Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 23 septembrie 2009

Ordinele domnului Bota

Conform unei dispoziții transmise de ANP în 17.09.2009 penitenciarele vor trebui să asigure din venituri proprii o parte din cheltuielile cu salarii. Motivul, conform adresei ANP, este acela că "din plățile estimate a fi efectuate din venituri proprii (3.724.000 lei) s-au achitat drepturi salariale în valoare de 797.635 lei".

Adică, fie nu s-a încasat și în consecință nu s-a plătit cum trebuie, fie s-a plătit doar din subventia bugetară, directorii economici simțind nevoia să facă rezerve pentru finalul de an.

Aparent e doar o problemă de execuție bugetară sau cel mult de disciplină financiară. De fapt, ANP neputând să acopere cheltuielile cu salarii în ultima lună a anului dispune diminuarea subventiei bugetare pentru salariile pe luna octombrie cu suma corespunzătoare veniturilor proprii pe care penitenciarele le-au planificat (nu musai le-au și obținut).

E adevărat că adresa ANP poate fi interpretată în fel și chip
- discutam asta și ieri - dar nicăieri nu scrie vreuna dintre poveștile pe care domnul Emanoil Bota, unul dintre ultimii comandanți de modă veche, le spunea subordonaților după primirea adresei. Comandantul Penitenciarului Bîrcea Mare (Deva), a înțeles din adresa cu pricina că trebuie să facă și mai multe ore de lucru și să 'realizeze' și mai multe ore suplimentare neplătite ca să-și facă planul dictat de la centru.

Domnul comandant a descris 'catastrofa' avertizând că dacă nu se vor accepta ore suplimentare pe la punctele de lucru nu vor fi bani de salarii. După logica dumisale, cu ceva muncă neplătita s-ar plăti pentru orele pontate deja în limite legale și pentru care nu sunt bani din subventii. Asta a înțeles domnia sa și asta au mai înțeles alți câțiva ca dânsul cu reflexe parcă născute pe băncile partidului.

Dacă ar fi prima reacție de acest gen aș fi tentat să cred că de vină e tulburarea provocată de starea financiară dificilă și că suntem în prezența unui exces de zel datorat exclusiv bunelor intenții. Până la urmă și apelul la solidaritate este acceptabil în situații dificile și nu cred că într-o astfel de situație ar fi comentat cineva.

N-a fost însă un apel la solidaritate, a fost doar un reflex de vechi comandant care nu are soluții și care nu înțelege că vremurile s-au schimbat și că vechile metode nu mai sunt acceptabile nici măcar atunci când e "ordin de sus".

16 comentarii:

Anonim spunea...

Asa este,domnul Bota a ramas cu mentalitatea veche de comunist,practic cu el penitenciarul Deva stagneaza nu evolueaza deloc.
E prins in mrejele nepotismului,nu mai stie ce sa faca si pe cine sa asculte,e derutat si nu are solutii.S-a inconjurat de nepoti neveste si simpatii si de aceea lucrurile merg prost.
Noroc cu cei de la sindicat care nu se lasa si incearca sa-i tina piept desi ii inproasca cu noroi de cate ori are ocazia, respect pentru ei desi iti trebuie o mare doza de nebunie sa te pui cu ultimii dinozauri comunisti.

Anonim spunea...

Domnul comandant Bota nu intelege multe.E depasit din toate punctele de vedere.Management nu,initiativa nu,comunicare deficitara dar totusi e pastrat la naftalina pe bani multi publici.
Dumnealui e multumit cu un singur lucru:ca nu sunt probleme,militianul e prieten cu hotu si treaba merge fara evenimente negative raportate la ANP.

Anonim spunea...

Multumim Hugg nu ne-ai lasat niciodata la greu.Poate ar trebui sa scrii mai mult despre Bota si ai lui sa scapam odata de el.

Anonim spunea...

...admin, vrem sa stim ce se intimpla cu DPCT in clipa de fata...e cam mare vinzoleala pe acolo in ultimul timp...ni se pregateste ceva?

Civilul spunea...

Îmi cer scuze, d-le Huginn şi stimaţi cititori, pentru comentariul prea lung legat de "tehnicile" de îmbârligare a ordinelor, adreselor etc. care se emit pentru aplicarea "cum se cuvine" a Legilor care guvernează sistemul nostru. Recunosc că am dat-o cam mult cotită după copac. Cei de la Elaborarea Actelor Normative, însă, m-au întţeles foarte bine. Sunt de-ai mei. Vorbim aceeaşi limbă.

Huginn spunea...

Nici o problema. Asa e cand ai multe de spus.

Anonim spunea...

am spus-o de fiecare data , o spun dinou: afara cu dinozaurii din sistem. Pana nu e prea traziu.

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...

Ultima "afacere" a coanei Presura de la MJ.
Dupa ce l-a desfiintat pe directorul de la IT din MJ printr-un raport de audit fiindca acesta a avut verticalitatea si nu a accepta angajarea unui "nepot" in sistem acuma, cu ajutorul Secretarului de Stat Bica, negociaza modificarea acestui raport pentru a ramane in fruntea noului departament proaspat infiintat prin Hotarare de Guvern.Nu este suficient ca in periada de criza si-a angajat fiica la policlinica MJ prin "terorizarea" acelor angajati, dar coana Presura vrea cu tot dinadinsul sefia pentru a pune la cale noi afaceri. Secretarul de Stat o sustine, procurorul Alexandru Serban stie de ce.

Anonim spunea...

Nu doar la Barcea Mare se practica prietenia cu hotii. Mai sunt si altii multumiti de prietenia cu hotii, sa fie liniste, fara evenimente negative din frica de a raporta la ANP eventuale stari conflictuale generate de adoptarea unor masuri ferme chiar daca regulamentare pentru ca, mai la indemana e compromisul.
Iar aceasta practica se potriveste de minune PS Tg. Ocna.

Scarface spunea...

Mrs.HUGG-perfect articol,sara pe rana cat incape!dar la un infam ca acest Bota si Mara acest comentariu este frectie!de ce?sunt niste nesimtiti!fara caracter fara demnitate etc...Pentru ca sa fie cu ecou acest comentariu discutati cu Bala si sa se ia masuri impotriva acestora,chiar definitive.multi se vor simti fericiti.acum Bota este la convocare,sunt curios ce va pricepe,din prostia lui nu va iesi cu cate convocari i-ai face.

Anonim spunea...

Sa inteleg ca doar cei nepromovati in diverse functii ,ar fi capabili sa scoata anp-ul din situatia actuala?

Ofiter indezirabil spunea...

Nu-l cunosc pe domnul Bota, dar ati fost nedrepti cu el. Nu e singurul director care a inteles ca asa trebuie sa faca. Toti au inteles la fel, pentru ca, de fapt, asta si insemna ceea ce ne-a comunicat ANP. Asa au inteles si agentii, asa s-a transmis, asta s-a dorit. E stilul ANP: va descurcati!

Anonim spunea...

17:29-nu te contrazic despre intelegerea acelei dispozitii subterane.sigur conteaza enorm cum comunici si ce transmiti celor de langa tine,atat verbal cat si nonverbal.faptul ca nu-l cunosti pe Bota nu este nicio pierdere ci dimpotriva,un castig.ANP-ul incearca sub orice forma sa destabilizeze linistea din sistem dupa cum vezi ca se intampla si la invatamant.cineva din interiorul tarii isi atinge usor,usor obiectivul-destabilizare,prin manipularea maselor.noi(o parte) din acest sistem ne potrivim de minune cu aceste haotice jocuri,chiar ne plac.si uite asa mai arunca Bala un bolovan in sistem pentru ca lumea sa devina mai agitata ca de,singura arma involuntar din partea ANP-ului vor fi sindicatele pentru lupta cu guvernul.o simpla opinie(mai demult ma porecleai "LOAZA")

Anonim spunea...

CRED CA E SINGURUL DIRECTOR DE PUSCARIE CARE E CEL MAI LIMITAT ,MA REFER SI LA CIT S-A SCRIS DE EL SI TOT NU PLEACA. MAI ZICI CA UNUL E NEBUN SI SCRIE AIUREA, MIINE ALTUL DAR ZI DE ZI INSEAMNA CA EL E PROBLEMA NU ANGAJATII.

Anonim spunea...

La cit s-a scris de astia 2-3 de la Barcea, cred ca parchetul ar trebui sa se sesizeze dar si Bala, in conditiile in care nu e in cirdasie cu ei...Mai zici ca unul sau doi sunt nebuni dar chiar toti sunt sariti de pe fix la Birce?
Eu nu cred...voi ce ziceti?