Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

vineri, 18 septembrie 2009

Salarizarea in penitenciare - calcule, simulari, sporuri

Mai jos aveti legea salarizarii pentru personalul din sectorul bugetar, varianta cu amendamente, cea pe care si-a asumat raspunderea Guvernul. Simularile pe aceasta varianta arata o crestere la data intrarii in vigoare pe toate categoriile de functii. Cresterea nu este egala pentru toate functiile dar este.

De exemplu
  • un salariu net de agent cu gradul profesional de agent sef adjunct de penitenciare (exemplu concret pe stat) care in prezent este de 1794 RON se ridica pe noua lege la 2182 RON (+388 RON).
  • un agent, cu gradul profesional agent de penitenciare (exemplu concret pe stat) care in prezent are un salriu net de 1210 RON va avea pe noua lege un salariu net de 1688 RON (+478 RON).
S-au facut simulari pe mai multe categorii de functii concrete luate dintr-un stat de salarizare oarecare. Simularile nu iau in calcul Norma de hrana care are un regim special si se plateste separat si nici sporuri de 50% pentru misiuni speciale sau salariu de merit. Calculele sunt corecte cu conditia ca baza sa fie 600 RON aceasta fiind valoarea de referinta folosita.

Pentru cine doreste sa vada ce se intampla cu sporurile, de unde vin si unde se duc recomand citirea cu atentie a legii. Un exemplu, art. 30 alin. (5) care explica de ce sporul de pericol ANP de 30% a fost introdus in coeficientul de functie (pentru a se evita ca acesta sa fie plafonat de maximul prevazut pentru suma sporurilor variabile de 30%):

(5) În anul 2010, personalul aflat în funcţie la 31 decembrie 2009 îşi va păstra salariul avut fara a fi afectat de masurile de reducere a cheltuielilor de personal din luna decembrie 2009, astfel:
a) noul salariu de bază, solda la funcţia de bază sau, după caz, indemnizaţia lunară de încadrare vor fi cele corespunzatoare functiilor din luna decembrie 2009, la care se adaugă sporurile care se introduc în acestea potrivit anexelor la prezenta lege (...);
Legea mai aduce o modificare interesanta la art. 52

(1) Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului".

PS Repet recomandarea călduroasă de a citi legile. Va veti lamuri multe semne de intrebare. Mai tarziu, dupa ce calculele de simulare se vor fi confirmat in state si pe carduri, o sa-mi permit sa intreb autorii unor comentarii unele lucruri, in speranta ca vor admite ca poate s-au cam grabit.



Sectiunea care face referire la sectorul de apărare, ordine publică și siguranță națională



Link-uri utile:

Update 22.45

Outbrain spune ca dupa ce in prima ora si jumatate de la postare am primit 4 voturi, acum 25 min am primit intr-un interval de 6 min și ceva 6 evaluari minime. Dupa care iar pauza. Interesantă coincidență?! Și, se tot repetă de vreo 2 săptămâni... :) Dar, cine mai are timp sa le numere pe toate.

48 comentarii:

Anonim spunea...

Multumim, Huginn, pentru informare! Cred ca Penifestul ar trebui sa isi reuneasca fortele! Suntem alaturi de voi! Un sindicalist iutbitor si de ...articole de suflet.

Anonim spunea...

Nu se citeste legea sau nu se stie a fi interpretata!
Care este concluzia?

Huginn spunea...

18.09.2009 20:40:00

In unele cazuri nu se citeste, in altele cazuri nu se interpreteaza corect. Nu e chiar atat de simplu avand in vedere ca nici legea nu deloc e simpla si e nevoie de ceva rabdare pentru a o intelege.

18.09.2009 20:27:00

O sa fie bine. O sa fie si informari, si articole de suflet...

Anonim spunea...

Sa inteleg ca va reuniti fortele? Anonimul de la 20:27. Ati bucura multa lume!

Anonim spunea...

D-le Hug, exlicati printr-un articol,pe intelesul tuturor!
....ca sa se vada implicarea sindicatelor!

ROTTWEILERUL TURBAT spunea...

DE UNDE BANII ASTIA DACA ECONOMIA ROMANIEI A INREGISTRAT NUMAI IN 2009 O COMPRIMARE DE 9%???? VOI ASTIA CARE ATI TERMINAT IN GENERAL O FACULTATE IN SPECIAL DE DREPT NU PUTETI REALIZA ACEST LUCRU DIN LIPSA DE CREIER...STAU SI MA INTREB ODATA CU SCHIMBAREA NOULUI COD PENAL SI A CELUI DE PROCEDURA PENALA ..VI SE ANULEAZA DIPLOMELE DRAAGI DIPLOMATI IN DREPT..REVENITI-VA CA TARA NU ARE BANI SI E SI PLINA DE DATORII...DACA E RECESIUNE SI-N 2010 CUM SE PRECONIZEAZA E JALE...SAU ALTA VARIANTA,SALARII MAI MARI CA-N LEGE LA UN EURO COTAT LA 5,OO RON???SPER HUGGIN CA-L ASISEZI PE IMPRESIONANTUL TAU PENIFEST!

Anonim spunea...

D-le Rottweiler turbat,mergeti in Italia sau pensionati-va!
NU AVEM NEVOIE DE OAMENI CA DVS.!
Noi,avem viata inainte,in sistemul in care,de buna voie,ne-am ales sa lucram!
Cu D-zeu inainte!

Anonim spunea...

din ce e compus salariul uiui agent conform noii legi de salarizare

Huginn spunea...

@ Rotweilerul Turbat

Va recomand si dumneavoastra sa cititi legea. Scrie exact pe ce coordonate se bazeaza. Intr-un articol mai vechi am publicat si previziunile economice care fundamenteaza aceste cifre (evolutie salarii personal bugetar in PIB, etc.)

Nu garantez pentru previziunile Guvernului, da asta e legea la care ne raportam. N-am facut dacat sa prezint niste calcule pe actuala lege facute de un bun specialist in salarizare.

E ultimul comentariu de acest gen pe care vi-l public. Daca nu puteti avea un argument coerent mergeti si fiti Rotweilerul Turbat in alte locuri.

Huginn spunea...

@ 18.09.2009 20:50:00

Nu cred ca e nevoie. Cine vrea sa vada, vede. Cine nu vrea sa vada, nu vede. Chestiune de perceptie.

Anonim spunea...

D-le Hug,nu trebuie sa fie ultimul articol postat pe acesta tema!
Sunt multi care nu inteleg!Dvs.îi reprezentati!Aveti mai multa rabdare!

Huginn spunea...

Nu va fi ultimul articol pe aceasta tema. O sa mai revin asupra subiectului.

Anonim spunea...

Vă reamintesc şi sintetizez ceia ce s-a scris pe acest blog de câteva luni:

1.Coeficienții din legea adoptată nu au fost propuși şi nici măcar agreați de sindicate; Coeficienţii cu care sindicatele au fost de acord sunt pt.agentul debutant-3,85 şi cel pt.subcomisar-8,10. De aici ar fi trebuit să plece plasarea celorlalte funcții din sistem, corespunzător cu poziţia lor pe statul de funcţii.

2. Aduceți-vă aminte de adresa trimisă de ANP în unități la începutul lui iunie, care v-a fost prelucrată la sală, şi unde propunerea sindicatelor era blamată pentru că prevedea pt. agenții cu studii superioare coeficienți de 6, la nivelul unui inspector.

3. Mai aduceți-vă aminte şi propunerile celor care au reprezentat ANP-ul la negocieri şi au cerut ca agenții să aibe maximul coeficientului sub cel al ofițerului debutant,adică 4,75.

4. Cred că nu ați uitat că singurul loc unde sindicatele au putut să-şi exprime punctul de vedere a fost la M.Muncii, reprezentanții ANP şi MAI refuzând permanent prezentă sindicatelor( din penitenciare şi din poliție) în grupul de lucru de la MApN, unde e fapt a fost elaborat textul din lege privitor la apărare.

5. De asemenea nu ați uitat cred de cei care pe acest blog scriau că ,,sindicatele vor să ne scoată din sistemul de apărare" şi ,,trebuie să rămânem în sistemul de apărare", deşi sindicatele nu doreau decât să implice MJLC-ul în susținerea lor.

6. Ceea ce nu știți, este că armata a vrut să secretizeze tot capitolul privitor la salarizarea sectorului de apărare, tocmai pt. a nu se afla ce coeficienți au cei din fruntea acestor instituții. Că nu s-a întâmplat așa se datorează opoziției sindicatelor.

7. Aşă că domnilor, întrebați conducerea ANP de ce a refuzat categoric orice dialog cu sindicatele pe tema legii unice de salarizare timp de 5 luni şi de ce au ignorat poate petițiile înaintate de sindicat.

8. După ce veți primii răspunsurile, poate veți înțelege de ce am ajuns azi pt. prima dată în sistemul penitenciar românesc cu un conflict de muncă înregistrat la M.Muncii şi în pragul grevei generale.

9. Deci sindicatul şi-a făcut treaba cu vârf şi îndesat, dar nu sindicatul ia hotărârile în țara asta.

PS Recunosc, sunt sindicalist

Anonim spunea...

Ma bucur pentru concluzia dvs.!
Trebuie sa aveti rabdare cu cei ce nu inteleg!
Incet,dar sigur,together!

Anonim spunea...

Da de desfiintarea DPCT ce se mai aude?Ar fi si asta o economie la buget!

Anonim spunea...

Pt anonimul de la 21.19.00
Ce coeficienti vreti ptr AGENTII " HARETI"?Fiti mai seriosi un pic in privinta studiilor de pe la Casele de cultura sau fabricile parasite din toate localitatile tarii unde s-au infiintat fel de fel de "facultati".

Politist penitenciar spunea...

Felicitari, Huginn! Ai revenit!

AQUA DI ROMA spunea...

DRAGA DOMNULE HUGGIN,NU VA CUNOSC DAR IMI INCHIPUI CA AVETI UNIFORMA MILITARA DE PENITENCIARE DAR CU CASCHETA RUSEASCA.....D-AIA IMPRESIONANT DE MARE PENTRU UN CAP ASA MIC...HARASO ARTICOL DESPRE SALARIZARE...DAR SA NU PATIM PRECUM PROFESORII...VOM VEDEA DUPA ALEGERI...DOBRIE VECER !

Huginn spunea...

@Aqa di Roma 18.09.2009 21:47:00

Aici aveti dreptate. Nu am a va contrazice. 'Beneficiem' de o guvernare absolut surprinzatoare.Cred doar ca sunt putine mecanisme care ne apara de 'surprize' de acest gen si am speranta ca nu le distrugem tocmai pe acelea.

Civilul spunea...

Domnule Huginn,
Încordarea va fi maximă. Aţi atins un punct sensibil. Vor curge situaţiile concrete şi interogările pe marginea lor. Riscaţi să vă transformaţi într-un guru al legii unitare. Vă propun să vă relaxaţi. Ce aţi zice dacă vă veţi întâlni cu întrebări de genul :
1)Dacă mă transfer de la Mărgineni la Târgu Jiu, pot sa păstrez sporul de confidenţialitate sau şi aşa nu mai e nimic (de ascuns) ? 2) Sunt un agent, 20 de ani vechime , fără bacalaureat, cu dispensă, pot să beneficiez de spor de studii până la pensionare sau mă trimiteţi să dau bacul ? Dacă dau bacul , il dau după legea Andronescu sau legea lui Bâlă ? 3)În măsura în care voi fi încadrat direct chestor de penitenciare, voi beneficia de spor de eşalon superior şi spor de doctorat de 15 % sau intră în maximul de 30 % şi va trebui să dau din nou justiţia in justiţie ? 4) Să presupunem că nu ne mai mareşte nimic şi rămânem la 2,45 coeficient, ne dă şi soldă, ne dă şi normă , ne dă şi prafu, ne dă şi pericolu, ne dă şi echipament cu trese pe umăr, ne dă de toate. Întrebare : da prima de vacanţă unde este dom/le că o caut de 3 zile în lege şi văd că nu mai e ? 5)Păi, văd eu bine sau scrie că până la anul în iunie se mai negociază ?Dacă facem grevă acum , mai putem să facem şi în iunie ca să ne marească şi nouă măcar la 2, 75 ?
P.S. Nu aştept să îmi răspundeţi, d-le Huginn, aştept să vă văd râzând, doar...

Huginn spunea...

... nu am cascheta ruseasca. :)

Huginn spunea...

@ civilul 18.09.2009 21:59:00

:) Am răspuns. Am zâmbit. Din acest motiv am recomandat tuturor sa citeasca si legea.

Anonim spunea...

Da, Huginn. Sunt convinsa ca sunt masluite "voturile". De fapt, Penifestul e mai viguros si mai sanatos ca niciodata. Doar "masluitorii de rezultate" ii mai baga bete in roate.

AH1N1(OFITERII GRIPATI) spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
ROTTWEILERUL ECONOMIST spunea...

THE ECONOMIST: daca in 2002 salariul unui ofiter sef serviciu era de 300 euro ,mergem pe o medie de crestere economica de 8% pe an inmultita cu 6 ani trecuti de atunci(anul asta nu se pune ca e recesiune)ajungem la 48%,crestere economica + inflatia ajungem la aproximativ 100% crestere salariala pentru un sef serviciu,adica 600 euro...CONFORM ECOONOMIEI REALE A ROMANIEI....Intre timp numarul ofiterilor in sistem s-a dublat si functiile la fel...Intrebarea mea de economist pentru domnul Pogea...De unde sunt banii pe care i-ati promis in legea unica de salarizare....sau e doar campanie electorala...Ce nu cred cu desavarsire e si cresterea salariului minim pe economie in 2010.Sigur datorita unor investitii ce se vor face in Romania bancile vor pune presiune maxima pe leul romanesc ca astfel firmele straine sa cumpere terenuri ieftine si altele...Pe termen scurt e jale ptr ca euro va creste mult dar pe termen lung va fi bine....wekend placut

Huginn spunea...

@ anonim 18.09.2009 23:11:00

Era doar o constatare. N-am spus ca blogul zburda si ca noi n-am fi obosit/pierdut inspiratie. Asta e absolut adevarat. Facem asta de ceva timp si te uzeaza. Pot da si detalii pe ore/zile/articole daca e nevoie, dar - cum spuneam - e doar o constatare.

@ Roweiler

Nu trebuie sa cereti explicit publicarea comentariului, e de ajuns sa respectati regulile.

Anonim spunea...

Pentru administrator:am citit si eu legea,nelamurirea mea este legata de reglem.privitoare la interdictiile legate de activ. ce pot fi desf.de fct.publici precum si de drepturi.Cum vor opera cele doua legi in paralel,de vreme ce 293-ul este lege organica iar legea salarizarii,nu?
Ce se va intampla cu sporurile celelalte,caci oricum depasesc 30% si fara sporul de pericol?

Anonim spunea...

Daca ati pierdut doar din inspiratie, e super-ok. Va veti reveni!

Huginn spunea...

@ anonim 19.09.2009 09:11:00

1. Probabil ca toate legile vor fi aliniate la noua prevedere legala legata de incompatibilitati.

Legea noua modifica legea veche si nu stiu sa existe vreo interdictie formala legata de faptul ca una e lege simpla si cealalta organica. Diferenta e doar la procedura de vot, practic sunt acte normative de acelasi nivel.

2. Art. 23 din lege stabileste limita de 30%, Guvernul poate acorda depasiri pentru anumite categorii de personal, iar in anexa noastra deja apar prevederi speciale.

Ma documentez si daca e cazul revin. Numai in anexa noastra sunt 22 de referiri la sporuri.

@ anonim 19.09.2009 09:11:00

Multumesc pentru incurajari.

ROTTWEILERUL ECONOMIST spunea...

DUPA ALEGERI SI DUPA FORMAREA UNUI NOU GUVERN LEGEA VA FI MODIFICATA IN FUNCTIE DE CAPACITATEA ECONOMICA A ROMANIEI (care la ora actuala produce doar pufuleti cu porumb din import)...asa ca e bine sa asteptam sarbatorile de iarna si apoi vedem ce urmeaza...DAR TOTUSI DOMNULE HUGGIN IERI AM AVUT UN ARTICOL REFERITOR LA < CUM TRAIM> RESPECTA TOATE CERINTELE ACESTUI BLOG SI TOTUSI....SE REFEREA DOAR LA VACANTELE TRECUTE SI LA AMINTITI...DACA IL AVETI IN ARHIVA ROG PUBLICAREA LUI SUB PSEUDONIMUL INTERNAZIONALE GIGOLO...GRAZIE!

Civilul spunea...

Domnule Huginn, acum dacă v-am prins şi dacă tot e gratis, aş dori să vă supun atenţiei o speţă. Se spune în lege că sporurile însumate trebuie să fie de 30%, în MEDIE, PE ORDONATOR PRINCIPAL DE CREDITE. Asta ar putea să însemne, de exemplu, că la nivelul sediului ANP am putea să dăm la căţiva indivizi (sau la toţi) sporuri care să ajungă şi pânà la 60% , după care să găsim nişte agarici prin sistem la care să le dăm 20% şi , astfel, să ne iasă media pe total ANP de 30% ?
P.S. Exclus persoanele de faţă

Huginn spunea...

Teoretic ar fi posibil, si e o ipoteza care va trebui eliminata daca se va ajunge acolo. Logica a fost ca media pe ordonator e mai buna decat limta pe fiecare salariu. I-ar fi dezavantajat pe cei care ar trebui sa benefiecieze de anumite sporuri pentru conditii de munca.

THE ECONOMIST spunea...

URMATORUL ARTICOL ROG SA SE INTITULEZE SIMULARILE LUI POGEA (ptr. domnul HUGG!

Anonim spunea...

Huginn draga, eu nu inteleg nimic din simularile la care faci referire pt ca potrivit notei de la Anexa IV/1A pct 1 - in coeicientii de ierarhizare minimi si maximi sunt cuprinse: salariul de merit, sporul pt misiune permanenta, sporul de confidentialitate si sporul de fidelitate. Potrivit art 16 alin 1 sporul de risc de pana la 30% se calculeaza la salariul functiei de baza, deci in coeficientii de ierarhizare nu este cuprins acest spor.
Daca sindicatele nu au reusit sa-si impuna punctul de vedere in discutiile purtate cu ANP, MJLC si Ministerul muncii cu privire la coeficienti,cu atat mai mult nu vor face nimic pt organigramele unitatilor la care se lucreaza intens, in prezent. Vom fi pusi din nou in situatia de a accepta state de organizare cu structuri(birouri, servicii) subdimensionate in care lucratorii vor trebui sa indeplineasca si alte atributii, conform obiceiului ilegal care se practica de catre unii directori de unitati. Crezi ca vreunul dintre acesti directori a avut curajul sa faca obiectii la organigramele aberante transmise in primavara de ANP? Inclusiv sindicatele in discutiile purtate
au inghitit acea nota de fundamentare ridicola pt restructurarea unitatilor pe categorii si infiintarea unor centre zonale (deci alte structuri, alte functii, mai multi sefi, mai multe sedinte, convocari, mai multe situatii, raportari de transmis si daca ne mai ramane timp ne facem si munca pt care suntem incadrati).
De aceea, toti ne-am saturat de vorbe....de sindicate ... si de bravii nostri conducatori din ANP care,in criza actuala,se plimba in continuare prin strainatati fara nici un rost.

Anonim spunea...

pt anonimul de la 21:19:00
Din expunerea sintetizata reiese ca sindicatele nu au reusit decat sa-si exprime punctul de vedere la Min. muncii, dar si-au facut treaba cu varf si indesat intrucat s-au opus intentiei celor de la armata care doreau secretizarea capitolului referitor la salarizarea in sectorul de aparare.

Halal negocieri... halal lupta sindicala pt apararea intereselor salariatilor...halal lideri de sindicat... caci trebuie sa intelegem (conf. pct.9 din expunerea sintetizata) ca NU SINDICATUL HATARASTE IN TARA ASTA.

Huginn spunea...

@ anonim 19.09.2009 14:07:00

1. Nici n-ati putea sa intelegeti ceva ce n-am explicat. Am prezentat doar rezultatele. Simularea provine 'de undeva din zona' ANP - Ministerul Muncii si e facuta de specialisti in salarizare.

2. Sindicatele au reusit sa-si impuna punctul de vedere pana la un punct, n-au reusit sa ia decizii in locul guvernului. Iar asta e valabil pentru intreg sectorul bugetar. Guvernul a negociat una si a aprobat alta.

3. Situatia e putin diferita. ANP are in plan masura de acum 6 uni si incearca sa treaca de sindicate fara o fundamantare solida si fara a consulta personalul. Daca va amintiti dlui Bala i-a scapat ideea cu mutarea personalului intre unitati. Pana cum nu s-a reusit, ANP tot incearca sa forteze nota.

La fel a incercat si cu impunerea unui programului pentru operativ. Acolo nu au putut sa-si faca de cap. Daca nu trece asa, intrati si dumneavoastra p lista celor care ar recunoaste ca s-au cam grabit?

Directorii am constatat deja ca nu comenteaza, nu m-as mira ca situatia generala sa fie asta. Stiu insa vreo 2 cazuri care s-au opus fatis.

@ anonim 19.09.2009 14:47:00

Mi-as dori sa cred ca ati avut rezultate mai bune si ca v-ati straduit mai mult decat ati facut-o cu unul dintre cele cateva puncte expuse.

Anonim spunea...

D-le Huginn, specialistul in salarizare poate prezenta formula de calcul pt stabilirea noului salariu in cazul unuia din exemplele simulate ?
Care sunt sporurile luate in calcul ?
Prin prezentarea unei simulari se va intelege mai bine noua lege si se pot constata si ventualele erori sau omisiuni.

Huginn spunea...

@ anonim 19.09.2009 16:34:00

Formula de calcul este cea din lege. Pot sa va spun doar ca s-au folosit exemple concrete si s-a facut calculul in oglida (actual - viitor).

Cresterea e logica avand in vedere ca baza creste adaugandu-se si sporuri pe langa coeficientul care deja are o referinta mult mai mare.

Kevin spunea...

Buna ziua,
In Legea Asumata ,nu gasesc Prima de vacanta. A identificat-o cineva?

Huginn spunea...

Art. 48 pct. 27 (exceptii de la abrogare) :) Sunt mai multe acolo.

Anonim spunea...

Ca de obicei, bine informat.

Anonim spunea...

@ Huginn
Bucuros, intru pe ”lista” daca vor esua masurile elaborate de ANP pt asazisa eficientizare a sistemului.
Dupa cum ai observat si tu, majoritatea directorilor nu comenteaza horaririle deja luate de ANP, ori personalul din unitati este consultat prin intermediul acestora. Intrucat directorii nu vor avea interesul si curajul sa se opuna, numai sindicatele mai pot face ceva.
Mi-ai demonstrat, inca o data, ca ai inteles multe din greselile facute anterior si te apreciez pt tot ceea ce faci acum.

Civilul spunea...

Domnule Huginn,
Va faceti mai mult decat datoria, realizati un adevarat mecenat pe acest blog cu ocazia consultatiilor cu privire la aceasta controversata si contorsionata Lege Unitara a Salarizarii Bugetarilor. Sunt impresionat. Drept pentru care va voi vota articolul cu 5 stele. Vorba lui Stoichita, nu astept laude ori multumiri, dulce ca mierea este glontul patriei !

Anonim spunea...

@ Huginn
Constat ca nimeni nu cunoaste si nu stie sa explice care este formula de calcul din care rezulta cresterile ”spectaculoase” a noilor salarii , astfel cum sunt prezentate in exemplele simulate ptr agenti.
Draga Huginn, nu stiu ce ai inteles tu de la specialistii in salarizare de la ANP si Min. muncii, dar in Cap.III. art.12 alin 3 noua lege spune clar ca in anul 2010, salariile, soldele si indemnizatiile lunare de incadrare se stabilesc potrivit art 30 alin 5 ”fara a fi utilizati coeficientii de ierarhizare prevazuti in anexele la prezenta lege”.
Deci, pt 2010 formula de calcul nu are in vedere coeficientii din legea asumata ci coeficientii functiilor din decembrie 2009.
Si daca citesti cu atentie art 30 vei observa marea pacaleala.
Daca tot ai dat pt informare exemplele simulate, mi se pare corect din partea ta sa explici si care este ”logica cresterii bazei”, altfel voi crede ca tema articolului de astazi este doar ....ca sa intelegem ca sindicatele s-au implicat in noua lege a salarizarii.

Huginn spunea...

@ anonim 19.09.2009 21:42:00

Cand pot sa dau un document il dau si gata, cand nu pot nu pot. Faceti va rog calculele si daca aveti alte concluzii sunt sigur ca toata lumea le asteapta.

Nu e nici o pacaleala, sau mai bine zis, nu e acolo. Se introduc sporurile permanente în bază exact așa cum scrie in articolele citate de dumneavoastra. Așa a fost făcut și calculul.

Nu incerc sa va conving sa renuntati la banuielile cu pricina. Sunt si vor mai fi. E alegerea dumneavoastra, daca discutam pe ce putem explica impreuna sau pe ce credeti ca nu pot eu sa explic.

Anonim spunea...

Sporul de pericol a ramas ca spor pana la 30%.FELICITARI SNLP-ului pt. ca in ultimul moment a reusit marirea coeficientilor,Sincere felicitari,in urma actiunilor voastre toti angajatii din sistem vor beneficia de cresteri slariale atunci cand legea va intra in vigoare si va produce efecte.
AM TOTUSI IN REPROS SI ANUME CA SPORUL DE STUDII NU MAI APARE SI NICI FUNCTII CU STUDII SUPERIOARE NU SUNT PT. AGENTI,SPER CA PE PARCURS VETI SOLICITA MODIFICAREA LEGII CA TOATA LUMEA SA FIE RASPLATITA CA A CONTINUAT STUDIILE,ASA CUM SPUN RECOMANDARILE UE CA PERSONALUL SA FIE INCURAJAT SI STIMULAT IN VEDEREA CONTINUARII STUDIILOR SI PERFECTIONARII CONTINUE.

Huginn spunea...

Interventii s-au facut, din pacate nu au fost si acceptate toate. Posibilitati de interventie ar mai fi ramane de vazut si cum s-ar putea rezolva.

Anonim spunea...

Domnilor, faceti mari confuzii, Legea unica a salarizarii se adreseaza intregului personal salarizat din din foduri publice, iar Legea 293 se adreseaza doar functionarilor publici cu statut special din ANP. Legea unica se refera doar la drepturile salariale, pe cand Statutul functionarului public din ANP reglementeaza un palier mai larg – drepturi, obligatii, interdictii, incompatibilitati etc. Domnilor, statutul va da dreptul la alocatie de hrana si prima de concediu, nu Legea unica. Acelasi statut care va confera aceste drepturi va ingradeste altele cum ar fi art. art. 52 (1) ``Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului". Referitor la acest articol Leg. 293 inca in vigoare, va permite doar exercitarea de funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice.