Powered By Blogger

Recent Posts

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

marți, 25 august 2009

Salarizarea unitara - versiunea Boc/Pogea

Confederatiile sindicale si Guvernul au dezbătut azi legea salarizarii unitare, mai precis problemele care - după câte se pare - nu sunt deloc puține.

Pentru penitenciare și... poliție (nb!) sunt probleme legate de nerespectarea nivelelor de echivalare agreate la nivel macro și la nivel de sector. Sindicatele și ANP au transmis deja solicitarea de rectificare împreună cu precizarea legată de personalul civil.

Printre problemele generale (toată lumea s-a plâns de câte ceva, inclusiv inițiatorii) avem:
1. Nerespectarea introducerii in proiectul legii a tuturor mecanismelor de salarizare promovate prin legi speciale si eliminarea acestor prevederi din aceste legi speciale
2. Nerespectarea celor 9 criterii de evaluare convenite in ierarhizarea propusa; coeficientii propusi nu reflecta toate criteriile de evaluare
3. Nerespectarea echivalarilor orizontale la cele trei comprimari facute
4. Lipsa unei decizii legate de importanta domeniului de activitate, prin stabilirea unei clasificari a salariilor medii ponderate intre domeniile de activitate bugetara
5. Nerespectarea coeficientilor minimi stabiliti conform si CCMUNN (ex.: studiile superioare pleaca de la minim 2)
6. Exista o separare intre coeficientii functiilor de conducere si coeficientii functiilor de executie, care nu conduce la motivarea personalului
7. Drepturile marginale legate de salarizare nu sunt reglementate unitar (ex.: prima de vacanta sau tichetele de vacanta, orele suplimentare, tichetele de masa)
8. Introducerea in corpul legii de salarizare unitare a unor reglementari ce nu au legatura cu subiectul legii

Mai jos aveți scenariile financiare furnizate de Guvern pentru fundamentarea actului normativ:


S-a concluzionat că este obligatorie amanarea asumarii raspunderii guvernamentale pe aceasta lege pana in a II-a jumatate a lunii octombrie 2009, iar in aceasta perioada trebuie:
a. Impreuna cu toate sindicatele stabilit mediile ponderate pe grupele mari de bugetari (invatamant preuniversitar, invatamant universitar, sanatate, administratie publica, ordine publica, armata, justitie)
b. La nivelul fiecarui ordonator de credit refacerea coeficientilor de ierahizare, corectand cele sesizate mai sus si stabilind acesti coeficienti astfel ca sa rezulte pe domeniul de activitate media ponderata stabilita pentru acesta

20 comentarii:

Anonim spunea...

Eu am impresia ca intelegeti gresit coeficientii minimi prevazuti de Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National, acestia sunt respectati - cel putin la ANP. Coeficientul de minim 2 pentru studii superioare se acorda pentru functiile care cer studii superioare. Unui agent nu i se va aplica coeficientul de minim 2 (chiar daca o fi terminat el o facultate) deoarece postul de agent nu necesita studii superioare.

Anonim spunea...

Foarte bine ca:"Unui agent nu i se va aplica coeficientul de minim 2 (chiar daca o fi terminat el o facultate) deoarece postul de agent nu necesita studii superioare"! In alte sectoare de activitate asa a fost si pana acum! De ce sa se aplice daca postul nu prevede studii superioare? E o stare de normalitate, de ce ar fi sistemul penitenciar favorizat fata de alte sectoare?! E de neconceput ca pana acum au primit un spor pt. aceste studii, din moment ce functia nu prevedea obligativitatea studiilor superioare!

Anonim spunea...

Ce se mai aude de la Margineni?

ionel cel mic spunea...

Prea le stii pe toate anonimule de la ora 11:25:00

Dar de OFITERI cu functii grele in cadrul ANP-ului, dar far-de studii superioare ai auzit? Ce tot te miri atat de faptul ca agentul sa poata ocupa o functie prevazuta cu studii superioare si sa mai aiba si coeficientul de peste 2 ofiterule............ de carton

Anonim spunea...

APROPO DE CE SA-I DEA COEF 2 UNUI AG. :CE COEFICIENT AR TREBUI DAT UNUI AGENT DACA INDEPLINESTE ATRIBUTIILE L.S.T.-ULUI , FIE EL SI NUMAI PE ACEA PERIOADA???

Anonim spunea...

11:25 esti facut la apelul bocancilor ......citeste ...mediteaza .....daca nu ajungi la o concluzie mai buna .....mai citeste .....mai mediteaza ...si tot asa pana-ti pica fisa daca nu da-ti demisia ca nu esti din uzina noastra

Anonim spunea...

ptr cei de la penitenciarul Galati.Alegeti alt lider de sindicat,cit timp este coruptul de RADU HILOHE sunteti morti,el acum incearca sa va inraiasca impotriva lui CIUCA la indemnul lui TUGUI,taticul care la tinut in brate cind baga obiecte interzise in pent.Apropo cum a ramas cu pistolul?nu cred ca are curajul sa recunoasca ca totul a fosr regizat de la BR.

Anonim spunea...

Domnilor colegi , referitor la sporul de 25% acordat agentilor pt. studii superioare prevazut in OMJ 399 , legiuitorul ,a considerat ca acesta se poate acorda ca o recompensa morala fata de cei care desi au studii superioare accepta sa lucreze si sa fie remunerati pt. studii medii; in acest fel functionarii de penitenciare fiind motivati sa accepte privatiunile impuse de conditiile speciale in care muncesc. Un exemplu fiind limitatea dreptului de ati imbunatatii situatia financiara prin prestarea altor servicii remunerate(lucru permis politistilor).
Cu stima.

Anonim spunea...

ISTVAN a dat foc la tot pnt. gl si a fugit in concediu.A.N.P. luati masuri impotriva acestui individ,oricum cit este unchiul lui la putere(CELMARE NEAM DUPA SOTIE)el se crede pe mosie,dar sa-l fereasca DUMNEZEU de minia gardianului din foisor ca nici BALCABASA nu are ce sa-i mai faca.PAPAGALULE

Anonim spunea...

Cind era doamna Dediu sefa ta,parca erai copil in fasa Vircolacule. Aveai in tine o mare cantitate de frica.Acum ai prins grai si ti-au crescut urechile.Doar esti SIPAROI.

Anonim spunea...

Vesti bune anul are! Au venit in vizita la Galati trei crai de la rasarit: Bala, Stancovici si Ioanitoaia. Au fost pe sectiile de detinere, au intrat in camere, au vorbit cu ppl despre problemele lor( cu cadrele mai putin, ele nu au probleme), despre hrana calda ,etc. Nu stim prea multe doar ii anuntam pe ceilalti sa fie atenti sa nu vina si pe la ei! In alte ordine de idei VARCOLACUL SIPAREZ este peste tot si in toate cu inteligenta-i nativa si culege informatii pentru Siparezul Alb de la Galati.Care impreuna cu alti trei crai dati in vileag pe OTV:Istvan, Dumitru si Ionescu comploteaza impotriva lui Ciuca. Cum naiba se face ca astazi cand ei erau plecati prin tara au venit plangand la usa lui Burli( care le-a dat cu flit in prealabil) sa intre in audienta la Bala. Inca nu stim ce au vorbit dar se pare ca despre transferul la Penitenciarul Braila! Nu le-ar fi rusine! Dupa ce, ca 7 din 8 ore nu stau pe sectie, acum, cand a venit timpul sa munceasca se dau loviti. VARCOLACULE cere-ti si tu transferul! La SIPA! Siparezilor vreti informatii cititi penifestul( nu ca nu l-ati citi) si va dam noi fapte! "Bradeanu", "Craita","Selaru" si vor urma si altele!
UN AGENT DIN POSTUL DE PAZA NR 8

Anonim spunea...

Toata ziua am ris astazi de (in) juristul BOLEA, vadit afectat de altoiala pe care era sa o incaseze de la dereglatul DUTU ( poreclit si MAMULOS- doamne sfinte cit de disperati suntem de tinem in penitenciar unul ca asta). Au aflat toti ppl-eii de pe sectii…rideam cu bibliotecarul si nu ma puteam opri. Stai linistit cumetre BOLEA, si pe mine era sa ma bata la fotbal dupa ce m-a alergat pe teren si a aruncat cu o caramida de pe margine ( daca dupa ce postez aici se atinge de mine dereglatul jur ca-l dau in judecata si ajung la OTV). Dar sa o luam de la inceput, spre deliciul tuturor cadrelor de penitenciar din tara, nota bene, dar si pentru a trage un semnal de alarma celor din ANP: …d-le BALA, la penitenciarul BACAU exista un… cum sa-i spun astuia sa nu aduc un afront neamului cabalin…in fine…acest magar de agent, cu evidente afectiuni psihice, aflat in atentia tuturor cabinetelor medicale care trateaza materia cenusie, este tolerat in rindul personalului cu toate ca impinge aerul aiurea prin curte in fiecare zi…o sa vedeti, totusi cu folos…dragii mei colegi din tara, stiti ca de 4-5 ani de zile acestui agent nu i se da pe mina armament?...lol…le este frica tuturor sa-l vada cu pistol la briu, mai ales dupa ce a amenintat ca-si impusca doi colegi (saracul fotomodel tremura si acuma)…D-le BALA, de ce tolerati in sistem angajati cu grave afectiuni psihice, care nu fac serviciu de noapte, nu fac supraveghere, nu fac escortare …etc…doamne sfinte…ptr ce ia banii dereglatul asta?...Aaaa…exista si lucruri ptr care pune suflet DUTU…si chiar si miinile…sunt dosurile detinutelor pe care le supravegheaza in club zilnic…se pare ca este expert in pipaieli iar detinutele se amuza copios…d-le BALA, cum explicati faptul ca detinutele sunt “supravegheate” de un agent barbat si nu femeie?...Ceea ce nu stie DUTU insa…atentie d-le BALA….este ca ppl-ii carora le aducea telefoane mobile au inceput sa vorbeasca…si nu de bine…apropo, dragi agenti din pc2, de ce nu-i faceti control antitero dereglatului si la glezne?...hehehehe….o sa fiti uimiti de cite gasiti acolo….ma rog…gaseati…ca precis o sa puna nevasta sa-i citeasca de pe penifest…Eu propun celor din ANP sa trimita corpul de control insotit de staful medical, ptr ca noi nu mai putem sa suportam acest trintor cocolosit de toti directorii ce au trecut pe aici…Astept si alti colegi care mai au coloana vertebrala si un strop de curaj, sa spuna ce cunosc despre acest individ si sa posteze pe blog in atentia ANP.

(cu scuzele de rigoare ca este off topic, rog admnin-ul sa ne inteleaga si pe noi …sunteti singurul sprijin al palmasilor ce muncesc ptr banii pe care ii iau la sfirsit de luna)

Anonim spunea...

un exemplar asemanator cu , cel de la bacau exista si la galati. codreanu catalin se intituleaza. are baiatu si studii superioare cu masterat dar nu stie definitia infractiunii. cara baiatul familia hotului de la vizita acasa.te poti duce la lupta cu unul de genul asta?

Anonim spunea...

salutare tuturor

mamulos wife spunea...

stupoare : citeste barbata-meu penifestul:)) ioi doamne......tre sa dau pe OTV :p....hai bafta ca ma distrati

Anonim spunea...

Domnule BILA dati dovada de profesionalism si nu ascultati de unchiul CELMARE si trimiteti aceste scursuri ale societatii nu la BRAILA ci pe ISTVAN IN ARDEAL SI PE DUMITRU LA BIRCEA MARE.Nu le faceti jocul,pt. tot ce au facut pina acum ar trebui sesizata procuratura.APROPO la ipocritul de ISTVAN pe sectie sunt anumite p.p.l.care umbla cu lanturi de aur la git cu acordul lui Istvan. ISTVANE recunoaste cum la-i dat in primire pe un coleg (agent)unde sta si lau asteptathaita lui GRIGORE in fata blocului,RUSINE.Vezi ca acel agent a aflat si nu te va ierta,vezi ca anumitioameni de la S.R.I. siuca tii legatura cu GRIGORE(INTRELOP DIN GL CARE CIT A FOST IN PNT GL A INCENDIAT MASINA UNUI AGENT OARE NU ARE LEGATURA SI CU ASTA ISTVAN?)

Anonim spunea...

Mai sunt si la Gorj neveste de subofiterian posturi cheie care se cred pe parcele proprii, confunda puscaria cu casa, nu ai voie sa faci ceva ca te striga, ca s-au zbatut ele sa aduca televizor in nu stiu ce zona, parca nu era ordin dat in acest sens,doamna in cauza se crede o perfectioni9sta iar pe noi celelelte incompetente si are coeficient de 2.80 trecuta la art 38 si la salariu de merit c, ca de lucreaza sotu unde va,dar nu vede ca cel mai mare handicap al unui om e ca se crede perfect ei taie ei spinzura iar cind nu va mai avea asa putere va vedea cu adevarat cine ie sunt prieteni, in ziua de azi, cit esti in treacat toti teintreaba cat ai parasit sistemul si nu mai ai piluta nu te mai baga nineni in seama

Bobby Fischer spunea...

Brrrrrrr!!! Anonima de la Gorj, cea care a zdrobit cu picioarele tastatura, astăzi pe la orele 14:26:00, este angajată în sistem, e colegă cu noi?!?

Citesc şi recitesc (vorba vine, pentru că e un adevărat supliciu) şi nu... nu pot să cred aşa ceva!

Descifrez cumva, printre bălmăjeli, o anumită frustrare referitoare la competenţă, perfecţionism, etc... cu pretenţii evidente la coeficienţi, salariu de merit... ???
Să fie o nouă definiţie a culmii tupeului?

Anonim spunea...

Am crezut ca am devenit dislexic sau ca - pur si simplu - am uitat subit sa citesc!
Colegei de la Gorj ii doresc ca pana la momentul pensionarii sa aiba curajul de a se inscrie la clasele I-IV din programul "A doua sansa"! Absolvirea nu este obligatorie.

Pana atunci, mai ia o pauza si respira intre coeficienti, salariu de merit, mancare, spalat, calcat si urmarirea colegilor! Ai nevoie!

ZAMOLXE

Anonim spunea...

Salariu de merit?In acest an nu
s-a mai acordat!
Intr-adevar se simte o frustrata!
Probabil aduce aminte de vremurile de mult apuse!
Hai sa vorbim de ce se intampla in prezent ,si totusi,sa scriem si corect!
Nu suntem inculti,iar daca vreem sa spunem ceva,va rog ,mai la obiect!