Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

duminică, 4 octombrie 2009

Desfiintarea

"Ministrul justitiei a semnat vineri ordinul de desființare a Directiei pentru Prevenirea Criminalitatii si Terorismului (DPCT) din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Atributiile vor fi preluate de catre Directia Siguranta Detinerii si Regim Penitenciar impreuna cu personalul.

Această măsură este motivată de rezultatele slabe obținute si de abuzurile săvârșite de ofițeri și agenți DPCT. S-a constatat astfel că rezultatele în prevenirea criminalității sunt inexistente, iar informațiile referitoare la criminalitatea din penitenciare nu sunt exploatate.

Această măsură a fost luată după ce au fost făcute publice probe referitoare la acoperirea informativa a liderilor de sindicat si la activitatile de intimidare desfasurate de acest serviciu special cu prilejul declansarii protestelor din penitenciare.

Direcția pentru Prevenirea Criminalității și Terorismului din cadrul ANP a fost formată după desființarea serviciului secret al Ministerului Justiției, pe fondul unor acuzații de șantaj, poliție politică și abuzuri. Aceast serviciu a fost reorganizat de la înființare (1991) de 5 ori fie în subordinea ANP fie în subordinea Mimnisterului Justiției, de fiecare dată rezultatele fiind sub asteptari.

Ministerul Justiției anunțase în urmă cu câteva luni intenția de a forma un veritabil serviciu de informații specializat pe zona de justiție. Direcția pentru Prevenirea Criminalității și Terorismului ar fi urmat să constituie nucleul pentru acest viitor serviciu de informații.

Cazul Gorbunov a determinat la acea vreme minsitrul justiției să ia în considerare această alternativă, ulterior demonstrându-se că nu lipsa informațiilor a fost problema ci lipsa de reacție a celor în drept. (sursa)"

Așa ar putea suna articolul de după semnarea ordinului de desființare a DPCT. Asa ar fi sunat si cel de dupa desfiintarea DGPA in 2006 daca ar fi existat Penifest. Scopul este prevenirea criminalității. Dacă asta nu se întâmplă DPCT n-are nici un motiv să mai existe, asta ar fi concluzia din punctul meu de vedere.

Sunt însă oameni în DPCT care mai speră încă și care se mai străduiesc să nu ajungă în situația în care a ajuns defuncta SIPA (cu nenumăratele-i denumiri). Contează, indiferent de decizia care se va lua pentru că, în cele din urmă, vina aparține celor care au condus prost și interesat acest serviciu și celor care au comis abuzuri, nu celor care nu și-au văzut munca pusă în valoare.

PS Debarcarea recentă a lui Cornel Răduță a fost determinată în bună măsură de cei care încă mai speră că această direcție poate să fie ce ar trebui să fie. Din păcate momentul schimbarii de conducere n-a fost valorificat, iar șansele de a scrie articolul de mai sus sunt din ce în ce mai mari dacă pseudo-serviciul de informatii, acum subordonat ANP, nu va fi reformat.

91 comentarii:

Anonim spunea...

Ehe, dragii mosului!

Vrabia malai viseaza!

Kevin spunea...

Buna seara ,
Si care este faza buna , Huginn?
Trecerea DPCT in subordinea DSDR , nu face decat sa sporeasca abuzurile facute de catre unii dintre acestia , ba mai mult , sindicatele au contribuit la intarirea abuzurilor pe care le-au facut si le vor face, cu mai mare elan , unii dintre directorii de penitenciare; care pana acum se mai temeau sa nu fie turnati de BPCT. Practic serviciul nu s-a desfiintat ci a trecut in subordinea celor cu care luptam. Daca se dorea a se face un lucru bun , trebuia sa se desfiinteze iar atributiile sa fie preluate de catre SRI prin detasari de personal in sistemul penitenciar.

Anonim spunea...

Acum sa va vad SIPAREZI slugoi si pupa in curisti ai lui ACADEL ! Acum sa-i vad pe cei care mergeau periodic la zilele lui ACADEL ! Aveti bun simt si plecati singuri,ca daca nu SIPAREZII CORECTI o sa va depisteze si atunci sa vedeti voi ! Domnule RADUTA mai ai tupeul sa-ti vezi colegii SIPAREZI,sa lucrezi alaturi de ei ?!Mai bine pleaca din ANP ! Pacat de SIPAREZII CINSTITI ! Jigodii cu chip de om v-ati lucrat colegii cinstiti !
Din cauza voastra ,cei cinstiti au vrut sa plece,nu mai suportau sa vada nesimtirea voastra !

Huginn spunea...

Kevin 04.10.2009 01:06:00

Directorii nu s-au temut si nu se vor teme niciodata de BPCT. Cu BPCT in curte, care se ocupa de criminalitate nu de turnat directori, lucrurile n-au mers tocmai bine. SRI are deja o sectiune care se ocupa de justitie si depenitenciare.

:) Operatiunea nu s-a intamplat. Este doar un efect Wells.

@ anonim 04.10.2009 02:01:00

Da. din pacate intra la gramada si cei care vor sa-si faca treaba si cei care se cred jeimsbonzii penitenciarelor.

Anonim spunea...

este un penitenciar in sistem unde BPCT se ocupa cu punerea la punct a agentilor care indraznesc sa nu faca plecaciuni la ofiterul BPCT . acolo se ocupa mai si cu flagrante cu cerneala speciala pe bani si bunuri impotriva agentilor fara avizul SRI sau Parchet. e foarte grav dar nu spune nimeni nimic.

Anonim spunea...

Pentru anononimul de la 02:01:00 -
Omule (ori fautco), esti bolnav/a rau cu capul. Crede-ma ce-ti spun.
Fa si tu o lista cu siparezi "cinstiti" si una cu aia "necinstiti" sa o vada si domnul Bala. Are posibilitatea sa vada ce au facut si aia "cinstitii", si cei "necinstiti". Si atunci sa te tii. Din cauza unor oameni de doi bani ca tine am ajuns unde am ajuns. Din pacate, unii sunt doar cu datul din gura si acum, cum erau si cand era Raduta.

Anonim spunea...

Felicitari,domnule DUMITRASCU;
Ce nu s-a reusit cind erati director,s-a reusit acum.
FELICITARI, d-na MACOVEI.

Anonim spunea...

Decat sa-i treaca la Paza, mai bine sa-i desfiinteze. Sa vedem cine va mai lua pozitie fata de abuzurile comise de mai marii pazei impotriva propriilor subordonati. Tata mare, banuiesc.

Anonim spunea...

Pt Huginn,

O mare prostie sa treci DPCT in subordinea pazei,pai de ce nu? in subordinea economicului,sau reeducare ???din cate stiu siparezii se ocupa cu aspecte din toate sectoarele de activitate asa ca nu ar avea nici o eficienta.


"Directorii nu s-au temut si nu se vor teme niciodata de BPCT."

Imi pare rau ca te contrazic dar personal am asistat la faze care arata faptul ca directorul din penitenciarul unde lucrez se teme de DPCT.
A transmis unora dintre angajati raspicat dispozitii,sa stopeze accesul spionilor la anumite informatii.De ce oare a facut acest lucru!!!.Pt ca spionii il dadeau in primire la ANP .Din zvonuri am auzit ca spionii ar fi avut dreptate si ca directorul respectiv facea numai tampenii in afara cadrului legal.

Anonim spunea...

Tare! Dupa primele paragrafe credeam ca s-a intamplat deja.

Anonim spunea...

Crad ca incepe un JIHAD Romanesc intre SIPAREZI ! Intre cei condusi de ACADEL/RADUTA si cei condusi de STEF/POPESCU. Eu i-mi iau o bere si astept filmul evenimentelor !!! AVem un exemplu aici :
04.10.2009 02:01:00

si

04.10.2009 10:09:00

Anonim spunea...

Mai individule, tu ala de la 04.10.2009 02:01:00, cum indraznesti tu sa vorbesti mah de Raduta? Vei putea tu, vreodata in viata aia ta, sa te ridici la nivelul sau? Nu ma refer doar din punct de vedere profesional, ci si la nivelul calitatii sale umane. Chiar daca domnul Raduta nu are sa-ti dea o replica, suntem destui cei care il cunoastem si il vom prezenta asa cum e - Un mare om, un mare caracter. Ceva ce TU nu o sa fii niciodata.
Hai sictir! Ar trebui sa-ti fie rusine ca existi.

Anonim spunea...

Spre deosebire de SIPA, DPCT nu a facut niciodata parte din serviciile secrete.
Dar cui este frica de DPCT si cine urla cel mai tare pt desfiintarea ei? Cei care sunt corecti? Cu siguranta cei care fac abuzuri sau afaceri cu detinutii (telefoane mobile, droguri...)
Trecerea DPCT in subordinea DSDR este culmea prostiei.

exor spunea...

formidabil început,interesant,apoi m-am desumflat precum o minge,pacat ca nu a fost reala stirea

Anonim spunea...

Fosta sipa ar trebui sa ramana sub directa subordonare a ministrului justitiei sa fac informari inclusiv despre abuzurile directorilor de penitenciare si despre ilegaliatile comise de ei dar nu la anp la d-l bala care-i suna pe urma pe directori si le spune uite ma ce a scris despre tine cutare,e adevarat? aranjeaza-l pe fraier.Cum sa faca oamneii treaba daca sunt subordonati unuia sau altuia care v-a incerca sa-i foloseasca in interesul propriu.Sa aiba competenta in combaterea terorismului in culegera de informatii de la si despre ppl,sa informeze despre activitatile celor cu functii de conducere din sistem si sa faca informarile numai la cab ministrului care sa le distribuie dupa competente,despre directori la corpul de control al MJ,iar celalte la diicot,sri etc.,Sa nu se ocupe cu lucruri minore ca agentul cutare nu controleaza eficient autovehiculele in pc sau etc.

Paradigma spunea...

Mulţumim, domnule Huginn!

Aplicând efectul Wells pe ai noştri colegi, jucându-vă cu minţile lor, - al căror IQ nu depăşeşte de multe ori înălţimea genunchiului broaştei, rezultatele testului vă vor depăşi cu mult… aşteptările. Dovada… ei există!

Domnule Huginn, H. G. Wells deţinea “armele” ficţiunii şi nara acumulativ, într-un stil angoasant, plin de suspans psihologic, prin întreruperi temporare a acţiunii, reuşind o transpunere în plan real a unui eveniment pur literar. Cum explicaţi, deci, panica din 1938 a cetăţenilor americani naivi care ascultaseră adaptarea radiofonică a textului, realizată de tânărul regizor Orson Welles, şi crezuseră că Pământul este invadat de creaturile de pe Marte?

Răspunsul este simplu şi des răspândit până în prezent: manipularea.

Consecinţele aveau să fie cu mult mai mari, peste limita la care s-ar fi aşteptat însuşi autorul, dată fiind reacţia incontrolabilă a populaţiei isterizate.

Cu doi înainte de a muri, Wells spusese că epitaful său ar trebui să fie „I told you so. You damned fools” în traducere liberă, („Eu v-am zis, nebunilor!”). Dorinţa nu i-a fost îndeplinită.

P.S. - Acelaşi "rezultat", testat şi obţinut prin efectul Orson, s-a întâmplat şi în istoria mult mai recentă a … Belgiei. S-a întâmplat în urmă cu doar câţiva ani, când un reporter foarte respectat al televiziunii publice belgiene, înainte de o emisiune de mare audienţă la ei (ceva în genul “Surprize, surprize”), a anunţat pe un ton serios că Flandra s-a despărţit de Valonia. Pentru câteva ore toţi belgienii au crezut “pacostea”.

Huginn spunea...

@ anonim 04.10.2009 13:06:00

Mergeti mult prea departe si aveti o parere nedrept de nefavorabila cititorilor nostri. Textul e lamuritor si mesajul e simplu: "Adaptare sau disparitie". Un fel de dawinism institutional se aplica si in cazul de fata.

DPCT nu merge cum trebuie, nici nu mai conteaza vinovatii, important e ca trebuie facut ceva, altfel sfarsitul nu e departe.

@ anonimul suparat

Nu publicam injuraturi.

Anonim spunea...

@Huggin - DPCT merge fix atat de bine, pe cat e lasata sa mearga. La ce mijloace are la dispozitie, de ce te mira lipsa rezultatelor rasunatoare. Inteleg ca asta ai dori, rezultate rasunatoare. Daca vrem ca aceasta structura sa performeze, pai hai sa-i dam si ceva instrumente si apoi sa venim cu cerinte.

Huginn spunea...

@ anonim 04.10.2009 13:44:00

De acord cu dumneavoastra cu conditia ca raportul intre putere si responsabilitate sa fie unul favorabil celei de-a doua componente.

Stiu destui oameni din DPCT, si stiu ca si-ar dori sa poata sa-si faca treaba si sa nu fie obligati sa-si depseasca atributiile. Nu cred ca asteapta cineva rezultate rasunatoare. Rezultate sa fie si ar fi de ajuns.

Anonim spunea...

Daca prevenirea criminalitatii se desfiinteaza sau trece la paza, PETCU EUGEN de la Spitalul Rahova va intra in coma alcoolica de fericire (ca oricum ii sta in obicei) ca nu trebuie sa mai dea socoteala pt incompetenta crasa si abuzurile deja cunoscute dar acceptate de sefii de la ANP.
Acest individ se lauda permanent ca poate obtine orice de la Bala pt ca are prieteni la orice partid.Asa este domnule dir. general? De aceea il imputerniciti permanent pe acest incompetent (si stiti asta foarte bine) iar la evaluarea anuala i-ati dat calificativul exceptional? Organizati, mai repede concursurile alea, ca individul vrea un post de director de penitenciar si vedeti cum aranjati ca trebuie sa ia concursul si cu nota mare, ca nu degeaba i-ati dat exceptional...
Astfel de lichele ar trebui sa fie in atentia celor cu atributii in anticoruptie...dar ce bine pentru unii ca DPCT se va desfiinta.

Anonim spunea...

@Huggin - Parerea mea este ca esti dezinformat. Nu am idee de unde ti-ai format parerea ca s-au dat dispozitii de depasire a atributiunilor de serviciu. Poate ca ar trebui sa fii mai explicit in aceasta privinta.
Referitor la rezultate - acestea exista. Sigur ca la ele au acces doar cativa oameni - DPCT - structura centrala, DG-ul, domnul Ragea si ministrul Predoiu.
Ar mai trebui sa iei in calcul si urmatorul aspect - s-a dorit ca structura nou infiintata sa fie populata cu oameni noi, ceea ce, cu mici exceptii, s-a si intamplat. Ca sa formezi un om nou ca ofiter de informatii adevarat, iti trebuie vreo cativa ani buni. Cei ce au ramas din fosta structura sunt si cei cu o activitate mai fructuoasa. Ei deja stiau cu ce se mananca munca de prevenire. Problema este ca lumea nu are rabdare si normal ca se fac presiuni pentru obtinerea de rezultate. Vrem mai mult, fara sa tinem cont ca cei nou veniti au nevoie de o perioada de cunoastere a muncii, a penitenciarelor, a colectivelor unde activeaza.
In fine, este mult de vorbit pe aceste aspecte si nu cred ca blogul e cel mai nimerit teren pentru a face asta.

Si revin cu rugamintea - ai date de abuzuri, ai mailuri date cu privire la activitatea sindicala? Te rugam, prezinta-le. Vrem sa stim si noi ce oameni s-au ocupat de asa activitati.

Anonim spunea...

Nu vor Hug cu reforma nu te mai chinui, incep deja zgomotul de fond. Sa se duca sa ne lase. Sa-i de afara pe toti ca nu sunt buni decat de barfe si imbarligaturi.

Huginn spunea...

@ anonim 04.10.2009 13:58:00

Credeti-ma ca nu sunt chiar atat de dezinformat. Chiar nu spusem nimic de mailurile care ar putea fi folosite drept proba. Interesanta sugestie. Sau, nu e chiar o sugestie! Sunteti cumva printre cei care ati pacatuit cu mailul? :)

Anonim spunea...

LOL Siparezul a scapat porumbelul... Usor fratilor ca va si leaga nu va dau doar afara.

Anonim spunea...

Nu stimate domn, nicidecum. E adevarat ca nu ai vorbit aici de mailuri, dar ai vorbit la niste articole anterioare. Eu ma stiu cu constiinta impacata, asa ca nu-mi fac griji pentru ziua de maine. Lichelele sigur ca au de ce sa se agite. Am dat un concurs, l-am luat, mi-am facut treaba cu credinta, asa ca nu am greturi daca sunt dat in alta parte. Voi lucra si acolo cu la fel de multa placere ca si aici. Nu ma sperie ziua de maine.

Huginn spunea...

@ anonim 04.10.2009 14:10:00

Cred ca ati observat ca articolul face apel la reformarea serviciului pana nu e prea tarziu. Cred si sper ca sunteti dintre cei care accepta ca serviciul asta are probleme de rezolvat mai ales ca ati ales sa nu faceti compromisuri.

Nu am scris dspre mailurile care raportau despre sindicate si ordinele telefonice aferente, dar recunosc ca m-am gandit la asta. Nu stiu ce "mijloace specifice" aveti dar cred ca nu sunteti atat de buni incat sa stiti la ce ma gandesc.

Pur si simplu v-a scapat. Nu va faceti probleme, se intampla tututor. N-o sa stie nimeni, ramane intre noi.

Anonim spunea...

La articolul "Timpul ce ni s-a dat", Huggin raspunde la un comentariu al colegului de la Penitenciarul Craiova, in data de 02.10.2009, ora 01.00. Iata ce spuneati, stimate domn :

Blogger Huginn spunea...

Domnilor colegi din DPCT va inteleg frustrarea si supararile, dar comentariile dumeneavoastra nu au nici o legatura cu articolul despre civism.

Inteleg ca ati primit o adresa prin care un sindicat reamintea ministrului ca a promis sa reformeze directia care ar trebui sa previna criminalitatea si terorismul si nu o face. Inteleg ca aveti o problema cu semnatarul, dar oare problemele interne nu va intereseaza?

Cate cereri de schimbare pe o alte functie sunt in DPCT? Nu cumva este de vina conducerea DPCT pentru situatia actuala? Nu cumva noul director, dl Stef, ar trebui sa fie lasat sa faca o schimbare? Cred ca poate - nu am dubii, problema e sa aiba cu cine.

Este oare de vina sindicatul, care intamplator detine mailurile cu situatiile pe care le-ati trimis la proteste, ca ati primit ordin sa faceti politie politica si ati facut-o fara jena? Atunci trebuia sa va revoltati pentru ca suntem in 2009 si inca mai acceptati ordine ilegale.

Este oare vina sindicatului ca munca nu va este valorificata asa cum trebuie? Oare sindicatul face analiza -sinteza, oare sindicatul trimite informarile si va organzeaza activitatea?

Nu cumva problema e la dumneavoastra? Este reformarea DPCT, fost SIPA si alte nume, o optiune pe care o respingeti fara drept de apel? Chiar asa merge totul fara probleme?

Ganditi-va ca acceptati prea usor o situatie din care veti iesi prost. mai ganditi-va si cine ia decizii pentru dumneavoastra si atunci poate va dati seama si e cine trebuie sa atinga comentariile.


Deci...am sau nu dreptate? Stati linistit..mi se intampla si mie sa mai uit.

Anonim spunea...

Pentru d-l Huginn,

"Este oare de vina sindicatul, care intamplator detine mailurile cu situatiile pe care le-ati trimis la proteste, ca ati primit ordin sa faceti politie politica si ati facut-o fara jena? Atunci trebuia sa va revoltati pentru ca suntem in 2009 si inca mai acceptati ordine ilegale".

De ce nu sunteti transparent sa faceti publice mailurile sa stim si noi care sunt siparezii vinovati.Dosarul revolutiei a fost desecretizat acum cateva zile vrem transparenta de la administratorii acestui blog.
Generalizarea d-voastra nu este democratica..
Aici sunt doua posibilitati daca intradevar detineti mailuri cu privire la siparezi .Ori aveti surse din cadrul spionilor ,ori aveti surse de la IT care fac politie politica prin accesarea mailurilor angajatilor din sistem???
Oare care sa fie ???

Anonim spunea...

Cazul Gorbunov si multe alte cazuri au fost lucrate de SIPA in colaborare cu unele servicii secrete.Unele informatii au fost valorificate altele nu, in raport de interesele puterii.
Dar SIPA era in subordinea ministrului justitiei si nu a ANP. Intre fosta SIPA si DPCT exista diferente mari in privinta competentelor de atributii,dar mai ales in privinta ofiterilor care erau pregatiti in culegerea de informatii. Daca DPCT ar fi format din specialisti scoliti pt sevicii secrete si nu din actualii jeimsbonzi care doar au citit romane politiste, cred ca lucrurile ar sta altfel.

Anonim spunea...

D-le Huggin, niste lecitina ori altceva pentru memorie?
" Huginn spunea...
Domnilor colegi din DPCT va inteleg frustrarea si supararile, dar comentariile dumeneavoastra nu au nici o legatura cu articolul despre civism.

Inteleg ca ati primit o adresa prin care un sindicat reamintea ministrului ca a promis sa reformeze directia care ar trebui sa previna criminalitatea si terorismul si nu o face. Inteleg ca aveti o problema cu semnatarul, dar oare problemele interne nu va intereseaza?

Cate cereri de schimbare pe o alte functie sunt in DPCT? Nu cumva este de vina conducerea DPCT pentru situatia actuala? Nu cumva noul director, dl Stef, ar trebui sa fie lasat sa faca o schimbare? Cred ca poate - nu am dubii, problema e sa aiba cu cine.

Este oare de vina sindicatul, care intamplator detine mailurile cu situatiile pe care le-ati trimis la proteste, ca ati primit ordin sa faceti politie politica si ati facut-o fara jena? Atunci trebuia sa va revoltati pentru ca suntem in 2009 si inca mai acceptati ordine ilegale.
"
Recunoasteti ilustrul autor?

Anonim spunea...

Pt 13:58
Daca DPCT va fi populata ,in continuare, prin concurs cu oameni nepregatiti in domeniu este normal sa aveti rezultatele actuale. De ce trebuie sa asteptati cativa ani buni pt formarea lor, cand puteti face un potocol cu SRI pt repartizarea ofiterilor deja formati pt aceasta munca(asa cum a procedat si s-a format fosta SIPA).
Dar nu aveti nici un interes pt a aduce oameni specializati deja, caci va vor lua imediat locul.
Intrucat argumentele dvs sunt penibilele, cred ca si locul dvs in aceasta DPCT este inoportun.

Civilul informat spunea...

D-le Huginn,
"News !News !News!
Eu sunt unul dintre cei pasionaţi de acest subiect. De aceea, dis de dimineaţă, am pus mâna pe telefoane înainte de a mă pronunţa aici, pe blog. Am un prieten la minister care mi-a spus că astăzi a mai fost emis un ordin de completare, dar va fi publicat luni, probabil in M.Of. nr.687. Se pare că BPCT va fi desfiinţat, totuşi, iar lucrătorii vor fi puşi la dispoziţia ministrului. Se intenţionează repartizarea acestora în zone cum ar fi: ofiţeri de probaţiune, servicii anexe de pe lângă Curţile de Apel, pază tribunale, şi doar o mică parte dintre cei care au dat concurs şi şi-au făcut treaba cu credinţă, pe baza unor criterii care vor fi ulterior promovate de Elaborarea Actelor Normative din ANP, în termenul legal, vor putea să ocupe un număr limitat de posturi din ANP/DSDR. Nu ştiu dacă e de bine sau de rău. Eu v-am informat. La revedere. "

Anonim spunea...

Stiu sigur ca aici sint doi SIPAREZI care NU MAI POT SA DOARMA ! Nu stiu care nu mai poate de griji si care de fericire,alegeti voi :
04.10.2009 02:01:00
sau
04.10.2009 12:08:00
Ps
Am pus deoparte ceva material pentru o statuie a lui RADUTA ! Trimiteti o poza ca este pacat sa ratam momentul !Pot face chiar si o icoana!

Multumim SIPAREZULUI care a cerut desfintarea functiilor de sef birou in teritoriu pentru restul SIPAREZILOR,ce nu am putut noi face a facut el singur ! Traiasca UNICUL RADUTA,care a dovedit calitati umane deosebite,cel care a tinut cu restul lucratorilor ANP !!!! URA !

Paradigma spunea...

1. "Nedreapta" mea părere, referitoare la unii dintre cititori, nu este decât o constatare a unei evidente şi dureroase realităţi.

2. Eu nu m-am referit la fondul problemei (cu toate că şi pe acesta ar fi multe de discutat), ci doar la metoda folosită în obţinerea "efectului". Sunt convins că aţi înţeles, dar, încă o dată în plus aţi eschivat discuţia pe un aspect ce vă este incomod.

Un mic exemplu în acest sens:
"Sau, nu e chiar o sugestie! Sunteti cumva printre cei care ati pacatuit cu mailul? :)"

Tot în aceeaşi ordine de idei:
:) Probabil că respectivul nu a păcătuit, dar... îmi place cum gândiţi, domnule Hug! We envy your style of handling the minds!

Nu vreau să-mi răspundeţi, dacă va fi în acelaşi…ton, deoarece nu toţi suntem în “media” cititorilor pe placul dumneavoastră.

@ 04.10.2009 13:58:00

Eu nu cred că domnul Huginn este dezinformat, ci dimpotrivă. Domnia sa ştie bine ce ştie şi mai ales ce... spune. Un exemplu de adevăr spus… printre rânduri: "Nu stiu ce "mijloace specifice" aveti dar cred ca nu sunteti atat de buni incat sa stiti la ce ma gandesc."

Oare cine ştie cu adevărat la ce se “gândeşte” domnul Huginn? Se pare că de-a lungul timpului, cei care au început să înţeleagă “gândurile” domniei sale, ne-au dat de… înţeles.

De aceea, vă contrazic vehement în acest sens şi vă rog să mă combateţi!

Anonim spunea...

Ce mai putem spune. Suntem singura tara care desfinteaza servicii de informatii dupa placul unui ministru. Deja este o moda in sistemul penitenciar romanesc. Un serviciu de informatii nu se naste peste noapte si nici nu poate avea rezultate fara resurse umane bine pregatite.

Anonim spunea...

Vreti nume, atuncu luati.

La Braila, incepand cu 1.10.2009, a fost imputernicit dir.adj.paza un nimeni din punct de vedere al pazei, un om care a fost indepartat de judecatorul Burli de la Galati ptr.ca la orice se incerca a se face Ionescu Dumitru nu avea nici o solutie. Altii erau de vina ptr.ca paza mergea prost.
Pentru ca Ciuca Dan actualul LPR de la Galati i-a pus la munca pe Ionescu, Istvan si Dumitru M., acestia au inceput sa-l sape, dar ptr.ca Ciuca a fost ajutat de colegi nu au putut sa-l dea jos. Mai mult, venirea lui Stancovici la Galati a scos la iveala adevarata problema, un om I.D. nu putea suporta ca este pus la munca si ca a fost obligat sa se intoarca acolo unde ii era locul-pe sectie.
Ptr.cei care nu cunosc, I.D.a fost cel care a picat un examen cu nota 2, atunci cand s-a prezentat ptr.o functie de conducere-sef serviciu.
Tugui, fostul imputernicit de la Galati pe vremea nasului Stanciuc, de asemenea un om care nu a fost in stare sa dea niciodata un examen si sa-l castige (a se vedea site-ul ANP functii conducere director)la promovat si la ajutat sa ajunga la Braila ca LPR. La aceasta promovare si-a pus umarul si domnul Ionel Cel Mare, deoarece nici Ciuca si nici Burli nu au semna plecarea lui I.D., numirea venind peste capul acestora si in timpul cat directorul se afla in misiune.
Mai nou se incearca numirea ca LPR a nepotului lui Cel Mare - Istvan la Tichilesti, tot peste capul lui Burli si Ciuca care nu au semnat plecarea.
Ptr.cine nu stie, Istvan a ajuns in functia de sef sectie la Galati carand lui Stanciuc si prin intermediul lui Cel Mare (director la Focsani pe la acea vreme), respectiv plimbandu-i pe la Soveja si Slanic, unde locuieste socrul si fratele lui Cel Mare, cu fiica caruia este casatorit Istvan (nepoata lui Cel Mare).
Acum sunteti lamuriti cum se dau imputernicirile?
Daca nu cugetati.

Va indemn si pe ceilalti sa spuneti ceea ce stiti.

Hugin, propun ca aceasta postare sa fie un viitor articol si vei vedea cum se trezesc fpss-ii

Cu stima, un coleg.

Anonim spunea...

Pentru Civilul dezimformat .

Stilul tau de a dezimforma este foarte slab si prost conceput probabil candva ai vrut sa fi siparez si nu ai putut,sunt sigur ca ti-ar fi fost drag sa fi siparez dar sa sti ca niciodata nu e prea tarziu cu conditia sa citesti mai mult sa te pregatesti, in teritoriu sunt foarte multe posturi libere. A !!!SCUZE ESTI CIVIL .
Un lucru e cert "Te-au crezut toti cititorii"!!!

Anonim spunea...

Vrem ca in locul celor doi siparezi de la Galati sa-l numim pe VIRCOLACUL MIHAI care oricum se ocupa de colegii sai,pe care-i ajuta in munca operativa a SRS-ului,sau mai bine zis a tuturor sectoarelor pe care le viziteaza zilnic fara un motiv bine intemeiat,chipurile.DATA NUMIRII 05.10.2009. MULT SUCCES SI MULTA BAFTA LA CAPITOLUL MANSARDA-TERASA. FARA TARABOSTES.

Anonim spunea...

TARABOSTES ,de pe data de 05.10.2009 vei avea un nou sef-Marele Vircolac.Va fi ajutat de un ppl- Craita. Am rugamintea sa executi cu mare grija dispozitiile date si sa faci planificarea confrm Vircolacului, care are o mare capacitate de asimilare a cunostintelor.

Anonim spunea...

Este bine ca totusi in cazul Gorbunov sau dispus masuri corespunzatoare au fost exclusi din magistratura procurorul si judecatorul care sau ocupat de caz.
Anp-ul a dispus initial masuri de gura presei lau dat jos Pe BALA CONSTANTIN directorul de la Craiova ,iar dupa o luna de zile lau imputernicit sef serviciu productie si venituri .


Vedeti de ce merg lucrurile asa bine.!!!

Anonim spunea...

vai ce bine va fi la sfpa tg ocna sexi braileanca va da haltere la mana lu sorinel ca nu mai are ce face ca sa rupt tare pana acum cu munca se mai hodine si firu direct drm bun la bacau

Paradigma... samizdat spunea...

Domnule Huginn

Vă mulţumesc pentru răspunsul dumneavoastră... tacit. În sfârşit o tăcere sinceră şi elocventă! O tăcere ce dovedeşte apreciere şi respect!

Respectele mele!

Anonim spunea...

Nu ministrul trebuie sa hotarasca desfiintarea sipa ci noi toti, ca nu trebuie sa inghitim noi, 12.000 de oameni, moftul catorva indivizi duplicitari cu vocatie de tradatori, frustrati cronici si paranoici care au pretentii de spioni. Daca chiar sunteti atat de buni, duceti-va la SRI sau la SIE sau la fosta 0215, sa vedem daca va gasiti vreun loc pe -acolo, spionii lu` peste. Daca aveti informatii si sunteti chiar atat de interesati de lupta impotriva coruptiei, nu trebuie decat sa faceti niste demersuri simple, ca sunt atatea organisme/institutii care se ocupa cu asta(SRI, Parchet, DNA, DIICOT, Avocatul Poporului etc etc). Sau pe voi va intereseaza,de fapt, palariile pe ochi, gulerul ridicat la pardesiu, legitimatiile de mari spioni si aparatura de ascultat ca sa aveti ce santaja pe urma? Mi se pare ca sunteti penibili. Daca va luam la bani marunti ramaneti dezbracati. Toate informatiile -aia care le obtineti- le primiti tot de la palmasii care lucreaza cu hotul, ca sunt de la paza, cultural, viZite sau mai stiu eu unde. De ce ne trebuie un aparat costisitor, dubios si santajist? Chiar nu va dati seama ca sunteti manipulati si ca altii mai mari au nevoie NU de informatiile voastre pe linie de terorism(ha, ha, ha, ma faceti sa plesnesc de ras) sau coruptie sau lupota antidrog(ca la ce realizari aveti pe liniiile astea, ar trebui sa fiti desfiintati maine) CI de informatii pentru a putea manipula anumiti oameni din sistem sau din justitie, pentru ca metodele bolsevice inca sunt folosite cu succes in tara asta si , mai ales, in sisteme ca al nostru.

Anonim spunea...

Ar trebui sa plece din sistem asa cum s-a intamplat si cu fosta SIPA. De ce sa mai platim oameni, degeaba, se poaet fara ei. TREBUIE SA PARASEASCA SISTEMUL asa ar fi mai cinstit daca tot li se desfiinteaza posturile. oricum ei au venit asa cum au venit. Stim cu totii cu ce se ocupau inainte de a veni in sitem si mai ales ce faceau, unii chiar sunt paraleli in aceasta functie. Adevarul e ca se credeau dumnezeu, ei puteau oricand deranja un director si aveau accdes la toate. Poate isi pregatesc bagajele de plecare...

Anonim spunea...

Domnule Huginn, sunt un fpss din cadrul DPCT cu doi copii pe care trebuie sa ii cresc.Imi puteti spune care va fi soarta noastra?Ce se va intampla cu personalul?

Anonim spunea...

SINCER!
JUBILEZ!
anonimul pe care DPCT o sa-l recunoasca!

Anonim spunea...

Bravo!

Vad ca se combate mult... dar prost!

Toate acestea vor fi analizate in vederea imbunatatirii imaginii directiei. Va multumim!

Anonim spunea...

aaaaaaaaaaaa si.........directorii s-au temut si se vor teme intotdeauna de DPCT.
EU ala care JUBILEAZA!

Anonim spunea...

pentru flacaul de la 21.33
sa stii taticu ca informatiile nu se culeg de la alde tine, care plang in gratie cu hotul sau care fumeaza MORE ori WINCHESTER, de la banditi ci, direct de la hoti care se dau in primire unii pe altii si, bineinteles, pe cei ca tine iar daca unii pierd ciolane grase pentru ca au calcat pe bec iar asta s-a aflat undeva sus, parerea ta de BAIAT BUN referitor la ceva care te depaseste chiar nu conteaza!

Anonim spunea...

Directorii si toti sefuletii din sistem care nu sunt suficient de stapani pe ei fac sluj in fata celor de la BPCT. Asta pentru ca Bala, Ungureanu si ceilalti de pe la ANP , atunci cind vor sa ia hotariri in teritoriu, nu sint interesati de realitatea din teren ci de parerile celor de la fosta sipa. Asta inseamna ca in opinia celor de la ANP si MJ exista numai adevarul celor cu ochi albastri nu realitatile crude. Ma gindesc daca in firmele si companiile din alte tari, acolo unde se invart bani grei si unde este vorba de eficienta si profesionalism si in realitate nu doar pe hirtie ca la noi, acolo de ce nu este nevoie de un asemenea serviciu. Va inchipuiti ca patronul unei intreprinderi mari va numi un adevarat meserias sau va numi un terchea-berchea la recomandarile altor terchea-berchea cu ochi albastri ?

Anonim spunea...

Rugam in caz de desfiintare sa fie pastrata ofiteresa de la vaslui de la BPCT pentru urmatoarele realizari extraordinare: a sanctionat vreo trei cadre cu mina fostului director care o si protejeaza pentru ca acestia nu au ris la glumele ei de doi bani si nu cad pe spate de frumusetea cozii de cal, a instigat la un flagrant ilegal impotriva unui cadru si ca urmare a fost destituita o sefa de sectie, a dat de gol surse de ppl si acestia au fost pusi in pericol in fata la alti ppl si cite si mai cite pe care le vom mai spune imediat dupa greva . Daca se merge cu o problema la raport la sefi din rindul agentilor care lucreaza cu ppl nu sint bagati in seama dar domnul LPR Poienescu ar fi in stare sa bage si la arest vreo doua cadre cind e vorba de doamna jamiesbond de la BPCT daca o supara cineva. La oameni le este frica dar multe ar putea fi spuse si poate ca vor fi spuse. Aveti curaj oameni buni, ca sindicatele vor capata o forta foarte mare in viitorii ani si nu trebuie sa mai lasati orice nemernici sa isi bata joc de salariati cit de mici or fi ei.Daca taceti din gura lumea o sa creada ca nu sint probleme dar chiar sint probleme nu trebuie sa fim violenti dar doar sa spuenm adevarul in fata.

Anonim spunea...

Pt. 04.10.2009 22:45:00

Mie mi se pare ca s-a cam racit si subiectul asta... alta data ar fi adunat cel putin o suta de comentarii...

Anonim spunea...

Eu cred ca in sistemul penitenciar este nevoie de un aemenea serviciu.
Acest lucru este dovedit de practica ultimilor 10-15 ani.
Numai celor care nu inteleg sa respecte regulile,le este frica.
Stiu ca unii au primit sarcina de la "mamicuta Macovei"sa distruga acest serviciu,dar trebuie sa inteleaga si nevoile sistemului,nu,numai ambitiile si frustrarile personale.
Am suferit de pe urma unora ca ei,dar nu-i pot condamna pe toti.
Nu poti pune cojocul pe foc,pentru un paduche.
Mai reflectati va rog.(numai daca o sa apara articolul)

Anonim spunea...

@ anonimul 04.10. 23:43

Daca esti asa de cinstit si-ti faci treaba corect de ce tie frica de siparezi domnule agent de la paza?
Daca ai mai pune, din cand in cand, mana pe o carte si ai invata sa te exprimi si sa scrii corect, poate vei reusi sa intelegi ca in sistemele de aparare din intreaga lume astfel de servicii pt prevenirea coruptiei, abuzurilor sau terorismului functioneaza si vor functiona mereu, indiferent daca unora ”cinstiti” asa ca tine le convine sau nu.

Anonim spunea...

Observ că se generalizează activitatea D.P.C.T. Liderii F.S.A.N.P. acuză tot personalul acestei direcţii (împreună cu teritoriul) că şi-au depăşit atribuţiile şi au săvârşit abuzuri asupra cadrelor sau a liderilor de sindicat.
Perosnal cred că există în unităţi şi "siparezi" care au desfăşurat activitatea în mod corect, iar acuzele aduse acestei direcţii se răsfrâng şi asupra lor.
Constat ce uşor se manipulează oamenii, ce uşor li se induce ideea că "siparezii" îi lucrează, îi urmăresc şi le fac rău.
Oare chiar aşa o fi?
Oare personalul B.P.C.T. nu are altceva de făcut?
De ce nu daţi nume?Nominalizaţi acei angajaţi ai D.P.C.T. care au făcut abuzuri, şi-au depăşit atribuţiile de serviciu şi au urmărit cadrele intrând astfel viaţa privată a acestora.
Eu cred că rolul acestui serviciu este foarte important pentru sistemul penitenciar, dar este nevoie de timp, de răbdare, de înţelegere şi de sprijin pentru a apărea rezultatele.
Rezultate există şi acum, dar dacă le-am face publice nu credeţi că aceşti oameni care lucrează la D.P.C.T. ar fi puşi în pericol?
Sunt de acord c ă poate unii dintre ofiţerii sau agenţii acestui serviciu au greşit, dar de ce trebuie să fim băgaţi toţi în aceeaşi oală?
Faceţi public numele celor care au greşit şi există posibilitatea de sancţionare a acestora şi nu mai manipulaţi masele de oameni pentru a pune în umbră un întreg serviciu.
Uscături există peste tor, la S.D.R.P., la logistică, la S.E.A.P., la evidenţă, dar trebuie să desfiinţăm sistemul penitenciar în loc să-i descoperim, să facem public numele lor şi să fie sancţionaţi?
Haideţi să vedem şi lucrurile bune care s-au realizat cu sprijinul acestui serviciu şi să-i respectăm pe cei care îşi fac datoria în mod profesionist, nu să pătăm imaginea cîtorva zeci de oameni pentru doi-trei care nu îşi văd de treabă.
Nu am nimic cu sindicatele, sunt membru şi cotizez, dar sper să arătaţi realitatea până nu vă veţi bate joc de oameni nevinovaţi.
Aştept puncte de vedere referitor la comentariul publicat de mine, şi sper că ve-ţi dezvălui numele celor care au greşit, ca să nu ne mai acuzaţi pe toţi.
Eu unul mă ştiu curat şi cinstit, mi-am făcut serviciul în mod profesionist şi aşa voi face şi dacă voi lucra în alt sector.
Cu respect, vă rog să publicaţi comentariul.
Un angajat al D.P.C.T. din teritoriu, care şi-a făcut doar datoria.

Anonim spunea...

de necrezut!

http://www.snlp.ro/forum/viewtopic.php?t=653

Anonim spunea...

Asa cum a-ti vrut, DPCT a fost luata din subordinea d-lui Ungureanu.
Tot cum a-ti dorit, a fost schimbat din functia de director DPCT domnul Raduta.
Acum ce mai vreti? Aveti ceva si cu domnul Stef?
Eu consider ca problema unor persoane cu functii in sidicat este aceea ca doresc debarcarea sefilor ANP prin intermediul acestei mascarade cu desfiintarea prevenirii.
De fapt, se doreste ca lumea sa creada ca aceasta directie nu a mers, sau nu merge, datorita lui x sau lui y, in acest fel lucratorii din teritoriu fiind victime colaterale.
Orice s-ar intampla, nu neste bine si nu face bine sistemului penitenciar atual.
Avem atatea pe cap, conditi grele de munca, restante la echipament, prime de vacanta, subfinantare, criza, dar in loc sa incercam sa facem toti ceva util pentru noi, mai bine ne certam si aruncam cu noroi unii in altii.
Problema este cine va arunca ultimul??????
Cine va castiga din aceasta mascarada????
Nimeni. Toti vom pierde.
Avem o imagine urata a sistemului, oameni corupti, betivi, pasionati de jocuri de noroc. Asa ne vede lumea, iar noi, prin ceea ce se incearca cu desfiintarea SIPA, o sa alimentam si mai mult neincrederea opiniei publice in acest sistem de ...at.
O sa se creada ca incurajam coruptia, iar gardienii vin doar pentru a crea legaturi cu detinutii, pentru a se spovedi la acestia si pentru a astepta ziua de salariu (mare) pentru o munca de nimic. Apoi, dupa ce ia banii, merg la bodegi si ii bea sau ii joaca la poker, iar acasa ajung cu nimic.Sotia intreaba unde sunt banii, astfel ca a doua zi trebuie sa faca rost. Si cum? Se imprumuta, baga telefoane la hoti, etc. Asa ne vede lumea si asa ne va vedea in continuare.
PACAT DOMNILOR LIDERI DE SINDICAT, PACAT CA NU INCERCATI SA VEDETI ASA LUCRURILE SI SA REMEDIATI ACEASTA IMAGINE IN LOC SA O DISTRUGETI DE TOT.

Civilul din tabără spunea...

Un siparez se legăna pe o pânză de păianjen,/ Şi fiindcă ea nu se rupea, a mai venit un siparez...

Anonim spunea...

....moaaaama cita frustrarea pe militieni fratioare...bah mincavas sufeletelele, nu va mai ies combinatiile pe sectii?...oaaaaileeeeooo...m-am prins...sunt vremuri grele si trebe sa va completati salaru" cu niscaiva mobile si cartele...bah astea de la anp, mai angajati 200 de siparezi...:)))...uite-ase...sa moara ofticosii!( bre huginetule, iaca postarea are legatura cu articolul tau bre, si nu injur pe nimeni...dar ce e al tau e pus de-o parte...gindeste-te la sfintii din calendar cind faci papa sa nu-ti ramiie pe esofag ciolanele...fara suparare bre, e un pamflet ca toate postarile matale...de fapt a matale sunt neste framintari -ca coca- interioare ale eu-lui cel vecinic neimplinit)p.s.....aaaa...daca nu apare comentariu lu mie, stai ca stiu: nu ai fost la pc bre:))))

Anonim spunea...

Cu voia sau fara voia lor siparezii vor fi asimilati de paza, srs,logistica.Sau exista varianta -GAZ,unde nu pot fi supravegheati decit cu barca de pe riul Siret.Acolo se afla sau mai bine zis s-a ascuns fostul lacheu al coruptului STANCIUC - actualmente,mare cdt de sectie exterioara.Avem grija sa fii monitorizat tiflo care nu-ti mai ajungea cit furai pe vremea lui STANCIUC care s-a refugiat pe malul Begai,altfel il mazileau oamenii lui Bidica ptr plasma din sufragerie.AGENTUL LA PIOVRA

Anonim spunea...

Aveti cale libera sa va vedeti de treaba si in alta unitate domnilor ISTVAN SI DUMITRU.Cu pasi siguri,cei numiti prin decizie se obisnuiesc cu noile atributii.Au sprijinul neconditionat al cui trebuie si cind trebuie.Va asiguram transport gratuit cu masini performante.AU RIVEDERCI MINERULE ,INSOTIT DE CETATEANUL ISTVAN NEPOTUL. AVANTI.

Anonim spunea...

Pentru :05.10.2009 14:56:00O
" sa se creada ca incurajam coruptia, iar gardienii vin doar pentru a crea legaturi cu detinutii, pentru a se spovedi la acestia si pentru a astepta ziua de salariu (mare) pentru o munca de nimic. Apoi, dupa ce ia banii, merg la bodegi si ii bea sau ii joaca la poker, iar acasa ajung cu nimic.Sotia intreaba unde sunt banii, astfel ca a doua zi trebuie sa faca rost. Si cum? Se imprumuta, baga telefoane la hoti, etc. Asa ne vede lumea si asa ne va vedea in continuare."
Se vede ca ai o "durere mare"...si anume ca nu vei mai putea bea linistit cafeluta de dimineata citind PENIFESTUL, ca nu te vei mai plimba prin curtea unitatii ca un "NABAB" fara sa te intrebe nimeni care este de fapt scopul tau in acea unitate .... "fratioare" nu avem nevoie de un serviciu care sa se ocupe la comanda de liderii de sindicat sau de alte persoane incomode ptr. X sau Y...ce ati facut frate, pe bune???....ca din ceea ce scrii si sustii esti SIPAREZ sau daca nu vreun INFORMATOR de-al lor...: NASPA !!! Priveste-te in oglida si spune ce vezi??? ...iar daca unii colegi gardieni mai beau sau prea curvesc.....TOT SISTEMUL este de vina...mai pune mana si citeste-l pe Dr. Florian si-o sa ramai mut de uimire de ce un gardian ar putea pica in patima bauturii.....


05.10.2009 14:56:00

Anonim spunea...

Pe cine deranjeaza faptul ca in orasul de la Dunare lucrurile merg intr-o directie buna,fara jigniri aduse agentilor si fara marea cantitate de greata a celor doi profesionisti de doi bani;MINERUL SI ISTVAN.Poate ne spune cel care aduce bani unitatii si vrea sa faca lucruri frumoase in unitate,dar are nevoie de timp,intelegere si nu in ultimul rind de ajutorul nostru. UN CETATEAN REALIST SI CHIAR PATRIOT

Anonim spunea...

17.55: ...cu tati consideratiunile pentru matale bre, ma uitai si io in "oglida", baui tri beri si adormii cu jupin Florian mut dha condescendenta si apretziatziune..."fratzicule", dapai un lider de sindicatiune ii scutit di pacatele lumesti?...cred ca lu matale nu face trebuinta serviciu, deoaresce stimabile( cum ii obitzeiul cumetrii vulpi a chibzui), nu agiungi la struguri si gindesti a fi tari acrii...

...uitai stimabile sa ma scrijelesc colea:cetatezeanul turmentat...ramas mute bineintelese, inca de pi tura di ast-noapte...

Anonim spunea...

Tarabostes s-a ascuns de teama siparezilor care intr-o ultima strigare vor sa-l faulteze fara minge.Am hotarit sa-l aparam pe Tarabostes tot cu ajutorul unui siparez,mai micut-vircolacul mihaita care face pariuri pe TERASE SI MANSARDE. LA PIOVRA MULTIPLICAT

Anonim spunea...

DRAGI COLEGI ASTAZI A FOST ZIUA CARE DUPA ANUNTUL CUM CA SE DESFINTEAZA SIPA TOATA ZIUA LUCRATORII SIPAREZI AU STAT PRIN CURTE SAU PLIMBAT[ AU MUNCIT] SI SE PREFACEAU RAZAND CA NU ESTE NICI O PROBLEMA [CATA INVERSUNARE SA MORI OFTICAT ] ZILELE SUNT NUMARATE .PLANGETI ,PLANGETI SI LASATI DIRECTORII AVETI BUN SIMT CA PRACTIC SERVICIUL VOSTRU ESTE SA PREVENITI NU SA VANATI.RUSINE.POATE CITESTE SI DOMN DIRECTOR GENERAL.

Anonim spunea...

Ce parere aveti despre alegerea membrilor din comisiile de examinare ale concursului pentru posturile de agenti.
DA !!!totii membrii comisiilor de examinare la concursul organizat sunt alesi din cadrul aceleiasi institutii pentru care candidatii au optat.
De ex .Daca candidatul a optat pentru Bucureşti Jilava, Colibaşi, Giurgiu şi Ploieşti va fi examinat de comisia formata din ofiteri de la Bucureşti Jilava, Colibaşi, Giurgiu şi Ploieşti

Deja au inceput zvonurile !!!

Anonim spunea...

pt. cei care nu au loc de Ionescu şi Istvan:
puneţi osul la treabă şi lăsaţi văicăreala;
vă roade, pe cei de la Brăila, dar asta este;
lăsaţi pe alţii să vă aprecieze;

Anonim spunea...

Ce sa vada siparezii? Va vedea oare cineva abuzurile pe care le savarseste d-na Puscas la Targsor????

Anonim spunea...

Sunt scirbit de cea ce citesc aici! Parca aud infractorii vorbind despre ,,gabori,,! Pentru infractori gaborii:
-fac abuzuri
-sunt prosti
-sunt fraieri
-sunt corupti
-trebuie sa dispara.
Singura diferenta este ca termenul de GABOR a fost inlocuit cu SIPAREZ !
Ce scriu unii din noi aici seamana cu petitiile ppl-ilor care sunt trimise la ANP. Am o singura dilema,care sunt adevaratii ,,hoti,, de aici ?

Anonim spunea...

Aveti grija ce va doriti! Ce nu te omoara te intareste ! Acelasi lucru se poate intimpla si cu SIPAREZII !

Anonim spunea...

Pentru Civilul din tabără ,ata de care atirna functia ta este la mine,iar la capatul celalalt te aseapta un sut !
Prietenul unui SIPAREZ .

Anonim spunea...

Ajutor vin siparezii fugiti se indreapta spre eforie sud.

Anonim spunea...

Nenea Huginn,nenea Sorinel,nu va ginditi ca singurul care doreste cu adevarat desfintarea DPCT este ACADEL ? Nu cumva ne lasam manipulati de el,poate vrea sa se uite ce informatii avea ascunse in fisetul sau!Cei care nu exploatau informatiile din teritoriu sunt oamenii adusi de el la DPCT ! Omu vrea sa fie DIRECTOR GENERAL AL ANP,chiar vreti sa-l ajutam ?

Anonim spunea...

Domilor HUGINN si SORIN D, va invitam la mare pentru discutii amiabile ! Poate daca ne vom cunoaste mai bine ...
Daca veniti aveti posibilitatea sa aratati cu degetul vinovatii din DPCT,de restul ne ocupam noi SIPAREZII ONESTI !Putem sa ne facem curat si singuri in structura,voi dati-ne documentele care sa-i dovedeasca pe cei care au gresit ! Multumim anticipat! Va asteptam !
Un Siparez din teritoriu.

Anonim spunea...

Pentru 05.10.2009 22:20:00

Nu mai panica lumea,spune si tu data exacta ca altfel confunda lumea pe cei de la informatica si sindicate cu Siparezii !

Anonim spunea...

CINE NU CUNOASTE CATA COMPLEXITATE IMPLICA ACEASTA MESERIE: FIE EA IN PAZA, SUPRAVEGHERE SAU PREVENIREA CRIMINALITATII, SA AIBA BUNUL SIMT SA SE ABTINA DE LA COMENTARII ANONIME, CARE...BY THE WAY: CHIAR SUNT TRECUTE CU VEDEREA LA CAPITOLUL "DIVERSE" ATATA TIMP CAT MAJORITATEA SUNT FARA AUTOR LA FINAL!!! SPOR LA MUNCA LA TOTI! SEMNAT: un functionar de penitenciare!

Anonim spunea...

Pentru anonimul 05.10.2009 20:14:00

Te inseli amice,eu nu am iesit din birou azi,am scris o nota despre tine ! Am spus cum iti bei cafeau facuta de pplei,cum le maninci mincarea de la ghium si cum le aduci telefoane mobile. Vezi eu mi-am facut datoria in timp ce tu te uitai lung dupa colegii mei si incercai sa-ti tragi colegii in tapa spunind ca esti la masa !

Anonim spunea...

Decat un siparez din teritoriu, cred ca mai bine ai fi scris o sipareza din aparatul central :D.
Stai linisitita, madam. Iti vine si matale randul.
Un siparez din aparatul central. :P

Anonim spunea...

Daca si tu (cea de la 22:31) esti onesta.... s-a ales praful de prevenire. Lumea te cunoaste mitzi. Stai linistita. Doar dand lung din gene si din coada nu vei reusi.
Oricum, multa bafta.

Siparez acoperit (fost civil din tabără) spunea...

Am plecat în tabără, la mare...Prietene de siparez, care ziceai că funcţia mea stă în mâinile tale şi îmi dai un şut, te aştept pe malul mării, làngă panoul cu scăldatul interzis.
P.S. Atenţie, colega, să nu uiţi "nasturii" prin cameră. Se fac fotografii, incă, chiar dacă e sfârşit de sezon. Să nu cobori pe surpătură.

Anonim spunea...

Consiliu SIPAREZILOR intrunit de urgenta a hotarit:
Daca nu incetati cu criticile aduse la adresa DPCT/BPCT pe acest blog o sa-i asmutim impotriva voastra pe:
-Lolek si Bolek
-Chiuaua Anp ului si blogul lui taticu
-Comunitarul de TG JIU
-Ciobanescu carpatin de la DEA
-Canisa cu blana rosie de Craiova
-Canisa cu blana neagra de Moldova
-Xena de la Vaslui

Daca nici asa nu va potoliti o sa-l mutam pe RADUTA in serviciile voastre sa va desfinteze toate functiile de SEF BIROU din teritoriu !

Anonim spunea...

Propun desfiintarea DSDRP pentru ca au fost parasiri de la punct de lucru ! Propun desfiintarea Directiei Reintegrare pentru ca PPL nu se reeduca ! Propun desfiintarea DMRU pentru ca Micul Ginel a copiat la examenul de ofiter DIP ! ETC ! Intelegti unde merg cu rationamentul ? Cu totii va plangeti de Siparezi ! Daca tot stiti de ce se afla acolo, nu mai tolerati abuzuri si incalcari ale Legii ! Mergeti la ei cu incredere ! Nu va mai comportati ca recidivistii ! Fiti o echipa si va fi mai bine pentru toti !!! Suntem cu totii de aceeasi parte a baricadei !

Anonim spunea...

Vaiii! Cum de ai uitat sa ma treci si pe mine pe onorata lista pe care ai intocmit-o, Ramona? M-ai intristat! :((
Stii ce se spune prin teritoriu? Ca Ramona pentru noi, este Bampiru Claudiu doi. Sfat pentru nenea Stef :
Nu o mai trimiteti pe duduie prin teritoriu, ca imi e ca nu o mai primeste lumea in unitati.

Anonim spunea...

pentru 14,56 dar si pentru restul iubitorilor de sipa: daca sint atitea probleme in sistemul nostru, voi cum luptati impotriva acestora, caraghiosilor? Spune-ne macar un caz cind fazanii de la BPCT au protejat vreun cadru de mina lunga a retelelor criminale sau ceva de genul asta. Voua va trebuie o bomba in chiloti ca sa va dati seama ca e periculos. Sistemul asta balteste in coruptie si nereguli de zeci de ani, cu tot cu voi,laolalta,si niste neispraviti au tupeul sa ne reproseze ca vrem desfiintarea voastra si cer argumente. ce argumente mai vreti cind vedem cu totii unde am ajuns? Vorbesti de jocuri de noroc, betivi , datorii la banci. Ce puteti voi face sau ce-ati facut inmpotriva acestor probleme, profesionistilor? Nu sinteti decit niste instrumente folosite de cei de la ANP si Mj impotriva celor incomozi, asta sinteti. Iar aia care va manipuleaya impotriva majoritatii sint mai defecti decit toti. Ne cer noua sa fim perfecti, conform legilor, adica sa avem un comportament impecabil la serviciu, acasa, pe strada, la piata , cu vecinii etc. Vin niste ipocriti din ANP si , cu un aer de superioritate, ne dau lectii de moralitate si de profesionalism. Dar daca ii iei la rind, observi ca nu sint decit niste ipocriti ordinari care nu au dreptul moral sa ne dea lectii(vezi alcoolici, betivi, incompetenti, nepoti si pile de toate neamurile, divortati de nspe ori, copii din flori,pusi pe functii fara concursuri si alte magarii). Oare nu va este rusine sa ridicati privirea?

Anonim spunea...

Nu mai scrie nimeni pe blog?
A disparut toata lumea?
Si siparezii au disparut!!!????
Unde sunteti?

Anonim spunea...

Pentru 06.10.2009 08:03:00
Suntem ocupati!
Facem note despre tine si prietenii tai corupti !

Anonim spunea...

Eu propun domnului doctor(Bala, nu Oprescu), infiintarea unei structuri cu reprezentare in fiecare unitate care sa se intituleze"Biroul pentru lupta impotriva prostiei si nemerniciei din sistemul penitenciar romanesc ". Reprezentantii respectivi sa aiba functie de director adjunct pe probleme de moralitate,sa li se asigure cate 4 subordonati, masina si secretara si sa aiba spor de 75% de pericol de contaminare. Contaminare cu prostie si mirsavie. Si, daca tot suntem intr-o perioada de criza - care, in paranteza fie spus, va mai dura si in 2010, 2011 - si ne-am permis sa infiintam posturi ESENTIALE SI INDISPENSABILE de genul informatii clasificate, managementul marilor si deselor situatii de urgenta 112 etc, propun, in continuare, dragi colegi si pretini, sa mai infiintam si cate un "Birou de moravuri usoare" , cu suficient de multe posturi pentru colegii si colegele noastre care se vand pentru bani, functii si avantaje de tot felul.
Sa traiti bine!

Anonim spunea...

Bravos, colegule de la 12.34!!! Cam asa trebuie abordati frustratii care habar nu au cu ce se mananca puscaria! Ce sa mai zici de B.P.C.T? Dar FRUSTRAREA e MAAARE...MAAARE cat Casa Poporului :) Va suparati pe adevar cumva? daca ati cunoaste in profunzime munca de penitenciar, v-ar fi mult mai usor sa lucrati alaturi de colegii de la B.P.C.T. - fie el in teritoriu sau aparatul central! V-ar usura munca si asa ati invata sa lucrati cu p.p.l.-ii! Si pe langa asta, v-ati cunoaste si voi frustrarile!
SPOR LA MUNCA AGAIN!!! Semnat: acelasi functionar de penitenciare!

Anonim spunea...

Pentru anonimul 06.10.2009 06:59:00

Burcule iar latrii naspa,mentorul tau stie ca-i spui RAICU VAMPIRU?

Anonim spunea...

da, ramona. Toti cei care avem o parere contrara cu a ta purtam numele de Burcu :)). Da-i inainte! Iarta-ma colega ca te bag in laturi, dar trebuie sa-i raspund mimozei.
Pt "anonima" de la 21:29.