau la umbră, sub privirea vigilentă a minerilor din jur, şi care aveau imaginea unor oameni înfrânţi. Aşa m-am simţit şi eu atunci. Înfrânt. De atunci a pornit totul. De la înfrângerea autorităţii.
De ce ar fi statul român falimentar? Ei bine, există o diferenţă între faliment şi distrugere. Falimentul înseamnă incapacitatea de a te gestiona şi de a duce la bun sfârşit contractele existente. Înseamnă incapacitate de plăţi. Înseamnă eşecul unui model de economie, politică şi afaceri. Înseamnă că nu mai poate asigura continuitatea acelui contract social numit Constituţia României.Voi nu intelegeti implicatiile momentului...tovarasi!

un agent indezirabil spunea...

Nu e treaba mea să dau sfaturi şi mijloace de ieşit din impas. E treaba guvernanţilor. Însă în tot acest talmeş balmeş de ştiri, argumente şi contraargumente, am pierdut din vedere un lucru important. Statul este o manifestare a voinţei majorităţii votante, prin care se acordă acestuia puterea de a lua anumite decizii obligatorii pentru toţi cetăţenii, care să ducă la finalizarea unui anumit obiectiv. Care este obiectivul nostru? Cât de realizabil este acest obiectiv? Cum îl urmărim şi cum controlăm feed-back-ul?
A, era să uit. Principala caracteristică a unui stat ca o sumă a unor instituţii publice trebuie să fie flexibilitatea şi autoritatea. Dacă autoritatea statului nu există, nici statul nu există. Dacă statul nu are flexibilitate, dacă nu urmăreşte continuu îmbunătăţirea sa, este destinat falimentului. Ghici noi unde suntem?
Câte mii de oameni au murit cu speranţa în braţe în ultimii 20 de ani? Câţi oameni încă mai speră ca statul să îi ajute? Câţi dintre aceştia ştiu ce este statul de fapt? Şi câţi dintre cetăţenii noştri iluştri cred că penalizările emise de autoritatea statului sub forma amenzilor şi sancţiunilor sunt opţionale sau ar trebui să fie opţionale, şi câţi cred că statul ar trebui obligatoriu să emită amnistii şi stingere de amenzi pe motive sociale? Pentru că statul dacă nu are autoritate, dacă nu îşi poate impune voinţa asupra cetăţenilor în mod egal şi obligatoriu, nu mai este stat. Este o grupare arbitrară de oameni care plătesc taxe dacă vor, se supun majorităţii dacă vor, fac ce vor indiferent de dorinţa sau libertatea asumată a altora şi doresc doar să fie prelungit acest interval de timp în care pot face exact acest lucru. Puterea generează doar dorinţa de mai multă putere. Puterea corupe. Puterea absolută corupe absolut. Cine are puterea, are şi dorinţa de a ţine cu dinţii de putere. Unii şi-o mai înfrâng, alţii nu. Dar absolut toţi o au.Mai aveti putina rabdare si o sa va para rau!Dormim cu totii...cand o sa va treziti...to late!

un agent indezirabil spunea...

Scenariul unui faliment naţional în cazul Romaniei devine din ce în ce mai plauzibil, chiar şi novice si-ar da seama.Şi totuşi, ce înseamnă de fapt falimentul în cazul unei ţări, faţă de falimentul unei companii? Din punct de vedere legal, când o entitate se află în incapacitate de a-şi mai plăti creditorii, este declarată falimentară. Fraza în sine "faliment naţional" nu este, de fapt, un termen economic obişnuit, cu o definiţie clară. În esenţă, ar putea fi interpretată ca situaţia în care un stat nu îşi mai poate plăti datoriile sau nu mai poate strânge valută ca să îşi plătească importurile.Declar ca Romania este o tara falimentara!Prost sa fii si sa nu observi!La noi nu este criza ,este FALIMENT!

Civilul psihotrop spunea...

Starea de spirit a trupei, a angajatilor din ANP, a palmasilor din teritoriu, a ajuns jalnica. Studiati forumurile, cititi comentariile cu iz de disperare nedisimulata. Din ultimele doua postari ale penifestului, cel putin, se releva o stare de sila profunda, de revolta innabusita in sinele colectiv. Oamenii ar tipa daca ar putea. In baie, s-au saturat demult sa urle a deznadejde. Legea trebuie respectata, insa. Ordinele nu se discuta, chiar daca gradele militare nu mai sunt de actualitate. Si nici ierarhia cazona. Moralul trupelor in situatie de lupta pentru supravietuire este in prabusire. In vremuri in care adevaratii si marii conducatori simteau ca ostirile isi pierd increderea in victorie , ieseau in fata. Apareau in mijlocul luptatorilor, mancau cu ei la masa, din cazanul soldatilor, ii imbarbatau pe rand, renuntau la privilegii in folosul celor napastuiti, Un moral scazut al trupelor poate duce la o calitate redusa a prestatiei acestora, pierderea luptei nu mai ajunge sa inspaimante pe nimeni. Si nici eventualele pedepse prevazute de regulamente. Revoltele subversive impotriva conducatorilor vremelnici incep sa apara, carcotelile incep sa isi faca loc in mintea trupei. De aici si pana la neexecutarea ordinelor, la executarea lor cu suficienta sau la incalcarea lor cu buna stiinta, nu mai este decat un pas. Este cunoscut si demonstrat de istorie faptul ca mamaliga romaneasca explodeaza greu. In acelasi timp toti stim, cu totii am intalnit, probabil, cazuri in care muribundul nemaiavand dorinta de a lupta cu boala, refuza viata si se duce, prematur chiar, in lumea celor drepti. Dar asta nu inseamna ca luind drumul locurilor cu verdeata, problemele pentru cei ramasi sa lupte se vor rezolva, chiar daca vor exista, astfel, mai putine guri de hranit. Demnitatea ne ordona sa luptam pana la capat, spre binele nostru, al familiilor noastre si al sistemului in care, de bine de rau, am mancat o paine un numar de ani, o paine mai amara sau mai alba. Suntem datori sa luptam, atat cei de jos cat si cei de sus. Impreuna. Pentru a invinge. Pana nu va fi prea tarziu pentru toti. Pentru noi toti, adica.

Anonim spunea...

Trebuie sa semnam un acord ?
Pentru ce, sa ne dam banii singuri din mana?
Pentru ca guvernul nu e bun?
Alte metode nu au?
Unii semneaza acordul,altii nu!!
Ori, sunt de acord toati bugetarii,ori niciunul!
Fratilor,sa fim uniti si toti sa mergem in aceiasi directie!

eagle spunea...

Ce nu inteleg eu este cum sefii nostri cei draguti si-au insusit directivele si au venit plini de elan sa ne propuna un fel de planificare a zilelor de concediu fara plata.
Sunt asa zelosi unii si lipsiti de solidaritate, fricosi ca niste mate speriate sa nu-si piarda scaunelele confortabile.
Pai, oameni buni, suntem nebuni sa ne oferim sa mergem in concediu fara plata? Sa ne trimita ei singuri, sa-si asume ei responsabilitatea prostiilor ce le debiteaza.
Hai sa fim seriosi, iubire de tara? S-au gasit ei sa ne sensibilizeze.

Anonim spunea...

Cum d-lor să aibe timp viceliderul de sindicat pentru acțiuni sindicale, discuții cu membrii și în plus să mai și munceasacă, când stă pe net sa agațe femei(site-uri gen simpatie.ro) Are treaba serioasă, să-și facă fotografii, unele prin unitatee in tinută, pentru a arăta mai muchio. Degeaba le-ai șters, noi le avem și se vede clar unde sint facute, o să le vadă și ANP-UL și, poate și alții, cu ce vă ocupați d-tră, d-le ofiter, în timpul programului.

Anonim spunea...

Bravo Domnule Cotofana a-ti reusit sa scoateti toata lumea din birouri care jucau Solitaire si apropo de barfe noi palmasii de pe sectii suntem GAZ Balanoaia iar ei MALL Balanoaia. Va doresc succes.

Ofiter indezirabil spunea...

Ieri am criticat sindicatul, azi l-am auzit pe domnul Dumitrascu la radio si mi-a placut. Bravo, domnule Dumitrascu! Pot sa-mi dublez cotizatia?

Anonim spunea...

O bataie de joc, n-am putut sa iau nici cele 7 zile suplimentare ca n-avem oameni si imi promisesera 7+10 din 18.11., normal ca nu-mi dadeau de sarbatori. Acum nu le mai iau nici pe astea? Dl. Bala esti constient ca in situatia asta sunt multi oameni? Daca da, cauta-l pe G.Dinica sa te inveete replica aia cu Semaca.

Anonim spunea...

Propun Domnului Burlibasa largirea parcarii din interiorul penitenciarului deoarece sunt multi care conduc vapoare si nu poarta uniforma de marinar! Daca unii nu-si depasesc conditia de agenti unii nu-si depasesc conditia de nepoti!
CONTELE DE MONTE CRISTO

Anonim spunea...

Propun domnului BURLIBASA sa le permita parchetarilor si vaporenilor sa se duca dupa taticii lor imputerniciti,pentru ca acolo au posibilitati de exprimare mai largi.Dar nepotule ai grija ca vin alegerile si clasamentul va suferi modificari,din nepot te vei transforma in catelus abandonat si parasit si de celalalt parcheter.Nu mai permiti agentilor sa-si faca datoria, datorita faptului ca scot la iveala telefoane foarte scumpe.Avea dreptate un sef de tura-noi scoatem telefoane din interior iar altul face anchete pe cont propriu ,de ce le scoatem.NU CUMVA SE ADEVERESC SPUSELE UNUIA DIN FRATII COTOI cind s-a urcat pe puscarie. AVETI GRIJA DOMNULE PARCHETAR,VAPOREAN SAU MAI NOU ANCHETATOR PRIVIND MODUL PRIN CARE TREBUIE SPERIATI AGENTII CA SA NU RIDICE TELEFOANELE DE LA PPL.

Anonim de anonim spunea...

Umbla u n zvon, cica in compensare pentru banii pierduti din concediu fara plata vom primi o parte din banii cuveniti pentru echipament. Asa o f i?

Anonim spunea...

ATENTIE ! ZILELE FARA PLATA = CAPCANA
De ce nu ne spune nimeni din ANP sau MJ, in scris, ca IN MOD SIGUR nu vor fi afectate salariile bugetarilor, din 2010 incolo, de zilele fara plata fortate ???!!!?? In legea salarizarii unice, la art.30, al.5, lit.a si b, se spune la inceput ca salariile nu vor fi afectate de reducerile chelt. de personal, iar in urmatoarele doua paragrafe (lit.a si b), se spune ca salariile si sporurile vor fi la VALOAREA EGALA CU CEA CALCULATA IN DEC 2009, in loc sa se spuna ca salariul si sporurile vor fi egale cu cele la care am fi avut dreptul in decembrie 2009, daca nu ne trimiteau in concediu fara plata. In plus, este total in afara legii 329/2009 sa se impuna cate 26 de ore in noiembrie si, respectiv, decembrie, din moment ce legea nu interzice sa iti iei in noiembrie 52 de ore daca esti de acord, numai media sa fie de 15,5% si sa nu fie afectata continuitatea serviciului. Acolo unde s-ar putea, a fost taiata, din start, aceasta posibilitate, repet, impotriva legii, si asa nedrepte.
Propun sindicatelor sa ceara ANP-ului sau MJ-ului in scris, asigurari ca nu ni se vor diminua salariile, din 2010 incolo, din cauza acestui concediu fortat din decembrie 2009.

Anonim spunea...

Incapabilii cand renunta la sporurile de 50% macar acum cand situatia e deosebit de grea? Culmea, doi dintre ei se vaitau astazi ca nu le ajung banii de sarbatori cu zilele astea libere.

mihai virgolici spunea...

gata cu "minerul" si cu "nepotul" dupa ce acestia au depus plangere la parchet?
hmmm, sper sa se clarifice odata treaba ca sa nu mai fie banuieli si suspiciuni.

pt miner: "nu stii care iti sunt adevaratii prieteni".
eu apreciez ca tu nu ai vrut sa scrii nimic de mine atunci cand te-a pus tugui sa ma calomniezi. [n-ai fost singurul. au mai fost si altii care s-au opus acestei practici. una singura a scris si a fost avansata la exceptional (sac!!)].
nu stiu de ce mai banuit dar te inteleg.

pt nepot: "decat un prieten prost/fals mai bine un dusman destept".
sa te uiti bine cu cine mananci hamsii din aceeasi farfurie si cu cine te mai pozezi.

ar trebui o ancheta interna sa studieze fenomenele care au condus la balacareala care a fost pe acest blog intre cadrele de la galati. oare cum vor fi completate fisele de evaluare la capitolele loialitate, integritate etc?

cine sa faca ancheta? ...istoria se repeta, oamenii/caracterele se cloneaza si "pumnul in gura" se practica indiferent de varsta actorilor.

motto-ul meu in zilele astea: decat sa mori de un cancer galopant, mai bine sa mori de un cancer de piele.

Anonim spunea...

De ce nu facem greva in aceste 26 de ore neplatite? Si asa pe durata grevei nu suntem platiti....

Anonim spunea...

Tineti minte domnilor Dumitrascu si Teoroc cand strigati sa mergem inapoi la locurile noastre caci nu se face greva in perioada asa-ziselor negocieri? Ce-am castigat noi ca ne-am lasat pacaliti de doi lideri de sindicat? Ce ati castigat dumneavoastra ca ne-ati pus pumnul in gura si ne-ati manipulat dupa cum ati primit dispozitii?
Ce acorduri, ce negocieri, ce imbunatatiri ale conditiilor de munca am primit????
Nu ne-ati lasat sa ducem lupta pana la capat. Acum ne vom sfarteca reciproc in unitati, dementi din cauza timpurilor ce am ajuns sa le traim.

eagle spunea...

Sincer vorbind as vrea sa-mi iau liber si sa dorm, ca m-au obosit intelectualii din sistem, oamenii de bine si sefii democratici.
Oriunde in jur ma doare de atat prostie si indiferenta. Am ajuns sa fiu un om duplicitar de la exemplele pozitive din penitenciar. Nu stiu pe cine sa inteleg mai bine de la problemele multiple de care dau si de la personalitatile multiple de care ma izbesc.

Doar un lucrator de puscarie spunea...

Militienii ordinari care sunt obedienti fata de toate marsaviile guvernantilor ar trebui sa fie plimbati la Sighet in fiecare celula, sa isi exprome parerea, iar apoi sa primeasca cate un sut in fund, dupa care sa viziteze urmatoarea celula.

Un sut in fund. O celula. Un sut in fund. Alta celula. Iar la sfarsit, administratorii Muzeului sa le spuna - multumim pentru vizita, Concediu fara plata placut, mama voastra de escroci ordinari!

Anonim spunea...

Pentru Domnul Vargolici avem un sfat: vezi-ti de programele tale de psiholog! Cand ii balacareai pe Dediu,Ionescu si Tugui numai cereai anchete interne. Noi putem sa-ti spunem este democratie in Romania si exista libertate de opinie! Noua ne place ca esti intelectual in exprimare pe acest site, dar te rugam sa-ti aduci aminte de ziua cand te-ai ridicat la un bilant si nu ai reusit sa te descurci in doua fraze! Ai uitat cand ii injurai pe cei carora le dai sfaturi acuma? Sa-ti aducem aminte unii din cei care pomenesti ii fortau pe unii sa scrie despre tine la ANP si ei nu au facut-o?
GARABET IBRAILEANU

mihai virgolici spunea...

multumesc pt sfat.
parca s-a ridicat putin si nivelul limbajului....
dar ai uitat sa precizezi: daca am strigat ca sunt niste odiosi tugui, dediu si "pamant" am facut-o sub semnatura.
nu anonim.
iar atitudinea mea era fatisa.

stiu ca cei doi au scris sau au indemnat pe altii sa scrie impotriva mea, dar deasemenea au facut-o pe fata. am stiut de cine sa ma feresc. chiar daca stau in preajma lor stiu clar cine sunt.

daca n-ar fi fost banuiala generalizata, ca eu am scris pe penifest despre ei, nici acum nu a-si fi discutat cu ei.

cei care afisati prietenia dar de fapt discreditati, care afisati intelegerea dar de fapt tradati, cei care pozati in victime (ale lui tugui sau actualului) nu va mai folositi de numele meu.

Anonim spunea...

sa vina cineva de la ANP sa l opreasca pe PREDA C si pe AVADANEI M ca nu mai stiu saraci cata treba au grja mare VALICA de la SNPAP

Anonim spunea...

Pentru domnul Virgolici:ai pretentii de mare intelectual!Stii sa aduci critici altora!Invata sa scrii corect!Cum se formeaza perfectul conditionalului optativ?Ai invatat la gramatica in clasa a-V-a!
"a-si fi discutat",se scrie corect "as fi discutat".