Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 29 octombrie 2009

Tara mea de dor

Catalin Predoiu nu a primit avizul comisiei parlamentare, ca urmare vom avea un nou ministru, sau asa este de presupus. As putea sa comentez noutatea asta, adica sa scriu despre mandatul Predoiu, cu bunele si cu relele lui, n-o fac, nu-mi mai este de folos un asemenea comentariu.

Ma apuca un fel de sfarseala la gandul ca iar se pune in miscare masa mare de oameni, cine ramane, cine pleaca, toata tagma asteapta in fibrilatie startul pentru pastrarea sau cucerirea noilor pozitii, se fac presupuneri si pronosticuri, se ascut baionetele, se reconciliaza relatiile, teritoriile, prieteniile, dusmaniile, orice.

Pe fondul acestei vesti, inregistrez tot la televizor, ca Geoana ii gratuleaza pe alegatori cu titulatura de "nenorocitii dracului", ca la vedere si de la tribuna, o 'doamna' de la PSD il ameninta cu bataia pe primul ministru care este impotent si imbecil si, daca adaug mai vechile aprecieri de gaozar, de animal, de tiganca imputita, de pasarica, ma intorc cu picioarele pe pamant la tara mea de dor, la Romania.

Destule comentarii postate pe blog sunt ireverentioase, nedrepte, nesimtite, lipsite de noima, grosolane de-a dreptul, de unde si indignarea cititorilor civilizati. Sigur, o solutie demna de luat in seama ar fi nepublicarea lor (si le poate cineva imagina pe cele nepublicate vreodata?!). Alta solutie - ideala! - ar fi amendarea permanenta a grosolaniilor, a minciunilor, de catre ceilalti cititori, un fel de reglare din mers a lucrurilor care in realitate nu pot fi nici oprite si nici ignorate.

Dar cine sa-i convinga pe lucratorii de penitenciare ca trebuie sa-si controleze reactiile, frustrarile, ura, cand traim intr-o tara condusa cu atata minciuna si cu atata grosolanie ?!

26 comentarii:

Anonim spunea...

un film documentar care trateaza chestiunea subconstientului colectiv (dominat de ura sau de dragoste) este Kymatica (link http://www.lukasig.com/kymatica_ro.html )unde se arata ca desi unii dintre noi suntem de partea dreapta a lucrurilor, in fapt suntem coplesiti de cei negativi tocmai prin acest subconstient colectiv. Este un documentar de mare arta si v`as ruga sa lasati comentariul cu linkul respectiv ca poate oamenii il vor vedea si vor intelege ALTFEL rolul si menirea lor pe pamant. De asemenea, in acelasi site exista un documentar despre APA (este extraordinar!!!). Va multumesc si va urez o zi buna!

Huginn spunea...

Interesant filmul, merita vazut in liniste.

Anonim spunea...

Ce sa facem si noi, cadrele de penitenciar, bugetarii nesimtiti ai lui Boc si compania, lipsiti de multe drepturi dar vazand in jurul nostru multe nedreptati facute de cei de sus...mai barfim, poate si jignim pe bloggerul PENIFEST ,ca de...altfel nu ne putem exprima...Sindicatele s-a vazut ca sunt mult prea slabe si corupte in Romania,Dumnezeu ne-a parasit si el si atunci cum sa ne manifestam...Poate ca agentii sunt cei mai nemultumiti si au si motive sa fie asa...Lucreaza mult uneori pe 2 posturi,nu li se raspunde nici macar la salut, asistenta medicala gratuita NU, salariu decent NU,completarea veniturilor prin prestarea unei alte activitati legale NU,echipament NU, noua grila de salarizare care-i defavorizeaza ,marirea perioadei de pensionare, stresul muncii cu cei mai rai oameni, toate astea modifica starea emotionala a multora si ajung sa-si reverse nemultumirile prin diferite forme pe acest Blogg. In numele celor care s-au manifestat agresiv verbal pe acest site imi cer scuze...

Anonim spunea...

A propos de subconstientul colectiv

Contagiunea mentala se extinde cu o repeziciune incredibila atunci cand indivizii sunt in sare de multime ("Gustave le Bon - psihologia maselor"). Conducatori, lideri politici sau sindicali, fanatici religiosi sau grandomani cu nostalgii religioase si militare, au folosit aceasta arma de-a lungul istoriei.

Libertatea ideilor si autonomia gandirii sunt singurele care ne pot salva. E mai greu in sisteme inchise si incastrate in subculturi organizationale inchistate, dar Penifestul poate reusi asta (mai ales daca nu isi contrazice principiile.)

hapiness spunea...

Sunt de acord cu ce spune anonim 09.08, dar asa cum am mai mentionat, cei care au ceva de spus si stiu si cum sa o faca, nu trebuie sa stea si sa se uite. Eu cred in puterea exemplului.
Dar nu trebuie sa uitam ca si conducatorii politici, liderii fanatici au pornit tot de la idei personale, de la autonomia gandirii pe care apoi au dorit sa o impuna.
Cine hotaraste cat e de fluida granita?

Anonim spunea...

nu il lau pe baselu dar aseara cand protestau crescatorii de animale a aparut baselu ca mesia si le-a promis banii. lumea a inceput sa scandeza numele lui. apoi cind a demonstrantii au spus ca daca nu primesc banii vin la bucuresti iar baselu a spus ca nu are rost sa se duca la guvern sau in piata constitutiei ci sa vina direct la el la cotroceni. asta e pe principiul : la cine sunt banii? la mine. atunci de ce sa va duceti la altii? veniti direct la mine dar aveti grija cum votati!

Pt ASUM spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

de ce nu iau sindicatele pozitie in cazul de la codlea?? de ce ne lasam calcati iar in picioare,injositi si sa arunce cei de la ASUM cu noroi in noi?? iar suntem aratati cu degetul in presa pt simplul fapt ca ne-am facut doar serviciul.
cand politia si jandermeria folosesc boastoanele,sprayurile lacrimogene si armamentul de ce nu face atat caz de cei de la presa si ASUM??s-au trezit sa vina sa faca ordine prin penitenciare unde e plin de criminali,violatori,pedofili si etc!!!

Tora ! Tora ! Tora ! spunea...

"Iliescu si cu Geoana mergeau prin padure.La un moment dat,cand se departeaza ei de poteca,Iliescu pune mana pe un ciomag si îi trage una în cap.Asta se supara foarte tare,îi curge sange,se uita la Iliescu si îi spune:
-Dom'le,ce-a fost asta? A fost o gluma proasta sau ai facut-o serios?
Iliescu îi raspunde:
-Nu,am facut-o serios.
-Pai de ce?
-Pentru ca esti un prostanac,vorbesti numai tampenii,pentru ca m-am saturat de tine...
Se gandeste Geoana putin si zice:
Bun.Sa stii,e bine asa.O gluma proasta nu as fi acceptat."

In calitatea de alegator sau a unui "nenorocit..." ,nu-mi permit gluma de a-l vota!

Anonim spunea...

Altfel subscriu la cele precizate de anonim 29.10.2009 15:28:00

Anonim spunea...

Domnule Presedinte ASUM,
sa nu credeti ca noi nu stim ca incurajati si sustineti traficul de telefoane in PRMS Codlea pentru a fi la curent cu tot ce se intampla in penitenciar si pentru a avea activitate.dar aveti grija ca hotul e cu 2 fete...acum te vinde,acum te cumpara,asa ca va veni momentul cand te vei scufunda la fel ca Titanicul

NU/incompetentilor spunea...

Toata stima si respectul pentru COMANDANTUL DOBRICA DE LA CODLEA!! va sustinem pana la capat!! lumea este cu d-voastra !!

Anonim spunea...

nici vorba de abuzuri in actiunea de la codlea. S.a intervenit in limitele prevazute de lege. Multumim d.lui Dobrica pentru ca doreste aplicarea legii. Ne.am saturat de ,scripcari,. Ne.am saturat de amatori care pentru linistea proprie fac nenumarate compromisuri incalcand in mod repetat legea, acordand detinutilor drepturi ilegale. Ne dorim ca activitatea in Penitenciarul Codlea sa se desfasoare conform legii. Si in cazul detinutilor si al salariatilor.

stanciu spunea...

Pentru anonimul de la 18.23

A te face remarcat pe blog cu astfel de iesiri transformate indirect in laude ( elogii)la adresa sefilor tai nu inseamna ca nu trebuie sa respecti legile si Constitutia,deocamdata dumneata trebuie sa mentii ordinea si disciplina in penitenciar impunand respectarea unor reguli,daca situatia degenereaza sunt mijloace moderne dar si institutii abilitate ale statului care intervin in caz de forta majora cu care din pacate Penitenciarul Codlea are incheiate acorduri de cooperare, ori dumneata ce ai facut? te-ai erijat in serif de film si ai batut tot ce ai intalnit uitand de arestatii preventiv asupra carora planeaza o prezumtie inca, politia si jandarmeria folosesc bastoane si alte cele dar sunt prinse in segmentul care se ocupa de mentinerea linistii si a ordinii publice dar tu agent de puscarie nu ai atributii pe segmentul de mentinere a ordinii publice, este grav ca inca se mai intampla astfel de lucruri intr-o tara membra a UE si care culmea a papat multi bani de la UE cu programe care au drept scop reducerea si eliminarea unor astfel de evenimente,cu deplasari oficiale prin Spania si Portugalia,cat priveste problema injuraturilor,scuipatului etc impotriva cadrelor toate acestea se intampla datorita faptului ca cineva dintre cei platiti din bani publici nu isi face meseria cum trebuie. Nu se mai dau salarii de merit mai usor cu laudele la Director........
A auzit Europa de voi bata...ursilor de Codlea

Anonim spunea...

esti STANCIU de la CARAGIALE [ MARGINENI ] ca stiu ca tu intri si mai tragi cate o replica . ai grija de tine ca am citit ca nu prea te inghit oamenii pe acolo .

Anonim spunea...

chiar credeti ca intereseaza pe cineva ce trebuie sa acceptam din partea acestor domni pe care-i pazim totul e bine pana domnul se simte injosit cu ceva.ATUNCI INTRA IN ACTIUNE CONDUCEREA CARE TE DOJENESTE FARA A CERCETA NIMIC EXEMPLE CATE VREI LA ARAD

Anonim spunea...

Domnilor, parerea mea este ca nu lucram ca niste profesionisti, nu stim sa aplicam legea sau suntem prea slabi sa o aplicam. Sa nu mai spun ca facem intelegeri cu hotii, de vin aia in comisii si ne reproseaza ca doar asa s-au inteles, sa iasa la munca si vor pleca mai repede acasa.

hapiness spunea...

Dulce Romanie!

Unde sunt bratele nervoase de altadata? Unde sunt visele de vitejie?

Dulce Romanie, astia sunt prisonworkerii de azi! Mare dezamagire.

Anonim spunea...

Cel numit TARABOSTES, face comentarii pertinente pe blog ,iar acest lucru deranjeaza cadrele care merg prin unitate incaltati cu bocanci de scafandru.Nu ne putem imagina unde au gasit astfel de incaltari pentru ca o serie de cadre vor sa le poarte macar de proba.Rugam pe Istvan si Minerul sa ne ajute si pe noi cu incaltari,dar se pare ca sunt bulversati ,nu stiu nici ei daca vin sau pleaca de la servici.Pentru Vircolac astfel de bocanci sunt buni,ca sa nu fie luat de vintul provocat de Craita cind o consiliaza,Domnul inginer nu are nevoie de bocanci caci conacelul este departe de ochii curiosilor si poate merge in papuci si in uniforma.Daca o mai deranjezi pe Racu ,domnul inginer sa stii ca vom cumpara foarte multe produse de la plafar.

asum spunea...

Respect tot ce scrieti pe acest forum, respect munca d-voastra , respect anumite valori, respect dreptul la demnitate , respect onoarea, respect legea si legalitatea fara discriminari.Este dreptul d-voasta la opinie, dar inainte de a face astfel de afirmatii ar fi bine sa parcurgeti cateva din materialele noastre postate pe site-ul www.asum.ro si transmise A.N.P. ,Parlamentului si Ministerului Justitiei din care va citez; "Precizăm că suntem solidari cu gardienii care lucrează în contact direct cu detinuţii (pe sectiile de detinere, la sectoarele de vizita, reeducare sau la escorte),
suntem solidari cu medicii, asistentii medicali si educatorii din penitenciar, dar nu putem fi solidari cu actiunile violente ale echipelor de mascati, daca astfel de actiuni sunt nejustificate. Nu trebuie pierdut din vedere nici faptul ca interventia in forta s-a desfasurat in multe camere unde erau arestati preventiv - in privinta carora legea prevede prezumtia de nevinovatie. Si noi suntem de parere ca in penitenciare trebuie sa existe ordine, disciplina si raporturi pasnice intre cei inchisi si cei care se ocupa de custodierea lor. Dar toate aceste raporturi trebuie sa se desfasoare in limitele prevazute de lege, iar interventia in forta, dupa cum spuneam mai sus, trebuie sa fie o exceptie si sa fie cu adevarat necesara."

si alt material transmis tot acestor institutii;

"A.S.U.M Brasov, este o instituitie neguvernamentala, membru în Forumul
European pentru Securitate Urbana, care deruleaza frecvent activitati cu privire la modul în care sunt respectate drepturile omului în penitenciarele din Romania si nu numai. În penitenciarul Codlea din Brasov nu au fost constatate probleme care sa nu se regaseasca si în alte institutii penitenciare din Romania, ca de exemplu ;lipsa acuta de personal; lipsa resurselor financiare, prestarea muncii peste orele de program si neplata acestora, persoane pentru care concediul de odihna este un vis,conditii de detentie improprii si multe altele, probleme pentru care ANP ar trebui sa fie interesat si preocupat cu privire la rezolvarea lor, dar se pare ca altele sunt prioritatile"

aceste materiale sunt asumate de catre noi prin semnatura si automat declinarea identitatii,. Este foarte usor sa scrii si sa afirmi sub anonimat tot felul de lucruri, dar cum am mai spus este o opinie si eu o respect, am castigat acest drept in 1989 si este bine ca putem exprima ceea ce credem, asta nu inseamna ca nu putem gresi. Cand am scris aceste materiale am avut in vedere o stare reala din sistem, si aici vorbim tot de drepturi, in acest caz drepturile angajatilor din sistem, aceasta este dovada ca suntem obiectivi si nu amestecam lucrurile.In momentul in care am semnalat aceste lucruri am apelat la lege, asa cum facem si cand este vorba de detinuti, apelam la aceiasi lege.
In concluzie doresc sa tratati si sa fiti obiectivi in tot ceea ce afirmati, asa cum obiectiv facem si noi aici la A.S.U.M. Aveti un coleg la Deva Domnul Francisc Gaspar care a apelat la noi invocand anumite abuzuri din partea conducerii penitenciarului Deva, am reactionat si am facut acelasi lucru .Gasiti materialul tot pe site .Nu doresc sa apreciati si nici nu vreau sa laud munca noastra voluntara, neremunerata, vreau doar sa intelegeti ca noi dorim sa fim cat se poate de obiectivi, impartiali, si sa militam pentru respectarea si aplicarea legii.Daca aceste ONG ar disparea ne-am intoarce in timp undeva inainte de 1989 si nu cred ca cineva doreste acest lucru.Cat priveste celelalte comentarii la adresa mea , cred ca sunt tendentioase.

ASUM Brasov

asum spunea...

Pentru moderatorul acestui forum
Stimate domn, consider ca acest mesaj postat de anonim la ora 15.28 "Domnule Presedinte ASUM,
sa nu credeti ca noi nu stim ca incurajati si sustineti traficul de telefoane in PRMS Codlea pentru a fi la curent cu tot ce se intampla in penitenciar si pentru a avea activitate.dar aveti grija ca hotul e cu 2 fete...acum te vinde,acum te cumpara,asa ca va veni momentul cand te vei scufunda la fel ca Titanicul

si cel de la ora 18.20, contravin regulilor de publicare afisate pe site( amenintare , jignitoare si ilegale) trafic de telefoane in penitenciar , este o acuzatie grava , sens in care va rog sa le stergeti.
Va multumesc

Anonim spunea...

domnule presedinte de la asum,cand un coleg de-al nostru a fost lovit de catre un detinut,un altul a fost sechestrat in camera,altii sunt scuipati,amenintati si in injurati,de ce nu ati iesit la tv sa spuneti opiniei publice aceste lucruri? va spun eu de ce....pt ca d-voastra nu sunteti impartial si aparati doar pe infractori.
va multumesc

Anonim spunea...

bai asta cu pseudonimul de stanciu....nu vezi ca esti pe langa?? faci afirmatii nefondate.ai fost acolo la codlea ca sa poti afirma ca mascatii au batut tot ce le-au iesit in cale??normal ca detinutii pozeaza acum in victime,si un copil de 10 ani si-ar da seama de asta,numai tu NU !!3 bastoane la fund pt inabusirea unei tentative de revolte denota UN SUCCES TOTAL din partea conducerii de la codlea !!! asa ca mucles...

Anonim spunea...

mai asum esti solidar pe naiba cu gardienii!! unde erai cand coleg de-al nostru a fost batut in oras de fosti detinuti??unde erai cand smekerii din codlea l-au violat pe un nou depus in penitenciar?? de ce nu ai fost la tv si atunci??

Anonim spunea...

In aceasta dimineata ,in jurul orei 3 a.m. a incetat sa mai bata inima colegului nostru COLCERIU MARIN,ofiter in cadrul serviciului educativ de la penitenciarul ARAD,implinise 40 de ani pe 30 august.A inceput cariera in sistemul penitenciar ca subofiter,a fost ani de zile supraveghetor pe sectie,in urma cu ceva ani a reusit la un examen pentru ofiteri si a devenit primul asistent social din unitatea noastra,a fost primul om din paza care a luat din prima un examen pentru ofiter,era absolvent de asistenta sociala si teologie la universitatea AUREL VLAICU din ARAD.In urma lui a ramas o fiica ,studenta si o unitate cu peste 500 de angajati inmarmuriti de durere.
DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA!

Anonim spunea...

Condoleante familiei colegului de la Arad.
Condoleante colegilor care l-au stimat, l-au apreciat, l-au respectat.
Sa-i fie tarana usoara!

Penitenciarul Galati