Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

joi, 1 octombrie 2009

Timpul ce ni s-a dat

In toata isteria asta politica generala, in tot balciul asta ieftin, umilitor, pana la urma, pentru orice spectator decent care plateste biletul inzecit si nu de ieri de azi, m-am refugiat intr-o carte neasteptata. "Timpul ce ni s-a dat", e titlul ei, autoarea, respectabila doamna Annie Bentoiu, povesteste cu inteligenta si adanca intelegere a fenomenului, despre Romania anilor 1944-1947. V-o recomand, are darul sa ostoiasca pornirile, sa aseze lucrurile intr-o matca fireasca.

Este acolo o scena oarecare, prin comparatie cu altele dramatice de-a dreptul, in care se povesteste despre o banala calatorie cu tramvaiul; printre calatorii ocazionali, un soldat rus care tragea cu sete dintr-o tigara, incalcand reguli elementare. Tanarul insotitor al doamnei, la vremea aceea adolescent ca si protagonista, indrazneste sa-si aprinda la randul sau o tigara si ca la un semn, toti calatorii sar cu gura pe el: "Rusul asta n-are nicio educatie - il cearta ei- dar tu ai, tu nu-ti poti permite sa fi la fel de mojic ca si el!".

O asemenea scena, o asemenea lectie de civism, dupa 45 de ani de comunism si alti 20 de ani de postcomunism, pare sa nu mai poata avea loc in Romania contemporana unde nimeni nu te mai trage de maneca pentru ca incalcarea regulilor de buna purtare a devenit intre timp regula generala. Imi vine sa spun, cu riscul de a fi considerat patetic, haideti sa ne mai gandim si la altceva decat la propriul interes, la propriul strasnic adevar, haideti sa mai privim si dincolo de lungul nasului, haideti sa ne mai si pese! Dar nu spun, pentru cati dintre colegii mei, lucratorii de penitenciare, ar avea valoare si importanta un asemenea indemn?!

Spune Annie Bentoiu in cartea ei: "Istoria, istoria! Unui observator superficial, curgerea ei ii pare cu neputinta de zagazuit. Dar ea nu poarta nicio vina, ea nu este un personaj activ, ci o simpla constructie a mintilor si faptelor noastre. Dramele si tragediile ei sunt mai intai interioare, ele se petrec in spatiul dintre dorinta si actiune, dintre pofta si minte, dintre iubire si ura. Daca ramane vreo istorie de scris, este cea a mentalitatilor, dar nu suntem inca destul de liberi s-o facem. Iar libertatea se cladeste pe respect. Fara respectul de sine, care ne interzice minciuna, si fara respectul de celalalt, care ne interzice sa-i daunam, libertatea noastra se stinge ca o lumanare in bataia furtunii."

40 comentarii:

Bobby Fischer spunea...

Atât timp cât nu există atitudine şi cât timp vocea opiniei publice va fi mută la adresa mitocănismelor, ţărănismelor, piţiponceriei, bădărănismelor, mojicismelor şi inculturii, în România zilelor noastre, civilizaţia, cultura, respectul şi implicit adevarată libertate vor rămâne doar dezirate imposibil de atins.

Se spune că istoria este ciclică, repetabilă. De la regula asta, cred că pentru noi, românii, fac excepţie tocmai scurtele perioade de referinţă ale istoriei.

Noi nu suntem "condamnaţi" să le repetăm, pentru că nouă nu ne pasă!

Anonim spunea...

Bravo.Ultimele randuri sunt demne de pus pe frontispiciul oricarei institutii din tara asta. Si la puscarii, desigur, desi aici or sa fie primite cu ranjete superioare de catre cei mai multi dintre noi.

Pruteanu spunea...

Corect ar fi fost sa scrieti: "nu-ti poti permite sa fii la fel", nu "nu-ti poti permite sa fi la fel".

Anonim spunea...

Vladimir e Rusul si Penifestul e opinia pulica care nu reactioneaza?

Anonim spunea...

Salut prietenilor. catre Pruteanu. Te rog nu mai fi atit de ortografic lasa oamenii sa se descarce
nu ii mai tot corecta . multumesc de intelegere

Anonim spunea...

"Fara respectul de sine, care ne interzice minciuna, si fara respectul de celalalt, care ne interzice sa-i daunam, libertatea noastra se stinge ca o lumanare in bataia furtunii."
Am vrut, initial, sa postez un text prin care sa salut initiativa sindicatului de a continua presiunile referitoare la desfiintarea DGPCMP. M-am oprit, crezand ca nu aravea legatura cu tema articolului. Am stat sa ma gandesc si mi-am dat seama, totusi, ca desfiintarea fostei SIPA chiar are legatura cu fraza extrsa de mine si postata la inceput. vetyi intreba ce legatura are. Ei bine, in opinia mea, libertatea individuala a lucratorului de penitenciar incepe sa fie constransa tocmai prin practicile acestui pseudo-serviciu de informatii. Poate mai grava decat lipsa de eficienta si lipsa obiectului muncii pentru acest serviciu este-si asta ar trebui inclusa printre argumentele desfiintarii - incapatanarea sefilor nostri de a sustine existenta lui fara argumente de vreun fel. Misterul asta care invaluie aceasta structura nu face decat sa creasca suspiciunile in ceea ce-o priveste.
Cred, de asemenea, ca ar mai trebui avut in vedere momentul inoportun in care ANP si MJLC au decis sa investeasca in DGPCMP. Spun sa "investeasca" pentru ca mie asta mi se pare cand in aceste structuri numesti numai cadre fara experienta in munca de informatii. Ori, se stie, un ofiter de informatii eficient, bun profesionist se formeaza in 10-15 ani. Asta daca presuspunem ca toti au calitati in acest sens. dar despre calitatile lor nu mai vorbim caci stim, macar despre o parte din ei, ca nu se intalnesc cu munca aceasta decat pe hartie.
Mai cred, de asemenea, ca in demersul nostru de desfiintare a acestei structuri ar trebui cerut ajutorul magistratilor. Cred ca este dreptul lor sa stie ca vajnicii nostri colegi de la prevenire au, neoficial, si atributii in ceea ce-i priveste pe magistrati. Mai exact, actuala DGPCMP este aceeasi SIPA dar cu alta palarie .

Anonim spunea...

http://www.snlp.ro/forum/viewtopic.php?t=653

Pruteanu spunea...

@ 16.38
Daca Admin imi scrie sa nu-l mai corectez, am sa incetez, in ceea ce-l priveste.

Anonim spunea...

Pentru anonimul de la 17:22
Esti unul dintre ofiterii/agentii picati la examenul de la DPCT sau actuala "SIPA" ti-a omorat prea muste aflate pe caciula????? Habar nu ai denumirea corecta a acestei Directii.

Anonim spunea...

CATRE: SORIN DUMITRASCU
Lasati lucratorii DPCT-ului sa-si exprime opiniilie pe site, nu le mai stergeti comentariile! Va duceti la protest sa cereti desfiintarea unei structuri a caror atributii habar nu le aveti! nu ati fost in stare sa lamuriti utilizatorii blogului ca nu au atributii pe magistrati! Habar nu aveti ce cereti! Aduceti argumente si poate o sa va creada cineva. Poate, doar aceeia carora nu le mai fac hotii cafeau dimineata sau nu mai dorm in post, stiu si eu?

Anonim spunea...

Domnilor lideri de sindicat.

Sunt seful de birou de la BPCT din cadrul PMS CRAIVA . Am fost subofiter ca si dumneavoastra, am devenit ofiter si apoi sef birou BPCT. Nu am nici o ruda nici in ANP,nici la PMS . In 11 ani de cand sunt la PMS nu am cerut nimanui nici o favoare. Impreuna cu subofiterul de la BPCT (PMS) ,suntem membrii fondatori si cotizanti ai SINDICATULUI FSANP din PMS. Am obtinut posturile actuale in urma concursului organizat la nivel national ( nu am fost redistribuiti ). Vreau sa va intreb ce este cu adresa NR 214 din 29.09.2009 in care se cere desfintarea DPCT,ce aveti cu noi ? Exista vreun membru al sindicatelor care are ce sa-mi reproseze din punct de vedere profesional sau moral? Am incercat la PMS Craiova sa limitez abuzurile asupra subofiterilor,abuzuri prin care si eu si dumnevoastra am trecut cu multi ani in urma. Am icercat sa elimin conceptia prin care directorii considerau penitenciarul ca pe propria lor mosie,iar pe angajati-scalvi !Am gresit cu ceva ? Daca lucratori din cadrul BPCT-ului au facut abuzuri, de ce nu-i pedepsiti,nominalizatii ! Ce aveti cu cei cinstiti si corecti care-si fac doar datoria ? Ca in orice sector exista si uscaturi,dar ce aveti cu restul lucratorilor BPCT, oameni ca si voi care au crezut ca pot rezolva problemele care-i lezeaza si pe ceilalti lucratori ai ANP –ului ? Eu personal am considerat ca pot face sa nu ne mai arate lumea cu degetul si sa ne numeasca GARDIENI CORUPTI ! Nici eu nici mare parte din noi lucratorii de penitenciare nu sunt asa !Va rog, daca cineva poate sa-mi dea un raspuns pertinent sa-mi raspunda pe acest blog pe care toti ne critica si ne jignesc pe nedrept ! Multumesc !

Anonim spunea...

De ce nu publicti articolul Domnule Administrator de Blog,pentru ca sunt SIPAREZ ? Credeam ca PENIFESTUL este pentru toti lucratorii ANP ului care sunt neidreptatiti !!!! Poate m-am inselat ?!

Anonim spunea...

Inca o situatie fara precedent, tipic romaneasca !Lideri sindicali care actioneaza impotriva proprilor membri !

Anonim spunea...

In sfarsit aveti un motiv de bucurie: Avem ministru. minisru cu dublu portofoliu. Are si externele. Acum . Si probabil, in cel mult 2 luni va fi EXTERNALIZAT!

AVEM MINISTRU, AVEM VALOARE! Si ne mai trebuie doar dubla cetatenie, ca altceva nu ne mai trebuie !!!

Desigur e off topic, dar ce mai conteaza in zilele noastre?

Anonim spunea...

Incercati sa va dati cu parerea:

Cum este posibil ca un decret sau doua* ca cele de mai jos, din viitor, asa cum rezulta de pe un site oficial, sa fie astazi publicate! Verificati pe dreptonline.ro informatia. Deci totul este posibil pentru anumiti... pe care refuz sa-i denumesc aici.

Minunati-va!
M. Of. nr. 647 / 1 octombrie 2009
Monitorul Oficial nr. 647/2009

Sursa: Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I
M. Of. nr. 647/2009

Cautare Monitor:
Ineficacitatea actului juridic civil. Practica judiciara. Vol I. Nulitatea
Luminita Cristina Stoica

COMANDA ACUM



M. Of. Partea I nr. 647 din 1 octombrie 2009

Presedintele Romaniei

Decret nr. 1358 din 10 octombrie 2009 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar

Decret nr. 1357 din 10 octombrie 2009 pentru revocarea din functie a unui membru al Guvernului

Anonim spunea...

Vreau sa organizam un referendum pe PENIFEST!

Sa fie desemnata ministru de-legat pentru penitenciare dna Elena ... de la drept!

Ca tot se poarta acum referendumurile si unii ministri au ramas fara un al doilea portofoliu! Gen gura multa ala cu " PLEASCA" , stiti voi, ministru ala de la "Cultura"?!

Anonim spunea...

bravo sarma

Anonim spunea...

Bravo Gicule !!!
Esti tare ,un om deschis deosebit cu suflet curat si sincer .
Asta este Sarma de la Craiova.

Huginn spunea...

Domnilor colegi din DPCT va inteleg frustrarea si supararile, dar comentariile dumeneavoastra nu au nici o legatura cu articolul despre civism.

Inteleg ca ati primit o adresa prin care un sindicat reamintea ministrului ca a promis sa reformeze directia care ar trebui sa previna criminalitatea si terorismul si nu o face. Inteleg ca aveti o problema cu semnatarul, dar oare problemele interne nu va intereseaza?

Cate cereri de schimbare pe o alte functie sunt in DPCT? Nu cumva este de vina conducerea DPCT pentru situatia actuala? Nu cumva noul director, dl Stef, ar trebui sa fie lasat sa faca o schimbare? Cred ca poate - nu am dubii, problema e sa aiba cu cine.

Este oare de vina sindicatul, care intamplator detine mailurile cu situatiile pe care le-ati trimis la proteste, ca ati primit ordin sa faceti politie politica si ati facut-o fara jena? Atunci trebuia sa va revoltati pentru ca suntem in 2009 si inca mai acceptati ordine ilegale.

Este oare vina sindicatului ca munca nu va este valorificata asa cum trebuie? Oare sindicatul face analiza -sinteza, oare sindicatul trimite informarile si va organzeaza activitatea?

Nu cumva problema e la dumneavoastra? Este reformarea DPCT, fost SIPA si alte nume, o optiune pe care o respingeti fara drept de apel? Chiar asa merge totul fara probleme?

Ganditi-va ca acceptati prea usor o situatie din care veti iesi prost. mai ganditi-va si cine ia decizii pentru dumneavoastra si atunci poate va dati seama si e cine trebuie sa atinga comentariile.

Anonim spunea...

Nu ma pot abtine sa nu intervin. Sorin Dumitrascu nu face ce face de unul singur. El doar ne reprezinta. Parerea majoritatii este ca trebuie intervenit asupra acestui serviciu dubios. Sa nu -si inchipuie papusarii din spatele fostei SIPA ca suntem naivi cu totii. Stim mai multe decat isi inchipuie ei ca stim referitor la abuzurile lor. De asemenea ar fi bine sa se stie clar ca nici un om de buna credinta nu se opune luptei imptriva coruptiei si a abuzurilor din sistem. dar de la asta si pana la abuzurile , incalcarile libertatilor individuale ale lucratorilor sau metodelor bolsevice folosite in realitate de catre unii dintre "spionii" nostri e cale lunga. marea majoritate a "problemelor" din unitati au fost rezolvate in urma demersurilor oficiale sau neoficiale ale lucratorilor din unitati satui de debandada din curtile lor si nu la initiativa celor platiti pentru asta.

Anonim spunea...

Toata stima domnule Huginn pentru replica data celor de la SIPA. Dati dovada , si nu pentru prima data ca sunteti un om maleabil si intelegator. Opinia mea este ca profilul acestui serviciu nu se justifica la penitenciare.

Anonim spunea...

De ce nu sunt expuse exemple de lucratori dpct care fac abuzuri .
Sunt numai baliverne si barfe .
In ce priveste justificarea sau nejustificarea acestui serviciu sunt oameni competenti de a stabilii aceste aspecte.
Nu, Huginn , anonim ,x sau y de pe penifest.

Anonim spunea...

Propun sa incepem restructurarea SIPAREZILOR cu acei siparezi care mergeau periodic la ziua lui FIRINEL cel DULCE !

Anonim spunea...

Pentru anonimul 02.10.2009 08:35:00 :
Acelasi lucru cere si anonimul 01.10.2009 20:52:00

,poate chiar exista printre ei si oameni cinsti ? Eu nu cred in PAGUBE COLATERALE,deci daca tot stiiti ceva ,de ce nu actionati PUNCTUAL ? Nu-l uitati pe cel care dadea ordine abuzive ACADEL ! Tot respectul pentru Huginn !

Anonim spunea...

Nu sunt de acord cu generalizarea problemelor negative asupra tuturor functionarilor de la prevenire. Sunt si oameni de buna credinta. Problema importanta ramane atributiile si modul de lucru limitat cat si valorificarea informatiilor pe care le trimitem la ANP . Am ajuns sa cred ca majoritatea informatiilor importante sunt clasate prin sertare si folosite in anumite imprejurari. In Penitenciarul Giurgiu au fost multe probleme care au fost semnalate mai departe si nicio reactie. Se au de ca Directorul Berechet desfasoara actiuni de politie politica impotriva anumitor angajati solicitand informatii din fisele posturilor pentru a gasi unele scapari prin care sa constranga anumiti oameni care au verticalitate si nu vor sa cedeze in fata magariilor pe care le face. De la relatii cu oameni din lumea interlopa carora , se pare ca le creeaza unele favoruri prin interpusi ( Danut Lupu fostul fotbalist de la Dinamo care a facut puscarie si cu care se vede saptamanal in biroul lui ; acesta insotind saptamanal diferite familii de roomi la vizita , ocazie cu care masina directorului pleaca spre padurea Balanoaiei insotita de masina lui Lupu )si terminand cu imputernicirile dubioase pe care le-a dat , si se pare ca nu gratis , culminand cu acuzatiile pe care le aduce unor functionari pentru a acoperii sustragerea de carne din unitate toate , se pare ca au ajuns la ANP . Ce se intampla mai departe si cum ar trebuii sa se proceseze acceste date cred ca nu mai tine de prevenirea din teritoriu. Haideti sa fim oameni de buna credinta si sa mai judecam la gramada. Lasati oamenii sa-si faca treaba ca doar ei ii mai tin pe astfel de directori in priza .

Kevin spunea...

Buna seara,
Asa este , Sorin Dumitrascu nu a luat hotararea de unul singur, hotararea este rezultatul convingerilor majoritatii functionarilor din penitenciare ,care au avut experiente negative cu unii functionari de la prevenire si care si-au luat prea in serios rolul de spion. Personal cred ca sunt si oameni de buna credinta care nu ar trebuii ponegriti , dar mai cred ca serviciul prevenire trebuie regandit.

Anonim spunea...

Expuneti fratilor exemple concrete de abuzuri exercitate de lucratorul x sau y de la dpct fata de lucratorul x sau y de la serviciul x .
Nu barfe.

Anonim spunea...

De ce nu criticati mai mult d-le Huginn modul in care sunt imputerniciti in functii de conducere unii functionari care nici macar nu au studii corespunzatoare .
Refuz sa cred ca nu aveti informatii cu privire la aceste imputerniciri si modul in care se fac ( pe afinitati,zvonuri sau barfe ).
In cazurile de imputerniciri ati putea da cazuri concrete cu nume de functionari care sunt facilitati in comparatie cu altii de ani de zile ,asta este discriminare , aceste sunt probleme mult mai grave decat siparezii .
Spuneti-ne si noua d-le Huginn sau d-le Dumitrascu sau oricine care considera ca reprezinta functionarii din acest sistem, cite adrese ati inaintat Ministrului de Justitiei sau Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii prin care sa va exprimati nemultumirea fata de modul in care se fac imputernicirile in functii de conducere.
Am vrea sa stim si noi cum se fac???Care sunt criteriile???Enumerati.
1…..
2….
3…
Au ajuns specialisti cu studii corespunzatoare ,care au invatat in facultati sa fie condusi de toti m…….i care se gutura pe langa sefi .Da ,acesti lingai beneficiaza de un spor de conducere intre 25%-45% .

Anonim spunea...

Pentru anonimul 01.10.2009 20:52:00

Speram sa nu te alegi cu un sut in c.. ,ar fi pacat ! Pentru cine nu stie sarma este porecla subofiterului/ofiterului transmisiuni.

Anonim spunea...

Nu va mai chinuiti cu DPCT oricum o sa-i desfiinteze Stef pe toti si, cu siguranta si pe el!
Astia se urmaresc intre ei si se lucreaza in asa fel incat, daca nu-i baga nimeni in seama sau nu le ofera informatii, ca nu e nimeni obligat, se desfiinteaza unii pe altii. Argument? Aflati ca au plecat multi in alte compartimente, vezi Focsani, Bacau,Tg. Ocna, Braila, si lista poate continua. O sa dispara singuri si din cauza calitatilor unora dintre ei! Sunt scarbit!
Si, Gicule, inceteaza cu prostiile!
Un anonim pe care DPCT o sa il recunoasca!

Anonim spunea...

SIPAREZII astea sint timpiti,nici macar nu vorbesc aceiasi limba !
Ia uitati ce sune SAMA:Daca lucratori din cadrul BPCT-ului au facut abuzuri, de ce nu-i pedepsiti,nominalizatii ! Ce aveti cu cei cinstiti si corecti care-si fac doar datoria ? Ca in orice sector exista si uscaturi,dar ce aveti cu restul lucratorilor BPCT?

SIPAREZUL supercunoscut de BPCT spune si el : O sa dispara singuri si din cauza calitatilor unora dintre ei! Sunt scarbit!
Si, Gicule, inceteaza cu prostiile!

Daca ei intre ei nu se inteleg,cine ii mai intelege ? Cred ca daca nu se ia masuri in rindul lor cit mai repede, ii vom vedea pe toti SIPAREZII la SPITALUL DE NEBUNI cum se urmaresc unii pe altii pe holurile spitalului!

Anonim spunea...

Azi Directorul Berechet ,numit VESNICUL IMPUTERNICIT, care a picat intruna examenele si care nu se lasa , mai incearca, si-a serbat ziua de nastere . Bineinteles ca nu l-a costat nimic , mancarea si baututa a fost daruita de apropiati. Asadar iti urez : "sa-ti dea Dumnezeu minte ca poate iei si tu un exemen in viata ta." La multi bani si sa ne traiesti fericit pana la adanci batraneti.

Anonim spunea...

Draga Hugg, doresc sa scrii si un articol despre imputernicirile directorilor de penitenciare , peste limita legala , dar mai ales despre cei care au fost reimputerniciti dupa ce au picat rusinos examenul pentru posturile pe care au candidat. Sunt curiosa sa aud si alte parere si cred ca vor fi dezbateri serioase pe acest articol. Astept cu interes o explicatie care sa ma faca sa inteleg ce-i determina pe cei din MJLC sa -i imputerniceasca pe niste incapabili , care au demonstrat ca nu au abilitatile necesare de a fi directori de penitenciare . Si ,deasemenea, ar fi bine de precizat daca sindicatele au tolerat sau tolereaza astfel de oameni pe aceste importante functii. Asadar astept.

Anonim spunea...

Da ar fi bine ca Huginn sa scrie un articol cu toti cei impterniciti in functii de conducere de la sef Birou in sus .
Articolul ar trebui sa cuprinda toate imputernicirile din toate penitenciarele din tara si modul in care sau facut ,ce studii au respectivi imputerniciti daca sunt rude prieteni de pahar,etc cu sefii si alte amnunte picante dupa care articolul sa fie transim la MJCL.
Un alt amanunt important ar fi ca unii sunt imputerniciti de directorii de penitenciari si nu beneficiaza de drepturile salariale corespunzatoare functiei indeplinite si altii sunt imputerniciti de A.N.P. la propunerea directorului de penitenciar si beneficiaza de drepturile salariale corespunzatoare functiei indeplinite .

Asteptam

Huginn spunea...

Urmatorele articole vor fi despre DPCT, imputerniciri si relatia cu personalul, nu neaparat in ordinea asta. :)

Anonim spunea...

Sa vorbim un pic si despre asa zisele imputerniciri, domnule Hugin
La Braila, incepand cu 1.10.2009, a fost imputernicit dir.adj.paza un nimeni din punct de vedere al pazei, un om care a fost indepartat de judecatorul Burli de la Galati ptr.ca la orice se incerca a se face Ionescu Dumitru nu avea nici o solutie. Altii erau de vina ptr.ca paza mergea prost.
Pentru ca Ciuca Dan actualul LPR de la Galati i-a pus la munca pe Ionescu, Istvan si Dumitru M., acestia au inceput sa-l sape, dar ptr.ca Ciuca a fost ajutat de colegi nu au putut sa-l dea jos. Mai mult, venirea lui Stancovici la Galati a scos la iveala adevarata problema, un om I.D. nu putea suporta ca este pus la munca si ca a fost obligat sa se intoarca acolo unde ii era locul-pe sectie.
Ptr.cei care nu cunosc, I.D.a fost cel care a picat un examen cu nota 2, atunci cand s-a prezentat ptr.o functie de conducere-sef serviciu.
Tugui, fostul imputernicit de la Galati pe vremea nasului Stanciuc, de asemenea un om care nu a fost in stare sa dea niciodata un examen si sa-l castige (a se vedea site-ul ANP functii conducere director)la promovat si la ajutat sa ajunga la Braila ca LPR. La aceasta promovare si-a pus umarul si domnul Ionel Cel Mare, deoarece nici Ciuca si nici Burli nu au semna plecarea lui I.D., numirea venind peste capul acestora si in timpul cat directorul se afla in misiune.
Mai nou se incearca numirea ca LPR a nepotului lui Cel Mare - Istvan la Tichilesti, tot peste capul lui Burli si Ciuca care nu au semnat plecarea.
Ptr.cine nu stie, Istvan a ajuns in functia de sef sectie la Galati carand lui Stanciuc si prin intermediul lui Cel Mare (director la Focsani pe la acea vreme), respectiv plimbandu-i pe la Soveja si Slanic, unde locuieste socrul si fratele lui Cel Mare, cu fiica caruia este casatorit Istvan (nepoata lui Cel Mare).
Acum sunteti lamuriti cum se dau imputernicirile?
Daca nu cugetati.

Va indemn si pe ceilalti sa spuneti ceea ce stiti.

Hugin, propun ca aceasta postare sa fie un viitor articol si vei vedea cum se trezesc fpss-ii

Cu stima, un coleg.

Anonim spunea...

As dori sa se scrie un articol despre imputerniciti!Ce facultati au absolvit si ce "PILE" au!
Ce spuneti despre o persoana care a obtinut functie de conducere prin concurs,s-a transferat pe o functie de executie,fiindca nu s-a putut altfel,a dus sarciile pe fuctia de conducere pe care a luat concurs in urma cu 10 ani(respectivul s-a pensionat)cand platit ,cand neplatit,iar acum asteapta sa recandideze pe functia de conducere,ca sa redevina titular!Jalnic!

Anonim spunea...

Eu propun pt fiecare penitenciar un articol cu imputernicirile,in acest fel se vor identifica toate imputernicirile,
toate aceste numiri pe afinitati ,rubedenii,simpatii,pile,care nu au nici o baza,fundamentare,criteriu,dupa care centralizam rezultatul final si-l transmitem la MJCL prin sindicat .

Ce parere aveti???

Anonim spunea...

La Giurgiu aceeasi problema . Imputernicit director dupa ce a picat de mai multe ori examenele pentru functia de director , Berechet isi face echipa , prin imputerniciri , dupa chipul si asemanarea lui. Astfel ca dupa ultima imputernicire pe care a primit-o nesperat, Super Directorul a dat la randul lui o serie de imputerniciri ; astfel ca majoritatea functiilor importante din Penitenciarul Giurgiu sunt ocupate prin imputerniciri dubioase si nu prin concurs cum ar fi normal. Dar pe cine mai intereseaza concursul cand banii ii poti lua si fara sa stii multa carte. Asadar Huginn asteptam o lista cu aceste progenituri ca sa vada si MJLC ce s-a promovat.

Anonim spunea...

Este vina ANP-lui ca accepta astfel de imputerniciri la propunerea directorilor de penitenciare care propun pt imputernicire numai apropiati,lingai,rude,etc.Nu conteaza studii nu conteaza capacitate,criterii de competenta,nu conteaza nimic.La competenta si daca ar fi asemenea criterii tot lingai si apropiatii sunt vazuti cel mai bine si sunt considerati cei mai competenti.
Directorul penitenciarului unde lucrez a afirmat la un moment dat
"Propun pentru imputernicire in functia x sau y oameni cu care pot sa-mi fac treaba si nu-mi ies din cuvant, daca pun oameni destepti care se opun politicii mele nu e bine,aia destepti lucreaza cu baza legala in fata ,vad multe si ma incurca"
Asta este gandirea directorilor de penitenciar.

Daca huginn va intreprinde o astfel de masura cum se comenteaza aici,informarea cu privire la imputerniciri sa mearga si la primul ministru nu numai la ministrul justitiei,pentru ca astazi d-l Boc a afirmat ca functiile de conducere din institutiile publice vor fi ocupate numai pe criterii de competenta si numai prin concurs,sincer nu am incredere ca ministrul justitiei va fi informat corect de consilierul care il vede pe Bala cel mai bun.