Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 23 octombrie 2009

Fără șireturi

Când l-am văzut pe Nati Meir fără şireturi la pantofi, dar cu cătuşe la mâini, am tresărit patriotic. Recunosc, nu mi-a plăcut personajul niciodată şi nu voi înşirui acum motivele , comune, cred eu, cu ale multor cetăţeni.

După episodul “Revolta pepelei 2006”, am reuşit să-l ignor fără efort, să râd copios de figura lui de Quasimodo peltic, cu dublă cetăţenie, să-i privesc detaşat gafele publice şi bălăcăreala televizată.

Mă înscriu în cote normale de paranoia de puşcărie, aşa că a fost destul de simplu să descifrez înţelesurile oculte ale arestării spectaculoase, pentru un pumn de euro: Nati Meir a fost arestat pentru că aşa a vrut el!
***
Eroul nostru, se va agita până când va fi condamnat şi încarcerat într-unul din penitenciarele patriei, mai exact în Penitenciarul Rahova. Odată ajuns aici, îşi va întinde antenele şi plasele, pentru a-şi duce la bun sfârşit opera, aceea de a fi ales în mod democratic preşedinte al Penitenciarului Rahova.

Vom asista neputincioşi la înfiinţarea P.P.L. – Partidul Prizonierilor Liberi, a Sindicatului Detinuţilor şi, desigur, a unei bănci destinată exclusiv pepeleilor din toată ţara.

Moni Columbeanu, se va lăsa convinsă încă o dată că are în dotare şi calităţi de PR-ista şi îşi va plimba tibiile lungi prin Rahova, urmărită de o cohortă de media. Va duce afişe, donaţii, fluturaşi, confetti, cafea, televizoare şi hrană rece, şi îşi va ţuguia buzele explicând de ce e important ca mentorul ei să-şi compună un puzzle de imagine după gratii.

Becali, intuind potenţialul electoral al puşcăriilor, va face zilnic mătănii să-l ajute Doamne-Doamne să fie şi el condamnat mai repede, iar Penescu, suspicios că Becali îi va propune ceva sportiv lui Nati, va soma ANP să fie transferat de urgenţă la Rahova.
***
Se inghesuie milionarii României să intre în puşcării şi nu mă pot gândi decât că este meritul mass-media, care , de câţiva ani bate monedă pe condiţiile extraordinare ale unui voiaj la răcoare… Să-i fi adus criza mondială la aşa o disperare?!

2 comentarii:

Politist penitenciar spunea...

Nati Meir a facut ceea ce a facut atunci cand a fost revolta pentru ca putea. Dupa ce isi va reveni, va face ceea ce a scris Sword pentru ca va putea. Chiar si detinutii cei mai amarati pot face abuz de drept in zilele noastre pentru ca pot. Ei sunt ce sunt, dar fac ceea ce fac pentru ca sistemul le permite. Chiar nu vede nimeni ca angajatii pentenciarelor sunt supusi unor hartuiri si ca pentru asta sunt folosite institutii ale statului care au fost create in alte scopuri? Teama, lasitatea si incompetenta troneaza in birourile ministerului, ale ANP-ului si ale unitatilor penitenciare. De aceea fac detinutii ce vor cu noi. Oameni ca Nati Meir ajung parlamentari si pot intra oricum in penitenciare. In situatii de criza, ANP a permis ca un scelerat cu probleme penale sa inflameze si mai mult mediul penitenciar. Si toate astea ni s-au spart si ni se sparg in continuare noua in cap.

nelutu spunea...

Cu actuala echipa de doctori si generali ai ANP-ului care invart pe degete diferite planuri de reorganizare,restructurare etc asa vom ajunge precum fotografia care insoteste textul...... desigur este o opinie personala care nu trebuie luata in considerare dar care trebuie urmarita

Cu stima