Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

miercuri, 30 septembrie 2009

Maria Ghiculeasa 47, nu departe de Parcul Circului

In sectorul 2 al capitalei nu departe de Parcul Circului pe aceasta strada la acest numar se afla o cladire impozanta, sediul Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

M-am hotarât sa scriu câteva rânduri si despre ANP pentru ca aici este centrul de comanda de unde sunt conduse sau mai bine zis dirijate toate penitenciarele din tara. De aici, sub îndrumarea Doctorului Bala, viata noastra, a palmasilor cât si a sefilor din teritoriu, prinde contur.

Privind organigrama postata pe site-ul ANP acea cladire e plina de Directii, Servicii, Birouri si Compartimente împartite toate între Doctor si cei trei adjuncti ai domniei sale, pentru ca bunul mers al tuturor penitenciarelor din tara sa nu fie viciat. Doctorului si celor trei muschetari trebuie sa le multumim ca diferenta dintre coeficientii agentilor si ofiterilor este imensa, poate chiar lipsita de bun simt.

Tot domniilor lor trebuie sa le multumim ca toti functionarii care lucreaza la acea adresa primesc sporuri de pericol si alte sporuri (au salariile mai mari fiind în esalonul superior) în conditiile în care, în munca lor de zi cu zi nu exista nici un pericol pentru ca acolo nu sunt detinuti ci doar birocrati. Daca domnul doctor si-ar dori, dar sunt sigur ca nu, ar dezbraca de tinuta tot ANP -ul si toti cei de la birouri din teritoriu care în munca lor nu au tangente cu detinutii si nu le-ar mai da sporul de grupa 1 de munca pentru ca e clar ca nu-l merita.

Asa s-ar economisi niste bani, bani pe care i-ar putea folosi domnul Doctor pentru dotarea cu echipamente video sau alte dotari, sau poate ar repara foisoarele ca sunt în paragina la unele penitenciare, sau ar cumpara echipament de protectie pentru agentii de la punctele de lucru. Cate nu se pot face cand ai bani ? Totul este sa vrei.
(...)
Continuarea aici.

by cezarica@sivbarceamare.blogspot.com

14 comentarii:

Birocraţia spor(nică) spunea...

Dar poate că sporul de pericol acordat este mai necesar şi mai meritat, tocmai pentru faptul că, de cele mai multe ori, este mult mai greu de "luptat" cu birocraţii şi birocraţia decât cu deţinuţii. Pericolul la care sunt expuşi este iminent şi permanent. :)

Anonim spunea...

are cineva idee de ce site-ul judelui e virusat?imi cer scuze ca intreb aici, dar cum faceti parte din guerila virtuala imi imaginez ca poate stie careva ceva:)

Anonim spunea...

Este evident ca cei din Ghiculeasa nu au nici o legatura cu sporul de risc, dar nu sunt de acord cu opinia ca acest spor trebuie acordat numi celor care au legatura directa cu detinutii. Sporul ar trebui acordat numai in unitatile penitenciare si in procente diferite, caci este ”pana la 30%”.
Totusi, in unitati si cei de la birouri sunt supusi pericolului, chiar daca nu au contact direct cu detinutii. In unele spitale birourile celor din administrativ se afla chiar in perimetrul locului de detinere, sau in aceeasi cladire, ori pe acelasi etaj.

Anonim spunea...

”Pericolul” real este ca mai exista indivizi care gandesc ca numai agentii din operativ muncesc cu adevarat si din greu in acest sistem.

Anonim spunea...

Ai dreptate in totalitate cu spusele din articolul de mai sus, si vreau sa precizez, ca activitatea celor de la centru care nu au nimic in comun cu noi cei din unitati. La Penitenciarul Giurgiu, prin numirile succesive ale ,,doctorului in agronomie" Berechet si care nu a fost in stare sa i-a examenul pentru postul de director, de la venirea sa a instaurat un climat tensionat promovand barfa si delatiunea.

Anonim spunea...

Cred ca judele a renuntat la blog, nu cred ca e virusat.

Giurgiuveanul ruşinat spunea...

@ 30.09.2009 17:33:00

Mâna păcătosului, agramat şi dezarticulat scria:
"... ca activitatea celor de la centru care nu au nimic in comun cu noi cei din unitati".
Tu te auzi ce scrii?

Ia aminte la mine:
"să ia examenul" (de la verbul - a lua), nu "să i-a...".

Anonim spunea...

Pertinent si corect articol,felictari sindicalistului tine-o tot asa spune lucrurilor pe nume.

Anonim spunea...

Către,
FEDERAŢII
FILIALE

Mitingul organizat în data de 7.10.2009 se va desfăşura în Piaţa Victoriei cu începere de la ora 11.00.
Pentru a asigura afluirea mijloacelor de transport către Piaţa Victoriei au fost stabilite următoarele puncte de regrupare:

1. Braşov – Bucureşti – Complexul Pescăruş
2. Piteşti – Bucureşti – Parcare Hornbach (la capătul autostrăzii)
3. Constanţa – Bucureşti – B-dul Theodor Pallady (la capătul autostrăzii)
4. Alexandria – Bucureşti – PECO Petrom
5. Urziceni – Bucureşti – Parcul Plumbuita

Sosirea în punctele de regrupare trebuie să se facă la data mitingului cel târziu până la ora 8.30, orice întârziere putând creea probleme în ceea ce priveşte ajungerea la timp în piaţă.
Vă rugăm să ne comunicaţi cel târziu până luni, 03.10.2009 numărul de autocare cu care să participe la acţiune.
Deplasarea persoanelor din Bucureşti, sau care vin cu trenul se va face individual cu mijloacele de transport în comun până în Piaţa Victoriei.
Pentru Federaţii reamintim obligativitatea de a aduce la miting minim 10% din numărul de membri cotizanţi declaraţi la Confederaţiei.
Pentru alte detalii vă rugăm contactaţi Secretariatul General.


Cu stimă,


Ion HOMOŞ
SECRETAR GENERAL

Anonim spunea...

Noi cerem
MUNCĂ DECENTĂ!

Vrem:

Salariul minim pe economie garantat în plată de:
Ø 740 Ron în 2010
Ø 1.300 Ron în 2014 (minimum 50% din salariul mediu pe economie)!
Legea salarizării unitare în sectorul bugetar – refacerea grilelor de salarizare în conformitate cu principiile şi criteriile convenite!
Dezvoltarea economiei naţionale – investiţii în economie şi susţinerea unităţilor economice!
Pactul pentru ocupare – pentru noi locuri de muncă stabile şi protecţia lucrătorilor!
Asigurarea protecţiei lucrătorilor aflaţi temporar fără loc de muncă!
Majorarea pensiilor!

GUVERNANŢI,
GÂNDIŢI-VĂ LA OAMENI

Anonim spunea...

Daca Cezarica de la Barcea Mare (autorul articolului) s-ar fi informat la Comp.salarizare, ar fi aflat, cu siguranta, ca agentii din sectorul operativ au salariile mult mai mari decat cei de la ”birouri”(daca se ia in calcul acelasi coeficient si aceeasi vechime).
Ca si in sectorul operativ, functiile din administrativ sunt cu coeficienti mai mici sau mai mari.
Titlul articolului este interesant,
dar dupa ce citesti continutul ai impresia ca esti un apendic in acest sistem daca nu lucrezi in paza cu detinutii.
Rusinos....

Anonim spunea...

Stire de ultima ora:

Guvernul Romaniei va sprijnii romanii in perioada de criza, oferind slujbe somerilor.

* Slujbele vor fi oficiate de catre preoti si mitropoliti.

SUPRAVIETUITORUL spunea...

Cetateni, asigurati-va cu tot ce puteti, ca dupa alegeri, Romania va fi greu incercata de criza. Euro se aproximeaza sa ajunga in jur de 5 lei din ianuarie. Luati masuri de acum ca sa nu plangeti mai tarziu.
Cum va asterneti acum, asa veti dormi mai tarziu.

Anonim spunea...

hotaraste-te anonimule (antonescule) de la giurgiu cam pe cine ai vrea director dicu nu a fost bun berechet nu e bun poate un lunetist sa mai zboare din creierii celor care nu le convine nimic