Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 24 noiembrie 2009

пропаганда и postacii

Mai precis... черная пропаганда
În timpul celui de-al doilea război mondial englezii inventaseră câteva posturi de radio de limbă germană care au reușit să dezinformeze atât de bine încât nici după război dezmințirile n-au fost crezute. Însăși realitatea istorică a fost greu acceptată ca argument împotriva dezinformării. Chestiuni vechi...

Mai nou...
Cu excepția cunoscutului slogan al democrației captive "De ce le e frică, nu scapă" mi-au atras atenția operațiunile de black propaganda practicate de actorii campaniei electorale pentru aceste prezidentiale. De unde se vede că unii citesc Wikipedia sau au pregătire de specialitate (vezi domnul care nu mai știa câți spioni mai sunt în activitate prin politică).

Revoluția bunului simț a impresionat cam 20% dintre români. Nu e rău aș zice, dar nici nu e de ajuns. O să avem însă pe cineva care va decide între marinarul-jucător și prostănacul-diplomat și care va înclina astfel balanța.

'Profileri' amatori
Acum câteva săptămâni constatam cu surprindere că anumite articole beneficiază de o serie scurtă de 5 - 7 voturi minime la interval de 1 minut de pe IP-uri din zone geografice exotice. Site-ul care înregistrează voturile demonstrează intenția și premeditarea. Tehnic schimbarea IP-ului și votul multiplu nu e o mare știință, nu sunt deci motive de tulburare.

Am notat anomalia, n-am dat însă importanță. Mi-am zis doar că unii vor musai să demonstreze ceva. Mai demult, un siparez de vreo 27 de anișori încercase să ne facă 'profiling' doar pentru că-i atacasem stirpea și propria neglijență. Nici asta nu este ieșit din comun. Era de așteptat ca cineva să reacționeze. La fel s-a încurcat și dânsul în postări de comentarii.

Când am încercat acel efect Orwell reacția a fost peste așteptări. A fost chiar o convocare ca să-i liniștească pe prietenii noștri care veghează la prevenirea criminalității și terorismului. Nu s-a făcut economie la declarațiile de bune intenții. Așteptăm vești.

Răspunsuri la comentarii... nepostate
Recent însă am observat un fenomen ciudat. Comentarii agresive care încălcau grosolan regulile de postare adăstau în lista de așteptare alături de comentarii dojenitoare care... răspundeau deja la comentariul nepublicat. Câtă empatie, câtă simțire! Câtă premeditare!

Opinia mea, deloc absolută și de nezdruncinat, este că cineva se joacă de-a postacii cu sânge rece și fără scrupule. Am salvat comentariile care ar fi trebuit să demonstreze teoria grobianismului penifestar rapid sancționată de puritani dojenitori și 'bine intenționați'. Cine știe?! Poate cineva vrea dovezi.

Unii își închipuie că Penifestul a murit. Spiritul i-a murit, adică. Vor să-l resusciteze, să-l curețe de praf și să-l dea mai curat și mai uscat publicului amator, cred dânșii, de rumeguș. Sobrietatea și ascultarea de porunci ar trebui să fie cuvântul de ordine, nicidecum un blog sprințar care, fără falsă modestie, și într-un picior bate siparezi, directori și miniștri - înzestrați altfel cu destule mijloace de a face... bine și rău.

Vestea proastă pentru prietenii noștri, care-și scriu singuri comentarii, e că, uneori și fără intenție, asta se vede. Așa e setat Blogger - platforma pe care funcționează Penifest. Nu din alte motive.

Asta nu înseamnă desigur că nu sunt comentarii nepotrivite și nepublicabile. De notat doar că cineva s-a gândit să exploateze asta. Citește Wikipedia, e de specialitate...

În concluzie:
MAI RĂSFIRAȚI BĂIEȚI! MAI RĂSFIRAȚI!

PS. Informații recente despre postaci găsiți aici, aici și aici.

42 comentarii:

Anonim spunea...

:)....ma simteam uitat si neglijat...:P

Cateva precizari :
1. La articolul ala cu efectul Orwell ai ramas si acum dator cu oferitul unor scuze. Stii bine ca ma refer la faza aia in care ai sustinut, sus si tare, ca nu ai zis nimic despre mailuri ce priveau sindicatele. S-a asternut tacerea, cand cititorii ti-au semnalat unde te-ai incurcat, domnia ta, in postari.
2. Profilerii amatori ti-au spus, de la bun inceput, ca ai ales, putin gresit, sa faci apologia unor culori maronii. Acum, vad ca te regasesti in revolutia bunului simt. Pacat ca a fost cam tarziu, dar e o vorba - "mai bine mai tarziu, decat niciodata". Din nefericire, nu cred ca o sa avem parte de revolutia asta nici in urmatorii 10 ani. Poate mai apoi, desi....mi-e greu sa cred. Si totusi, speranta moare ultima....

Anonim spunea...

Pt.dl.Huginn, spre studiu:

"Hotărâre pentru modificarea alin. (1) al art. 12 din Hotărârea Guvernului nr. 1.946/2004 privind condiţiile în baza cărora funcţionarul public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare are dreptul la concedii de odihnă, concedii de studii, învoiri plătite şi concedii fără plată, bilete de odihnă, tratament şi recuperare

Nr. 1362 din 18-Noiembrie-2009

Anonim spunea...

Obiectiv de control pt penitenciarul Craiova.

Doamna Eremia va rog sa verificati modul in care au fost platiti medicii angajati cu prestari serivii si farmacista .Verificati pontajele cate ore au muncit si cate au fost platiti.
Sunt rude si apropiati ai directorului Becheanu Adrian si a medicului sef Laura Cioabla.

Huginn spunea...

@ anonim 24.11.2009 00:31:00

1. Cititorii 'era' unul singur. Nu scrisesem nimic in articol despre mailuri, era ceva in comentarii. Deci, n-aveam de ce sa-mi cer scuze.

2. Nu ma regasesc in 'revolutia bunului simt', era doar o observatie tehnica. Stiu sigur ca cine era in gasca liberalilor acum 2 ani inca mai e si mai stiu ca e doar un slogan. Nu va faceti griji, nu sunt atat de naiv.

3. Tocmai asta e problema. Aveti pareri si impresii pe care le confundati cu realitatea.

cel mic ionel spunea...

Pentru anonimul de la 06.34

Daca ai ajuns sa te rogi de Eremia din ANP sa faca dreptate la Craiova atunci inseamna ca nu stii cine este si ce poate aceasta asa zisa doamna de fier al ANP-ului
Pe unde a anchetat aceasta femeie - barbat diversele sesizari venite in special de la (prostime) nu a gasit pe teren mai nimic din cele sesizate ba mai mult aproape in toate cazurile a scos basma curata sefii incriminati in sesizari si a bagat la inaintare inclusiv in notele de informare pe unii dintre cei care au sesizat cazurile grave de coruptie (cazuri clare, dovedite cu acte in care au disparut zeci de miliarde din bugetul statului, respectiv al ANP-ului anchetate de aceasta Eremia nu au mai fost gasite niciodata ba mai mult unii dintre protagonistii matrapazlacurilor au devenit prieteni nelipsiti al acesteia in vizitele de lucru)
Degeaba sesisezi matrapazlacurile de la Craiova ANP-lui nu te va lua numeni in seama si pe deasupra te vei expune unor consecinte negative viitoare, daca ai sange in instalatie si documente din care sa rezulte cele relatate apucate si fa o sesizare DNA-ului local care cu siguranta va trata impartial problema
PS. Vezi ca, comisia de control din ANP din care inca mai face parte aceasta Eremia nu se autosesiseaza din oficiu

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Politicienii nostri nu sunt romani, nu au facut nimic pentru tara in toti acesti ani, doar pentru ei.Oare in mormint vor lua ceva cu ei,nici macar pe cei dragi pentru care au furat.
Trebuie sa sghimbam totul, pina si modul de a gindi.

Anonim spunea...

aveti dreptate cu boosul EREMIA ACELEASI dovezi incontestabile au fost si la ARAD dupa control s-a imprietenit la catarama cu directorul adjunct LANCEA

Robin Hood spunea...

@ 24.11.2009 12:21:00

Ai perfecta dreptate. Pasul urmator ar fi schimbarea modului de a scrie, intr-unul corect, inteligibil si coerent. Nu?

Anonim spunea...

Obiectiv 2 de control la penitenciarul Craiova .

Doamna Eremia va rog sa verificati modul in care directorul penitenciarului Craiova Becheanu Adrian impreuna cu directorul economico-administrativ Vochescu Daniela au dispus prelungirea contractului de inchiriere a spatiului comercial .
Societatea apartine d-nei Lungu ,sotia lui Lungu Vasile agent in cadrul penitenciarului Craiova familie foarte apropiata d-nei Vochescu,la randului ei o apropiata a directorului penitenciarului.

Robin Hood spunea...

Am vrea sa ştim mai multe despre postacul grobian-puritan.

Cred că avem acest drept, domnule Huggin. Doar e "colegul" nostru, nu?

Anonim spunea...

Imi pare bine ca sefii de sectie de la Galati isi fac serviciul pe sectie si nu in alte birouri(pline bune intentii si mai putine microfoane)si ca datorita lor numai sunt probleme pe sectii! La 1 Decembrie se vor acorda medalii de carton pentru cei mai harnici ofiteri. Pe locul intai Dumitru Marian,locul doi Istvan T si locul trei Vargolici Mihai! Vor fi premiati de o comisie formata din Papatraian A(presedinte),Samoniuc C.(membru), Pletea N.(membru) si doamna Racu(membru supleant).

Anonim spunea...

Huggin scri ca s-a postat din zone exotice. Vrei sa spui ca voi stiti de unde postam noi?

Anonim spunea...

Doamna Eremia,are un caracter deosebit,iar voi cei din Penitenciarul Craiova sunteti niste animale care se tavalesc in mocirla. Aveti impresia ca toti sunt dupa chipul si asemanarea voastra ???

Anonim spunea...

Un articol ca o ciorba reincalzita.

Anonim spunea...

Daca жив и удар, ai grija sa nu verse oala cu urina!

Anonim spunea...

"Vai, vai, vai ci durere !
Io-te-te bre vaporul cum chiere!
Si marinarii cum moari,
Moari si da din chicïoare."

Anonim spunea...

cei cu articolul asta comunist?

Sherwood spunea...

E bine daca cineva se crede Robin Hood.Vroiam sa vad cine si am vazut. Dar vrem un Robin care gandeste singur si ia decizii bune.

Anonim spunea...

Atentie doamna Eremia,nu-l suparati prea tare pe Becheanu ca o sa tipe la dvs ,o sa faca din nou spume la gura si o sa spuna ca ESTE PUSCARIA LUI SI FACE TOT CE VREA CU EA ! Si daca nu va da el lovitura de gratie,atunci Doamna Cioabla va pune niste dinti cum nu mai ia stie! Si daca nici asa nu va potoliti,o sa-l puna pe Exceptionalul Negru sa se gudure la picioarele DVS !

Anonim spunea...

Huggin, nu te-ai plictisit de toti astia care vor sa le ceri scuze? Si ei au gresit, dar striga cel mai tare.habar nu au ca sunt suflete care sufera de pe urma lor.
Ii doare in cot, in egoism.

Anonim spunea...

Obiectiv 3 de control la penitenciarul Craiova .
Doamna Eremia va rog:

Un sut in c.r lui ARMANI, Veronica si lui Tatulescu !

Armani ai tupeu,nu gluma!
Mai nou pipai colegele prin unitate! Veronica stie?Noi am aflat fraiere !

Robin Hood spunea...

Decizii bune? Sherwood, vorbesti mai enigmatic decat Pythia.

Anonim spunea...

Penitenciarele din Craiova au intrat in fibrilatii...mai bine zis sefii lor!Controlul de fond i-a trezit din amorteala pe sefi, sefuleti....cutremurati ca li s-ar putea lua scaunele confortabile.Pana acum erau nevazuti si ocupati cu net-ul pt probleme personale de rezolvat, acum tipa si ameninta.Sefii si-au luat 6 ore pe zi, ceilalti angajati au luat c.f.s.Ghici de ce?Sefii si-au luat c.o., angajatii nu mai au voie pana la sfarsitul anului!Ghici?

Anonim spunea...

D-lor administratori,va rugam sa ne spuneti,sincer,daca cineva ar dori sa afle ceva,despre cineva care a scris pe penifest,ar putea afla?

Sherwood spunea...

Vorbesc mai enigmatic, Robin? Te-ai gandit ca poate chiar am nimerit-o? Am prezis ce trebuia? Ai grija sa nu-ti para rau pentru unele lucruri!
Acum serios, Robin, ce spui despre articolul asta? Intelegi ceva?

Huginn spunea...

@ 25.11.2009 11:42:00

Nu.

Robin Hood spunea...

Sa-mi para rau, Sherwood? Niciodată pentru lucruri asumate in cunostinta de cauza.

Prezisul, sfat prietenesc, ar fi mai bine să-l lasi in seama Oracolului din Delphi.

Cat despre articol (serios vorbind), parerile sunt impartite. Oricum interesant si de... urmarit.

Anonim spunea...

HA, HA, HA, DE CE NU RASPUNDETI SINCER D-LE Huginn CELUI DE LA 11:42:00, DE CE NU-I SPUNETI CA DEPINDE DE "CINE" VREA SA AFLE...

Anonim spunea...

Domnule Huginn am inteles ca unele categorii de bugetari de maine vor fi vaccinati contra gripei ANH1.
Puteti sa ne spuneti daca sa luat in calcul ca sa primim si noi cei de la penitenciare acest VACCIN.
Va multumesc.

Anonim spunea...

Banii de echipament????????? Ca vin sarbatorile si copilul meu vrea jucarii. Ce sa ii spun? Spuneti ceva . DA sau NU sa stim macar daca omoram si speranta. Somn usor SNLP si FSANP. Ati adormit pe ritmul de colinde????

Anonim spunea...

- care este diferenţa dintre Târgşor, Ploieşti şi Vaslui ?
- toate sunt penitenciare între 500 şi 750 locuri, dar primele două au câte trei directori adjuncţi iar ultimul doar doi

Anonim spunea...

...hehehehe....ba da: fa o plingere la parchet...:)

Anonim spunea...

Becheanu ESTE CREATIA LUI huginn,si sa nu va steptati la o reCTIE DE RSEPINGERE.PUNCT.
scuze?

Anonim spunea...

In data de 24.11.2009 , Politia, Politia de frontiera etc, au primit o parte din banii pe echipament.(150 ron)

Anonim spunea...

cica nu..logic ca ar putea..procurori cum intercepteaza casutele de mail si listingurile din adresele de messenger?deci se poate

Anonim spunea...

Cind Huggin a scris "mai rasfirati,baieti, mai rasfirati!" nu a vrut sa spuna sa fugiti toti.

Anonim spunea...

BRAVO ROBINICAAAA.... !!!, tine-o bine de miner daca vrei sa afli mai multe despre cei care scriu pe blog.
Lasa si tu un numar de telefon ca sa te gasim

Sherwood spunea...

Robin, o fantoma m-a sfatuit sa nu ma incurc cu derbedei ca tine, proscris,asa iti zicea.
Eu ti-as mai da o sansa, da'mi-e ca nu sti sa profiti de ea. Dovedeste ca esti Robin cel real, nu o fantasma.

Anonim spunea...

Pentru 11.42....NU ! Doar Huginn poate !!! :D

Anonim spunea...

@ 26.11.2009 08:34:00

Dca vrei un numar de telefon, noteaza: 112; si ceri o ambulanta. Nu cred ca-ti mai ajuta, dar incearca.

Sherwood spunea...

E o paranoia generala in sistem. Numai suspiciuni.Si pe Penifest se cauta "postaci", de parca altceva mai bun nu se are de facut. Oamenii scriu sub diferite identitati siisi transmit mesaje, intrucat nu o pot face direct, din lipsa de curaj.
Care a fost ideea cearii Penifestului? Imi puteti da un raspuns?