Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 14 octombrie 2009

Boc II, Boc III si alte prapastii

A picat asadar Guvernul. E pentru prima data in 60 de ani - aud la RealitateaTV - cand un guvern romanesc este demis prin motiune de cenzura de Parlament. Toata atentia presei a fost, pe buna dreptate, concentrata asupra acestui eveniment si a calculelor politice care l-au insotit. O sa avem - drept urmare - Guvern interimar, care nu mai poate emite ordonante si nu-si mai poate asuma 'raspunderi'.

Televiziunile de stiri au reinceput talk show-rile maraton, marinarul face spectacol inainte de alegeri, ceilalti incearca sa prinda timp de emisie si ceva acoperire in presa. O alta coalitie pare sa se nasca la acest moment pe fondul propunerii legate de noul prim ministru - Klaus Johannis, primarul Sibiului.

Marinarul ar prefera desigur un guvern Boc III, ceea ce ar implica desigur si un Independent II la justitie si 'continuarea reformelor structurale' promovate de seful justitiei si implicit al penitenciarelor, dl Catalin Predoiu. Marinarul mai vrea sa fie reales in noiembrie. Nimic despre guvernare. Totul pentru alegeri.
**
La ANP, ca sa revenim la ale noastre, s-au redistribuit responsabilitatile odata cu numirea noului director general adjunct. Ionel cel Mare primeste Siguranta Detinerii si Resurse Umane, Tiberiu Ungureanu primeste Economic si Medical, Horia Chis va coordona Educatia, Directia Contencios Acte Normative si Informatica. Ioan Bala ramane cu restul.

Toate bune deci. Avem sefi cu atributii bine stabilite.
***
Colegul cezarica 'recidiveaza' cu un articol despre o prapastie artificiala - cea dintre ofiterii si agentii de penitenciare. Directorul Bota, ca orice comunist batran ce se respecta, incearca sa-l dibuiasca.
In unele articole scrise de mine ma refeream la unele mentalitati invechite. Le numesc asa pentru ca ele apar in orice dialog, discutie sau cum vreti dumneavoastra sa o numiti, si provoaca iritare. Ma refer in speta la discutiile intre ofiteri si subofiteri.

Am observat in penitenciarul Deva, ca indiferent pe ce subiect se duce o discutie , exista o bariera, un zid care suna cam asa: “pai da ca voi agentii”, “voi sunteti…” etc. Deci totul se rezuma la “noi agentii”.

Se intelege ca discutiile aparute pe diverse teme si contradictiile sa se simta doar din diferentele de generatie, de studiile fiecaruia etc. Ma deranjeaza enorm marea majoritate a ofiterilor care nu inteleg ca si “noi agentii” suntem in aceeasi tabara. Purtam aceeasi uniforma si avem acelasi statut. Din pacate acesta este adevarul in dialogul intre ofiter si agent existind din partea ofiterului acea retinere...”.
Continuarea aici.

17 comentarii:

Anonim spunea...

Este mai mult decit evident faptul ca in unitatile cu 500-1000 de ppl,vor fi desfiintate functiile de LST. CHIPURILE,CINEVA CARE CUNOASTE ACEST ASPECT.

Anonim spunea...

Sa nu mai raportam arma penitenciare la alte structuri ptr ca ne facem mai mult rau. Sa incercam sa facem din munca noastra,destul de ingrata o ocupatiune pe care societatea civila sa o respecte ca atare iar celelalte structuri,sa-i dea importanta cuvenita.Un inceput bun-ceea ce face srs-ul din GALATI. un pazist pe care Varlam il cam stie.

Anonim spunea...

La noi in unitate nu exista dispute intre ofiteri si agenti. Chiar ne intelegem bine. Un om destept nu ar afisa un aer de superioritate fata de alt om, fie el ce o fi.

Anonim spunea...

14.10.2009 18:20:00

Asa e prietene ...la un om destept...la noi la Deva unde nici Dumnezeu nu mai cere....

Anonim spunea...

hai sa fim cu totii egali, la munca si rasplata, asa cum sintem in fata lui Dumnezeu...

Anonim spunea...

La Margineni ofiterul este mult peste agent. Asa a fost mereu aici.Lucru normal daca te gandesti ca remuneratia este cel putin dubla deci si posibilitatile, cercurile,nivelul de trai, etc,mult peste.Primii se invart in alte cercuri pe care agentul nu si-i l-e permite.Oricum Margineniul a fost ca un batalion disciplinar pentru agenti unde pana nu demult se saluta in pas de defilare,ofiterul care era ca un dumnezeu. De aceea avem aici multi agenti care si-ar da si nevasta sefului.....

Anonim spunea...

referitor la titlu,da,e un guvern care a fost demis prin motiune.cu ceva ani in urma alte doua guverne-PETRE ROMAN si mai tarziu RADU VASILE au fost demisi tot prin motiunea numita MINERIADA.cand se doreste ca Romania sa o apuce catre o directie buna nu se vrea.dar ne place foarte mult cand venim din tarile europene(nu vezi o mizerie pe plaja,nu se asculta muzica la maxim in masini,ca la noi,se vede civilizatia).eu cred ca maghiarii au dreptate-ei erau aici si noi am dat navala peste ei,daca acum in 2009 ne comportam ca niste hoarde,de la nivel inalt in jos,e clar ca nu noi am fost primii pe acest teritoriu.Cat despre "directorul" de la DEVA chiar si numele il tradeaza-BOTA-

Anonim spunea...

La Ploiesti ofiterii sunt egali,cel putin la vorba, cu agentii. BRAVO LOR CA CEL PUTIN NU-SI INJOSESC COLEGII, ca pana la urma ultimul agent este coleg cu cel mai mare ofiter, fie el si derector. NU-I ASA MARGINENIULE?

Politist penitenciar spunea...

Eu n-as imparti angajatii penitenciarelor in ofiteri sau agenti, ci in profesionisti sau mai putin profesionisti. Am intalnit agenti foarte buni, ofiteri slabi, dar si ofiteri foarte buni si agenti nepregatiti. Criteriile trebuie sa fie implicarea profesionala si priceperea, nu gradele.

Anonim spunea...

In ceea ce priveste GALATIUL nu stiu cum ne vom descurca,cind vor pleca cei doi revolutionari din sticla-MINERUL si ISTVANUL, care la ora actuala pun efectiv piedica celor bine intentionati.V-ati gasit locul in alta parte-AVANTI.Decit purtatori inegali de salariu ,cu masini care nu incap pe poarta si mersuri imprumutate din STAR-TREK mai bine doi agenti promovati si care pun suflet in ceea ce fac.Cu scuzele de rigoare la ora actuala aveti vreo trei sustinatori.Deci-gps si tineti digul catre cele doua gradiniti-BRAILA si TICHILESTI

stanciu spunea...

Ofiteri doar cu numele ....!

Greseala a fost facuta si este mentinuta inca, odata cu demilitarizarea prin punerea in aplicare a prevederilor cuprinse in Legea 293/2004 si anume atunci cand legiuitorul a impartit personalul puscariilor in doua grupe distincte incepand cu uniforma si terminand cu solda (agentii si ofiterii) normal fiind ( corpul agentilor si corpul inspectorilor) In acest caz denumirea veche si antica de ofiter nu se prea justifica in sistemul inchis al puscariilor patriei,iar demilitarizarea s-a facut practic numai pentru subofiteri actualmente lipsind din teren corpul subofiterilor, fapt ce face ca in permanenta sa se inregistreze conflicte profesionale dar si de atributii legate in special de numele de ofiter ci nu de dotarea profesionala a acestora care in multe din cazuri este sub limitele admise de societate,sa se fi uitat cand subofiterii conduceau puscariile si totul mergea ca pe roate,dar.....deosebirea mai consta prin faptul ca numai ei sunt singurii care sug seva dulce a functiilor impanate cu solde uriase dar si a super-manariilor grase si foarte grase,desi unii si eu personal cred ca cei mai multi inregistreaza grave lacune de comunicare fapt care face ca de multe ori un neica nimeni de agent sa poarte pe umeri si responsabilitatile ofiterului. In viata din pacate conteaza sa fii om indiferent de situatia in care te afli si nu prea conteaza cu ce grad te-a investit bunicul,fratele mai mare sau mai mic,doctorul, unchiul,matusa,senatorul sau deputatul x afisand aer de superioritate numai datorita functiei si gradelor de pe maneca si chipiu.......

Anonim spunea...

Ce te faci cu cei care au fost agenti(SUBOFITERI PANA IN 2004) si au devenit ofiteri cu functii de conducere sau de executie, prin diferite mijloace ortodoxe sau neortodoxe.Acestia au utat ca si ei au fost mici, au uitat ce au promis celor din rindul carora au plecat, cu ocazia numirilor in functii, vezi cazul domnului de la Focsani, care a fost subofiter, ajuns ofiter cu pregatirea, dupa ce la trimis pe un alt ofiter la CHILIA,dupa putin timp ofiter la personal si apoi loctiitor cu serviciile. Dupa ce a facut sapaturi(sesizari) folosinduse de colegii subofiteri din unitate pentru ai grabi pensionarea lui Verbiceanu,a ajuns comandant, de unde a inceput sa urmareasca si sa tinteasca funcia de functia de director general al A.N.P., dar a ajuns director general adjunct, functie unde nu isi gaseste locul( ba raspunde de economic ,ba de cultural, ba de resurse umane si mai nou la paza, activitate pe care nu a agreiat-o nici cind era comandant la Focsani,sustinind ca nu este treaba lui paza.Toate aceste impliniri ale domnului director general adjunct Cel Mare Ionel sau realizat cu sprijinul nemijlocit a celor de la contrainformatii de orice fel, intruncit era un element de baza, avind nume conspirativ(nicu) si ocolaborarea buna.

Anonim spunea...

Pentru ofiterii din toata tara, pentru cei care cred ca le cunosc pe toate, pentru cei care cuvintul “respect” exista numai pe hirtie, pentru cei care uita de unde au venit, pentru cei care se cred centrul universului, pentru cei care agentii buni sunt oamenii care le achita facturile prin banci, care pleaca capul oricind si oriunde (fie el si pe un butuc chiar), pentru cei care te ridica in picioare in salile de pregatire si apoi se amuza in birouri: “ai vazut ma ce i-am tras-o?”, pentru “micii comandanti” care rup scaunele tapitate gindind cum sa injoseasca subalternii mai dureros, pentru cei la glumele carora trebuie obligatoriu sa rizi cu gura pina la urechi (sperind zadarnic la un post caldut)…nota bene Moldova: “Cea mai mare glorie nu o dobândeşti atunci când nu eşti doborât niciodată, ci atunci când te ridici după ce ai căzut”...

Anonim spunea...

Mai nou doi ofgiteri de la Galati se certau pri fata comandamentului despre cum si care scrie pe Penifest. Unul o daduse in amenintari cu Cel Mare, liste de rude si altele! Ia inebunit penifestul pe toti! Toti intreaba cine este TARABOSTES? E supraveghetor pe sectia a Ia ! V-am mai zis-o de cateva ori! Hai va salut pe toti!
TARABOSTES

Anonim spunea...

Tarabostes isi face omul treaba acolo unde este repartizat. Pot sa va asigur ca este corect si are sprijin ,pe zi ce trece. Nu fiti invidiosi pe TARABOSTES ci pe VIRCOLAC care se bucura permanent cind un coleg greseste.Dar va veni si vremea lui cu siguranta.

Anonim spunea...

Si cine sunt ofiteri aia asa de super, la Margineni? "multi agenti care si-ar da si nevasta sefului..." buna treaba! si seful vrea?

Anonim spunea...

Mah astia de la Margineni, se mai fac angajari cu porcul la voi mah?Muhahahahahahaha...